KERESÉS search-close

BKV

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "BKV"

KARÁCSONY GERGELY: „Amikor naponta százan halnak meg, a kormánynak az a legfontosabb, hogy a választási törvénnyel trükközzön”

A kormány egy perccel éjfél előtt nyújtott be javaslatot a választási szabályok módosításáról. Karácsony Gergely szerint a javaslat a közös lista állítására kényszeríti az ellenzéket, de szerinte egyébként is ez lenne kívánatos. Ugyanakkor hozzátétte, hogy a bár a sok millió ember életét érintő új szabályokat tartalmazó rendelet nem készült el időben, de arra volt ideje a kormánynak, hogy törvénymódosításokat nyújtsanak be, ami az ellenzéket hozza lehetetlen helyzetbe. Szerinte ez világosan mutatja, hogy a kormánynak mi a fontos.

Nem sikerült megállapodni a 3-as metró középső szakaszának alagútfelújításáról

Nem sikerült megállapodni a 3-as metró középső szakaszának alagútfelújításáról a BKV-nak és a kivitelező Swietelsky Vasúttechnika Kft-nek - értesült a BKV-tól az RTL Híradó.

Az alagútfelújítást végző cég 18 milliárddal többet kér a BKV-tól

A középső szakaszán folytatódik szombattól a 3-mas metró rekonstrukciója. A Budapest belvárosában közlekedők megváltozott forgalmi rendre, buszos és villamospótlásra, az autósok pedig sávlezárásokra készülhetnek, várhatóan 2022 nyaráig. Az alagútfelújítást végző cég 18 milliárddal többet kér a BKV-tól, mint az eredeti megállapodásban szerepel. Híradónk úgy értesült, hogy ebből 9 milliárdot a közlekedési cég hajlandó lenne kifizetni. Ha nem sikerül megegyezniük, akár új kivitelezőt is kereshetnek a munkára.

Patkány mászott egy utas nyakába a buszon

Patkány mászott az utas nyakába a BKV egyik buszán - erről az Index.hu írt. Egy olvasójuk kereste meg őket azzal, hogy hétfő reggel munkába menet arra lett figyelmes, hogy valami mászik a nyakában. Utólag vette észre, hogy egy patkány volt. A fővárosi patkányirtást végző cégcsoport vezetője szerint ősszel mindig megnő a patkányészlelések száma, de ebben az esetben szerinte  arról van szó, hogy valaki elhagyhatta a házikedvencét. 

BKV-s fedélzeti kamerák felvételei alapján azonosították a rablókat

BKV-val ment rabolni egy páros a napokban Budapesten. A villamos és a busz fedélzeti kamerái felvették őket, és mivel nem volt rajtuk maszk, ezek alapján azonosították őket. Egy kisboltot fosztottak ki a II. kerületben, késekkel támadtak az eladóra és a bevételt követelték. A két férfit két nap alatt elfogták, már letartóztatásban vannak. 

Idén már biztosan nem lesz klíma a hármas metró szerelvényeiben

Idén már biztosan nem lesz klíma a hármas metró szerelvényeiben. Ezt a BKV közölte a Népszava kérdésére. A főpolgármester Facebook oldalán úgy reagált, a gyártó hozzájárulására várnak, mivel ha engedély nélkül szerelik fel a berendezéseket, elveszhet a gyártói garancia. Addig is a hármas metró összes kocsijába mennyezeti ventilátorokat építenek be, hogy javuljon a helyzet.

Átment a piroson a BKV-busz

Szabálytalankodó BKV sofőrt buktatott le egy autó fedélzeti kamerája. A busz fékezés nélkül hajtott át a piros lámpán, Budapest egyik forgalmas kereszteződésében. A felvételt az Indexnek küldték el, a BKV is csak így értesült róla. A sofőr ellen belső vizsgálatot indítottak.

Zsúfoltságot okozott a szombati menetrend

Egy nap után módosít a BKK a ma bevezetett szombati menetrenden. A munkaidőhöz nem igazodó közlekedés ugyanis komoly zsúfoltságot okozott szerda reggel több járaton is. A dolgozni járók közül többen negyed órát vártak arra, hogy felszállhassanak egy máskor pár percenként közlekedő buszra. A BKK ezért már holnaptól új menetrendet ígér, reggel sűrűbb járatokkal.

KIAKADT SOFŐR: „Gratulálok BKV, ez igen!”

Az egységes közlekedési szakszervezet szerint annyira rossz állapotú busszal, mint amivel az RTL egyik nézője találkozott még januárban utas nélkül sem lehetne közlekedni, annyira balesetveszélyes. A felvételen jól látszik, ahogy a BKV busz teljesen füstbe borul, de így is továbbmegy a sofőr bosszúsága ellenére.

Háromszor annyi felújított metrókocsi rozsdál

Nem hat, hanem 18 felújított metrókocsi padlólemeze rozsdásodik annyira, hogy ki kell azokat vonni a forgalomból. Ezt a BKV jelentette be, amikor bemutatták a problémát. A kevesebb mint hároméves metrókocsik padlólemezét több méteres darabokban kellett kivágni és kicserélni a rozsdásodás miatt. A BKV hangsúlyozta: a javítást és a károkat is az orosz gyártó fizeti. A főpolgármester vizsgálatot sürget.

15 százalékos emelést kérnek a BKV-sok

15%-os béremelést akarnak a BKV szakszervezetek már január elsejétől, de még időpontot sem kaptak a bértárgyalásra. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet vezetője szerint elfogadhatatlan, hogy a dolgozók úgy kezdtek neki az évnek, hogy nem tudják mennyi pénzért dolgoznak. A BKV közleményében azt írta: a főváros vezetésével egyeztetnek a béremelés fedezetéről. A Főváros szerint viszont előbb a szakszervezetekkel kellene megállapodnia a cégnek, hogy tudják, mekkora fedezet kell.

