KERESÉS search-close

Amerika

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Amerika"

Legendás fotó őrzi emléküket

96 évesen meghalt az egykori amerikai tengerészgyalogos, aki megcsókolt egy ápolónőt a New York-i Times Square-en 1945. augusztus 14-én. Erről egy legendás fénykép készült. A nő, akivel azelőtt nem ismerték egymást, és útjaik el is váltak, 2016 szeptemberében halt meg 92 évesen.

Elfogyott a marhahúsos batyu, szétverte a kirakatot

Elfogyott a marhahúsos batyu, ezért szétverte egy vendéglő kirakatát egy nő az Egyesült Államokban. Mindezt pedig rögzítették a biztonsági kamerák. A baseball ütős támadó elmenekült, még nem találták meg a rendőrök.

Az álmennyezeten át akart megszökni, nem jutott messzire

Az álmennyezeten keresztül akart megszökni egy rab az egyik amerikai börtönből. Csak pár méterre jutott, az őröknek sikerült megállítani és ártalmatlanítani. A botcsinálta szökevény akcióját a biztonsági kamerák is felvették.

A Trump-kormány több magyar intézkedés miatt is elégedetlen

Orbán Viktor kora reggel fogadta az amerikai nagykövetet - erősítette meg az RTL Híradónak a Külügyminisztérium. A találkozó témájáról nem árultak el részleteket. A Direkt36 oknyomozó portál részleteket közölt egy diplomáciai táviratból, amely szerint a Trump-kormány több magyar intézkedés miatt is elégedetlen, és ezt decemberben jelezték a Washingtonban tárgyaló külügyminiszter-helyettesnek.

 

Hogyan lett Michelle Obama milliók példaképe?

Hogyan lett nők és a fiatal generáció millióinak példaképe? Hogyan lett szupersztár, amikor sokáig még first ladynek sem akarták elfogadni? Miért érdekes számunkra itt Magyarországon? Talán mert ő az a bátor és okos nő, aki minden határt túllépett. Ez Michelle Obama története.

Macskamentés a duzzasztógáton


szerző:
2019.01.19. 17:20
Macskamentés a duzzasztógáton

Lélegzetelállító felvétel készült egy macska megmentéséről az amerikai Indiana állam egyik duzzasztógátján.

 

A cica zuhanását látni a felvételen

A macska több emeletnyi magasságban, egy párkányon rekedt. Amikor megmentői a gát oldalához értek, a cica leesett a betonfal havas oldalán, egyenesen a segítségére érekzők kezébe.

800 ezren nem kaptak fizetést Amerikában

Hiába van fizetésnap, 800 ezer amerikai pénteken nem kapja meg a jussát, mivel költéségvetés hiányában az amerikai szövetségi kormányzat három hete részlegesen leállt. Több amerikai városban tüntetettek, mert már kölcsönökből élnek.

 

Rendőrség elől próbált biciklit lopni egy férfi Oregonban

Alig kezdődött el az év, máris megvan az első komoly jelölt a legbénább tolvaj díjra. A rabló egy kerékpárt próbált elkötni, azonban azt feltehetőleg nem vette észre, hogy ezt éppen a helyi rendőrség épülete előtt teszi.

Endo imádja állatorvosát, és ezt ki is tudja mutatni

A hét sztárja egy fantasztikus kutya lett Amerikából. Endo, a fekete labrador ezzel a produkcióval aratott fergeteges sikert az interneten.

Közlekedésbiztonság: a medve, a puma és aligátor is jó útat választottak

Kamerák rögzítették, ahogy medvék, szarvasok, egy aligátor és egy puma is az útkereszteződés alatti területet választja a biztonságos átkeléshez, délnyugat Floridában.

Végigjártuk New York leghíresebb filmes helyszíneit

Valószínűleg hónapokig tartott volna, mire az összes helyet megtaláljuk, ahol valaha már forgattak New Yorkban, de azért jópárat így is sikerült megnéznünk. Mint például Ben Stiller Éjszaka a múzeumban című vígjátékából a Természetrajzi Múzeumot vagy Eddie Murphy Amerikába jöttem már-már kultikus filmjének erkélyét.

Öt elnök Bush gyászmiséjén

Öt amerikai elnök, a világ jelenlegi és egykori vezetői is részt vettek George Herbert Walker Bush gyász-szertartásán szerdán Washingtonban. Az Egyesült Államok 41. elnöke múlt pénteken halt meg, 94 éves korában. A gyászmisén a megrendítő pillanatok mellett feszült jelenetek is voltak, de a vidámság sem hiányzott.

 

Meglepetés: Hódok sétáltak be egy amerikai üzletbe

Két hód sétált be egy amerikai boltba. A szokatlan látogatókról egy biztonsági kamera felvételt készített. A páros az önműködő ajtón át jutott be az üzletbe.

