KERESÉS search-close

Adásrészletek

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Adásrészletek"

A Cápák szerint ez kezd olyan lenni, mint egy fuldoklónak a mentőmellény

Mind az öt Cápa egyetértett azzal, amit Levente felvázolt nekik.

A Cápák rájöttek az évszázad bizniszére?

Szkeptikusan fogadták a befektetők ezt az üzletet, de vajon Andrásnak sikerül a lényegretörően érvelésével meggyőzni őket, hogy ebben van a jövő?

Öt generáció egy családban

A bordányi Vajasdi-Nagy családban két hete megszületett az ükunoka, Izabell. A pici lány és üknagymamája ma találkoztak másodszor. Nagyika, ahogy mindenki hívja azt mondta, nagyon szeretné megélni, hogy beszélni hallja ükunokáját és őt Nagyikának szólítsa.

Ünnep a járvány árnyékában

A koronavírus-járvány árnyékában ünneplik függetlenségüket az amerikaiak. Elmaradnak felvonulások, van, ahol a tűzijáték is, és több strandot lezártak. Megfertőződött az elnök fiának barátnője is, Donald Trump azonban az egészségügyi előírásoknak fittyet hányva tartott ünnepi beszédet az amerikai elnökök Sziklás-hegységbe vájt óriás portréinál. Ezzel pedig kivívta az ott élő őslakos indiánok haragját.

Egyre több az új vírus-gócpont

Szlovénia visszaállította a beutazási korlátozásokat a horvátokkal, csehekkel és franciákkal szemben. Ennek oka, hogy ezekben az országokban újra jelentősen nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma. Romániában szintén új erőre kapott a járvány, ami miatt a kormány elhalasztotta a július elejére tervezett enyhítéseket.

A szakértő szerint, nem visszatartó erejű a pedofília esetén kapott felfüggesztett

Nem visszatartó erejű a pedofília esetén kapott felfüggesztett büntetés. Így reagált az RTL híradónak nyilatkozó gyermekjogi szakértő arra az ítéletre, amit Kaleta Gábor volt perui nagykövet kapott, akinek a számítógépén 19 ezer, gyerekeket ábrázoló pornográf felvételt találtak. Szakértők azt mondják, az ilyen képek mögött egy rengeteg pénzt mozgató iparág áll. Németországban a napokban egy 30 ezernél is több tagú pedofilhálózatot lepleztek le.

Közösségi bérlakás rendszer a rászorulóknak

Közösségi bérlakás rendszerrel segítik a rászorulókat Szombathelyen. Ennek lényege, hogy az önkormányzat magánlakásokat vesz bérbe, amit aztán kedvezményes áron tovább ad a rászorulóknak. Azért vezetik be a rendszert, mert folyamatosan több a bérlakást igénylő család, mint amennyit az önkormányzat kiad.

Stadion épülhet Pécsen is

Stadion épülhet Pécsen is. A város focicsapata idén jutott fel az NB II-be, de a pálya már évek óta nem felel meg a szövetség előírásainak. Most egy új, 8 ezres arénát építenének, ami akár 18 milliárd forintba is kerülhet. A miniszterelnök támogatja a fejlesztést, a város ellenzéki parlamenti képviselője szerint viszont Pécsen nem a stadion lenne a legfontosabb.

Szigoríthatja a kormány az Airbnb lakáskiadás szabályozását

Szigoríthatja a rövidtávú, vagyis az airbnb lakáskiadás szabályozását a kormány. Erről már meg is kezdődtek a tárgyalások. A szállodaszövetség azt javasolja, csak nyáron lehessen rövidtávra kiadni lakásokat, hogy ne kerüljenek hátrányba a budapesti szállodák. A fővárosi önkormányzat is támogatja a korlátozást, mert szerintük ez a lakáskiadás is hozzájárult az albérletárak drágulásához. Az apartmankiadók egyesületénél viszont azt mondják: a szigorítás után kevesebb turista érkezne az országba.

Szüleiket kell osztályozniuk a gyerekeknek

Osztályozzák a szüleiket egytől-ötig. Ez is szerepel abban a kérdőívben, amelyet az állami Erzsébet-táborokban résztvevő, főként hátrányos helyzetű gyerekek között osztottak szét. A kérdőív önkéntes. Az egyik tanári érdekképviselet a minisztériumhoz fordult, mert szerintük a válaszokból egyértelműen kiderülhet ki töltötte ki a kérdőívet. Az Erzsébet-táboroktól azt írták: a válaszadókat nem lehet beazonosítani.

Karácsony: fideszes fürkészek és portyázók juttatták el hozzá az üzenetet

Vonuljon vissza a belpolitikából, és akkor minden rendben lesz Budapesten - Karácsony Gergely azt állítja: ezt üzenték neki a Fideszből. A főpolgármester minderről az ATV-ben beszélt, úgy fogalmazott: fideszes fürkészek és portyázók juttatták el hozzá az üzenetet. Azt is mondta, hogy nincsenek miniszterelnöki ambíciói. A Fidesz szerint Karácsony Gergely össze-vissza beszél.

Kikapcsolhatják az áramot a veresegyházi lakóparkban

Villany nélkül maradhat csaknem száz család a veresegyházi lakóparkban. A beruházó levélben értesítette őket, hogy jövő héten kikapcsolják az áramot. Ez az a lakópark, amely bár már évek óta lakják, papíron nem is létezik. Az ügyben csalás miatt nyomoz a rendőrség, a beruházó cég ellen pedig felszámolás indult. A héten a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű cégnek nyilvánította a beruházót, ez pedig segíthet a lakóknak.

