KERESÉS search-close

Ausztrália

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Ausztrália"

Repülés sehova: 7 órás sétarepülést szervezetek Sydneyből Sydneybe

Repülés sehova. Ezt a nevet adta az ausztrál Quantas légitársaság annak az útnak, amely Sydneyből szállt fel a hétvégén.

A szörfösnek fel sem tűnt, hogy a cápa őt szemelte ki vacsorának

Elképesztő szerencséje volt egy ausztrál szörfösnek, akinek fel sem tűnt, hogy egy nagy fehér cápa őt szemelte ki a vacsorájának. A ragadozót valószínűleg csak a vízimentők drónja riasztotta el a támadástól az utolsó pillanatban – a férfi azonban minderről csak utólag szerzett tudomást, amikor a parton megmutatták neki a drón felvételeit.

Disznókat lop és tanyákra tör be a szexi Insta-modell

A 28 éves Lauren Ann McGeachin még novemberben tör be egy disznó-, később pedig egy baromfifarmra, méghozzá azért, mert így akart kiállni a haszonállatok védelme mellett. Az ausztrál szépség egyébként egyáltalán nem fogyaszt semmilyen állati eredeti ételt, azaz vegán és annyira eltökét állatvédő, hogy még az sem tántorítja el, hogy vádat emeltek ellene és közel kétmillió ausztrál dollár, azaz több, mint 422 millió forint pénzbüntetést kapott.

Megmenekült a bébibálna


szerző:
2020.08.17. 19:03
Megmenekült a bébibálna

Egy cápahálóba gabalyodott bébibálnát mentettek meg Ausztrália partjainál. Az állat kiszabadításán több csapat dolgozott, de így is négy órába telt, mire megmentették a borjút. Közben anyja és egy másik felnőtt állat a közelben várakozott. A környéken egyébként naponta látni bálnákat, mivel éppen most fejezik be éves vándorlásukat. Viszont évről évre egyre közelebb úsznak a partokhoz, ezért a biztonságuk érdekében Ausztrália több térségében felszámolták a cápahálókat.

Katasztrófahelyzetet hirdettek a koronavírus miatt az ausztrál Victoria államban

Katasztrófahelyzetet hirdettek a koronavírus miatt az ausztrál Victoria államban, miután egyre több megbetegedést regisztrálnak. Az ország második legnagyobb városában, Melbourne-ben éjszakára kijárási tilalmat vezettek be. A világ számos országában - köztük Magyarország több szomszédjánál is - fertőzési rekordokat hoztak az elmúlt napok.

Nem járhatnak kocsmába az emuk

Kitiltották az emukat egy ausztráliai falu egyetlen kocsmájából. A fogadósnak abból lett elege, hogy az állatok rendre felfordulást okoztak odabent, főleg, ha valami megijesztette őket. A nagy és röpképtelen madarak egyébként leginkább a vendégek ételeire pályáztak.

Három napig bolyongott a vadonban az autista fiú

Három napig bolyongott a dél-ausztráliai bozótosban egy autista tinédzser, aki egy családi kiránduláson elkeveredett szüleitől. Hétfő óta több százan keresték a nulla fokban, végül épségben megtalálták. Vele egy időben Sydney környékén is eltűnt egy autista tizenéves, ő két nap után egyszer csak besétált az iskolájába.

Meglepő barátság szövődött egy koala és egy vombat között

Nem mindennapi barátságot kötött egymással a karantén alatt egy koala és egy vombat. Az ausztrál vadaspark lakói két hónapig voltak összezárva és ezalatt erős kötelekét alakult ki közöttük. Elsa, a koala és Hope, a vombat az állatkert dolgozóinak szívét is megmelengette és azt mondták: ők a legaranyosabb szőrős barátok, akiket valaha láttak.

Szörfösre rontott rá egy cápa, a férfi belehalt sérüléseibe

Újabb cápatámadás történt Ausztráliában. Ezúttal egy szörfösre rontott rá egy cápa. A férfit még sikerült partra húzni, de a helyszínen belehalt sérüléseibe. Idén ez már a harmadik végzetes cápatámadás volt a kontinens partjainál.

Elzavarta a háza elől az ausztrál miniszterelnököt

Elzavarta a háza elől az ausztrál miniszterelnököt meg az újságírókat egy férfi. Scott Morrisonék bűne az volt, hogy letaposták a frissen ültetett gyepét. A kompánia szót fogadott, így nem lett komolyabb következménye a politikus és a kisember találkozásának.

A sikeres lufiszobrász legnagyobb álmát már megvalósította Ausztráliában, de sosem fogy ki a tervekből

Schreiter Nándor lufiszobrásztól a brisbane-i tengerparton búcsúztunk el. Nándi akkor óriási ajándékkal lepte meg Magyarországról Ausztráliába látogató édesanyját. Barátnője akkor már várandós volt Dotti lányukkal. A kislány érkezése gyökeresen változtatta meg az életüket. Nándi most egyedül tartja el családjukat. Kitartása, alapossága és néha szerencséje miatt egyre komolyabb szakmai feladatokat is kap. A lufiszobrász legnagyobb álmát már megvalósította – megtalálta a belső békéjét. A következő években ausztráliai életének stabilitását meg is kell teremtenie.