ÁLLATI: Hódok tértek be egy amerikai üzletbe

Két hód csak úgy besétált egy amerikai boltba, mindezt az üzlet biztonsági kamerája rögzítette. Az egyik hód gyorsan távozott, a másikat viszont alig lehetett kitessékelni.

Kolumbusz Kristóf volt Amerika első elnöke?

Mikor Csoki elmondta a többieknek, hogy mennyire szereti Barack Obamát, a villalakók ismét megcsillogtatták történelmi műveltségüket...

Megrohanták az amerikai határt

Könnygázzal verték vissza az amerikai határőrök azt a több száz közép-amerikai menekültet, akik megrohamozták a határkerítést, hogy bejussanak Mexikóból az Egyesült Államokba. Az átkelőt ideiglenesen le is zárták, hatalmas torlódásokat okozva ezzel. A mexikói Tijuanában továbbra is több ezren várják, hogy beengedjék őket, a városba rengeteg rohamrendőrt vezényeltek.

 

Bombafenyegetést rögzített a Tankcsapda Amerikában

Három éve számoltunk be arról, hogy a Tankcsapda amerikai turnéján a Fókusznak készített felvételeket. De arra nem számítottak, hogy bombafenyegetés és kényszerleszállás, meg FBI-os új rock rajongók is szerepelnek majd riportban.

Fedélzeti kamera vette fel a tűzharcot

Elképesztő felvételt készített egy rendőrkocsi fedélzeti kamerája Amerikában. Tüzet nyitott a járőrre egy feltartóztatott autós. A járőr visszalőtt, ezzel szabályos tűzharc kezdődött köztük, de végül egyikük sem sérült meg komolyan. A lövöldöző elmenekült, de később elfogták.

 

Sorra mutatják meg porig égett házukat a hollywoodi sztárok

Gerald Butler után most Liam Hemsworth is felfedte, mi maradt Miley Cyrussal közös otthonából. Hemsworth Instagram posztjában a többi sztárhoz hasonlóan szintén a tűzoltók munkáját és a közösség összefogását, és biztos benne, hogy mindent újjá tudnak építeni majd együtt. 

Trump jövőjéről dönthetnek az amerikai félidős választásokon

Véget ér-e már idő előtt a Trump-korszak? Elemzők szerint ez a valódi tétje a keddi amerikai félidős választásoknak, amelyen újraválasztják az egész képviselőházat és a szenátus egyharmadát. Ha ugyanis az ellenzéki demokraták többségbe kerülnének az elnököt támogató republikánusokkal szemben, jelentősen korlátozhatják Trump döntéseit. Sőt, akár el is mozdíthaják posztjáról.

Trump ellentmondásos elnöksége

Adott az amerikai elnök, aki valahogyan viselkedik, s adott az elnök, aki valamit csinál vagy csinálna: falat a mexikói határra, újratárgyalt északi-amerikai szabadkereskedelmi egyezmény Mexikóval és Kanadával, erősen lazuló kapcsolatok Nyugat-Európával és tegnap óta újabb 200 milliárd dollárnyi kínai árura kivetett vámok, lehetne sorolni.

Különleges haltelepítés Utah államban

Látványos videót hoztak nyilvánosságra az amerikai Utah államban végzett különleges haltelepítésről.

Kerítésbe szorult őzikét mentett egy rendőr

Őzike kiszabadítását rögzítette egy amerikai rendőr testkamerája.

 

Őzikét mentett a rendőr


szerző:
2018.09.01. 18:18
Őzikét mentett a rendőr

Őzike kiszabadítását rögzítette egy amerikai rendőr testkamerája.

 

„Neked fontosabb az, hogy a Maldív-szigetekre mentünk, minthogy megszületett a fiunk Amerikában?”

Vivi teljesen kiakadt, amikor megtudta, hogy Fecsó számára nem az amerikai utazásuk volt a legemlékezetesebb, amikor megszületett Edward, a kisfiuk. De Dóri is hiába reménykedett abban, hogy az amerikai eljegyzésük volt a legszebb nyaralós emléke Tominak.

Szinte egyszerre esett teherbe egy arizonai kórház 16 ápolónője

A nővérek mindannyian az intenzív osztályon dolgoznak, ami azt jelenti, hogy amikor elmennek szülési szabadságra, a részlegen az ápolószemélyzet 10 százalékát kell majd átmenetileg pótolni. A babák várhatóan október és január között jönnek világra.

Úton a világhírnév felé? – Megszólalt az Animal Cannibals

Kate McKinnon produkciójától hangos az internet, de vajon mit szól hozzá Qka MC és Ricsipí?

