KERESÉS search-close

DNS

48 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "DNS"

13 év után a DNS-e buktatta le a gyilkost

A rendőrség a kezdetektől fogva a 41 éves férfit gyanúsította a nagykanizsai gyilkosság ügyében, ám egészen tavalyig nem találtak ellene semmilyen bizonyítékot. A gyilkost végül a DNS-e buktatta le, amit egy szabóollón találtak az áldozat házában.

Az orángutánokra is veszélyes lehet a koronavírus?

Indonéziában az orángután rehabilitációs központban különleges óvintézkedéseket vezettek be nem csak az ott dolgozók biztonsága érdekében, hanem az ott élő védett majmok miatt is. Az orángutánok DNS –e nagyon hasonló az emberi DNS-hez, így attól tartanak, hogy a COVID-19 rájuk is veszélyes lehet.

Egy igazi 007-es ügynök bukkant fel a Drága örökösökben?

Ezaz Mónika! Így kell feltűnésmentesen DNS-mintát venni... tisztára, mint a James Boondban!

A legújabb részt ITT tudod megnézni!

12 év után bukott le a gyilkos

12 évvel ezelőtt gyilkolt, most a DNS-e buktatta le. 2007-ben ölt meg egy idős embert Nagykanizsán az a férfi, akit most fogtak el a rendőrök azzal a gyanúval, hogy a pénzéért ölte meg 81 éves áldozatát. A rendőrök már akkor is rá gyanakodtak, de nem tudták bizonyítani, hogy ő gyilkolt. Azóta viszont fejlettebb technikával vizsgálják a DNS maradványokat, így már le is letartóztatták a férfit.

Az osztrák hegyekben eltűnt férfi holttestét találhatták meg

Megtalálhatták annak a magyar fiatalembernek a holttestét, aki majd két hónapja tűnt el Ausztriában. A 25 éves férfi pincérként dolgozott Tirolban, egy szurdokhoz ment kirándulni egyedül, amikor nyoma veszett. Egy hete az Inn nevű folyóban találtak egy holttestet, a helyi újságok szerint valószínűleg a magyar férfi az.

Nincs DNS a bőnyi gyilkos golyón

Nem voltak DNS-maradványok a gyilkos lövedéken – folytatódott a 2016-os bőnyi rendőrgyilkosság tárgyalása. A rendőr megölésével a szélsőjobboldali Győrkös Istvánt vádolják, akihez házkutatásra érkeztek a nyomozók, ekkor alakult ki a tűzharc. Védői szerint, a nyomok hiányában nem biztos, hogy a vádlott lőtte le a nyomozót. Az ügyészség szerint így is elegendő bizonyíték szól ellene.

Tagad a budapesti órabolti rablási kísérlet gyanúsítottja

A férfit egyébként a térfigyelő kamera vette fel, és a DNS-ét is megtalálták a helyszínen. Ezek alapján azonosították. A bíróság pénteken letartóztatta. A döntés ellen fellebbeztek, ezért nem jogerős. A gyanú szerint egy hónapja akart kirabolni egy még meg sem nyílt budapesti óraüzletet. A bolt munkatársa azonban nem ijedt meg tőle.

 

Először találkoztak a testvérek

Megtalálta a tűt a szénakazalban. Ezt mondta egy 72 éves francia férfi, aki egész életén át kutatta, ki volt az apja. Csak annyit tudott, hogy a normandiai partraszálláskor érkezett az amerikai hadsereg tagjaként Európába 1944 júniusában. Ez az információ azonban kevés volt. Néhány hete menye javaslatára DNS mintát adott egy amerikai családfakutató cégnek. Azonnal meglett a féltestvére.

Brutális tett: 31 év után meglehet a gyilkos

Őrizetbe vette a francia rendőrség annak a 4 éves kislánynak a szüleit, akinek megkínzott holttestét 31 éve találták meg egy autópálya mellett. A kislányt annyira súlyosan bántalmazták, hogy csak most sikerült azonosítani testvére DNS-e alapján.

Vajon az apa hajlandó a DNS tesztre?

Zsolt apa nélkül nőtt fel, és nemrég vette fel a kapcsolatot édesapjával az interneten. Bár már találkoztak személyesen, Zsigmond letagadta az apaságot. Zsolt most azért érkezett, hogy rávegye a férfit a DNS tesztre.  

Gyilkosság: új eljárás, nincs holttest

Nincs elég bizonyíték, nincs holttest - új eljárás lesz a darnózseli gyilkosság ügyében, a bíróság ugyanis hatályon kívül helyezte az elsőfokú határozatot, amelyben felmentették a felesége megölésével vádolt hentest. A férfi ma is csak annyit mondott a bíróságon, hogy nem követte el a bűncselekményt. Az asszony 3 éve tűnt el mosonmagyaróvári munkahelyéről, később az otthonuk közelében lévő réten és férje kocsijában megtalálták a DNS-ét.

