KERESÉS search-close

Kína

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Kína"

Ablakból kizuhanó kislányt mentettek meg szomszédok és járókelők

Ablakból kizuhanó kislányt mentettek meg szomszédok és járókelők Kínában. Az egyik lakó épp vitte le a szemetet, amikor felfigyelt az ablakból lógó 4 éves gyerek jajveszékelésére. Odacsődített mindenkit, gyorsan kerítettek egy pokrócot és kifeszítették. Épp időben, mert a gyerek már nem tudta tartani magát, és lezuhant. A gyors segítség miatt nem sérült meg. Arról nem érkezett hír, hogy közben merre jártak a szülei.

Az ablakrács akadályozta meg, hogy a mélybe zuhanjon

A szomszédja mentette meg egy kisfiú életét Kínában. A hatéves gyerek kimászott az ablakon, de a férfi még időben észrevette. A testével tartotta, amíg a tűzoltók kiszabadították. A szülők elmentek otthonról, a gyerek pedig felfedezőútra indult.

Új, gyilkos drog jelent meg, már 11 ember halt meg miatta

Új, gyilkos drog jelent meg - a rendőrök szerint május óta már 11 ember halt meg miatta Magyarországon. Az új pszichoaktív vegyianyag Kínából származik és a legolcsóbb egyben a legveszélyesebb kábítószer. Az utcákon dohányra permetezve árulják vagy más növényi anyagot itatnak át vele. Hatása kiszámíthatatlan, de a meghalt fogyasztók többségénél előbb őrjöngést, majd eszméletvesztést és görcsös rohamokat okozott.

FELVÉTELEN A TORNÁDÓ: Több mint harmincan megsérültek

Harminchárman megsebesültek, amikor tornádó söpört végig a Kínához tartozó Belső-Mongólia egy településén. Egy farmer mobiltelefonjával végig videózott, amikor a forgószél elhaladt mellette. Először minden szürke volt; majd ahogy földet felkapó széltörcsér közelebb ért, sárga; végül teljesen elsötétült a kép. A tornádóban több - a helyiek lakóhelyéül szolgáló - jurta összedőlt vagy megrongálódott. A tűzoltók, mentők hamar a helyszínre érkeztek, és kórházba vitték a sérülteket, akik közül három állapota súlyos.

Tiltakozik Kína a TikTok alkalmazás elleni amerikai hadjárat ellen

Tiltakozik Kína a TikTok alkalmazás elleni amerikai hadjárat ellen. Peking szerint nevetséges és manipulatív az amerikai kormányzat döntése, amely megtilt minden ügyletet a TikTok videomegosztó anyavállalatával és annak leányvállalataival.

Milyen veszélyt jelenthet a TikTok egymilliárd használójának?

Bolondos, néhány másodperces videók, mégis nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek. Legalábbis Donald Trump szerint, aki azt ígérte, betiltja a kínai TikTok alkalmazást, mivel több millió amerikai felhasználó adataival élhetnek vissza. A tinédzserek legnépszerűbb platformja körül hónapok óta folyik a vita és sok szakértő azt tanácsolja, azonnal töröljük a telefonunkról.

Vadon élő óriáspandát vettek videóra Kínában!

Vadon élő óriáspandát sikerült lefilmeznie egy kínai nemzeti park dolgozójának. Az állat Szecsuán egyik kis forgalmú útja mellett bóklászott. Egy ideig követte a nagyjából egy mázsás hím pandát, amely kisvártatva belevetette magát egy folyóba, átúszott a túloldalra, végül eltűnt a sűrű erdőben. Kínában a becslések szerint jelenleg 4 ezer óriáspanda élhet szabadon. A fajfenntartási programoknak köszönhetően kétszer annyian lehetnek, mint 15 évvel ezelőtt.

Betiltja a TikTokot Donald Trump

Betiltja a TikTokot az Egyesült Államokban Donald Trump. A népszerű videomegosztó az elnök szerint komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Az amerikaiak egy ideje azzal vádolják a Tiktok kínai tulajdonosát, hogy a platformról tömegével kerülnek felhasználói adatok a Kínai Kommunista Párt kezébe. A tiltás tovább fokozhatja a két ország közötti feszült viszonyt.

Óriási nyomás alatt van a világ legnagyobb gátja

Óriási nyomás alatt van a világ legnagyobb gátja, amelyet már a harmadik árhullám fenyeget rövid időn belül Kínában. Hetek óta tartanak a bő két évtizede nem látott áradások egyebek közt a Jangce folyón. A szakemberek szerint kisebb károk már keletkeztek a gátnál, de úgy vélik bírni fogja roppant nyomást.

Játékautóval kanyarodtak ki a forgalomba

Valószínűleg egy pillanatra minden autósnak kihagyott a szíve, amikor megpillantották az óvodás testvérpárt a forgalmas úton. A kínai gyerekekre csak egy pillanatig nem figyeltek a szüleik, akik ki is használták az adódó alkalmat, és játékautójukkal kikanyarodtak a „nagyok” közé, forgalommal szemben.