Kiszabadította magát és felült az autó tetjére menet közben

Egészen hihetetlen jelenetet vett fel telefonjával egy texasi autós. Egy ember utazott egy szirénázó rendőrautó tetején. Mint kiderült, a férfit éppen börtönbe vitték. Valahogy azonban kiszabadította magát, kirúgta a hátsó szélvédőt, aztán menet közben felült a tetőre.

Polgár Kriszta és családja hamarosan hazaköltöznek?

Az egykori szépségkirálynő már másfél éve Amerikában él, nemrég azonban egy hónapot töltöttek Magyarországon. A romantikázás, családozás és a nyelvvizsgázás mellett elgondolkodtak a költözésen is.

Szélvédőn át tüzelt a rendőr

Egy száguldó rendőrautóból, a saját szélvédőjén keresztül zúdított golyózáport egy Las Vegas-i járőr két gyilkossággal vádolt férfira. A menekülők több lövést is leadtak üldözőikre, a rendőrök ekkor kezdtek fegyvert használni. A hajszában az egyik elkövetőt lelőtték, és a másikat is eltalálták.

Megnyitották egy megoldatlan, hírhedt gyilkossági ügy aktáit

Megnyitották egy megoldatlan, hírhedt gyilkossági ügy aktáit az Egyesült Államokban. Az igazságügyi minisztérium közlése szerint ugyanis perdöntő adatokra derült fény. Az áldozat egy 14 éves fekete fiú, akit 1955-ben meglincseltek, mert egy fehér nő azt állította, hogy a fiú szexuálisan zaklatta. A gyerek brutális megölése volt az egyik elindítója az Amerikát később alapjaiban megváltoztató polgárjogi mozgalomnak.

 

Pénzfeldobással döntötték el, hogy letartóztassák-e

Felfüggesztettek két rendőrnőt az amerikai Georgia államban, miután pénzfeldobással döntötték el, hogy letartóztassanak-e egy autóst vagy sem. A testkamerájuk buktatta le őket. Nem volt bizonyítékuk a sofőr gyorshajtására, ezért választották a nem mindennapi módszert. Az autóst bevitték, de az ügyészség végül ejtette a vádakat ellene.

 

Csemegepultra esett a rabló


szerző:
2018.07.14. 16:26
Csemegepultra esett a rabló

Az álmennyezetet átszakítva egy szupermarket pultjára esett egy rabló az amerikai New Hamshire államban.

Egy hónap után hazatérhetett a kétéves Levente

Egy hónap után hazatérhetett a kétéves Levente Magyarországra, nővére hozta haza. Ő az a kisfiú, akit már több mint 1 hónapja azért szakítottak el szüleitől, mert az amerikai hatóságok szerint illegálisan akartak átlépni a kanadai-amerikai határon. Szülei viszont még mindig őrizetben vannak Amerikában. Apját akár néhány napon belül kitoloncolhatják, hazajöhet, de a kisfiú anyját bíróság elé állítják és akár sok éves börtönbüntetést is kaphat.

 

Ilyet még nem látott az amerikai zsűri: magyar lány ejtette őket ámulatba

Az amerikai X-Faktorban négy igennel jutott tovább Vajda Vivien. A magyar kötélugró lányt felállva ünnepelték. A huszonkét éves lány tizennégyszeres világbajnok, Szombathelyen kezdett ugrókötelezni. A műsorban sírva mesélte el, hogy a klubban, gyerekkorában sokat cikizték és bohócnak nevezték. Megkerestük egykori sportegyesületét, ahol csodálkoztak azon, hogy Vivien milyen emlékeket őriz magában...

Magyar kisfiú a befogadótáborban

Egy két éves magyar kisfiút is elszakítottak a családjától Amerikában – tudta meg a Timesunion nevű internetes lap. A magyar család az amerikai hatóságok szerint illegálisan próbált Kanadából az Egyesült Államokba jutni, de elkapták őket a határőrök még a múlt hónapban. A két éves Levente azóta egyedül van egy New York-i befogadóhelyen. Az RTL Híradónak azt mondta 23 éves, Magyarországon élő féltestvére, hogy a kisfiú alig eszik, és nem nagyon kommunikál senkivel.

 

Megunta az óriási kocsisort és...

Elképesztő manővert hajtott végre egy városi terepjáró sofőrje az Egyesült államokbeli Ohioban. Columbus város közelében nagy dugó alakult ki, ezt unta meg ennek a fehér járműnek a vezetője...

Itt egy új őrület, amely meghódította a világot!

Egy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy az újfajta mánia már egy gyereket majdnem megölt, és az amerikai iskolákban tiltólistán van, mégis megőrülnek érte a fiatalok világszerte. Az új játékot az ujjak között kellett pörgetni, és már egy éve több tízmillió fogyott belőle.

Meghalt Alan Bean űrhajós

Az amerikai asztronauta volt a negyedik ember, aki sétálhatott a Hold felszínén. Később visszavonult és festeni kezdett. Ő volt az egyetlen művész, aki az űrkutatásról a saját élményei alapján készíthetett képeket.

