KERESÉS search-close

ünnep

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "ünnep"

Van ok az ünneplésre: Bencével közösen fújták el a gyertyát a Nyomozók

A Nyomozóknak az előző adásban volt egy találata, ezért Istenes Bence meglepetéssel kedveskedett nekik. Vajon ebben az adásban is sikerül megfejteniük, hogy kit rejt az álarc?

Rendhagyó virágkarnevállal ünnepeltek Debrecenben

Másképpp, mint az előző 50 alkalommal, de idén is megtartották a Virágkarnevált Debrecenben. A virágkocsik ezúttal nem vonultak végig a városon táncos fellépők által kísérve. A koronavírus miatt döntöttek így a szervezők. Egy helyben állva nézhették meg őket az érdeklődők. Ezúttal nem voltak külföldi vendég fellépők és mindössze 10 virágkocsi készült, de így is nagyon sokan voltak kíváncsiak rá.

A vadkovászos kenyér volt legnépszerűbb

A vadkovászos a legnépszerűbb - hagyományos alapanyagokból készült kenyereket is kóstolhattak a látogatók a hatodik Kenyérlelke fesztiválon. Idén a járvány miatti veszélyhelyzetben sokan fedezték fel maguknak az otthonsütés örömét, a fesztivált szervező pékmester szerint többen most jöttek rá arra, hogy milyen fáradságos munka a mindennapi kenyér előállítása.

Jön a 10.000. epizód: ünnepelj te is a Barátok közt csapatával!

A sorozat újabb mérföldkőhöz érkezett: ma este láthatják a nézők a 10.000. epizódot, ami számos fordulatot tartogat a rajongóknak. A készítők, a stáb és a színészek pedig méltón megünnepelték ezt a nem mindennapi pillanatot.

Isten éltessen Vilmos herceg és Meryl Streep!

Vilmos herceg idén duplán örülhetett, hiszen nemcsak 38. születésnapját ünnepelhette meg tegnap, de apák napja is épp erre a napra esett. De nemcsak Vilmos herceg szülinapozhat, hanem Meryl Streep is. A háromszoros Oscar-, és nyolcszoros Golden Globe-díjas amerikai színésznő ugyanis hétfőn 71 éves.

Így ünnepelték az Apák napját a magyar hírességek

Varga Izabella saját és gyermekei apájáról is posztolt egy-egy fotót. Megemlékezett „Apáról”, azaz Lovasi Andrásról Földes Eszter színésznő, Caramel felesége, és Cooky gyermekeinek anyja is. Cuki babás képet posztolt Linczényi Márk és Rácz Gergő, vicces fotót Kocsis Tibó, de láthattuk Kiszel Tünde és Cinthia Dictator édesapját is.

Hat és fél milliárdból ünnepli a kormány augusztus 20-át

Hat és fél milliárdból ünnepli a kormány augusztus 20-át- erről a 24.hu írt. A három napos, fővárosi rendezvénysorozatra többet költenek, mint a Lánchíd felújítására. A főpolgármesteri hivatalnál azt mondják: nem engedélyeznek se tűzijátékot, se más programot a Lánchídon, pedig a híd is szerepel a kormány területfoglalási listáján. A kormány szerint a programsorozattal a turizmust élénkítenék.

Pünkösdi királyt választottak

Ingyen ihatott a kocsmában, minden bálra hivatalos volt, és még a jószágait is őrizték a többiek – a hagyomány szerint igazi kiváltsággal járt, ha valakit pünkösd hétfőjén királynak választottak falujában. Uralkodása egy évig tartott, és csak a legrátermettebb legény nyerhette el a címet. A pünkösdi hagyományt hétfőn a gyulai várban keltették újra életre.

Ingyen kellene odaadni az augusztus 20-ai ünnepségekhez használt közterületeket

Ingyen kellene odaadnia a fővárosnak és a kerületeknek az augusztus 20-ai ünnepségekhez használt közterületeket a kormány által kiválasztott szervezőnek. Az erről szóló törvénymódosító javaslatról az mfor.hu írt először. A kormány szerint idén többnapos lesz az állami ünnepségsorozat, és a közterületek a zavartalan lebonyolításhoz kellenek. Az ellenzéki vezetésű Budavári Önkormányzat szerint ez kisajátítás.

Karanténban ünnepelnek szerte Olaszországban

Az erkélyről szólt a Bella ciao, így ünnepelték szerte Olaszországban a II. világháború végét és a fasizmus alóli felszabadulást. A nemzeti ünnepen a koronavírus-járvány miatt idén elmaradtak a több tízezres utcai felvonulások. Közben ugyan a kormány megígérte, de mégsem ismertette a lazító intézkedéseket, de az biztos, hogy hétfőtől újraindul a gépgyártás, május közepén pedig az összes üzlet kinyithat.

Üres templomokban kénytelenek ünnepelni a húsvétot

Üres templomokban kénytelenek ünnepelni a húsvétot a keresztény egyházak világszerte. A pápa az interneten keresztül szólt az emberekhez. A Vatikánban az üres Szent Péter bazilikában mondta el hagyományos köszöntőjét. Többfelé próbálkoznak alternatív megoldásokkal, Kolumbiában viszont sokan a kijárási tilalmat megszegve mégis szerveztek körmenetet.