Előzetes: Mindene megvan a boldogsághoz, de az angollal még mindig nem boldogul

Szabolcs autókat takarít, pedig van diplomája. A pénzből egy tenyérnyi szobát tud bérelni. Egyedül van, mégis szeret Izlandon élni. Meddig? | Mindene megvan a boldogsághoz, de az angollal még mindig nem boldogul Nándi. | Nem nézték jó szemmel, hogy új párjával Tenerifén akar új életet kezdeni. De Attila belevágott. Mit szól hozzá a lánya?

Oroszlánok támadtak meg egy állatkerti gondozót

Kritikus állapotban van az az állatkerti gondozó, akit megtámadtak az oroszlánok egy ausztrál állatkertben. A 35 éves nőt a két állat akkor harapta meg, amikor ő a kifutójukat takarította. A mentők érkeztek először a helyszínre. 

Évek óta nem látott erősségű vihar tarolta le Nyugat-Ausztráliát

Hosszú évek óta nem látott erősségű vihar tarolta le Nyugat-Ausztráliát. A mintegy másfél ezer kilométer hosszan elnyúló zivatarlánc óriási széllel és esőzésekkel érkezett meg a régióba. A helyenként 130 kilométer per órás széllökések 8 méteres hullámokat korbácsoltak a parton. Sok lakóház megrongálódott, fák dőltek ki és villanyvezetékek szakadtak le. Vagy 65 ezer háztartásban megszűnt az áramszolgáltatás. Szerencsére nincsenek súlyosabb sérültjei az ítéletidőnek.

Nyolc, egyenként 137 méter magas kéményt robbantottak fel

Felrobbantották egy bontás alatt álló ausztrál hőerőmű kéményeit. Ehhez elég volt egy kis robbanóanyagot tenni az egymás mellett álló építmények aljához. A nyolc, egyenként 137 méter magas kémény szépen eldőlt. A tűzoltók folyamatosan locsolták a területet, hogy minél kevesebb por szálljon föl. Az óvatosság azért volt indokolt, mert a kémények építőanyaga azbesztet is tartalmazott. A szénnel működő hőerőművet a 60-as években építették, és három évvel ezelőtt zárták be.

Betört a múzeumba, hogy dinoszaurusz koponyákkal fényképezhesse magát

Őrizetbe vettek egy német diákot Ausztráliában, miután éjjel betört egy múzeumba, hogy fejét dinoszaurusz koponyák szájába dugva lefényképezhesse magát. A biztonsági kamerák rögzítették azt is, hogy ezután egy fogason talált cowboy-kalappal a fején bejárta az egész múzeumot, és még több szelfit készített. A diák egyelőre nem tudott magyarázatot adni tettére.

Csikóhal szálloda nyílt Ausztráliában

Ausztrália partjainál él a Fehér-tengeri csikóhal, amely egy különleges és sérülékeny faj. Élőhelyét veszélyezteti a hajózás és több más emberi tevékenység is. A csikóhal-szállodák, igazából hatalmas vízalatti  ketrecek. A kutatók azt szeretnék elérni, hogy ezek az állatok természetes körülmények között szaporodjanak, élőhelyük és számuk ugyanis nagyon megfogyatkozott. A csikóhalak azért is nagyon különleges állatfaj, mert a hím hordja ki és szüli meg az utódokat, körülbelül 24 nap költés után.

Amikor nekivágtak Ausztráliának nem sejtették, hogy egy csalóba botlanak

Mindent pénzzé tettek azért, hogy Ausztráliába költözzenek, majd rájöttek, hogy csúnyán átverték őket. Mi lesz a magyar család sorsa? Hazaküldik őket vagy valóra válthatják álmaikat?

Koronavírus a világ körül: négy magyar nő jelentkezik a világ négy távoli pontjáról

Négy fiatal magyar nő jelentkezik, most a világ négy távoli pontjáról. Ők tőlünk sok tízezer kilóméterre élik meg életük eddigi legnagyobb krízisét, a globális koronavírus járványt több országban is háborús helyzethez hasonlítják. Érdekesség, hogy a Hawaii Oahu szigetén az egészségügyi intézményekben mindenkit úgy kezelnek, mintha pozitív lenne, bármilyen panasszal is érkezik. 

Így küzdenek meg a koronavírus-járvány ellen a magyarok szerte a világban

Kevés olyan pontja van a Földnek, amit nem érint a világjárvány. A külföldön élő magyarok is legtöbbször a koronavírusról mesélnek, bár ők az általános dolgokon túl számos helyi problémával is szembesülnek. Mint például az Ausztráliában élő magyarok, akik alig ocsúdtak fel a bozóttüzek okozta sokkból, máris újabb súlyos helyzettel kellett szembenézniük.

Megható mementó az ausztrál tűzvészben elpusztult állatokért

Óriási koalát rajzolt a homokba egy művész az ausztrál tűzvészben elpusztult állatok emlékére. Az ismeretlen alkotó a bozóttűzben odaveszett egymilliárd állat mellett az oltásban résztvevő tűzoltókra is gondolt. A menekülő állat alá a homok-festő csak annyit írt: "Ausztrália ég".

Gombfoci: az első magyar sport megszületése

Ma már játszák Brazíliában, Svájcban és Ausztráliában is – a magyarok az egész világon terjesztették a gombok pöckölgetését. Hogyan alakult ki az első, magyarok által feltalált sport, és hogyan hódította meg a focit vallásként tisztelő Brazíliát? Kiderül a riportból.

