KERESÉS search-close

Egyesült Államok

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Egyesült Államok"

Számíthat a halottak szavazata is

Már csaknem 38 millióan leadták szavazatukat az Egyesült Államokban, pedig még két hét van az elnökválasztásig. A koronavírus-járvány miatt azonban minden eddiginél többen éltek a lehetőséggel, hogy hamarabb voksoljanak személyesen vagy levélben. Ez viszont számos kérdést felvet, például azt, mi lesz annak a szavazatával, aki már voksolt, de a választásig esetleg meghal.

Fuldokló csecsemőt mentett egy rendőr az Egyesült Államokban

Az anya azután küldte segélyhívását, hogy 4 hónapos babája már mozdulatlan volt, mivel nem kapott levegőt. A járőr hamarabb ért oda, mint a mentők, és azonnal akcióba lépett. A kicsi komoly sérülés nélkül megúszta az esetet.

Meg akarta ölni a polgármestert azért, mert kötelező maszkviselést rendelt el

Több száz focihuligán tüntetett szombaton Pozsonyban, a koronavírus miatt bevezetett korlátozó intézkedések ellen. A tiltakozók a rendőrökre is rátámadtak, akik erre könnygázzal és vízágyúval oszlatták fel a tömeget. Az Egyesült Államokban volt, aki ennél is tovább ment. Azt tervezte, hogy megöli az egyik kisváros polgármesterét, mert az kötelező maszkviselést rendelt el.

Egy órán keresztül üldözték a 11 éves busztolvajt

Hadseregnyi rendőr üldözött több mint egy órán keresztül egy 11 éves amerikai kisfiút, aki elkötötte az iskolabuszt, és vad száguldozásba kezdett a városban. A hajsza végül egy lakóház kertjében ért véget, ahol a szökevény egy fának ütközve ripityára törte a buszt. Miután sértetlenül kimászott a roncsból, a rendőrök bilincsben vitték el. 

Egyre közeledik az amerikai elnökválasztás napja, de ki alkalmas az ország vezetésére?

Az amerikai elnökválasztást hagyományosan Halloween után néhány nappal tartják, de úgy néz ki, az USA már hónapokkal korábban egy horrorfilm díszlete lett. A koronavírus-járvány őket érinti a legsúlyosabban az egész világon, a George Floyd ügy újra felszította az etnikai ellentéteket, és eközben egy bizonyos Donald J. Trump személyében minden idők egyik legellentmondásosabb megítélésű elnöke vezeti az országot.

Elfogták a szökött rabot

Elfogták azt a rabot, aki a tárgyalásáról szaladt el az Egyesült Államokban. A szökéséről biztonsági kamerák is készítettek felvételeket. Az üldözés közben egy rendőr megsérült, miután rá akart ugrani a menekülőre, de elvétette a mozdulatot.

Rendőrök mentették ki az őzeket egy Ohio állambeli ház medencéjéből

Fiatal őzeket kellett kimenteni egy medencéből az amerikai Ohio államban. A tulajdonos hívta fel a rendőröket azzal, hogy az állatok beleestek a vízbe, és már egy órája nem tudnak kijönni. Az egyenruhások medencetisztító hálókkal terelték egyesével a szélére a gidákat, amelyeket aztán egymás után hevederrel emeltek ki a vízből. Az állatok, miután kijutottak, visszanyargaltak az erdőbe.

Mindet elpusztított a tűz

Felperzselt föld, és törmelékkupac. Ennyi maradt a tűz pusztítása után Kalifornia államban, ahol több kitelepített helybéli most először szembesülhetett a természet erejével. Még mindig csaknem hatezer négyzetkilométeren tombolnak a lángok, de a hatóságok most azt mondják, urai a helyzetnek. Ez azonban könnyen megváltozhat, ugyanis az igazi tűzszezon majd csak szeptember-október környékén érkezik.

Megkezdődött a demokraták elnökjelölő konvenciója

Megkezdődött a demokraták elnökjelölő konvenciója az Egyesült Államokban. A csütörtökig tartó rendezvény végén válik hivatalos elnökjelöltté Joe Biden. Az első napon Donald Trump elnökségének mentek neki a felszólalók. Trump sem volt rest, ő egyebek közt baloldali fasizmus érkezésével riogatott, és kijelentette: csak csalás útján veszítheti el a választást.

Betiltja a TikTokot Donald Trump

Betiltja a TikTokot az Egyesült Államokban Donald Trump. A népszerű videomegosztó az elnök szerint komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Az amerikaiak egy ideje azzal vádolják a Tiktok kínai tulajdonosát, hogy a platformról tömegével kerülnek felhasználói adatok a Kínai Kommunista Párt kezébe. A tiltás tovább fokozhatja a két ország közötti feszült viszonyt.

Látványos: kisiklott, kigyulladt és még egy hidat is lerombolt a vonat

Kisiklott, kigyulladt és még egy hidat is lerombolt egy tehervonat az Egyesült Államokban. A szerelvény több kocsija a mélybe zuhant, és csak az óriási szerencsének köszönhető, hogy nincs halálos áldozata a katasztrófának. Több tartálykocsiban vegyi anyag volt.

