KERESÉS search-close

átalakítás

62 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "átalakítás"

Kulisszatitkok Xantus Barbara és Haagen Imre nagy átalakulásáról a Drága örökösökben

Nagyon izgalmas események történnek a Drága örökösök záró évadában. Attilát sikerült kihozni a börtönből, így próbálva szóra bírni a bíróságon Ibolyát. Amint azt a tegnapi adásban is láthattuk, Attila egy igazán látványos átalakításon is átesett. Hogy mekkora kihívás volt Xantus Barbarának és Haagen Imrének a börtönviselt karaktereik megformálása, azt a Reggeliben mesélték el!

Gulyás Gergely: A háziorvosok sem fognak rosszabbul járni, mint a többi orvos

A háziorvosok sem fognak rosszabbul járni, mint a többi orvos – ezt ígérte Gulyás Gergely miniszter. A kormányinfón arról is beszélt, hogy az egészségügy átalakításáról szóló törvény minden vitás kérdését a szakmai szervezetekkel egyeztetve, rendeletekben szabályozzák majd. Nem fogják tiltani a magánpraxist sem, de korlátozásokat terveznek. Az Orvosok Szakszervezete azt kéri a köztársasági elnöktől, hogy ne írja alá a törvényt.

Oscar-díjasok is tiltakoznak az SZFE átalakítása ellen

Cate Blanchett és Helen Mirren Oscar-díjas színésznő is aláírásával tiltakozik a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása ellen. A KDNP szerint viszont ez továbbra is csak egy belső vita az egyetem vezetése és a diákok között. Gulyás Gergely miniszter arról beszélt, a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium feladata, hogy elkezdődjön az oktatás. Az egyetem hónap végén távozó vezetése viszont egy héttel elhalasztotta a tanévkezdést.

Átépítették Ökörapátit a Keresztanyu kedvéért

Ökörapáti teljesen átépült. Új település lett belőle, Makkosszállás néven. Itt játszódik majd a Keresztanyu című sorozat. A változás már két  hónappal ezelőtt is – amikor ott jártunk - megdöbbentő volt, pedig akkor a mesterek még csak az átalakítás közepén jártak. A teljesen megépült díszletet tegnap foglalták el a stábtagok, hogy elkezdjék forgatni az eseménydús akcióvígjáték-sorozatot.  Hogy kik szerepelnek az új sorozatban, egyelőre legyen még titok. A készítők azt ígérik, hogy meglepetés, humor és izgalom ismét lesz bőven.

Átalakítással gazdaságossá tehető a Mátrai Erőmű?

Átalakítással gazdaságossá tehető a jelenleg veszteséges Mátrai Erőmű működése - ezt mondta az RTL Híradónak a vállalat stratégiai igazgatója. Azt azonban, hogy ez mennyibe fog kerülni, még nagyságrendileg sem árulta el. Az erőművet március végén vásárolta meg a Magyar Villamos Művek Mészáros Lőrinctől 17 és fél milliárd forintért. Az MVM most az újságírókat is beengedett az erőmű területére.

A Színművészeti átalakítása ellen tüntettek

Jelenlegi és egykori hallgatók tiltakoztak a Színház- és Filmművészeti Egyetem Vas utcai épülete előtt ma délután. Nem akarják, hogy a parlament elfogadja azt a törvényjavaslatot, amely alapítványi fenntartásúvá alakítaná át az egyetemet. Szerintük ezzel az intézmény elveszítené függetlenségét. A miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön azt mondta, attól nem kell tartaniuk, hogy kormánytag ül majd be az alapítvány kuratóriumába, mert egyikük sem színész.

Egykori diákok is tiltakoznak a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása ellen

Gólyaesküjükkel tiltakoznak a Színház- és Filmművészeti Egyetem egykori diákjai az intézmény átalakítása ellen. A kormány tervei szerint az egyetem ősztől alapítványi kézbe kerülne. A részleteket az innovációs és technológiai miniszter tegnap ismertette szakmai szervezetek előtt, de az egyetem vezetését nem hívták meg. Hogy miért, arra a kérdésünkre a minisztérium nem válaszolt, de szerintük a változások a hallgatók lehetőségeit javítják.