Húsvét a karanténban

A szomszédunkban élő szenteknek nevezte Ferenc pápa a járvány alatt a betegekért életüket is feláldozó papokat, orvosokat és nővéreket. Az egyházfő a kijárási tilalom miatt hívők nélkül tartotta meg a csütörtök esti szentmisét - mint ahogy idén egész Európában leginkább otthon ünneplik az emberek idén a húsvétot.

Szertartások felvételről

Üres templomokban végzik a húsvéti szertartásokat a papok és lelkészek, a felvételeket élőben és később is visszanézhetik a hívek - így telik az egyik legnagyobb egyházi ünnep a koronavírus járvány idején. A történelmi egyházak vezetői azt kérik, idén otthon ünnepeljék a hívek Jézus feltámadását. A görög katolikus templomokat ugyanakkor nagyszombaton újra megnyitják a hívek előtt szigorú feltételekkel és csak egyéni imádkozásra.

Így húsvétoltunk tavaly


szerző:
2020.04.10. 14:54
Így húsvétoltunk tavaly

Kígyózó sorok a boltokban, teltház a szállodákban, nyuszisimogatás az állatkertben, tűzoltós locsolkodás Pécsett, palóc locsolkodás Hollókőn és átokűző tojásfestés a szentendrei skanzenban. 2019-ben egész más volt a húsvét, mint idén.

Ötödével drágult a sonka

Ötödével drágább a sonka az afrikai sertéspestis miatt, de mindenkinek jut belőle Húsvétra a koronavírus ellenére - így számol a Hússzövetség. Az Agrárgazdasági Kamara elnöke azt mondja, nem lesz áruhiány. Az RTL Híradó úgy tapasztalta, az emberek egyelőre visszafogottan vásárolnak a közelgő ünnepre. 

Együtt ünnepelhetett a Crohn-beteg édesanya a családjával

Többször megcsípte magát, hogy biztos nem álmodik. El sem akarta hinni, hogy hónapok után újra kislányával lehet, miután az ünnepekre hazaengedték a németországi kórházból. Ahogy arról az RTL Híradóban többször is beszámoltunk, a 28 éves Crohn-beteg édesanyáról itthon lemondtak az orvosok. Szinte az egész ország összefogott az ácsi nőért, hogy külföldön megmenthessék az életét. Most már egyre jobban van, de még több műtét vár rá.

Ha szeretnének segíteni, itt megtehetik: 

OTP Bank, Molnár Tibor
11773401-01544345
HU42 1177 3401 0154 4345 0000 0000
SWIFT: OTPVHUHB
Közlemény: jótékony célú közadakozás

Nem akárhogyan kívánnak boldog új évet a Barátok közt szereplői!

Ne feledjétek: Barátok közt 2020-ban is minden hétköznap az RTL Klubon! 

Együtt díszítettek karácsonyfát az Éjjel-Nappal Budapest sztárjai

Lali, Joe, Gábor, Karola, Bori és a többiek együtt díszítették fel az albérletben felállított közös karácsonyfájukat. Karolát annyira magával ragadta az ünnepi hangulat, hogy azonnal dalra is fakadt.

LIPTAI CLAUDIA: Nem kell felkapcsolnunk villanyt, annyi fényfüzér van a lakásban

Liptai Claudia saját kezűleg készített el egy egész mézeskalács falut, ami három házból és egy templomból áll. Arról mesélt nekünk, hogy náluk már szeptemberben elkezdődik az ünnepre való hangolódás. A férjével, pedig éve óta hagynak arra időt a munka mellett, hogy átéljék a karácsonyi hangulatot is.

Most először Sztarenki Dóri felel a karácsonyi menüért

A színésznő szerint „borzalmasan hangosak” náluk a karácsonyi lakomák, és bár eddig az anyukája felelt a menüért, a Konyhafőnök VIP-trófea után ez most megváltozik…

Róka Adri: „Nem engedem be Petit a konyhába”

A Konyhafőnök VIP negyedik évadának második helyezettje nagy titokról rántotta le a leplet: vőlegénye maximum csak a mosogatásban segíthet neki…

Gerendásy Gábor nem akármilyen halászlével lepi meg a családját

Az Éjjel-Nappal Budapest sztárja mindig beválallja a karácsonyi menüt. Most elárulta, mi az egyik legnagyobb specialitása!

MEGHATÓ: Sánta Laci tíz év után ismét a családjával karácsonyozik

„Idén nagyon nagy szerencse, hogy itthon vagyok” – mondta a színész, hiszen az elmúlt évtizedben szinte mindig munkával töltötte a karácsonyt. Vajon mivel telnek majd náluk az ünnepek?

Sipos Tomi: „A pacal az egyik nagyon nagy kedvencem”

Az énekes családjánál mindig felosztják a karácsonyi menü elkészítését, és bizony mindenfélét sütnek-főznek. Vajon mi kerül idén az asztalra az ünnepi vacsoránál?