Csúcsforgalom a Mars felé

Elindulhat az arab világ első bolygóközi missziója, méghozzá a Marsra. Az Egyesült Arab Emírségek szondáját a japánok űrállomásáról indítják útnak, ha az időjárás is engedi. A Mars kedvező állását más országok is ki akarják használni: a kínaiak és az amerikaiak is elindulnak hamarosan.

Rekordsebességgel terjed a koronavírus a világban

Már második napja rekordmagas az új koronavírus fertőzöttek száma a világban - az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint naponta negyedmillió ember kapja el a betegséget. A járvány gócpontja továbbra is az Egyesült Államok, ahol a korlátozások enyhítése óta a halálozások száma is újra növekedésnek indult.

Négy gyereket lőttek le az Egyesült Államokban a hétvégén

Legalább négy gyereket lőttek le az Egyesült Államokba az elmúlt két napban. A legfiatalabb áldozat mindössze 6 éves volt. Atlantában, az eddigi információk szerint a rendőri erőszak ellen tüntetők végeztek egy 8 éves kislánnyal. Szakértők azonban úgy vélik, hogy az egyre több gyilkosság mögött nem az elmúlt hetek tiltakozáshulláma, hanem a koronavírus miatti bezártság állhat. 

Egyre több a fiatal koronavírus-fertőzött

Több mint 55 ezer koronavírusos fertőzés egyetlen nap alatt. A járvány kezdete óta eddig még sehol a világon nem jegyeztek fel egy nap alatt annyi új esetet, mint csütörtökön az Egyesült Államokban. A legtöbben Floridában kapták el a kórt. Egyre több a fiatal koronavírusos. Vannak közöttük olyanok, akik egymással versenyeznek, hogy ki fertőződik meg előbb.

Tudhatott a megölt amerikai katonákért fizetett vérdíjról Trump

Hónapok óta tudhatott arról az Egyesült Államok elnöke, hogy Oroszország állítólag vérdíjat fizetett a táliboknak az Afganisztánban megölt amerikai katonákért. A meg nem erősített titkosszolgálati információkat tartalmazó jelentést Trump már tavasszal megkaphatta. Bár a Fehér Ház szóvivője kedden megerősítette, hogy létezik a dokumentum, az elnök szerint az egész csak kitaláció.

Egy ketrecben találtak rá a másfél éves kisfiúra

Ketrecben találtak rá az állatmentők egy másfél éves kisfiúra az Egyesült Államokban. Az állatokkal teli házban elképesztő körülmények uralkodtak. Az ügyben három embert letartóztattak, gyerekbántalmazás és állatkínzás miatt állíthatják őket bíróság elé.

Rasszista szövegű videót osztott meg Twitter oldalán az amerikai elnök

A felzúdulást látva szóvivője azt mondta: Donald Trump nem hallotta, mi hangzott el a felvételen. Bejegyzését később töröltek. Ez és két másik - a világhálóra most felkerült - videó is jól mutatja az Egyesült Államok megosztottságát. Az egyiken, a leginkább Boratként ismert brit komikus, Sacha Baron Cohen trollkodott egy szélsőjobboldali rendezvényen. 

Támadják az újságírókat is az Egyesült Államokban

Rengeteg fizikai támadás éri az újságírókat ezekben a napokban az Egyesült Államokban. Eddig már legalább 120 olyan esetről tudni, amikor bántalmazták a tüntetésekről tudósítókat. Verik őket a rendőrök és időnként a tüntetők is. Több újságírókat tömörítő szervezet szerint Donald Trump megnyilvánulásai fordítanak sokakat a sajtó ellen.

Fosztogatók öltek meg egy nyugdíjas rendőrt az Egyesült Államokban

Több helyen ismét erőszakba torkolltak a rasszizmus elleni tüntetések tegnap. Kaliforniában tömve vannak a fegyverboltok, mert az emberek attól tartanak, a hatóságok nem tudják megvédeni őket. Az országos tilatkozás-hullám azután kezdődött, hogy múlt héten négy rendőr intézkedés közben megölt egy fegyvertelen fekete férfit.

Az Egyesült Államok tizenöt államában már hatodik napja tartanak a tüntetések

Az Egyesült Államok 15 államában, közel 50 nagyvárosban már hatodik napja tartanak a tüntetések, fosztogatások, gyújtogatások, lopások és összetűzések a rendőrökkel George Floyd halála után. Eddig 7200 tüntetőt tartóztattak le, sokan megsérültek, többen meghaltak és 125 esetben a rendőrök az újságírókat is bántalmazták, akik ezekről az eseményekről tudósítottak. 

Elérte a 30 ezret a koronavírus halálos áldozatainak száma Brazíliában

Elérte a 30 ezret a koronavírus halálos áldozatainak száma Brazíliában. Ezzel a dél-amerikai ország az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Olaszország után a negyedik helyre ugrott a leginkább sújtott országok listáján.

Előzetes: Takarításból tartja el 6 gyermekét az értelmiségi házaspár

Takarításból tartja el 6 gyermekét az értelmiségi házaspár. Rosszabb munka, kevesebb pénz, több kiadás. Norvégiában lelt hazára Zsuzsa. Olasz férjével két gyereket nevel és tanít. Egy dolgot nem ismer, a stresszt. AZ apa munkája miatt Atlantába költözött a család a várost szeretik, de barátkozni nem tudnak.

