KERESÉS search-close

Angela Merkel

70 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Angela Merkel"

Támadás német politikusok ellen

Bomba robbant a legnagyobb német ellenzéki párt, a szélsőjobboldali AFD egyik irodája előtt csütörtök éjjel. A környéken több lakás megrongálódott, ablakok törtek be. Közben ismeretlen hekkerek politikusok, köztük Angela Merkel kancellár személyes adatait hozták nyilvánosságra. A szivárogtatás hetek óta tarthatott, de a hatóságok csak most léptek az ügyben.

Kényszerleszállást hajtott végre az Angela Merkelt szállító gép

Elromlott a rádió, ezért kényszerleszállást hajtott végre az Angela Merkelt szállító kormánygép csütörtök este. A német kancellár a világ legerősebb gazdaságait és az Európai Uniót tömörítő, úgynevezett G20 csúcstalálkozóra tartott Argentínába. A légierő egy másik gépével végül Madridba repült, onnan sima kereskedelmi járattal ment tovább Buenos Airesbe.

Hessen után: Merkel a vezéráldozat?

Vasárnap újra nagy pofont kaptak a német kormányzópártok, ezúttal a hesseni tartományi választásokon. Angela Merkel kancellárnak, a CDU elnökének egy éjszaka elég volt, hogy hétfőn bejelentse, nem indul újra a pártelnöki tisztségért, és a mostani lesz az utolsó német kancellári ciklusa is.

Merkel - megkezdődött egy korszak vége

Angela Merkel távozik pártja éléről és Németországot is csak a következő választásokig akarja vezetni. A kancellár hétfő délután jelentette be fokozatos visszavonulását a politikából, miután a vasárnapi hesseni tartományi választásokon sem sikerült megállítani pártja népszerűség-vesztését.

RTL II: Még egy

Berlinben este újabb egyeztetést tart a német menekültpolitikáról a kancellár és a német belügyminiszter. Horst Seehofer tegnap este felajánlotta lemondását posztjáról, és pártja, a bajor Keresztényszociális Unió elnökségéről is, mert nem hisz a menekültkérdés uniós megoldásában, amelynek Angela Merkel a szószólója. Seehofer szerint ki kell utasítani Németországból a más uniós tagállamban már regisztrált menedékkérőket. A két politikus közötti vita akár a koalíció szakadáshoz is vezhethet.

Merkel-Orbán csúcs Berlinben

A német belpolitikai válság állhat annak hátterében, hogy a német média szerint Angela Merkel több országgal is megállapodott a menekültek visszavételéről - ezt a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára mondta a Parlamentben. A kormány már korábban cáfolta, hogy ilyesmiről megegyezett volna Orbán Viktor miniszterelnök a német kancellárral.

Merkel megvédte a kerítést

Védelmébe vette a magyar határkerítést Angela Merkel. A német kancellár egy vasárnapi tévéinterjújában arról beszélt, hogy a magyar-szerb uniós külső határ védelmével Magyarország Németországot is védi, és Németország helyett is elvégzi a munkát.

 

A Fidesz szigorít, a CDU bírál

Elzárás és börtönbüntetés is várhat azokra, akik segítséget nyújtanak az illegális bevándorlóknak - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté azután beszélt erről, hogy a képviselőcsoport támogatta, hogy az úgynevezett Stop Soros törvénycsomag szigorított változatát benyújtsák az Országgyűlésnek. Eközben német lapértesülés szerint Angela Merkel pártja feltételekhez kötné a Fidesz Európai Néppárti tagságát.

Ezúttal nem maradt el a kézfogás Merkel és Trump között

A tavalyinál szívélyesebb volt a német kancellár és az amerikai elnök washingtoni találkozója, a vitás kérdésekben azonban nem sikerült dűlőre jutni. Merkelre nem várt könnyű feladat, hiszen Donald Trump vámokkal sújtaná az európai acél és alumínium termékeket is, így csökkentve Amerika kereskedelmi deficitjét.

