KERESÉS search-close

állatok

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "állatok"

A legbizarrabb állatsportágak a majomrodeótól a kutyajógáig

Fürge, mint a nyúl magasugrásban, fáradt, mint a kutya biciklizés közben, izzad, mint a ló maratonfutás alatt és szelíd, mint a mókus szörfedzés alatt. Merthogy furcsa módon az állatok egy része nagyon is komolyan sportol, sőt rengeteg versenyt is rendeznek nekik. Íme a legbizarrabb állatsportágak a majomrodeótól a kutyajógáig és a macskagördeszkázástól a kutyaöbölátúszásig.  

Vicces pillanatok: Anikó szívét rabul ejtették a gazdák házi kedvencei!

A műsorvezetőnek igen kalandos találkozásokban volt része.

Ilyen állatokkal találkozhattok a gazdák, gazdasszonyok tanyáján!

A gazdákban, és a gazdasszonyokban egy közös már biztos van: imádják az állataikat. Örömmel és büszkén mutatták be a házi kedvenceket.

Zsolt gazda: Ilyen állatok élnek a tanyáján!

Zsolt gazda a marháira kifejezetten büszke, főleg Juliskára, Mariskára és Boriskára – de különleges kapcsolatot ápol a vadonélő medvékkel is.

Ha úgy érzed, hogy szívesen megismerkednél Zsolttal közelebbről, akkor jelentkezz az rtl.hu/gazda/zsolt oldalon, vagy küldd el Zsolt nevét Viberen a 06 30 995 9595-ös számra!

Peti gazda: Ilyen állatok élnek a tanyáján!

Peti sertéstartásról váltott szarvasmarhatartásra, és ennek okairól a videóban mesél.

Ha szívesen megismerkednél Petivel, akkor kattints az rtl.hu/gazda/peti weboldalra, vagy írjd meg Viberen Peti nevét a 06 30 995 9595-ös számra.

Betti gazdasszony: Ilyen állatok élnek a tanyáján!

Betti gazdasszony nagyon szereti az állatokat, és nagyon bensőséges kapcsolata van a kutyáival.

Ha szívesen megismerkednél Bettivel személyesen is, akkor jelentkezz az rtl.hu/gazda/betti oldalon, vagy Viberen küldd el Betti nevét a 06 30 995 9595-ös számra.

Sanyi gazda: Ilyen állatok élnek a tanyáján!

Sanyi gazda imádjai az állatait: a sertéseket és a szarvasmarhákat.

Ha úgy érzed, hogy Sanyi lehet az igazi, akkor jelentkezz az rtl.hu/gazda/sanyi oldalon, vagy küldd el Viberen Sanyi nevét a 06 30 995 9595-ös számra.

Böbe gazdasszony: Ilyen állatok élnek a tanyáján!

Böbe gazdaságában a legfontosabb állatok a “lányok”, azaz a szarvasmarhák.

Ha úgy érzed, te vagy az a férfi, aki meg tudná hódítani Böbe szívét, akkor ne habozz, jelentkezz az rtl.hu/gazda/bobe oldalon, vagy írd meg Böbe nevét Viberen a 06 30 995 9595-ös számra!

Pisti gazda: Ilyen állatok élnek a tanyáján!

Pisti szíve csücske Tyson, ő a gazdaság gerince.

Ha úgy gondolod, Pisti lehet az igazi férfi az életedben, akkor jelentkezz az rtl.hu/gazda/pisti oldalon, vagy küldd el Viberen Pisti nevét a 06 30 995 9595-ös számra.

 

Az állatok szabadon birtokba vették a karanténban lévő városokat

Talán még sosem érezték ennyire szabadnak magukat az állatok a Föld világnapján. Most, hogy alig van ember az utcán, több négylábú is felfedező útra indult. Walesben mostanában emberek helyett kecskék bandáznak az utcán, a San Francisco-i Golden Gate híd előtt pedig a fotózkodó turisták helyett most csak egy magányos farkas bandukol.

Akár fel is áldozhatnak kisebb állatokat, hogy azokkal etessék a ragadozókat

Ezt fontolgatja egy német állatkert, mely a bezárás miatt nehéz anyagi helyzetbe került. Magyarországon is küzdenek az állatkertek a jegybevételek elmaradása miatt. Március közepe óta ugyanis zárva tartanak az intézmények. Egy kis állatkert azonban mégis kinyitott - igaz, szokatlan látogatási renddel.

KUKUCS: Tegyen egy virtuális sétát a Nyíregyházi Állatparkban!

Március közepe óta létfenntartó üzemben dolgoznak a Nyíregyházi Állatparkban. 5 ezer állatot el kell látniuk, így 140 munkatárs dolgozik a parkban, nekik az alapfizetésüket tudják biztosítani. Tavaly csak a jegybevételekből el tudták tartani a parkot, most 200 millió forinttot kellett kérniük a tulajdonos önkormányzattól. Ezzel július 31-ig megvannak - mondta Gajdos László a Nyíregyházi Állatpark igazgatója.