Maszkot kért, tarkón lőtték

Agyonlőttek egy szupermarket biztonsági őrét, mert a maszk viselésére szólított fel egy lányt. Röviddel később megjelentek a nő hozzátartozói, akik közül az egyik tarkón lőtte az őrt. Sehol a világon nem váltottak ki a korlátozások olyan heves indulatokat, mint az Egyesült Államokban, ahol egyébként a legtöbb vírusfertőzött van. Figyelem, megrázó történet következik!

Elözönlötték a Central Parkot az emberek

Nem nagyon törődnek a kijárási korlátozásokkal New York legismertebb parkjában, amelyet valósággal elözönlöttek az emberek. Ki akarták használni a szép időt, ám sokat azzal sem törődtek, hogy megtartsák egymással a távolságot, vagy maszkot vegyenek fel. Az Egyesült Államokban már csaknem 1 millió koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. Közülük csaknem 55 ezren nem élték túl a betegséget.

Magyarok az Egyesült Államokban: hogyan küzdenek a járvány ellen?

Az Amerikai Egyesült Államokban mostanra háromezer fölé nőtt a koronavírus halálos áldozatainak száma. Péter New Yorkban él, átélt már hurrikánt, járványt és a terrortámadást is, mégis próbál pozitívan állni a dolgokhoz. Az USA-ban jelenleg – a becslések szerint – hárommillió ember maradt munka nélkül. Köztük Luca is, aki a vendéglátásban dolgozott. Elmondták, hogyan próbálnak túlélni.

New York, Washington és Kalifornia államokat katasztrófa sújtotta területté nyilvánították

Az Egyesült Államokban már több, mint 250 ezer emberen végeztek vírustesztet, de a betegek száma dinamikusan nő. Közben megjelent a hír, amely szerint új gyorstesztet próbálnak ki Amerikában. Egy magánvállalat fejlesztette ki és segítségével 45 perc alatt kimutatható lesz a vírus jelenléte, függetlenül attól, hogy vannak –e tünetei a paciensnek. Kollégánk, Szebeni Tamás New York-ból jelentkezett.

Nagyot ment Joe Biden

Joe Biden a szuperkedd nagy nyertese az Egyesült Államokban. 14 államban, valamint az amerikai fennhatóság alatt álló Amerikai Szamoán tartottak előválasztást kedden. Ezeken dől el, ki lesz Donald Trump kihívója ősszel. Biden pedig a legtöbb államban az élen végzett. Az elnökjelöltségre hajtó politikus örömét az sem vette el, hogy beszédét rövid időre tüntetők zavarták meg.

Kőkemény ütközések, látványos passzok - hamarosan Super Bowl

A világ legnézettebb televíziós műsora, több mint 170 millió nézővel. Kőkemény ütközések, látványos passzok és egy óriási sakkjátszma a pályán. Az amerikai futball liga, vagyis az NFL döntője, a Super Bowl nem hivatalos nemzeti ünnepnek számít az Egyesült Államokban. Magyar idő szerint, február 2-án, vasárnap éjszaka kezdődik a mérkőzés, amire a legolcsóbb helyszíni jegyek átszámítva 1 millió forintba kerülnek.

Magyar származású áldozata van a New York melletti lövöldözésnek?

Magyar származású lehet a New York melletti Jersey City-ben történt keddi lövöldözés egyik áldozata. A 33 éves Leah Mindel Ferencz és férje ortodox zsidók voltak. A kóserboltjukba tört be két fegyveres, majd tűzpárbajt vívtak a kommandósokkal. A két támadó és további négy ember halt meg. A támadást egy térfigyelő kamera felvette.

Kim Dzsong Un karácsonyi ajándékot ígért az Egyesült Államoknak

Kim Dzsong Un átadott egy egész várost, amit az észak-koreai média a modern civilizáció megtestesülésének nevezett, és a tökéletes szocialista város mintájának. A koreai vezetés karácsonyi ajándékot is ígért az Egyesült Államoknak. Nem lehet tudni, hogy milyen ajándékra gondoltak, ez attól függ, hogy sikerül-e még idén tárgyalóasztalhoz ülniük az amerikai féllel. 

Amerikai büntetés a törököknek

Miközben a magyar kormány kiáll török észak-szíriai hadműveletei mellett, az Egyesült Államok büntetőintézkedéseket vezetett be Törökország ellen. Az ENSZ becslései szerint a harcok múlt heti kezdete óta 160 ezer kurd hagyta el otthonát. A magyar külügyminiszter az azeri fővárosban, ahol Orbán Viktor találkozott a török államfővel azt mondta: Magyarország nemzeti érdeke, hogy a törökök Szíria és ne Európa irányában oldják meg a bevándorlási kérdést.

Hatalmas áradásra készülnek az Egyesült Államok keleti pratvidékén

Hatalmas, életveszélyesnek mondott áradásokra készülnek az Egyesült Államok keleti partvidékén. Az újra megerősödött Dorián hurrikán lassan halad a part mentén. A várható két és félméteres vízszintemelkedés miatt, több mint kétmillió embert szólítottak fel, hogy hagyja el otthonát. Közben a Bahama-szigeteken 20-ra nőtt hurrikán halálos áldozatainak száma.