 

Merkel odacsap Kelet-Európának?

Feltételekhez kötnék a Lengyelországnak és Magyarországnak folyósított uniós támogatásokat a jövőben - legalábbis ezt szeretné elérni a német kormány a pénteken kezdődő brüsszeli csúcstalálkozón. A fő kritériumok a jogállamiság betartása és a menekültkérdésben vállalt szolidaritás lennének. A terv már azelőtt éles vitát váltott ki, hogy a tárgyalások elkezdődtek.

Merkel kancellár: menthető még?

Már Németország is keresi önmagát. A szeptemberi választásokon egyszerre érte történelmi vereség mindkét nagy pártot, egy szélsőségesnek tartott párt lett a harmadik parlamenti erő Berlinben és két hónappal a választások után sincs új kormány. Ez az Európai Uniót is elbizonytalanítja.

Bukott Merkel koalíciója

Hiába nyerte meg a szeptemberi német választásokat Angela Merkel pártja, mostanra bizonyossá vált, hogy nem tud kormányt alakítani. Nem tudtak megegyezni ugyanis a lehetséges koalíciós partnerekkel, így akár új választások is jöhetnek.

Keserédes győzelem Merkelnek

Keserédes győzelem. Angela Merkel és a mögötte álló pártszövetség negyedszerre győzött Németországban, ennek ellenére a kereszténydemokraták az elmúlt csaknem 70 év legrosszabb eredményét érték el. Az elpártolt szavazók többsége a szélsőjobboldali - elsősorban menekültellenes üzenetekkel kampányoló - Alternatíva Németországnak elnevezésű pártra szavazott, amely 13 százalékot ért el, és ezzel a harmadik legnagyobb erő lett. Választási sikerük ellenére ma komoly belső viták jelei mutatkoztak a pártban.

Merkel negyedszer


szerző:
2017.09.24. 18:50
Merkel negyedszer

Angela Merkel egymás után negyedszer is Németország kancellárja lesz a mai, általános választások előzetes eredménye alapján. A közvetlenül a szavazás után elvégzett felmérések szerint a jobboldali CDU-CSU szövetség 32 és fél százalékot, a szociáldemokraták pedig 20 százalékot szereztek. Meglepetésre nem a Szabaddemokraták lettek a harmadikok, hanem az idegenellenes AFD, 13 és fél százalékkal. A végső, hivatalos eredményekből derül ki majd, hogy Merkel tud-e koaliciós partner nélkül kormányozni.

Német választás: esélyek és tétek

Angela Merkelt a német jólét és biztonság folytatásának jelszavával kampányol és úgy tűnik, ez bejön. Az év elején az újonc szociáldemokrata jelölt, Martin Schulz mintha megközelítette volna Merkelt, egy ideig személyes népszerűségi mutatói is jobbak voltak. Ám utána a szociáldemokraták több tartományi választást is elvesztettek, majd a Németországban magától értetődő kancellárjelölti vitában Schulz nem tudta megszorongatni Merkelt és most az a helyzet, hogy a kancellárt balról nem lehet előzni. De jobbról meghökkentően erős ellenfélnek bizonyul az élesen bevándorlás-ellenes Afd, Alternatíva Németországért párt, amelyet egykori kereszténydemokrata politikusok alapítottak. Mi lesz?

 

 

 

 

 

 

 

Német választás: nemzetközi tétek

Németország Európa legnagyobb gazdasága és a világ legnagyobb exportőre. Az Európai Unió meghatározó tagországa. Mégis, vagy éppen ezért: politikusok, tudósok és elemzők hada – közülük sokan már sok éve – keresi a választ arra a kérdésre, mikor lesz az óvatos Németország igazi nagyhatalom, például az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagja, a világpolitika ha nem is vezető, de a jelenleginél markánsabb szereplője? Másképpen: a Merkel előtti német kancellárok mindegyike emlékezetes politikai örökséget hagyott maga után. Ha nyer, a hatvanhárom éves Merkelnek négy éve marad, hogy többért és másért is emlékezzenek rá, mint a német jólét és biztonság őrére.