Elküldte a BKV az ittas buszsofőrt

Az egyik reptéri járatot vezette még szerdán úgy, hogy előtte alkoholt ivott. Egy hónapon belül ez a második hasonló eset. Október végén egy idős utas megsérült, amikor egy másik sofőr indokolatlanul vészfékezett, kiderült, hogy ő is ivott, őt is kirúgták. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke szerint minden vezetőt kötelező lenne munka előtt megszondáztatni, de előfordul, hogy ez csak szúrópróba-szerűen történik meg. A BKK szigorúbb ellenőrzést ígér.

Azt ígéri a kormány, nem száll ki a BKV finanszírozásából

Nem száll ki a BKV finanszírozásából a kormány - ezt az RTL Híradó kérdésére mondta a miniszterelnökséget vezető miniszter. Egy módosító javaslat kimondaná, hogy az iparűzési adót minden város elsősorban a tömegközlekedés finanszírozására fordíthatja. Gulyás Gergely szerint a módosítás gyakorlati változást nem jelent- ettől még Budapest megkapja a korábban beígért költségvetési támogatást. Karácsony Gergely azt mondta ha a kormány szerint nincs jelentősége a változásnak, akkor vonja vissza. 

Nehézkesen indult az új budapesti mobiljegy rendszer

Vannak gyermekbetegségei a két napja bevezetett új budapesti mobiljegy rendszernek. Az alkalmazás kezelése nehézkes és egyelőre csak háromféle jegy vásárolható vele. A Híradó stábja kipróbálta, a buszsofőr lepődött meg legjobban, amikor felszálltunk vele.

Csúszhat a hármas metró felújítása

Csúszhat a hármas metró felújítása, erről az MFOR.hu írt. A portálnak a BKV azt írta, csak jövő év végére lehet kész a déli szakasz rekonstrukciója, pedig a főpolgármester korábban 2020 harmadik negyedévére ígérte a befejezést. Az RTL Híradónak a közlekedési vállalat már azt írta, jelenleg nincs csúszás, de hozzátették, hogy azbesztmentesítés miatt elképzelhető, hogy módosítani kell a határidőkön.

Fejfájással és hányingerrel küzdenek az aggregátor miatt

A BKV füstölő aggregátora miatt fejfájással és hányingerrel küzdenek egy józsefvárosi cukrászda alkalmazottai. Az éjjel-nappal működő szerkezet 3 hete biztosítja az áramot a villamosvezetők ideiglenes pihenőjében, miután egyiküket megrázta a konténerbe szabálytalanul bekötött áram. Azóta működik az aggregátor, amelynek füstje a BKV szerint nem káros az egészségre.

Csótányinvázió a villamos végállomáson!

Egy nap alatt megteltek a csótánycsapdák és rendszeresen kergetik a patkányokat a kettes villamos közvágó-hídi végállomásán, ott ahol a BKV dolgozói a pihenőjüket töltik. A BKV azt válaszolta, hogy tudnak a gondokról, azt ígérik, még idén felújítják a pihenő helyet.

Az EKSZ elnöke szerint havonta kiég egy busz a fővárosban

Kevés pénz jut karbantartásra és a létszámhiány is óriási - ezt mondta Híradónknak az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke, miután szerdán a III. kerületben kiégett egy BKV-busz. A tűzről több videót is kaptunk nézőinktől. Naszályi Gábor azt mondja: havonta kiég egy autóbusz a fővárosban, ez pedig tarthatatlan. A BKV szerint el tudják látni a biztonságos üzemeltetést. 

Ingyenessé tenné a BKV-t a 18 év alattiaknak Kálmán Olga

Ingyenessé tenné a BKV-t a 18 év alattiaknak, naponta felmosatna az aluljárókban, és havonta tíz új elektromos buszt vásárolna Kálmán Olga. A DK főpolgármester-jelöltje erről a programbemutató sajtótájékoztatóján beszélt. A volt tévés átalakítaná a főváros egészségügyi ellátását, Tarlós István főpolgármestert kritizálta, mert szerinte Orbán Viktornak akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Megrázott az áram egy villamosvezetőt a villamos végállomásán

Megrázott az áram egy villamosvezetőt, a 4-6-os villamos ideiglenes végállomásán. A férfi a felújítás miatt kihelyezett pihenőbe szeretett volna bemenni, amikor a korlát megrázta. A villamosvezetőnek zsibbadt a karja, elgyengült a felső teste, mentő vitte kórházba. A szakszervezet szerint a pihenő teljes áramellátását mindössze egy hétköznapi hosszabbítóval biztosították, valószínűleg ez nem bírta a terhelést. A BKV vizsgálja a történteket.

Buszt és mentőt is vezethettek a gyerekek

Ez a hétvége a gyerekeké. Sok helyen azt is megengedték nekik, amit máskor nem szabad. Például a BKV-nál akár buszvezetők is lehettek, Miskolcon a mentőautókba ülhettek be, több tűzoltóságon pedig bemutatót tartottak a gyerekeknek. és ez csak néhány program a sok közül.

Tábla csapódott a busz üvegének: kevesen múlt, hogy egy gyalogost is eltaláljon!

Hirdetőtábla zúzta be és ütött méretes lyukat egy BKV busz szélvédőjén vasárnap reggel a fővárosban. Nem sokon múlt, hogy egy gyalogost is eltaláljon a fatábla, amit a szél kapott fel. Az esetet a busz kamerája rögzítette. A hirdetőtáblát Európai Uniós választási plakáthelynek rakta ki az önkormányzat. A hivatal szerint megrongálhattak, ezért esett szét.

Szeptembertől már mobillal is lehet jegyet és bérletet vásárolni

Szeptembertől már mobiltelefonnal is lehet jegyet és bérletet vásárolni Budapesten. Ezt Tarlós István jelentette be.

 

12 milliárd kártérítést fizetett eddig a BKV a 4-es metró miatt

Az átadás óta eltelt öt évben több mint 12 milliárd forint kártérítést fizetett ki a BKV a négyes metró miatt – tudta meg a 24.hu a fővárosi közlekedési társaságtól. És ez még nem a végleges szám. Az egyik legnagyobb per – ahol 11 milliárd forint a tét – jelenleg is zajlik. Az eljárásban Trócsányi László igazságügyi miniszter nevét viselő ügyvédi iroda képviseli a külföldi cégeket a BKV-val szemben. A DK szerint ez elfogadhatatlan.