Bezáratja a kínai konzulátust Houstonban az Egyesült Államok

Bezáratja a kínai konzulátust Houstonban az Egyesült Államok. A diplomáciában szokatlanul kemény döntést hivatalosan azzal indokolták, hogy Peking ellopja az amerikai szellemi tulajdont. A bejelentés után nem sokkal, az épületben szolgáló diplomaták hordószámra égettek el iratokat. Kína szerint az amerikaiak szabotálják a kétoldalú kapcsolatokat.

Emberemlékezet óta nem volt ilyen magas a Jangce szintje

Emberemlékezet óta nem látott szintre emelkedett a Jangce szintje Nanking városánál Kínában. A folyó gátjain több mint 40 ezer katona és árvízvédelmis dolgozik, hogy megakadályozzák a víz betörését a lakott területekre. A heves esőzések miatt másfél hónapja áradnak a folyók Kínában, sok helyen már történtek gátszakadások. A következő időszakban sem fordul kedvezőbbre az időjárás az előrejelzések szerint. A hetek óta tartó ítéletidőnek eddig több mint 140 halálos áldozata van Kínában.

Csúcsforgalom a Mars felé

Elindulhat az arab világ első bolygóközi missziója, méghozzá a Marsra. Az Egyesült Arab Emírségek szondáját a japánok űrállomásáról indítják útnak, ha az időjárás is engedi. A Mars kedvező állását más országok is ki akarják használni: a kínaiak és az amerikaiak is elindulnak hamarosan.

Négy emeletet zuhant egy kisfiú Kínában

Négy emeletet zuhant egy két éves gyerek Kínában, de sérülések nélkül megúszta. A szomszédja mentette meg az életét. A kisfiú kimászott az ablakon, és ezt lent még időben észrevették. A zuhanó gyereket egy férfinak sikerült elkapnia. Neki viszont megsérült a karja.

ÉLETMENTÉS: Szomszédja kapta el a zuhanó kisfiút

A szomszédja mentette meg egy két éves kisfiú életét Kínában. Már a légkondicionáló külső egységén mászott a gyerek, amikor a szomszédok odalent a legrosszabbra készültek. A földszint feletti esővédőre paplanokat terítettek, egy férfi pedig székre állt, és úgy várt. A gyereknek végül semmi baja nem esett.

Felvételen, ahogy egy férfi szakadékba lógatja kisfiát

Sokkoló videó terjed a kínai közösségi médiában. A mobiltelefonos felvételen az látszik, hogy egy férfi egy pekingi hegyi úton a szakadékba lógatja kisfiát. Egy ponton meg is rázza a gyerek kezeit, miközben a körülöttük állók nevetnek.

Hétmilliárdba került az egészségügyi felszerelések szállítása

Hétmilliárd forintot fizetett a kormány a Wizz Airnek, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt Kínából egészségügyi felszereléseket szállítson Magyarországra. Ezt Demeter Márta LMP-s képviselő kérdésére árulta el a kormány, az ügyről a Népszava írt elsőként. Az ellenzéki politikus szerint a Honvédség repülőgépeivel olcsóbban is elvégezhették volna a munkát. A kormány viszont azt mondja, a honvédség ennyi árut ennyi idő alatt nem tudott volna hazaszállítani.

Kijutottak a lángoló kocsiból

Óriási szerencséje volt egy felborult, majd kigyulladt kocsi három utasának Kínában. Egy másik autós látva a bajt, azonnal segített, így sikerült kijutniuk. A balesetet, és a gyors mentést rögzítették a biztonsági kamerák is.

LÁTVÁNYOS: egy hajszálon múlt, hogy kiszabadultak az égő járműből

Óriási szerencséje volt egy felborult, majd kigyulladt kocsi három utasának Kínában. A biztonsági kamerák felvételén is jól látni, hogy a jármű szinte rögtön kigyulladt. Az egyik benne ülő megpróbálta kinyitni az ajtót, de nem sikerült neki. Ekkor szaladt oda a baleset egyik szemtanúja. Miután látta, hogy nagy a baj, elkezdte a szélvédőt rugdosni. Sikerült annyira bezúznia, hogy a benne ülők már belülről is ki tudták nyomni az üveget.

PEKINGI MAGYAR: A kínai ember nagy türelemmel viseli a csapásokat

Schvéger Ágnes Pekingben él, őt videótelefonon értük utol. Azt mondja, az ott élők fegyelmezetten betartják az óvintézkedéseket, mert nem szeretnék, hogy olyan szintű vészhelyzet legyen, mint Wuhanban. A 21 milliós lakosú kínai fővárosban jelenleg napi kb. 230 ezer tesztet végeznek, hogy megfékezzék a járvány második hullámát.

Helyzetjelentés Pekingből: mindent elkövetnek, hogy ne legyen újra vészhelyzet

Pekingben naponta kb. 230 ezer koronavírus tesztet végeznek. A 21 milliós lakosú kínai fővárosban mindent megtesznek, hogy megakadályozzák a járvány második hullámát. Schvéger Ágnest Pekingben videótelefonon értük utol. Azt mondja, az ott élők fegyelmezetten betartják az óvintézkedéseket, mert nem szeretnék, hogy olyan szintű vészhelyzet legyen, mint Wuhanban. Egyébként, ha valaki tüneteket észlel magán és nem jelentkezik szűrésre, 3 év börtönt kaphat. Aki pedig így fertőz meg másokat, azt akár halálbüntetéssel is sújthatják.

