KERESÉS search-close

Isten veled Magyarország

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Isten veled Magyarország"

Minimálbérből is kétszázezreket tud félretenni Izlandon

Fodor Szabolcs 2019 tavaszán költözött Izlandra. Volt már kalauz, mezőgazdasági munkás, dolgozott szeméttelepen és italboltban is. A szakmáját tekintve azonban eredetileg diplomás geográfus. Ennek ellenére jelenleg autókat takarít Izlandon.

Hónapok teltek el, mire felvették a nyugodt tempót, ami Tenerifére jellemző

Attila és Vera másfél éve költöztek ki Tenerifére. Itt nyaraltak, megtetszett nekik a klíma, de ahhoz, hogy döntést hozzanak, más is kellett. A költözésnél a legnagyobb nehézséget az állatok okozták. Két kutyát és két macskát akartak magukkal hozni, de ezt összehozni felért egy déli-sarki expedíció megszervezésével. Azt hitték, hogy a repülőtársaságok jelentik a legnagyobb akadályt, de aztán rá kellett jönniük, hogy az ingatlanközvetítők sem fogadják tárt karokkal az állatokat.

A sikeres lufiszobrász legnagyobb álmát már megvalósította Ausztráliában, de sosem fogy ki a tervekből

Schreiter Nándor lufiszobrásztól a brisbane-i tengerparton búcsúztunk el. Nándi akkor óriási ajándékkal lepte meg Magyarországról Ausztráliába látogató édesanyját. Barátnője akkor már várandós volt Dotti lányukkal. A kislány érkezése gyökeresen változtatta meg az életüket. Nándi most egyedül tartja el családjukat. Kitartása, alapossága és néha szerencséje miatt egyre komolyabb szakmai feladatokat is kap. A lufiszobrász legnagyobb álmát már megvalósította – megtalálta a belső békéjét. A következő években ausztráliai életének stabilitását meg is kell teremtenie.

Előzetes: Mindene megvan a boldogsághoz, de az angollal még mindig nem boldogul

Szabolcs autókat takarít, pedig van diplomája. A pénzből egy tenyérnyi szobát tud bérelni. Egyedül van, mégis szeret Izlandon élni. Meddig? | Mindene megvan a boldogsághoz, de az angollal még mindig nem boldogul Nándi. | Nem nézték jó szemmel, hogy új párjával Tenerifén akar új életet kezdeni. De Attila belevágott. Mit szól hozzá a lánya?

Egerből egy svéd farmig utaztak, ahol teljesen új életet kezdtek

Egy egri családi házból egy svédországi farm közepére költözni még egy gyerekkel is hatalmas kihívás lenne, nemhogy hattal. Az elmúlt két hétben követhették végig a nézők a Tóth család kiköltözését az Isten veled, Magyarország című műsorban. A család tavaly nyáron mindent összepakolt és kisbusszal utazott új otthonába. Bár sok minden nem teljesen úgy alakult, ahogy előre eltervezték és hiányoznak a rokonok és a barátok is, nem tervezik, hogy visszaköltöznek Magyarországra.

Zsuzsa egy dolgot nem ismer Norvégiában: a stresszt

Zsuzsát egy szerelem vitte Norvégiába, egy másik pedig ott tartotta. Ma már olasz-magyar vegyes házasságban él, gyerekeket nevel és tanít. Szereti a munkáját és a vele járó elismerést. Szereti Norvégiát is, hiszen az itteni emberek segítőkészek az itteni élet pedig sokkal egyszerűbb és kevesebb a stressz.  A szíve mégis visszahúzza Magyarországra, ahogy mondja, hiányzik neki magyarnak lenni.

Élet Atlantában: van, amit unnak és van, ami nélkül már nem tudják elképzelni az életüket

Schneemaierék atlantai házukba invitálnak minket. Örülnek a magyar szónak, német eredetű nevük ellenére Veresegyházról költöztek az Egyesült Államokba két évvel ezelőtt. Abban az egész család egyetért, hogy az itteniek kedvesek és segítőkészek, így a beilleszkedésük is könnyebb, bár a kamasz gyerekeknek a barátkozás nem mindig megy könnyen. Az anyuka 5 év múlva már Magyarországon látja magát, a többiek véleménye nem ennyire egyértelmű.

Sok diplomájuk van, Svédországban mégis takarítani fognak: folytatjuk a Tóth család történetét

A Tóth család még a tévéostrom idején, azaz 14 évvel ezelőtt döntötte el, hogy egy másik országban kezdenek új életet. A Family Singers Énekegyüttes, azaz a Tóth családi kórus Egerből egészen egy svéd farmig utazott. Az építész és tanárnő felesége az első hónapokban takarításból keresik majd meg a kenyérre valót a 8 fős családnak.

A következő adásban: Emlékeznek az Ausztráliában élő lufiszobrászra?

Szabolcs volt már masiniszta, dolgozott italboltban és szeméttelepen is, pedig végzettsége szerint geográfus. Kalandvágya Izlandig vitte. Hogy él ott? | Emlékeznek az Ausztráliában élő lufiszobrászra? Újra találkoztunk Nándival!