Tiltakoznak a színművészeti hallgatói az egyetem átalakítása ellen

Tiltakoznak a színművészeti hallgatói az egyetem átalakítása ellen. Alapítványi kézbe adják. A hallgatók szerint ez az oktatás szabadságát veszélyezteti. A kormány viszont azt mondja, az egyetem működése elavult, ezért van szükség az átalakításra. A budapesti Corvinus Egyetem már egy éve alapítványi kézben van. Augusztustól újabb 6 egyetem alakul át ugyanígy.

Átalakul a bölcsődei és óvodai ügyeleti rendszer

A kormány már dolgozik azon a szabályozáson, ami lehetővé tenné, hogy minden gyereket a saját bölcsődéjében és óvodájában lássanak el az ügyeleti időszakban.

Teljesen átalakul a szakképzés jövőre

Teljesen átalakul a szakképzés jövőre. A szülők felelőssége lesz, hogy az ilyen intézményben tanuló gyerekük 18 éves koráig iskolába járjon. Az ezekben az iskolákban tanító 32 ezer pedagógus elveszíti közalkalmazotti státuszát. A tiltakozások ellenére az Országgyűlés délelőtt megszavazta az új szakképzési törvényt. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint káosz lesz az új rendszer. Az Innovációs Minisztériumnál azt mondják, senki nem jár majd rosszabbul.

Teljes átalakulás plasztikai sebészkés nélkül

Ez a stylist csodákat művel. Alexandr Rogovnak orosz stylist bemutatja lehetséges a nagy átalakulás plasztikai sebészkés nélkül is, egy jól megválasztott színű és szabású ruhával, csak egy kis smink és frizura kell még hozzá, esetleg kiegészítők. Különösebb pénz befektetés nélkül éri el azt, amiről azt gondolnánk, csak egy sztárnak sikerülhet.

Átszervezik az egyetemeket?

Több egyetem is alapítványi fenntartásba kerülhet - erről a Magyar Nemzet írt, miután az innovációs miniszter szakszervezeti vezetőkkel tárgyalt. A lap szerint a Corvius Egyetem mintájára szervezhetik át az intézményeket. A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete szerint az átalakítás nem veszélyezteti az egyetemek autonómiáját. A Független Diákparlament azonban attól tart, hogy kevesebb ingyenes hely lesz az új rendszerben.

Német kutatóintézmények vezetői tiltakoznak az MTA átalakítása ellen

Német kutatóintézmények vezetői tiltakoznak közös levélben a Magyar Tudományos Akadémia átalakítása ellen. Orbán Viktornak írtak, még a törvényjavaslat keddi szavazása előtt. Egyebek mellett attól tartanak, hogy a kutatóintézetek teljesen a kormány befolyása alá kerülnek. A levelet aláírta annak a két intézetnek a vezetője is, amelyekkel Palkovics László miniszter korábban példálózott az átalakítás mellett. Szerintük ez hamis példa.

MTA: sérülhet a kutatás szabadsága

Sérül a tudományos kutatás szabadsága, ha elfogadják a kormány javaslatát a Magyar Tudományos Akadémia átalakításáról - ez az akadémia véleménye a kedden benyújtott tervezetről. Legfőbb kifogásuk az, hogy a kutatóhálózat irányítását egy olyan új testületnek adnák át, amelyben döntő szava lehet a kormány képviselőinek. Palkovics László miniszter az RTL híradónak azt mondta, olyan döntést hoztak, amelyben az akadémikusok igényei is megjelentek.

Főnök inkognitóban EXTRA: Így alakították át az Avermann-Horváth Kft. ügyvezető tulajdonosát!