Kordon a gárdonyi szabadstrand körül

Háborognak a Gárdonyban élők, mert az önkormányzat váratlanul körbekordonozta a város kedvelt szabadstrandját. A Velencei- tónál nemrég újították fel a partfalat, a munkával végeztek és a szabadstrandot ezután zárták le. A helyiek attól tartanak, hogy a polgármester így akarja elérni, hogy a fizetős strandot használják a fürdőzők. A kordonozás a Gárdonyban élő fideszes képviselő szerint is érthetetlen.

Új életet kezdhet Miskolcon tíz hajléktalan

A Vöröskereszt programján vettek részt, szakmát tanultak, és azt is megismerték, hogyan kell beosztani a pénzt. A program idején fizették az albérletüket is, most pedig 5 új szociális bérlakást alakítottak ki nekik. A lakásokat szociális munkások újították fel a szabadidejükben.

Emlékfutás a tragédiák helyszínén

Évente nagyjából 50-60 motoros hal meg az utakon Magyarországon. Ez kiemelkedően magas szám. Emiatt indítottak balesetmegelőzési akciót a Veszprém megyei rendőrök. Emlékfutást és motorozást szerveztek azon az úton, ahol az elmúlt időszakban különösen sok tragédia történt. Az akcióhoz több mint százan csatlakoztak.

Újabb felhőszakadás: elárasztotta az utcákat a víz

Felhőszakadás okozott gondot három megyében tegnap délután. Utakat, házakat árasztott el a nagy mennyiségű eső Borsod, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben. Mezőkövesden egy héten belül másodszor úszott a belváros, egy idősotthont is elárasztott a víz. Karcagon nem bírták a terhelést a csatornák, így megteltek, és az esővíz lakásokba is befolyt.

51 fokos autóból mentették ki a kutyát

Tűző napon hagyott furgonból szabadítottak ki egy kutyát rendőrök és állatmentők Újpesten. 51 fok volt az autóban, amikor rátaláltak a kimerült állatra és víz sem volt mellette. Egy járókelő vette észre, hogy baj van, a kocsi akkor már órák óta a lakótelepen parkolt. Gazdáját korábban már figyelmeztették az állatvédők hasonló eset miatt. Most állatkínzás miatt a rendőrök nyomoznak.

A piros jelzés ellenére hajtott a sínekre, maga alá gyűrte a mozdony

A piros jelzés ellenére hajtott a sínekre kocsijával, A helyszínen meghalt a sofőr a Győr-Moson-Sopron megyei Ikrénynél. Autóját több száz méteren át tolt maga előtt az Intercity, Az osztrák állampolgárságú férfi egyedül ült a kocsiban, esélye sem volt a túlélésre. Az áldozat családja megjelent a tragédia helyszínén, de nem volt erejük megnézni a roncsot.

A szűrőbuszon derült ki, hogy éppen szívinfarktusa van

A szűrűbuszon derült ki egy asszonyról, hogy éppen szívinfarktusa van. Napok óta szúrt a mellkasa, de nem ment orvoshoz. Az EKG mutatta ki, hogy baj van, mentőhelikopterrel szállították a miskolci kórházba. A szűréseket végző Országos Kardiológiai Intézet főigazgatója azt mondta, az asszony végig magánál volt, lehetett vele beszélni, és úgy tudjuk: már jobban van.

Feldühítette a mindig visszafogott Szabinát a vállalkozó múltja

"Nem hiszem el!" - közölte Szabina Istvánnal, miután meghallotta, hogy mit tett korábban a vállalkozó.

 

Tekla kitiltotta édesapját az esküvőjéről

A lány képtelen volt tovább elviselni apukája akaratosságát… Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Megtört a jég: Vince megcsókolja Szonját

Az álomrandi bizony romantikus véget ért…

Az ország kedvence volt, most lassan agyonnyomják a gondok Poór Pétert

Késő bánat utánam a vízözön, Poór Péter 53 évvel ezelőtt ezzel a slágerrel és a fekete vonattal vált egycsapásra ismertté és az ország kedvencévé. A Táncdalfesztivál akkoriban olyan volt mintha az X-Faktort és a Ki mit tud? - ot összeraknánk most. Milliók nézték az adásokat és milliók imádták az új felfedezetteket. Poór Péter ma három közeli hozzátartozóját ápolja, a koronavírus után pedig villám csapott a házukba.

A Cápák között sertésmogulja imádja az állatokat: végigkövettük Moldován András egy napját

A műsorban szókimondó stílusával, az üzleti világban a megbízhatóságával, a lovaspályán pedig kitartó személyiségével lett híres. Moldován András, vagy ahogy a Cápák között óta emlegetik, Magyarország sertésmogulja, nagy utat járt be, míg végül a disznókba fektette a pénzét. De nemcsak a munkában sokoldalú, hanem a szabadidejében is. Több hobbija van, imád vadászni, főzni és lovagolni is.

Újabb akció a nyírbogáti szaporító telepen: Dallos Bogi nem bírta könnyek nélkül

Nem csoda, hogy potyognak Dallos Bogi könnyei, siralmas látvány fogadta azt a csapatot Nyírbogáton, amelyet 11 állatvédő szervezet tagjaiból verbuváltak össze. A társasággal tartott Puskás Peti is, aki már másodszor jár a borzalmas helyszínen. Tavaly tavasszal Petiék 108 kutyát mentettek ki ugyanerről a telepről. Az elkövetők ellen már tavaly is nyomozás indult, és kevesen gondolták volna, hogy alig több, mint egy évvel később ismét közbe kell lépni. A mostani házkutatás alkalmával újabb 58 ebet, 7 kecskét és 5 macskát foglaltak le és mentettek ki.