Előzetes: Takarításból tartja el 6 gyermekét az értelmiségi házaspár

Takarításból tartja el 6 gyermekét az értelmiségi házaspár. Rosszabb munka, kevesebb pénz, több kiadás. Norvégiában lelt hazára Zsuzsa. Olasz férjével két gyereket nevel és tanít. Egy dolgot nem ismer, a stresszt. AZ apa munkája miatt Atlantába költözött a család a várost szeretik, de barátkozni nem tudnak.

14 év alatt érett meg a költözés gondolata, mégis sírva hagyták el az emlékekkel teli házat

Tóth Vilmos építészmérnök és műemlékvédelmi szakmérnök. Több mint 3 ezer házat tervezett Magyarországon. Többek között a sajátjukat is, amelynek építkezését ő felügyelte, a galériát pedig 6 éves fia segítségével építette. A nyolc fős család soha nem tervezte, hogy elhagyják a házukat vagy Magyarországot, de hosszú évek alatt megérett a döntés: menniük kell. A család komoly kutatást végzett, hogy hova költözzenek. Több országban is gondolkodtak. Felállítottak egy kritériumrendszert, utánanéztek az ott élők élet- és gondolkodásmódjának, a jogrendszernek. Végül arra, jutottak, hogy a legideálisabb hely nekik, Svédország lesz.

Hét éve élnek Németországban, mégis mindig vágják a centit, hogy mikor mehetnek haza

Szabó Attila 7 évvel ezelőtt költözött ki Kronauba, megcsinálta a kamionos vizsgát, és kinti ismerőse segítségével azonnal munkába tudott állni. Lánya, Dorina és párja, Ádám pár hónappal később jöttek utána. Eleinte unokatestvérüknél laktak, nyelvtudás, fix lakhatás és bevétel nélkül. Fordítóprogrammal írogattak az álláshirdetésekre, de senki nem válaszolt. Nehezen kezdődött kinti életük, de hét év alatt szép életet építettek fel magunknak. Otthonuk azonban még mindig Túrkeve maradt, Németországba csak „visszajárnak”.

Heninek lépnie kellett, de a jobb színvonalú életért nagy árat fizetett

Salzburg tartomány szívében, Gastein völgyben járunk. Lassan már több magyar él itt, mint osztrák. Kordás Henrietta is itt kezdett új életet. Henit édesanyja egyedül nevelte, két testvérével együtt. Egy fizetésből, lakáshitellel. 16 éves volt, amikor édesapja meghalt. Megörökölték a házát – de nem csak azt. A lány már az iskola mellett munkára kényszerült. Hét napból hetet dolgozott, éjjel is. Rengeteget vívódott, mielőtt meghozta a döntését. A legnagyobb akadályt a család jelentette. Édesanyját és testvéreit nehéz szívvel hagyta otthon.

A következő adásban: Zsuzsát egy szerelem vitte Norvégiába, egy másik pedig ott tartotta

Az apa megtalálta a többiek eldöntötték, ez a ház lesz új otthonuk! Folytatjuk a 6 gyerekes család történetét és megmutatjuk, hogyan kezdik új életüket. Zsuzsát egy szerelem vitte Norvégiába, egy másik pedig ott tartotta. Ma már olasz-magyar négynyelvű vegyes házasságban él. Gyereket nevel és tanít. Egy éve élnek Atlantában, van, amit unnak és van, ami nélkül már el sem tuják képzelni az életet. Hogy illeszkedett be Dóra és Gábor és hogy fogadták az iskolában speciális nevelési igényű kiskamasz fiukat?

Előzetes: Nem adták fel, de nagy árat fizettek az újrakezdésért

Elvált szülők, hitelcsapda, betegség, pénztelenség. Henriettnek lépnie kellett, nem adta fel, de nagy árat fizetett az újrakezdésért. Dorináéknak mindenük megvan, a szívük mégis hazahúzza őket, de tudják, hogy még maradniuk kell. Miért? Csupa emlék a ház és a kert, mégis megváltak tőle. Tóthék sírva és félve kezdik új életüket Svédországban. Isten veled, Magyarország kedden 21 órakor az RTL Klubon.

Mindenük megvan Hongkongban, valami mégis hiányzik az életükből

Balogh Péter Debrecenből indult el a nagyvilágba, szinte az egész életét külföldön töltötte. Éveket töltött az Egyesült Államokban, Hollandiában, Japánban és Szingapúrban. Hongkongba egy visszautasíthatatlan ajánlat miatt jött dolgozni. Szandra Zhu, Péter kínai felesége, akivel Szingapúrban ismerkedett meg. Két esküvőt is tartottak, hogy mindkét család jelen tudjon lenni az szertartáson.

A társaság középpontjából magányos hőssé vált Izlandon

Gergő csaknem 20 kilótól szabadult meg, amikor a Heves megyei Kálról Reykjavikba költözött. Hónapokig készült a nagy kalandra, majd egy hét után haza akart jönni, mégis egy éve kint van. Mi történt Gergővel, mióta Izlandon él?

Amikor nekivágtak Ausztráliának nem sejtették, hogy egy csalóba botlanak

Mindent pénzzé tettek azért, hogy Ausztráliába költözzenek, majd rájöttek, hogy csúnyán átverték őket. Mi lesz a magyar család sorsa? Hazaküldik őket vagy valóra válthatják álmaikat?

