KERESÉS search-close

Budapest

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Budapest"

NÉBIH: 350 kilogramm lejárt szavatosságú terméket találtak egy budapesti étteremben

350 kilogramm lejárt szavatossági idejű húst, belsőséget, rizstésztát talált egy távol-keleti étteremben a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal Budapesten. Ráadásul a konyha is piszkos volt, a fagyasztott alapanyagokat pedig szabálytalanul tárolták.

Felrobbant  az autószerelő műhely, csodával határos módon túlélte egy férfi

Felrobbant és teljesen megsemmisült egy autószerelő műhely vasárnap délután Budapesten. A szervíz sűrűn lakott környéken van, több szomszédos ház is megrongálódott. A szervíz tulajdonosa Híradónknak azt mondta, hogy a kazánnál volt a gázszivárgás. Kollégájuk a csodával határos módon élte túl a robbanást. A férfi épp az udvaron volt. A mentők könnyű sérülésekkel vitték kórházba.

Sósavszivárgás Budapesten!

A vonatközlekedést is le kellett állítani Soroksár és Dunaharaszti között, miután felhasadt egy tartály egy cég telephelyén hajnalban, a veszélyes anyag pedig szivárogni kezdett. A soroksári telephelyet egész nap katasztrófavédők őrizték. Hogy mi okozhatta a szivárgást, egyelőre nem tudni. Soroksár polgármestere szerint néhány napja szintén szivárgott a sósav az egyik tartályból ugyanott.

Gyerekkori barátját zsarolta, háromszorosát kérte vissza a kölcsönadott pénznek

A kölcsönadott pénz csaknem háromszorosát követelte egy budapesti férfi, még gyilkossággal is fenyegette adósát. Ő egy ideig fizetett, de később annyira megijedt, hogy a rendőröktől kért segítséget. A nyomozók a pénz átadása közben csaptak le.

Kiakasztotta a cukiságmérőt a budapesti állatkert legkisebb lakója

A Fővárosi Állat- és Növénykert legkisebb lakója szombat hajnalban született. Stábunk szerencsével járt, és készíthettünk néhány felvételt a néhány napos orángután bébiről.

Megegyeztek több fejlesztésről

Az állam átvállalja a Biodóm befejezésének és több más budapesti fejlesztésnek a költségeit - ezt Fürjes Balázs államtitkár jelentette be. Nem járultak azonban hozzá a Fővárosi Önkormányzat hitelfelvételéhez és ahhoz sem, hogy megemelhessék Budapesten az iparűzési adót. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a kormánnyal folytatott tárgyalás után közölte, hogy megállapodtak a Lánchíd felújításának részleteiben is.

Csoda, hogy túlélte a motoros a balesetet, miután egy teherautó maga alá gyűrte

Tiloson áthajtó teherautó ütött el egy motorost Budapesten. A hétfő délutáni balesetről videó készült, melyet a Budapesti Autósok Közösségének küldtek el. A motoros szinte csoda, de túlélte a balesetet, az állkapcsa tört el. A rendőrök szerint a fővárosban egyre több sofőr hajt át a tilos jelzésen, ezért ezt a szabálytalanságot civil autókból is figyelik.

Tízezren futottak maratont


szerző:
2020.10.11. 18:40
Tízezren futottak maratont

Harmadannyian neveztek idén a kétnapos Spar Budapest Maratonra, mint tavaly. Nagyjából 10 ezren futottak. A járvány miatt csak szigorú szabályok mellett lehetett rajthoz állni. Lázmérés, kézfertőtlenítés és maszkviselés is kötelező volt. A versenyt most csak nézőként élvező Zacher Gábor orvos szerint, ha mindenki betartja a szabályokat akkor az ilyen szabadtéri versenyeken kicsi a tömeges fertőzésveszély.

Rászóltak, hogy vegyen fel maszkot a trolin, erre kiabálni kezdett a sofőrrel

Kiabált a troli sofőrjével és fenyegetőzött, hogy leszedi az áramszedőt. Dühöngő utasról készült felvétel a napokban az egyik budapesti járaton. A férfi azon húzhatta fel magát, hogy rászóltak: vegye fel a maszkot. Ezt megtette, de aztán ugyanezt számon kérte a troli vezetőjén is. A pszichológus szerint az a feszültség, ami a járvány első hulláma alatt az otthonokban a bezártság miatt jelentkezett, most kint van az utcán is.

 

Videón a cserbenhagyás! A szabálytalan sofőr miatt két autó ütközött össze, a vétkes sofőr elmenekült

Súlyos szabálytalanságot rögzített egy autós fedélzeti kamerája szombaton, Budapesten. Egy kisteherautó vezetője tolatni kezdett a Szentendrei úton, majd szabálytalanul sávot váltott. Emiatt ütközött össze két kocsi. Többen könnyebben megsérültek. A balesetet okozó sofőr azonban tovább hajtott. Az elmúlt hetekben több olyan gázolás volt, ami után elmenekült a vétkes autós. A pszichológus szerint sokuk pánikba esik, de van, aki tudatosan hajt tovább.

Tragédia lett a szabálytalan előzés vége

Egy motorost próbált előzni egy gyorsan hajtó autóst, de már nem tudott időben visszatérni a sávjába, és frontálisan ütközött egy szemből érkező kocsival a Nagykőrösi úton csütörtök este. Az egyik autó az árokba csapódott, idős vezetője szörnyethalt. A másik sofőr, és a motoron ülő két ember megsérült, őket kórházba vitték.

Kalapáccsal és vascsővel támadt az iskolaőrre

Kalapáccsal és vascsővel támadt egy zavart nő egy iskolaőrre csütörtökön Budapesten.

Újabb két rendőr ment át a piroson, fegyelmi indul ellenük

Pénzbírságot és bűntetőpontokat kaphatnak és még fegyelmi is indul a piros lámpa ellenére bekanyarodó rendőrök ellen. A Budapesti Autósok közösségéhez egy keddi esetről készült videót küldtek el, Híradónk pedig két rendőr júniusi szabályszegéséről kapott felvételt. A rendőrök azt mondták, hogy kollégáik sem kivételek, nem ússzák meg a büntetést.