Ki fog Merkellel kormányozni?

Angela Merkel pártjának győzelme szinte biztosra vehető a hétvégi német választásokon, a nagy kérdés az, ki lesz majd a kereszténydemokraták koalíciós partnere. Az eddig velük kormányzó szociáldemokraták nem folytatnák a nagykoalíciót, a legnagyobb verseny jelenleg a harmadik helyért folyik a kisebb pártok között.

Merkel lép kvóta-ügyben

Angela Merkel szerint nem megengedhető, hogy egy uniós tagállam kormánya ne fogadja el az Európai Bíróság ítéletét. A német kancellár egy lapinterjúban beszélt erről, és azt is elmondta, hogy októberben az Európa Tanács elé viszi az ügyet. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint a magyar kormány tudomásul veszi az Európai Bíróság döntését, hogy jogszerűen döntött az Unió 120 ezer menekült szétosztásáról a tagállamok között. Arra viszont kitérő választ adott, hogy Magyarország átveszi-e a rá jutó 1300 menekültet. Az MSZP szerint Orbán Viktor hadat üzent az Uniónak.

Üzletben nincs barátság

Szokatlanul fagyos hangulatú volt Donald Trump és Angela Merkel washingtoni találkozója. A közös fotózáson az amerikai elnök még kezet fogni sem volt hajlandó vendégével. Ennek ellenére mindketten az együttműködés fontosságáról beszéltek. Trump korábbi ellentmondásos nyilatkozatai ellenére biztosította Merkelt, hogy nem változtat az amerikai külpolitika irányán.

Merkel és Trump négyszemközt

Teljes volt az egyetértés Angela Merkel és Donald Trump között a NATO fontosságáról, a terrorizmus elleni közös fellépésről, és arról is, hogy Oroszországgal szemben fenn kell tartani a szankciókat. Az amerikai elnök korábbi ellentmondásos nyilatkozatai miatt a megbeszélés előtt sokan bizonytalanok voltak a transzatlanti kapcsolatok jövőjét illetően. Pedig találkozójuk igen fagyos hangulatban kezdődött, Trump például a közös fotózáson nem fogott kezet a német kancellárral, pedig erre még a jelenlévő újságírók is bíztatták őket, majd maga Merkel is megkérdezte vendéglátóját. Az ezt követő tárgyaláson pedig a kancellár mellé az amerikai elnök a lányát, Ivankát ültette, akinek semmilyen kormányzati funkciója nincs.

Trump nekiment a németeknek

Donald Trump szerint a NATO elavult, az Európai Unió pedig csupán a németek hatalmi eszköze, ami miatt a britek után más országok is ki fognak lépni belőle. Ezt a megválasztott amerikai elnök első, külföldi lapoknak adott interjúiban fejtette ki. Angela Merkelt külön bírálta menekültpolitikája miatt, Vlagyimir Putyinnal viszont lehetségesnek tartja az együttműködést. Szavai éles visszhangot váltottak ki Németországban.

Heves vita a menekültkérdésről

A hétfő esti berlini terrortámadás után újra fellángolt a vita a menekültkérdésről Németországban. Angela Merkel politikai ellenfelei egyértelműen a kormány befogadó politikáját teszik felelőssé a történtekért, bár a nyomozás jelenlegi állása szerint a terroristától épp, hogy megtagadták a hatóságok a menekültstátuszt, és ki akarták toloncolni az országból. Ennek ellenére a kancellár népszerűségének sokat árthat a véres merénylet.