A következő adásban: Henriett nem adta fel, de nagy árat fizetett az újrakezdésért

13 évig tervezték, most belevágtak egy kisbusznyi gyerekkel. Elkísértük a Tóth családot és megmutatjuk, hogyan kezdenek új életet Svédországban. | Dorináék sokat küzdöttek, mire idáig jutottak, a szívük mégis haza húzza őket, de tudják, hogy még maradniuk kell. | Elvált szülők, hitelcsapda, pénztelenség, betegség. Henriett nem adta fel, de nagy árat fizetett az újrakezdésért.

Ilyen történet még biztos, hogy nem volt az Isten veled, Magyarországban

Lajosék már lassan 30 éve élnek Amerikában, most mégsem mehetnek úgymond haza, mert a járvány miatt Magyarországon ragadtak. Két gyermekük pedig a Föld két távoli pontján él, messze tőlük, így velük is csak az interneten beszélhetnek. Nekik már az Egyesült Államok az otthonuk, mégis örülnek, hogy magyar földön lehetnek ebben az időszakban.

A fiúk már jobban érzik magukat Németországban, de vannak még kételyeik

A Zima család nyáron költözött Budapestről Németországba. Az asszony, Eszter ekkor már hónapok óta kint élt és dolgozott, ő intézményvezetői állását adta fel. Csaknem fél évig készültek erre, otthon felszámoltak mindent, de a fiúk, Mór és Kende, nem viselték jól, hogy el kell hagyniuk a barátaikat. Bajorországba, Passautól 30 kilométerre, a Duna melletti Hofkirchenbe költöztek.

Hajnalban regényt ír, nappal takarít és időseket ápol - bölcsészélet északon

Árpád és Orsi 14 éve élnek Göpnében egy ezer fős kis norvég faluban a Sogne-fjord mellett. Négy gyerekük közül Boldizsár és Rozi Magyarországon született, Juli és Zoli pedig itt északon. Már évek óta házasok voltak, amikor Orsi megpályázott egy állást. Ha azt nem kapja meg, akkor lehet, hogy még mindig Magyarországon élnek. Azt mondják, nagyon sok dolog történt teljesen véletlenül az életükben, amit aztán próbáltak a maguk javára fordítani.

Az álmuk, hogy Atlantában éljenek, most végre valóra vált

Nem adtak fel mindent Magyarországon, hiszen ha nem jön be az amerikai álom, akkor könnyedén haza tudnak jönni. Bár még soha nem jártak a tengeren túl, Sótiéknak nincs vesztenivalójuk, maximum az a néhány millió forint, amit mar eddig is az amerikai kalandra költöttek. Egy évbe telt, mire a lottón nyert zöldkártyáját a Sóti család a kezébe foghatta. Kulcs községből indultak az Egyesült Államokba, hogy ezentúl Atlantában éljenek.

A következő adásban: Mi történ Gergővel, mióta Izlandon él?

Egy hét után haza akart jönni, mégis egy éve kint van. Mi történ Gergővel, mióta Izlandon él? Két esküvő, egy feleség. Ezt adta Péternek Hongkong. És munkát, jó fizetést, célokat. Mi hiányzik mégis? Amikor nekivágtak Ausztráliának nem sejtették, hogy egy csalóba botlottak. Maradhatnak vagy hazaküldik őket?

Valkó Eszter nehéz döntést hozott, de az élet megjutalmazta érte

Ismerős hang, ismerős arcok, de egy eddig ismeretlen környezet. Valkó Eszter, az RTL Klub egykori műsorvezetője és párja, Radócz Péter 2018-ban döntöttek úgy, hogy elhagyják Magyarországot és Hollandiában – egészen pontosan Maastrichtban - új életet kezdenek.

Amerika volt az álmuk, de amikor összejött, nehezebb volt elindulni, mint hitték

Hogy pontosan mi vonzza Amerikában Sóti Lászlót, nem tudná megmondani. De amióta Bud Spencer filmeket néz, azóta nem tudja kiverni a fejéből, hogy milyen jó lenne az Egyesült Államokban élni. És mivel időközben családja is lett természetesen nem egyedül költözne. De valahogy alkalom sosem adódott rá. Egészen tavaly májusig. Laci ugyanis már 6-7 éve játszik a zöldkártya lottón, és egyszer szerencséje lett.

Enikőnek volt egy B terve az életre, új párjával belevágott

Orosz Enikő húsz évvel ezelőtt az Iparművészeti Egyetemre járt és három hónapot töltött Athénban egy ösztöndíjjal. Onnantól kezdve végig tudta, hogy egyszer majd a tengerparton fog lakni. Aztán teltek az évek és lassan már kezdett megbarátkozni azzal, hogy ez nem fog sikerülni. Most négy éve itt él Korfun kislányával Rézivel, és barátjával Lacival akivel közösen nyitottak egy ajándéktárgy boltot, ahol mindent ők ketten készítenek kidobott és talált tárgyakból.

A következő adásban: Mi vár Sótiékra Atalntában?

Kialvatlanul, fáradtan érkeznek meg Atlantába Sótiék, Mi vár rájuk? Miért költözött a messzi északra Kun Árpád az ismert magyar író, ahol idős és beteg emberek ápolásából tarja el családját. Visszakentünk, hogy megnézzük, mi történt Eszterékkel, mióta Németországban élnek.