Városliget: átírta a szabályokat a kormány

Hiába nem akarja Budapest vezetése, hogy beépítsék a Városligetet, a kormány egy kedd esti rendelettel lehetővé tett újabb nagyszabású építkezéseket a területen. Pedig Orbán Viktor tavaly azt ígérte: ha a főváros nem akarja a Liget-beruházást, akkor nem lesz. A főváros szerint a miniszterelnök megszegte a szavát. A kormány azt ígérte: betartják a szavukat és nem kezdenek új építkezésbe.

Előzetes: Azért kelnek útra, hogy leszereljék a zaklatókat

Éjszakai őrjárat a lányok védelmében. Azért kelnek útra, hogy leszereljék a zaklatókat. | Aggresszió és félelem a belvárosi éjszakában. Drogosok és részegek - a járvány csak rontott a helyzeten.

10 napig várt a koronavírustesztje eredményére egy budapesti nő

10 napig várt a koronavírustesztje eredményére egy budapesti nő. Közben egyre rosszabbul lett. Állítása szerint a mentőszolgálat arról tájékoztatta, hogy rendszerleállás volt és több megrendelőlap eltűnt. Végül azt kérték, menjen el az egyik mintavételi pontra. Itt újabb négy napot kellett várnia az eredményre, ami végül negatív lett. A Híradónknak nyilatkozó háziorvos szerint a tesztekre már valamivel kevesebbet kell várni, de az eredményekre még most is több napot.

Két gyalogosgázolás is történt, mindkettő zebrán

Két gyalogosgázolás is történt reggel, Budapesten, mindkettő zebrán. Egy 62 éves nőt Csepelen ütött el egy autós, az asszony nem élte túl. Kőbányán egy 22 éves nő sérült meg súlyosan, miután egy betegszállító nekihajtott. A kocsi megkülönböztető jelzés nélkül a buszsávból érkezett. Budapesten idén eddig 13 halálos gyalogosgázolás történt.

Királypiton ijesztett a munkásokra egy belvárosi építkezésen

Egy VI. kerületi ház állványozása közben, a belső udvaron találták rá a királypitonra. A hűvös időben teljesen le volt dermedve, ezért azt hitték, elpusztult. Az állatmentők viszont speciális inkubátorba rakták, ahol percek alatt magához tért.

Éjszakánként újra kiürül Budapest belvárosa

Újra kiürül éjszakánként Budapest belvárosa, a szeptember 21-től érvényes rendelet szerint a vendéglátóhelyeknek este 11 órakor kötelező bezárniuk. A szórakozni vágyóknak így most éjszakába nyúló bulik helyett be kell érniük a kora esti kikapcsolódással; az éttermek, bárok, diszkók pedig a tavaszi korlátozások után megint nehéz helyzetbe kerülhetnek.

Tortát is kapott Golo, a 40 éves gorilla

A fővárosi állatkert gorillacsapat vezére habár csak két nap múlva lesz negyven éves, a születésnapi zsúrt előre hozták és péntek reggel a majomház lakói tortával indították a napot. Golo, az ünnepelt mind a tíz ujját megnyalta, annyira ízlett neki a finomság, amit a gondozók készítettek.

 Vendéglátósoknak és taxisoknak készít mentőcsomagot a Fővárosi Önkormányzat

A koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátósoknak és taxisoknak készít mentőcsomagot a Fővárosi Önkormányzat - erről elsőként a Népszava számolt be. Az ingatlanok és a teraszok bérleti díjából, illetve a taxisok drosztdíjából szeptember 1-től jövő márciusig kapnának jelentős kedvezményeket a vállalkozások. A fővárosi Fidesz kevesli ezt. A szakmai szervezetek szerint pedig a turizmus visszaesése miatt a létükért küzdenek azok is, akiknek sikerült eddig talpon maradniuk.

Maga alá gyűrte és másfél kilométeren át vonszolta egy férfi testét a villamos

Maga alá gyűrte és másfél kilométeren át vonszolta egy férfi testét a villamos Budapesten. Az áldozatot egy megállóval korábban ütötte el a szerelvény, térfigyelő kamera rögzítette, hogy megpróbált átmászni a villamos két kocsija között. Később utasok vették észre, hogy tragédia történt. Köztük volt egy villamosvezető is, aki szerint kollégája nem tudta volna elkerülni a balesetet.

Biztonsági korlátok közé szorult járókelőt mentettek a tűzoltók

Biztonsági korlátok közé szorult járókelőt mentettek a tűzoltók hétfőn Budapesten. A férfi csípője akadt benn a járdát és a villamossíneket elválasztó korlát alig néhány centis résében. A tűzoltók csak speciális eszközzel tudták kiszabadítani, nem sérült meg. Megmentői olyan gyorsan dolgoztak, hogy a villamosforgalmat sem kellett leállítani.

20 ezer szurkoló nézheti a meccset a Puskás Arénában

Görcsbe rándul a gyomra a bajor miniszterelnöknek, ha a budapesti Szuperkupára gondol. Ezt ő maga nyilatkozta.

Három év börtönt kapott a külföldiekre támadó részeg férfi

Három év börtönt kapott a külföldiekre támadó részeg férfi. Tavaly novemberben üvegeket dobált feléjük egy budapesti villamoson, egyiküket meg is akarta ütni, szidta őket, hangoskodott velük. Az volt a baja velük, hogy nem magyarok. Nem sokkal korábban egy másik járművön egy hajléktalant rángatott meg és meglökte a villamosvezetőt. Az ítélet nem jogerős.

Nemzetközi kábítószer-kereskedő hálózatra csaptak le a kommandósok

Nemzetközi kábítószer-kereskedő hálózatra csaptak le kommandósok Budapesten. Több helyszínen egyszerre razziáztak. A gyanúsítottaknál kokaint és marihuánát találtak, összesen 14 millió forint értékben. A drog nagy részét az egyik bandatag belvárosi szórakozóhelyén árulták.