A Főnök inkognitóban hatodik részében Horváth Péter, az Avermann-Horváth Kft. ügyvezető tulajdonosa fog beépülni az alkalmazottak közé. Extra videónkból kiderül, hogyan alakították át őt, hogy ne ismerjék fel a dolgozói! Hétfőn 22:15-kor Főnök inkognitóban az RTL Klubon!

Főnök inkognitóban EXTRA: Így alakult át az Oázis Kertészet cégvezetője!

A Főnök inkognitóban ötödik részében az Oázis Kertészet második generációs cégvezetője és egyik tulajdonosa, Boross Dávid fog beépülni az alkalmazottak közé. Extra videónkból kiderül, hogyan alakították át őt!

Hétfőn 22:15-kor Főnök inkognitóban az RTL Klubon!

Főnök inkognitóban EXTRA: Nézd meg, hogyan alakult át a Csíki Sör ügyvezető igazgatója!

A Főnök inkognitóban 4. részében a Csíki Sör ügyvezető igazgatója, Jakab Ingrid épül be a dolgozók közé. Exkluzív videónkból kiderül, hogyan alakították át!

Hétfőn 22:15-kor Főnök inkognitóban az RTL Klubon!

Főnök inkognitóban EXTRA: Így alakult át a MIRELITE MIRSA igazgatója!

A Főnök inkognitóban harmadik részében Dr. Losó Viktor, a MIRELITE MIRSA Zrt. igazgatója épül be a miskolci gyáregységben a dolgozók közé. Mutatjuk, hogyan maszkírozták el a főnököt! Hétfőn este 22:15-kor Főnök inkognitóban az RTL Klubon!

Főnök inkognitóban EXTRA: Így alakult át a Szentkirályi Ásványvíz jogi igazgatója!

A Főnök inkognitóban második részében Dr. Szabó Balázs, a Szenkirályi Ásványvíz jogi igazgatója épült be az alkalmazottak közé. Extra videónkból kiderül, hogyan alakult át Balogh Levente megbízottja! Nézd vissza a 2. részt ide kattintva!

Miért nem Balogh Levente épült be a dolgozói közé? Eláruljuk!

Dr. Szabó Balázs, a jogi igazgató épült be Szentkirályon a dolgozók közé Balogh Levente helyett. A magyarázat egyszerű: a Szentkirályi Ásványvíz alapítója mindig a tökéletességre törekszik. Nézd vissza a 2. részt ide kattintva!

Főnök inkognitóban EXTRA: Megmutatjuk, hogyan alakították át a Pizza King alapítóját!

Mielőtt Melhem Saad beépül a Pizza King dolgozói közé, sminkesek és maszkmesterek alakítják át, hogy ne gyanakodjanak az alkalmazottak. Extra videónkban nyomon követheted az átalakítás folyamatát! Ne feledd, hétfőn 22:05-kor Főnök inkognitóban az RTL Klubon!

Gyakran egy évet is várhat szakemberre, aki építkezik vagy felújít

Legyen türelmes, aki felújít vagy építkezik, gyakran fél, egy évet is várni kell szakemberre - erről a Népszava írt. A lap szerint a munkaerőhiány miatt Hazahívó néven programot is indít az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége. Az Évosz elnöke az RTL Híradónak azt mondta, jelenleg legalább 20 ezer szakmunkás hiányzik az építőiparból. A kormánytól azt írták: például a szakképzés átalakításával próbálják megnyerni a fiatalokat.

Újra átszabnák a szakképzést

Újra átalakítaná a kormány a szakképzési rendszert - erről először a Népszava írt. Egy kormányzati háttéranyagból ugyanis kiderült, a 2016-os intézkedésekkel nem sikerült népszerűbbé tenni a szakiskolákat. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint ugyanebbe a hibába eshet kormány, ha kapkodva kezdenek neki az újabb átalakításnak.