Állatok lepik el a kiürült városokat

Kecskék leptek el egy walesi települést. Miután az emberek bezárkóztak otthonukba, az állatok kihasználták a csendet, az üres utcákat és legeltek ott, ahova eddig nem merészkedtek be. Korábban Japánból és Thaiföldről érkeztek hasonló felvételek: őzek és majmok kerestek élelmet a kiürült városokban.

Látogatók nincsenek, de az élet nem állt meg a bezárt állatkertben sem

Egy hete zárt be teljesen a Fővárosi Állatkert, az élet azonban természetesen nem áll meg az intézményben. A Fókusz most különleges engedélyt kapott, hogy védőfelszerelésben bejárjuk a hatalmas parkot. Megmutatjuk az állatkert új jövevényét is, a cuki kis szurikáta kölyköt, Zulut, amelyet a látogatók még nem ismerhettek meg.    

Delfinek és hattyúk jelentek meg a velencei kikötőkben

A világszerte veszélyhelyzetet okozó koronavírus-járványnak nem várt pozitív következményei is vannak. Miután az emberek nem hagyhatják el otthonaikat, nem csak a levegő lett tisztább, hanem a vízi élővilág is elkezdett ébredezni. Hosszú idő után delfinek és hattyúk jelentek meg a velencei kikötőkben, Róma egyik szökőkútjában pedig már kacsák is megmártóztak.

VILÁGKÖRÜL: ilyen, amikor az állatok elveszik az emberek helyét

A világszerte bevezetett korlátozások miatt egyre több állat jelenik meg az emberek helyén. Az izraeli nemzetközi repülőtéren akkora a nyugalom, hogy bátran végigsétálhatott a kifutópályán egy nílusi lúd család. A francia alpok vadmadarai is egyre közelebb merészkednek a szinte üres sípályákhoz. A chicagoi akvárium gondozói pedig szabadon engedtek egy pingvinpárt, hogy ha már látogatók nincsenek, legalább Annie és Edward ismerkedjen társaival.

Joe felfedezőútra indult: ők is a lakótársaid lehetnek a Survivorben!

A 2020-as Survivor műsorvezetője, Joe utánajárt, hogy milyen állatok találhatók a Fülöp-szigeteken. Még jelentkezhetsz a túlélőshowba IDE KATTINTVA!

Egyre gyakrabban találkozhatunk vadállatokkal a nagyvárosokban is!

Korábban nem tapasztalt agressziót tapasztalnak a vadászok a nagyvárosokban: például vadászat közben támadott rá aranysakál egy vizslára. A Barátok közt Somogyi Leventéje a főváros egyik peremkerületében él, ahol a vaddisznók nála állandó, hívatlan vendégek.

Légiúton szállítanak élelmet az éhező állatoknak Ausztráliában

Légiúton szállítanak élelmet az éhező állatoknak Ausztráliában, ahol már egy magyarországnyi terület vált a lángok martalékává. Környezetvédő szervezetek szerint eddig 1 milliárd 250 millió állat pusztulhatott el a hónapok óta tomboló tűzvészben. Közben egyre több híresség kezd gyűjtésbe az ausztrálok megsegítésére. Roger Federer teniszező például jótékonysági tornát szervezett.

Az állatok sem úszhatják meg a halloweeni bulikat

Október 31-én halloween, amit sokan bulikkal ünnepelnek, még az állatok is. Lisztmajmok, beöltözött kutyák és macskák, ha mindez nem lenne elég, még jelmezversenyt is tartottak a négylábúak között. Amerikában már szinte hagyománya van, hogy a házikedvenceket is a legextrémebb maskarákba öltöztetik, megnéztük itthon, milyen szokások terjedtek el.

Különleges állatok a legfurcsább képességekkel és viselkedéssel!

A delfinek akcentussal beszélnek, a méhek számolni is tudnak, sőt segítenek a bajba jutott társaikon, míg a szitakötő halottnak tettei magát, ha nincs kedve a szexhez. Vajon mikre képesek még az állatvilág legfurább tagjai, ha az életük vagy az utódlás múlik rajtuk?

Milyen lehet egy reklámfilm forgatása állatokkal?

Robortporszívón utazó cica és radiátoron pihenő, színváltós kaméleon is szerepet kapott az egyik nagy energiaszolgáltató legújabb reklámfilmjében. Károlyi Zsuzsanna és Alberti Rita meséltek a reklámról, őket pedig elkísérte az egyiok főszereplő is: Disco.

153 éves a fővárosi állatkert, összegyűjtöttük az állatok legjeit

A Fővárosi Állat- és Növénykert ma ünnepli 153. születésnapját, mi pedig összegyűjtöttük Neked az állatkert legjeit.
Ha ide kattintasz még több felvételt láthatsz az állatkert lakóiról.

Vajon hány állatot simogatott meg Nádai Anikó a Házasodna a gazda első részének forgatása alatt? Összeszámoltuk!