 

Kökény Attila Amerikából tért vissza!

Kökény Attila nemrég Amerikában járt. Az utat feleségétől kapta születésnapjára, és egy felejthetetlen koncertélményben is része volt. Sikerült maximálisan feltöltődnie, a hétvégén pedig már teljes gőzzel koncertezik. A részletekről ő mesélt!

Oroszlán Szonja ismét Magyarországon

A színésznő hétfőn érkezett vissza Amerikából, ahol jelenleg egy sci-fi filmet is forgat. Bár nem költözött végleg haza, hiszen imádja a tengerentúli életet, amiről őszintén mesélt a nézőknek.

Magyar vállalkozók a világ körül

Kürtőskalács Amerikában, lángos Londonban, gulyás Japánban. Olyan magyarokat mutatunk be, akik mertek nagyot álmodni, és külföldre vitték a magyar finomságokat.

Donald Trump: a véres videojátékok miatt vannak Amerikában lövöldözések

Donald Trump szerint a véres videojátékok miatt van annyi lövöldözés Amerikában. Véleményét elmondta az iparág képviselőinek, akikkel zárt ajtók mögött tanácskozott a Fehér Házban. Még nem tudni, milyen eredménnyel. Tanulmányok szerint azonban nincs összefüggés az erőszakos játékok és a valós erőszak között.

 

Radics Gigit rabul ejtette Kalifornia

Radics Gigi amerikai kiruccanása még nem fejeződött be. Egész Kaliforniát bejárta már és szerencsére erről több képet és videót is készített.

17-szeres gyilkosság a vád

17 rendbeli, előre kitervelt gyilkosság miatt vádat emeltek a floridai iskolai lövöldöző ellen. Ám ha a sebesültek közül valaki meghal, a vád bővül. Floridában van halálbüntetés. Nicolas Cruzról már azt híresztelik az interneten, hogy neonácikkal volt kapcsolatban.

 

A világhírű kutyatrénernél, Cesar Millannál!

D. Tóth András kollégánk a világhírű kutyatrénernél, Cesar Milannál járt vendégségben Los Angeles-i birtokán pont egy évvel ezelőtt. Az egykori mexikói illegális bevándorló elképesztő birodalmat épített abból, hogy a rendetlen kutyáknak és tehetetlen gazdáiknak segít. Módszerét már az amerikai iskolákban is tanítják, melyet a Fókusz is bemutatott a nézőknek.

Donald Trump betartja, amit ígért?

Donald Trump 45. amerikai elnöknek pont egy évvel ezelőtt volt az első hete a Fehér Házban, ahol nem várt mennyiségű rendeletet hozott, pedig se a kabinetje, sem pedig a minisztériumi kinevezések nem történtek meg. Hatalmas döntések viszont már akkor születtek! Mutatjuk!

Karambol lett az ámokfutás vége

Brutális karambollal végződött egy autós üldözés Arizonában. Az ámokfutó sofőr a többi kocsi között szlalomozva próbált kereket oldani a rendőrök elől, és teljes sebességgel belevágódott egy szembejövő járműbe. A hatalmas ütközést hihetetlen szerencsével mindkét autó vezetője túlélte.

Kabát Peti a tenger hullámai közt lovagolt!

Bár szerencsére a zimankós mínuszok még nem érkeztek meg, a magyar sztárok már most úgy döntöttek, hogy inkább melegebb éghajlaton vészelik át a hideget. Lássuk, ki hol telel!

Patkányok közé zárták a kisfiút

Patkányok és csótányok között élt egy fogva tartott négyéves gyerek az amerikai Houstonban. A kisfiút egy beépített szekrénybe zárta anyja, aki a barátjával droglabort üzemeltetett a házban.

 

Hol zárták az óévet sztárjaink?

Több magyar híresség választotta a napsütötte óceán partot vagy a távoli Amerikát, hogy méltó módon búcsúzhasson 2017-től.

Dalma drasztikus döntést hoz

Miután Tamara meglátogatta Dalmát, a doktornő teljesen elbizonytalanodott, és úgy döntött, Coloradoba utazik egy évre. Dalma azzal nyugtatta Dávidot, hogy mindkettőjüknek jót fog tenni ez az egy év, legalább lesz ideje rájönni, mit akar Tamarától. A vacsora után Dalma kézfogással búcsúzott Dávidtól, aki felajánlotta, hogy vele tart Amerikába. Miután Dalma ezt az ötletet is elvetette, Dávid könnyekben tört ki.

Malacok segítenek a gyógyulásban

Terápiás törpemalacokat állítottak szolgálatba egy floridai kórházban. Régóta ismert, hogy a betegek gyógyulásához hozzájárulhatnak az állatok is. Főként kutyákat használnak erre a célra, ám a malacokat sem veszi körbe kevesebb szeretet. A San Francisco-i reptéren már beváltak.