A multiplexek is újra várják a nézőket

A kisebb, művészmozik nyitása után egy héttel, tegnaptól a nagy multiplexek is újra várják a mozinézőket. 18 multiplexben, 158 teremben vetítettek ismét filmeket.  A Fókusz stábja tegnap három helyen is ott volt, megmutatjuk, hogy milyen előkészületek után nyitották újra a filmszínházakat és kik voltak az első nézők. 

Hullám sodorta le a fotózkodó friss házaspárt!

Egy hatalmas hullám sodorta le az esküvői képekhez pózoló friss házaspárt egy kisebb szikláról a kaliforniai Laguna Beach-en. A jelenetet egy arra járó helyi vette fel mobiltelefonjával. Miután elborította őket a hullám, vízimentők segítettek nekik kijutni a vízből.

Koronavírus-fertőzési versenyt rendeztek kollégiumi diákok

Koronavírus-fertőzési versenyeket rendeztek kollégiumi diákok egy amerikai városban, ráadásul nevezési díjat is szednek. A versenyt az alabamai Tuscaloosában szervezték, ide meghívtak bizonyítottan fertőzötteket, a versenyzők pedig leteszik a nevezési összeget, amit az kap, aki a leghamarabb megfertőződik.

Az első járványhullám tanulságaival csökkenthetjük a második pusztítását

A koronavírus október, november környékén újult erővel terjedhet, a hűvösebb, őszi időben lobbanhat be a második hullám. Az Európai Unió járványügyi szervezetét is váratlanul érte a fertőzés gyors európai megjelenése és terjedése, és az általa okozott pusztítás. Az ECDC vezető szakértője szerint a mobilitás és a globalizáció mai szintje mellett nem lehet külön utakon járni a járványok elleni védekezésben. Közös terv és közös cselekvés kell.

Elképesztő utcarajzok krétával


szerző:
2020.07.03. 19:36
Elképesztő utcarajzok krétával

Utcai rajzokkal kápráztatja el a világot az amerikai David Zinn. Nemcsak a Michigan-állambeli Ann Arborban és környékén, hanem azokban a nagyvárosokban is, ahol utazásai során jár. Saját bevallása szerint azért kezdett el járdákra rajzolni, mert úgy érezte, ezek sokkal nagyobb kihívások, mint mondjuk egy üres papírra alkotni. Olyan tárgyak és a beton törésvonalai inspirálják, amelyeket a gyalogosok általában nem vesznek észre.

 Magyarországon évente több ezren tűnnek el és sokaknak már csak a holtteste kerül elő

Hosszú éveken át tartó nyomozás, megkeseredett családtagok és több millió forintnyi nyomravezetői díj. Magyarországon évente több ezren tűnnek el és sokaknak már csak a holtteste kerül elő. 14 év nyomozás után a napokban Koncz Judit földi maradványait találta meg a rendőrség. A szentesi nő még 2006  júliusában tűnt el az albérletéből, még a két éves gyermekét is magára hagyta a lakásban, biciklire pattant majd nyoma veszett. Judit édesapjával még idén februárban készítettünk interjút, aki a mai napig tisztán emlékszik arra az estére.

Egyre durvább tünetek okoz a szúnyogcsípés, az immunrendszerünk vagy a szúnyogok változtak meg?

A 6 éves Amandát kórházba kellett vinni egy szúnyogcsípés miatt. A kislánynak ijesztően bedagadt a lába és piros vércsík jelent meg rajta. Miért fordulnak egyre többen hasonló tünetekkel orvoshoz? És mi történt a szúnyogokkal, másként csípnek, veszélyesebbek, mint korábban?

A fizetéshez képest hol kell a legtöbbet és hol a legkevesebbet fizetni albérletre Európában?

Egy újépítésű vagy felújított egyszobás lakás bérleti díja Budapesten átlagosan minimum 120-180 ezer forint között mozog, míg egy többszobás lakás minimum ára 250-300 ezer forint havonta. Az átlag jövedelem ma Magyarországon azonban csak nettó 275 ezer forint, Budapesten pedig 300 ezer forint. Egy átlagosan kereső ember egyszobás lakás esetén akár több, mint a fél fizetését költheti albérletre. Ez Európában egyáltalán nem így van.

Sáfrány Emeséék Horvátországban pihenték ki a karantént

Mesébe illő helyen nyaralt Sáfrány Emese és párja, Hornyák Ádám. Kilenc napot töltöttek Horvátországban, ahol több várost is bejártak. Az úticél kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy ha a vírus miatt gyorsan el kell hagyniuk a helyszínt, hamar haza tudjanak jönni. A járványhelyzet hatásait azonban Horvátországban alig érezték.

Szűk családi körben vettek végső búcsút Benedek Tibortól

A június közepén elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vizilabdázó, Benedek Tibor családja rövid közleményt adott ki, amelyben azt írták, a családi búcsúztató Benedek Tibor kívánsága volt. De szeretnék, hogy ha azok is méltóképpen elbúcsúzhatnának tőle, akik szerették és tisztelték.

Fidesz-KNDP: A kormány vegye át a Lánchíd felújítását és ezzel a tulajdonjogát is

A kormány vegye át a Lánchíd felújítását és ezzel a tulajdonjogát is a fővárostól. Ezt fogja kérni a Fidesz-KNDP frakció a kormánytól, ha rövid időn belül nem kezdődik el a felújítás. Azt egyelőre nem árulták el, hogy mit értenek rövid idő alatt. A főváros szerint ebben a hónapban ki fogják írni a közbeszerzést a felújításra.