Háborús hangulat


szerző:
2016.12.20. 18:35
Háborús hangulat

Rá kell ébredni, hogy háborús állapot van, bár ezt nem mindenki akarja beismerni - ezekkel a szavakkal bírálta burkoltan a kormányzó német kereszténydemokraták egyik vezető politikusa Angela Merkel menekültpolitikáját. A terrortámadás után többen is élesen támadták a kormányt, a szélsőjobb egyenesen Merkelt tette felelőssé a merényletért. A többi párt viszont elítélte ezt a megközelítést, főleg miután kiderült, hogy a támadó nem is az, akit először gyanúsítottak.

„A magyarok rosszul bántak a menekültekkel”

Minden eddiginél élesebben bírálta Magyarországot menekültügyben a német kancellár. Angela Merkel egy interjúban úgy fogalmazott: Magyarország igen rosszul bánt a menekültekkel. Szerinte a menekültek védelme az Európai Unió humanitárius felelőssége és minden más reakció teljességgel elfogadhatatlan és az unió értékeivel ellentétes. Orbán Viktor miniszterelnök közben egy német lapban azt írta: Magyarország megmenti az európai modellt és életmódot a határai lezárásával. A baloldali ellenzék szerint Orbán Viktor valójában az unióból kilépésre buzdít.

A népszavazást kritizálta Angela Merkel

Üzent a magyar kormánynak a német kancellár. Angela Merkel szerint a kabinet csak a saját álláspontját akarja megerősíteni a kvótanépszavazással. Szijjártó Péter szerint viszont az embereknek lesz választási lehetőségük.

Merkel: Nem szedhetik ki a kalácsból a mazsolát

Magyarország elsősorban a Nagy-Britanniában élő magyarok érdekeit akarja majd megvédeni a szigetországgal folytatott kilépési tárgyalásokon - mondta Orbán Viktor az esti uniós csúcstalálkozó előtt. A német kancellár úgy fogalmazott: nem hagyják, hogy a britek kiszedjék a kalácsból a mazsolát. Az RTL tudósítójának magasrangú brüsszeli források azt mondták: Nagy-Britannia kemény csatákra számíthat, és csak úgy, nem kap majd kedvezményeket. Így akarják elrettenteni a többi kilépéssel kacérkodó országot, elsősorban Hollandiát.

Törökország/EU: ki zsarol kit?

Angela Merkel német kancellár, aki a 80 milliós Németország és kimondva, ki nem mondva, az Európai Unió élén szembe került egy másik 80 milliós ország, Törökország elnökével, Erdogannal. Aki pontosan tudni véli, hogy a menekültek ügyében az Unió kiszolgáltatott neki – kérdés, hogy meddig akar, meddig tud elmenni: azonnali vízummentességet akar és főleg azt, hogy nemhogy külföldről, de még Törökországból se szóljon bele senki abba, hogy miféle szigorú elnöki hatalmat akar megvalósítani. Feszültség van. Oldható?

500 éves a német sörtörvény

Árpa, komló és víz: a sörkészítés szentháromsága. Idén 500 éve, hogy Bajorországban kiadták a híres tisztasági törvényt, amelynek értelmében évszázadokig csak ebből a három alapanyagból lehetett sört főzni. Az évforduló alkalmából rendezett ünnepségen Angela Merkel kancellár is megemlékezett az időtálló rendeletről.

Nagyot bukott Merkel pártja

Nagyot bukott Angela Merkel pártja a vasárnapi tartományi választásokon. A pár éve alakult bevándorlásellenes párt viszont kiugróan szerepelt, egy tartományban a második helyen jutottak be a helyi parlamentbe. A regionális választásokat a voksolók gyakorlatilag mindenhol a német kormány menekültügyi politikájáról szóló népszavazásként fogták fel.

Németország bekeményít


szerző:
2016.01.10. 18:50
Németország bekeményít

A szilveszteri nők ellen elkövetett támadások hatására Angela Merkel szigorítana a német menekültügyi szabályokon. Ezt a kancellárasszony pártja szombati ülésén jelentette be. A tervek szerint a bűncselekményt elkövető menekültektől azonnal meg lehetne vonni a menedékjogot.