Sürgősen segélyre van szükség a Bahama-szigetek hurrikán sújtotta területein

Nincs menedékhely, élelmiszer, ivóvíz és gyógyszer a Bahama-szigetek hurrikán sújtotta területein. A Dorian elnevezésű viharban, amely szinte mindent letarolt, eddig heten vesztették életüket, de az áldozatok száma várhatóan emelkedni fog. Az erejét vesztett, de még veszélyes hurrikán most az Egyesült Államok felé tart.

Újabb lövöldözés Texasban

Újabb lövöldözés volt az Egyesült Államokban. Öt embert megölt, huszonkettőt megsebesített egy ámokfutó, mielőtt a rendőrök végeztek vele. Vaktában tüzelt a járókelőkre, autósokra a harmincas éveiben járó férfi.

Öt kisgyerek halt meg, amikor kigyulladt egy gyermekmegőrzőként működő családi ház

Szörnyű tragédia az Egyesült Államokban! Öt kisgyerek halt meg, miután kigyulladt egy családi ház, amiben egy éjjel-nappali gyermekmegőrző működött. A legfiatalabb áldozat mindössze nyolc hónapos volt, a legidősebb pedig hét éves. Rajtuk kívül két tinédzser és a tulajdonos volt még az épületben. Ők mindhárman túlélték a tragédiát.

Eltűnt a gyűlöletkeltő bejegyzésekkel teli weboldal

Eltűnt a világhálóról az az internetes oldal, amelyet három tömeggyilkos - köztük a hétvégi amerikai lövöldözők egyike - használt, hogy megossza szélsőséges nézeteit. A gyűlöletkeltő bejegyzésekkel teli oldal azután vált elérhetetlenné, hogy a webhelyszolgáltató a tömeggyilkosságok után felmondta a szerződést.

Alig 12 óra leforgása alatt kétszer is volt halálos áldozatokat követelő lövöldözés az USA-ban!

A Fókusz egyik riporterének sikerült megszólaltatnia egy hotelben dolgozó nőt, akinek az egyik hozzátartója az El Paso-i lövöldözés helyszínének közelében él. Körülbelül 270 millió lőfegyver van a lakosság kezén az Egyesült Államokban. 2011-ben például a karácsonyi slágerajándék a fegyver volt, közel 500 ezren vásároltak az ünnepeket megelőző 6 napban.

Trump: Nincs helye a gyűlöletnek

Nincs helye a gyűlöletnek az Egyesült Államokban - mondta Donald Trump a hétvégi tömeggyilkosságokkal kapcsolatban. A belföldi terrorcselekményként kezelt, 20 halálos áldozattal járó El Paso-i mészárlás, és a néhány órával későbbi másik, kilenc ember halálát okozó lövöldözés a 250-ik és 251-ik tömeggyilkosság volt idén az országban.

 

Különleges budapesti videót töltött fel az internetre Richard Nixon családja

A Nixon család a saját youtube csatornájára töltött fel egy videót, amelyen 1963. júliusában Budapesten bicikliznek. Egy körutazás alkalmával látogattak a fővárosba, és egy néma, de színes filmet készíttettek ezekről a napokról. Amikor a felvétel készült, még John F. Kennedy volt az elnök az Egyesült Államokban.

Továbbította a rendszer a csomagokkal együtt, miután a kisfiú felmászott a reptéri szalagra

Elragadott egy kisfiút egy reptéri csomagszállító szalag az Egyesült Államokban. Az anyja egy pillanatra nem figyelt rá. Mire feleszmélt, a két éves gyerek már úton volt a gépben. Csak percekkel később sikerült megmenteni. Egy kéztöréssel megúszta a kalandot.

Megfújta a konténert a maci

Ellopott egy egész szemétkonténert egy feketemedve az Egyesült Államokban. A maci előbb betört egy marihuánaüzlet mögötti udvarra, ott talált rá a konténerre. Majd, miután sehogy sem tudta kinyitni, fogta, és kitolta a kukát a nyitott kapun. Ennél tovább viszont nem jutott. A helyiek szerint egyébként nem a marihuána, hanem egy közeli thai étterem illata csalta a városba az állatot.

Golflabda ütött agyon egy 6 éves kislányt

Meghalt egy  6 éves kislány az Egyesült Államokban, amikor apja véletlenül eltalálta egy golflabdával. A gyerek imádott együtt lenni az apjával, és a golfozás volt a kedvenc közös programjuk. Ezért volt vele a tragédia idején.

Nyári szünet – lőnek a tanárok

Iskolapadba ültek a tanárok a nyári szünetben az Egyesült Államokban. Nem a legújabb oktatási módszerekről tanulnak, hanem arról, hogyan védhetik meg a gyerekeket, ha egy ámokfutó rájuk töri az ajtót. Tavaly minden eddiginél többen haltak vagy sérültek meg iskolai lövöldözésben az országban. A kiképzéstől azt várják, a jövőben kevesebb lesz az áldozat.

Egy kislánya és édesapja fulladt bele az Egyesült Államokat Mexikótól elválasztó folyóba

Nem hitte, hogy egyedül és gyászolva tér vissza. Ezt mondta annak a nőnek a képviselője, akinek kétéves kislánya és férje hétfőn fulladt bele az Egyesült Államokat Mexikótól elválasztó folyóba. Az az egyik legveszélyesebb határszakasz a két ország között. Csak tavaly majdnem háromszáz illegális bevándorló halt meg ott.