Bezárhat a budapesti szállodák többsége - mi lesz a magyar turizmussal?

A budapesti szállodák többsége bezárhat és a munkaerő közel felét kell elbocsájtaniuk a vendégek nélkül üresen álló hoteleknek. Az idegenvezetőknek pedig március óta szinte semmilyen munkájuk nincs. Az újabb határzár teljesen padlóra küldte a turizmust és egyelőre nem tudni hogyan fog felállni onnan.

Hajlakkot, zselét és sampont lopott - három óra alatt elfogták

Hajlakkot lopott, és vérző lába buktatta le. Három óra alatt elfogtak egy betörőt a budapesti rendőrök. A férfi volt élettársa fodrász szalonjából hajlakkot, zselét és sampont lopott. Részegen ment az üzlethez. Egy üvegajtót tört be, és megvágta a lábát. Sérülése miatt bukott le. Betöréses lopás miatt indult eljárás ellene.

Vegyes a fogadtatása az új nagykörúti kerékpársávoknak

A főváros vezetése augusztus végén döntött úgy, hogy visszakapják a kétszer két sávot az autósok a Petőfi Híd és a Blaha Lujza tér között. Az új festések valahol a járdára, másutt az eddigi parkolósávra irányítják a kerékpárosokat. Az új megoldással a Kerékpárosklub és az Autóklub sem elégedett.

Szigorítják a maszkviselés szabályait Budapesten

Marhaságnak nevezte Karácsony Gergely a Fidesz-KDNP javaslatát a hétfői rendkívüli közgyűlésen. A kormánypárti frakció 50 milliárd forintot akart elkülöníttetni a fővárosi költségvetésből gazdaság élénkítésre, pedig a főpolgármester szerint pontosan tudják a képviselők, hogy erre nincs pénze Budapestnek. A maszkviselési szabályokat viszont szigorították, és a kormánytól szűrőpontok felállítását kérik.

Négy kiló kábító hatású növényt foglaltak le a rendőrök egy budapesti boltban

Rendőrök szálltak meg egy budapesti boltot. Gyanújuk szerint az üzletben cannabist tartalmazó termékeket árultak. A hirdetésekben azt állították, hogy mindez legális, mert a termékekben nincs tiltott hatóanyag. A rendőrök azonban négy kiló kábító hatású növényt foglaltak le a boltban. A tulajdonosok ellen kábítószer kereskedelem miatt indult nyomozás.

Tüntettek a turizmusban dolgozók

Petíciót írtak és kormányzati segítségért tüntettek Budapesten a turizmusban dolgozók. Azt mondják: a koronavírus járvány miatt az ágazat bevétele szinte teljesen lenullázódott, ők mégis alig kaptak segítséget. A miniszterelnök szerint vidéken működik a turizmus, a budapesti problémákat pedig a fővárosnak kell megoldania.

Terepjáró próbálta leszorítani az útról

Megpróbálta leszorítani az útról a másik sofőr kocsiját egy városi terepjáró vezetője, az életveszélyes manőverről felvétel is készült. A platós kocsi vezetője neki is ment a másik autónak. A videót a Budapesti Autósok közösségének küldték el. Ott azt mondják, hogy egyre több hasonló felvételt kapnak. A rendőrség közúti veszélyeztetés miatt indított eljárást.

Kamerák előtt loptak a tolvajok, a felvételek alapján keresik őket a rendőrök

Kamerák kereszttüzében loptak a tolvajok. Pár napon belül, két - egymáshoz közeli - budapesti üzletből is hasonló módszerrel vittek el pénzt még augusztus végén. Mindkét boltban működnek biztonsági kamerák, amelyek rögzítették a lopást. A tolvajokat a felvételek alapján keresik a rendőrök.

Taxisofőr vitte a betörőket Budapesten

Taxisofőr vitte a betörőket Budapesten. A rendőrök péntek este a Gyömrői úton állítottak meg egy Opelt, mert - a gyanú szerint - a benne ülők fél órával korábban betörtek egy házba. A kocsi utasainál megtalálták az onnan eltűnt 11 ezer eurót, azaz csaknem négymillió forintot és ékszereket. A rendőrök szerint a társaság nemcsak most, hanem januárban is ezt a kocsit használta egy betöréskor. Egyikük taxisofőr és akkor még azzal dolgozott. Mostanra azonban levették róla a sárga matricát és a rendszámot.

Kézzel tolták a repülőt a budapesti repülőtéren

Négy ember kézzel tolt ki egy repülőgépet szombaton a budapesti repülőtéren. Az estről egy nézőnk küldött felvételt, amin az látszik, hogy a Lufthansa egyik utasokkal teli járatát a szárnyánál fogva állítják irányba. Egy híradónknak nyilatkozó pilóta azt mondta: európai repülőtéren ez szokatlan eljárás. A Lufthansa járatát kiszolgáló cég forgalmi igazgatója azonban híradónknak azt mondta: egy műszaki hiba miatt kellett a szokatlan megoldást választaniuk, amit semmilyen szabály nem tilt.

HŐS RENDŐR: Égő lakásból mentett ki egy idős asszonyt

Lángok csaptak fel egy 11. kerületi panelház 9. emeletén csütörtökön kora este. Egy szolgálaton kívüli rendőr és barátnője lélekjelenlétének köszönhető, hogy mindenki sértetlenül megúszta a balesetet. Éppen boltba indultak, amikor kiabálásra lettek figyelmesek. Gondolkodás nélkül mentek a házhoz, a páros férfi tagja pedig rohant a kilencedikre.

EVITA: Budapesten él a világ legidősebb mhorr gazellája

Evita a Fővárosi Állat- és Növénykert hét fős gazella csapatának egyik tagja. Az állat szép korban van, 2001-ben született: 19 éves és 4 hónapos is elmúlt, ez pedig igazi ritkaság ennél a fajnál, annyira, hogy ezzel a korral jelenleg Evita a világ legidősebb mhorr gazellája.

