KERESÉS search-close

átalakítás

40 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "átalakítás"

Újra átszabnák a szakképzést

Újra átalakítaná a kormány a szakképzési rendszert - erről először a Népszava írt. Egy kormányzati háttéranyagból ugyanis kiderült, a 2016-os intézkedésekkel nem sikerült népszerűbbé tenni a szakiskolákat. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint ugyanebbe a hibába eshet kormány, ha kapkodva kezdenek neki az újabb átalakításnak.

Alapítványi fenntartásba kerül a Corvinus Egyetem

Alapítványi fenntartásba kerül a Budapesti Corvinus Egyetem, ezt ma jelentette be az innovációs és technológiai miniszer. Az átalakítás júliustól megtörténhet, de az új szabályok 2020-tól lépnének életbe. Például állami helyett úgynevezett corvinus ösztöndíjra lehet majd jelentkezni. A kancellár szerint továbbra is lesznek olyan diákok, akiknek nem kell fizetniük a képzésért.

A kormány szerint helyes döntés átalakítani az étkezési utalványok piacát

A kormány szerint helyes döntés volt 2012-ben átalakítani az étkezési utalványok piacát. Ezt azután közölték, hogy Magyarországot 23 milliárd forint kártérítésre kötelezte egy nemzetközi bíróság. A nem jogerős ítélet szerint azért kell fizetnie az államnak, mert a kormány évekkel ezelőtt úgy alakította át a cafeteria-rendszert, hogy több külföldi utalvány-kibocsátó cég kiszorult a piacról.

MTA: Nyilatkozatban tiltakoznak a finanszírozási rendszer átalakítás ellen

Közös nyilatkozatban tiltakozott több száz akadémiai dolgozó az ellen, hogy átalakítsák a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteinek finanszírozását. Áprilistól egy új szervezet, a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács dönt majd arról, milyen témákról és mennyi pénzből lehet majd kutatni.

Demonstrációt tartottak az állami média átalakításáért

Az állami média átalakítását, vezetőinek leváltását és kiegyensúlyozott tájékoztatást követeltek vasárnap délután az MTVA székházánál. A rendezett demonstrációt Hadházy Ákos független parlamenti képviselő szervezte. A politikus azt mondta, az állami média még egyszer sem számolt be az általa kezdeményezett aláírásgyűjtésről, amelynek célja, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

A Corvinus átalakításáról beszélgettek a Magyarul Balóval műsorban

A pénz az államtól érkezik, de számít a nagyvállalatok és a Corvinus már végzett, sikeres hallgatóinak támogatására is. Ezt mondta az intézmény átalakítását irányító tanácsadó testület vezetője a Magyarul Balóval című műsorban. Csák János szeretné, ha 2019-ben még nem változnának a felvételi szabályai. Csák János arról is beszélt, hogy akár Indiáig is elmennek új hallgatókért, de a tehetséges magyar diákokat is várja a Corvinus.

Borit már az első napján kirúghatják új munkahelyéről?

Lili az anyaságtól való félelmeivel küszködött. Lali változáson esett át. Bori bajba keveredett az első munkanapján.

Átalakul Budapest közigazgatása?

Nem zárta ki a lehetőségét a Miniszterelnökséget vezető leendő miniszter, hogy átalakul Budapest közigazgatása az önkormányzati választások előtt. Gulyás Gergely mindössze annyit mondott, hogy ennek eldöntése nem az ő minisztériumának hatásköre, és jelenleg is tárgyalnak Tarlós Istvánnal, hogy induljon újra a főpolgármesteri posztért.

 

Lehet új választási rendszer?

A választások közeledtével megint előkerül, hogy kell-e, egyáltalán lehet-e változtatni a magyar választási rendszeren. A Közös Ország Mozgalom szerint kell is, lehet is. Egyetért velük 9 ellenzéki párt – a Jobbikkal ha jól értjük, tárgyalnak.

Gordon:

Gordon első dolga az volt, hogy végig kóstolja azt a rengeteg ételt, ami az olasz vendéglő étlapján szerepel. Azonban sem a tálalással, sem pedig az ízekkel nem volt elégedett: töménytelen fokhagyma vagy ízetlenség jellemezte a felhozatalt. A séf pedig legszívesebben rögtön visszament volna a reptérre.