Fejbelőttek egy csecsemőt az Egyesült Államokban

Egy 10 hónapos csecsemőt lőttek fejbe az Egyesült Államokban. Az anya egy házibuliból ment haza vasárnap hajnalban, amikor egy férfi tüzet nyitott rájuk. A babát az egyik golyó a fején találta el. A támadó korábban már többször zaklatta a fiatal nőt.

Lövöldözés a zsinagógában

Újabb vallási csoport elleni fegyveres támadás, ezúttal az Egyesült Államokban. Egy 19 éves férfi tüzet nyitott egy kaliforniai zsinagógában. A támadásban egy ember meghalt, hárman megsebesültek. A lövöldöző elmenekült, de nem sokkal később elfogták. Mindez fél évvel az után történt, hogy egy fegyveres 11 emberrel végzett egy pittsburghi zsinagógában.

A sínek közé esett egy férfi az Egyesült Államokban

A metrósínekre esett egy vak férfi az Egyesült Államokban. Már közeledett a vonat, amikor három utas a segítségére sietett. Az utolsó pillanatokban húzták ki. Kórházba vitték, de szerencsére sérülései nem életveszélyesek. A drámai jelenetet rögzítette a metró egyik biztonsági kamerája.

Közvetítette az üldözést

Elképesztő autós üldözés az Egyesült Államokban. Élőben közvetítette az interneten a menekülő autós, ahogy a rendőrök kergetik, aztán balesetet szenved, végül megadja magát. Most még kórházban kezelik, de hamarosan bíróság elé állítják. Egy rakás vádpont van ellene.

BOMBACIKLON: Kora nyári idő után hóvihar

25 fokos kora nyári idő után hóvihar az Egyesült Államokban. Már most is sokfelé járhatatlanok az utak, de még fél méternyi hó lehullhat. A szélsőséges időjárás miatt több száz repülőjáratot kellett törölni.

Vért szállított a drón az Egyesült Államokban

Vér szállításra használtak drónt az Egyesült Államokban. Ez volt az első alkalom, hogy az amerikai légügyi hatóság engedélyt adott arra, hogy a távirányítású repülő szerkezet emberek feje fölött szállítson csomagot. A drón egy kórház két részlege között vitte a vérmintát. A szolgáltatást nyújtó amerikai csomagküldő cég szerint a gyorsaság akár életet is menthet.

Transznemű férfi szült gyereket

Transznemű férfi szült gyereket az Egyesült Államokban. A 28 éves texasi Wyley Simpson, hét éve esett át részleges nemátalakító műtéten, és férfihormonokat szedett, ezért teljesen megdöbbentette, hogy állapotos. Bár párjával nem álltak készen a gyerekvállalásra, megtartották a babát.

130 kocsi karambolozott az Egyesült Államokban

Az amerikai autózás történetének egyik legfélelmetesebb tömegkarambolja történt az Egyesült Államok északeleti részén. 130 kocsi csapódott egymásban a jeges úton, 70-nél többen megsebesültek, egyikük később meghalt.

Bosszút állt az elbocsátásért

Elbocsátották, ezért vérfürdőt rendezett a munkahelyén egy férfi az Egyesült Államokban. Öt embert megölt, többeket megsebesített. A másfél órán át tartó dráma végén a rendőrök agyonlőtték a támadót.

Tovább tart a brutális hideg az Egyesült Államokban

Már nyolc halottja van a brutális hidegnek az Egyesült Államokban. Az észak-dakotai Fargoban mínusz 36 Celsius fokot mértek, az Egyesült Államok harmadik legnagyobb városában, Chicagóban pedig mínusz 31-et- Ráadásul ezt a jeges szél miatt még hidegebbnek érzik. A becslések szerint az északi-sarki légörvény okozta a szélsőséges időjárást, ami 250 millió embert érint. Közülük 90 millióan élnek olyan területen, ahol mínusz 17 fok vagy annál alacsonyabb a hőmérséklet.

Elítéltetnék a magyar kormányt

Az Egyesült Államok szenátusával ítéltetné el a magyar kormányt három demokrata szenátor. Egyebek mellett az igazságszolgáltatás függetlenségének felszámolása és a sajtószabadság megsértése miatt rónák meg az Orbán-kabinetet. Az MSZP szerint az eset azt bizonyítja, hogy a kormányfőnek nincsenek valódi szövetségesei nyugaton. A Külügyminisztérium úgy reagált: a beadvány Soros György megrendelésére készült.

Rendkívüli havazás az Egyesült Államokban

A hóviharok hatalmas területet, több államot érintenek az ország középső részén.

Hóvihar tombol több államban

Több ezer repülőjáratot töröltek, reptereket, nagyobb autópályákat is lezártak. Kansas Államban rendkívüli állapotot hirdettek.

Donald Trump két pulykának is megkegyelmezett

Két pulykának is megkegyelmezett idén Donald Trump a hagyományos hálaadási ceremónián a Fehér Ház kertjében, azaz megmentette őket attól, hogy főfogás legyenek az ünnepi asztalon. Csütörtökön lesz az amerikaiak egyik legnagyobb ünnepe, amikor több tízmillióan utaznak el rokonaikhoz.