Karácsonykor több az infarktus

Majdnem tizedével több az infarktus karácsonykor, mint az év más időszakában. Az általunk megkérdezett kardiológus szerint ennek egyik oka az ünnepi stressz, de hozzájárul az is, hogy ilyenkor sokkal több alkohol és étel fogy, ami például emeli a vérnyomást. Ráadásul sokan ilyenkor nem is veszik annyira komolyan a tüneteket, így későn hívnak segítséget.

Sokan csak most kezdtek hozzá az ünnepi kellékek beszerzéséhez

Nagy volt a forgalom az üzletekben és a fenyőfaárusnál is. Már csak két nap van karácsonyig, sokan pedig csak most kezdtek hozzá az ünnepi kellékek beszerzéséhez. A tömeg miatt nem volt könnyű dolguk. A néprajzkutató szerint ez régen sem volt másképp, mert advent utolsó vasárnapja, aranyvasárnap mindig a karácsonyi készülődés véghajrájának számított.

Bántalmazott nők mesélték el, hogy mit tett velük az élettársuk

Bizonyított tény, hogy az ünnepek alatt, kifejezetten a karácsony időszakában jóval több az erőszakos cselekedetek száma. Nem csak sok alkohol fogy, de a megnövekedett stressz is befolyásolja az egyébként is bántalmazó családtagot. Két nő mesélte el nekünk a történetét, mindkettejüket bántalmazták a szeretet ünnepén. Mivel mindketten félnek egykori párjuktól, ezért se az arcukat, se a nevüket nem vállalták. Az első riportalany társkereső alkalmazáson ismerkedett meg későbbi bántalmazójával, nagy szerelem volt az övék. Egy ideig. A férfi először a születésnapján emelt kezet rá.

Nem csak a plusz kilóktól kell tartani, komoly következménye is lehet a túlzásba vitt karácsonyi evésnek

A karácsony az év egyik legjobban várt, mégis legstresszesebb ünnepe. A készülődés egyesek számára felér a földi pokollal. Ám amikor végre elérkezik a szenteste, a frissen kisült beigli-, a halászlé- és a töltött káposzta illatától a  stressz egyszeriben csillapíthatatlan éhséggé változik. És a legtöbb családban kezdetét veszi az egyik legjobban várt közös program…

Jeti, medúza, de szörföző télapó is felkerülhet a fára

Megmutatjuk a legviccesebb, a legelképesztőbb, a legfurább, a legmodernebb és a legkörnyezet-tudatosabb karácsonyi trendeket! Fenyő testű ló, fényszórós medúzák, jetik tömkelege a fán, kagylók, bálnák és óriási sellők a karácsony szellemében, vagy egy egész erdő fácánostul, baglyostul. 2019-ben sincs határa az ünnepi dekorációnak.

Az égre rajzolták Magyarország legnagyobb karácsonyfáját

Pécstől egészen Siófokig ért a karácsonyfa. A 80 kilométer hosszú, virtuális fenyőfát a magyar fejlesztésű kisrepülőgépeket gyártó pécsi vállalat pilótái repülőjükkel festették az égboltra. Két óra alatt összesen csaknem 400 kilométert repültek.
A repülésről ide kattintva többet is megtudhat.

Mikor állítsuk fel a karácsonyfát?

A kérdés évről évre ugyanaz: mikor állítsuk fel a karácsonyfát? A hagyományok szerint a legtöbben december 24-én délután díszítenek, a tradíció viszont úgy tűnik, egyre inkább feledésbe merül, mert az emberek szeretnének mihamarabb ünnepi hangulatba kerülni. Idén hírességeink sem bírták kivárni a szentestét. A „lavinát” Dukai Regina indította, aki már november közepén feldíszítette a karácsonyfáját.

Fördős Zé bemutatja: Figyu Sztarenki Dóri, van egy kis gond!

Fördős Zé ezerrel készül a karácsonyra, azonban valami mindig megakadályozta a forgatásban. Éppen ezért a Konyhafőnök VIP sztárjait hívta segítségül, hogy mutassák be kedvenc ünnepi receptjüket. Ez a Fördős Zé bemutatja: Figyu, van egy kis gond!

Fördős Zé bemutatja: Figyu Gerendásy Gábor, van egy kis gond!

Fördős Zé ezerrel készül a karácsonyra, azonban valami mindig megakadályozta a forgatásban. Éppen ezért a Konyhafőnök VIP sztárjait hívta segítségül, hogy mutassák be kedvenc ünnepi receptjüket. Ez a Fördős Zé bemutatja: Figyu, van egy kis gond!

Próbáld ki Gerendásy Gábor karácsonyi süllőfiléjét!

Szeretnéd te is elkészíteni Gerendásy Gábor ünnepi Street Kitchen ételét? Akkor most duplán segítünk: itt nemcsak a pontos receptet találod meg, de újra megnézheted a videót is, ahol Gábor bemutatja a legfontosabb lépéseket.