Íme a világ első mesterségesen tenyésztett sörényes hangyászai

Megmutatták a világnak Ázsia első mesterségesen tenyésztett sörényes hangyászait. Az ikrek még márciusban születtek Kínában. A kis hangyászokat most még hátukon cipeli az anyjuk. Egyenlőre szoptatja őket, de később a gondozók gyümölcsöt és kutyaeledelt is adnak majd nekik. Az akár két méter hosszúra is megnővő állatok felnőttként képesek naponta akár 30 ezer hangyát is megenni. A rovarokat 60 centiméter hosszú ragacsos nyelvükkel cuppantják fel.

Újabb piacokat zártak be Kínában

Újabb piacokat zártak be, köztük Peking egyik legnagyobb nagybani piacát, miután újra felbukkant a koronavírus. A szakembereknek egy vágódeszkáig sikerült visszakövetniük a fertőzést. Most több mint 10 ezer ember tesztelését kezdték meg. Közben a pekingi hatóságok bejelentették, hogy szigorú ellenőrzéseket vezetnek be a teljes élelmiszerellátásban.

Videón: Felrobbant egy cseppfolyósított gázt szállító kamion

Nemcsak a koronavírus okoz gondot Kínában, ugyanis legalább 10 ember halt meg, 117-en pedig megsérültek, amikor kigyulladt, majd felrobbant egy cseppfolyósított gázt szállító kamion a kelet-ázsiai országban. A robbanás pillanatát többen is felvették a telefonjukkal. A szerencsétlenség egy forgalmas autóúton történt, ami mellett több ipari épület és lakóház is volt. A detonáció erejét jól mutatja, hogy az egyik épület összeomlott, több pedig megrongálódott. Emiatt a hatóságok attól tartanak, hogy a halálos áldozatok száma még magasabb lehet, hiszen sokan lehetnek még a romok alatt. Hogy a kamion mitől gyulladt ki, egyelőre még vizsgálják.

MŰHOLD KÉPEK: Már tavaly augusztusban megjelenhetett a koronavírus járvány a kínai Vuhanban

Már tavaly augusztusban megjelenhetett a koronavírus a kínai Vuhanban. Ezt az amerikai Harvard egyetem kutatói állítják, műhold-képek alapján. Tavalyi és egy évvel korábbi felvételeket elemezve vették észre, hogy már tavaly nyár végén megnőtt a forgalom öt vuhani kórháznál. Ezzel egy időben egyre többen kerestek rá a világhálón az új típusú koronavírushoz is köthető tünetekre. Kína, amely hivatalosan először 2019 utolsó napján jelezte az ismeretlen eredetű tüdőgyulladásos megbetegedéseket az egészségügyi világszervezetnek, nevetségesnek tartja az állítást.

Könnygázzal és vízágyúval oszlattak Hongkongban

Könnygázzal és vízágyúval oszlatta szét a kínai rendőrség azt a tüntetést, amelyet Hongkongban tartottak a területre vonatkozó új pekingi törvények ellen. Több ezren vonultak az utcákra a rendőrség tiltása ellenére. A napokban elfogadott törvény gyakorlatilag betilt minden, a központi kormányzat elleni demonstrációt Hongkongban. Kína korábban tervezett hasonlót, de akkor a sok százezres tüntetések hatására visszavonták a tervet. Kína egyelőre az "egy ország, két rendszer" elve alapján irányítja a területet, de ennek már szeretne véget vetni. A mostani tüntetésen 120 embert őrizetbe vettek.

Betiltották az egzotikus állatok fogyasztását Vuhanban

Betiltották az egzotikus állatok fogyasztását és forgalmazását Vuhanban. A koronavírus-járvány kiindulópontjának tekintett kínai városban az első megbetegedéseket egy élőállat piacon észlelték. Az egyik tudományos feltételezés szerint a denevérektől eredő vírus valamilyen egzotikus állat közvetítésével fertőzte meg az embereket. Az öt évre szóló tiltás miatt milliók válhatnak munkanélkülivé Kínában.

32 év után találták meg gyermeküket

32 év után találkozhatott szüleivel egy kínai férfi, akit még kiskorában raboltak el ismeretlenek. Egy bejelentés alapján jutottak el hozzá a hatóságok, a DNS-teszt pedig igazolta valódi kilétét. Kínában évente átlagosan 20 ezer gyereket rabolnak el, akiknek többségéről soha nem derül ki, hogy a szülei valójában pénzért vásárolták meg.

Kínába utaznak a pandák, mert nincs elég bambuszuk

Egy kanadai állatkert legkedveltebb lakóinak kell most nagy utat megtenniük vissza oda, ahonnan jöttek, Kínába. A covid 19 miatt kialakult helyzetben ugyanis nem tud az állatkert elég bambuszt hozatni repülővel nekik.