Droggal szórták meg a halloween-i cukorkát

Kórházba került két felnőtt, miután ettek gyerekeik halloween-i cukorkájából az Egyesült Államok északkeleti részén.

Óriási pusztítást hagyott maga után Michael

Hétre emelkedett a Michael hurrikán halálos áldozatainak száma az Egyesült Államokban. Öten Floridában, egy-egy ember pedig Georgia és Észak-Karolina államban vesztette életét az ítéletidő miatt. Floridában vannak olyan települések, ahol egyetlen épület sem maradt épségben. A vízzel borított területeken járványveszély van.

 

Lehet, hogy kérnek majd valamit a kormánytól

Hamarosan tárgyalhat a kormány a CEU-val és az Egyesült Államok budapesti nagykövetével az egyetem sorsáról, jelentette be David Cornstein. Az amerikai diplomata azt mondja, Donald Trump megválasztása óta jó a viszony a két ország között, és eddig semmit nem kértek a kormánytól, de ez most változhat. A Fidesz szerint fontos a jó viszont, de a törvényeket a CEU-nak is be kell tartania.

A közeljövő és a 21. század

Egy budapesti család 1956-ban elhagyja az országot és az Egyesült Államokban köt ki. Fiuk, George Friedman geopolitikai elemzésekkel foglalkozó intézetet alapít Geopolitical Futures, azaz geopolitikai jövő néven, ami a jövő lehetséges forgatókönyveit publikálja. Hogyan látja az elemző a jövő évi európai parlamenti választásokat?

FLORENCE: így néz ki egy hurrikán az űrből

Látványos felvételeket készítettek a NASA egyik nemzetközi űrállomásáról az Észak-Kalifornia partjait elérő Florence nevezetű hurrikánról.

Még mindig pusztít a Florence hurrikán

Már öten haltak meg a Florence hurrikán miatt az Egyesült Államokban. Az első áldozat egy anya és a csecsemője volt, házukra egy fa dőlt. Bár a vihar gyengült az elmúlt napokban, még így is nagyon veszélyes.

Már Washington is bírálja Varsót

Az izraeli kormány után az amerikai Kongresszus is nyíltan bírálja Lengyelországot, miután a varsói Szenátus is elfogadta a nemzetközi felháborodást keltő törvényt a Holokauszttal kapcsolatban. A törvény börtönnel fenyegeti azt, aki a lengyel haláltábor-kifejezést használja a náci megszállás idejére.

Elkapta a ledobott gyereket

Égő házból, több méteres magasságból ledobott gyerekeket kaptak el tűzoltók egy amerikai településen. A tűzvész két hete volt, de csak most hozták nyilvánosságra az egyik tűzoltó sisakkamerája által rögzített drámai felvételt. A házból 12 embert mentettek ki, köztük nyolc gyereket.

 

Áradásoknak és földcsuszamlások Kaliforniában

Már legalább 13 halottja van a Kaliforniában pusztító áradásoknak és földcsuszamlásoknak, több terület megközelíthetetlen. A rendőrök szerint van olyan környék, ami első világháborús csatatérre emlékeztet.

 

AMERIKAI TÉL: Ilyen a fagyott Niagara-vízesés

A 100 km/óra feletti széllökések és a helyenként fél méteres hó megbénította a közlekedést az Egyesült Államok keleti partvidékén. Még a  Niagara-vízesés is sok helyen befagyott.

ÍTÉLETIDŐ: jeges áradások, szélviharok és sűrű havazás

Tovább tombol a tél az Egyesült Államokban és Kanadában. A jeges áradások, a szélviharok és a sűrű havazás már napok óta megkeseríti a keleti-partiak életét. Több partmenti elöntött városban a víz megfagyott, vastag jégpáncéllal borítva el az utcákat. Sőt sokhelyen az autók a jégbe fagytak az utakon. Többfelé mínusz 30 fok alatt van a hőmérséklet. Az Egyesült Államokban 19-en, Kanadában ketten haltak meg a brutális téli idő miatt.

Öleléssel ért véget a hajsza

Golyózápor, ütközések és egy hihetetlen barátnő: elképesztő autós üldözés az Egyesült Államokban. A baltimore-i rendőrök fél órán át üldöztek egy körözött autóst. Már négy sérültje volt a hajszának, amikor közbelépett a férfi barátnője.

 

Aggódik a magyar sajtószabadságért

Aggódik a magyar sajtószabadságért az Egyesült Államok ideiglenes budapesti ügyvivője. David Kostelancik arról beszélt, hogy a kormány szövetségesei átveszik a média feletti hatalmat, a kormánybarát médiumokban nem jelenhetnek meg kormánykritikus cikkek, viszont csak ők kapnak állami hirdetéseket.

 

Amerika lőtávolon belül

Az Egyesült Államok területét is elérheti az észak-koreaiak új ballisztikus rakétája, amit pénteken tesztelt a phenjani rezsim. Az atomfenyegetés ezzel közvetlen veszéllyé vált Amerika számára. Washington azzal vádolja Kínát és Oroszországot, hogy ők tartják életben az észak-koreai gazdaságot, és így közvetetten segítenek a fegyverkezésben is.