Hiába tiltakoztak a színműs hallgatók

Hiába tiltakoztak még ma délelőtt is a Parlament előtt a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai, az Országgyűlés megszavazta az egyetem fenntartó váltásáról szóló törvényt. Szeptembertől így alapítványi kézbe kerül a színmű, ami a kormány szerint növeli az egyetem autonómiáját. Az egyetem vezetői és tanulói szerint viszont épphogy elveszítik függetlenségüket.

Megszavazták az iskolarendőrséget

Megszavazta az Országgyűlés az iskolaőrség bevezetéséről szóló javaslatot. Így ősztől azokban az iskolákban, ahol kérik, egyenruhás őr biztosítja a rendet. Az iskolaőr a rendőrség kötelékébe tartozik majd, de kevesebb jogosítványa lesz, mint egy rendőrnek. Ettől még ugyanakkor testi kényszert alkalmazhat a gyerekekkel szemben, bilincselhet, használhat gumibotot, vagy gázsprét is.

Megszavazták az önkormányzatok jövő évi költségvetését

Nem lesz olyan önkormányzat, amely kevesebb pénzből fog gazdálkodni jövőre a pénzügyminiszter szerint, ha jövőre a 4,8 százalékos gazdasági növekedés teljesül. A jövő évi költségvetést megszavazta a parlament, mindezt a szavazás utáni sajtótájékoztatón az RTL Híradó kérdésére mondta Varga Mihály. A szavazást megelőzően ellenzéki polgármesterek és Karácsony Gergely főpolgármester úgy fogalmazott: a büdzsé politikai célja az önkormányzatiság tönkretétele.

Csak a vidéki idegenvezetőknek segítenek

Egyszeri 200 ezer forintos támogatásra pályázhatnak az idegenvezetők, de csak a vidékiek. Az Idegenvezetők Egyesülete szerint ez csak pár tucat embernek lehet segítség, ráadásul ezt az összeget vissza is fizetik adóban. A Turisztikai Ügynökség úgy reagált: az elsődleges cél a belföldi turizmus élénkítése.

Házi karanténba került a teljes násznép

Házi karanténba került a teljes násznép, miután egy hétvégi, tolnai lakodalomban egy koronavírussal fertőzött férfi is részt vett. A vőlegény Ausztriában dolgozó bátyját a munkahelyén tesztelték az esküvő után, róla kedden derült ki, hogy fertőzött. Több mint 60-an kerültek karanténba.

Orbán: Ne a tengerparton, inkább a Balatonnál nyaraljanak a magyarok

Ne a tengerparton, inkább a Balatonnál nyaraljanak a magyarok. Ezt tanácsolta az állami rádiónak adott interjújában a miniszterelnök. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője pedig az ATV-ben arról beszélt: ha a környező országokban tapasztalható járványhelyzet szükségessé teszi, újra lezárhatják a határokat. Az országon átutazó külföldiek szombaton nulla órától csak kijelölt útvonalon haladhatnak keresztül az országon.

Betiltják az egyszer használatos műanyagokat

Betiltják az egyszer használatos műanyagokat - erről is döntött pénteken a Parlament. Jövő júliustól nem lehet majd kapni egyszer használatos műanyag tányérokat, evőeszközöket, fültisztító pálcikákat. De betiltják a nem lebomló, vastagabb műanyag zacskókat is. A vékonyabb, pékáruhoz, gyümölcsökhöz használt zacskók maradhatnak, de ezek termékdíját a hússzorosára emelik. A Grenpeece szerint ez egy nagyon jó előrelépés, de fontos lenne, hogy ne okozzon áremelést.

Rendkívüli helyzet Belgrádban a koronavírus miatt

Rendkívüli helyzetet vezettek be Belgrádban a koronavírus terjedésének újbóli felgyorsulása miatt. A mai naptól zárt helyiségben legfeljebb 100, a szabad ég alatt 500 ember gyülekezhet, az éjszakai szórakozóhelyek pedig csak este 11-ig tarthatnak nyitva. Később akár az egész szerb fővárost lezárhatják.

Egyre több a fiatal koronavírus-fertőzött

Több mint 55 ezer koronavírusos fertőzés egyetlen nap alatt. A járvány kezdete óta eddig még sehol a világon nem jegyeztek fel egy nap alatt annyi új esetet, mint csütörtökön az Egyesült Államokban. A legtöbben Floridában kapták el a kórt. Egyre több a fiatal koronavírusos. Vannak közöttük olyanok, akik egymással versenyeznek, hogy ki fertőződik meg előbb.

Letartóztatták az illegális kutyaszaporítókat

Letartóztatta a bíróság az illegális kutyaszaporítókat. Egy helyi férfi és élettársa a gyanú szerint mostoha körülmények között tenyésztett több helyszínen kutyákat és macskákat. Kecskéket pedig azért tartottak, hogy azzal etessék a legyengült anyaállatok kicsinyeit. Tavaly márciusban állatkínzás miatt pénzbírságot kaptak, de új telephelyeken később újra nekiláttak a szaporításnak.

Hét hónap elteltével sem térítették meg a kárt

Felrobbantak az égők, a műszaki berendezések pedig füstölni kezdtek egy szentendrei család házában, miután egy külső vezetékszakadás miatt a ház elektromos rendszere 420 volt feszültség alá került. Az eset tavaly, karácsony előtt történt. A család két kisgyerekkel egy szállodában töltötte az ünnepeket. Az áramszolgáltató elismerte a hibát, az ELMŰ biztosítója azonban hét hónap elteltével sem térítette meg a kárt. 