Orbán: Nincsenek erős vezetők az Unióban

A miniszterelnök, hogy Angela Merkelt gúzsba kötik politikai szövetségesei, ezért akadozik az európai gépezet. A kormányfő a Magyar Időknek nyilatkozott. A kormányfő úgy látja: miközben Európa csak keresi a helyét egy átrendeződő világban, Kína egyre erősödik.

„Az emberi jogok másodlagosak”

Az emberi jogok, a nyitottság és a tolerancia csak felszínes, másodlagos értékek – erről is beszélt Orbán Viktor a menekültválsággal kapcsolatban a Fidesz hétvégi kongresszusán. Angela Merkel német kancellár pártja hétfőn kezdődő kongresszusán pedig azt mondta, hogy a menekültválságot csak úgy lehet megoldani, ha együttműködnek az országok. A Híradónknak nyilatkozó külpolitikai szakértő szerint a demokrácia és az emberi jogok biztosítják Európa szabadságát.

„A kerítés nem állítja meg a menekülteket”

A kerítés nem állítja meg a menekülteket, a kelet európai országoknak pedig ki kell venniük a részüket a menekültválság megoldásában - mondta a német kancellár. A kritika Magyarországnak is szólt. Angela Merkel szerint az emberi jogok nemcsak a keresztényeknek, de a muzulmánoknak is járnak. A kormányszóvivő szerint a magyar kormány mindenben egyetért a német kancellárral. Orbán Viktor ugyanakkor a Focus című német lapnak adott interjújában azt mondta: valóban mindenkit megillet az emberi méltósághoz fűződő jog, de a német vagy a magyar élet nem jár mindenkinek.

Így nézne ki a politika férfiak nélkül

A vicces mondás szerint "Olyan a nő férfi nélkül, mint egy hal bicikli nélkül". Vajon mondhatjuk ugyanezt a nők és a politikai döntéshozás viszonyára is? Ha körbe nézünk a világ politikai színterein, mindenhol azt látjuk, hogy a férfiak sokszor többszörös túlsúlyban vannak a női politikusokhoz képest. Nézze meg képeken, hogyan nézne ki például az angol parlament, ha kivennénk belőle a férfiakat!

Európa új kihívások előtt


szerző:
2015.10.07. 21:30
Európa új kihívások előtt

Történelmi jelentőségű közös beszédet tartott Angela Merkel és Francois Hollande az Európai Parlamentben. A menekültválság miatt álltak együtt a képviselők elé. Utoljára 26 éve volt példa arra, hogy a német kancellár és a francia elnök közösen szólal fel Strasbourgban. Akkor is és most is azt mondták: Európa jövője a tét. Úgy fogalmaztak: sokkal inkább szükség van az összefogásra, mint valaha.

Megegyezés az uniós csúcson


szerző:
2015.09.24. 07:45
Megegyezés az uniós csúcson

Előrelépést hozott a menekültügyi uniós csúcs. Az állam és kormányfők éjszaka véget ért tanácskozásán eldőlt, hogy megerősítik az unió külső határait, de Görögország nem adja át a határainak védelmét az Európai Uniónak. Olaszországban, Görögországban, és Bulgáriában hatalmas uniós menekülttáborokat, vagyis hotspotokat állítanak fel a tervek szerint november végéig. Ugyanakkor a magyar kerítés miatt odaszúrt Orbán Viktornak a német és az osztrák kancellár is.

Mégsem egyszeri alkalom volt


szerző:
2015.09.06. 18:40
Mégsem egyszeri alkalom volt

Csak kivételes eset volt a menekültek átengedése Magyarországról Ausztriába, és onnan Németországba. Erről állapodott meg Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár szombat este. A menekültek ennek ellenére vasárnap is folyamatosan érkeztek Hegyeshalomra és hagyták el Magyarországot.
 