Sok magyar dönt úgy, hogy külföldön próbál szerencsét és kezd új életet

Perutól Ausztráliáig és Chilétől egészen Norvégiáig több százezer magyar van, akik úgy döntöttek, hogy külföldön próbálnak szerencsét és kezdenek új életet. Kedden 21:00 órától folytatódik az Isten Veled Magyarország című műsor, amelyben a kint élő és a külföldre költöző magyarok történetét mutatja be az RTL Klub. A harmadik évad első adásban megismerhetik Orosz Enikőt, aki négy éve költözött ki Korfura kisfiával és párjával, Nórát, aki 24 éve él Franciaországban és az RTL Klub egykori műsorvezetője, Valkó Eszter és családja is jelentkezik Hollandiából.

Kedd esténként visszatér az Isten veled, Magyarország az RTL képernyőjére

Az Isten veled, Magyarország című műsor külföldre költöző és a már ott élő magyarok történeteit mutatja be és a nagy sikerre való tekintettel, egy hét múlva kedd esténként 9 órától ismét láthatják a nézők. A Fókuszban az adások másnapján, tehát szerdánként beszámolunk majd arról, hogy hogyan élik a szereplők mindennapjaikat a koronavírus-járvány idején.

Előzetes: Eszter a karrierjét is félretette, hogy kövesse férjét külföldre

Eszter a karrierjét is félretette, hogy kövesse férjét külföldre. Nehéz döntés volt, de megérte. | Teljesült az álmuk, irány Amerika! De a szeretteik nem mehetnek velük Amerikába, hogy tudnak így új életet kezdeni? | Már majdnem felőrölte a stressz, félt, hogy nem látja felnőni a lányát.

Előzetes: Jön az Isten veled, Magyarország új évada!

Nehéz döntések után elhagyták hazájukat. Megtalálták a boldogságot? Vagy csalódtak? Új történetek és ismerős arcok. A sorozat folytatódik. Isten veled Magyarország április 28-tól az RTL Klubon!

„Már régóta nem tervezek”

Nem elég, hogy egész nap halat esznek, de még állandó halszaguk is van - egy apró thai szigeten ragadt két, hat és négy éves kislányával Teveli Gábor, akit az Isten veled Magyarország című műsorban ismerhettek meg. A kijárási korlátozások miatt valószínűleg május végéig egy folyóvíz nélküli bambuszház lesz az otthonuk, egy turisták nélküli parton. Rendhagyó karanténnapló Thaiföldről.

Szorgalmasak és kitartóak, itthon mégsem boldogultak, Anglia hozta meg a szerncséjüket

Laci és Saci 2008-ban döntöttek úgy, hogy felkerekednek – és az Egyesült Királyságba költöznek. Laci eredetileg Pécsről, Saci pedig Siklósról származik – de a döntésük idején már évek óta Budapesten éltek. Laci fuvarozóként, Saci pedig személyi asszisztensként dolgozott, de nem jutottak egyről a kettőre az otthon megkeresett pénzből.

Flóra randira jött, de a férfi helyett Athénba szeretett bele

Flóra Csongrád megyében, Mindszenten élt viszonylag elégedetten az élettel, de mindig volt valami, ami hiányzott neki. Ez a tengerpart volt, a napsütés és az, ahogy a mediterrán országokban élnek az emberek. Tulajdonképpen más déli országokat is el tudott volna képzelni, de még otthon megismerkedett az interneten egy görög sráccal. Nem a magas fizetésért költözött ide hanem a napsütés és a tenger miatt de szerencsére így is több mint kétszer annyit keres mint a helyi átlag.

Két év párkapcsolat után költöztek össze, Tamás itthon mindent feladott

Nóra és Tamás két év távkapcsolat után úgy döntöttek, összeköltöznek. A fiú mindent feladott. Özvegy édesapját hagyta itthon egyedül. Nóra már 4 éve él a Londontól körülbelül 60 kilométerre levő Readingben, amit az angol Szilícium-völgyként emlegetnek. Nórának beváltak a számításai – ha kell, itthonról dolgozik, ha megunja, bemegy a 20 percre levő irodába. És ezzel jól is keres. Vajon Tamásnak is bejön majd az itteni élet?

Az Isten veled, Magyarország évadzáró epizódjában egy Athénban élő magyar lány titkait is megismerhetik!

Az Isten veled, Magyarország évadzáró epizódjában: Flóra Magyarországon mindig is egy tengerpartról ábrándozott, már 4 éve Görögországban él és kétszer annyit keres, mint a helyi átlag. Valamint a korábban már megismert Szalaiék baráti körébe egy új férfi kerül. De megismerhetünk egy másik szimpatikus házaspárt is, akik 11 éve élnek Angliában. Laci a londoni 134-es busz sofőrje.

Kaland és szerelem motiválta Tamást a költözésben

Kaland és szerelem - ez a kettő motiválta Tamást arra, hogy Angliába költözzön. Úgy, hogy nem beszéli tökéletesen a nyelvet és biztos állást hagyott itthon. Az Isten veled, Magyarország évadzáró adásában a fiatal pár összeköltözését követhetik nyomon.

Először az édesanya próbált szerencsét, majd a család is követte Németországba

Sikeres intézményvezető volt, de elege lett, eldöntötte, hogy külföldön folytatja. Ennek nem mindenki örült a családban. Ott voltunk, amikor Eszterék elhagyták otthonukat és Németországba költöztek.