Két sétáló nőre dőlt egy fa a viharban

Két sétáló nőre dőlt egy fa a csütörtöki hirtelen jött viharban a budai várfal egyik sétányán. Egyiküket agyrázkódás, másikukat könnyebb sérülések miatt ápolják a Szent János Kórházban. A viharos széllel érkező zivatar több Pest környéki településre is lecsapott. Néhány órára tóvá változtak az utcák, pincéket lepett el a víz, és fák dőltek ki. A katasztrófavédelem szerint országszerte 115 esetben riasztották őket tegnap éjfélig.  

Élve temette el áldozatát

Élve temette el áldozatát, miután többször megszúrta - életfogytiglanra ítélték azt a volt rendőrt, aki a bíróság szerint 3 éve brutális kegyetlenséggel végzett ismerőse feleségével. Pénzt akart zsarolni a nőtől, de ő nem adott neki. Aztán megijedt, hogy feljelentik, a bíróság szerint ezért végzett a nővel.

Egyszerre három megyében csaptak le egy bűnszervezet tagjaira

Rézeladásból a kábítószer üzletbe - rokonok terjeszthették a drogot, három megyében csaptak le egyszerre a rendőrök a TEK-kel közösen. A bűnszervezet központja Győrben volt. Néhány tag korábban rézeladások kapcsán 6 milliárd forint áfát csalt el. 2013-ban buktak le, a rendőrség szerint utána tértek át a kábítószer-terjesztésre. Eddig 7 embert tartóztattak le, ékszereket, autókat, ingatlanokat foglaltak le tőlük.

Kizuhant az ablakon egy kétéves kisfiú

Egy kétéves kisfiú esett ki péntek reggel egy ház ablakán Sóskúton. Súlyos fejsérülésekkel vitték kórházba. Bár a földszintes ház ablakai nincsenek messze a talajtól, a gyerek mégis öt métert zuhant. Ugyanis pont a pincegarázshoz vezető betonozott lejáróra esett. Előtte átszakította a szúnyoghalót. A mentőket és a rendőröket a kisfiú édesanyja hívta ki. A rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz.

Rosszul lett a rekonstruáláskor a borsodnádasdi gyilkosság áldozatának anyja

Rosszul lett a borsodnádasdon meggyilkolt 17 éves lány édesanyja, amikor a helyszínen rekonstruálta a másodfokú bíróság a három évvel ezelőtti bűncselekményt. A vádlott egy 22 éves férfi, aki első fokon négy évet kapott, amiért a vád szerint bedrogozva, részegen összeverte a lányt, majd levetkőztette és egy vízelvezető aknába dobta. 

Elindult A Tanár 4. évadának forgatása

A Tanár című sorozatnak eddig 3 évada készült el. A sikersorozat pedig folytatódik, Nagy Ervin nemrég egy fényképpel tudatta közösségi oldalának követőivel, hogy elindult a 4. évad forgatása. A sorozat, amit nagyon sokan szeretnek. Talán azért, mert többek között mai fiatalokról mesél, néha viccesen, néha pedig komolyan, de mindenképpen olyan témákat érintve, amelyek rengeteg embert foglalkoztatnak.

Fókusz Anno: Ismerjék Magyarország első tengeralattjáró építőjét

Az első magyar tengeralattjárót huszonkét éve mutattuk be a Fókuszban. Ekkor forgattunk Forintos Gyulával, aki Magyarország huszadik századi történetének legnagyobb tengerészeti vállalkozására készült a Polaris expedícióval. Az első után ugyanis megépíttette a második tengeralattjáróját is, Bátonyterenyén az ő utasításai alapján rakták össze a hajóépítők, és kétszáz jelentkezőből a tizenöt fős legénységet is kiválasztotta.

Ha kíváncsi vagy miket alkotott még Eduárd és Balázs, akkor irány az RTL Moston a Hazai Extra, ahol az Észbontók 1 és 2. évadját is megtaláljátok!

Íme a luxusfeleségek - Bemutatkozik Köllő Babett!

Ha kíváncsi vagy Babett és a többi luxusfeleség hétköznapjaira, irány az RTL Moston a Hazai Extra válogatás, ide kattintva!

Danny Blue elvarázsolta Szellő Istvánt és Peller Annát

A mentalista ismét varázslatos mutatványokkal érkezett a Reggeli stúdiójába...

Újraindul a Forma-1!


szerző:
2020.07.03. 09:26
Újraindul a Forma-1!

A mai nappal elindul a Forma-1 legújabb évada, ami ezúttal más lesz, mint a többi. Nem lesznek szurkolók, nem lesz Danny Blue, csak a versenyzők és a média korlátozott számban meghatározva.

Élő adásban lepték meg Szellő Istvánt a Peller lányok!

Az ország egyik legsármosabb híradósát igencsak meglepte a Reggeli csapata...

Exkluzív: ilyen lesz Ada esküvője!

A műsorvezető Németországban él jelenleg a vőlegényével, akivel vár már nagyon várják a nagy napot.

Király Linda családi titkokat osztott meg a Reggeliben!

Az énekesnő nagyon szoros kapcsolatot ápol az édesanyjával és a testvéreivel, melyről örömmel mesélt nekünk.

Egy ország fogott össze Márta gyógyulásáért!

A háromgyerekes édesanyánál először méhnyakrákot diagnosztizáltak, amely, mint később kiderült, áttéteket is képzett Márta szervezetében - egy esélye maradt, egy speciális immunterápia. Ekkor ment bele egy neki szervezett adománygyűjtésbe, ami 25 óra alatt összegyűlt.

Jaksity Kata kislánya Lyme-kórral küzdött

Több mint egy hónapon keresztül vizsgálták a műsorvezető gyermekét, mire kiderült, hogy pontosan mi is a baj.