Fogytán a bambusz, így hazaküldi Kínába a két kölcsönkapott pandáját Kanada

Fogytán a bambusz, így hazaküldi Kínába a két kölcsönkapott pandáját Kanada.
Az állatok az eredeti szerződés szerint 2023-ig maradhattak volna az észak-amerikai országban, de a járvány új helyzetet teremtett. A légiközlekedés leállt, ezért nem tudják beszerezni a pandák fő táplálékát, a friss bambuszt, amiből fejenként naponta 40 kilót fogyasztanak. Miután más forrásokból nem tudnak eleget pótolni, inkább hamarabb visszaadják őket, mielőtt teljesen kifogynak a készletből.

Hullámzani kezdett egy tengeri híd

Ideiglenesen le kellett zárni egy tengeri hidat Kínában, miután hullámzani kezdett. A történtekről videó is készült. Az átjáró végül egyben maradt és senki nem sérült meg. Az áramlatok miatt kialakuló jelenség ismert a tudomány számára, 80 éve történt a leghíresebb eset az Egyesült Államokban.

Sokkal több a halott Vuhanban, mint amiről eddig beszámoltak

Mégis jóval többen haltak meg koronavírus miatt a kínai Vuhánban, mint amennyiről eddig beszámoltak a hatóságok. Az új adatok szerint 1300-zal többen veszítették életüket. Peking azt állítja, csak most összesítették az igazi adatokat. Egy sor ország régóta követeli Kínától az átláthatóságot, például azt is, mondja el, mi a vírus igazi eredete.

Vuhan újra nyitva


2020.04.08. 18:42
Vuhan újra nyitva

Ünnepélyesen feloldották a járvány kiindulási helyeként világszerte ismertté vált Vuhan zárlatát. Sokan 11 hete nem mozdultak ki a lakásukból. Most már el lehet hagyni a várost, akár vonattal vagy repülővel is, de a szigorú ellenőrzéseket fenntartják.

Veszélyhelyzetet kell kihirdetni Tokióban a vírusfertőzöttek növekedő száma miatt

Veszélyhelyzetet kell kihirdetni a japán fővárosban és hat prefektúrában a vírusfertőzöttek folyamatosan emelkedő száma miatt. Kínában ezalatt lazítottak a szigoron. Ott a járvány kitörése óta először nem halt meg senki a vírus miatt, de sokan tartanak a járvány újbóli felerősödésétől. A 165 millió lakosú Bangladesben teljes káosz tört ki, miután sokan csak későn értesültek a munkaszünet meghosszabbításáról.

Kínában már a járvány második hullámára készülnek

Már a járvány második hullámára készül Kína. Bár enyhítettek a korlátozásokon, most megint azt kérik a vuhaniaktól, hogy csak végső esetben menjenek utcára. Szigorú ellenőrzések vannak továbbra is, mert tartani lehet attól, hogy újra szétterjed a vírus. Kínában holnap nemzeti gyászt tartanak.

„Kína titkolja a valós adatokat”

Új helyen jelent meg a koronavírus Kínában. A hivatalos adatok szerint csak három fertőzést észleltek, mégis lezártak egy 600 ezer lakosú megyét. Az amerikai hírszerzés szerint Kína szándékosan eltitkolja a világ elől a járvány valós méretét. A Bloomberg hírügynökség által megszerzett titkos jelentés szerint jóval többen fertőződtek és haltak meg Kínában a koronavírus miatt.

Megváltozik az életünk a járvány miatt

Korábban már kétszer is láthattak riportot nálunk arról, milyen korlátozások között élni. Először Kínából: sokan úgy nézhették, ami ott történik, mint egy távoli helyen játszódó filmet. Aztán Olaszországból: ami közelebb van, de azok se mi voltunk. De a valóság egyszercsak hozzánk is beköszönt. Minden megváltozott és folyamatosan változik körülöttünk, és erre az újfajta életmódra egy jó időre fel kell készülnünk. Riportunk a történéseket és a fontos tudnivalókat foglalja össze.

Karantén: ezeket a szabályokat fontos betartani!

A Kínában diagnosztizált koronavírust sajnos nem sikerült megállítani és az olaszországi fertőzöttek és elhunytak száma azt indokolta, hogy először az érintett településeket, majd Lombardia tartományt, végül pedig az egész országot karantén alá vonja a kormány. Mit jelent pontosan a karantén ma? A Fókusz stábja ennek járt utána!

Könnyes búcsút vett a Mátyás király tértől Balázs, Vanda és Marci

Juli és Claudia nagyon nehéz szívvel engedte el a fiatalokat Kínába, hiszen nem lehet tudni, hogy mikor fognak hazatérni.

A legújabb részeket ITT tudod megnézni!

Marcinak Kínában van esélye a gyógyulásra?

Úgy tűnik, mégis van remény arra, hogy Vanda és Balázs kisfia meggyógyuljon.

