KERESÉS search-close

David Cornstein

8 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "David Cornstein"

Trump-Orbán találkozó: nincs napirenden

Nincsen napirenden Donald Trump és Orbán Viktor találkozója - erősítette meg az RTL Híradónak az amerikai nagykövet. David Cornstein szerint akkor veti fel egy találkozó lehetőségét az amerikai elnöknél, ha előrelépést látnak például a katonai együttműködésben vagy az ukrajnai helyzet megoldásában. Orbán Viktort a 2010-es megválasztása óta egyszer sem hívták meg hivatalos útra Washingtonba. A nagykövettel készült exkluzív interjút megnézheti: ITT.

EXKLUZÍV INTERJÚ: az amerikai nagykövetet kérdeztük a CEU-ról

David Cornstein az RTL Híradónak adott exkluzív interjút, amelyben beszélt a CEU költözéséről és az Orbán-kormányról is. (magyar szinkronnal!) For English version click here!

EREDETI NYELVEN: Az amerikai nagykövet adott exkluzív interjút

David Cornstein az RTL Híradónak adott interjút. A CEU költözéséről és az Orbán-kormánnyal folytatott tárgyalásairól is kérdeztük. (angol változat) Az interjú magyar szinkronnal ITT!

Amerikai nagykövet a CEU-ról: Ez kudarc

Kudarcnak és szomorúnak tartja az amerikai nagykövet a CEU költözését. David Cornstein az RTL Híradónak adott exkluzív interjúban azt mondta, az Orbán-kormányt és az egyetem vezetését is hibásnak tartja azért, hogy nem született megállapodás. Szerinte más területeken folytatják az együttműködést, arra pedig kitérő választ adott, hogy szerinte az oktatás szabadsága sérült-e.

 

Lehet, hogy kérnek majd valamit a kormánytól

Hamarosan tárgyalhat a kormány a CEU-val és az Egyesült Államok budapesti nagykövetével az egyetem sorsáról, jelentette be David Cornstein. Az amerikai diplomata azt mondja, Donald Trump megválasztása óta jó a viszony a két ország között, és eddig semmit nem kértek a kormánytól, de ez most változhat. A Fidesz szerint fontos a jó viszont, de a törvényeket a CEU-nak is be kell tartania.

David Cornstein: nem aggódnak amiatt, hogy Magyarország közel kerülne az oroszokhoz

Nem aggódnak Washingtonban amiatt, hogy Magyarország túl közel kerülne Oroszországhoz - erről is beszélt az RTL Híradónak adott exkluzív interjújában az új amerikai nagykövet, David Cornstein.   

 

EXKLUZÍV: teljes interjú az új amerikai nagykövettel

A magyar kormánynak akart üzenni azzal, hogy megérkezése után a CEU-ra látogatott - ezt mondta az RTL Híradónak az új amerikai nagykövet. David Cornstein szerint a Trump-kormány figyelemmel kíséri az egyetem sorsát, szerinte a magyar kabinetnek minél hamarabb alá kellene írnia az egyetem fennmaradását garantáló megállapodást. Az új nagykövet határozott és erőskezű vezetőnek nevezte Orbán Viktort, a miniszterelnök washingtoni látogatásáról azonban szerinte nincs döntés.

RTLII Híradó: Nagyon fontos kérdés a Trump-kormánynak a CEU-ügy

Nagyon fontos kérdés a Trump-kormánynak a CEU-ügy, ideje, hogy elháruljon az egyetem Budapesten maradásának utolsó akadálya, és a magyar kormány aláírja a megállapodást New York állammal - egyebek közt ezt mondta az RTL Híradónak adott exkluzív interjúban az új amerikai nagykövet. David Cornstein a lehetséges Orbán-Trump találkozóról és a magyar-orosz barátkozás amerikai megítéléséről is beszélt. Rédli Balázs interjúja.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való