KERESÉS search-close

áttörés

14 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "áttörés"

Tudományos áttörés Szegeden: más úton is fertőz a koronavírus

Tudományos áttörést értek el szegedi kutatók. A koronavírus új fertőzési módját fedezték fel. A szegedi kutató-orvosok rájöttek, hogy az eddig ismert mód mellett máshogy is képes bejutni a sejtekbe a koronavírus. A felfedezés segíthet a betegek gyógyításában.

Áttörés az AIDS elleni küzdelemben

Megvan a második tünetmentes HIV-fertőzött. Az első embert 12 éve gyógyították ki a betegségből, az orvosok azóta próbálták megismételni a sikeres terápiát. Ez most egy londoni betegnél sikerült, ő másfél éve tünetmentes. Az eljárás viszont veszélyes, ráadásul egy olyan génmutációra is szükség van hozzá, ami csak fehér bőrű embereknél fordul elő.

Áttörést hozhat a cukorbetegeknek egy új felfedezés

Áttörést hozhat a cukorbetegség kezelésében egy norvég felfedezés. A kutatók arra jöttek rá, hogy a hasnyálmirigyben a szomszédos sejtek képesek átvenni az inzulint termelést azoktól sejtektől, amelyek nem működnek. Ez azt jelenti, hogy kezdeti segítséggel, de a szervezet képes lehet újra inzulint termelni. Az RTL Híradónak nyilatkozó diabetológus szerint, ez óriási eredmény lenne, de erre valószínűleg évtizedeket kell még várni.

Magyar csapat ért el áttörést a HELLP-szindróma kutatásában

Hat ország kutatóinak együttműködésében, rendszer-biológiai módszerekkel a világon elsőként sikerült azonosítania egy magyar csapatnak, hogy miért is alakul ki a terhességi toxémia.

 

Áttörés a leukémia gyógyításában!

Az MTA Természettudományi Kutatóközpont Gyógyszerkémiai Kutatócsoportja is részt vesz egy olyan kutatási programban, amely osztrákok és torontói kutatócsoportok közreműködésével jött létre. A felnőttkori akut leukémiák leggyakrabban jelentkező formáját, a csontvelői eredetű akut leukémia terápiás lehetőségeinek megújítását tűzte ki célül, melyben áttörést értek el! A témával kapcsolatban Keserű György Miklós, gyógyszerkutató, egyetemi tanár volt a Reggeli vendége.

Sokat várnak az új vérteszttől

Igazi áttörés lehet a szakemberek szerint a daganatok gyógyításában az a vérteszt, amit amerikai kutatók fejlesztettek ki. A vizsgálattal egy egyszerű vérvétellel lehetne megállapítani valakiről, hogy van-e daganatos betegsége.

Áttörés lehet a rákkutatásban

Áttörést ért el a rákkutatásban egy doktori vizsgájára készülő kanadai kutatónő. Így értékelik szaklapok a 28 éves Caitlin Miron munkáját. Egy olyan vegyületet talált, amelynek révén úgymond lekapcsolható a rákos sejt, és megakadályozható az áttét.

Orvosi áttörés a kismamákért

Egy egyszerű vitaminnal megelőzhető lesz a vetélések és a születési rendellenességek egy része. Egy ausztrál professzornő jött rá, hogy mi a legfőbb oka annak, ha egy asszony elveszíti a magzatát, illetve mi okozza a születési szív-, vese- és gerinc rendellenességeket. A megoldás szerinte a B3 vitamin.

100 millió dolláros programmal keresik E.T.-t

A földönkivüli értelmes életet keresi a világhírű tudós, Stephen Hawking. A betegsége miatt tolószékben élő és beszélni sem képes brit fizikus és csillagász egy orosz mágnás 100 millió dollárjával indította el Áttörés nevű kezdeményezését, hogy kiderüljön: egyedül vagyunk-e az univerzumban.

XXI. század 13-09-10


szerző:
2013.09.11. 00:10
XXI. század 13-09-10

XXI. század: Az LGT a legnagyobb fesztiválokon léphetett fel, több százezer ember előtt, több angol nyelvű lemezük is megjelent, de a nagy áttörés elmaradt.

Fókusz 12-05-24


szerző:
2012.05.24. 20:45
Fókusz 12-05-24

Fókusz: Áttörés! - Nemrég letartóztatták, most viszont Seffer doktor tudományos szenzációt közöl az őssejtekről és a rákgyógyításról. Plazma-állapot - A szabadszájú rapper fütyül Puzsérra és a zsűri döntésére, és hatalmas dobásra készül. Kulisszatitkok - Hónapokig követtük Kulka Jánost, most bepillanthatunk az öltözőjébe is, még borotválkozás közben is megleshetjük.

Biztató siker az epilepszia gyógyításában

Áttörést jelenthet az epilepszia kezelésében egy új műtéti eljárás, amit Közép-Európában először Pécsett alkalmaznak.

Áttörés a prosztatarák korai felismerésében?

A Magyar Urológus Társaság elnöke szkeptikus, mert szerinte több ezer felfedezésből csak kevés állja ki az idő próbáját.

Orvosi áttörés a szemészetben

Bemutatták kedden Ausztráliában az első bionikus szem prototípusát, amely helyreállítja a csökkent látóképességűek látását.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való