Legyen szó lovakról, pónikról, malacokról, szarvasmarhákról, kecskékről, bárányokról vagy kutyákról, Nádai Anikó imádja az állatokat! Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint extra videónk, amiben összeszámoltuk, hogy hány állatot simogatott meg a Házasodna a gazda műsorvezetője az első adás forgatása alatt!

Niki gazdasszony egyik báránya sokáig pónilónak képzelte magát!

Flóra, Niki gazdasszony báránya sokáig póninak képzelte magát, azonban egy napon minden megváltozott!

Ha úgy érzi, Ön az, aki Niki oldalán megtalálná a boldogságot, ne habozzon! Jelentkezzen a www.rtl.hu/gazda/niki oldalon, vagy küldje Viberen Niki nevét a 06 30 995 9595-ös telefonszámra!

Botond gazda az állatainak kerített már párt, most ő következik

Az igazi cowboy komolyan veszi a gazdaság lakóinak párosítását, de nem az alapján választ férjet a malacának, hogy ki a legerősebb alfahím.

Ha lemaradtál volna: Győzőnek csúnyán meggyűlt a baja az állatokkal!

Egyszerűen nem tudjuk elfelejteni azokat a pillanatokat, amikor a „Mi vágyad, more?”  műsorvezetője közelebbi kapcsolatba került bizonyos állatokkal. Mutatjuk!

Máté gazda: Ilyen állatok élnek a tanyáján!

Extra videónkból kiderül, milyen állatokkal találkozhat Máté gazda tanyáján!

Ha úgy érzi, hogy Ön az, aki Máté oldalán megtalálná a boldogságot, jelentkezzen a www.rtl.hu/gazda/mate oldalon, vagy küldje Viberen Máté nevét a 06 30 995 9595-ös telefonszámra!

Zsolt gazda: Ilyen állatok élnek a tanyáján!

Extra videónkból kiderül, milyen állatokkal találkozhat Zsolt gazda tanyáján!

Ha úgy érzi, ott lehet Zsolt és Ön között az a bizonyos szikra, akkor jelentkezzen a www.rtl.hu/gazda/zsolt oldalon, vagy küldje Zsolt nevét a 06 30 995 9595-ös telefonszámra.

Botond gazda: Ilyen állatok élnek a tanyáján!

Extra videónkból kiderül, milyen állatokkal találkozhat Botond gazda tanyáján!

Ha úgy érzi, hogy Ön az, aki Botond oldalán megtalálná a boldogságot, ne habozzon, jelentkezzen a www.rtl.hu/gazda/botond oldalon, vagy küldje Viberen Botond nevét a 06 30 995 9595-ös telefonszámra!

Magdi gazdasszony: Ilyen állatok élnek a tanyáján!

Extra videónkból kiderül, milyen állatokkal találkozhat Magdi gazdasszony tanyáján!

Ha Magdi láttán az az érzés kerítette hatalmába, hogy a gazdasszonyt Önnek teremtette az ég, akkor jelentkezzen a www.rtl.hu/gazda/magdi oldalon, vagy küldje Viberen Magdi nevét a 06 30 995 9595-ös telefonszámra!

Balázs gazda: Ilyen állatok élnek a tanyáján!

Extra videónkból kiderül, milyen állatokkal találkozhat Balázs gazda tanyáján!

Ha úgy gondolja, hogy Ön lesz Balázs tökéletes társa, akkor jelentkezzen a www.rtl.hu/gazda/balazs oldalon, vagy küldje Viberen Balázs nevét a 06 30 995 9595-ös telefonszámra!

Járja be a varázslatos Gúthi-erdőt Misi gazdával!

Extra videónkban közelebbről is megmutatjuk a csodálatos Gúthi-erdőt!

Ha olyan férfira vágyik, aki sikeres, szellemes, érzelmes és kedves, akkor jelentkezzen a www.rtl.hu/gazda/misi oldalon, vagy küldje Viberen Misi nevét a 06 30 995 9595-ös telefonszámra! A Gúthi Erdő grófja csak Önre vár!

Niki gazdasszony: Ilyen állatok élnek a tanyáján!

Extra videónkból kiderül, milyen állatokkal találkozhat Niki gazdasszony tanyáján!

Ha úgy érzi, Ön az, aki Niki oldalán megtalálná a boldogságot, ne habozzon! Jelentkezzen a www.rtl.hu/gazda/niki oldalon, vagy küldje Viberen Niki nevét a 06 30 995 9595-ös telefonszámra!

Marci gazda: Ilyen állatok élnek a tanyáján!

Extra videónkból kiderül, milyen állatokkal találkozhat Marci gazda tanyáján!

Ha Ön elszánt és kitartó emberre vágyik, aki történetesen még vicces is, akkor jelentkezzen a www.rtl.hu/gazda/marci oldalon, vagy küldje Viberen Marci nevét a 06 30 995 9595-ös telefonszámra!

IDOMÍTÁS: Így bánnak az állatokkal a világ egyik legmenőbb cirkuszában

A világhírű cirkuszban, a Circus Krone-ban kimondottan jó dolga van az idomított állatoknak. Szeretettel veszik rá őket a produkciókra, ha az állat megunja a gyakorlást, egyszerűen elmehet. A teljes riportot ITT nézheti vissza!