Utas takarított a pályaudvaron

Egy utas takarította fel a buszpályaudvarra vezető lépcsőt Kőbánya-Kispesten, mert már nem bírta elviselni a látványt – írta meg a Bors. Az RTL Híradónak azt mondta, hetekig állt ott a szemét, de senki sem söpörte fel. Végül, egy eldobott üveg miatt majdnem leesett a lépcsősoron, ekkor döntött úgy, hogy seprűt ragad. A BKV állítja, ők folyamatosan takarítanak. A társaság szerint a területen inkább rendészeti problémák miatt sok a szemét.

Sztrájkbizottságot alakítottak a BKV szakszervezetei

Sztrájkbizottságot alakítottak a BKV szakszervezetei. A Híradónak azt mondták: ha rövid időn belül nem tudnak megállapodni a béremelésben, munkabeszüntetést hirdetnek. Már két hete hiába ülnek a tárgyalóasztaloknál, egyelőre nem közeledtek az álláspontok. A BKV vezetése 5 százalékos béremelést ajánl, míg az egyik szakszervezet azt közölte: legalább 15 százalékot kérnek. Legutóbb 2010-ben okozott közlekedési káoszt a BKV-sok munkabeszüntetése a fővárosban.

A BKV 40 év után is szívesen várja új, női kollégák jelentkezését

Évtizedekkel ezelőtt még megbámulták őket, volt, aki virágot is kapott, de ma már szinte természetes. 40 éve vezethetnek autóbuszt a nők is. Először 1979-ben ülhettek a sofőrszékbe, a BKV-nál akkor 19-en álltak munkába. Egyikük a kezdetekről ma is örömmel mesélt az RTL Híradónak. A BKV 40 év után is szívesen várja új, női kollégák jelentkezését. A sofőrhiány miatt bőven akad betöltetlen állás a társaságnál.
A XXI. század női buszsofőrökről szóló riportját ide kattintva nézheti meg.

Nők és az ő csodálatos buszaik

1979-ben létszámhiány miatt döntött úgy a Budapesti Közlekedési Vállalat, hogy nemcsak férfiak, nők is beülhetnek a vezetőfülkébe és szállíthatják az utasokat. Egyikük sok év után, a XXI. század kamerája előtt ült újra kormány mögé, méghozzá egy felújított 260-as Ikarusba. Hogy mit szóltak a férfiak az első buszvezető nőkhöz, kiderül a XXI. században.

Csatatér maradt a villamospálya felújítása után Budapesten

Egy hónappal a munkálatok befejezése után még mindig halmokban áll az építési törmelék a megálló és az út mellett a Fiumei út egy szakaszán. A BKV azt írta, a teljes felújítás még nem fejeződött be, folytatják a munkát. Ennek azonban a környéken élők szerint nyoma sincs.

Vizsgálják a sofőrök bunyóját

A BKV és a Főtaxi is vizsgálatot indított sofőrjeik pofozkodása miatt. A 444.hu egyik olvasója vette fel, hogy a két sofőr egymásnak esett a metrópótló egyik Váci úti állomásán. A felvétel készítője szerint a buszsofőr azért húzta fel magát, mert a taxis nem akart kiállni a buszmegállóból, ahol egyébként nem állhat meg.

Fejkamerával rögzített a biciklis, ahogy elsodorta a busz

Biciklist sodort el egy BKV busz Budapesten! A kerékpáros kamerája felvette, ahogy a megállóba soroló 23-as járat fellökte őt a Boráros térnél. A sofőr azt állította, hogy nem vette észre a kerékpárost, aki a szélső sávban haladt.

Elhagyott/előkerült fura tárgyak a BKV járatain

2018-ban több mint 15 ezer dolgot vesztettek el az utasok BKV járatain. Akadt, aki a műfogsorát, más a postagalambját, valaki pedig egy fazék töltött káposztát hagyott el utazás közben. Ezeket a társaság szigorúan regisztrálja, hogy később a jogos tulajdonosának adhassák vissza. Rengeteg pénzt is elvesztenek az utasok, tavaly összesen több mint 9 millió forintot.

BKV: Azonnal felvennének 200 buszsofőrt

Akár azonnal 200 buszsofőrnek is tudnának munkát adni a BKV-nál. A társaság szerint komoly problémát okoz, hogy képzett járművezetőket találjanak, ezért inkább maguk tanítják meg a szakmát a jelentkezőknek. A társaság a képzés minden költségét fizeti, és pótlékoktól függően nettó 220-300 ezer forintos fizetést ígérnek.

BUSZSOFŐRT KERESNEK: Riporterünk is kipróbálta magát a volánnál

Akár azonnal 200 buszsofőrnek is tudnának munkát adni a BKV-nál. A társaság szerint komoly problémát okoz, hogy képzett járművezetőket találjanak, ezért inkább maguk tanítják meg a szakmát a jelentkezőknek. Riporterünk kipróbálta, mire számíthatnak a képzésre jelentkezők.  

Baleset a metrón: óriási szerencse, hogy nem a szemét találta el a fémkábel

Szétesett a biztonsági öv, amiből egy hosszú fémkábel csapódott ki az egyik felújított orosz metrón hétfő délután. Az RTL Híradónak nyilatkozó szemtanú szerint a huzal őt és egy másik utast is megütött. Utóbbi bőrét fel is sértette. Az utas szerint óriási szerencse, hogy a kirepülő kábel nem ütötte ki senki szemét. A Metróért Egyesület szerint is vannak gondok a felújított szerelvények egyes elemeinek minőségével. A BKV szerint egyedi hibáról van szó.

Nem akarta felengedni a buszra a kerekesszékes utast a sofőr

A mozgáskorlátozott férfi szóváltásba keveredett vele emiatt, ezt videóra is vette. Percekig vitatkoztak, végül a kerekesszékes utas feljutott a járműre. A BKV szerint ilyen esetekben a sofőr dönt, de ezt nem a megfelelő hangnemben közölte.