Gordon nem bírta! Elhányta magát az ételtől!

Miután megérkezett, Gordon azonnal végigkóstolta a vergődő soulfood étterem menüsorát, a bélpörkölt azonban már rajta is kifogott. Már a szagától rosszul lett.

Az új arculat mindenkit elkápráztatott

Gordon emberei egy éjszaka alatt átalakították az egész éttermet, másnap pedig jöhetett a leleplezés és az új menüsor felfedezése. A személyzet nem hitt a szemének.

Négy sürgősségi centrum lesz

Teljesen átalakul a budapesti betegellátás. Most már biztos, hogy nem egy nagy szuperkórház épül, hanem három sürgősségi centrumot hoznak létre, később pedig egy negyediket is. Minderre plusz 50 milliárd forintot kap a főváros. Az egészségügyért felelős államtitkár szerint a betegek jól járnak, mert minden ellátást egy helyen megkaphatnak, a PM-nél viszont azt mondják, hogy inkább a meglévő kórházakat kellene fejleszteni.

Nincs elég hely a gyermekpszichiátrián

Kevés az ágy a Heim Pál Gyermekkórház pszichiátriáján, nagyobb osztályra lenne szükségük, mert egyre több a beteg. Ezt mondta az RTL Híradónak az osztály vezetője. A kórház új pszichiátriai központot szeretne kialakítani, az épület megvan hozzá, de az átalakításhoz egyelőre nincs meg a pénz. Nekik gyűjt idén az Európai Orvosok Zenekara, közelgő budapesti koncertjük teljes bevételét a kórháznak ajánlották fel.

Barbiék úgy döntenek, visszaköltöznek az albérletbe

Miután az új szomszédok csúnyán leszidják Barbit, már Barbi sem olyan biztos a döntésükben. Közli Joe-val, hogy az álomháza csak egy álom volt, és rájött, hogy ők csak az albérletben lehetnek boldogak.

Havi 20 ezer forintig adnának készpénzt

Legfeljebb havi 20 ezer forintig, az átlagos mértékéig készpénzesítenék a cafeteriát - információink szerint. Úgy tudjuk, azokat a cégeket, amelyek ezután csatlakoznának a cafetéria-rendszerhez, néhány százalékos béremelésre is köteleznék. A kormány ma tárgyalni kezdett a munkavállalókkal és a munkáltatókkal. A munkaadók képviselője életveszélyesnek nevezete az átalakítás várható hatásait.

Liget-projekt: funkciók és érdekek csatája

Liget-projekt + Vár átalakítása + Budapest jövője: ez mind benne van abban a vitában, ami a Liget múzeumi negyeddé alakítása körül kialakult. Jó, hogy van vita, csak kár, hogy mindez azután kezdődik, hogy az építkezések a Várban már javában zajlanak, a Ligetben fákat vágnak ki, nemzetközi tervpályázatok vannak. És, legújabb: a kormány elvben elfogadta Lázár János miniszter 215 milliárdos tervét a Nyugati pályaudvar mögötti rozsdaövezet nagyszabású parkosítására – ezt kapnák cserébe a budapestiek?

Diákok is tüntetnek a tanárokkal szerdán

Nemcsak tanárok, hanem diákok is tüntetnek jövő szerdán a közoktatás állapota miatt. A tiltakozás az interneten szerveződik. Az egyik ötletgazda, egy gimnazista szerint használhatatlan dolgokat tanítanak az iskolában, ezért állnak ki a tiltakozó pedagógusok mellett. A Tanítanék Mozgalom szerint több mint száz intézményben tartanak egyórás munkabeszüntetést. A Köznevelési Államtitkárság szerint a diákokat politikai célokra használják, az oktatási rendszer átalakításán pedig már dolgoznak.
 

Cafeteria: Csak egy része járna készpénzben

Továbbra is turizmusra jár majd a cafeteria egy része, a másik részéből lehet készpénz jövő január elsejétől - ezt közölte a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az állami rádióban. Rogán Antal járulékmentes béremelésről beszélt, de azt mondta, a juttatások nem gyarapítanák a nyugdíjakat. Az LMP szerint valójában mindenki ugyanannyit kap majd, a várható nyugdíjak viszont csökkenhetnek is miatta.