Főzzétek meg ti is Sánta Laci karácsonyi sertéskaraját!

Szeretnéd te is elkészíteni Sánta Laci ünnepi Street Kitchen ételét? Akkor most duplán segítünk: itt nemcsak a pontos receptet találod meg, de újra megnézheted a videót is, ahol Laci bemutatja a legfontosabb lépéseket.

Megérkezett a Mikulás a Reggelibe! Ki lehet a szakáll mögött?

Márknak és Mariannak is jutott egy kis meglepetés: Lali Mikulásként jelent meg a Reggeli stúdiójában.

Készítsd el te is Sipos Tomi ázsiai tésztáját!

Szeretnéd te is elkészíteni Sipos Tomi ünnepi Street Kitchen tésztáját? Akkor most duplán segítünk: itt nemcsak a pontos receptet találod meg, de újra megnézheted a videót is, ahol Tomi bemutatja a legfontosabb lépéseket.

Ünnepi fények és alkotóik

Negyvenegy világító rénszarvas tényleg pazar látvány egy fogatban. És boldogító is, mert azok a férfiak, akik majdnem egy évig építették szerintem nem felejtették, el, hogy voltak gyerekek. Egy kicsit a mikulás manóinak is érezhették magukat, akik tudják, mennyi örömöt szereznek majd. Ahogy Eta néni és családja is hosszú távú mély, lelki szerződést köthetett a Mikulással, hiszen van, hogy ezer embert fogadnak egy nap a saját udvarukban advent idején.

November 21-én ünnepeljük a televízió világnapját

November huszonegyedike 1996 óta hivatalosan is a tévé világnapja. Az ENSZ tagállamai 23 éve ezen a napon tartottak egy konferenciát, hogy megvitassák a televízió szerepét a modern világban. Felismerték ugyanis, hogy egyre növekvő hatással van az emberekre és a társadalomra és ez azóta sem változott.

Halloween az állatkertben!

Halloween a Budapesti Állatkertben. Földimogyoróval vagy épp tintahallal töltött töklámpásokkal kedveskedtek a gondozók például az elefántoknak és a mangusztáknak. Este viszont nemcsak az állatoké lesz a főszerep, rémisztő és vicces gyerekprogramokkal is készülnek az állatkertben.

Ünnepléssel indult a nap a Nyerő Páros villában!

Sáfrány Emese és Ádám az első évfordulójukat ünnepelték, Fluor Tomit pedig a születésnapja alkalmából köszöntötte fel a szerelme és a barátai.

Lesz-e idén fehér karácsony?

Nem véletlenül szól annyi dal a fehér karácsony utáni vágyról. Nincs is szebb annál, mikor az év legnagyobb családi ünnepén vastag hótakaró fedi a tájat, a legtöbb klasszikus mesében vagy filmben is kötelező kellék a mindent beborító fehérség. De vajon mi az esélye most annak, hogy teljesül ez a kívánságunk az év végén?

Telepítés közben felrobbant a tűzijáték, ketten megsérültek

Megsérült két pirotechnikus, amikor telepítés közben felrobbant a tűzijáték szombat délután Kazincbarcikán. A robbanásokról felvételeket készített a közeli panelház egyik lakója. A városban este koncerttel és tűzijátékkal ünnepelték volna a város születésnapját. Az előkészületek során viszont az egyik gyújtószerkezet aktiválta magát.

SZÍNPOMPÁS: Ilyen volt az idei, ünnepi tűzijáték

Budapesten az ünnepi tűzijáték este kilenc órakor kezdődött. A fél órás műsorban több, mint 26 ezer látványelemet lehetett látni. A bombákat és a tűzijátékokokat hét uszályról és két hídról indították. A rakpartokon idén is hatalmas tömeg gyűlt össze, sokan fotóztak és videóztak. Az egyik legnagyobb sikert a Lánchídról  aláhulló, arany színű „függöny” aratta.

LÉGIPARÁDÉ: Hajmeresztő manőverek a Duna felett

Az augusztus 20-i légiparádé tömegeket vonzott a Duna-partra. A legnagyobb show-t a helikopterek adták elő, szinte táncoltak a levegőben, miközben hajmeresztő manővereket mutattak be alig pár méterrel a víz fölött.

AUGUSZTUS 20: Ilyen lesz a tűzijáték!

Az idei, augusztus 20-i tűzijátékon 26 ezer látványelem lesz az égen. A szervezők erről egy kisfilmet is készítettek. Idén sok lesz a piros-fehér-zöld fényjáték, de lesz olyan meglepetés-alakzat is, amely nem szerepel az animációban.

50 éve történt a világ leghíresebb gyalogos átkelése

50 éve történt a világ leghíresebb gyalogos átkelése az Abbey Road zebrájánál. A Beatles legendás albumborító fotójának évfordulóján több száz rajongó ünnepelt a londoni útszakasznál.

Idén 10. alkalommal rendezik meg a Magyar Ízek Utcáját

Felvidéki káposztaleves, szabolcsi paradicsomos töltött káposzta, kárpátaljai káposztás paszuly, dödölle az Őrségből - ezeket az ételeket is meg lehet kóstolni az idén 10. alkalommal megrendezett Magyar Ízek Utcáján.