Fotóstúra nosztalgiatrolival

Zötyög és kicsit öreg – de így szeretik a fanatikusok. Nosztalgiatrolival szervezett fotóstúrát a BKV. A hetvenes évek formáit és hangulatát idéző járgány több helyen megállt a fővárosban.

Buszon utazva szenvedett égési sérülést kolléganőnk!

Égési sérüléseket szenvedett kolleganőnk, miközben a BKV járatán utazott. Viktor Brigi, a Fókusz riportere hétfő délután indult haza a Blaha Lujza térről. Az 5-ös buszon ült le, amikor hirtelen szokatlan fájdalmat érzett és először nem is értette mi okozhatja azt. Nem ez az első ilyen eset, hogy egy gyanútlan utast ismeretlen, idegen anyag sebesít meg utazás közben.

Milliárdos kötbért kért a BKV

Milliárdos nagyságrendű kötbért követel a BKV a felújított orosz metrókocsik miatt a gyártól. Ezt a cég vezérigazgatója mondta, de pontos összeget és részleteket nem közölt. Az MSZP szerint elfogadhatatlan, hogy még egy forintot sem kapott a BKV a követelésből. Ezért a bizottsági ülést hívnak össze az ügyben. Közben a főpolgármester azt közölte, siker a 3-as metró szerelvényeinek felújítása.

 

Hőség a fővárosi buszokon

Tikkasztó meleg van a budapesti buszokon a Közlekedő Tömeg Egyesület szerint. Az egyik járaton 33 fokot mértek a kánikulában. A melegre több utas is panaszkodott. Az egyik szakszervezet elnöke szerint sok a hibás busz. A BKV azt közölte, hogy a szezon előtt mindig ellenőrzik a járművek klímáit, a hibákat pedig a lehető leghamarabb kijavítják.

 

Elszabadult egy busz Budapesten

Senki sem volt a buszon: kigurult a Széll Kálmán téri végállomásról, átment a belső sávba, ahol nekiment egy autónak. Az ütközéstől irányt váltott, visszagurult a megállóba, ahol egy másik busz hátuljának csapódott. Ketten könnyebben megsérültek. Úgy tudni, hogy a busz azért gurult el, mert a sofőr nem húzta be a kéziféket, mielőtt pihenőre ment.

BKV busszal ütközött a Porsche

Videóra vette egy BKV busz fedélzeti kamerája, ahogy egy kereszteződésben elé vág egy Porsche terepjáró, majd összeütköznek. Az autót vezető férfi a felvételek szerint végig bizonytalanul, néha túl lassan is ment a VII. kerületi Dózsa György úton, majd feltehetően túl későn vette észre azt az utcát, ahová be akart kanyarodni.

Órákon át utazott egy halott

Több, mint hat órát villamosozott egy halott férfi Budapesten. A múlt heti esetről a Bors írt. Családja számítása szerint reggel 7 óra körül állhatott meg a szíve, de csak délután fél kettőkor szólt egy utas a villamosvezetőnek, hogy egy nagyon sápadt embert lát. A BKV szerint kollégájuk nem hibázott azzal, hogy a végállomásokon nem vett észre semmi szokatlant.

 

400 ezret ígérnek a trolivezetőknek

Már 400 ezres fizetéssel + cafeteriával csábít trolivezetőket a BKV. Azonnal kezdhet bárki, akinek van nyolc általánosa és megfelelő jogosítványa, illetve elmúlt 21 éves. A szakszervezet szerint viszont eddig annyian hagyták ott a céget, ahány embert fel tudtak venni, pedig azt mondják, a sofőrök egyre kimerültebbek. A BKV azt írta, folyamatosan tudják pótolni a létszámhányt, és most a metrófelújítás miatt keresnek új trolisokat.

Ismét zajosak a villamosok – kevés a sínkenő

Csikorgott nyáron, és csikorog most télen is a villamosok kereke Budapesten a 11. kerületben. Még tavaly nyáron forgattunk arról, hogy a helyiek szerint elviselhetetlenül hangosak a szerelvények a Fehérvári út egy szakaszán. Az egyik lakó szerint az RTL Híradó riportja után néhány hétig csend volt, de az elmúlt időszakban ismét zajosak a villamosok. A BKV szerint ezen a szakaszon jóval nehezebb a sínkenők beépítése mint máshol, ezért nem jelentkezett senki a munkára kiírt pályázatukra.

Régi vagy felújított - mindegy

Mindegy, hogy felújított, vagy régi orosz metró, ugyanolyan arányban hibásodnak meg. Ez derült ki a BKV által kiadott adatokból, amelyet a Közlekedő Tömeg Egyesület összesített.

A fizetése bánja a buszsofőrnek

Vezetés közben SMS-ezett egy sofőr a 7-es buszon, Budapesten. Ezt egy utas le is fotózta. Ezen látszik, amint a bal kezével a kormányt fogja, a jobbal meg a telefont - miközben éppen a Facebook-on üzen valakinek. Mindezt a reggeli csúcsforgalomban tette.

Metróbaleset: nincs felelős

Csaknem egy évvel az ország eddigi legsúlyosabb metróbalesete után sem tudni, hogy miért történt. Sem műszaki, sem személyi felelőst nem találtak. Erről a BKV vezérigazgatója beszélt az ATV-nek. Bolla Tibor azután mondta ezt, hogy megkapták a Közlekedésbiztonsági Szervezet jelentését a balesetről. A vizsgálati eredmény azonban egyelőre nem nyilvános.

Irodisták, szerelők a volánnál

Irodai dolgozók, szerelők, mérnökök a volán mögött. Már saját, más területen dolgozó munkatársait is szívesen látná sofőrként a BKV, csak legyen, aki vezeti a buszokat. A Népszava értesült arról, hogy saját embereit is bíztatja a társaság arra, hogy jelentkezzenek sofőrnek.