Máltán lettek szerelmesek, most is ott élnek

A szerelmük már külföldön kezdődött. Amikor megismerték egymást, túl voltak már rengeteg csalódáson. Úgy érezték, itthon semmi sem sikerülhet. Kriszti és Dani története Máltáról.

Világkörüli útra indult, új hazát talált

Brigitta soha nem felejti el Magyarországot, pedig nincs jó véleménye a kint élő honfitársairól. Vajon miért?

Athén magával ragadta a fiatal nőt

Flóra egy randira repült Athénba. A férfiba nem, de a városba beleszeretett. De hogy talált munkát? – Emlékeznek a Szalai családra? A barátaik is követik őket – Laci és Saci egy boldog pár. Keményen dolgoznak és lépésenként haladnak.

Milyen nehézségekbe ütközik egy család, ha úgy dönt, elhagyja Magyarországot?

Eszter intézményvezető volt Budapesten a 11. kerületben. 3 óvoda, 70 alkalmazott és 400 gyerek tartozott alá. 4 diplomája van. Döntése, hogy külföldre költöznek nem érte váratlanul a férjét, kamasz fiai azonban nem értenek egyet döntésével. Az Isten veled Magyarország stábja a költözködés, a csomagolás nyűgeit is követte.   

Egy szót sem beszélt spanyolul, ma már saját vállalkozása van

Többször átverték őket: jó munkát és szállást ígértek nekik külföldön. Egyedül nem ment. De amióta együtt vannak és Máltán élnek, minden megváltozott. | Amikor kiment, egy szót sem beszélt spanyolul. Ma már Briginek sajt vállalkozása van Madridban, szabadulószobát működtet. | Eszter óvodavezető volt, de elege lett és felmondott. Itthon hagyta a családját és Németországban vállalt munkát. Férje követné, fiai maradnának. Mi lesz velük?

Konyhafőnökként mosogatni ment, most Máltán találta meg a számításait

Banicz József  szakácsnak tanult, és végigjárta a szamárlétrát. 10 évvel ezelőtt már konyhafőnökként dolgozott, amikor váratlan ajánlatot kapott, hogy teljesíteni tudja gyermekkori álmát. Mosogatót kerestek egy skót luxusétterembe. Családja azonban nem igazán örült a döntésének.

A magyar séf, aki egy kis francia faluban visz sikeres éttermet

Horváth Zoltán két éve vezeti a Le Marode éttermet egy eldugott kis burgundiai faluban, Corbignyben. Zoltán édesapja bár Franciaországban született, magyar szülei mégis hazaköltöztek, így ő már Budapesten látta meg a napvilágot. 1996-ban végzett szakácsként, majd szerencsét próbált Nápolyban és Londonban is, dolgozott Párizsban és a francia Riviérán is. Zoltán étterme ma már dugig van vendégekkel, keményebben dolgozik, mint a helyiek, eleinte mégis bűnözőnek hitték, csak azért mert kelet-európai.

Palotás Petra beengedett minket féltve őrzött hamburgi életébe

Palotás Petra az RTL egykori műsorvezetője 11 éve hagyott fel a televíziózással és Magyarországot is elhagyta. Petra 16 évig szerepelt a képernyőn. Az RTL Klubhoz 20 éve került, ahol többek közt könnyűzenei és utazási műsor háziasszonya is volt. Magyarország egyik legnépszerűbb műsorvezetőjeként az egész élete a kamerák előtt zajlott. 2006-ban megismerkedett egy német férfival és ezután nem sokkal teljesen eltűnt a nyilvánosság elől.

Palotás Petra az „Isten veled, Magyarország”-ban

Szinte naponta láthatták az RTL képernyőjén, éveken át a kamerák előtt élte életét - aztán eltűnt a nyilvánosság elől. Palotás Petra évek óta Hamburgban él, német férjével és kislányával. Mindennapjairól, beilleszkedésről és arról, hogy mit nem lehet megszokni Németországban - az Isten veled, Magyarország című műsornak mesélt.

10 éve nem volt képernyőn, hol és hogy él ma Palotás Petra?

Mennyi vakmerőség és önbizalom kell hozzá, hogy egy magyar éttermet nyisson Franciaországban? | 10 éve nem volt képernyőn, nekünk megmutatta új életét. Anya lett és külföldre ment – hogy él ma Palotás Petra? | József főszakácsból lett mosogató, mert még nem beszélt angolul, ma Máltán séf.

Legkisebb fiuk gyógyíthatatlan beteg, mégis hálát adnak a sorsnak, hogy a tenyerén hordozza őket

Ildikóék 3 és fél évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy búcsút intenek Magyarországnak. A család nem az ismeretlenbe érkezett, Ildikó szülei már 13 éve élnek a németországi Bergisch Gladbachban, de a tágabb családból is mindenki külföldön él. Öccse szintén Németországban, húga pedig Amerikában.

Fanny Hongkong egyik legszegényebb negyedébe érkezett – most egy óvodában tanít angolt

Lipták Fanny angol szakos tanárként végzett Magyarországon. Debrecenből költözött Hongkongba, most 33 éves és angolt tanít egy óvodában. Persze bevándorlóként nem egyből a belvárosi luxusba vezetett útja, hanem ez egyik legszegényebb negyedbe. Először ez csak egy kaland volt számára, majd szép lassan beleszeretett a városba és letelepedett itt.