Alapítványi fenntartásba kerül a Corvinus Egyetem

Alapítványi fenntartásba kerül a Budapesti Corvinus Egyetem, ezt ma jelentette be az innovációs és technológiai miniszer. Az átalakítás júliustól megtörténhet, de az új szabályok 2020-tól lépnének életbe. Például állami helyett úgynevezett corvinus ösztöndíjra lehet majd jelentkezni. A kancellár szerint továbbra is lesznek olyan diákok, akiknek nem kell fizetniük a képzésért.

A kormány szerint helyes döntés átalakítani az étkezési utalványok piacát

A kormány szerint helyes döntés volt 2012-ben átalakítani az étkezési utalványok piacát. Ezt azután közölték, hogy Magyarországot 23 milliárd forint kártérítésre kötelezte egy nemzetközi bíróság. A nem jogerős ítélet szerint azért kell fizetnie az államnak, mert a kormány évekkel ezelőtt úgy alakította át a cafeteria-rendszert, hogy több külföldi utalvány-kibocsátó cég kiszorult a piacról.

MTA: Nyilatkozatban tiltakoznak a finanszírozási rendszer átalakítás ellen

Közös nyilatkozatban tiltakozott több száz akadémiai dolgozó az ellen, hogy átalakítsák a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteinek finanszírozását. Áprilistól egy új szervezet, a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács dönt majd arról, milyen témákról és mennyi pénzből lehet majd kutatni.

Demonstrációt tartottak az állami média átalakításáért

Az állami média átalakítását, vezetőinek leváltását és kiegyensúlyozott tájékoztatást követeltek vasárnap délután az MTVA székházánál. A rendezett demonstrációt Hadházy Ákos független parlamenti képviselő szervezte. A politikus azt mondta, az állami média még egyszer sem számolt be az általa kezdeményezett aláírásgyűjtésről, amelynek célja, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

A Corvinus átalakításáról beszélgettek a Magyarul Balóval műsorban

A pénz az államtól érkezik, de számít a nagyvállalatok és a Corvinus már végzett, sikeres hallgatóinak támogatására is. Ezt mondta az intézmény átalakítását irányító tanácsadó testület vezetője a Magyarul Balóval című műsorban. Csák János szeretné, ha 2019-ben még nem változnának a felvételi szabályai. Csák János arról is beszélt, hogy akár Indiáig is elmennek új hallgatókért, de a tehetséges magyar diákokat is várja a Corvinus.

Borit már az első napján kirúghatják új munkahelyéről?

Lili az anyaságtól való félelmeivel küszködött. Lali változáson esett át. Bori bajba keveredett az első munkanapján.

Átalakul Budapest közigazgatása?

Nem zárta ki a lehetőségét a Miniszterelnökséget vezető leendő miniszter, hogy átalakul Budapest közigazgatása az önkormányzati választások előtt. Gulyás Gergely mindössze annyit mondott, hogy ennek eldöntése nem az ő minisztériumának hatásköre, és jelenleg is tárgyalnak Tarlós Istvánnal, hogy induljon újra a főpolgármesteri posztért.

 

Lehet új választási rendszer?

A választások közeledtével megint előkerül, hogy kell-e, egyáltalán lehet-e változtatni a magyar választási rendszeren. A Közös Ország Mozgalom szerint kell is, lehet is. Egyetért velük 9 ellenzéki párt – a Jobbikkal ha jól értjük, tárgyalnak.

Gordon:

Gordon első dolga az volt, hogy végig kóstolja azt a rengeteg ételt, ami az olasz vendéglő étlapján szerepel. Azonban sem a tálalással, sem pedig az ízekkel nem volt elégedett: töménytelen fokhagyma vagy ízetlenség jellemezte a felhozatalt. A séf pedig legszívesebben rögtön visszament volna a reptérre.

Gordon nem bírta! Elhányta magát az ételtől!

Miután megérkezett, Gordon azonnal végigkóstolta a vergődő soulfood étterem menüsorát, a bélpörkölt azonban már rajta is kifogott. Már a szagától rosszul lett.