Fókusz Anno: Budapesten járt az X-Men filmek sztárja

Villáminterjút adott a Fókusznak Hugh Jackman Budapest belvárosában. A stáb egész nap követte a világsztárt a forgatáson. Az egyik szünetben, egy alma falatozása közben sikerült utolérnünk. Érkezésekor a repülőtéren pedig csak a Fókusznak adott interjút X-Men filmek főszereplője.

Megmarad a kerékpársáv a Nagykörúton

Megmarad a kerékpársáv a budapesti Nagykörúton - jelentette be Karácsony Gergely. A főpolgármester közölte: a Blaha Lujza tér és a Petőfi híd között a mostani egy helyett újra két sávon járhatnak majd az autók. Ezért itt megszűnnek a parkolók és azok helyén lesz a biciklisáv. Mindezt a héten kezdik el kialakítani. A Fidesz szerint a főváros vezetése elkésett és a holnapi iskolakezdés miatt óriási dugó várható Budapesten.

A szabályok betartásán múlik, hogy mennyire biztonságosan rendezhető meg a Szuperkupa-döntő

Biztonságosan megrendezhető Budapesten a labdarúgó Szuperkupa-döntő - mondta Híradónk kérdésére Merkely Béla. A Semmelweis Egyetem rektora szerint viszont minden a szabályok szigorú betartásán múlik.  A Miniszterelnökség vezetője pénteken azt közölte: a tervek szerint 6 ezer külföldi szurkolót engednének be. Őket a repülőtérről egyből a Stadionba szállítanák, és el is különítenék. A nemzetközi szövetség még nem bólintott rá a javaslatra.

Menet közben esett ki a kereke egy autónak

Menet közben esett ki a kereke vasárnap délután egy autónak Budapesten. Az egyik felüljárón ment éppen, amikor a bal első kerék lerepült róla. Erről videó is készült, a Budapesti Autósok Közösségének küldték el a felvételt. Ezen jól látszik, hogy a lerepülő alkatrész csak centiméterekkel kerüli el a négysávos úton haladó kocsikat.

Denevérek lepték el a Szent János Kórház sebészetének folyosóját a hétvégén

Denevérek lepték el a Szent János Kórház sebészetének egyik folyosóját a hétvégén. Volt olyan beteg, aki annyira megijedt tőlük, hogy bezárkózott a szobájába. Az állatmentők órákig kergették őket, mire befogták mindet. Az egyik például a betegszállító lift tetején bújt el, a másik az alagsorba menekült. A denevérek nem támadnak emberre, ennek ellenére veszélyesek lehetnek.

Ezek voltak az elmúlt évek legemlékezetesebb tűzijátékai

Az idei tűzijáték elmaradt, ami legutóbb 18 éve történt meg, igaz, akkor később bepótolták. Megmutatjuk az elmúlt évek legemlékezetesebb, legszínesebb rakéta parádéit. Vajon miért szeretik ennyire az emberek ezt a hangos, mégis csodaszép égi játékot?

Önként adta fel magát két ember a rendőrségen, miután a verekedésről készült felvételek nyilvánosságra kerültek

Csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsítanak két embert a szerda délutáni, 4-6-os villamoson történt tömegverekedés miatt. Miután a verekedésről készült felvételek nyilvánosságra kerültek, önként adták fel magukat a rendőrségen. A videó készítője, akit elsőként a 24.hu talált meg, Híradónknak azt mondta, megdöbbentő és sokkoló volt látni a verekedést.

FELVÉTELEN: Tömegverekedés a 4-6-os villamoson

Előbb egy nő kezdett el kiabálni, aztán kitört a verekedés – egy fiatal nő pedig mindezt telefonjával rögzítette. A felvétel a budapesti 4-6-os villamoson készült, a szerda délutáni csúcsforgalomban. A tömegverekedésnek már két gyanúsítottja van.

Nagyot drágulhat a temetkezés Budapesten

Ősszel 15%-kal emelné az urnafülkék és 20-szal a koporsós sírhelyek díját a Főpolgármesteri Hivatal. Azzal érvelnek, hogy utoljára hat éve emelkedtek az árak, pedig a bérköltségek azóta több mint a másfélszeresére nőttek. A közgyűlés jövő héten dönt a tarifákról.

60 milliárd forintért végezné el 17 budapesti kórház fertőtlenítő felújítását a kormány

60 milliárd forintért végezné el 17 budapesti kórház úgynevezett fertőtlenítő felújítását a kormány - vette észre a Portfolio. Hogy ez pontosan mit jelent, nem árulta el a Minisztérium. Híradónknak annyit közöltek: jövő héten adnak tájékoztatást a részletekről. A Népjóléti Bizottság szocialista elnöke szerint inkább a járvány elleni védekezést kellene erősíteni ebből a pénzből.

Csaknem 20 millió forintnyi eurót csaltak ki egy idős asszonytól

Rekord összeget, csaknem 20 millió forintnyi eurót csaltak ki egy idős asszonytól unokázós csalók Budapesten. Az átvert áldozat az ékszereit is odaadta a bűnözőknek. Az egyik gyanúsított is nagyapa korú, 74 éves. Őt elfogták, társát még keresik. A kicsalt értékek meglettek. Közben a nyomozók nyilvánosságra hoztak egy hangfelvételt arról, hogyan verik át az unokázós csalók áldozataikat.

Szurkolók szaggatták le a szivárványos zászlót a városháza épületéről

Leszaggatta a IX. kerületi Városháza épületére kitett szivárványos zászlót egy ferencvárosi szurkolói csoport éjjel.

Feldarabolták az áldozataikat, feltehetőleg a vagyonért öltek

Brutális darabolós gyilkosság gyanúsítottjait fogták el két évvel az áldozatok megtalálása után. Egy szlovák párt lőttek le négy évvel ezelőtt Budapesten egy luxuslakásban, feldarabolták a holttestüket és Pilisszentivánnál elásták. Két férfit fogtak el a nemzetközi nyomozásban, a gyanú szerint a vagyonukért ölték meg a párt.