Légiparádéval és tűzijátékkal készülnek az augusztus 20-i hosszú hétvégére

Zászlófelvonás, légiparádé, Magyar Ízek utcája, tűzijáték. 3 napos ünnepléssel készül a kormány az augusztus 20-ai hosszú hétvégére. Kovács Zoltán államtitkár azt mondta: idén 8 helyről lövik majd rakétákat. Az ünnepség összköltsége nagyjából fél milliárd forintba kerül.

Ünnep és éhínség Észak-Koreában

Tízezer emberrel, parádés autókonvojjal, fegyveres díszköszöntéssel, majd gingatikus revü műsorral köszöntötte Phenjan a kínai elnököt, akinek személyében 14 év után először látogatott kínai vezető a sztálinista országba. A széles mosolyok és a keleties pompa hátterében azonban súlyos ügyek húzódnak.

Apa csak egy van: ezért ünnepeljük június harmadik vasárnapján az édesapákat!

Egy hat gyerekes veterán lánya ünnepelte meg először az édesapját, így kezdődött az Egyesült Államokban százkilenc évvel ezelőtt az apák napja hagyománya. Magyarországon az anyukákat ünnepelni egy külön napon évtizedek óta természetes, azt még mindig tanuljuk, hogy június 16-a az édesapák napja. Nagy Ervin szerint az elmúlt években jelentősen változott az apák szerepe a családban és az is ahogyan erről gondolkodunk. A sztárapukák még többet mesélnek: ITT!

SZTÁRAPUKÁKAT KÉRDEZTÜNK: Mit jelent apának lenni?

Papp Gergő és Lukács Miki szerint nagyobb a szerepe az apáknak a családban, mint gondoltuk volna! Az anyák napja mellett Magyarországon is egyre többen ünneplik az apák napját. Sztárapukákat kérdeztünk arról, hogy milyen érzés volt az, amikor először szembesültek vele, hogy apák lesznek!

Ki mit (nem) tud a pünkösdről?

A megújulás, a nász vagy például a termékenység ünneplése mellett ez az egyik legfontosabb nap a keresztény vallásban a pünkösd. A Fókusz stábja kiderítette, ki mit nem tud erről az ünnepről!

Nyári Dia: „Nagyon pörgős anyák napja volt”

A Barátok közt egykori színésznője a Reggeliben mesélt arról, hogy  miért volt náluk óriási kavalkád május első vasárnapján.

Miből lett a majális - mit ünneplünk pontosan május elsején?

A napi 8 órás munkaidő gondolata már 1817-ben felmerült egy brit gyártulajdonos, bizonyos Robert Owen fejében. Erre bizony sokat kellett várni, a XIX. század második felében az Egyesült Államokban egyre többen követelték a nyolc órás munkaidőt, majd 1886. május 1-jén Chicagoban sztrájk kezdődött. Két nappal később a munkások és a rendőrök összecsaptak, innen indult május elseje.

Mi lehet a gátja a nők karrierépítésének?

A munka ünnepén azzal szeretnénk tisztelegni a női munkavállalók előtt, hogy nemcsak a munka frontján, de az élet más területén is megmutatjuk milyen a helyzetük ma a világban. Felső vezetők és beosztottak mesélnek tapasztalataikról és arról, hogy mi lehet a gátja a nők karrierépítésének.

EXTRA VIDEÓ: Mit ne csinálj húsvétkor, more?!

Gáspár Győző úgy döntött, az online nézőinek is szeretne segíteni, így elindította a „Mit ne csinálj, more!” rovatot. Az első adásban pedig azt boncolgatja Győző, hogy mi az, amit ne csináljunk semmiképpen sem húsvétkor. Bizony, bizony! Ha szeretnéd elkerülni az ünneppel járó kellemetlenségeket, akkor nézd meg  a videót, és szívleld meg a műsorvezető tanácsát, aranyat ér, ezt garantáljuk!

 

Körkép: Ki mit nem tud a húsvétról?

Te tudod, hogy miért festünk piros tojást? És azt, hogy miért locsolkodunk húsvétról? Az utca emberét is megkérdeztük a piros betűs ünnepről!

KÖNNYEZŐ SZŰZ MÁRIA: „Az ikon az egy picit olyan, mint a számítógépes használatban egy ikon, amire rákattintunk”

Máriapócs Magyarország egyik leglátogatottabb zarándokhelye, egy könnyező Szűz Mária kegyképet őriznek itt. Orosz István, a kegyhely igazgatója mesélt a csodákról, amik szerinte a mai napig folyamatosan történnek Máriapócson.  

 MÁRIAPÓCS: Megmutatjuk az ország egyik leglátogatottabb zarándokhelyét

A Szabolcs megyei aprócska Máriapócson alig több, mint 2000-ren laknak, mégis ez Magyarország egyik leglátogatottabb zarándokhelye. Itt őriznek egy Szűz Mária képet, ami utoljára 1905-ben könnyezett. Ennek emlékét egy zsebkendő őrzi, mellyel a könnycseppeket felitatták.