AUSZTRÁL VIHAR: Egyszerre pusztított a homok és a jég

Mintha egy hegy tornyosult volna az ausztráliai Dubbo városa fölé, de nem az volt, hanem az érkező porvihar. Látványos felvételeket készítettek a helyiek az időjárási jelenségről, amelyet a nagy szél okozott. Több, mint 100 km/h-s széllökéseket is mértek. Az egyszerre félelmetes és szemet gyönyörködtető porvihar kárt is okozott, megrongált egy iskolát. Pusztított a vihar az ausztrál fővárosban, Canberrában is. Az égből hulló golflabdányi jégdarabok számos szabadtéren parkoló autót megrongáltak.

Már eddig is felbecsülhetetlen károkat okozott az ausztrál bozóttűz, de mi lesz a túlélőkkel?

A tavaly novemberben kezdődött ausztrál bozóttűz eddig 10 millió hektárnyi területen pusztított, ami nagyjából kétszer akkora, mint Magyarország. December 12-én pedig már a NASA műholdas felvételein is láthatóvá vált a tűz. A becslések szerint eddig egy milliárd nagytestű állat pusztult el, de ha a növényeket, gombákat, rovarokat és a puhatestűeket nézzük, a veszteség már nem is számszerűsíthető. De mi lesz azokkal, amelyek megsérültek?

Megérkezett a várva várt eső Ausztráliában

Megérkezett a várva várt eső Ausztrália erdőtüzek sújtotta dél-keleti területeire. A szakemberek azonban figyelmeztetnek: a lehullott és még várható csapadék nem elég ahhoz, hogy eloltsa a tüzeket. A helyi környezetvédelmi miniszter közben bejelentette, sikerült megmenteni a lángoktól a területen már a dinoszauruszok korában, 200 millió évvel ezelőtt is megtalálható, élő kövületnek számító sárkányfenyőket.

2 óra alatt 1 milliárdot gyűjtöttek a tenisz legnagyobb csillagai az erdőtüzek áldozatainak

Hetek óta a pusztító ausztrál tüzekkel foglalkozik a sajtó, a sztárok egymás után ajánlanak fel nagyobbnál nagyobb pénzösszegeket, a közösségi média különféle felületeire pedig folyamatosan töltik fel a fotókat és videókat. A legnagyobb pusztítás egy Új-Dél-wales-i apró faluban volt, az otthonok több mint kétharmada porrá égett. Az országban szeptember óta tomboló bozóttüzek eddig mintegy kétezer otthont pusztítottak el, hatalmas kár keletkezett az élővilágban, akár egymilliárd állat is elpusztulhatott.

Legalább egyszer körbejárja majd a Földet az ausztrál erdőtüzek füstje

Ezt közölte az amerikai űrkutatási hivatal. Közben a dél-ausztráliai Melbourne-ben a világ legrosszabb levegőminőségét mérték az éjjel. A városban zajló nemzetközi teniszbajnokság selejtezőjében pedig egy játékos rosszul is lett.

Légiúton szállítanak élelmet az éhező állatoknak Ausztráliában

Légiúton szállítanak élelmet az éhező állatoknak Ausztráliában, ahol már egy magyarországnyi terület vált a lángok martalékává. Környezetvédő szervezetek szerint eddig 1 milliárd 250 millió állat pusztulhatott el a hónapok óta tomboló tűzvészben. Közben egyre több híresség kezd gyűjtésbe az ausztrálok megsegítésére. Roger Federer teniszező például jótékonysági tornát szervezett.

Az egész világon érezni lehet majd az ausztráliai tűzvész hatásait

 klímaváltozás tehet az országban tomboló tűzvészről, hatásait pedig az egész világon érezni lehet majd - erről beszélt az RTL-Híradónak adott exkluzív interjújában a Greenpeace Ausztrália igazgatója. A helyzet egyébként egyre rosszabb. Pénteken két nagyobb tűzfészek egyesülésével létrejött az első megatűz. Ennek kiterjedése több mint félmillió hektár.

Melindáék otthona porig égett az ausztrál tűzvészben

Hátborzongató, szívszorító felvételek: Melindáék otthona porig égett az ausztrál tűzvészben. Szilveszterkor kellett menekülniük a lángok elől, másfél órájuk volt arra, hogy eldöntsék, mit visznek magukkal és hová mennek.

Egymilliárd állat pusztult el az ausztrál bozóttüzekben

Már egymilliárdra tehető az Ausztrália-szerte tomboló erdő- és bozóttüzekben elpusztult emlősök, madarak, hüllők száma a Sydney-i Egyetem egyik kutatója szerint. Közben Ausztrália másik felén, az ország délnyugati részén is terjedni kezdett a tűz, amely megközelítette a 2 milliós nagyvárost, Perth-t.

Egyre több híresség adakozik a bozóttűz ellni harchoz

Ausztráliában hónnapok óta harcolnak a pusztító erdőtűzzel, ahol a becslések szerint eddig már 480 millió állat halt meg. Ezt a kis koalát például sikerült megmenteni, de óriási küzdelem folyik a kis életekért. Közben napról napra egyre több híresség segít a bozóttűz elleni harcban, az ausztrál komika, Celeste Barber gyűjtése már 45 millió dollárnál tart, Elton John, Chris Hemsworth és Kylie Jenner például fejenként egymillió dollárt adományozott.

Magyarok is adakoznak Ausztrália megsegítésére

Több mint 9 milliárd forintot gyűjtött össze a Facebookon Ausztrália megsegítésére egy ottani híresség. De Magyarországon is gyűjtenek a közösségi oldalakon: egy magyar nő például születésnapjára kért ajándék helyett adományt ismerőseitől a lángokban álló Ausztráliának. Az általunk kérdezett szakértő szerint a Facebookon való utalás biztonságos, de pontosan kell tudni, milyen alapítványt akarunk támogatni.