Beindult a munka az Origo Filmstúdióban, újra világsztárok lepték el Budapestet!

Mostantól ismét kiszúrhatjuk Jason Momoát, Oscar Isaac-et, vagy Timothy Chalamet Budapest utcáin. A Dűne című film sztárjai ugyanis visszatértek Magyarországra, hogy az amerikai stábbal együtt plusz jeleneteket forgassanak az 1984-es sci-fi új változatához. Az Origo filmstúdióban márciusban állt le a munka a koronavírus-járvány miatt és csak most térhettek vissza az amerikai filmesek. Egyelőre a Dűne és egy másik produkció, a két balettozó fiatal lány pályáját bemutató Birds of Paradise forog. Persze a stábtagoknak, köztük a szupersztár színészeknek is alá kell vetniük magukat koronavírusteszteknek.

Összefogás indult az édesanya nélkül maradt budapesti családért

Összefogás indult az édesanya nélkül maradt budapesti családért. A nőre másfél hete zuhant rá egy férfi, aki kiugrott XI. kerületi panelházukból. Mindketten meghaltak. Férje azóta egyedül próbál helytállni, de rengeteg segítséget kap. Gyerekjátékokat, babakocsit és ruhákat adományoztak nekik. Több tejdajka pedig anyatejet is biztosít az anya nélkül maradt fél éves kislánynak.
Az apukával készült interjút itt nézheti meg hosszabban.

Új forgalmi rend, dühös autósok

Sok autós dühöngve fogadta, hogy megváltozott a forgalmi rend a belvárosban. Belső Erzsébetvárosban ugyanis új forgalom csillapított zónát alakítottak ki. Az autókat nem tiltották ki, de több utcában megfordították a forgalom irányát, behajtani tilos táblákat tettek ki és parkolóhelyeket számoltak fel kísérleti jelleggel. Ennek sokan nem örülnek, a kerület polgármesetere szerint viszont csak így lehet élhetőbbé tenni a belvárost.

Kilenc évvel ezelőtt elindultunk Budapestről Budapestre

Létezik Amerikában egy település, amelyet az 1800-as években magyar emigránsok alapítottak. Ezt a helyet elnevezték Budapestnek, majd bortermelésbe fogtak, így ott mindenki nem csak szereti és tudja, hogy mi az a Tokaji bor, de issza is. 9 évvel ezelőtt úgy döntöttünk, elindulunk Budapestről, Budapestre, hogy meglátogassuk és megismerjük az ott élőket.

A 20 éveseké a világ a budapesti tömegközlekedésben?

Van, aki túl fiatalnak tartja őket és bizalmatlan, fel sem száll arra a járműre, amit Orsi, Fanni, Enikő vagy Dániel vezet, és akad, aki puszikat és bókokat dobál, integet és meg is köszöni az utat. Miért lesz egy lány a húszas évei elején villamos, troli, vagy buszvezető? És hogy mer egy húsz éves srác egy egész metrószerelvényt irányítani?

Két sávon is átvágott, kidöntött egy lámpát, és a várakozó gyalogosok között állt meg

Majdnem több embert elgázolt egy audis az egyik Budapesti bevásárlóközpont előtt - a felvételt a Budapesti Autósok Közössége tette közzé. Szerintük a sofőr későn vette észre, hogy el kellene kanyarodnia, ezért két sávon is átvágott, kidöntött egy lámpát, és a várakozó gyalogosok között állt meg. Az általunk kérdezett vezetéstechnikai oktató szerint a sofőr nem mérlegelt semmit a manőver előtt.

Előzetes: A húsz éveseké a világ a budapesti tömegközlekedésben?

Van, aki túl fiatalnak tartja őket és bizalmatlan, fel sem száll arra a járműre amit Orsi, Fanni, Enikő vagy Dániel vezet, és akad aki puszikat és bókokat dobál, integet és meg is köszöni az utat. Miért lesz egy lány a húszas évei elején villamos, troli, vagy buszvezető? És hogy mer egy húsz éves srác egy egész metrószerelvényt irányítani? Fókusz Plusz szombat este a Híradó után!

Sztárok, akik imádják Budapestet

Luke Evans teljesen beleszeretett a magyar fővárosba és ezt esze ágában sincs eltitkolni a világ elől. A színész Budapesten forgatta legújabb kosztümös krimisorozatát és egy videóban a kulisszatitkok mellett a fővárosról áradozik. De nem ő az egyetlen Hollywood-i híresség.

Megmutatjuk, hogyan ünnepelték az állatok a budapesti állatkert 154. születésnapját

Már a 154. születésnapját ünnepeli a Fővárosi Állat- és Növénykert, de jobb formában van, mint valaha. A világ egyik legrégebbi modern állatkertje idén is fontos nívódíjat kapott, így duplán nyílt alkalom egy kis ünneplésre. A főszereplők persze még mindig az állatok, közülük az egyik legkisebb az a legnépszerűbb.

SZÜLETÉSNAPOS ÁLLATKERT: megajándékozták a lakókat

A születésnapos Fővárosi Állat- és Növénykertben bedobott piros játékokkal pezsdítik fel az ottlakó állatok életét. Persze vérmérséklettől és intelligenciától függően. Például a vörös vadbivaly „labdázásából” mostanában nem lesz olimpiai sportág. Hanga Zoltán arról is mesélt stábunknak, hogy kik az állatkert új lakói!

Még érezte felesége pulzusát, de már tudta, hogy nem lehet megmenteni

Még érezte felesége pulzusát, de már tudta, hogy nem lehet megmenteni - ezt mondta az RTL Híradónak az az édesapa, akinek feleségére pénteken zuhant rá a panelházukból kiugró férfi Budapesten. Mindketten meghaltak. A gyászoló férj azt mondta: az érthetetlen baleset miatt tönkrement az életük, de gyerekei adnak erőt a folytatáshoz; megpróbál erős maradni, és egyedül felnevelni őket.