Hús helyett bulgur és édesburgonya - egy kutyának?

Az állati vegánizmus egyre inkább terjed az utóbbi időben, kutyákat és macskákat is etetnek így. Értelmetlen divat vagy tudomány? Veszélybe sodorják-e a vegán etetéssel az állataikat a gazdik? Serdült Szilvia járt utána.

Megmenekültek a horrorállatkert lakói

Megrázó történet!
Több tucat állatot kellett kimenekíteni a Gázai övezet egyik állatkertjéből, mert a tulajdonos, finoman szólva, nem tudta megfelelően gondozni őket. Az elhanyagolás mellett a vadaknak egy sor megpróbáltatást kellett túlélniük. Egy oroszlánt például megcsonkítottak azért, hogy a gyerekek biztonságosan játszhassanak vele.

Igazi fenevadakkal kellett szembenézniük a villalakóknak!

Elindult a Villér hét a Villában: már az első próbatétel kiborította a játékosokat.

Bálna és beagle mentés


szerző:
2018.10.09. 17:03
Bálna és beagle mentés

Cápahálóba gabalyodott bálnaborjat szabadítottak ki Ausztrália keleti részén. Amerikában 71 beagle-t mentette ki egy telepről.

Barkács műsor Istenes Bencével: a purhab csodákra képes a Fülöp-szigeteken!

Istenes Bence a Survivor ideje alatt egy bungalóban lakik, ami igen szellős a rajta található réseknek köszönhetően. Annak érdekében, hogy minden bogarat és hüllőt a lakóhelyén kívűl tartson a műsorvezető, purhabbal tömte be a házon található lyukakat.

Istenes Bence utánajárt, hogy milyen állatokkal találkozhatnak a túlélők a Survivorben

Istenes Bence a 2017-es Survivor játékosát, Benedeket és egy szakértőt kérdezett arról, hogy milyen állatok élnek a Fülöp-szigeteken. Ne feledd, szeptember 24-én új évaddal folytatódik a Survivor az RTL Klubon!

Láma, süni, törpemalac - különleges háziállatok és különleges gazdáik

Vannak, akik kutyaugatásra, mások madárcsicsergésre ébrednek, és akadnak olyanok is, akiknek hangos röfögés, vagy éppen rókavonyítás az ébresztőjük. A klasszikus háziállatokkal sem mindig egyszerű az élet, hát még ha valamilyen különleges jószággal osztjuk meg otthonunkat.

Ennél nincs cukibb pandás videó!

Ritka dolog, hogy fogságban születik panda, de a tokiói állatkertben ez is megtörtént pontosan egy évvel ezelőtt. Fel is forgatta a gondozók életét, hiszen egész napos figyelmet igényeltek. Akkor még négy lábra sem tudott állni, de anyukája imádta.

150 éves a Fővárosi Állat- és Növénykert!

Budapest egyik nevezetessége két évvel ezelőtt ünnepelte 150. születésnapját. Kiderült, rengeteg legendás történet fűződik a helyhez.  Elkóborolt, troli megállóban várakozó pingvinről, kiszabadult oroszlánról, vagy egy szakállas nőről, akinek a csodájára jártak annak idején.

Állati meleg van a Föld északi féltekéjén

Helyenként szó szerint állati, mert nemcsak az emberek, hanem az állatok is megszenvedik a rekkenő, páradús hőséget. Az állatkertekben kiváltképpen. A legjobb segítség a víz, a fürdő és a lédús csemegék, amelyeket bőséggel megkapnak most az állatok.

Az állatok is nehezen viselik a meleget

Ezt a kánikulát pedig az állatok is nagyon nehezen bírják. Figyeljenek a gazdik például arra, hogy sűrűn itassák kedvenceiket. A kutyásoknak azt ajánlják az állatvédők, hogy csak reggel és este sétáltassák az ebeket, mert a forró aszfalt megégetheti a tappancsukat. A háztáji, haszonállatokra is fokozottabban kell ilyenkor figyelni.

Így strandoltak az állatok

A nagy melegben a Fővárosi Állatkertben zuhanyozták az elefántokat, de a többi állat is pancsolhatott. Sok pedig egyszerűen elbújt a bokrok alá, és nem is nagyon akart onnan előjönni.

Miért gondolják azt sokan, hogy láncon kell tartani a kutyát?

Három év börtönt is kaphat állatkínzásért az, aki Magyarországon tartósan láncon tartja a kutyáját. Annak jártunk utána, hogy ismerik-e ezt a jogszabályt az emberek, és hogy mit jelent egyáltalán ez a rendelkezés.

Ketrecbe költözött, hogy felhívja a figyelmet a menhelyek állapotára

Egy hétig a kutyák között, egy menhely kennelében él egy férfi Siófokon. Azért költözött be a ketrecbe, mert így szeretné felhívni a figyelmet a menhelyek állapotára, és azért is, hogy támogatókat toborozzon a Siófoki Állatvédő Alapítványnak. A magyarországi kutyamenhelyek többsége túlzsúfolt, és nagyon kevés pénzből működik.