Polgár Kriszta az egész nyarat itthon tölti

Polgár Kriszta pár hete munkái miatt hazautazott Magyarországra, most végre már négyesben tölthetik itthon az időt. Két kisfiával várták a repülőtéren Kriszta férjét, a találkozás pillanatát pedig videóra is vette az egykori szépségkirálynő.

Story Extra 2017-07-05


szerző:
2017.07.05. 17:25
Agyhalott lett Észak-Koreában az amerikai diák

Agyhalott az az amerikai diák, akit a héten szállítottak haza az Egyesült Államokba Észak-Koreából. Az apja szerint a fiával brutálisan bánhattak fogva tartói, ám az orvosai szerint ennek nincs jele. Viszont nem hisznek az észak-koreaiak állításának sem, miszerint botulizmusban szenvedett, és egy altató beadása után esett kómába.

Lángtengerre változott a kereszteződés

Mintha csak egy katasztrófafilmbe csöppentek volna bele, pedig ez a valóság volt. Lángtengerre változott pillanatok alatt egy forgalmas kereszteződés Mukilteo városában, az Egyesült Államokban, amikor egy kisrepülőgép becsapódott az autók közé.

 

Donald Trump első száz napja

Aligha van bárki, akiről a világ médiája többet ír és beszél, mint Donald Trump elnökről. Megválasztásának és első 100 napjának értelmezésével a média jó része is küszködik. Ma este beszállunk. Két részben: először arról, mi történik Amerikában – utána arról, hogyan alakul Amerika és a világ viszonya. Az új elnököt kormányzati káosszal és médiaháborúval vádolják, de arról kevesebb szó esik, hogy az elnök dolgozik, nem is keveset – igaz, választási ígéreteinek csak töredékét tartja.

Johnny Depp a kivégzések ellen

Johnny Depp a halálbüntetés ellen. A színész az Egyesült Államokbeli Arkansas államban szólalt fel a kivégzések ellen, ugyanis 11 nap alatt 7 halálos ítéletet akarnak végrehajtani gyorsítva, azért mert a hónap végén lejár az egyik méreginjekció szavatossága. 12 éve nem végeztek ki senkit.

Tömeggyilkosságtól rettegnek Amerikában

Kirabolt egy fegyverboltot, és állítólag tömeggyilkosságra készül egy amerikai férfi, akit az FBI-tól helyi rendőrökig az egész országban keresnek. A magát forradalmárnak nevező Joseph Jakubowski egy személyesen Donald Trump elnöknek címzett levélben fenyegetőzött iskolai és templomi mészárlásokkal. A 160 oldalas levél feladásáról videót is készített az Amerika első számú közellenségének nevezett férfi.

Akadozik az online-harc

Blamálja magát az Iszlám Állam elleni internetes harcban az Egyesült Államok erre szakosodott egyik szervezete. Ezt állítja az AP. Az amerikai hírügynökségnek azt mondták az úgynevezett Web Ops program egykori dolgozói, hogy a jelenlegi alkalmazottak gyakorta nem is értik azokat az arab nyelvjárásokat, amelyek ismerete elengedhetetlen a terrorszervezet elleni hatékony harchoz.

Egyre mérgesebb a helyzet

Egy újabb hidegháború tört ki, ezúttal az Egyesült Államok és Mexikó politikai vezetői között, és a helyzet egyre rosszabb. Az új amerikai elnök ígéretének megfelelően rendeletileg döntött, hogy gigantikus falat építtet a két ország határára a tömeges bevándorlás megakadályozására. Mexikó elnöke és kormánya hevesen reagált, mire Donald Trump emelte a tétet. Közben az amerikai elnök bevándorlás-korlátozó másik politikai tervére válaszul hírességek közölték, hogy készek muzulmánná válni tiltakozásul.
 

Story Extra 2017-01-20


szerző:
2017.01.20. 17:25
Tiltakozás a beiktatáson

Részt vesz Donald Trump elnöki beiktatásán a Clinton házaspár, vagyis a választáson legyőzött Hillary Clinton végignézi ellenfele diadalát. A még élő elnökök közül csak az idősebb Bush nem lesz ott a január 20-i ceremónián, amelyre azonban nehezen találtak fellépőket a szervezők. Sok világsztár ugyanis tiltakozásul Trump politikája ellen, nemet mondott a felkérésre. Vannak, akik pedig polgári engedetlenségi akciót terveznek.

Colleen Bell a választásról

Az RTL Híradó stúdiójában kérdeztük Colleen Bell amerikai nagykövetet, aki értékelte az amerikai elnökválasztás eredményét.

Donald Trump lesz Amerika elnöke - a nap történései

Meglepetésre Donald Trump, a republikánusok jelöltje nyerte meg az elnökválasztást az Egyesült Államokban. Ellenfele, Hillary Clinton elismerte a vereséget. Számos külföldi vezető már gratulált Trumpnak, az elsők között Vlagyimir Putyin orosz elnök. Az elemzők most azt találgatják, hogy mi az oka Trump győzelmének, és azt, hogy mi jöhet ezután.