Orbán-Merkel vita a menekültekről

Nem európai, hanem német probléma a menekültkérdés, ezt nyilatkozta Orbán Viktor Brüsszelben, amikor több európai intézmény vezetőjével tárgyalt. A német kancellár ezt visszautasította, és azt mondta, Németország azt teszi, amit erkölcsileg és jogilag meg kell tennie. A magyar miniszterelnök arról is beszélt, hogy a menekülteknek Törökországban, vagy Szerbiában kellene maradniuk, ugyanis azok biztonságos országok, az pedig nem garantált, hogy Nyugat-Európa befogadja őket.
Az Európai Parlament elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a menekültek befogadásában az összes uniós országnak részt kell vennie.

Óriási siker volt Mándokiék pénteki koncertje

Mándoki László a volt Ifipark épülete előtt, több ezres közönségnek adott ingyen koncertet péntek éjszaka. A négy órás élő zenei előadás előtt és után is ott voltunk a kulisszák mögött, láttuk a privát parti vendégeit és az aftershow-n kiderült, kit tart Charlie a legnagyobb reménységnek.

Megfenyegette Merkelt az ISIS

Egy alig ötperces videóüzenetbe foglalt fenyegetést küldött az Iszlám állam terrorszervezete Angela Merkel Kancellárnak. A német nyelven elhangzott üzenet célja, hogy Merkel megbűnhődjön a mohamedán világ ellen elkövetett tettei miatt. Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértővel arról beszélgettünk, milyen okok állhatnak a dzsihadisták és a kancellár közti ellentét hátterében, milyen várható következményei lesznek ennek Németországra és az ott élő muszlimokra a nézve, de azt is kiderítjük milyen a hangulat Németországban, ahonnan nemrég Georg Spöttle hazatért.

Németországban maradhat a palesztin kislány

Németországban maradhat az a palesztin kislány, aki egy televíziós fórumon elsírta magát Angela Merkel előtt. A 14 éves lány attól félt, hogy 4 év után vissza kell térnie egy libanoni menekülttáborba, pedig már nagyon jól beilleszkedett új hazájában és németül is megtanult.

Juncker mókázással próbálta feldobni a brüsszeli sajtótájékoztatót

Az Európai Bizottság elnöke közvetlen stílusáról ismert, és Orbán Viktor megpofozása és diktátornak nevezése mögött nincs semmi. Ezt válaszolta a múlt heti esettel kapcsolatban az Európai Bizottság elnökének szóvivője egy brüsszeli sajtótájékoztatón. A szóvivő szerint Jean Claude Juncker csak a fárasztó és hosszú üdvözlési ceremóniát akarta mókázással feldobni. A Bizottság elöke nem csak a magyar kormányfővel viccelődött a csúcstalálkozón.

Merkel: „Szolidaritás nélkül nincs megoldás”

Újabb menekülteket kellett az olasz hatóságoknak kimenteniük a Földközi – tengeren. Mintegy kétszázan, főleg észak-afrikaiak kerültek bajba. Eközben tovább tart a vita arról, hogyan kellene kezelnie az Európai Uniónak a menekültek kérdését. A német kancellár egy berlini tanácskozáson leszögezte: szolidaritás nélkül nem lehet megoldást találni.

Magyarul Balóval 15-03-23

Magyarul Balóval: Lusta és pazarló görögök vagy túl szigorú németek? Két világ pénzügyi csatája. Kapnak-e újabb halasztást a görögök Merkel kancellár és Tsipras miniszterelnök mai találkozója után? Meddig tart a németek türelme és fizetési hajlandósága? Marad-e az euró Görögországban? Hány megszorítást bír még el a görög társadalom? Szakértők vitája.