Lángokban - Ausztráliában élő magyarok meséltek a pusztító tűzvészről

Már több, mint 5 millió hektáron égett le a növényzet Ausztráliában. Ez egy fél-Magyarországnyi területnek felel meg. Épületek ezrei váltak hamuvá és tízezer embernek kellett elhagynia otthonát. A pusztító tűzben 30 ember halt meg és 500 millió állat pusztulhatott el. Ausztráliában élő magyarok meséltek a Fókusznak az egyre veszélyesebb helyzetről a tűzvész miatt.

Veszélyben a Föld: az időjárás eddig sosem látott arcát mutatja

Hetek óta pusztító tűz Ausztráliában, extrém meleg Norvégiában és rekord hideg Indiában. Mintha a világ kifordult volna magából. A klímaváltozás jelei már rögtön az év elején újra bebizonyították, hogy a tudósok nem hiába kongatják a vészharangot régóta.

Eső és átmeneti enyhülés Ausztráliában

Megérkezett a várva várt eső Ausztráliába, és a szél is alábbhagyott, mégsem lélegezhetnek fel az ausztrálok. Az előrejelzések szerint csak átmeneti a hűvösebb idő. Csütörtökre újra rekordhőségre számítanak arrafelé, és attól tartanak, hogy két állam határán hatalmas egybefüggő megatűz keletkezik.

Mozgósítják a tartalékosokat Ausztráliában a megállíthatatlan tűzvész miatt

Először rendelték el tartalékos katonák mozgósítását Ausztráliában. A megállíthatatlan tűzvész miatt volt erre szükség. Közben egyre többen bírálják a miniszterelnököt, mert szerintük nem megfelelően kezeli a katasztrófát. Egy Brisbane-ben élő magyar azt mondta az RTL Híradónak, hogy egyre nő a nyugtalanság azokon a területeken is, amelyeket eddig megkíméltek a lángok.

Tűzviharok kialakulásának veszélyére figyelmeztettek az ausztrál hatóságok

Tűzviharok kialakulásának veszélyére figyelmeztettek az ausztrál hatóságok, és arra kérik az érintett vidékeken élőket, hogy legkésőbb szombat reggelig meneküljenek el, különben késő lesz. A hétvégére rendkívüli hőség és szél várható. Ausztráliában már öt millió hektárnyi területen égett le növényzet. Ez nagyobb, mint egész Hollandia. Közben megkezdték az ország történelmének egyik legnagyobb mentőakcióját: hadihajók viszik biztonságba az embereket.

Hétfő óta nyolcan haltak meg az ausztrál tűzvészben

Hadihajókkal, katonai légijárművekkel visznek vizet, élelmet és üzemanyagot több ausztrál településre, amelyet az országban pusztító tűzvész elvágott a külvilágtól. A természeti katasztrófában hétfő óta nyolcan vesztették életüket, ketten eltűntek. A halálos áldozatok között van egy apa és fia, akik az utolsó pillanatig próbálták megvédeni farmjukat. Az elmúlt három napban több mint 200 épület vált a lángok martalékává Ausztrália dél-keleti részén.

Tengerpartra menekültek egy ausztrál kisváros lakói a tűzvész elől

4 ezren menekültek a tengerpartra a tűzvész elől egy ausztrál kisvárosban. A szárazföldi utakat elvágták a lángok, és a sűrű füst miatt napközben is éjszakai sötétség volt. Ausztrália délkeleti része hónapok óta szenved a katasztrófától és az extrém hőségtől.

Rengeteg állat pusztult el Ausztráliában

Vége az átmeneti enyhülésnek, és ismét 40 fok feletti hőmérsékletet mérnek Ausztráliában, ahol továbbra is tombolnak az erdő-és bozóttüzek. Új-Dél-Wales államban a legsúlyosabb a helyzet, ahol Sydney közelében pusztít a legnagyobb tűzfészek. Az állatvilágra katasztrofális hatással van a tűzvész. A koalák harmada már odaveszett.

Lufik között taposták egymást

Sydneyben valósággá vált Bud Spencer és Terence Hill "Különben dühbe jövünk"- című filmjének léggömbök közötti tömegverekedős zárójelenete.

Pokoli hőség tetézi a bajt Ausztráliában

Több tucat ház vált a lángok martalékává az ausztráliai Sydney mellett a tovább tomboló erdő-és bozóttüzek miatt. Újabb áldozatokról nincs hír. Az egészségügyi dolgozókat tömörítő szervezet szerint közegészségügyi vészhelyzetet kellene kihirdetni a nagyvárosban, ahol rendkívül rossz a levegő a füst miatt. A héten rekordmeleget várnak Ausztráliában.

Elpusztult az égő erdőből kimentett koala

Belepusztult égési sérüléseibe az a koala, amelyet néhány napja mentettek ki az égő erdőből Ausztráliában. Az állatot egy nő a blúzába csavarva húzta ki a lángok közül, majd vízzel locsolta le, hogy enyhítse kínjait. Ezután elvitte egy állatkórházba, ahol napokon át küzdöttek az életéért, de miután állapota tovább romlott, végül inkább elaltatták, hogy ne szenvedjen. Az erdőtüzeknek rajta kívül még több száz koala esett áldozatul.