HÚSVÉT: A Passió című film alapján rendezett színdarabbal készülnek az ünnepekre Máriapócson

Az alig több, mint 2000 lelket számláló Szabolcs megyei Máriapócson nagy lelkesedéssel készülnek a húsvéti ünnepekre. A kisváros és a környék lakói látványos passiójátékkal kedveskednek, amiből a nézőket sem zárják majd ki.  

Huszárok és régi szakmák mesterei a skanzenben

Huszárosan telik az ünnepi hétvége a Szentendrei Skanzenben. A szabadtéri néprajzi múzeumban a lovaskatonák harci bemutatói mellett régi szakmák mestereivel is találkozhatnak a látogatók. Egy igazi kovácsműhelyben azt is megnézhetik, hogyan készül a szablya vagy a huszárok lovainak patkója. A lovasbemutatóról készült felvételeket hosszabban megnézhetik ITT

Hosszúhétvége: Teltház a szállodákban

Tömve vannak a hotelek az ünnepi hosszúhétvégén. A szállodaszövetség szerint több helyen már hetekkel ezelőtt elfogytak a szabad szobák, vagyis nem volt könnyű dolga annak, aki az utolsó pillanatban döntött az utazás mellett.

Közösen ünnepel és tiltakozik az ellenzék március 15-én

Újabb közös akció. Együtt ünnepelnek és tiltakoznak ellenzéki pártok március 15-én, Budapesten. Ezt eredetileg egy civil szervezet hirdette meg az Erzsébet hídhoz, ehhez csatlakoztak a pártok, valamint szakszervezetek és civilek is. Az egyik szervező azt mondta: 1848-ban is különböző világnézetű emberek álltak össze. Orbán Viktor miniszterelnök pedig idén is a Nemzeti Múzeumnál mond beszédet. Az állami ünnepségen Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő is felszólal.

Dakar-rali: ünnep az Atacama-sivatagban!

Puskás Öcsi nevét még az Atacama-sivatagban is ismerik! Hogy a Peruban zajló Dakar-rali végére Szalai Balázs nevét is megjegyzik-e még nem tudjuk, de azt megmutatjuk, hogy milyen a Rally ünnep az Atacama-sivatagban.

A tökéletlen karácsony is jó

Szétrobbant diósbejgli, szénné égett piskóta, és kettétört feldíszített karácsonyfa. Idén is többen posztolnak a karácsonyi készülődés közben történt szerencsétlenségről. A közösségi médiaszakértő szerint sokan idill helyett a valóságot szeretnék megosztani az ismerőseikkel. Az általunk megkérdezett életvezetési tanácsadó szerint ilyen öniróniával boldogabban telhet az ünnep.

 

Törőcsik Mari békés karácsonyt szeretne

Nem mozdul ki, velemi birtokán tölti a karácsonyt Törőcsik Mari. Szenteste lánya és férje csatlakozik hozzá, hárman díszítik fel a fát, hogy aztán a szokásos ünnepi fogásból, a halászlevéből is közösen vacsorázzanak.  

Mókás videóval készülnek az ünnepekre a mentősök

Az Országos Mentőszolgálat karácsonyi videóját már csaknem 700 ezren látták, amiben két mentős egymással versengve énekel ünnepi dalokat.

Nálunk már december 23-án elkezdődik a karácsony!

Tudtad, hogy van egy karácsonyi hagyományunk az RTL Klubon? Tarts velünk és a Disney-k segítségével idén is hosszabbá varázsoljuk az ünnepet! Apróságok, hősök, klasszikusok, és egy vadonatúj szuperprodukció Micky egérrel.

Adventi fények és Hanuka gyertya

Már Budapest utcái is ünnepi fényben ragyognak.

Felborult a karácsonyi ünnepre szánt fenyőfa Eger főterén

Felborult kedden kora reggel az egriek fenyőfája, amit a Dobó téren állítottak fel az ünnepre készülődve. A balesetet egy térfigyelő kamera rögzítette. Valószínűleg a nagy szél miatt fordult ki a fa a talapzatból. Szerencsére a tér éppen üres volt, így senki nem sérült meg. A helyi városgondozó cég szerint ők nem hibáztak, valószínűleg a fa túl magas és széles volt.

ÉRDEKES: tények, amit eddig nem biztos, hogy tudtál a halottak napjáról

Miért terítették meg régen az asztalt a halottaknak? Miben változott meg a néphagyomány a világháború után? Tátrai Zsuzsanna, néprajzkutatót kérdeztünk a halottak napjáról.

Halloween: ezek voltak a legőrültebb sztárjelmezek!

A tengerentúl egyik legijesztőbb ünnepe egy évvel ezelőtt is megmozgatta a hírességek kreativitását. Halloweenkor a celebek buliról bulira járnak és a legijesztőbbtől a legviccesebb maskarákig, bármit magukra húznak, csakhogy magukra tereljék a figyelmet.