Az új arculat mindenkit elkápráztatott

Gordon emberei egy éjszaka alatt átalakították az egész éttermet, másnap pedig jöhetett a leleplezés és az új menüsor felfedezése. A személyzet nem hitt a szemének.

Négy sürgősségi centrum lesz

Teljesen átalakul a budapesti betegellátás. Most már biztos, hogy nem egy nagy szuperkórház épül, hanem három sürgősségi centrumot hoznak létre, később pedig egy negyediket is. Minderre plusz 50 milliárd forintot kap a főváros. Az egészségügyért felelős államtitkár szerint a betegek jól járnak, mert minden ellátást egy helyen megkaphatnak, a PM-nél viszont azt mondják, hogy inkább a meglévő kórházakat kellene fejleszteni.

Nincs elég hely a gyermekpszichiátrián

Kevés az ágy a Heim Pál Gyermekkórház pszichiátriáján, nagyobb osztályra lenne szükségük, mert egyre több a beteg. Ezt mondta az RTL Híradónak az osztály vezetője. A kórház új pszichiátriai központot szeretne kialakítani, az épület megvan hozzá, de az átalakításhoz egyelőre nincs meg a pénz. Nekik gyűjt idén az Európai Orvosok Zenekara, közelgő budapesti koncertjük teljes bevételét a kórháznak ajánlották fel.

Barbiék úgy döntenek, visszaköltöznek az albérletbe

Miután az új szomszédok csúnyán leszidják Barbit, már Barbi sem olyan biztos a döntésükben. Közli Joe-val, hogy az álomháza csak egy álom volt, és rájött, hogy ők csak az albérletben lehetnek boldogak.

Havi 20 ezer forintig adnának készpénzt

Legfeljebb havi 20 ezer forintig, az átlagos mértékéig készpénzesítenék a cafeteriát - információink szerint. Úgy tudjuk, azokat a cégeket, amelyek ezután csatlakoznának a cafetéria-rendszerhez, néhány százalékos béremelésre is köteleznék. A kormány ma tárgyalni kezdett a munkavállalókkal és a munkáltatókkal. A munkaadók képviselője életveszélyesnek nevezete az átalakítás várható hatásait.

Liget-projekt: funkciók és érdekek csatája

Liget-projekt + Vár átalakítása + Budapest jövője: ez mind benne van abban a vitában, ami a Liget múzeumi negyeddé alakítása körül kialakult. Jó, hogy van vita, csak kár, hogy mindez azután kezdődik, hogy az építkezések a Várban már javában zajlanak, a Ligetben fákat vágnak ki, nemzetközi tervpályázatok vannak. És, legújabb: a kormány elvben elfogadta Lázár János miniszter 215 milliárdos tervét a Nyugati pályaudvar mögötti rozsdaövezet nagyszabású parkosítására – ezt kapnák cserébe a budapestiek?

Diákok is tüntetnek a tanárokkal szerdán

Nemcsak tanárok, hanem diákok is tüntetnek jövő szerdán a közoktatás állapota miatt. A tiltakozás az interneten szerveződik. Az egyik ötletgazda, egy gimnazista szerint használhatatlan dolgokat tanítanak az iskolában, ezért állnak ki a tiltakozó pedagógusok mellett. A Tanítanék Mozgalom szerint több mint száz intézményben tartanak egyórás munkabeszüntetést. A Köznevelési Államtitkárság szerint a diákokat politikai célokra használják, az oktatási rendszer átalakításán pedig már dolgoznak.
 

Cafeteria: Csak egy része járna készpénzben

Továbbra is turizmusra jár majd a cafeteria egy része, a másik részéből lehet készpénz jövő január elsejétől - ezt közölte a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az állami rádióban. Rogán Antal járulékmentes béremelésről beszélt, de azt mondta, a juttatások nem gyarapítanák a nyugdíjakat. Az LMP szerint valójában mindenki ugyanannyit kap majd, a várható nyugdíjak viszont csökkenhetnek is miatta.