Új autó, nagyobb lakás és egy rossz munkahely – hogy boldogulnak Szalaiék?

Szalaiék tavaly augusztusban készítették elő angliai költözésüket - Anci már munkát is szerzett, amikor pár héttel később csatlakozott hozzá párja, Péter és a fiuk, Bendegúz. Tatabányát és lakásukat nem anyagi okokból hagyták el, hanem mert a magyartanár Péternek elege lett a tanításból.

A család életének korábbi epizódjait megnézhetik ITT és ITT.

Nagyobb lakás, új autó, nyugodtabb élet – szépen haladnak Szalaiék

Szalaiék szépen haladnak előre, nagyobb lakás, új autó, nyugodtabb élet. Ancit pedig senki nem várta a reptéren, amikor Hongkongba érkezett. Nehezen illeszkedett be, de ma már boldog a világ egyik legdrágább országában.

Angéla és két fia ismét költöznek, ezúttal egy tágasabb lakásba

Amikor a Murinai család tavaly kiköltözött Németországba, csak egy közeli településen találtak albérletet. Most viszont le tudtak csapni egy friesoythe-i kétszintes sorházi lakásra az ismerőseik közelében.

A családról készült korábbi riportokat ITT és ITT nézheti meg.

Glóriát modellkarrierje vitte Olaszországba, ma már 10 éve él itt

Glória 10 éve él Olaszországban, a modellkarrierje hozta ide. Olasz férjét egy rendezvényen ismerte meg Szardínia szigetén, rá két évre pedig már egy párt alkottak. Bár kisfiuk, Pietro olasz óvodába jár, Glória csak magyarul beszél hozzá.

 

Bogi 2 éve költözött Párizsba, hogy valóra váltsa álmát – valóban erre vágyott?

Pálos Bogi 2 éve költözött ki végleg Párizsba, hogy valóra váltsa legnagyobb álmát, egy saját bárt, ahol magyar képzőművészeknek és énekeseknek lehet kiállításuk, vagy koncertjük. De összeegyeztethető a bár üzemeltetésével járó élet Bogi jövőbeli terveivel?

Régi ismerősök és új történetek az Isten veled Magyarország legújabb adásában!

Bizonyára emlékeznek Angélára, akit tavaly októberben kísért ki az Isten veled, Magyarország stábja Németországba két fiával együtt. Az asszony sok mindenen, tragédiák során ment keresztül korábban. Elképzelni is nehéz, hogyan élte túl ezeket.

Szabina megküzdött az álmaiért, egészen Amszterdamig sodorta az élet

Mózes Szabina 2005-ben kezdett el a Green Peace aktivistájaként dolgozni, majd 2010-ben lehetőséget kapott a nemzetközi központban is. Szabina azóta Amszterdamba él, ma már holland férjével és kisfiukkal egy lakóhajón laknak, ahonnan hétvégente szemetet halászni indulnak csónakkal a csatornákon.

Mindenük megvolt Magyarországon, a család mégis a nehezebb utat választotta

Bernadett és Balázs jómódban éltek Orosházán, mégis úgy döntöttek, hogy Ausztriában kezdenek új életet. Számításaik bejöttek, ma már saját házuk van egy osztrák kisvárosban.

5 éve nyelvtudás nélkül indult el a háromgyerekes család szerencsét próbálni Izlandra

Rita és Gábor Pécelről a devizahitel elől menekült Reykjavikba 3 gyermekükkel együtt – a pedagógusházaspár szakmájában helyezkedett el 3 éve. Rita ma testnevelő tanárként dolgozik, Gábor pedig úszást tanít egy iskolában.

Pálosi Bogi fiatal vállalkozóként állja a sarat Franciaországban!

Angéla férje elvesztése után döntötte el, hogy új környezetbe költözik fiaival: visszatértünk hozzájuk Németországba! | Pálosi Bogi fiatal vállalkozóként állja a sarat Franciaországban! | Glória Milánóban él olasz tévé producer férjével és iker gyermekeivel!

Szemétre vadászik és sikeres vállalkozást vezet

Lakóhajón él, vasárnaponként az amszterdami csatornákon műanyag szemétre vadászik és sikeres vállalkozást vezet. Mózes Szabina mégis mérges lesz, amikor azt mondják, „neked könnyű, szerencsés vagy!” Az Isten veled Magyarország mai adása egyebek között Hollandiába kalauzolja el a nézőket.

Popey mindent elhúz, ami mozog - most  már Dubajban

A testéből él, de itthon nem tudott eleget keresni vele. Talált egy országot, ahol megfizetik az erőfeszítéseit. Most jól érzik magukat, de a jövő még bizonytalan. Sinka Zsolt, vagy ahogy mindenki ismeri, Popey családjával együtt immár 3 éve él az Egyesült Arab Emirátusok egyik legnagyobb városában. Őt korábban már többször is hívták ide, és most követte őt a felesége és a lánya. Előnyt jelent számára a Popey név, amit évtized óta használ, azt mondja, itt is jól ismerik, már-már nemzetközi brand.

Tehetős szülőket és jólétet hagytak maguk mögött

Devizahitelük volt, lépniük kellett. Az apa előre ment, hogy munkást és szállást szerezzen Izlandon. Az anya a gyerekekkel az indulásra várt. Ennek 5 éve. Bejött a tervük? Tehetős szülőket és jólétet hagytak maguk mögött. A férj kamionos, a feleség takarít mégis úgy érzik, lányaiknak jobb életük lesz Ausztriában.