Budapesten Clinton nyert

Rengeteg fánk, hamburger és az amerikai zászló színeiben pompázó sütemények - az egyik budapesti szállodában több mint 1200-an várták az elnökválasztás eredményét, az eseményt az amerikai nagykövetség és az amerikai kereskedelmi kamara szervezte. Politikusok, hírességek, olimpikonok is ott voltak. A résztvevőket megszavaztatták arról, hogy ők kit szeretnének elnöknek. Itt nagy többséggel Hillary Clinton nyert.

A tőzsdék zuhanással reagáltak

Jelentős zuhanással reagáltak a tőzsdék az elnökválasztás hírére. Csökkent több nemzeti valuta, köztük a forint árfolyama is. A sokk azonban csak néhány órán át tartott. Az európai piacok nyitásával újra erősödtek a tőzsdék, és a valutaárfolyamok is visszaálltak a korábbi szintre. A bizonytalanságot ugyanis csökkentette Donald Trump visszafogott győzelmi beszéde, és az a tény, hogy csak jövőre iktatják be.

Reakciók: öröm és aggódás

Trump győzelme sokakat váratlanul ért a világ vezető politikusai közül. Néhányan örülnek, többen szomorúak, de egy biztos, hogy most mindenki az amerikai kapcsolatok újrarendezésére készül. Orbán Viktor az elsők között gratulált Trumpnak, azt írta Facebook oldalán: micsoda remek hír, a demokrácia még mindig él! Szijjártó Péter az RTL Híradónak azt mondta, kiegyensúlyozott politikai kapcsolat jöhet létre így a két ország között.

Családjával ünnepelt Trump

Trump hajnali győzelmi beszédénél nemcsak felesége, hanem 9 éves kisfia is mellette állt, sokan legalább annyira figyelték őt, mint apját.

Trump győzelme ellen tüntettek

Diákok tüntettek Kaliforniában Donald Trump választási győzelme miatt. A dühös fiatalok ablakokat törtek be, utakat zártak le, és megdobálták az arra járó autókat. Egy tüntető súlyosan megsérült, amikor elütötte egy arra járó kocsi. A rendőrség nagy erőkkel, védőfelszerelésben, gumibotokkal, gázmaszkokkal vonult fel, de végül különösebb atrocitás nélkül oszlatták fel a spontán tüntetést.

Döbbenet Kaliforniában

Tudósítónk, D. Tóth András Los Angelesben figyelte a választásokat, ami demokrata fellegvárnak számít. Olyan választókkal találkozott, akiket megdöbbentett az eredmény.

Kívülállása tette nyertessé

Semmilyen botrány nem tépázta meg, kívülállóként indult, és sikeresen szólította meg a fehér amerikai munkásosztályt - így foglalják össze az elemzők, mi vezetett Donald Trump váratlan győzelméhez. A milliárdos vállalkozó győzelmének kulcsa, hogy tarolt, az Egyesült Államok észak-keleti részén lévő, úgynevezett rozsdaállamokban, ahol leginkább megszenvedték az emberek a munkahelyek elvesztését.

Fókusz 2016-11-09


szerző:
2016.11.09. 17:25
Elnököt választ Amerika

Nő vagy férfi, tapasztalt politikus, vagy kívülálló üzletember lesz az Egyesült Államok következő elnöke. Marad-e kiszámítható a washingtoni politika, vagy teljesen új irányt vesz az ország. Hillary Clintonnak vagy Donald Trumpnak hívják majd a Fehér ház vezetőjét. Erről szavaznak kedden amerikaiak milliói. Az eredményeket mindkét jelölt New Yorkban várja, ott van Szellő István is, aki beszámol a hírekről. Hétfőn a jelöltek még egy utolsó nekifutással kampányoltak. Clinton Philadelphiában, Trump pedig New Hampshire-ben. A jelöltek, mint mindig rengeteg híresség támogatja.

 

Üzenetek a következő elnöknek

Régi írógépével járja Amerikát egy professzor, és arra kéri az embereket, hogy diktálják le neki, mit várnak a következő elnöktől. Sheryl Oring 12 éve gépeli mások leveleit, majd eljuttatja azokat a Fehér Házba.

Kanada egyik legismertebb filmese 56-os magyar

Bob Schulz neve Magyarországon szinte csak filmes körökben ismert, de külföldön, különösen Kanadában és Amerikában jóformán fogalom. 1956-ban menekült Torontóba, fiatalemberként ott kezdett reklámokat készíteni, s vált belőle az idők során elismert filmes szakember. A XXI. Századnak életéről, élményeiről mesélt.

Kubai szivar és rum Amerikában

Több mint 50 év után újra törvényesen lehet Kubában készült szivart szívni és rumot iszogatni az Egyesült Államokban. Obama elnök szerint a tilalom feloldása fontos lépés a két ország közeledésében, miután az amerikai embargó miatt évtizedekig nem volt diplomáciai és gazdasági kapcsolatuk egymással.

15 éve támadták meg Amerikát

Az Egyesült Államok történelmének egyik legsötétebb napjára emlékeztek Amerikában. 15 évvel a szeptember 11-én történt terrortámadás után Barack Obama elnök azt mondta: nem szabad feláldozni az amerikai értékeket a terrorizmus elleni küzdelemben. Szerinte a merénylők épp azzal érnék el céljukat, ha a nyugati társadalmak a veszély miatt feladnák a szabadságukat.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való