Szükségállapot a tűzvész miatt Ausztráliában

Katasztrofális tűzvészre számítanak, ezért szükségállapotot rendeltek el Ausztrália legnépesebb államában, a tűz kedden elérheti az ország legnagyobb városát, Sydney-t is. Ausztráliában nem ritkák a bozóttüzek, ám  a mostani pusztítás, a szokásosnál hamarabb érkezett. Veszélyben vannak a koalák, egy természetvédelmi területen az állomány fele elpusztult már.

Ennyi tűz még sosem volt Ausztráliában

Mintegy 100 helyen tombol erdő- és bozóttűz Ausztráliában. A helyi hatóságok szerint emberemlékezet óta nem tapasztaltak még ennyi tűzfészket a déli kontinensen. A tűzoltók azt mondják, sokakat el sem tudnak érni, ezért a veszélyeztetett területen élőket arra figyelmeztetik, hogy keressenek fedezéket.
A tűzoltók munkájáról itt láthat több felvételt.

FÉLELMETES: Már a Napot sem látni a tűztől

Mintegy 100 helyen tombol erdő- és bozóttűz Ausztráliában. Egy kis ízelítő abból, hogy mit látnak az egyik tűzhöz érkező tűzoltók a kocsijukból. Köröskörül füst, rengeteg parázs, és persze a mindent felemésztő lángok. Ezeken kell áthatolniuk, hogy csatlakozzanak a társaikhoz, és együtt próbálják megállítani a tűzvészt.

Örömtáncot jártak az eső miatt Ausztráliában

Örömtáncot jártak az eső miatt Ausztráliában. Két nap alatt átlagosan 100 milliméter eső esett a szárazság sújtotta Új-Dél Wales tartományban. Volt, ahol két éve nem láttak ennyi csapadékot egyszerre. A szakemberek azonban figyelmeztettek: ennyi eső még nem elég ahhoz, hogy véget érjen az aszály.

Nem sejtették, hogy 60 ezer méh él a nappalijukban

Nagyon meglepődtek egy pár Ausztráliában, amikor kiderült, hogy egy hatalmas méhkast rejtőzik a mennyezetük felett.

Több száz koala pusztult el a tűzben

Több száz koalával végzett az Új-Dél-Wales tartományban tomboló tűzvész, amely napokon át pusztított Sydneytől néhány száz kilométerre.

Tömegek rohamozták meg az ausztráliai szent sziklát

Tömegek rohamozták meg az Ausztrália közepén található híres Ayers-sziklát, a helyiek nyelvén Ulurut, hogy utoljára még feljussanak a tetejére. Az őslakos pitjantjatjarák és yankunytjatjarák ugyanis szent helynek tartják, és évtizedek óta küzdenek azért, hogy zárják el az idegenek elöl. A kormányzat most megtette ezt. A szikla egyébként veszélyes is; az elmúlt évtizedekben csaknem 40 ember halt meg mászás közben.

Jimmy, egy meredek sziklafalon esett csapdába

Bajbajutott kutyához hívták a hegyimentőket Ausztráliában. Jimmy, a fekete-fehér kutyus, egy meredek sziklafalon esett csapdába. Nem tudni hogyan került oda, gazdája nem kereste, mivel azt sem tudta, hogy elszökött otthonról. A közeli strandon sétáló emberek vették észre, ők értesítették a mentőcsapatokat is. Jimmyt végül hevederek segítségével húzták fel a sziklafal tetejére, ahol addigra már várta gazdája. A mentőcsapatok vezetője azt mondta: Jimmy megmentése nagyon jó gyakorlat volt számukra.

A koalabébi és a kutya különös

Valószínűleg célt tévesztett az a bébikoala, aki az ausztráliai Stirlingben hosszú percekig egy kutyán csüngött. Tony gazdája a napi rutinnak megfelelően kiengedte a kutyust a kertbe, arra azonban nem számított, hogy kedvence útitársat talál.

Felhőkarcolók között manőverezett a katonai géppel

Az ausztráliai Brisbane városában minden évben megrendezik a Brisbane-fesztivált, ami egy 3 hetes művészeti és kulturális esemény, de fénypontja mindig ez a kicsit sem halk finálé, amikor ilyen lélegzetállító légi bemutatóval búcsúznak a közönségtől.

Két napot kúszott az életéért az ausztrál vadonban

Hihetetlen megmenekülés Ausztráliában! Egy férfi két napon át vonszolta magát törött lábbal és csuklóval a vadonban, mire a mentőcsapatok rátaláltak. Éppen túrázott, amikor egy hat méter magas vízesés tetejéről lezuhant. Mivel a telefonja összetört, nem tehetett mást, olyan helyre kellett másznia, ahol észrevehetik.

Színesre festett csirkéknek rendeztek versenyt

Színesre festett csirkéknek rendeztek versenyt Ausztráliában. Egy helyi farmernek támadt az a briliáns ötlete, hogy különböző színekre festi a tyúkjait, hogy aztán egy speciális ketrecben futóviadalt rendezzen nekik.

Kigyulladt egy bálnanéző hajó Ausztrália keleti partjánál

Kis híján tragédiával végződött egy bálnanéző túra Ausztrália keleti parti vízein.

Kegyetlen gyilkosság levágott fejjel

Brutális történet. Több késsel megölte és lefejezte az anyját egy fiatal nő Ausztráliában. A levágott fejet egy szomszéd házának bejáratához cipelte. Az esetet végignézte a meggyilkolt nő négy éves unokája is. A kegyetlen gyilkost a helyszínen elfogták.