Nyári Dia és párja így ünnepelték az évfordulójukat!

A színésznő és kedvese a napokban kettesben ünnepeltek, melyről egy igen humoros, és közben megható poszt készült.

Százezrek nézték a tűzijátékot

Több százezeren voltak kíváncsiak az augusztus 20-i tűzijátékra, amelynek rakétáit idén a Lánchídról és a Dunáról lőtték fel. A rakpartokat már órákkal korábban ellepte a tömeg, és volt, ahol még hajnalban is tartott a buli. A mentőknek 53 kisebb sérülést kellett ellátniuk. A bámészkodók rengeteg szemetet hagytak maguk után, a takarítást kedd délre fejezték be a közterület-fenntartók.

 

Civil ruhás rendőrök is figyelnek majd a tömegben az esti tűzijátékon

Országszerte nagy erőkkel készülnek a mentők, a rendőrség és a tűzoltóság is. A rendezvényeken zöld táblákkal jelzik, merre vannak menekülőútvonalak, és bár az előrejelzések szerint nem várható este nagyobb zivatar, az Operatív Törzs szakemberei, - ha szükséges - , bármikor leállíthatják a tűzijátékot.

Tömeg az ünnepi programokon

A tikkasztó meleg ellenére rengetegen nézték meg a hagyományos légi és víziparádét a Duna parton. Vadászgépek, katonai helikopterek, ejtőernyősök bemutatóját élvezhette a közönség az állami ünnepen. Kígyózó sorokban álltak a látogatók a Parlament előtt is, hogy láthassák a Szent Koronát, hiszen augusztus 20-án, immár hagyomány, hogy ingyen meg lehet nézni.

Szűcs Gabi már augusztusban elkezdett készülni a karácsonyra

Szűcs Gabi karácsonyi koncertjére már hónapokkal a fellépés előtt elkezd készülni, így az énekesnő szinte egész évben karácsonyi hangulatban van.

Caramel ünnepi koncertet tervez rajongóinak

Az énekes életében először ad koncertet a Margitszigeten, és egy igazán különleges fellépést tervez, két felé osztva a műsort. A közös tűzijátéknézés mellett új dalokkal is készül rajongóinak.

Aki vesztett, az is ünnepelt

 Franciaországban és Horvátországban is az utcákra vonultak a drukkerek a tegnapi VB-döntő után. A francia köztársasági elnök a játékosokkal együtt az öltözőben ünnepelte, hogy 4-2-re legyőzték Horvátországot. Ezzel másodszor hódították el a trófeát. A vereség ellenére a horvátok egyáltalán nem búslakodtak, Zágrábban valóságos népünnepély kezdődött.

300. adás: együtt nosztalgiázott Wossala Rozina és Peller Mariann!

A Reggeli 300. adása igazán nosztalgikusra sikerült: ezek voltak a legemlékezetesebb pillanatok Wossala Rozina és Peller Mariann számára!

Pünkösd: szerelem és bőség

A Pünkösd a keresztény egyház egyik fő ünnepe, de rengeteg néphagyomány is fűződik ehhez az időszakhoz. Régen a természet újjáéledését ünnepelték ilyenkor. Szentendrén és Hollókőn meg is idézték ezeket a régi hagyományokat.

Hiányzott neki a színpad

Toldy Mária nem bánta meg, hogy pályája csúcsán visszavonult, de azért hiányzott neki a színpad – ezt mondta az énekesnő az RTL-nek néhány nappal a 80-dik születésnapjára rendezett gálaest után. Úgy döntött, ez volt az utolsó televíziós interjúja, a jövőben tanítványainak szenteli minden idejét, távol a nyilvánosságtól.

 

Így ünnepelték a sztárok az Anyák Napját!

Május első vasárnapján a celebek is köszöntötték az édesanyjukat és a nagymamájukat, a gyermekes sztárokat pedig lurkóik lepték meg. Mutatjuk, hogy ki hogyan ünnepelt május 6-án!

Novák Laci háremet tart?!


szerző:
2018.05.07. 07:28
Novák Laci háremet tart?!

A Barátok közt egyik legrégebbi szereplőjét, Tihanyi Tóth Csabát nem akármivel leptük meg születésnapja alkalmából!

Ilyen egy anyák napja a Barátok közt szereplőivel

Két évvel ezelőtt, pontosan ezen a napon Mérai Katát és Tihanyi Tóth Csabát a Story és a Best magazin kérte fel egy exkluzív fotózásra, természetesen nem egyedül, hanem a mamák közreműködésével. Az anyukák pedig egy cseppet sem jöttek zavarba a fényképezőgép láttán, sőt a fotózás után büszkén meséltek csintalan gyermekükről.

1000. adásához érkezett az Éjjel-Nappal Budapest

Pont egy évvel ezelőtt érkezett az 1000. adáshoz a híres sorozat. A Fókuszban kiderült, ha szünet nélkül szerettük volna végignézni, akkor több mint egy hónapig a tv előtt ülhettünk volna. Kusza szerelmi szálak, viharos érzelmek, nagy viták és nagy egymásra találások: viszont egy valami állandó az Éjjel-Nappal Budapestben, az nem más, mint az albérlet.