Van, aki kiáll a KLIK mellett

Március végén dől el, hogyan alakul át az iskolákat fenntartó KLIK. A Kerekasztal tárgyalásokon a Nemzeti Pedagóguskar azt javasolta, továbbra is az intézményfenntartó alá tartozzanak az iskolák. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint viszont az intézményeknek vissza kellene kerülniük az önkormányzatokhoz. A KLIK-nél annyit közöltek, a 2010 előtti, önkormányzati fenntartású rendszerhez biztosan nem térnek vissza.

Megszűnhet az elfekvő ágyak egy része

Még az idén megszűnhet a kórházi elfekvők egy része. Az egészségügyi államtitkár tervei szerint szétválasztanák a gyógyító és az ápolási ágyakat, amelyeket átadnának a szociális ágazatnak. Így azokat a betegeket, akiknek nincs szükségük orvosi ellátásra, a jövőben szakápolási otthonokban helyezhetik majd el. A Kórházszövetség elnöke szerint ez nagy terhet vehet le a kórházi dolgozók válláról.

10 millió is lehet a végkielégítés

Tízmillió forintos végkielégítést is kaphatnak azok a közalkalmazottak, akiknek a kormány által tervezett költségcsökkentés miatt kell távozniuk. A Népszabadság szerezte meg a tervezetet, amely szerint egyesek négyszer annyi végkielégítést kaphatnak, mint amennyi a törvény szerint járna nekik, és azok is 600 ezer forinttal távozhatnak, akiknek egyáltalán nem járna pénz. Cserébe vállalniuk kell, hogy hat évig nem vállalnak munkát a közszférában.

73 állami hivatalt érinthet az átalakítás

Megszűnhet a jelenlegi formájában az egészségbiztosítási pénztár, a nyugdíjfolyósító, és a fogyasztóvédelmi hatóság is.

Totálisan átalakítják a NAV-ot, de használ ez az adófizetőknek?

Egyetlen nap alatt átvitte az Országgyűlésen az egyik legfontosabb közintézmény, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal totális átalakítását a kormány, amely mostantól nem csak felügyeli, hanem irányítja is az adóhivatalt. Átszervezés, elbocsátások, ritkuló vagyonosodási vizsgálatok, de miért használna mindez az adófizetőknek? Politikai vita.

Egy nap alatt döntöttek az átalakításról

Kivételes eljárásban, egy nap alatt döntött az Országgyűlés a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakításáról. Ez alapján január elsejétől az adóhatóság közvetlenül a Nemzetgazdasági Minisztérium alá tartozik majd. A kormány szerint a döntéssel egyszerűsödik az ügyintézés és csökken a bürokrácia. Az ellenzéki pártok elfogadhatatlannak tartják, hogy egy ilyen fontos törvényről ennyire gyorsan kellett döntenie az Országgyűlésnek.

Egészségügy: reform pénz nélkül?

A nemrég kinevezett  új egészségügyi államtitkár azt mondja, hogy előbb át kell alakítani az egészségügyi rendszert, utána lehet több pénzről beszélni. Erről azután szakértőket kérdeztünk a műsorban, akik azt mondták, egyszerűsítve, hogy egy átalakítás évekig tarthat. És addig nem lesz több pénz? És ezt az országgyűlési képviselők szó nélkül tudomásul veszik? Miért?

Napi Doktor: egyre nagyobb divat az intim területek fiatalítása

Úgy látszik egyetlen porcikánk sem menekülhet a modern szépészeti eljárások elől. A mellimplantátum és a botox már megszokott része az életünknek, és tűnik, hogy az intim tájék teljes átalakítása is egyre elfogadottabb. Az intim területek fiatalításáról beszélgettünk dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus szakorvossal.

Garancsi cége dolgozik Giró-Szász szállodáján

A milliárdos állami megrendeléseket elnyerő Market Építő dolgozik azon a szállodán, amelyben Giró-Szász András államtitkárnak is van érdekeltsége. Erről a Népszabadság írt. A Market Építő azt közölte, 100 millióért bontják az átalakítás alatt lévő épületet.

