Amikor az ígéretes tehetségek útnak indulnak a műsorban, még egészen más dolgokkal küzdenek, mint az bizonyítást követő időszakban. Eleinte maguknak és mentoraiknak kell bizonyítaniuk, ám ahogy bekerülnek a köztudatba, már a közönségre és a rajongókra is figyelniük „kell”. De vajon hogyan élik meg az ismertséget a 2016-os X-Faktor énekesei?

Vince Aliz Liza: „A népszerűség az egyik hozománya a sikernek és az előadóművészet-létnek. A boltban, a metró aluljáróban vagy valahol megállítanak és „Szia, a lányaim imádnak.”,  vagy „Szia, csináljunk már egy képet!”, vagy „Aláírnád a telefontokom?” -  szóval ez a népszerűségnek az a része, ami nekem rögtön beugrik. Nagyon nagy felelősséggel jár, és én azt gondolom, hogy a legtöbben, akik népszerűek, egyáltalán nincsenek ezzel tisztában.” 


Gorbunov Dmitrij: „Nagyon sokan felismernek az utcán. Gondoltam, hogy X-Faktor után kicsit kevesebb figyelem lesz, de nem - csak több és több. Élvezem, de valamikor nehéz…”


Fejes Szandra: „A műsor után megismernek az utcán, rengeteg levelet kapok a közösségi portálokon. Hál’ istennek pozitív visszajelzések vannak. Én igyekszem jól visszaforgatni ezt – hogy minél több emberhez eljusson az, amit én képviselek; minél több ember szívhez eljussak – nekem ezt jelenti. Nem mindegy, hogy az ember hogy jelenik meg, mit képvisel. Példát kell mutatni, azt gondolom.” 


Opitz Barbi: „Sokan megismernek az utcán és sokan kérnek közös fotót, aláírást, úgyhogy ez nagyon jólesik. Rengetegen írnak is nekem interneten. Szerintem ez minden hírességnek jól esik, hogyha ennyien bíztatják, meg pozitív visszajelzéseket kap. Szeretem, hogyha sokan szeretnek engem. Remélem, hogy minél több ember meg fog ismerni.” 


Szeleczki Dávid (Jaggers): „Sutymorognak, hogy ki is lehet ő, nem tudják hova rakni. Aztán „Ó, szia! Gyere csináljunk már egy képet, gratulálok!”  Egy idő után azért egy kicsi nyugi az jó - amikor otthon van az ember és csak hallgatgatja a zenéket, vagy egy dalszöveget ír. Nehéz a dolog [népszerűség], sok felelősséggel jár, de meg lehet csinálni.”