Kihantolják Dali maradványait

Rövidesen kihantolják Salvador Dalí földi maradványait egy katalóniai temetőben. A 1989-ben elhunyt világhírű képzőművészről azt állítja egy 61 éves katalán nő, hogy ő volt az apja. Két év pereskedés után egy madridi bíróság most elrendelte az exhumálást a DNS-mintavétel érdekében.

A DNS-e buktatta le a rablót

Öt év után azonosították a nagykanizsai késes rablót. A férfit nemrég egy másik ügy miatt tartóztatta le a rendőrség, a DNS mintája alapján derült ki, hogy 2012 decemberében ő próbált kirabolni egy éjjel-nappali üzletet Nagykanizsán. Az ügyészség vádat emelt ellene.

Cigicsikk buktatta le 21 év után a gyilkost

Cigicsikken talált DNS minta buktatta le 21 év után a gyilkost. A gyanú szerint egy román férfi és társa ölhetett meg 1996-ban Kiskunfélegyházán egy férfit. Akkor nem bukkantak a nyomukra, de most leporolták az aktát és a modern technika a nyomozók segítségére volt. Márciusban fogták el Spanyolországban a gyanúsítottat, társáról kiderült, évekkel korábban meghalt.

17 év után a DNS-e buktatta le

Örökre börtönbe küldené a kiskunfélegyházi cukrásznő gyilkosát az ügyészség. Életfogytig tartó börtönt kérnek rá, 17 évvel a bűntény után bukkantak a nyomára. Az ügyész szerint a férfi a kecskeméti vasútállomásról csalta el áldozatát, majd megerőszakolta, megfojtotta, és az erdőben hagyta. Eddig 13-szor ítélték el, a DNS-e buktatta le.

Fókusz 2016-07-22


szerző:
2016.07.22. 18:55
Végre! Meghosszabíthatjuk életünket

Hogy meddig élünk, és milyen betegségekre vagyunk hajlamosak, az a DNS-ünkön múlik, melynek hosszúsága az idővel csökken, ami a sejtosztódás végét is jelentheti. Szerencsére van egy megoldás, egy enzim, ami visszafordíthatja a káros folyamatokat, ezáltal meghosszabbítva életünket.

Szabadon engedhetik az elítélt rablót, mert lehet, hogy az ikertestvére volt a tettes

Nagyon nagy szívás, ha az ember DNS-e tökéletesen megegyezik valaki máséval!

19 év után találták meg a csapi gyilkosság tettesét

19 éves volt, amikor elkövette a gyilkosságot, és majdnem húsz éven át őrizte a szörnyű titkát. A csapi gyilkosság annak idején megrázta az egész települést. A férfi kezén végül 37 éves korában kattant a bilincs, a DNS-ei buktatták le. És persze azok az új vizsgálati módszerek, amelyek lehetővé teszik, hogy megtalálják 10-20 évvel ezelőtti bűncselekmények elkövetőit.

Egy férfiről kiderült, hogy a gyermeke apja valójában az ő soha meg nem született ikertestvére

Most nyilván zavartan néz maga elé, és azt kérdezi: mi van?! Ne aggódjon, mindent elmagyarázunk, de készüljön fel, nagyon bizarr lesz!

Kiderült a homoszexualitás genetikai háttere

Egy kutatócsoport azt állítja: sikerült azonosítaniuk azt a kilenc pontot a férfiak genetikai kódjában, amelyek alapján eldől, hogy heteroszexuális vagy meleg lesz-e az illető.

17 év után vallott be mindent

17 év után megtalálták azt a nőt, aki saját csecsemőjét ölte meg 1998-ban Székesfehérváron. A nő 17 akkor éves volt, és már akkor gyanakodtak rá a rendőrök. Most DNS mintát kértek tőle, hogy összehasonlíthassák a helyszínen talált mintákkal. De amikor meghallotta, mit akarnak tőle, inkább mindent bevallott. Emberöléssel vádolják, szabadlábon védekezhet.

19 éve gyilkolt, most emeltek vádat ellene

Egy háromezer forintos tartozás miatt ölt meg egy idős házaspárt az a férfi, aki ellen a napokban emelt vádat az ügyészség. A gyilkosság még 1995–ben történt, a gyanúsítottat pedig 19 év után, tavaly májusban sikerült elfogni. A DNS mintái buktatták le. A brutális gyilkosság után ugyanis elszívott néhány cigarettát, amelyeket a nyomozók megtaláltak, a szakértők pedig megállapították, hogy ő lehetett a gyilkos.

Két férfi gyilkolhatott Soroksáron

Ketten gyilkolhatták meg egy évvel ezelőtt a 36 éves családanyát Soroksáron. A nyomozók két DNS-mintát rögzítettek, ez alapján gondolják, hogy egy fiatalabb és egy idősebb férfi ölhette meg brutálisan az asszonyt.

Előzetes: két férfi lehetett a gyilkos

Ketten gyilkolhatták meg egy évvel ezelőtt a 36 éves családanyát Soroksáron - közölték a rendőrök. A nyomozók két DNS-mintát rögzítettek. 