Mennyire vonzó Budapest a külföldieknek a koronavírus-járvány óta?

A koronavírus miatt, csakúgy mint az összes többi fővárosban világszerte, Budapest is kiürült. Áprilisban 97 százalékkal kevesebb turista volt. De a mi a helyzet azóta, hogy megnyitottunk. A Fókusz stábja bejárta a legfelkapottabb helyeket és külföldi turistákat kérdeztünk, miért pont hozzánk jöttek nyaralni.

Budapest kinőtte a Sportarénát

Nagyobbat akartak, de a költségkeret miatt 10 ezer négyzetméterrel kisebb kézilabdacsarnokot kellett tervezni - ezt mondta a népligeti aréna tervezője az RTL Híradónak. Skardelli György szerint a legnagyobb kihívás az volt, hogy ennek ellenére a csarnok minden funkciója megmaradjon. Azt ígérik, a csaknem 80 milliárdos aréna külső tereit a helyiek is használhatják majd.

Bulinegyed: lehet, hogy már soha nem térhet vissza a régi élet?

Az ott élőknek öröm, a vendéglátósoknak bánat, ami a budapesti bulinegyeddel történt. Lehet, hogy már soha nem térhet vissza a régi élet. Nemcsak a vírushelyzet, hanem a csendrendelet miatt. És ez nem csupán a szórakozóhelyeket, hanem a dolgozókat és a turistákat is nagyban érinti!

BALESET: Ókori romok közé hajtott egy autós Budapesten

Ókori római romok közé hajtott egy autós Budapest III. kerületében, a Flórián téren szerda délután. A volánnál ülő idős nőt tűzoltók emelték ki a járműből, majd átadták a mentőknek.

Budapest legszebb részein futhatnak éjszaka, akik részt vesznek a Generali Night Run futamon

Egyedülálló sportélményben lehet része azoknak a futóknak, akik most szombaton részt vesznek az immár hetedszerre elrajtoló Generali Night Run futamon. A résztvevők 3 táv közül választhatnak: 6, 9, a sportosabbak pedig akár 21 km-en keresztül is futhatnak az éjszakai Budapest legszebb pontjain.

NÉZŐI: Lángolt a 9. emeleti panel

Füstmérgezést kapott két rendőr egy budapesti paneltűzben. A XI. kerületben kedden délután gyulladt ki egy erkély, a lángok pedig átterjedtek egy másikra is. A rendőrök a lakóknak igyekeztek segíteni, hogy biztonsággal kijussanak az épületből. Kórházba vitték őket, de információink szerint már jól vannak.

Vámosi Viki hazatért Budapestre


szerző:
2020.07.28. 08:54
Vámosi Viki hazatért Budapestre

Az Angliában élő modell autóval utazott haza a fővárosba, most pedig a Reggeliben mesélt a karantén időszakáról.

Kirepült a villamossínre hajtó kocsiból és súlyosan megsérült egy 14 éves fiú

Gerinc és koponyasérülésekkel, eszméletlen állapotba vittek kórházba egy 14 éves fiút, Budapesten, miután vasárnap autójukkal oszlopnak ütköztek és a villamossínek közé repültek a Hungária körúton. A középkorú sofőrt a baleset után bilincsben vitték el. Felmerült a gyanú, hogy alkohol vagy kábítószer hatása alatt állt.

Lánchíd: kiírják a közbeszerzést

Indulhat a Lánchíd felújítására kiírt közbeszerzési eljárás, miután rábólintott a Budapesti Közlekedési Központ igazgatósága. A tervek szerint jövő márciusban kezdődhet a munka, és 2023-ra érhet véget. A Lánchídon várhatóan másfél évig nem lehet majd közlekedni. Az elmúlt hónapokban egyre durvább politikai vita alakult ki a híd felújítása miatt.

Több ezren tüntettek az Indexért és a sajtószabadságért

Több ezren tüntettek az Indexért és a sajtószabadságért Budapesten. A tüntetők a Kolosy tértől a Budai Várba vonultak. A tüntetésen civilek és politikusok mondtak beszédet. A tüntetést szervező Momentum elnöke, Fekete-Győr András arról beszélt, hogy pártszimpátiától függetlenül sokan olvasták az Indexet, Fidesz szavazók is, mert a valóságot mutatta.

Olcsóbban lehet lakást bérelni

Olcsóbban juthatnak jobb minőségű albérletekhez a felsőoktatásba lépő diákok idén. A rekord nagyságú kínálat miatt ugyanis nem csak Budapesten, hanem a nagy egyetemi városokban is csökkentek az árak. A híradóknak nyilatkozó szakemberek szerint idén várhatóan sok leendő egyetemista bérel majd közösen lakást. Ez a költségek megosztása mellett a kockázat csökkentése miatt is hasznos lehet.

Különleges cicaházak a világ minden tájáról

Az egyik lapos tetejű, a másik klasszikus ház formájú. Van rajta üvegezett terasz, benne kényelmes takarókkal és házszámok, hogy a négylábúak tudják, melyikbe kell hazamenni. Ez a házilag barkácsolt cicalakópark Budapesten, a XIII. kerület egyik panelházának tövében bújik meg, a környékbeliek pedig sokszor jönnek ide megcsodálni a különleges házikókat.

Idén már biztosan nem lesz klíma a hármas metró szerelvényeiben

Idén már biztosan nem lesz klíma a hármas metró szerelvényeiben. Ezt a BKV közölte a Népszava kérdésére. A főpolgármester Facebook oldalán úgy reagált, a gyártó hozzájárulására várnak, mivel ha engedély nélkül szerelik fel a berendezéseket, elveszhet a gyártói garancia. Addig is a hármas metró összes kocsijába mennyezeti ventilátorokat építenek be, hogy javuljon a helyzet.

FELVÉTELEN: Tűz miatt liftbe szorult férfit mentettek a tűzoltók

Fiatal férfi ragadt két emelet között egy budapesti társasház liftjében szerdán délelőtt. A leállást egy kigyulladt villanyóraszekrény okozta. A tűzoltók segítségére azért volt szükség, mert a tűzből származó füst elkezdett beszivárogni a liftbe, ami akár fulladást is okozhatott volna.  