A vonat és a peron közé esett egy kisfiú Ausztráliában

Sokkoló felvételt tett közzé az ausztrál Új Dél-Wales állam közlekedési minisztere. Éppen egy vonat érkezett meg az állomásra, amikor egy kisfiú az anyukájával együtt fel akart szállni rá.

Vonat alá esett egy kisfiú Ausztráliában

A kisfiú az anyukájával akart felszállni egy vonatra, de nem tudott fellépni a szerelvényre, a vonat és a peron közé esett.

Mindent felszámoltak itthon, hogy a Föld túloldalán kezdjék újra

Évekig tartott, míg lezárták itteni életüket, hogy a Föld túloldalán kezdjék újra. Velük voltunk az indulásnál, és ott voltunk az első hetekben is. Egy kis magyar falu biztonsága utána egy kétmilliós ausztrál nagyváros kihívásaival szembesültek. Az első pár hét pihenéssel, nyaralással telik. Kriszti és Zoli egy darabig még élvezhetik a napsütést és az óceánt, de ha nem találnak sürgősen munkát, egy olcsóbb házat és továbbra is bérelt autóval járnak, hamar el fog fogyni az a pénz, amiért egész életükben keményen dolgoztak.

 

Négy emberrel végzett az ámokfutó

Négy emberrel végzett egy ámokfutó Ausztráliában. A feltételesen szabadlábon lévő férfi lopott sörétes puskájával négy helyszínen nyitott tüzet. A rendőrök egy óra múlva tudták csak elfogni. A hatóságok szerint nem terrortámadásról van szó, de a támadó indítékairól még semmit sem tudni.

PÉTER SZABÓ SZILVIA: „Madonna miatt általában lezárták az áruházat”

Akadnak olyan hírességek is, akik karrierjük csúcsán vágytak egy kis levegőváltozásra. Péter Szabó Szilvia kétszer is elhagyta az országot, hogy tisztalappal indíthasson. 2009-ben Ausztráliába, 2012-ben pedig Angliába költözött. Elmesélte milyen munkákat vállalt és mit tanult belőlük.

Jól menő vállalkozást és nyugodt életet hagytak hátra Ausztráliáért

Jól menő vállalkozás, szép ház, nyugodt élet. Ez már csak a múlt. A kiköltözés ötlete másfél-két éve jutott eszébe Krisztinának és Zoltánnak. A végső elhatározás viszont egy éve született meg. 12 hónap alatt mindent megterveztek, eladtak és úgy döntöttek, hogy a csendes kis faluból a Föld másik oldalán, egy 2 milliós nagyvárosba, Brisbane-be mennek.

Látványos: forgalmas turisztikai hellyé vált az ausztráliai rózsaszín tó!

2013 óta turisták tömkelege utazik Ausztráliába, méghozzá azért, hogy láthassák a rózsaszínűvé vált tavat.

Nem mozdult a kocsiban hűsölő koala

A hőség elől mászott be egy borász autójába, amíg a férfi a szőlőjét ellenőrizte. Nyitva hagyta az egyik ajtót, hogy kutyája ki-be járkálhasson. Így jutott be a koala az autóba. Hiába noszogatta a borász, hogy szálljon ki, az állat makacsul ragaszkodott klimatizált rejtekéhez.

Óriási holdhalat sodort partra a víz

Egy hatalmas holdhal tetemét vetette partra a víz a hétvégén egy dél-ausztráliai strandon. Az erről készült fotók most kerültek nyilvánosságra. Az állat csaknem két méteres, de még igy sem fajának legnagyobb képviselője. A holdhalak ugyanis akár 4 méteresre, és több mint 2 és fél tonnásra is megnőhetnek.

Top 1 - A világ leghosszabb kerítése, amit nyulak és vadkutyák ellen építettek

Egy végeláthatatlan drótháló Ausztráliában, ez az úgynevezett dingó és nyúlkerítés, aminek a hossza 8870 km. Ez a világ egyik legnagyobb, emberi kéz alkotta építménye. A kerítés Budapesttől Szingapúrig érne. A világ leghosszabb kerítésének 5614 km-es része a dingókat, 3256 km-es szakasza pedig a nyulakat akarta távol tartani a mezőgazdasági területektől, illetve a haszonállatoktól. Az 1880-as években kezdték építeni a túlszaporulat miatt. A dingók a juhokat szeretik megenni, a nyulak meg a növényeket.

Nándi nyelvtudás és tervek nélkül indult útnak, most az álmai válhatnak valóra

Nándi hosszú utat tett meg az elmúlt években, nemcsak kilométerben mérve, hanem önmagában is. Már több mint két éve él Brisbane-ben, Ausztráliában. Nyelvtudás és tervek nélkül érkezett, egyedül. Arra végképp nem számított, hogy épp itt, 15 ezer kilométerre a hazájától egy magyar lány lesz a párja, és negyvenedik születésnapjára a legszebb ajándékot kapja majd...

KROKODIL: az autópályán


szerző:
2019.02.04. 17:25
KROKODIL: az autópályán

Figyelmeztették a lakosokat az ausztráliai Townswilleben, ahol a nyolc napja tartó monszunesőzések utáni áradás miatt hüllők merészkednek be lakott területekre. A veszély úgy tűnik, valós, a közösségi oldalakra olyan videó is felkerült, ahol egy krokodil kóvályog az autópályán.