A POROND MÖGÖTT: Cirkuszi állatok testközelből

Ez volt a hatodik Cirkuszok éjszakája. Szombaton éjjel 5 cirkusz várta a vendégeket az országban ezen a különleges napon. Ilyenkor nem csak extra produkciókat lehet látni, de minden olyat, amit egy átlagos napon nem. Be lehetett menni a művészekhez, hátra a színfalak mögé, megnézni, hogyan készülnek a fellépők, fel a porondra, vagy akár egészen közel az állatokhoz.

Szarvasmarha-tetemek nyomában

Nógrád megyében több ilyet is találtak, ráadásul úgy, hogy ami hús volt rajtuk, azt levágták, nyilván azért, hogy valaki megegye. Az állatorvosok figyelmeztettek, hogy a hús veszélyes, akár fertőzhet is.

Kutya vagy pasi? Hogyan lehet tucatnyi állattal ismerkedni?

Kutyás, macskás sztárhölgyek következnek, akik bár gyönyörűek, fejenként 10 állatról gondoskodnak - akár egyedül is. Ez nagy felelősséggel és bizony, sok kosszal is járó házimunka, amit csak türelemmel lehet végezni. Tornóczky Anitát és Budai Zsuzsit kérdeztük, vajon mennyire nehéz kedvenceik mellett ismerkedni.

Elhoztuk a legcukibb állati barátságokat!

Tüneményes felvételeket láthatnak máris elefánttal haverkodó kutyáról, egymástól elválaszthatatlan cicáról és lóról, kutya fogazatát vizsgáló mosómedvéről, malackákkal együtt élő tigrisről. Riporterünk pont egy évvel ezelőtt nemcsak az internetet elárasztó különleges barátságokról készült videók között szemezgetett, hanem körülnézett Budapesten és környékén állatotthonokban, kertekben, menhelyeken. Kiderült, hogy szamarak, kecskét, patkányok, kiscsibék nálunk is boldogan élnek egymás társaságában.   

JEGESMACIK: élvezik a hideget!

A jegesmedvék láthatóan jól elvannak a hideg időben, időnként be is csobbannak a jeges vízbe. Máskor meg a falra festett ál-jéghegyhez dörgölőznek…

TOP 5: Az állatok a legjobb barátaink!

Lehet, hogy a kutyák az ember legjobb barátai, ez azonban nem zárja ki, hogy más állatokkal is örök barátságot kössünk, főleg a filmvásznon. Jöjjenek a legjobb ember-állat barátos filmek!

Természetfilmek: még azokra is hat, akik nem szeretnek kirándulni?

A modern természetfilmben nincs megrendezett jelenet. A természet szeszélyén múlik, hogy mi lesz a végeredmény.De akkor hogyan készülnek olyan felvételek, amitől eláll a lélegzetünk?

Egy igazi legény a gáton: Baji Balázs

Az elmúlt év legjobb férfi sportolójának választották a 110 méteres gátfutás 2017. évi világbajnoki bronzérmesét Baji Balázst! Ezzel a Portré adással is gratulálunk neki.

Baji Balázs már a londoni olimpián is felhívta magára a figyelmet, igaz, akkor emberségből kapott jelest. Balázs mára már kapocs a sport és a sportolók között, hiszen az Európai Olimpiai Bizottság alelnökévé választották. Idén pedig olyat futott a gáton, amelyre még a magyar sport történelmében nem volt példa.

Ők az internet sztárjai: zenélő állatok!

A szomszédokat kiborította az állandó zongorázás, de így derült ki, hogy a család kutyája unalmában veri a billentyűket és lelkesen vonyít hozzá. Tucker azóta az internetezők kedvence lett, a Fókusz stábja pedig más zenélő állatok nyomába eredt. Talán nem is hinnék, de macskák, tyúkok, papagájok dobolnak és gitároznak. Már csak az a kérdés, hogy miért?

Ajándékot bontottak a győri  állatkert lakói

A vadasparkban kedvenc falatjaikkal lepték meg az állatokat. A fehéroroszlánok ünnepi csomagja húst rejtett. Hédi a 3 éves nőstény pillanatok alatt kibontotta, majd élvezettel falta a finomságot.

Így töltik a karácsonyt a Barátok közt sztárjai!

Három évvel ezelőtt, a híres sorozat szereplőit megleste a Fókusz, miközben játszottak, etettek, ittak. Mivel akkor már egy hét sem volt karácsonyig, arról is meséltek nekünk, hogy töltik majd ünnepeket!

Így cirkuszoltak a Barátok közt sztárjai!

A Barátok közt szereplőinek szerencséje volt két évvel ezelőtt, hogy az Eötvös Cirkusz éppen a tőszomszédságunkban vert sátrat. Nagy Alexáék a cirkusz Noé bárkáját megszégyenítő állatsereglete miatt ugrottak át látogatóba.