Csillapítják az autóforgalmat Budapesten

Úgynevezett forgalomcsillapított zónát alakít ki Budapesten a VI. és VII. kerületi önkormányzat a nagykörúton belüli területein. Nem tiltják ki az autókat, de az itteni utcák forgalmi rendjét úgy szervezik át, hogy az autós átmenő forgalom gyakorlatilag lehetetlenné váljon. Mindezt egyelőre teszt jelleggel. A Budapesti Autósok közössége szerint az elmúlt hónapokban többször is kapkodva végeztek forgalmi átszervezéseket és ez több helyen is káoszt okozott.

93 büntetőpontot ért a menekülés

Kilenc piros lámpán hajtott át, két egyirányú utcán száguldott végig a menetiránnyal szemben, és többször a buszsávot is használta egy rendőrök elől menekülő, ittas autós Budapesten még péntek hajnalban. Az üldözésről készült videót kedden hozták nyilvánosságra.

Egységes szabályokat alakítanának ki Budapesten a rövid távú lakáskiadás szabályairól

Egységes szabályokat alakítanának ki Budapesten a belvárosi kerületek a rövid távú lakáskiadás szabályairól. A terézvárosi önkormányzat jövő héten, kérdőíveken kezdi felmérni a kerületi lakók tapasztalatait az Airbnb-lakásokként is emlegetett ingatlanokról. A polgármester azt mondja: a szabályokat betartókat szeretnék jutalmazni. Az apartmankiadók egyesülete szerint a vendégek és nem a kiadható napok számát kellene korlátozni.

Rabszolgaként tartott embereket egy férfi Budapesten

Rabszolgaként tartott embereket egy férfi Budapesten a gyanú szerint. Napi 16 óránt dolgoztatta őket, némi élelemért. Miután kiszabadultak, a Baptista Szeretetszolgálat védett házába kerültek. Azt mesélték, embertelen körülmények között tartották őket egy lakókocsiban. Az ügyben emberkereskedelemmel és csalással gyanúsítanak egy 49 éves férfit.

Magyarországra érkezett Gábor Zsazsa özvegye, hogy előkészítse az egykori hollywoodi szupersztár temetését

Magyarországra érkezett Gábor Zsazsa özvegye. Frédéric von Anhalt herceg azért jött Budapestre, hogy előkészítse felesége, az egykori hollywoodi szupersztár temetését. Gábor Zsazsa 1917-ben született Budapesten, és a II. világháború elején költözött az Egyesült Államokba, ahol néhány év alatt igazi sztár lett. Kilencszer házasodott, utolsó férje volt Frédéric von Anhalt. A színésznő 99 éves korában halt meg 2016-ban. Holttestét elhamvasztották. Utolsó kívánsága az volt, hogy itthon helyezzék végső nyugalomra.

Sörényes hangyász született Budapesten

Szerencse is kell hozzá, hogy észrevegyék, de akinek sikerül, biztos nem állja meg mosolygás nélkül. Már a közönség is rácsodálkozhat a Fővárosi Állat- és Növénykert legújabb jövevényére, a sörényes hangyász kölyökre. Ez Dél-Amerikában veszélyeztetett faj. A budapesti párnak már ez a harmadik utódja.

Növényeket ültetett az étterme előtt tátongó gödörbe

Megunta a hónapok óta az étterme előtt tátongó munkagödröt a tulajdonos, és miután nem tudta kideríteni, ki felelős, növényeket ültetett bele. A közterületfelügyelők azonban figyelmeztették a budapesti vendéglőst, az RTL Híradónak szombaton azt mondták, végül nem indítottak eljárást az ügyben. A gödör az áramszolgáltatóé, ahol állítják, épp a jövő héten akarták betemetni.

Budapest a 3. legudvariatlanabb város Európában

Szóváltás a jegypénztárnál. Keménykedő ellenőr a villamoson. Szemétben úszó bulinegyed. Vajon csak néhány ritkán előforduló esetről van szó, vagy tényleg jellemző a budapestiekre az udvariatlanság? A CEOWorld nevű amerikai magazin szerint az utóbbi: az online újság még a járvány előtt végzett egy felmérést, amelyben 178.500 európai felnőttet kértek meg, hogy a kontinens 50 legnagyobb városa közül válasszák ki az 5 legbunkóbbat.

Idén elmarad a tűzijáték

Járványügyi szempontból veszélyes lehet, ezért nem lesz tűzijáték az idén augusztus 20-án Budapesten, sőt a tisztavatás kivételével minden központilag szervezett rendezvény elmarad. Ezt Gulyás Gergely miniszter jelentette be a mai kormányinfón. „Örülök, hogy a kormány kivételesen hallgatott a józan hangokra” – így reagált a hírre Karácsony Gergely főpolgármester.

Kigyulladt egy háromszintes lakás Budapesten, a szomszédok is segítettek az oltásban

Arra értek haza a tulajdonosok, hogy ég a lakásuk. Szerda késő este gyulladt ki egy háromszintes, 250 négyzetméteres ház Budapesten, ahol négy család él. A szomszédok vették észre a lángokat, ők rohantak oltani köntösben és papucsban. Aztán 30 tűzoltó is megérkezett, akik hajnalra oltották el a tüzet. Az emeleti szobák kiégtek, a ház lakhatatlanná vált. Hogy mi okozta a tüzet, még nem tudni.

A főváros szerint kormányközeli civilek hekkelték meg a Liget-rojektről indított felmérést

A főváros szerint kormányközeli civilek hekkelték meg a Liget-projektről indított online lakossági egyeztetést. A Liget-projekt vezetője szerint viszont csupán a fővárosnak nem tetszik a végeredmény, amely alapján az emberek többsége az eredeti terveket támogatja. Baán László azt mondta: a főváros ezt nem akarja figyelembe venni és továbbra is befagyasztaná a projektet. A Városliget jövőjéről két hétig lehetett üzenni Budapest vezetésének.