Nyugdíjrendszer - ma és holnap: meddig bírja az állam a terhelést?

Mindannyiunkat érinthet az a háromrészes sorozat, amelybe hétfőn este belevágunk. Az első két adásban a nyugdíjjal foglalkozunk - először a mai nyugdíjasokkal, a helyzettel, hogy bírja-e és meddig bírja az állami rendszer a terhelést, hozzá kell-e nyúlni, kedden a jövő nyugdíjasaival, azzal, mi a teendő, hogy sokévi munka után az embernek nyugdíjasként ne kelljen nélkülöznie és a harmadik részben azt kérdezzük, mit kezdjen az ember a pénzével, hova és mibe tegye, már ha van neki.

Ki fizeti a jövő nyugdíjasait?

Van, akit már érint, s arra kíváncsi, mikor kapja, mennyit és – meddig…s van, akit előbb-utóbb érinteni fog: kétrészes sorozatunk első része a nyugdíjrendszerről. Meddig bírja a mostani? Hozzá kell-e nyúlni? Hogyan alakulnak a nyugdíjak? Csökkenteni kellene őket? Hiszen: egyre később leszünk nyugdíjasok – de alighanem egyre kevesebb nyugdíjat adhat az állam.

Mégsem szüntetik meg a nemzetközi tanulmányok szakot

Ez a terv váltotta ki a legnagyobb elégedetlenséget a hallgatók és az oktatók körében. Több képzés viszont áldozatául esik a felsőoktatási törvény átalakításának, például a társadalmi tanulmányok. Ez derült ki a felsőoktatási kerekasztal keddi ülésén. A hétfőn utcára vonuló diákok szerint továbbra is veszélybe van az egyetemek autonómiája, ezért szerdára újabb demonstrációt szerveznek.

NGM: Nem reális a nulla százalékos SZJA

Eltörölné a személyi jövedelemadót Orbán Viktor. A miniszterelnök pénteken, egy fórumon azt mondta: az egyre növekvő adóbevételek lehetőséget adnak erre. Azt azonban nem mondta meg, hogy mikortól. Az általunk megkérdezett adószakértő szerint, az adórendszer drasztikus átalakításának lehetnek károsultjai is, például a nyugdíjasok.

Segélyezés – az önkormányzatok döntenek

Több százezer ember eshet el az eddig rendszeresen kapott segélytől a rendszer márciusi átalakítása után - ezt mondta Híradónknak a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke. A változást áprilistól érezhetik az emberek, akkortól a helyi önkormányzatok döntik el, hogy kik számítanak rászorulónak, és hogy mennyi pénzzel segítik őket.

Beolvasztják a BKK-t, a civilek Vitézy  mellett vannak

Civil szervezetek tiltakoztak Vitézy Dávid vezérigazgató leváltása és a Budapesti Közlekedési Központ átalakítása ellen. Hiába. A fővárosi közgyűlés döntésével megszűnt a BKK önállósága

Így szabnák át az egészségügyet?

Nyolc térségre osztanák fel az országot, így szerveznék át az egészségügyet. A betegek pedig csak a térségeken belül választhatnának szabadon kórházat és orvost.

Átalakítanák az önkormányzatok működését

A tervekről Tállai András a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára beszélt az RTL-Híradónak.

Átszervezés alatt az egyetemek


szerző:
2011.05.10. 18:50
Átszervezés alatt az egyetemek

Több egyetemet és főiskolát zárnának be, állítólag azért, mert sok helyen folyik fölösleges képzés.

Búcsút inthet több miniszter az év végén?

Cáfolta a kormány átalakításáról szóló sajtóinformációkat a miniszterelnök szóvivője.

Egyre többen térnek át az autógázra

Több hetet kell várniuk az autósoknak, ha át akarják alakítani a kocsijukat gázüzeműre.

Győzike show 95. rész


szerző:
2010.05.17. 22:20
Győzike show 95. rész

Győző teljesen átalakította Zolit, hogy a férfit visszafogadja dühös felesége.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való