 

Rendőrt húzott el kocsijával

Rendőrt húzott el kocsijával egy drogos férfi Floridában. A járőr eszméletlen állapotban talált a sofőrre és utasára. Ám amikor az autó vezetője magához tért, a gázra lépett. A rendőr nem hagyta elmenekülni. Az egész jelenetet felvette a járőr testkamerája.

 

Kétszer is megszökött a tehén

Egy amerikai tehénnek sikerült kiharcolnia, hogy ne kelljen részt vennie a karácsonyi ünnepségen. Élő díszletként kellett volna szerepelnie a betlehemi jászolban, ám az állat megszökött a feladat elől. Egy éjszaka alatt kétszer is.

 

Felkelést hirdetett a Hamász vezetője

Intifádát, azaz felkelést hirdetett a palesztin Hamász vezetője, miután az amerikai elnök elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának. Már most több városban tüntetések robbantak ki a döntés ellen, amely sokak szerint csak újabb erőszakot szül a Közel-Keleten. Az amerikai lépést ezzel együtt mások is hamar követhetik.

 

Elérte a tűzvész Los Angeles luxusnegyedét

Elérte Los Angeles gazdagok lakta Bel-Air negyedét a kaliforniai nagyváros közelében hét eleje óta pusztító tűzvész. Több mint 150 ház leégett, 12 ezer épületet fenyegetnek a lángok, köztük olyan sztárok, mint Beyonce, Lionel Richie vagy a feltaláló és üzletember Elon Musk otthonát.

 

Lady Los Angeles beavatott minket a Hálaadás rejtelmeibe

Miért adnak hálát az amerikaiak? Ildy Lee válaszolt! Továbbá: Lady Los Angeles találkozott youtuber rajongóival!

Amikor Rekop György is aprónak érezte magát

Részlet a 20. évad 1. részéből:

Gyurinak óriási élményben volt része, amikor Amerikába utazott, ekkora biztonsági embert ugyanis még ő sem látott. A szitun az sem segített, hogy borzasztóan beszél angolul...

Nézd meg itt a teljes adást!

Összeverekedtek a versenyzők

Verekedéssé fajult néhány koccanás egy amerikai autóversenyen. A két pilóta először csak szópárbajt vívott, majd elszabadultak az indulatok. Végül a rendőrök vitték el őket bilincsben. Sőt, még egy sokkoló is előkerült.

 

Vadpulykák tartják rettegésben az amerikai várost

Vadpulykák tartják rettegésben az Egyesült Államokbeli Boston egyik külvárosának lakóit. Megtámadják az embereket, a háziállatokat, közlekedési baleseteket okoznak, vagy épp feltartják a forgalmat. A rendőröknek már több megvadult pulykát kellett kilőniük.

 

Egyre feszültebb a helyzet Amerika és Észak-Korea között

Kim Pál 1989 óta él Magyarországon. Szülei Észak-Koreában születtek, és rögtön a szovjet megszállás után emigráltak Dél-Koreába. Az emigráció azzal járt, hogy Kim Pál a szülein kívül egyetlen rokonát sem ismerhette meg. Egyike annak a több millió koreianak, akiknek a családját kettészakította észak és dél szembenállása.

A teljes adást ITT nézheti meg!

 

Fellendült a bunkergyártás az Egyesült Államokban

Az észak-koreai atomkísérleteket, rakétateszteket látva egyre többen tartanak egy nukleáris konfliktustól, ezért bunkereket építtetnek. Már aki megteheti. A legolcsóbb ilyen létesítmény - átszámítva - 10 millió forintba kerül.

Lecsapott a Maria hurrikán

Kétségbeesett üzeneteket küldött a Dominikai Közösség miniszterelnöke, miután lecsapott otthonára a Maria hurrikán. A kormányfő házának a tetejét is lesodorta a vihar, amely néhány óra alatt brutálisra erősödött. A ciklon csaknem ugyanazon az útvonalon halad, mint a több mint 80 halálos áldozatot okozó Irma hurrikán.

Pokol az idősek otthonában

Nyolcan haltak meg egy floridai intézetben a hőség miatt. Az Irma hurrikánt követően még mindig 10 millióan vannak áram nélkül. Az idősek otthonában generátort használtak, de az csak a főzésre volt elég, a léghűtést nem tudták bekapcsolni. A halálos áldozatokon kívül még egy tucat idős ember állapota kritikus.