Ezen a Celeb vagyok, ments ki innen! videón sírva fogsz röhögni!

Két évvel ezelőtt a dzsungel királyának kikiáltott Pákó mehetett az egyik bátorságpróbára. Társai már akkor tudták, nem fognak sokat vacsorázni aznap. Végül igazuk is lett, ugyanis Pákónak ismét állatokkal kellett szembenéznie, és mint tudjuk, retteg az összes élőlénytől, ami Afrikában található.

Fókusz 2017-11-02


szerző:
2017.11.02. 17:20
Százával haltak éhen a gazda disznói

Börtönbe kerülhet annak a sertéstelepnek a vezetője, ahol százával pusztultak éhen állatok januárban. Az RTL Híradó számolt be először az esetről. A birtokunkba került felvételeken több tucatnyi lesoványodott, elpusztult állatot lehetett látni. A füzesabonyi telep vezetője ellen most emelt vádat az ügyészség.

Ariana Grande imádja a kutyákat

Ariana Granderől korábban is lehetett tudni, hogy imádja a kutyákat, elég rápillantani instagramjára. Ő maga is több négylábú gazdája, de bármerre megy, azonnal lefotózza a nem hozzátartozó négylábúakat is.

Hátborzongató állatokkal hangolódtak Kovács Dóriék a Survivorre

Augusztus 28-án indul a Survivor! A szereplőknek a feladatok mellett az ottani klímával és az ott élő állatokkal is meg kell barátkozniuk. Török János, a Tropicarium állatgondozója magával hozott néhány trópusi példányt, Kovács Dóri és Fehér Tibi pedig kézbe is vettek pár egyedet.

Jobban figyeltek a kutyákra a tűzijáték alatt

Jobban vigyáznak az állattartók a kutyáikra. Ezt mondják az állatmenhelyek az idei tapasztalatok alapján. Bár szilveszterkor eleve több kutya szokott elszökni, mint az augusztus 20-i tűzijáték után, idén alig akadt egy-egy ijedt kutya a menhelyeken. A Rex Állatotthon tulajdonosa ettől függetlenül arra figyelmeztet, mindenki chipeztesse a kutyáját. Vagy ha ezt nem teszi meg, annak ellenére, hogy a törvény előírja, legalább egy bilétát rakjon a nyakörvre.

Egy fesztivál zajától féltik a vadállatokat

Egy fesztivál zajától féltik a vadállatokat Siófok mellett. Kedden kezdődne a harmadik Samsara fesztivál, de a helyi vadásztársaság próbálja megakadályozni, szerintük az erős fények és a hangos zene hosszabb időre elriasztják a vadakat. A szervezők viszont azt mondják: fölösleges az aggodalom. Az első fesztiválozók már érkeznek, miközben még nincs meg a rendezvény engedélye.

Az állatok is veszélyben vannak a hőségben

Megéghet a kutyák tappancsa a forró aszfalton – erre figyelmeztetnek az állatvédők. A napok óta tartó hőségben, aki csak tehette, estére halasztotta a sétát, de sokszor ezt a kutyák már nem bírják kivárni. Ha muszáj menni, állatvédők szerint inkább a hűvösben, vagy a vízparton tegyék. Megnéztük, a hőmérő szerint a napos aszfalt több mint 50 fokos is lehet, míg pár centivel arrébb az árnyékos rész akár 20 fokkal hűvösebb.

Peller Anna kislánya igazi állatbarát!

Peller Anna és Lukács Miki kislányukat születése óta állatok környezetében nevelik. Nem csoda, hogy Annabella oda van minden négylábúért. A műsorvezető páros Facebook oldalán be is mutatja a bizonyítékokat. Nemcsak nagytestű kutyájuk, hanem cicájuk is imádja, ha Annabella gyömöszöli őket. Az ilyen alkalmakat pedig érdemes megörökíteni, majd megosztani a rajongókkal.

Fókusz 2017-07-12


szerző:
2017.07.12. 19:00
Modellből és műkörömépítőből lett földművelő csajok

Traktort vezetnek és disznóólat ganéznak az ország legszebb mezőgazdász lányai. Modellből és műkörömépítőből lett földművelő csajok, akik férfiakat meghazudtoló teljesítménnyel szántanak, vetnek és aratnak. És még riporterünket is megtanították traktort vezetni.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

 

Fókusz 2017-06-02


szerző:
2017.06.02. 17:25
Két majomikerpár is született

Gyűrűsfarkú maki ikrek születtek a győri állatkertben, ráadásul 2 pár is. A kicsik még március végén látták meg a napvilágot, a legtöbb időt még anyjukon csüngve töltik, de már ismerkednek a környezetükkel. Kameráink előtt másztak le anyjukról. Nagyon játékosak, egyelőre még anyatejet isznak, de már kóstolgatják a zöldségeket, gyümölcsöket is.

