KERESÉS search-close

Francois Hollande

5 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Francois Hollande"

Már második napja bombázzák a terroristákat

Francois Hollande szerint az eddiginél szélesebb nemzetközi együttműködésre van szükség az Iszlám Állam ellen. Moszkvában közben bejelentették: biztosan bombamerénylet miatt zuhant le az orosz repülőgép a Sinai félsziget felett.

Az Iszlám Állam magára vállalta a támadásokat

Már azelőtt az Iszlám Államot tette felelőssé a merényletek miatt a francia elnök, hogy a terrorszervezet magára vállalta a támadásokat. Francios Hollande azt mondta: összehangolt, belföldről és külföldről szervezett, jól előkészített támadások történtek. A francia kormány válságülése után azt is bejelentette, hogy az egész országra érvényes rendkívüli állapotot hirdet, visszaállítják a határellenőrzést, és három napos nemzeti gyászt tartanak. A repülőterek nyitva maradnak, és a vonatok is közlekednek, de bármikor elrendelhetik a kijárási tilalmat.

Francia-német barátságos meccs közben robbantottak

Totális káosz volt a francia nemzeti stadionban, ahol épp barátságos meccset játszott a francia és a német válogatott. A mérkőzés 16. percében robbantottak az épület közelében először. A robbanások behallatszottak, a játékot mégis folytatták, és a szurkolóknak nem mondtak semmit. A meccsen ott volt a francia elnök és a német külügyminiszter is, őket azonnal biztonságos helyre szállították. A drukkerek totális káoszról, pánikról meséltek, azt mondták, hogy volt olyan pillanat, amikor az emberek majdnem agyon taposták egymást.

Legalább 128 halottja és 80 súlyos sérültje van a párizsi terrortámadásoknak

Péntek éjjel hét különböző helyszínen történt összehangolt terrortámadás a francia fővárosban. Párizs több pontján bombát robbantottak, egy zsúfolásig megtelt koncerthelyszínen pedig fegyveresek kezdtek lövöldözni, túszokat ejtettek és legalább 87 embert megöltek. Francois Hollande francia elnök szükségállapotot hirdetett.

Európa új kihívások előtt


szerző:
2015.10.07. 21:30
Európa új kihívások előtt

Történelmi jelentőségű közös beszédet tartott Angela Merkel és Francois Hollande az Európai Parlamentben. A menekültválság miatt álltak együtt a képviselők elé. Utoljára 26 éve volt példa arra, hogy a német kancellár és a francia elnök közösen szólal fel Strasbourgban. Akkor is és most is azt mondták: Európa jövője a tét. Úgy fogalmaztak: sokkal inkább szükség van az összefogásra, mint valaha.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való