Nyáron is étkezzünk tudatosan!

Az elmúlt hónapokban kevésbé tudtunk odafigyelni a tudatos és helyes táplálkozásra, azonban a bolygónk sokat profitálhatott a dologból - vendégünk a stúdióban a kiegyensúlyozott táplálkozás nagykövete, Strasser-Kátai Bernadett.

Németh Dorottya:

A fitness világbajnok első terhességekor derült ki, hogy inzulinrezisztenciával küzd, melyet először félrekezeltek az orvosok - Dorottya története azóta rengeteg anyának ad erőt.

Németh Kristóf:

A színész és családja úgy döntött, a koronavírus ellenére külföldre utaznak nyaralni - Kristóf elárulta nekünk, hogyan érzik magukat, és mit tapasztalnak Horvátországban.

André chippendale show közben bukott le a húga előtt

A srác nem is sejtette, hogy a közönség soraiban az ezer éve nem látott testvére is helyet foglal… Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Luca elárulja Aliznak, hogy teherbeesett

Mivel egyre feszültebb a légkör, és egyre több a vita, a fiatal lány úgy dönt, bevallja édesanyjának az igazat.

Átjáróház: újra forog a magyar film

Madarász István a Nemzeti Filmintézet által támogatott alkotása az első magyar film, ami a koronavírus-járvány veszélyhelyzete után ismét elkezdhetett forogni. Szigorú előírásokat azonban most is betartanak. Az Átjáróház két főszereplője a Bátrak földjéből is ismert Bárnai Péter és a Katona József Színház színésznője, Rujder Vivien, de játszik még benne többek közt Kulka János és Kútvölgyi Erzsébet is.

Pakisztánban több pilóta is csalt a pilótavizsgán

A koronavírusról beszélgettek a pilóták ezért nem figyeltek eléggé és ezért csapódott a földbe a pakisztáni légitársaság gépe néhány héttel ezelőtt. Hihetetlen, de a tragédiát ketten túlélték. A baleset okait és körülményeit egy francia nyomozócsoport vizsgálta. És ennek kapcsán egy sokkal súlyosabb következményekkel járó problémára is fény derült. A pakisztáni repülésügyi miniszter bejelentette, hogy az ország 860 pilótája közül 262 úgy szerezhette meg az engedélyét, hogy csalt a pilótavizsgán. Vagy éppen ott sem volt.

Hogyan verik át a romantikára, szerelemre vágyó nőket bűnszervezetek?

Az úgynevezett romantikus csalás az internetes csalások egyik fajtája. Mindegy is, hol és hogyan történik, a büntető törvénykönyv szerint mindenképpen csalásnak számít, aminek, ha üzletszerűen követik el, akkor 8-10 év szabadságvesztés is lehet a büntetése. Egy hölgy mesélte el nekünk, hogyan hálózta be őt a külföldön élő, magát üzletembernek kiadó férfi és milyen apró jelekből jött rá az utolsó pillanatban, hogy profi csalóval van dolga. A Fókusz másik nézője sajnos jobban bedőlt széptevőjének, már egy millió forintot átutalt annak a férfinak, akivel soha életében nem találkozott.
 

Íme, a világ első dobókocka alakú dinnyéje

A Papp család 36 éve foglalkozik dinnyével Hódmezővásárhelyen. Róbert 7 éve szállt be az üzletbe édesapja mellé és tavaly készített először négyszögletes dinnyéket. Most pedig büszkén mutatta meg nekünk a világ első dobókocka alakú dinnyéjét.

70 akadályból áll a világ leghosszabb házi készítésű trükkpályája

Egy bedobott kosárlabdával indul és 70 akadályból áll a világ leghosszabb házi készítésű trükkpályája. Az amerikai Cree Ossner két hónapig építette a furfangos szerkezetet és mindent felhasznált, amit otthon talált, sőt annál még is többet. 

Rövid, de heves vihar csapott le a fővárosra

Anyára és 14 éves lányára dőlt egy fa a viharban az I. kerületben. A sérülteket a Szent János Kórházba vitték. Délután rövid, de heves vihar csapott le a fővárosra és környékére. Többfelé jég is volt. Dunaharasztiban hirtelen annyi eső esett, hogy nemcsak házak pincéit öntötte el a víz, de a vasúti aluljárót is, és egy póruljárt autós bent is ragadt a közepén.

10 millió forintos pályázatot írt ki űr WC tervezésére a NASA

1972 óta nem járt ember a Holdon, és a NASA most olyan illemhelyet szeretne megépíteni, ami pontosan a földi körülményeket nyújtja az űrhajósoknak, amikor kis vagy éppen nagy dolgukat végzik.

Visszakapják a repülőjegy árát az itthon maradt utasok?

A koronavírus miatt az elmúlt hónapokban szinte minden járatot töröltek a légitársaságok, Európában 90%-kal csökkent az induló járatok száma. A törölt járatok az utazni kívánók számára pedig csak a sorozatos gondot okozták. Habár a rendelet szerint ebben az esetben mindenkinek jár a pénzvisszatérítés, sokan a mai napig egy forintot sem kaptak.

Mi alapján döntik el, hogy mennyit ér egy sportoló?

Hatodik éve már, hogy senki sem tudja letaszítani Hosszú Katinkát a Forbes legértékesebb sportolók listájának éléről. A mostani kutatásban nem csak „kilóra” mérték meg a sportolók teljesítményét, hanem piaci értéküket is próbálták felmérni. A gazdasági szaklap munkatársai három kategória, sportteljesítmény, hírteljesítmény és hirdetői értékelések alapján állította össze a rangsort.