Így kívántak boldog húsvéti ünnepeket a sztárok

A sztárok közösségi oldalain is minden a húsvéti ünnepekről szólt az elmúlt napokban. Legtöbbjüknek a munkával teli hétköznapok után azért is jön "kapóra" ez az ünnep, mert végre együtt lehet a család.

ÍGY TELT A HÚSVÉT: Locsolkodás, nyuszisimogatás és kisvasutazás

Hagyományos húsvéti locsolkodás Hollókőn, nyuszisimogatás Győrben, és kisvonatozás a budapesti vasúttörténeti parkban. Itt jóval több kisvonatot kellett üzembe állítani, annyi volt a látogató.

Nagypéntek: még a harangok sem szólalnak meg

Nagypénteket ünneplik ma világszerte a keresztények. Ez az a nap, amikor a hagyomány szerint Jézus Krisztust megfeszítették. Ez az egyházi év legcsendesebb napja, ilyenkor nem szólalnak meg a harangok sem.

NAGYPÉNTEK: Három méter magas homokszobor Jézusról

Nagypéntekre készült el Tinnyén egy majd három méter magas Jézus szobor homokból. Egyelőre az eső miatt sátor alatt van. Monostori Ferenc azt a pillanatot örökítette meg, amikor Krisztus kereszthalált hal.

Húsvéti ki mit (nem) tud

Ha Húsvét, akkor elmaradhatatlanok a klasszikus locsolóversek. Lépjünk most túl az unalomig ismételt „zöld erdőben jártam…” verzión és lássuk, hogy milyen ötletekkel készülnek idén a locsolni induló férfiak.

35 éve színpadon a Macskák

Ünnepel a Madách Színház: pontosan 35 évvel ezelőtt mutatták be a Macskák című musicalt. A darab azóta csaknem 1500-szor volt műsoron, és több mint másfél millió néző láthatta. A mostani jubileumhoz még a szerző, Andrew Lloyd Webber is gratulált.

Bekérdez a riporter: mit ünneplünk március 15-én?

Mit ünneplünk március 15-én? Ki írta a Nemzeti dalt? Kit szabadítottak ki a börtönből a márciusi ifjak? A Fókusz riportere ismét felkerekedett, hogy kifaggassa az utca emberét. Ön tudná a választ?

 

Különleges gólyákkal találkoztunk!

Kokárdával a nyakukban engedtek szabadon gólyákat a Hortobágyi Madárkórházban pont egy évvel ezelőtt. Immár 10 éve, mindig ezen a napon engedik elrepülni a korábban megsérült madarakat, amelyeknek a kórház röptéjében kellett átvészelniük a telet. Társaik általában ilyenkor érkeznek vissza Afrikából, így gond nélkül tudtak csatlakozni hozzájuk.

Márc. 15.: Vigyenek magukkal esernyőt, ha szabadtérre mennek!

A meteorológus szerint lehet záporra, zivatarra számítani csütörtökön. Az állami ünnep zászlófelvonással már 9 órakor elkezdődik a Kossuth téren, Orbán Viktor is itt mond beszédet, délután 2 órakor. Az autót felejtsék el – legalábbis Budapesten. A szakember azt javasolja, inkább a metrót használják. Két híd, számos tér és csomópont lesz lezárva. Két békemenet, egy tüntetés és több pártrendezvény is lesz a családi programok mellett.

Március 15. - Játékosan?


szerző:
2018.03.14. 08:59
Március 15. - Játékosan?

Jó lenne, ha március 15. nem csak arról szólna a gyerekeknek, hogy már megint ünneplőt kell felvenni, a kokárdát kitűzni, és szavalni. Élményszerűen közelebb kellene vinni hozzájuk az ünnepet. Arról, hogy mindezt hogyan valósíthatjuk meg, Silye Júlia művészetterapeutát kérdeztük!

Minden, ami nőnap!


szerző:
2018.03.08. 08:08
Minden, ami nőnap!

Mit ünneplünk március 8-án? Mit illik ajándékozni? Mennyire népszerű a nőnap? Erről beszélgettünk Kibédi Varga Katalin etikett szakértővel.

Együtt szülinapoztunk Laky Zsuzsi kislányával!

Laky Zsuzsi kislány,a Luca a héten ünnepli születésnapját, ezért felköszöntötte őt Anna és Mikike. Vajon mit kívánt Luca a gyertya elfújása közben?

Boldog születésnapot, Éjjel-Nappal Budapest!

Egy évvel ezelőtt, ezen a napon ünnepelte a híres sorozat a negyedik évfordulóját. Idén viszont már pontosan öt éve annak, hogy beköltöztek a nappalinkba az Éjjel-Nappal Budapest szereplői. Az akkori közel ezer epizód történéseit maguk a szereplők sem tudták már számon tartani: megszámlálhatatlan vita, életre szóló emlék és még több szerelmi szál. Nézd meg, hogyan ünnepeltek a sorozat sztárjai!

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való