A kutyák útja


szerző:
2017.04.10. 18:45
A kutyák útja

Így nevezik a világ egyik legérdekesebb helyét Ecuador fővárosában. A név onnan ered, hogy rengeteg kutya sétálgat, üldögél, fekszik az út mentén, Quitónak ezen a részén. Az állatbarát autósokra várnak, hogy ennivalót és jó szót kapjanak tőlük. Pedig nem is kóbor kutyák.

Állati jó barátságok


szerző:
2017.04.04. 17:40
Állati jó barátságok

Tüneményes felvételeket láthatnak máris elefánttal haverkodó kutyáról, egymástól elválaszthatatlan cicáról és lóról, kutya fogazatát vizsgáló mosómedvéről, malackákkal együtt élő tigrisről. Riporterünk nemcsak az internetet elárasztó különleges barátságokról készült videók között szemezgetett, hanem körülnézett Budapesten és környékén állatotthonokban, kertekben, menhelyeken. Kiderült, hogy szamarak, kecskét, patkányok, kiscsibék nálunk is boldogan élnek egymás társaságában.    

Újabb veszett állatok Bekecsen

Újabb veszett állatokat találtak a Borsod megyei Bekecsen. Vagyis a szigorú intézkedések ellenére sem sikerült megállítani a veszettség terjedését. Beteg rókát és kecskéket is találtak. Az állategészségügyi hatóság minden befogott állatot megvizsgál, de azt mondják, nincs ok pánikra.

 Élményt ad nekik az állatkert

Gyermekvédelmi nap az állatkertben. A hat éve tartó programban több ezer állami gondozott gyerek jutott el ingyen a Fővárosi Állatkertbe. A lehetőség idén is adott: a nevelőotthonokban vagy nevelőszülőkkel élő gyerekek jegyéért továbbra sem kell fizetni. Az állatkert így szeretné élményhez juttatni azokat a gyerekeket, akik egyébként nem láthatnának elefántot, tigrist vagy fókát.

Félelem és reszketés! A kameránk előtt bukott le az állatkínzó!

Egy évvel ezelőtt a Házon kívül egyik riportjában egy borzalmas ügyre derült fény. Az állatkínzást büntetik hazánkban, de még ez sem veszi el a kínzók kedvét attól, hogy ne bántsák az állatokat. A stáb ott volt, mikor egy rettenetes állapotban lévő vizslákat menekítettek ki!

Vigyázat! Jegesmaci veszély!


szerző:
2017.02.22. 15:00
Vigyázat! Jegesmaci veszély!

Ezt értsd úgy, veszélyes, de csak a cukiságuk miatt, vagyis nem lehet úgy végignézni ezt a videót anélkül, hogy fel ne sikítanál. Hogy mi is történik pontosan? A rheneni állatpark jegesmedve ikrei első sétájukat tették a füves kifutón. Az anyaállat még féltve követette kölykei minden lépését. A kicsik hat évvel ezelőtt, novemberben születtek, de akkor még nem volt nevük, és a látogatók szavazhattak a „neves” sorsukról.

 

Bennégtek az állatok a tűzben

Tűzkatasztrófa az egyik leghíresebb cirkuszban. 11 állat, köztük két tigris pusztult el, amikor leégett a Globus cirkusz istállója Bukarestben. Az állatok egy részét - köztük kengurukat, tevéket, nagymacskákat - sikerült kimenteni. A mentést nehezítette, hogy sok vadállatot el kellett kábítani, különben nem tudták volna kihozni őket a ketrecekből.

Elpusztult állatok a telepen

Több tucatnyi elpusztult sertést találtak egy füzesabonyi állattenyésztő telepen. A Híradónk birtokába került felvételen az látszik, hogy az állatok lesoványodva, szanaszét fekszenek az ólakban. Valószínűleg éhen pusztultak. Mint kiderült, tavaly ősszel már több millió forintra büntették a céget azért, mert nem látták el megfelelően az állatokat.

Kvíz: Minden lényt ismersz a Harry Potterből? Most letesztelheted!

A múlt héten berobbant a mozikba a legújabb Rowling gyermek, a Legendás állatok és megfigyelésük. Pont ezért, gondoltunk egyet és összedobtunk egy kvízt, hogy a nagy mozizás előtt/után felfrissíthesd a HP-tudásod! Sőt, szombaton 15:15-kor még a Főnix rendjét is meglesheted az RTL Klubon!

Zombik riogattak az állatkertben

Zombik lepték el hétfőn este a győri állatkertet. Mintha csak a rémségek birodalmába léptek volna be a látogatók halloween éjszakáján. Még Drakula gróffal és családjával is találkozhattak. Több ezren voltak kíváncsiak a szörnyekkel teli állatkertre.

HALLOWEEN AZ ÁLLATKERTBEN: Zombik kísérték a lámákat

Halloween éjszakáján ijesztő lények lepték el a győri állatkertet. Még a boszorkányok is életre keltek, hogy megrémisszék a látogatókat. Ezen az estén nem csak a vadaspark dolgozói, hanem a látogatók közül is sokan jelmezt húztak. Idén is több ezren látogattak el a vadasparkba halloween éjszakáján. A nagy nyüzsgés az állatokat nem zavarta, a lámák nyugodtan legelésztek, miközben zombik kísérték őket a látogatók között.