Van, aki kiáll a KLIK mellett

Március végén dől el, hogyan alakul át az iskolákat fenntartó KLIK. A Kerekasztal tárgyalásokon a Nemzeti Pedagóguskar azt javasolta, továbbra is az intézményfenntartó alá tartozzanak az iskolák. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint viszont az intézményeknek vissza kellene kerülniük az önkormányzatokhoz. A KLIK-nél annyit közöltek, a 2010 előtti, önkormányzati fenntartású rendszerhez biztosan nem térnek vissza.

Megszűnhet az elfekvő ágyak egy része

Még az idén megszűnhet a kórházi elfekvők egy része. Az egészségügyi államtitkár tervei szerint szétválasztanák a gyógyító és az ápolási ágyakat, amelyeket átadnának a szociális ágazatnak. Így azokat a betegeket, akiknek nincs szükségük orvosi ellátásra, a jövőben szakápolási otthonokban helyezhetik majd el. A Kórházszövetség elnöke szerint ez nagy terhet vehet le a kórházi dolgozók válláról.

10 millió is lehet a végkielégítés

Tízmillió forintos végkielégítést is kaphatnak azok a közalkalmazottak, akiknek a kormány által tervezett költségcsökkentés miatt kell távozniuk. A Népszabadság szerezte meg a tervezetet, amely szerint egyesek négyszer annyi végkielégítést kaphatnak, mint amennyi a törvény szerint járna nekik, és azok is 600 ezer forinttal távozhatnak, akiknek egyáltalán nem járna pénz. Cserébe vállalniuk kell, hogy hat évig nem vállalnak munkát a közszférában.

73 állami hivatalt érinthet az átalakítás

Megszűnhet a jelenlegi formájában az egészségbiztosítási pénztár, a nyugdíjfolyósító, és a fogyasztóvédelmi hatóság is.

Totálisan átalakítják a NAV-ot, de használ ez az adófizetőknek?

Egyetlen nap alatt átvitte az Országgyűlésen az egyik legfontosabb közintézmény, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal totális átalakítását a kormány, amely mostantól nem csak felügyeli, hanem irányítja is az adóhivatalt. Átszervezés, elbocsátások, ritkuló vagyonosodási vizsgálatok, de miért használna mindez az adófizetőknek? Politikai vita.

Egy nap alatt döntöttek az átalakításról

Kivételes eljárásban, egy nap alatt döntött az Országgyűlés a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakításáról. Ez alapján január elsejétől az adóhatóság közvetlenül a Nemzetgazdasági Minisztérium alá tartozik majd. A kormány szerint a döntéssel egyszerűsödik az ügyintézés és csökken a bürokrácia. Az ellenzéki pártok elfogadhatatlannak tartják, hogy egy ilyen fontos törvényről ennyire gyorsan kellett döntenie az Országgyűlésnek.

Egészségügy: reform pénz nélkül?

A nemrég kinevezett  új egészségügyi államtitkár azt mondja, hogy előbb át kell alakítani az egészségügyi rendszert, utána lehet több pénzről beszélni. Erről azután szakértőket kérdeztünk a műsorban, akik azt mondták, egyszerűsítve, hogy egy átalakítás évekig tarthat. És addig nem lesz több pénz? És ezt az országgyűlési képviselők szó nélkül tudomásul veszik? Miért?

Napi Doktor: egyre nagyobb divat az intim területek fiatalítása

Úgy látszik egyetlen porcikánk sem menekülhet a modern szépészeti eljárások elől. A mellimplantátum és a botox már megszokott része az életünknek, és tűnik, hogy az intim tájék teljes átalakítása is egyre elfogadottabb. Az intim területek fiatalításáról beszélgettünk dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus szakorvossal.

Garancsi cége dolgozik Giró-Szász szállodáján

A milliárdos állami megrendeléseket elnyerő Market Építő dolgozik azon a szállodán, amelyben Giró-Szász András államtitkárnak is van érdekeltsége. Erről a Népszabadság írt. A Market Építő azt közölte, 100 millióért bontják az átalakítás alatt lévő épületet.