MI VALÓSUL MEG? - Milyennek álmodták meg a Liget-projektet

A Magyar Zene háza már szerkezetkész, 2021 végén adják át. És épül az új Néprajzi Múzeum is. Az Új Nemzeti Galéria viszont csak a látványtervig jutott. Jelen állás szerint nem nyit meg a Magyar Innováció Háza és nem épül fel a Városligeti Színház sem.

EGYESÜLT ÁLLAMOK: 50 állam van, 50 féleképpen kezelik a vírust

Már lassan elviselhetetlen a bezártság a bizonytalanság, és az egymásnak ellentmondó intézkedések, miközben a vírus még mindig folyamatosan terjed Amerikában. Ezt mondta híradónknak az a bostoni magyar házappár, akik most úgy döntöttek, hogy 2 kisgyerekükkel együtt Budapestre költöznek.

Ősszel derülhet ki, melyik kerület szigorítja a rövid távú lakáskiadást

Ősszel derülhet ki, melyik kerület szigorítja a rövid távú, turisztikai célú lakáskiadást. A terézvárosi önkormányzat már korlátozásról írt Híradónknak, amit a lakhatási válsággal indokolnak. A szállásadók viszont továbbra is a megélhetésüket féltik. A kormány csütörtökön jelentette be, hogy a kerületek kezébe adnák a szabályozást.

Újabb medvenyom, ezúttal Hatvan közelében!

Többen medvéket láttak szerda reggel Petőfibányán, a Hatvan közeli településen egy anyamedvét és két bocsát láthatták. A polgármester szerint a közeli erdőben a vadászok etetnek, ez vonzhatja a medvéket. Azt kéri, most egyedül senki se menjen a temető közelébe. Legutóbb Budapesttől északra, a Nógrád megyei Bercel közelében észleltek medvenyomokat.

JEGES MENTÉS: Jéggel kellett levinni egy férfi 43,5 fokos lázát

A kánikulában a kocsijában lett rosszul egy férfi, mikor megtalálták, már több mint 40 fokos volt a hőmérséklete. Míg a mentők próbálták stabilizálni az állapotát, rendőrök egy benzinkútról szereztek jeget. Andorkó Tibor korábban 12 évig mentőápolóként dolgozott, azt mondja sok extrém esetet látott, de ilyen "jeges mentése" egyszer sem volt. Az eljárás azonban nem újdonság, a jég ilyen esetekben életmentő lehet.

Noszály Sándor az elmúlt tíz évben a hollywoodi sztárok kedvenc edzője lett

A ma is sármos teniszező, Noszály Sándor 10 év után tért haza Los Angelesből Magyarországra. Puszta kalandvágyból indult el a tengerentúlra, és pár év után már a legismertebb amerikai színészeket és üzletembereket tanította teniszezni. Itthon Balázs Attilát edzi, aki most a világranglista 76. helyén áll.
A Sándorral készült amerikai beszámolót ide kattintva nézheti meg hosszabban.

Kézfertőtlenítő miatt gyulladt ki egy autó

Kézfertőtlenítő miatt gyulladt ki egy autó egy élelmiszerbolt parkolójában, Budapesten. A kocsi a tűző napon állt, a tulajdonosok néhány perce vásároltak, amikor bentről meglátták a nagy füstöt. Az autó eleje teljesen kiégett. A katasztrófavédelemnél arra figyelmeztetnek, hogy az alkoholos fertőtlenítők tűzveszélyesek, ezért azokat körültekintően kell tárolni.

NINCS OK A PÁNIKRA: A budapesti csapvízzel nincs semmi gond

Több mint 32 féle gyógyszer hatóanyagát mutatta ki a budapesti ivóvízben egy magyar kutatócsoport. Az antidepresszánsokon kívül fájdalomcsillapotókat, lidokaint, epilepszia kezelésre használt vegyületeket és hormonokat is találtak. A mennyiség viszont olyan elenyésző, hogy a Magyar Víziközmű Szövetség szerint meg sem érzi az emberi szervezet.

Magasabb a légszennyezettség, mint a járvány előtt

Budapest az első olyan európai nagyváros, ahol a légszennyezettség már június elejére magasabb lett, mint a járvány előtt volt. Ezt mondták a Greenpeace szombati demonstrációján, az Európai Környezetvédelmi Ügynökség adataira hivatkozva. A környezetvédők szerint a gyors levegőromlásban közrejátszhatott az ingyenessé tett parkolás is, emiatt a fővárosban állandósultak a dugók.

Elfogadták a budapesti csendrendeletet

Elfogadták a Bulinegyed szabályozásáról szóló rendeletet. A döntés meghatározza a szórakozóhelyek és boltok nyitvatartását és működését. Vannak, akik szerint a legszigorúbb csendrendelet született meg, a polgármester viszont konszenzusról beszél. A rendelet a kihirdetése után 60 nappal lép életbe, várhatóan augusztus végén.

Kis híján az áradó Dunába zuhant egy autó Budapesten

Kis híján az áradó Dunába zuhant egy autó Budapesten, péntek délután. Úgy tudjuk: a sofőr túl gyorsan hajtott a pesti rakparton, majd egy kanyarban kisodródott, átszakította a szalagkorlátot, és a Dunához vezető lépcsőkön állt meg. A sofőr csak könnyebben sérült meg. Az összetört kocsit a tűzoltók emelték vissza az útra.

Élőben közvetítette, ahogy 120-szal száguld Budapesten

Élőben közvetítette a Facebookon egy autós, ahogy a többi kocsi közt cikázva 120-szal száguld Budapesten, az újpesti víztoronynál. A magát autókereskedőnek valló férfi így akarta megmutatni leendő vevőinek, hogy milyen gyorsak az eladásra szánt autói. Közben számtalan szabályt szegett meg, és veszélybe sodorta a többi autóst. A rendőrség már vizsgálja a videókat.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való