 

A BKV távolítja el a plakátokat

BKV-s dolgozók takarították el a Momentum matricáit a budapesti aluljárókból. A párt kedden mutatta be azt a videót, amely szerint hivatalos személyek szedték fel a padlóra ragasztott kampányanyagokat.

 

Máig rejtély, miért zuhant ki

Csaknem fél évvel a tragikus baleset után is rejtély: miért esett ki menet közben egy férfi az egyik BKV-buszból, Budapesten. Már nem tudták megmenteni az életét. Édesanyja azóta is az okokat keresi. Híradónknak azt mondta: a busz ajtaja lehetett rossz.

Gyereknap a villamosremízben

Zenélő villamossal és 100 éves járművekkel ünnepelte a BKV, hogy egy hónap híján 130 éve indult el a villamosközlekedés Budapesten. Amit egyébként táblák tiltanak a járműveken, azt ma mind ki lehetett próbálni az egyik remízben. Délutántól estig pedig zenekarok játszanak az egyik régi körúti villamoson.

Az aluljárókat nem újítják fel

Hiába egyidősek a metróval, a megállókhoz vezető aluljárókat nem újítják fel a 3-as vonal felújításával egy időben. Ezt mondta a főpolgármester az RTL Híradónak. Tarlós István arra számít, hogy a tervezett 137,5 milliárd forintnál többe kerül majd a felújítás. Azt, hogy mennyivel, nem lehet tudni. Ahogy azt se, hogy mikor újulnak meg az aluljárók.

Kezdődik a 3-as metró felújítása

Napokon belül elkezdődik a 3-as metró felújítása, ma írták alá az alagút és az északi szakasz állomásainak szerződését. A munkát drágábban vállalták a kivitelezők, mint amennyivel a BKV számolt, így várhatóan a tervezett 137 és fél milliárdos teljes költség sem lesz tartható. A metró október végétől áll le Újpest városközpont és a Lehel tér között. A szerződések aláírása ráadásul nem volt zökkenőmentes.

Megdöbbentek a BKV válaszán

Megdöbbentek a lakók az RTL Híradónak küldött BKV válaszon a csikorgó villamosokkal kapcsolatban. Állítják már hónapokkal ezelőtt megígérték nekik azt, amit új intézkedésként közölt a cég Híradónkkal. Múlt szombaton számoltunk be arról, hogy a helyiek szerint elviselhetetlen hangja van a villamosoknak a fővárosban a Fehérvári út egy szakaszán.

Félméteres rés a buszon

Csaknem félméteres rés tátongott az egyik BKV busz csuklójában. A harmonikarész ugyanis szétszakadt. Erről videót is készített az egyik utas, aki elküldte a hvg-nek. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet szerint a szakadás nem csak esztétikai probléma, hanem biztonsági is. Ugyanis, ha valaki szerencsétlenül lép, akár be is eshetett volna a lyukba. A BKV kérdésünkre azt közölte, hogy kijavították a hibát.

Fakocka miatt állt a metró

Egy két centis fakocka miatt állt le egy felújított orosz metró kocsi. Valószínűleg az egyik utas tehette az ajtó mellé. Hogy kiderüljön véletlen vagy direkt volt, átnézik a kamerák felvételeit. Híradónk közben megtudta, hogy a korábbi sorozatos üzemzavarok miatta BKV több mint két milliárd forint kötbért követel az orosz gyártól.

Nem könnyű online jeggyel utazni

Péntektől online is lehet jegyet és bérletet venni a BKV járataira. Riporterünk letesztelte, hogyan működik a rendszer, mennyire nehéz regisztrálni, és használni a mobiltelefonon megjelenő jegyet. Kiderült, hogy az új rendszernek vannak buktatói. A Budapesti Közlekedési Központnál azt mondják, ez már nem tesztüzem, de várják az utasok visszajelzéseit.

Még most sem mennek az orosz metrókocsik

1 milliárd forint kötbért követel a BKV a felújított orosz metrókocsik gyártójától, tudta meg Híradónk. Korábban azt ígérték, hogy a múlt héten újra forgalomba állnak a fehér szerelvények, de a közlekedési hatóság továbbra sem zárta le a vizsgálatát. Most is csak 25-30 éves kocsik viszik az utasokat a 3-as vonalon. Ez azért is kellemetlen, mert három nap múlva kezdődik a vizes vb és a metróval lehet legegyszerűbben megközelíteni a Duna Arénát.

200 ezer forint nettó kezdő fizetés a BKV-nál, nincs elég ember

200 ezer forintos nettó kezdő fizetéssel próbál sofőröket toborozni a BKV, mert nincs elég emberük. A hiányt most túlórákkal megoldják, de a metrópótlás idején több száz sofőrre lesz szükség. Híradónknak interjút adott egy most Németországban dolgozó volt BKV-s buszvezető. Azt mondta, kint fél millió forintnak megfelelő euró az átlagfizetés.

 

Bocsánatot kértek a metrófelújítók

Bocsánatot kért a hármas metró szerelvényeit felújító orosz cég a budapesti utasoktól az elmúlt hetek meghibásodásai miatt. A Metrovagonmas vezérigazgatója közleményében azt írta, közös munkacsoportot hoztak létre a BKV-val és a Nemzeti Közlekedési Hatósággal, hogy elemezzék a hibákat, és megoldást találjanak ezekre.

Újabb gond a metró ajtajával

Ismét gond volt egy felújított orosz metróval, az utasoknak le kellett szállniuk. Erről az egyik utas készített videót, amelyet elküldött a 444.hu-nak. A szemtanú szerint legalább öt percig állt a szerelvény a Kálvin téren, mert az egyik ajtó folyamatosan sípolt, jelzőfénye pedig villogott. Legutóbb két hete volt probléma egy új metró ajtajával, akkor ideiglenesen a forgalomból is ki kellett vonni az új kocsikat. A BKV szerint most erre nincs szükség, a szerelvények biztonságosak.