Ukrajna: szöges ellentétek

Az élet úgy hozta, hogy a második világháború utáni Európa mindkét súlyos fegyveres konfliktusa a szomszédunkban történik: a délszláv háború közel volt, de az ukrajnai Donyeck is csak egy párizsnyi távolságra van tőlünk. Ukrajna keleti részén polgárháború van. Meghívtunk két szakértőt, Hajdú Nórát és Krausz Tamást, hogy segítsenek értelmezni azt, hogy mi mozgatja ezeket a politikusokat, különös tekintettel arra, hogy miért és merre tart Oroszország.

A legfontosabb barát


szerző:
2015.02.02. 22:00
A legfontosabb barát

Négyezer aktívan működő német cég majdnem 300 ezer embert foglalkoztat nálunk, minden 14. magyar munkavállaló német munkáltatónak dolgozik. A német cégek a magyar export egy teljes hatodát produkálják. Vendégünk Dirk Wölfer, a Német-Magyar Kamara kormányközi kapcsolatokkal foglalkozó vezetője.

Fókusz 15-02-02


szerző:
2015.02.02. 19:20
Fókusz 15-02-02

Fókusz: Merkel nyomában - Hogyan védik Angela Merkel biztonságát? Jönnek az eddigi leghíresebb támadások a politikusok ellen. Ki a felelős? - Hogyan halhatott meg egy 10 hónapos kisfiú hörghurutban? A gyereket öt orvos is látta. Dennis győzött!- Az ész és az ösztönök csatája. VV Párbaj testközelből.

Többen jönnek keletről, mint nyugatról

A visegrádi országok vezetőitől eltekintve 2010 óta Angela Merkel az első nyugat európai kormányfő, aki kétoldalú tárgyalásra érkezett Magyarországra. A keleti nyitás jegyében jött viszont a kazah miniszterelnök, és az azerbajdzsáni elnök. Orbán Viktor főként Brüsszelben találkozott európai kormányfőkkel, vagy ő utazott nyugat európai fővárosokba.

Megengedték, majd megtiltották a tüntetést

Angela Merkelnek akartak üzenni a "Most Mi" csoport civil tagjai, de a német kancellár mindezt nem láthatta. A TEK vasárnap este műveleti területté nyilvánította az Andrássy Egyetem környékét, az oda szervezett tüntetést pedig a rendőrség betiltotta.

Módosítottak a delegáció útvonalán

Lezárt utak, parkolók, elterelt BKV járatok. Angela Merkel érkezése miatt szinte teljesen kiürült Budapest belvárosa napközben. Több úton még a hétvégéken szokásosnál is kisebb volt a forgalom. A Parlament környékét csak lakcímkártyával és rendőri kísérettel lehetett megközelíteni napközben.

Vitás kérdések Merkel és Orbán találkozóján

Több kérdésben sem értett egyet Angela Merkel és Orbán Viktor a német kancellár hétfői, budapesti látogatásán. A találkozójukat követően kiderült: máshogy vélekednek a magyar demokrácia helyzetéről és az orosz-ukrán konfliktusról is.

A hölgy, aki miatt megbénították Budapestet

Óriási rendőri készültség, helikopterek, szuperbiztonságos páncélozott autó, lezárt utak – így érkezett meg a világ legbefolyásosabb asszonya, Angela Merkel, Budapestre, aki kameránkba nézett, mielőtt befordult volna a parlamenthez. De miért kell a német kancellárt ennyire védeni? Tényleg szükség van ekkora rendőri készültségre? Hubai Antal riportjából mindez kiderül.

Európa elsőszámú vezetője Budapesten

A szomszédunkban orosz közreműködéssel zajló ukrán polgárháborúra is figyelve keressük Magyarország helyét Németország, Oroszország, és az Egyesült Államok háromszögében. Avagy: Merkel és Putyin magyar szemszögből - is-is illetve vagy-vagy?