Nyugdíjrendszer - ma és holnap: meddig bírja az állam a terhelést?

Mindannyiunkat érinthet az a háromrészes sorozat, amelybe hétfőn este belevágunk. Az első két adásban a nyugdíjjal foglalkozunk - először a mai nyugdíjasokkal, a helyzettel, hogy bírja-e és meddig bírja az állami rendszer a terhelést, hozzá kell-e nyúlni, kedden a jövő nyugdíjasaival, azzal, mi a teendő, hogy sokévi munka után az embernek nyugdíjasként ne kelljen nélkülöznie és a harmadik részben azt kérdezzük, mit kezdjen az ember a pénzével, hova és mibe tegye, már ha van neki.

Ki fizeti a jövő nyugdíjasait?

Van, akit már érint, s arra kíváncsi, mikor kapja, mennyit és – meddig…s van, akit előbb-utóbb érinteni fog: kétrészes sorozatunk első része a nyugdíjrendszerről. Meddig bírja a mostani? Hozzá kell-e nyúlni? Hogyan alakulnak a nyugdíjak? Csökkenteni kellene őket? Hiszen: egyre később leszünk nyugdíjasok – de alighanem egyre kevesebb nyugdíjat adhat az állam.

Mégsem szüntetik meg a nemzetközi tanulmányok szakot

Ez a terv váltotta ki a legnagyobb elégedetlenséget a hallgatók és az oktatók körében. Több képzés viszont áldozatául esik a felsőoktatási törvény átalakításának, például a társadalmi tanulmányok. Ez derült ki a felsőoktatási kerekasztal keddi ülésén. A hétfőn utcára vonuló diákok szerint továbbra is veszélybe van az egyetemek autonómiája, ezért szerdára újabb demonstrációt szerveznek.

NGM: Nem reális a nulla százalékos SZJA

Eltörölné a személyi jövedelemadót Orbán Viktor. A miniszterelnök pénteken, egy fórumon azt mondta: az egyre növekvő adóbevételek lehetőséget adnak erre. Azt azonban nem mondta meg, hogy mikortól. Az általunk megkérdezett adószakértő szerint, az adórendszer drasztikus átalakításának lehetnek károsultjai is, például a nyugdíjasok.

Segélyezés – az önkormányzatok döntenek

Több százezer ember eshet el az eddig rendszeresen kapott segélytől a rendszer márciusi átalakítása után - ezt mondta Híradónknak a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke. A változást áprilistól érezhetik az emberek, akkortól a helyi önkormányzatok döntik el, hogy kik számítanak rászorulónak, és hogy mennyi pénzzel segítik őket.

Beolvasztják a BKK-t, a civilek Vitézy  mellett vannak

Civil szervezetek tiltakoztak Vitézy Dávid vezérigazgató leváltása és a Budapesti Közlekedési Központ átalakítása ellen. Hiába. A fővárosi közgyűlés döntésével megszűnt a BKK önállósága

Így szabnák át az egészségügyet?

Nyolc térségre osztanák fel az országot, így szerveznék át az egészségügyet. A betegek pedig csak a térségeken belül választhatnának szabadon kórházat és orvost.

Átalakítanák az önkormányzatok működését

A tervekről Tállai András a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára beszélt az RTL-Híradónak.

Átszervezés alatt az egyetemek

Több egyetemet és főiskolát zárnának be, állítólag azért, mert sok helyen folyik fölösleges képzés.

Búcsút inthet több miniszter az év végén?

Cáfolta a kormány átalakításáról szóló sajtóinformációkat a miniszterelnök szóvivője.

Egyre többen térnek át az autógázra

Több hetet kell várniuk az autósoknak, ha át akarják alakítani a kocsijukat gázüzeműre.

Győzike show 95. rész


szerző:
2010.05.17. 22:20
Győzike show 95. rész

Győző teljesen átalakította Zolit, hogy a férfit visszafogadja dühös felesége.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való