Mi történt Ritával és Krisztiánnal Milánóban, mióta nem láttuk őket?

Ott voltunk, amikor kiköltöztek és láttuk a csalódás könnyeit. Rita sokat köszönhet a családnak. Ők tartották benne a lelket az első hónapokban. Mi történt Kirsztiánékkal, mióta nem láttuk őket? Novemberben, amikor a család megérkezett Milánóba még egy szót sem beszéltek olaszul. Azóta Rita és Krisztián is szorgalmasan tanulja a nyelvet, sőt Rita még kisfiával is olaszul "beszélget".

Nyíregyházi nélkülözésből a saját családi vállalkozásig – Angliában

Kovácsék évek óta Angliában élnek, és immár két éve saját építőipari vállalkozásukat vezetik. Laci jött ki először 12 éve - azt mondja, hosszú és göröngyös út vezetett idáig. Kezdetben kisebb munkákat vállalt festőként, majd nagyobb helyi cégekhez is elszegődött. Az elején persze a nyelvvel is akadtak problémái. A külön töltött évek nagy kihívást jelentettek Lacinak és Mónikának. Ezért 5 év után úgy döntöttek, az egész család költözik Laci után. A cég igazi családi vállalkozás, Laci a főnök, Bence menedzseli a projekteket, Mónika pedig a papírmunkát intézi.

Hétfő este újra Isten veled, Magyarország!

Vladucz Zoltán, az Isten veled, Magyarország! szerkesztő-riportere 6 évvel ezelőtt maga is itthagyta a biztos állását és belevágott az ismeretlenbe: az élet furcsa játéka, hogy most ugyanilyen cipőben járó sorstársai történetét örökíti meg és teszi láthatóvá nézők százezrei számára!

Hong Kong: az egyik legdrágább, legzsúfoltabb és talán legfejlettebb metropoliszában jártunk

Hong Kong, a legek városa. Ez a világ egyik legdrágább, legsűrűbben lakott és talán legfejlettebb metropolisza. Alig nagyobb Budapestnél, mégis majdnem 8 millióan lakják. Olyan, mint egy felbolydult méhkas, ahol sohasem áll meg az élet. Hong Kong a világkereskedelem egyik központja, igazi lüktető ázsiai világváros. Itt építették a legtöbb felhőkarcolót az egész világon, 1303-at. Stábunk az Isten veled Magyarország című műsorba forgatott az itt élő magyarokkal.

Attila országot váltott, de szakmát nem: „Ha New York-ban meg tudod csinálni, akkor a világ bármelyik részén sikerül”

Az éjszakai élet ismert alakja volt, de jól menő bárja nem tetszett az alvilágnak. Szinte menekülnie kellett, mégsem futamodott meg. Országot váltott, de szakmát nem. Attila majdnem 20 éve él New York-ban, de van, ami egyre jobban hiányzik neki.

Mindent felszámoltak itthon, hogy a Föld túloldalán kezdjék újra

Évekig tartott, míg lezárták itteni életüket, hogy a Föld túloldalán kezdjék újra. Velük voltunk az indulásnál, és ott voltunk az első hetekben is. Egy kis magyar falu biztonsága utána egy kétmilliós ausztrál nagyváros kihívásaival szembesültek. Az első pár hét pihenéssel, nyaralással telik. Kriszti és Zoli egy darabig még élvezhetik a napsütést és az óceánt, de ha nem találnak sürgősen munkát, egy olcsóbb házat és továbbra is bérelt autóval járnak, hamar el fog fogyni az a pénz, amiért egész életükben keményen dolgoztak.

 

Fizikai munkával kezdte, ma már egyedül vezeti a cégét a fiával

Otthon rémálmai voltak a bizonytalanság miatt, ezért neki vágott Angliának. Angolul nem tudott, de mindent meg akart adni a családjának. Fizikai munkával kezdte, ma már egyedül vezeti cégét a fiával. Milyen út vezetett idáig?

Nyelvtudás nélkül költözött Madridba, a szerelem, a zene és a Real Madrid miatt

Gábor Tiszafüreden született és egy svédországi kitérő után került Madridba 12 évvel ezelőtt feleségével, Judittal. Ahogy ő mondja három dolog: a szerelem, a zene, és a Real Madrid miatt. Gábor kőkemény fizikai munkát végez, minősített hegesztőként dolgozik, de másmilyen karrierre vágyik. Egyik nagy szerelme a zene, amivel az apai örökséget viszi tovább.

Előzetes: Mesébe illően indult az útjuk, de mi lesz ha nem úgy folytatódik?

Attila az alvilág elől New Yorkba költözött. Országot váltott, de szakmát nem. Az egyik legmenőbb bár az övé. Mennyi áldozatot hoz ezért? Gábor kőkemény fizikai munkát végez, árt az egészségének. Váltani akar, de tudja nehéz lesz. Mi köti mégis Madridhoz? Zoliék Ausztráliában kezdik újra. Mesébe illően indult az útjuk, de mi lesz ha nem úgy folytatódik?

Előzetes: Régi ismerősök és új történetek külföldön élő magyarokról - Június 17-én jön az új évad!