Fókusz Plusz 14-03-15


szerző:
2014.03.15. 19:30
Fókusz Plusz 14-03-15

Fókusz Plusz: Történelemből négyes! Nem tudjuk a nemzeti dalt, és hogy kik harcoltak 48-ban! De a hivatalos történetírás is sántít néha. A Petőfi-rejtély nyomában - Megmutatjuk a barguzini csontváz DNS tesztjét, lehet, hogy a forradalom költője tényleg Szibériában végezte?

Forró nyomon 12-11-07


szerző:
2012.11.07. 22:00
Forró nyomon 12-11-07

Forró nyomon: Családi videókat mutatunk és egy zaklatott, széthullott család életét próbáljuk feltérképezni a Forró nyomonban. Szita Bence mindenki gyereke volt, és mégis egy kicsit senkié.

„A babám színes bőrrel született. Megcsaltak?”

A külső szemlélő számára kínos, vagy talán vicces szituáció, de az érintetteknek maga a rémálom: mi van akkor, ha egy fehér bőrű házaspárnak színes bőrű gyermeke születik? Mert elvileg ez nem lehetséges. Vagy mégis?

A szerelem rabjai 12-02-13

A szerelem rabjai, 69. rész - Barbara hazautazik és bejelenti, hogy elválik Guillótól. Pancho undok Tangóval, és nem akarja Laura mellett látni. Tatiana és Nicolas elhatározza, hogy járni kezdenek. Bethania egy lakást ad Juannak, hogy el tudjon vonulni. Alicia betoppan az Achaval házba, megköszönni, hogy Santiagó nem kér DNS-vizsgálatot Tatiana ügyében. Santiago úgy dönt, hogy a nevére veszi Gabrielát.

Új delfinfaj lubickol Ausztrália partjainál

Hozzávetőlegesen 150 egyedet számlál az új faj és kizárólag Melbourne környékén él.

Fej nélkül került elő a híres bandita

Megtalálták Ned Kelly, a hírhedt bandita csontvázát, a koponyája azonban nincs meg.

A kenguruk „vérében” van az ugrálás

Külön „ugrógéncsoportja” lehet a kenguruféléknek - erre jutott egy nemzetközi tudóscsapat.

Hamarabb halnak az aluliskolázottak

Friss vizsgálatok szerint az alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkezők hajlamosabbak a gyorsabb öregedésre.

Hol akadt el Rohac DNS-éről az információ?

Vizsgálatot indított az Országos Rendőr-főkapitányság Rohac DNS-e miatt.

Pihentették a Fenyő-ügy fő bizonyítékát?

Rohactól két éve, egy másik ügyben elrendelt letartóztatásakor vettek DNS-mintát itthon

Magyarázatot várnak az NNI-től Rohác-ügyben

Az ügyészség vizsgálja, hogy mi akadályozta a nyomozó hatóságot a Fenyő-gyilkosság elkövetőjének azonosításában.

Fókusz 11-02-11


szerző:
2011.02.11. 20:45
Fókusz 11-02-11

Fókusz: Már hajnalban elkezdte az ünneplést Vastag Csaba, akit a Reggeli stábja köszöntött fel először a születésnapján. Az X-Faktor győztesét ezután internetezők árasztották el üzenetekkel, majd legjobb barátja, Mészáros Árpád Zsolt toppant be interjú közben váratlanul. Kiderült a DNS-vizsgálat végeredménye: most már hivatalosan is Kovács Lázár annak a kisfiúnak az édesapja, aki miatt apasági pert indítottak ellene.

24 év után derült ki, hogy ártatlan

Huszonnégy évnyi börtön után tisztáztak egy texasi elítéltet a nemi erőszak vádja alól - közölte csütörtökön az illetékes bíróság.

Kié lehet az eddig titkolt gyermek?

Az egyik hetilap csütörtökön címoldalon hozta le, hogy egy népszerű televíziós műsorvezetőnek házasságon kívül született gyereke.

Mónika – A kibeszélőshow 10-05-11

Elegem van a hazugságaidból, döntsön a DNS-vizsgálat!

DNS-védelem a kegytárgyakon


szerző:
2010.02.18. 15:31
DNS-védelem a kegytárgyakon

Mikropontos védelemmel látja el egyházi kegytárgyait a Nyírségi Egyházmegye 38 egyházközsége.

Vádemelésre vár a kiskunlacházi gyerekgyilkos

A brutálisan meggyilkolt kislány ügyében benyújtott indítványról 30 napon belöl dönt az ügyészség.

Igazi helyszínelők


szerző:
2009.11.11. 19:08
Igazi helyszínelők

A legmodernebb technológiával ellátott DNS labort adtak át Budapesten.

18 évig raboskodott a hátsó udvaron

Az asszonynak két gyereke is született fogva tartójától.

Elemzik Lincoln vérét


szerző:
2009.05.06. 11:06
Elemzik Lincoln vérét

A vérminta elemzése fényt deríthet Lincoln feltételezett betegségeire.

Profik követték el a roma-gyilkosságokat?

Bencze József elmondta: rendőrök, katonák és a francia idegenlégió magyar tagjai között is keresik a romák elleni támadások tetteseit.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való