Vajon kire mondhatjuk azt, hogy ideális szépség? Létezik egyáltalán tökéletes arc vagy testalkat? Gyönyörű sztárhölgyekkel kutattunk a válaszok után.

Peller Anna és Iszak Eszti a szépség nyomában!

A szépség kérdése már évtizedek, sőt évszázadok óta kergetik a nők – sőt még a férfiak – gondolatait is. Persze, minden kornak megvoltak és vannak a maga szépségideáljai, ettől függetlenül azonban kifejezetten lehetetlen feladatnak tűnik, hogy valakiről eldöntsük, szép-e vagy sem.

Sokáig mindenki azt mondogatta, hogy a szimmetriában rejlik a gyönyörű arc titka, ez az elv azonban manapság egyre jobban elsorvad. Úgy tűnik, a kisugárzás mindennél többet számít.

De mennyire lehet előny, ha valaki csinos és szép?

„A szépség mindenképpen előnyt jelent a mai világban, hiszen az emberek a szépséghez valami pozitív dolgot párosítanak.” – Laky Zsuzsi.
 

Iszak Eszti szerint viszont nem kevés hátrány is adódhat abból, ha valakinek feltűnően szép a külseje, hiszen a többség hajlamos azt hinni, hogy a gyönyörű emberekben a külsejüknél nincs is több.

A felszínesség tehát még a szépnek számító emberek esetében is állandó probléma lehet. Ámde, a szakértők megerősítették, hogy az első benyomás idővel drasztikusan megváltozhat.

Peller Annával például – sokakhoz hasonlóan – már az is előfordult, hogy egy elsőre taszító külsejű embert jobban megismerve, teljesen máshogyan látott, átalakult a megítélése. Nem meglepő, a szakértők sokszor kifejtették már, hogy az ismerős arcokat – minél közelebb kerülnek hozzánk érzelmileg – egyre szebbnek látjuk.

A sztereotípikába azonban akarva-akaratlanul is belefut minden ember, és ennek a fókuszában a legtöbbször a modellek állnak. Rengtegszer teszünk ugyanis egyenlőség jelet a szépség és a modell szavak közé. Ez a hozzáállás azonban nemcsak a fiatal lányok értékítéletét boríthatja fel, de maguk a modellek is állandó megfelelési kényszerrel küzdenek.

Vajon hazánk üdvöskéje, Palvin Barbi hogyan viszonyulhat ehhez a témához?