Rosszul lett a sofőr, árokba hajtott egy BKV busszal

Rosszul lett a sofőr, árokba hajtott egy BKV busz reggel Budapesten. Letarolta az út menti bokrokat és egy fát is kidöntött. Senki nem sérült meg. Nem sokkal később egy másik buszt is baleset ért a fővárosban. A 10-dik kerületben ütközött egy autóval, ketten sérültek meg.

 

Az utasoknak kellett betolni a lerobbant trolikat

Egy héten belül már kétszer kellett utasoknak betolni lerobbant trolikat Budapesten. A BKV szerint ritkán fordul elő ez, és általában csak akkor, ha a rövid, áramnélküli vezetékek alá kerülnek valamiért a trolik. A szakszervezeti vezető szerint lenne megoldás a problémára.

GYÁSZ: Beszéltünk a buszból kiesett férfi édesanyjával

Fiáról és a tragédiáról is mesélt stábunknak a szerencsétlenül járt férfi édesanyja. A 38 éves férfi szombaton menet közben zuhant ki egy menetrendszerinti buszból, és szörnyethalt. A BKV járat középső ajtaja nyílt ki, egyelőre tisztázatlan körülmények között.

Húsvét után 3 napos sztrájk

Április 18-án délután hattól három napig sztrájkolnának a BKV-sok alacsony fizetésük miatt. Ezt ma jelentették be a szakszervezetek. A hatályos törvények szerint a járatok 66 százalékának munkabeszüntetés idején is közlekednie kell. A szakszervezetek azt tervezik, hogy napközben minden járat menne, de délután hat és éjfél között minden megállna.

Tarlós megérti a sztrájkolókat

Nyolc napig sztrájkolnának a BKV dolgozói Húsvét után. 30 százalékos béremelést követel a munkavállalók 80 százalékát tömörítő két nagy szakszervezeti szövetség. A főpolgármester az RTL Híradónak azt mondta: megértő a sztrájkolókkal, mert nem kapták meg azt a béremelést, amit az állami vállalatok dolgozói. A követelések teljesítése több mint 30 milliárd forintba kerülne, de sem a BKV-nak, sem a fővárosnak nincs pénze.

BKV- sztrájk: Megbéníthatják a fővárost

Aki teheti, elmegy, újak nem jönnek - lassan nem lesz, aki a BKV-nál dolgozzon – így a szakszervezetek. Három év alatt legalább 30 százalékos béremelést kérnek, különben sztrájkolnak.Megbéníthatják a fővárost. A BKV szerint nincs pénz, az államtól kell kérni. Az államnak persze van pénze, de abból csak az állami közlekedési cégek dolgozóinak bérét emelik. Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója vállalta, és ez értékelendő, hogy műsorunkban is találkozzon Gulyás Attilával, az egyik BKV-s szakszervezeti szövetség vezetőjével.

Furcsállják a szerződést

A semmiből került elő az a cég, amelyik használt hibrid buszokat szállíthat a BKV-nak 2 milliárd forintért. Erről az Index írt. A kft. korábban titkárnői és fordítói feladatokat látott el, a tavalyi tulajdonosváltás óta foglalkoznak járműkereskedelemmel. Az Együtt szerint nem ez az egyetlen gyanús pont a szerződés körül. Hibrid buszok korábban is voltak Budapesten, az Egységes Közlekedési Szakszervezet szerint sok volt velük a baj. A főpolgármester azt mondta, tájékozódik az ügyben, az érintett cégek nem válaszoltak.

BKV: Sztrájk vagy nem sztrájk?

Aki teheti, elmegy, újak nem jönnek - lassan nem lesz, aki a BKV-nál dolgozzon – így a szakszervezetek. Három év alatt legalább 30 százalékos béremelést kérnek, különben sztrájkolnak. Megbéníthatják a fővárost. A BKV szerint nincs pénz, az államtól kell kérni. Az államnak persze van pénze, de abból csak az állami közlekedési cégek dolgozóinak bérét emelik. A BKV elnöke, és egy szakszervezeti vezető vitája.

BKV: Miért nincs pénz dolgozói béremelésre?

Aki teheti, elmegy, újak nem jönnek - lassan nem lesz, aki a BKV-nál dolgozzon – így a szakszervezetek. Három év alatt legalább 30 százalékos béremelést kérnek, különben sztrájkolnak. Megbéníthatják a fővárost. A BKV szerint nincs pénz, az államtól kell kérni. Az államnak persze van pénze, de abból csak az állami közlekedési cégek dolgozóinak bérét emelik. A BKV elnöke, és egy szakszervezeti vezető vitája.

BKV: Miért most telt be a pohár?

Aki teheti, elmegy, újak nem jönnek - lassan nem lesz, aki a BKV-nál dolgozzon – így a szakszervezetek. Három év alatt legalább 30 százalékos béremelést kérnek, különben sztrájkolnak. Megbéníthatják a fővárost. A BKV szerint nincs pénz, az államtól kell kérni. Az államnak persze van pénze, de abból csak az állami közlekedési cégek dolgozóinak bérét emelik. A BKV elnöke, és egy szakszervezeti vezető vitája.

BKV: Sztrájkkészültség?

Az állami vállalatok dolgozói tekintélyes állami béremelést kapnak, de mivel a BKV nem állami, hanem önkormányzati cég, az állam azt mondja a fővárosnak: adjon pénzt béremelésre. De nincs neki. És közben a hármas metró felújításával is küszködik, ami úgy függ össze a BKV-val, hogy vagy 150 autóbusszal kell majd pótolni a metrót, miközben a BKV-nál már most sincs elég autóbuszvezető.

3-as metró: 7 év, 71 beavatkozás

Hat év alatt 71 alkalommal volt szükség a tűzoltókra a hármas metrón, ebből 10-szer tűz, a legtöbbször füstölés miatt. A Demokratikus Koalíció hozta nyilvánosságra, hogy az utóbbi években hányszor kellett leállítani a 3-as metrót. Az ellenzéki párt szerint orosz rulettet játszanak az utasokkal, a BKV ezt visszautasítja. Szerintük az utóbbi években több intézkedést is hoztak azért, hogy a metró biztonságos legyen.