Nehéz döntések. Sikerek es kudarcok. Szomszédos és távoli országok. Bejárt utak és új kontinensek. Régi ismerősök és új történetek külföldön élő magyarokról. Isten veled, Magyarország! Június 17-től új évad az RTL Klubon!

Folytatódik az Isten Veled Magyarország

Ausztrália, New York. Újabb izgalmas sztorikkal folytatódik hétfőn este az Isten Veled Magyarország. A második évad első részében szereplő család tagjai mindenüket eladták, hogy a föld másik felére költözzenek. Ráadásul mindent elölről kellett kezdeniük. Isten veled Magyarország, a második évad, 22.45-kor, A Tanár után.

A szerelem miatt költöztek Madridba

Egyetlen szót sem tudott spanyolul, mégis nekivágott az útnak - Gábor 12 évvel ezelőtt költözött Madridba, aminek elmondása szerint 3 oka volt: a szerelem, a zene és a foci. Az Isten veled Magyarország rövid szünet után újra jelentkezik hétfő esténként. A hegesztőként dolgozó Gábor története mellett két másik vadonatúj történettel.

Új évaddal tér vissza az Isten veled, Magyarország!

Régi ismerősökkel és új történetekkel tér vissza a népszerű dokusorozat, az Isten veled, Magyarország! A ma este visszatérű műsorról Dörmer Csaba, az Isten veled, Magyarország szerkesztő riportere mesélt.

Régi és új szereplőkkel folytatódik az Isten veled, Magyarország című műsor második évada!

A Kovács család fejének egy hónapja volt arra, hogy eldöntse, feleségével és kislányával új életet kezd. Németországba költözik hiszen munkaadója oda helyezte át a cégét. Kovácsék története mellett az Isten veled, Magyarország című műsor induló új évadában sok hasonlót ismerhetnek meg. Magyarokét, akik elmesélik, milyen érzés, mennyi nehézség, fájdalom és vívódás külföldre költözni és idegen közegben kezdeni új életet.

Véget ért az Isten veled, Magyarország első évada

Az Isten veled, Magyarország első évadában 9 héten keresztül 17 országba kalauzoltuk el a nézőket 27 kiköltöző, vagy külföldön élő magyar család történetét mutattuk be. A magyarok kalandjai hamarosan folytatódnak: az új évadban elmegyünk többek között Máltára, New Yorkba, Párizsba, Amszterdamba, és Hongkongba is!

Az új évadban mutatjuk, mi lett korábbi szereplőinkkel és jön rengeteg új történet

Megnézzük majd, mi történt Arnoldékkal, hogyan halad az angol tanulással Péter, mi lett Dalmáékkal Dublinban és jön nagyon sok új történet a világ számos pontjáról, ahol magyarok élnek.

Jól menő vállalkozást és nyugodt életet hagytak hátra Ausztráliáért

Jól menő vállalkozás, szép ház, nyugodt élet. Ez már csak a múlt. A kiköltözés ötlete másfél-két éve jutott eszébe Krisztinának és Zoltánnak. A végső elhatározás viszont egy éve született meg. 12 hónap alatt mindent megterveztek, eladtak és úgy döntöttek, hogy a csendes kis faluból a Föld másik oldalán, egy 2 milliós nagyvárosba, Brisbane-be mennek.

Nem értettek a vendéglátáshoz, mégis éttermeket visznek Vietnámban

Emi és Ha története Budapestről Hoi An-ig. Emi és párja hat éve döntöttek úgy, hogy együtt élnek majd Közép-Vietnamban. Ám sem a korábban Ázsiában élő Emi, sem a Magyarországon, diplomataszülők gyermekeként felnőtt Ha nem gondolta még akkor, milyen nehézségekkel kell majd megküzdeniük itt Dél-Kelet Ázsiában.

Egy gyorséttermi fizetésből hárman élnek meg Németországban - visszamentünk Angéláékhoz

Angéla és két fia Lajosmizséről költözött Németországba. Visszamentünk hozzájuk és megmutatjuk, hogyan élnek hármasban. Bár Angéla diplomája szerint tanár, nem akar többet tanítani, elkezdett a webdizájnnal és a kiadványszerkesztéssel foglalkozni. Amíg ez nem indul be, a gyorséttermi fizetéséből tartja el hármójukat.
A családról készült korábbi riportot itt nézheti meg.

Egy

Murinai Angélát már láthatták az Isten veled, Magyarország korábbi adásában. Az asszony elveszítette a gyermekét majd a férjét, mégis ezek után hatalmas lelkierőről tett tanúbizonyságot, amikor úgy döntött, megvalósítja régi álmát és a fiaival külföldre költözik. Most elutaztunk Máltára, hogy megnézzük, hol tűnt el 2016 nyarán a tengerben Angéla fia. Gozo szigetére kellett átmenni komppal, hogy megtaláljuk a helyszínt.

Hogyan boldogul Németországban Angéla?

Jól menő vállalkozás, szép ház, nyugodt élet. De ez már a múlt. Szabóék mindenüket eladták és Ausztráliába költöznek. Visszamegyünk, és megnézzük találta-e munkát Németországban Angéla, az özvegy tanárnő. Egy vegyes házasság, 3 étterem és távol-keleti babonák Miért adta fel európai életét Emi?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való