Gyorsabban terjed a koronavírus Dél-Korában, mint Kínában

Gyorsabban terjed a koronavírus Dél-Korában, mint Kínában. A járvány központja továbbra is Tegu városa, ahol megbetegedések egy vallási csoporthoz köthetőek. Az országban csaknem 1600 ember kapta el a kórt. Közben Iránban az egészségügyi miniszterhelyettes után újabb két politikus betegedett meg. A perzsa államban hivatalos adatok szerint 250 beteget és 26 halálos áldozatot tartanak számon.

Szájmaszkokat gyűjt a kínaiaknak

Nem beteg, de főleg otthon tölti napjait, mert sokan tartanak a közelségétől - erről beszélt az RTL Híradó stábjának egy Kínából hazalátogató magyar férfi. A koronavírussal kapcsolatban az elmúlt hetekben többször is nyilatkozott az RTL-nek. Most azt mondja, szeretne minél több szájmaszkot összegyűjteni itthon, majd azokat kijuttatni a Kínában lévő ismerőseinek. Ott ugyanis hiánycikk a maszk, pedig anélkül nem lehet kimenni az utcára.

KÍNÁBÓL TÉRT HAZA: Maszkkal szeretne segíteni

Nem beteg, de főleg otthon tölti napjait, mert sokan tartanak a közelségétől - erről beszélt stábunknak egy Kínából hazalátogató magyar férfi. Pálfi Jenő azt mondja, szeretne minél több szájmaszkot összegyűjteni itthon, majd azokat kijuttatni Kínában lévő ismerőseinek. Ott ugyanis hiánycikk a maszk, pedig anélkül nem lehet kimenni az utcára. Ha valaki segíteni szeretne a maszkok ügyében, akkor ezeken az elérhetőségeken tud: jpalfi@me.com vagy  0670/304-5392.

Csökken az új fertőzöttek száma

Csökken a napi új koronavírusos fertőzöttek száma Kínában. Továbbra is a betegség gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartományban a legsúlyosabb a helyzet. Az Egészségügyi Világszervezet szerint az adatokból még korai lenne azt a következtetést levonni, hogy csillapodik a járvány. Közben Kínában átfogó tanulmány készült a betegségről, amelyből érdekes adatok derültek ki.

Fegyverrel rabolt több száz guriga vécépapírt Hongkongban két férfi

A városlakók a koronavírus miatt pánikszerűen vásárolnak fel mindent. Emiatt számos, a mindennapi élethez nélkülözhetetlen termék hiánycikk lett. A kínai hatóságok szerint a betegség megfékezésében hatásos a karantén. Ezért azt kiterjesztik a kór gócpontjának számító, 58 millió lakosú Hupei tartomány egészére. Közben megérkeztek az Egyesült Államokba a Japánban vesztegzár alá vont luxushajóról kimentett amerikai utasok.

Bátorító dal Kínának

Kínában harmadik napja csökken az új fertőzöttek száma. A kínaiak újabb és újabb intézkedésekkel próbálják elejét venni a koronavírus járvány tovább terjedésének. A jegybank még a bankjegyeket is fertőtleníti. Az állami tévé pedig egy dallal próbálja tartani a lelket a karanténba zárt emberekben.

Máshogy számolnak- több a beteg

Háborús intézkedéseket vezettek be a koronavírus-fertőzés gócpontjának számító Hupei tartomány egy településén. Sijenben egyik kerületében minden épületet lezártak, és őrök vigyázzák, hogy csak azok hagyhassák el otthonukat, akik orvosként, ápolóként vagy bármilyen más pozícióban a kór ellen küzdenek. Szerdán kiugróan emelkedett betegségben elhalálozottak és az új fertőzések száma is.

Elhalasztják a Forma-1 sanghaji futamát a koronavírus miatt

A Nemzetközi Automobil Szövetség indoklása szerint a versenyzők, a szervezők és a nézők egészsége védelmében egy másik alkalommal tartják meg az áprilisra tervezett kínai nagydíjat, ha még idén javul a helyzet.

Ezer fölé emelkedett a koronavírus áldozatainak száma

Magasrangú tisztségviselőket váltottak le Kínában a koronavírus-járvány miatt. A kór halálos áldozatainak száma már ezer fölé emelkedett. Hétfőn csak a gócpontnak számító Hupej tartományban több mint százan haltak meg a betegségben. A járvány megfékezésére bevetik az országban alkalmazott kormányzati megfigyelő rendszereket is: elérhetővé tettek ugyanis egy új telefonos applikációt, amellyel bárki megtudhatja, került-e olyan személlyel kapcsolatba, akitől esetleg elkaphatta a vírust.

Meghalt a koronavírusra elsőként figyelmeztető kínai orvos

Rég nem látott országos gyászt és haragot váltott ki az, hogy meghalt a koronavírusra elsőként figyelmeztető kínai orvos, akit a hatóságok meghurcoltak rémhírterjesztés vádjával. A legnagyobb kínai közösségi oldalról már több százezer, az államhatalmat bíráló kommentet töröltek ki. A vírus miatt már csaknem 32 ezren megbetegedtek, a halálos áldozatok száma pedig 638-ra emelkedett.
Ide kattintva megnézheti, hogyan figyelmeztetik drónnal az embereket a maszk viselésére.