Sztárok gyűjtöttek pénzt a hurrikán károsultjainak

Milliárdokat kerestek a hollywood-i sztárok. A hurrikánok károsultjainak gyűjtöttek egy televíziós műsorban kedden. Mások mellett Leonardo diCaprio, Bruce Willis, Julia Roberts, George Clooney buzdította adományozásra a nézőket – beszédekkel, dalokkal. Aki épp nem a színpadon állt, telefonon fogadta a felajánlásokat.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Szeptember 11 gyerekei mesélnek

Szeptember 11 gyerekei. Így hívják azt a több mint 3 ezer, többségében fiatalt, akik szüleiket vesztették el az Egyesült Államok elleni, 2001. szeptember 11-i terrortámadásokban. 16 évvel a történtek után dokumentumfilm készül róluk, amelyben arról mesélnek, hogyan élték meg a tragédiát.

HURRIKÁN MIAMIBAN: Megállt az élet

A megdöbbentő képek jól mutatják az Irma erejét, amely miután végigpusztította a Karib-szigeteket, Florida felé vette útját. Ott már az elmúlt napok történéseiből nagyjából sejthetik, mire számíthatnak.

Az évszázad vihara tombol Florida partjainál

Huszonötezer ember már elhagyta otthonát. A Florida partjai felé 300km/h-ás széllökésekkel közeledő hurrikán, már két Karib-tengeri nyaralóparadicsomot, két szigetet totálisan letarolt. Halálos áldozatokat is hagyva maga után. Floridában csütörtökön leállítottak két atomerőművet és lezárták a rakétaindító bázist is, Key West repülőterével együtt. Információink szerint az állam északi részein és a szomszédos Georgiában már felállították az első menedékhelyeket is.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Houston: a katasztrófa sújtotta a terület

Már majdnem 4000 embert kellett az áradás elől kellett kimenekíteni hajóval vagy helikopterrel. A katasztrófavédők óránként 1000 segélyhívást kapnak, igyekeznek mindenhová eljutni, de ez nem egyszerű!

A teljes adást ITT nézheti meg!

Özönvízszerű áradás borította el Texas nagy részét

Soha nem látott özönvízszerű áradás borította el Texas nagy részét, Houstont már csak helikopterrel lehet megközelíteni. Egy hét alatt leesett az egész éves csapadékmennyiség, a víz olyan gyorsan lepte el az utcákat, hogy az embereket a házak tetejéről kell menteni. Már legalább öt halálos áldozata van a viharnak, amely még tovább erősödik.

Milliók nézték a napfogyatkozást

Hajóról, repülőről és a világűrből is megcsodálták minden idők legnézettebb teljes napfogyatkozását tegnap délután. Az Egyesült Államokban több tízmillióan figyelték, ahogy a Hold kitakarta a Napot. Volt, aki direkt erre a napra időzítette esküvőjét, mások gyermeküknek adtak az égi jelenségre emlékeztető nevet. Sokan pedig a napfogyatkozás kapcsán is az amerikai elnökön élcelődtek.

Minden idők legnézettebb teljes napfogyatkozása

Az Egyesült Államokban több tízmillióan figyelték, ahogy a Hold kitakarta a Napot.

Így teltek Karády Katalin utolsó évei!

A gyönyörű színésznő, Amerikában, csendben és magányosan töltötte utolsó éveit. Katalin egykori angol tanárja, később egyik legjobb barátja elmesélte nekünk, hogy a művésznő milyen érzelmi válságba került, és hogyan élte mindennapjait a tengerentúlon.

Elsírta magát a neonáci vezető

Megijedt az erőszaktól a korábban erőszakot hirdető amerikai neonácik vezetője. Sírva panaszolta el a nyilvánosságnak az interneten, hogy a charlestonville-i gázolásos merénylet óta úgy érzi, vadásznak rá, sőt, a rendőrség is le akarja tartóztatni. Bár eddig további gyilkosságokkal fenyegetőzött, most már azt állítja, ők mindig is békés, törvénytisztelő polgárok voltak.

Így szökött mega három rab

Elképesztő felvételek egy amerikai börtönszökésről. Egy becsempészett mobiltelefonnal felvette az egyik rab, ahogy két társával kereket old Kalifornia egyik szigorúan őrzött börtönéből. A tavaly év eleji szökésük után egy héttel már újra rács mögött voltak.

Felméri Péter igazi szuperhős!

Részlet az első évad negyedik részéből:

Peti Kolozsvárról indult útnak az amerikai álom felé, ahol furmányos ufókkal és magával Godzillával is felvette a harcot. Hogy mi lett a küzdelem vége? Itt megtudhatod!

Kutyákra lőtt a rendőr

Amerikában nyilvánosságra hozták annak a rendőrnek a testkamerás felvételeit, aki két békés kutyára lőtt magánterületen Minneapolisban. A tulajdonos biztonsági kamerás felvételén is látszott, hogy az egyik kutya a farkát csóválva közelít a rendőr felé, amikor az rálő. Majd a másik kutyát is megsebesítette. Az állatok túlélték, de ápolásra szorulnak. A rendőr bocsánatot kért.