Krokodil és kígyóveszély!


szerző:
2019.02.04. 17:22
Krokodil és kígyóveszély!

Figyelmeztették a lakosokat az ausztráliai Townswilleben, ahol a nyolc napja tartó monszunesőzések utáni áradás miatt hüllők merészkednek be lakott területekre.

 

90 fokkal van melegebb Ausztráliában, mint az USA-ban

Csaknem 90 fokkal van melegebb Ausztráliában most, mint az Egyesült Államokban, ahol sarkvidéki hideg keseríti meg az emberek életét. Ausztráliában a karácsony óta tartó hőhullám miatt sok helyen utak olvadtak meg és milliószámra pusztulnak az állatok. Európát sem kíméli az időjárás. Az Egyesült Királyságban és Németországban például havazás bénította meg a közlekedést.

 

Juhászkutyák mentik meg a veszélyeztetett törpepingvineket

Félelmetes hírű abrúzzói juhászkutyák vigyáznak törpepingvinekre Ausztrália déli részén, miután a különleges madárkolónia csaknem kipusztult a ragadozók és az orvvadászok éveken át tartó írtóhadjáratai miatt. Az Olaszország nemzeti büszkeségének számító kutyák beváltották a hozzájuk fűzött reményt: a pingvinek száma növekszik.

Vadlovak pusztultak el az Ausztráliát sújtó hőség miatt

Sokak számára felkavaró képek következnek. Csaknem 100, különleges vadló pusztult el Ausztrália északi területén.

Összedőlhet a 36 emeletes épület?

Több ezer embernek kellett elhagynia otthonát Sydney-ben, miután az olimpiai park egy 36 emeletes épületében, illetve annak közelében hangos reccsenéseket hallottak.

 

A torony összeomlásának előjele a sok reccsenés

Több ezer embernek kellett elhagynia otthonát Sydney-ben, miután az olimpiai park egy 36 emeletes épületében, illetve annak közelében hangos reccsenéseket hallottak.

1400 kiló a világ legnagyobb marhája

A világ legnagyobb kasztrált bikája Ausztrália nyugati részén legel. A Knickers nevű gigamarha 194 centi magas és 1400 kiló. Akkorára nőtt az évek alatt, hogy most már be sem fér a vágóhídra, így gazdája döntése szerint életben hagyják, pedig 450 steaket is süthetnének belőle.

Radics Gigi: rémálom szerű utazás után életre szóló kaland Ausztráliában

Radics Gigi élete egyik legszebb és legkalandosabb utazásán van túl. Az X-Faktor mentora Ausztráliában és Új-Zélandon töltött 12 napot, de az élményekhez vezető út igazán embert próbálóra sikeredett. Giginek ugyanis több mint két napig kellett utaznia, mire elérte úticélját, sőt még koncert közben is érte egy kellemetlen meglepetés.

Bosszúból rejtett tűket az eperbe az ausztrál nő

Bosszúból rejtett tűket az eperbe az a nő, akit tegnap tartóztattak le Ausztráliában. Az 51 éves asszony egy eperfarmon dolgozott Brisbane közelében és vélt vagy valós munkahelyi sérelmei miatt akart elégtétet venni. Az eperválság szeptemberben kezdődött Ausztráliában, miután egy férfi lenyelt egy tűvel átszúrt epret.

A Barátok közt egykori színészének szembe kellett néznie a legdurvább fóbiájával!

Hajnal János a napokban tért vissza Ausztráliából és Új-Zélandról, ahol rengeteg bizarr és izgalmas élményben volt része.

Hajnal Jani Ausztráliában és Új-Zélandon turnézott

Hajnal Janit egy ország ismerte és szerette meg a Barátok köztben, de már Ausztráliában és Új-Zélandon is ismerik a nevét, mivel most tért haza egy nagyszabású turnéról, ahol Radics Gigi is fellépett!

 

Megtalálták az emuk gázolóját

Elfogták azt a férfit, aki szándékosan elgázolt egy csapat emut Ausztráliában. Ezzel 10 állatot pusztított el. Állatkínzásért állítják bíróság elé.

Eper után varrótűket sem árulnak

Nem árul varrótűket az egyik nagy ausztrál áruházlánc az egyre mélyülő eperválság miatt. Az országban a múlt hét óta száz bejelentést kaptak a rendőrök arról, hogy tűt találtak a gyümölcsben. Az érintett termelők áruját levették a polcokról. A felelősöket még nem fogták el.

24 órán belül 2 cápatámadás

24 órán belül a második súlyos cápatámadás történt Ausztrália északkeleti részén, Queensland szövetségi tagállamnál. Az első áldozat egy középkorú, nő a második egy 12 éves kislány, mindketten válságos állapotban kerültek kórházba. A támadások helye egy népszerű turistaközpont partvidéke.

Nicole Kidman nem fél a pókoktól

Remegő kézzel, gyereksikolyok közepette vette fel telefonjával Nicole Kidman kerti medencéjének legújabb vendégét: egy szőrös óriáspókot.

 

Rózsaszín tó! – de tényleg?

A Hillier tó Ausztrália délnyugati csücskében, egy elhagyatott szigeten található. Különleges színét természetes úton kapta. De hogy pontosan miért van rágógumira emlékeztető színe, azt a kutatók sem tudják biztosan..

100 milliárd a korallokra

100 milliárd forintnyi összeget költene a Nagy-korallzátony megmentésére az ausztrál kormány. A Föld egyik természeti csodája a melegedés, és a tengervíz savasodása miatt pusztul.