RENDŐR DRÓN: A levegőből ellenőrzik a karantént

"Hé, maga ott, feketében! Itt a rendőrség! Figyelmeztetjük, hogy vegye föl az utcán a maszkot és védje magát" - szól egy hang a levegőből. A férfi nem kekeckedik, szépen felteszi a maszkot, aztán még int is egyet a rendőrdrónnak, hogy rendben, végrehajtotta a parancsot. A jelenet egy zenés kínai összeállításban látható, amely arról szól, hogyan vetnek be az egyik városban légijárműveket a karantén ellenőrzésére. A koronavírus miatt már csaknem 32 ezren megbetegedtek, a halálos áldozatok száma pedig 638-ra emelkedett.

Megtalálták Baby Yoda hasonmását

Megtalálták és meg is mentették Baby Yoda hasonmását. Méghozzá egy kínai húspiacról. Az ilyen kölyköket rossz körülmények között tartják, ráadásul, ha nem sikerül őket eladni, akkor irány a húspiac.

Kína és a koronavírus került az álhírek középpontjába

Összeesküvés elmélet a szándékos fertőzésről, eltitkolt magyar áldozatok, egy szuperkórház, ami igazából tömegsír és Bill Gates, aki a betegség terjesztése mögött állhat. A gyíkemberek után most Kína került a fake news középpontjába.

Ilyen óvintézkedésekre van szüksége a reptereknek a koronavírus miatt

A vírus leggyorsabban a légiközlekedés miatt terjed, a Kínán kívül felfedezett betegek nagy része repülővel érkezett az adott országba, ezért szükséges, hogy a repülőtereken megfelelően ellenőrizzék az érkezőket.

Nő az elégedetlenség Kínában

A koronavírus-járványnak már több mint 360 halálos áldozata van és 17 ezren fertőződtek meg. Kínában nagy felháborodást keltett, hogy a vuhani orvosoknak szánt ultra-biztonságos szájmaszkok politikusoknál kötöttek ki. Az állami cenzúra ellenére a kríziskórházakban uralkodó sanyarú állapotokról is egyre több videó kering az interneten. A pekingi vezetés szerint külföldről szítják a pánikot.

Elkészült Vuhanban az első kórház, amelyet a járvány miatt kellett felépíteni

A kínaiaknak alig 10 nap kellett az 1000 ágyas létesítmény létrehozásához. Hétfőtől már fogadja a betegeket. Közben gőzerővel épül a másik kórház is a városban. Az másfélszer nagyobb lesz, és pénteken már ott is gyógyítani fognak.

Már Kínán kívül is van halálos áldozata az új koronavírusnak

A Fülöp-szigeteken egy kórházban vesztette életét egy 44 éves kínai férfi. Vuhánból érkezett a szigetországba. Hivatalos adatok szerint már megközelíti a 15 ezret a fertőzöttek száma, és több mint 300-an meghaltak. Vannak gyógyultak is: százak már hazamehettek a kórházakból.

Tünetmentes mind a hét magyar

Már Franciaországban vannak, vasárnap késő este pedig várhatóan Budapestre érkeznek a Vuhanból kimenekített magyarok. A Külügyminisztérium tájékoztatása szerint mind a hét magyar állampolgár jól van, mindegyikük tünetmentes. Franciaországból katonai repülőgéppel szállítják majd őket Budapestre. A kimenekített magyarokat ezután 14 napra karanténba helyezik a Szent László Kórház egyik különálló épületébe, amelyet hermetikusan lezárnak.

Globális vészhelyzet a koronavírus miatt

Már több, mint kétszázan meghaltak és tízezren megfertőződtek. Globális vészhelyzetet hirdetett az Egészségügyi Világszervezet a koronavírus terjedése miatt. A járványnak Kínán kívül eddig nincs halálos áldozata, de húsznál több országban már száznál is több beteget tartanak nyilván. Hozzánk legközelebb Szlovákiában vizsgálnak két gyanús esetet.

Már 170 halálos áldozata van a koronavírusnak

Már a nyolcezret közelíti Kínában a koronavírussal fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké pedig elérte a 170-et. Oroszország lezárta 4300 kilométer hosszú, Kínával közös határát, az olasz partoknál pedig egy hatezer utast szállító óceánjárót helyeztek vesztegzár alá, miután egy hongkongi házaspár belázasodott a fedélzetén.

A kínai Vuhan megyéből érkező turistacsoport tart Budapest felé

Egy lázas pilóta okozott kisebb pánikot kedden a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A Sanghajból érkező repülőgép első tisztjéről azóta kiderült, nem koronavírus okozta a betegségét. A szerb Blic napilap szerint viszont Budapestre tart egy Vuhan megyéből érkező 29 fős turistacsoport, akik Horvátországban már átestek egészségügyi ellenőrzésen.

132-re emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma

Keddről szerdára 107-ről 132-re emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma, a hivatalos adatok szerint. A legtöbb regisztrált fertőzött beteg még mindig Kínában van, a legfrissebb információk szerint már több mint 6000-en vannak.