Ellenőr és utas verekedett össze

Újabb verekedés utas és ellenőr között - ezúttal a négyes-hatos villamos megállójában Budapesten. Egy szemtanú felvette, ahogy egy BKV ellenőr lenyomja a földre, majd ököllel ütni kezd egy feltehetőn részeg utast a járdán. Az utas ezután többször is az ellenőrök felé rúgott. A rendőrség az utas ellen indított eljárást, mert a gyanú szerint az jegy nélkül utazott és az ellenőrökre támadt még a felvétel előtt. A BKK szerint csak a munkájukat végezték az ellenőrök.

Rémálom ébredés után


szerző:
2016.09.22. 15:26
Rémálom ébredés után

Újabb felvétel került elő arról, hogy lopnak meg alvó utasokat a BKV-n. Újpesten még augusztus közepén fosztottak ki egy fiút, a mobiltelefonját vitték el a 196-os buszon, a rendőrség nyilvánosságra hozta a felvételt. Fehér pulóvert viselt a férfi, aki miután alaposan felmérte a helyzetet, egy óvatos mozdulattal ellopta a mobilt, majd jelzett és leszállt a buszról.

Félnek a sofőrök a nyitott fülkében

Veszélyezteti a buszsofőrök biztonságát, hogy az új budapesti autóbuszok vezetőfülkéje nem zárt - ezt mondja az Egységes Közlekedési Szakszervezet. Akad, ahol csak egy alacsony kis ajtó választja el a sofőrt az utasoktól. A szakszervezetnél közölték, már korábban jelezték: az új autóbuszokat zárt fülkékkel rendeljék meg Budapestre. A BKV-nál azt mondják, a 150 centiméteres ajtók is elegendőek a sofőrök védelméhez.

36 ezer betöltetlen állás Magyarországon

Már tanuló trolibuszvezetői munkakörbe hirdet állásokat a BKV a munkaerőhiány miatt. Több mint száz sofőrre lenne azonnal szükségük, az egyre intenzívebb kivándorlás miatt. A KSH friss kiadványa szerint az Észak-Alföldön bár átlagon felüli a munkanélküliség, mégis ugyanannyi a betöltetlen álláshely, mint Nyugat-Magyarországon. Az MSZP szerint azonnali intézkedésekre van szükség. A kormány átképzést és támogatásokat ígér.

A hamisítók megkeserítik az ellenőrök, az utasok és a BKV életét is

Jegy, bérlet és akár diákmatrica - a hamisítók egyre gyorsabbak, egyre profibbak, minden új védelmi intézkedésre van egy újabb megoldásuk. A Fókusz rejtett kamerával  járt utána, hogy miként képesek kijátszani az óvintézkedéseket. 

1 millió kilométert vezetett balesetmentesen

Egymillió kilométer balesetmentesen. Ennyit ment eddig egy villamosvezető Budapesten. 1979 óta vezet villamost Gál Zoltán a BKV-nál, ennyi idő alatt 25-ször is megkerülhette volna a Földet. Nem mindennapi teljesítményét kollégái és családtagjai ünnepelték a ferencvárosi kocsiszínben.
 

Az utasokat is bezárta a sofőr a bliccelő miatt

Több mint húsz percig tartotta fogva utasait a nyolcas busz vezetője Budapesten! Az ellenőrök egy bliccelőhöz hívtak rendőrt, és a sofőr úgy döntött, hogy mindenki megvárja a járőröket. Az eset néhány hete történt, de az egyik utas csak most jelentkezett az Index-nél. A BKV elismerte, hogy így történt de szerintük csak 10 percet kellett várni az utasoknak  és bárkitől elvárható, hogy türelmes legyen amíg egy bliccelővel intézkednek. A Magyar Helsinki Bizottság jogásza szerint az utasok perelhetnek, fogvatartásukért fejenként akár 100 ezer forintot is megítélhet a bíróság.

Nem ismerik el, hogy munkabaleset történt

Nem halt meg, nem is bénult le örökre, "csak" a gerincét kellett műteni és öt évvel a munkahelyén történt baleset után is nehezen, fájdalommal jár. Jánosra egy több mázsás autóbusz alkatrész esett a BKV pedig még azt sem akart elismerni, hogy munkahelyi baleset történt.

Budapest jövője


szerző:
2016.01.26. 13:43
Budapest jövője

Két év múlva nincs uniós pénz, mert Pest megyét leválasztják és a főváros önmagában túl gazdag. Az önálló Pest megye szegény régió, sokat nyerhet és így kelet-magyarországi uniós pénzeket is elszívhat. És: mi lesz a milliókat érintő agglomerációs közlekedéssel, amelyet az állam fizet, de a BKV-n kívül bevonja a MÁV-ot és a Volánt is.

Dühöngő utas miatt vesztette el munkahelyét

Vannak emberek, akik úgy gondolják, hogy a BKV ingyen jár nekik. És egyre többen vannak olyanok is, akiknek a havi bérlet ára, 9500 forint kifizethetetlen. De az, hogy egy jogos büntetés miatt emberek verekedni kezdenek megdöbbentő, ahogy az a cinizmus is, amellyel egyes vállalatok olykor kiszolgáltatott alkalmazottaikkal bánnak.
 

Biztonsági őröket küldött el a BKV

Nem működnek a mozgólépcsők a tavaly 41 milliárd forint uniós forrásból felújított egyes villamos vonalán. A BKV biztonsági okokból állította le ezeket, az Index szerint azért, mert pénzhiány miatt felmondtak azoknak a biztonsági őröknek, akik a lépcsők működését felügyelték. A kormány decemberben döntött úgy, csökkenti a közösségi közlekedés költségvetési finanszírozását, ami Tarlós István főpolgármester szerint 20 milliárdos kiesést jelent Budapestnek. Az MSZP-nél azt mondják, a biztonsági őrök az első áldozatai Orbán Viktor Budapest ellenes politikájának.