Előzetes: Angela Merkel érkezése miatt szinte teljesen kiürült a belváros

Lezárt utak, parkolók, elterelt BKV járatok. Angela Merkel érkezése miatt szinte teljesen kiürült Budapest belvárosa napközben. Több úton még a hétvégéken szokásosnál is kisebb volt a forgalom. A Parlament környékét csak lakcímkártyával és rendőri kísérettel lehetett megközelíteni napközben. A látogatás részletei 6-kor az RTL Híradóban.

Fél Budapestet lezárják Merkel miatt

Útlezárások, terelések és dugók. Ez várható hétfő déltől Budapesten. A német kancellár repülőgépe délelőtt érkezik Ferihegyre, így 11 órától egészen este 7 óráig folyamatos útlezárásokra lehet számítani a delegáció útvonalán és a belvárosban.

Tüntetés Angela Merkel látogatása előtt

A Kossuth téren tüntettek Orbán Viktor kormánya ellen. A Parlamentnél felszólalók azt mondták: így akarják megmutatni a német kancellárnak, hogy Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral és kormányával.

Fókusz 15-01-30


szerző:
2015.01.30. 19:20
Fókusz 15-01-30

Fókusz: Hová tűnt Gyurcsók? - Távol a világtól megtaláltuk az egykori tévés távgyógyászt. Hét agyvérzés után újra másokat szuggerálna! Mindent Merkelről - A 60 éves asszony, akinek lábai előtt ott hever az egész világ! De hogy jutott fel a csúcsra? Baló készen áll - Hétfőn visszatér a képernyőre a legendás műsorvezető! Végigkísértük első munkanapját!

Mindent Merkelről - Az asszony, akinek a lábai előtt hever a világ

Egy kedves, mosolygós 60 éves asszony, decens frizurával, visszafogott nadrágkosztümökben. Ha egy babakocsit tolna a Népligetben, még nagymamának is nézhetnénk. Nos, ez a jóságos tekintetű német hölgy valójában a világ legnagyobb hatalmú nője, Angela Merkel német kancellár. Süle László riportja a politikusról.

A színfalak mögött: Angela Merkel

Egy kedves, mosolygós 60 éves asszony, decens frizurával, visszafogott nadrágkosztümökben. Ha egy babakocsit tolna a Népligetben, még nagymamának is nézhetnénk. Nos, ez a jóságos tekintetű német hölgy valójában a világ legnagyobb hatalmú nője, Angela Merkel német kancellár. Süle László riportja a politikusról.

Beállít a TEK az RTL Klubhoz, Putyin meg a ValóVilág szereplőkhöz?

Februárban Angela Merkel, német kancellár érkezik hozzánk, egy héttel később Putyin tesz villámlátogatást hazánkban. A két esemény nagyon közel van egymáshoz, és ez nagy terhet ró az országgyűlési dolgozókra. Czeglédi Zoltán megszerezte a belső utasításukat, hogy mik lesznek a feladataik februárban!

Angela Merkel is a Bamako mezőnyét erősíti?

Skoda az őskorból, Trabant trombitával és fegyencszállító busz bilinccsel. Mind hivatalos indulók a Bamako Rallyn, az őrült és jótékony afrikai futamon idén még valaki Angela Merkelt is útitársnak várja.

Németország éveken belül bezárja atomerőműveit

Németország legkésőbb 2022-ig bezárja atomerőműveit. Ezt határozta el hétfő hajnalig tartó ülésén a német kormány.

Forradalmár lett a legbefolyásosabb

A WikiLeaks-alapító Julian Assange (9.) is szerepel a világ legbefolyásosabb embereinek listáján.

„Zöld” sikert hozott a katasztrófa

A japán atomerőmű-baleset miatti félelmek okozhatták az Angela Merkel német kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió bukását.

Bombát találtak Angela Merkel házánál

A robbanószerkezet még a II. világháborúban hullott a német kancellár szomszédjába.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való