Nagyobb biztonságban leszünk, ha több fegyver véd minket?

Az elmúlt években ismét fegyverkezési verseny kezdődött el a világban és sok ország mintha háborús készültségben lenne. Tavaly a világ kormányai összesen 1686 milliárd dollárt költöttek védelmi kiadásokra. A legnagyobb fejlődés a Közép és Kelet-európai hadiiparban történt, és úgy tűnik, Amerika szeretne kihátrálni a világ védelmezője szerepből.

A teljes adást ITT nézheti meg!

16 halott a légikatasztrófában

Mind a 16 utasa meghalt annak az amerikai katonai repülőnek, amely hétfőn lezuhant a Mississippi - folyó közelében. A teherszállító gép egy szójaföldre zuhant le, és egyből kigyulladt. A tűzoltók sokáig meg sem tudták közelíteni, drónokkal kellett oltaniuk a tüzet. Hogy mi okozta a balesetet, egyelőre nem lehet tudni.

Július negyedike lassan a bikinik világnapja lesz?

Július negyedikét, a függetlenség napját minden évben nagy felhajtás övezi Amerikában, de lassan a bikinik világnapja is lehetne ez dátum, mert rengetegen szexi zászlós fürdőruhában ünnepelnek.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Little G hazalátogatott!


szerző:
2017.07.05. 17:55
Little G hazalátogatott!

Az X-Faktor egykori mentora az Egyesült Államokból repült haza, hogy felvegye lemezét. A Story Extrának részletesen beszélt a tengerentúli beilleszkedés részleteiről.

A látogatók elől lezárták, a kormányzó viszont használta

A látogatók elől lezárták, a kormányzó viszont a családjával és barátaival használta a szabadstrandot. Az amerikai New Jersey állam vezetője először letagadta, hogy ott lett volna másokkal, ám leleplező fotók készültek róla, egy helikopterről. Ezt látva újabb és újabb magyarázkodással állt elő, most pedig sokan a lemondását követelik.

 

Albínó mosómedvét fogott


szerző:
2017.07.03. 15:43
Albínó mosómedvét fogott

Albínó mosómedvét fogott egy amerikai férfi. Calvin Lee azért állított csapdát, mert idegesítette, hogy valami felszántotta a kertjét. Nagyon meglepődött, amikor kiderült, hogy a bűnös ez a hófehér állat volt. Az albinó mosómedve rendkívül ritka. A felnőtt kort is nehezen érik meg, mert világos szőrzetük miatt könnyű prédák. A befogott állat valószínűleg a memphisi állatkertbe kerül.

Hajmeresztő balesetbe torkollott egy közlekedési vita

Hajmeresztő balesetbe torkollott egy közlekedési vita egy kaliforniai autópályán. Egy motoros valamiért megharagudott az előtte haladó autóra, ezért melléhajtott és belerúgott a kocsiba. Erre a sofőr ijedtében, vagy bosszúvágyból rárántotta a kormányt, de elvesztette uralmát a jármű fölött.

 

Medvékkel teszteltek hűtőládákat és szemeteseket

Macik másztak ki kukákból, szedtek szét hűtőládákat és nyitottak ki bezárt dobozokat. Nem mindennapi kísérlet Amerikából.

Nem mindennapi kísérlet Amerikából

Az Egyesült Államok nyugati részén található Yellowstone nemzeti parkban nem mindennapi látványban lehetett része a látogatóknak. Egy grizzly medvéknek elkerített területre több hűtőládát, szemetest és konténert helyeztek el az állatok gondozói, amire a medvék nem sokkal később nagy izgatottsággal vetették rá magukat. A nézelődőknek akár játéknak is tűnhetett, de az akció egy fontos kísérlet része volt. Különböző gyártók termékeit adták oda ugyanis a grizzly-nek, hogy felmérjék, milyen hosszan bírják a tárgyak a közel fél tonnás állatok ügyködését.

17 hónap fogság után meghalt az egyetemista

Hétfő délután meghalt az a 23 éves amerikai egyetemista, akit 17 hónap észak-koreai fogság után múlt héten engedtek haza. A csaknem egy évet kómában lévő Otto Warmbier tavaly januárban turistaként érkezett Észak-Koreába. A bűne az volt, hogy a szállodában, ahol lakott, leemelt egy propaganda plakátot a falról, hogy szuvenírként hazavigye. A biztonsági kamera ezt rögzítette és ezzel elkezdődött a közel másfél évig tartó rémálom. Egyelőre rejtély, hogy valójában mi történhetett a diákkal.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Magyarok készítették el Amerika új csodáját

A világ legnagyobb madárszobrán már az utolsó simításokat végzi Szőke Gábor Miklós szobrászművész, aki az atlantai helyszínről jelentkezve, videotelefonon mesélt nekünk a két éve tartó projektről.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

 

Félt, hogy Donald Trump hazudni fog

Attól félt, hogy Donald Trump hazudni fog megbeszéléseikről, ezért készített azokról feljegyzéseket. James Comey ezt jelenleg is zajló szenátusi meghallgatásán mondta. A Szövetségi Nyomozóhivatal volt igazgatója azt is mondta, hogy nincs kétsége afelől, hogy az oroszok befolyásolták az amerikai elnökválasztást. Őt pedig az ezzel kapcsolatos nyomozás miatt rúgták ki.