KUTYÁK: A drogdílerek rémei


szerző:
2016.10.21. 15:23
KUTYÁK: A drogdílerek rémei

Egy kiló heroint talált Röszkén Sziszi. A vámosok drogkereső kutyája egy Macedóniából Ausztriába tartó busz egyik csomagjában szagolta ki a drogot. A busz kora reggel érkezett a határátkelőre. A vámosok a rendőrökkel közösen kezdték az utasok és a jármű ellenőrzését, amikor a kutya az egyik táskánál jelzett. Három, ragasztószalaggal átkötött csomag került elő, amiben a gyorsteszt szerint heroin volt. Több alkalommal is beszámoltunk már a drogkereső és mentőkutyák sikeres munkájáról. Most olyan ebeket mutatunk be, akik már sokszor bizonyítottak, illetve azt is megtudhatják, hogyan képzik ki ezeket az állatokat.

BALESET CSIRKÉKKEL: Több száz állat pusztult el

4700 csirkét szállított az a Szegedre tartó kamion, amelyiknek a pótkocsija felborult egy jobb kanyarban. A csirkék az úttestre és az árokba borultak, 400 állat elpusztult. Az életben maradt csirkéket először egy másik kamionra pakolták át, majd kerekeire állították a felborult pótkocsit. A kamion vezetője ép bőrrel megúszta a balesetet.

Az állatmentés csodákkal van tele

Talán emlékeznek Önök is a felvételre, ami az olaszországi földrengés után kilenc nappal bejárt a sajtót. Kilenc nap után a romok alól épen, egészségesen hoztak ki egy kutyust, az egyébként emberek után kutatók. A megható videó arról árulkodik, hogy egy állat megmentése is ugyanolyan fontos és felszabadító érzés a mentők számára.

Majdnem kiszáradtak az állatok

Majdnem kiszáradtak azok a kutyák és macskák, amiket szekszárdi állatvédők mentettek meg. Az állatokat egy földszinti lakásban élő gazdájuk hagyta élelem és víz nélkül. A szomszédok figyeltek fel a bűzre és a zajra. A lakásba először a tűzoltók jutottak be, alig lehetett közlekedni a szeméttől. Úgy tudjuk, az állatok gazdája kórházban van. Az állatvédők egyelőre nem tettek feljelentést.

A természet szeretnivaló furcsa szülöttei

A szerelemben nincs logika, és kérem szépen ez az állatoknál is így van. Íme néhány kérdés, aminek a Fókusz utána tudott járni: miből lett a zebroid, kire hasonlít a leopon és veszélyes-e a dupla liger? Mi történik, ha egy delfin és egy bálna szeret egymásba?

Fókusz 2016-09-13


szerző:
2016.09.13. 17:25
Anyjába csimpaszkodik a kis maki

Gyűrűsfarkú maki született a debreceni állatkertben. A csöppség még csak néhány hetes, napja nagy részét anyja hátába csimpaszkodva tölti. Még olyan pici, hogy a gondozók azt sem tudták megmondani, milyen nemű. Kifutójukban a látogatók is testközelből megfigyelhetik a maki kölyköt. Ugyanis naponta kétszer fél órát bárki eltölthet közöttük sétálva.

Állatian különös barátságok

Nem bírtuk megállni, hogy ne cukiskodjunk, így elővettük azt a két évvel ezelőtti riportot, amit a Fókusz állított össze. Hihetetlen, de igaz, hogy prédaállat és ragadozó között is kialakulhat bensőséges viszony, amikor annyira szeretik egymást, hogy nem eszik meg a másikat.

Cukormókusokat is lehet simogatni

Cukormókus-cucujgatás - például ilyen különleges programokkal várják a látogatókat országszerte az ötödik Állatkertek éjszakáján. Tizenkét állatkert csatlakozott a rendezvényhez, ami a nyár utolsó péntekén, augusztus 26-án lesz. Látványetetés, teknősóvoda, majomparádé is lesz és bárkiből lehet akár kígyóbűvölő is.

Fókusz 2016-07-08


szerző:
2016.07.08. 18:55
Bence gazda megunta az ismerkedést – Bekeményített

Pontosan négy évvel ezelőtt ismerhettük meg Bence gazdát, aki a Házasodna a gazda című társkereső show-ban mutatkozott be a nézőknek. Annyit elárult, hogy imádja a lovakat, de végre jó lenne, ha már őt törné be valaki.

Gábor elsajátította a Farmon élő állatok hangját

A fiatal, életerős fiú félve érkezett a Farmra, tartott tőle, hogy hátránnyal indul a többiekkel szemben. Sanyával került a leghamarabb barátságba, emlékeztette őt az édesapjára, és volt kivel edzeni, tápszert eszegetni. A kecskefejő állomás megépítésére a legbüszkébb, valamint arra, hogy az összes háztájit tudja utánozni (hangban).

Fókusz 2016-05-26


szerző:
2016.05.26. 17:25
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való