Átok vagy áldás a nagy kebel?

Felmérések szerint a nők legalább 70%-a nincs kibékülve a melleivel. Bár a legtöbb hölgy szívesen megnövelné kosárméretét, a járulékos problémákkal kevesen törődnek. Ilyen például a hátfájás, az alvási nehézségek vagy akár a bikini vásárlás.
Ide kattintva láthatja Kelemen Anna bikini bemutatóját.

Egyelőre nem várnak sok nézőt a mozik

A legnagyobb mozikomplexumok is kinyitottak. A forgalom egyelőre nem a régi, pedig a mozik üzemeltetői azt mondják: mindent megtesznek, hogy a nézők biztonságban érezzék magukat. Közben lassan itthon is újraindul a filmgyártás. Az egyik legnagyobb magyar filmstúdióba már megérkeztek az amerikai filmesek. Nem kell karanténba vonulniuk, de folyamatosan tesztelik őket.

Budapesten csökkent az albérletek ára

Csökkent 10 százalékkal, így most 150 ezer forint egy átlagos budapesti lakás havi bérleti díja - az Ingatlan.com adatai szerint. Az árak visszaesését a koronavírus-járvány indította el. Több nagyvárosban viszont stagnálnak a bérleti díjak, sőt Debrecenben 5 százalékkal még nőtt is a lakbér februárhoz képest. Az ország nagy részén azonban az egyetemisták a tavalyinál barátságosabb árakra számíthatnak a felvételi ponthatárok kihirdetése után.  

Több Magyarországgal szomszédos országban szigorítanak

Ausztria Szerbia és több balkáni ország esetében szigorít, és 14 napos házi karantént ír elő az onnan érkezőknek. A koronavírusos betegek számának emelkedése miatt más Magyarországgal szomszédos országban is szigorítanak. Például Romániában az eddigieknél lassabban lazítanak a korlátozásokon.

Sokan felháborodtak Kaleta Gábor ítéletén

Nem az ítélettel, hanem a jelenséggel van baj: Ez a véleménye az RTL híradónak nyilatkozó ügyvédnek a gyermekpornográfia miatt elítélt volt nagykövet ügyéről. Szerinte probléma, hogy az ilyen bűncselekmények miatt elítélteket nem tiltják attól, hogy gyerekek közelébe menjenek. A Kaleta Gábor ügyét nyilvánosságra hozó újságíró szerint az is aggályos, hogy az elején megpróbálták elhallgatni az ügyet a hatóságok.

Szerbia kivételével nem nyitja meg a határait Magyarország az unión kívüli országok előtt

Az unió kérése ellenére, nem nyitja meg határait Magyarország az unión kívüli országok polgárai előtt, Szerbia kivételével. Ezt a miniszterelnök jelentette be az Operatív Törzs ülése után. Orbán Viktor újabb szigorításról is beszélt: ezentúl a Magyarországon átutazók a korábbi rend szerint, csak a kijelölt útvonalon haladhatnak. A közúti fuvarozók egyesülete az áruellátás továbbra is folyamatos lesz.

Sokba kerülhet a TB-tartozás

Csípőprotézis-műtét nagyjából 800 ezer forint, epekő műtét 200 ezer. Tegnap óta fizetni kell a nem sürgősségi ellátásért azoknak, akiknek legalább hathavi TB-járulék tartozásuk van. Korábban elég volt az elmaradt járulékot pótolni. A TB-törvény szigorításával a kormány szándéka az volt, hogy igazságosabbá tegye a rendszert. Az ellenzék szerint ez nem sikerült, így  százezrek maradhatnak egészségügyi ellátás nélkül.

Már elkezdték a szúnyogirtást

Országszerte sokkal több a szúnyog az elmúlt hetek csapadékos időjárása miatt. Sokan arra panaszkodnak, hogy a játszótérre is csak szúnyogriasztóval tudnak kimenni, a teraszra pedig kiülni se tudnak a rovarok miatt. A katasztrófavédelem irányításával a héten 200 településen, jövő héten pedig még nagyobb területen irtják a szúnyogokat.

Kijutottak a lángoló kocsiból

Óriási szerencséje volt egy felborult, majd kigyulladt kocsi három utasának Kínában. Egy másik autós látva a bajt, azonnal segített, így sikerült kijutniuk. A balesetet, és a gyors mentést rögzítették a biztonsági kamerák is.

Megmutatták, hogyan dolgoznak a dunai vízirendészek

Beleszédül, vagy a barátai előtt vagánykodik és beleugrik a Dunába. A vízirendészek szerint ezek a tipikus okok, amelyek miatt ki kell menteniük valakit az ország legnagyobb folyójából. Most megmutatták, hogyan dolgoznak. A dunai vízirendészeknek évente csaknem 100 mentésük van. A vízbeesettek több, mint felének sikerül megmenteni az életét.

Két nap alatt hat halálos baleset

Két nap alatt hatan haltak meg az ország útjain. Szolnokon frontálisan kamionnak ütközött autójával egy 24 éves nő. A kórházba szállítás után vesztette életét. Budapesten délután egy motoros betonkeverő teherautónak csapódott, a helyszínen meghalt. A Csongrád-Csanád megyei Zsombón pedig heten sérültek meg egy balesetben.

Vádat emeltek a sofőr ellen, aki miatt két éve meghalt egy 17 éves focista

Részegen, 160-nal száguldozott a sofőr, aki miatt meghalt egy 17 éves váci focista két éve, Veresegyházon. Az ügyészség most emelt vádat ellene. Új kocsijával vitte el egy körre az áldozatot és két barátját, de egy kanyarban kisodródtak és korlátnak ütköztek. A meghalt fiatal édesanyja azt mondta az RTL Híradónak: a vétkes sofőr bocsánatot kért és bármilyen büntetést is kap, vállalja.