 

Trump: Botrányok árnyékában

Amerika új elnökének orosz kapcsolatait vizsgálják, miközben az elnök szokatlan stílusban, amolyan üzletként vezeti országát, a média egy részével lényegében háborúzik, twitter üzenetekben tájékoztat, választási ígéretei közül eddig egyetlen egy sem valósult meg, egy részüket elfelejtette, a többi akadozik, mint például a mexikói határon építendő fal vagy Obama előző elnök egészsgbiztosítási rendszerének eltörlése...

HÓESÉS: Denverben újra tél lett

Elképesztő állapotok vannak Denverben. Mintha az amerikai város bennragadt volna a legkeményebb januári télben. Folyamatosan zuhog a hó, ami meg is marad. Az utakat kotró- és szórógépek járják, az autók alig tudnak mozogni a csúszós, fagyos hóban, az emberek pedig téli kabátot vettek, holott lassan vége a májusnak is. Denver nem egy messzi északi város, ami elvileg indokolná a rendkívüli időjárást. Az amerikai Közép-Nyugaton fekszik. Többek szerint a májusi telet a klimaváltozás okozza.

 

Kovács Dóri amerikai élménybeszámolója

Kovács Dóri nemrég tért haza Amerikából rengeteg élménnyel és szép emlékekkel. A két hetes utazásról és a további terveiről mesélt a DJ, aki igyekszik odafigyelni egészsége megőrzésére is.

Lángtengerre változott a kereszteződés

Mintha csak egy katasztrófafilmbe csöppentek volna bele, pedig ez a valóság volt. Lángtengerre változott pillanatok alatt egy forgalmas kereszteződés Mukilteo városában, az Egyesült Államokban, amikor egy kisrepülőgép becsapódott az autók közé.

 

Megérkezett az Everestről és máris Amerika felé vette az irányt Lilu

Több mint szenvedély! Lilu imád utazni, az utóbbi pár hétben pedig két kontinenst is bejárhatott. Az Everest meghódítása után Amerika felé vette az irányt: kalandjairól hosszú élménybeszámolót tartott nekünk.

Drámai babamentés!


szerző:
2017.05.02. 18:22
Drámai babamentés!

Egy árvízzel megtelt árokba esett és felborult egy autó Texas államban. A két felnőtt ki tudott mászni a kocsiból, két gyerekük - egy néhány hónapos kisbaba és egy kétéves kislány - bentragadt az autóban. Idegenek percekig próbálták kimenteni a kicsiket, végül mindkettőjüket kihúzták a vízzel elárasztott kocsiból. A csecsemőt a helyszínen kellett újraéleszteni, testvérével együtt később kórházba vitték.

 

DRÁMAI MENTÉS: Fejre állt autóban ragadtak a gyerekek

Árvízzel teli árokba zuhant egy autó Texas államban. A két szülő ki tudott mászni, de pár hónapos csecsemőjük és kétéves kislányuk bentragadt a fejre állt kocsiban. Idegenek siettek a segítségükre, hosszú percekig próbálták kimenteni a kicsiket, végül mindkettőjüket sikerült kihúzni. A csecsemőt a helyszínen újra kellett éleszteni, testvérével együtt később kórházba vitték.

Pompomlányok nem csak Amerikában vannak - ismerjék meg a magyar lányokat!

Uraim, vigyázó szemeitek a pálya szélére vessétek! Legalábbis, ha amerikai sportokról van szó, ahol a szurkoló lányok szinte ugyanolyan izgalmas látványt nyújtanak, mint maga a mérkőzés. A cheerleader sport az elmúlt években Magyarországon is hatalmasat fejlődött, nemsokára akár olimpián is indulhat válogatottunk.

Öngyilkos lett a Facebook-os gyilkos

Öngyilkos lett a Facebook-os gyilkos, miután két napig tartó keresés után üldözőbe vették a rendőrök. A 37 éves férfi a hétvégén véletlenszerűen kiválasztott egy idős embert, akit az utcán agyonlőtt az amerikai Clevelandben. A gyilkosságot mobiltelefonjával felvette, a videót pedig feltöltötte közösségi oldalára. Megrázó történet következik.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való