A koronavírus nyerésre áll, már Németországban is ott van

Hét magyar a kimenekítését kérte Kínából, öten közülük a lezárt Vuhan tartományban vannak. Több magyar cég karantént rendelt el a Kínából érkező dolgozók számára, és a Semmelweis Egyetemen is megfigyelik az onnan érkező hallgatókat. Kínában már száz fölé emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma, és a vírus már Európában is megjelent: Franciaországban három fertőzöttet szállítottak kórházba, Németországban pedig egy olyan férfi kapta el a kórt, aki nem is járt Kínában. Ausztriából és Romániából is jelentettek gyanús eseteket.

A gazdaságra is hat a koronavírus

Tovább gyengülhet a forint és visszaeshet az online kereskedelem, ugyanis az interneten vásárló magyarok majdnem feléhez eddig Kínából érkeztek az áruk. Világszerte esnek a tőzsdék is. Az üzemanyagok ára azonban csökken, ugyanis ötödével zuhant az olajár, mert kevesebben utaznak a megbetegedések miatt.

Már Európában is terjed a koronavírus

Miközben Kínában már száz fölé emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak a száma, a járvány már Európában is terjed: Franciaországban három fertőzöttet szállítottak kórházba, Németországban pedig egy olyan férfi kapta el a kórt, aki nem is járt Kínában. Ausztriából és Romániából is jelentettek gyanús eseteket.

Koronavírus: megszólal egy megfertőződött orvos és egy magyar lány Kínából

Éppen 4 hét telt el azóta, hogy a kínai egészségügyi hatóságok december 30-án jelezték egy ismeretlen eredetű vírus megjelenését. Azóta az egész világ megjegyezte a rettegett kórokozó nevét, ez a koronavírus. Kínai hivatalos közlés szerint az új vírus miatti halálesetek száma 80-ra nőtt, és 2744 megerősített eset van. A betegség kiindulási helye, a 11 milliós Wuhan városa január 22-e óta le van zárva, nem lehet elhagyni vagy odautazni, csak a hivatalos szerveknek és az egészségügyi személyzetnek.

Koronavírus: már több mint 80 halálos áldozat

Már 80 fölé emelkedett a kínai koronavírus halálos áldozatainak a száma. A regisztrált fertőzöttek száma is meghaladja a háromezret. Bár a hatalmas országban emberek tízmillióit zárták karanténba, a járvány így is gyorsan terjed. Világszerte fokozzák az ellenőrzést a reptereken, gyakorlatilag lehetetlen kiszűrni minden vírushordozót.

Lappangva is fertőz az új koronavírus

Nagyobb a baj, mint hitték. Az új koronavírusos beteg már akkor fertőz, amikor még nem jelentek meg rajta a tünetek. Ezt bizonyítja az is, hogy egyre gyorsabb ütemben terjed a vírus Kínában. A legfrissebb hivatalos adatok szerint a fertőzöttek száma átlépte a kétezret, közülük 56-an meghaltak.

Alig mer kimozdulni a lakásából az egyik Vuhanban élő magyar

A egyik Vuhanban élő magyar szinte ki sem mozdul a lakásából – így próbál védekezni a vírus ellen. Híradónknak azt mondta, próbálja megőrizni a hidegvérét, pedig óriási a pánik. Üresek az utcák, a helyiek pár napja kifosztották a boltokat és elözönlötték a kórházakat.

4 magyar is a hermetikusan lezárt Vuhanban rekedt

Négy magyar is a hermetikusan lezárt kínai nagyvárosban, Vuhanban rekedt, ahonnan a koronavírus járvány indult - erről a külügyminisztérium számolt be. Egy ötödik magyar pedig egy másik lezárt városban van. A tisztiorvosi szolgálat Magyarországon két gyanús beteget vizsgált meg, de arra jutottak, egyikük sem fertőzött.

Európában is megjelent az új koronavírus

Európában is megjelent az új koronavírus. Elsőként Franciaországban találtak fertőzötteket, de másutt is vizsgálnak gyanús eseteket. Magyar betegről továbbra sem tudni. A halottak száma már 41 fölött van Kínában, ráadásul az egyik új áldozat egy orvos. A Vuhan városából indult tüdőgyulladásos járványban eddig 1400-nál is többen betegedtek meg az ázsiai országban.

10 kínai várost teljesen lezártak a koronavírus miatt

Egyre rémisztőbb hírek érkeznek Kínából, akár már néhány héten belül világméretű járvány alakulhat ki a távol-keleti országban terjedő koronavírus miatt. A betegek száma rohamosan növekszik és egyre több helyen fedeznek fel újabb fertőzötteket. Eddig 10 kínai várost teljesen lezártak, köztük a 11 milliós Wuhant is, ami a vírus epicentruma lehet. Felfüggesztették a tömegközlekedést, de a repülők és a vonatok sem indulhatnak el.

Nő a pánik a terjedő koronavírus miatt

Kifogyott az arcvédő maszk a boltokból, akkora roham indult értük - mondták Kínában élő magyarok az RTL Híradójának. Egyre nő a félelem a sebesen terjedő koronavírustól, ami miatt már 13 várost kellett lezárni az ázsiai országban. A járvány halálos áldozatainak száma már 26-ra, a fertőzötteké pedig 800 fölé emelkedett.