Halott apjába kapaszkodott a 10 éves kisfiú

Halott apjába kapaszkodva kiáltozott segítségért a 10 éves fiú. Tragédia lett abból, hogy a tilosban jártak. A Somogy megyei Mike tógazdaságából akart halat fogni egy 33 éves helybéli férfi a nevelt fiával kedd éjjel. Közben azonban megérkezett a halőr, akitől megijedtek és úszva próbáltak menekülni. Végül csak a fiú élte túl.

Mentős halt meg a motorbalesetben

Saját kollégájukat próbálták újraéleszteni a mentősök egy motorbaleset után a Fejér megyei Pettendnél. A motort egy 42 éves bajtársuk vezette, aki egy kanyarodó mezőgazdasági gépnek ütközött. A férfit nem tudták megmenteni, a mögötte ülő nő súlyos sérülésekkel került kórházba. Néhány órával később újabb halálos motorbaleset történt Fejér megyében.

A maximumot kapta a sólyi gyerekgyilkos

Megbánta, amit tett, de a szülők nem tudnak megbocsátani gyermekük gyilkosának. Jogerősen is elítélték a 18 éves fiatalt, aki még 2018 májusában megölt egy 8 éves kislányt a Veszprém megyei Sólyon. A támadó ekkor még csak 16 éves volt, így a maximális büntetése 15 év lehetett. Ezt kapta első fokon és ezen most sem változtatott a bíróság.

14 év után a holtteste lett meg a fiatal nőnek

14 év után találták meg egy fiatal nő holttestét. Az élettársával közösen bérelt szentesi házban egyedül találták meg a két éves kislányát. A rendőrök ma jelentették be, hogy előkerült a holtteste. A gyanú szerint egykori élettársa gyilkolhatta meg, őt Olaszországban fogták el. Elképzelhető, hogy társa is lehetett.

Mi a jó reakció, ha pucér emberrel találkozunk az utcán?

Anyaszült meztelenül teljesített a szigetkört a Margitszigeten aztán úgy, ahogy volt, hazaindult egy férfi a hétvégén Budapesten. Azt egyelőre nem tudni, hogy a középkorú futó elvesztett-e egy fogadást, vagy valamilyen szer hatása alatt állt, és ezért vágott neki ádámkosztümben az 5 km-nek, de akárhogy is, mindenkit megdöbbentett a látvány. A Margitsziget nem csak felnőttekkel van tele, hanem gyerekekkel is, így jogosan merül fel bennünk a kérdés, mi a jó reakció, ha hasonló esetet látunk?

Fókusz Anno: L.L. Junior, Fatima és Beat egy 22 évvel ezelőtti felvételen

L.L. Junior, Fatima és Beat huszonkét évvel ezelőtt, 1998-ban álltak össze Fekete Vonattá és azonnal magukra vonták a zenei kiadók érdeklődését is. Annyira ősi és annyira egyedi volt, amit hoztak, a roma rap első képviselőiként, hogy azonnal 5 éves zenei szerződéssel indították a karrierjüket. A 22 évvel ezelőtti riportban megnéztük, hol tanultak, hová jártak bulizni és hogyan képzelték el a jövőjüket.

Vita a Baranyi Krisztinát ábrázoló gúnyrajz miatt

Az ellenzéki polgármestert ábrázoló gúnyrajzot tett ki asztalára a IX. kerület volt fideszes vezetője a képviselőtestület ülésén. Az ábrán Baranyi Krisztina egy korábbi mondatát írták, ami így szólt idézem: "megértem, hogy a bugyimba is be akarnak nézni." A rajzot a Momentum egyik képviselője levette az asztalról. A volt polgármester, Bácskai János szerint ezzel megsértették a véleménynyilvánítási szabadságát.

Óriási áttörés lehet a koronavírus elleni küzdelemben egy gyógyszerkutatási felfedezés

Valószínűleg nem tévedés azt mondani, hogy 15 éve nem volt akkora áttörés a gyógyszerkutatásban Magyarországon, mint most! Fekete Andrea és Lendület-kutatócsoportja a Semmelweis Egyetemen felfedezték, hogy a szigma-1 receptor gátolja a szervezeten belüli hegesedési folyamatokat, ami a koronavírus tüneteinek kezelésében hatalmas előrelépés lehet.

Mi vonz egy fiatal nőt a trolibusz-vezetésben? Hajsó Fanni elárulja

Sokan utaznak trolival, viszont lehet nem mindenki nézi meg, ki is ül a volánnál? Hajsó Fanni még nincs 25 éves, a BME-n tanul mesterszakon és közben trolivezetőként is dolgozik. Ismerjük meg Fannit, akit többen elsőre inkább kozmetikusnak néznek, mint trolibuszvezetőnek.

Megoldások tablet helyett: íme néhány unaloműző trükk gyerekeknek!

Sokan úgy vagyunk, hogy ha le akarjuk foglalni a gyereket, akkor csak egyszerűbb a kezébe nyomni a tabletet – viszont lehet nem ez a legjobb módszer. Milyen olyan játékok lehetnek, amikkel le tudjuk kötni a gyerekeket?

Vidd haza Lady-t!


szerző:
2020.07.02. 08:54
Vidd haza  Lady-t!

Lady egy 9 éves németjuhász nőstény kutya, aki elvesztette gazdáját. Jelentkezni az info@vigyelhaza.hu e-mail címen lehet érte.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való