Ed Sheeran állatokat bűvöl


szerző:
2018.03.22. 16:50
Ed Sheeran állatokat bűvöl

Ed Sheeran az Ausztráliai Sydney-ben és Brisbane-ben varázsolta el rajongóit. De szerencsére volt egy kis ideje feltöltődni is a koncertek között.  De nem a hotelben pihente ki a fáradalmakat az angol énekes. A napos időben a helyi állatkertbe látogatott el.

 

Bozóttűz fenyeget 40 települést Ausztrália déli részén

A hatóságok attól tartanak, hogy az egyre erősebb szél miatt nem tudják megállítani a lángokat. Sok épület már megsemmisült, de sérültje szerencsére nincs a tűzvésznek.

 

Hatalmas vihar Ausztráliában

Legalább hatvanezer háztartás maradt áram nélkül az ausztráliai Brisbane-ben, amikor pusztító erejű vihar csapott le a városra.  A heves és szüntelen villámlás és a jégeső miatt iskolákat zártak be, és  egy rockzenekar koncertjét is el kellett halasztani.

NAGYON CUKI!: Megszomjazott a koala

A perzselő ausztrál melegben nagyon megörült a koala egy vödör víznek. Egy iskola közelében mászott le a fáról, hogy a vízhez jusson. Az esetet rögzítő riporter szerint 20 percig folyamatosan lefetyelt. Nem csoda, hogy az állat ki volt tikkadva, Dél-Ausztráliában ugyanis tombol a nyár. A múlt héten a 40 fokot is meghaladta a hőmérséklet.

Futni kellett a tűz elől

Több családnak is futva kellett menekülnie házából, amikor egy bozóttűz váratlanul lecsapott Melbourne külvárosára. Ausztrália déli részén a 40 fokos hőség és a szárazság miatt több tucatnyi bozóttűz pusztít, az erős szél miatt pedig a lángok gyorsan átterjedhetnek lakott területekre is.

 

Paul McCartney 75 évesen is turnézik

Paul McCartney 75 évesen egy pillanatig sem érzi, hogy lassítania kéne. Jelenleg is épp turnéja közepén tart. Épp Ausztráliát járja körbe új albumával. Instagramján Sidney-ből jelentkezett be, háta mögött az Operaház híres épületével.

A parlamenti vitán kérte meg párja kezét

Az azonos neműek házasságának parlamenti vitáján kérte meg kedvese kezét egy ausztrál képviselő. A canberrai parlament várhatóan még az idén törvényesíti a melegek házasságát Ausztráliában, miután az őszi országos felmérésen kiderült: a lakosság kétharmada támogatja azt.

HELIKOPTERES MIKULÁS: Ausztráliából

Rénszarvasok húzta szán helyett helikopterrel érkezett a Mikulás az ausztráliai Brisbane-be, nagy meglepetést okozva az ott élő magyar gyerekeknek és szüleiknek. A téli ruhás Mikulásnak nem volt könnyű dolga, hiszen Ausztráliában ilyenkor már 30 fok meleg van, úgyhogy igencsak megizzadt ajándékosztás közben a decemberi nyárban…
(A videót Vladucz Zoltán kollégánk küldte)

Ausztrália igent mondott a melegházasságra

A voksolók 61,5 százaléka támogatta, hogy az azonos nemű párok is házasodhassanak. A kontinensnyi országban két hónapon át tartott a levélszavazás. Az ország konzervatív miniszterelnöke azt mondta: még karácsony előtt meg kell hozni a szükséges törvényeket. A melegházasság ellenzői szerint meg kell védeni az ausztrál családokat és gyerekeket.

Rúdtánc duciknak


szerző:
2017.10.18. 18:50
Rúdtánc duciknak

Ausztráliában rúdra pattannak a teltkarcsú nők is. Sydney egyik elővárosában egyre több duci hölgy dönt úgy: rúdtáncolni fog. Azt mondják: nem csak fogyni tudnak így, hanem az önbizalmuk is nő. Sokan korábban rossz ötletnek tartották, hogy rúdtáncoljanak. Aztán indult egy csoport, és azóta több tucat eddig szégyenlős nő pörög a rúdon.

Égési sérüléseket szenvedtek egy autóverseny szurkolói

Égési sérüléseket szenvedtek a szurkolók egy autóversenyen Ausztráliában. A gumiégetés nevű versenyszám közben az egyik versenyautó égő üzemanyagot permetezett a nézők közé. Tizenketten sérültek meg közülük ketten - egy apa és a fia - súlyosan.

Terroristának hitték a repülőn dühöngőt

Nyilvánosságra kerültek amatőr videók a malajziai légitársaság repülőjén két napja történt drámai eseményről. Az ausztrál hatóságok szerint a hősiesen viselkedő utasoknak köszönhetően nem történt tragédia. Egy férfi próbált betörni a pilótafülkébe, miközben azt kiabálta, hogy felrobbantja a gépet. Az utasok teperték le.

 

56. rész - Segítség, a lányom a világ végére akar költözni!

A tanárnő Aranka és az utazási ügynök Endre lánya, Keller Alexandra egy este sokkos állapotban jön haza. Kiderül, hogy a barátjával, Rados Márkkal balesetet szenvedtek és összetörték Aranka autóját, amit Márk vezetett. Ám kiderül, hogy a baleset mellett Alexandrát az is kiborította, hogy a barátja bejelentette, hogy nemsokára kivándorol Ausztráliába...

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való