Milliós fizetések a BKV-nál


szerző:
2015.12.28. 18:42
Milliós fizetések a BKV-nál

Milliós fizetéseket kapnak a BKV vezetői - írta meg a Népszabadság. Legnagyobb jövedelme Bolla Tibor vezérigazgatónak van, az ő havi bére majdnem másfél millió forint, ám több, mint 20 alkalmazottnak havi egymillió forint feletti fizetés jár. A közlekedési vállalat évek óta görgetetett milliárdos tartozását idén vállalta át az állam - a kormány szerint a fizetésekhez nincs közük, arról a BKV dönt. A BKV szerint az nem lenne megoldás, ha rosszul fizetett vezetőik lennének.

Nem egyezett meg Orbán és Tarlós

Nincs megegyezés, egyelőre nem lehet tudni, hogy a jövőben ki fizeti a Budapest körüli települések tömegközlekedését. Jelenleg a BKV 5 HÉV és 26 buszjáratot közlekedtet, de a főpolgármester szerint megegyeztek Orbán Viktorral, hogy a feladat ellátása jövőben az állam és a kistelepülések dolga lesz. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium viszont az RTL Híradóval azt közölte, a hatályos jogszabályok szerint 2022-ig a főváros szervezi az agglomerációs közlekedést.

Újabb csörte Tarlós és Lázár között

Újabb csörte a főpolgármester és Lázár János között. Tarlós István szerint a miniszter Hódmezővásárhelynek túl nagy, Budapestnek túl kicsi. Arra reagált így, hogy még mindig nem oldották meg a BKV hosszú távú állami finanszírozását. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a kormány kész átvenni az BKV-t, Tarlós István kíváncsi lenne, mire lenne képes Lázár János ennyi pénzből.

Nem járna a BKV a környező településekre

Se a HÉV-ek, se a buszok nem járnak majd a Budapest környéki településekig, ha a kormány nem oldja meg hosszú távon a BKV finanszírozását. Ezt mondta Tarlós István főpolgármester egy nappal azután, hogy a Lázár János 24 milliárd forint odaítélését jelentette be. A Főváros szerint azt a 31 milliárdos hiányt kellene az államnak finanszíroznia, ami például az ingyenesen vagy kedvezménnyel utazók miatt keletkezik.

Drágul a BKV, ha a kormány nem segít?

A kisgyerekeknek és a nyugdíjasoknak is havi 1000-2000 forintos regisztrációs díjat kellene fizetniük a BKV használatakor, ha a kormány nem száll be a cég finanszírozásába. Ezt Tarlós István vetette fel egy levélben, amit még szeptemberben írt Orbán Viktornak. A támogatást kérő levélre a főpolgármester azóta sem kapott választ, de Lázár János ma azt mondta, a BKV működését meg fogják oldani.

Tarlós pedagógiai okokból ritkítana

Pedagógiai okból akár még ritkítaná is a budapesti járatokat Tarlós István főpolgármester, ha nem sikerül megállapodni a BKV finanszírozásáról az állammal. A főpolgármester ugyanakkor hangsúlyozta, bízik a kormányban és a megállapodásban.

Már az ügyészség sem vitatja a százmilliót

Felmentené az ügyészség a BKV egykori személyzeti igazgatóját, aki 2009-ben csaknem 100 milliós végkielégítést kapott a BKV-tól, majd utána szerződéssel tovább dolgozott a cégnél. A Fidesz ezután az eset után jelentette be, hogy ha megnyerik a választásokat, véget vetnek a szerintük pofátlan végkielégítéseknek.

Új szabály: nem dughatják zsebre a kezüket a BKK ellenőrök

Nem rágózhatnak, nem viselhetnek melegítő nadrágot és nem dughatják zsebre a kezüket a BKK jegyellenőrei. A közterület felügyelők eljárási rendjén is szigorítottak.

Bírálják a döntést a metrófelújításról

Egy orosz cég, 69 milliárd forintért újíthatja fel a 3-as metró szerelvényeit - így döntött szerdán a BKV. A közlekedési cég szerint csak az oroszok ajánlata felelt meg a pályázati kiírásnak. A Metróért Egyesület szerint viszont a végül kizárt, észt ajánlat olcsóbb és jobb lett volna. A szocialisták szerint pedig nyakig eladósodik a főváros a felújítás miatt. Lázár János azt mondta, amíg a főváros fizeti az erre felvett hitelét, addig nem foglalkoznak a metrófelújítás részleteivel.

Elévült pótdíjakat hajt be a BKV?

A BKV rájátszva arra a jogszabályra, miszerint ha az utas 15 napon belül nem vitatja a bírságot, akkor az végrehajthatóvá válik, több ezer bírságot is kiküldhet. Megkerestük az ügyben érintett BKV-t is, akik azonban nem kívántak nyilatkozni. Az ügyről Dr. Lichy Gábor ügyvéddel beszélgettünk. 
 

Méteres lángokkal égett a busz

Teljesen kiégett egy BKV busz hajnalban, Budapesten. A sofőr még időben észlelte, hogy baj van. Leszállította az utasokat, így nem sérült meg senki. A busz 12 éves és Németországból vette a BKV, használtan. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke híradónknak azt mondta, ugyanilyen buszok már többször is kigyulladtak. Az elnök úgy gondolja, a bajt a kipufogóra folyó üzemanyag okozhatja.

Eladó villamosok, buszok!


szerző:
2014.10.29. 18:07
Eladó villamosok, buszok!

Csuklós villamosokra, de akár az utolsó harmonikaajtós buszra is lehet licitálni a következő két hétben. A BKV másfélmillió forintért árulja a kiszuperált egykori nagykörúti villamosait.

Nem tudja fizetni adósságait a BKV

Az idén 9,4 milliárdot, jövőre pedig 50 milliárdos adósságot kellene törlesztenie a BKV-nak, de már idén sem tudják fizetni a részleteket, ha a cég nem kap segítséget az államtól.

Lefejelt egy 14 éves lányt a BKV-sofőr

Lefejelt egy 14 év körüli lányt a BKV egyik buszvezetője, a közlekedési társaság elbocsátotta a sofőrt - írta a BKV-figyelő blog.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való