Pánik Kínában a rohamosan terjedő új koronavírus miatt

Pánik Kínában a rohamosan terjedő új koronavírus miatt. A 11 milliós Vuhánt lezárták, majd egy másik, hatmilliós városban is vesztegzárat rendeltek el. És lehet, hogy egy harmadik, 1 milliós városra is hasonló vár. Hivatalosan 630 fertőzöttről és 17 halottról beszélnek, de a valós szám ennél jóval több lehet.

Ettől a vírustól retteg a világ!

Hatalmas a pánik Kínában: emberről emberre terjed a koronavírus, ami magas lázzal és tüdőgyulladással jár. Csak az elmúlt hétvégén megháromszorozódott a fertőzöttek száma és a betegség már más országokban is megjelent.

Kilöktek egy élő malacot egy 68 méter magas toronyból

A nem mindennapi attrakciót reklámfogásnak szánták, a Meixin Red Wine Town nevű vidámpark ugyanis ezzel avatta fel új bungee jumping tornyát. A 75 kilós sertést összekötözték, majd felvitték a magasba és a gumikötél végére erősítették, majd lelökték a mélybe.

Újabb kínai nagyvárosban bukkant fel a tüdőgyulladás-vírus

Kína újabb nagyvárosaiban bukkant fel az új, tüdőgyulladást okozó koronavírus.

CUKISÁG: Ilyen, amikor 20 pandakölyök együtt bulizik

20 óriáspanda-kölyköt mutatott be a szecsuáni tenyésztési központ a nemzetközi sajtónak. Mivel óriáspandák csak Kínában őshonosak, az ázsiai nagyhatalom egyik jelképévé vált a változatlanul súlyosan veszélyztetett faj. A tenyésztési sikereket Kína sikerének tartják. A most bemutatott bocsok mind 2019-ben születtek, ami rendkívüli eredmény. A 20 bocson kívül 12 az előző évben világra jött kölyköt neveltek fel. Kutatók szerint a fogságban született, nevelt, illetve állatkertekben élő pandák száma tavaly elérte a 600-at. Becslések szerint 2 ezernél kevesebb példány él már csak a vadonban.

Nem ez az idős nő fogja kapni az év nagyija címet

Valóságos mentőakció zajlott egy kínai városban. A bevetés hőse pedig egy 7 éves kisfiú, akit a nagymamája lógatott ki ötödik emeleti lakásának erkélyéről, egy kötélen. Hogy miért? Mert imádott cicája elkóborolt, és egészen az alattuk lévő teraszig jutott. A nagyi úgy döntött, így a legegyszerűbb visszahozni az állatot.

Ilyen, amikor a pandák jegesmedvének képzelik magukat!

A szakadó hóban ezek a pandák úgy tűnik, hogy hóbagolynak és jegesmedvének képzelik magukat, miközben megállás nélkül hócsatáznak lakóhelyükön, egy panda rezervátumban, Kínában. A völgyet így év elején belepte a hó, aminek a hatalmas és puha állatok láthatóan nagyon is örültek, fittyet hányva a mínuszokra hemperegtek, vagy épp lógtak a fáról.

FENSÉGES: Tízezer ló galoppozott a havas pusztában

Tízezer ló, amint együtt galoppozik a hóval borított pusztán. Ezt a csodálatos látványt sikerült megörökíteni a Kína észak-nyugati részén található Csaoszu megyében. A területen - amelyet a kínaiak a Mennyei lovak otthonának neveznek - időről-időre kihajtják a lovakat télen, hogy átmozgassák az ilyenkor többnyire istállóban tartott állatokat. Az utóbbi években az esemény turistalátványosságá vált, rengetegen érkeznek csak azért, hogy szemtanúi legyenek a lovak futtatásának.

Kína is csatlakozik az új fegyverkezési- és űrversenyhez

Kína sikeresen fellőtte eddigi legnagyobb rakétáját, ami akár hadászati célra is használható. A Hosszú Menetelés-5 nevű hordozóval most csak egy nagyobb műholdat állítottak pályára. Később viszont kulcsszerepe lehet a Hold és talán a Mars meghódításában is.

Kína most az Arsenalt fegyelmezi

Peking megbüntette az Arsenal focicsapatát, amiért egyik legismertebb játékosa, Özil, nyilvánosan felszólalt a Kínában elnyomott ujgurokért. A bevételeit féltő angol klub hiába határolódott el Öziltől, a kínai tévé törölte műsoráról következő meccsüket. Peking már nem előszőr próbál ilyen módon fegyelmezni.

Előre jelezték a földrengést a kínai óriáspandák

Kutatások sora bizonyította már, hogy az állatok megérzik a közelgő természeti csapásokat, például a földrengéseket. Ezt óriás pandák legutóbb Kínában is bizonyították.

 

Botrány az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó megjegyzése miatt

Kínát becsmérlő szöveget posztolt a világkupára érkező Burján Csaba olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó, miután sokat kellett várnia a sanghaji repülőtéren. A csapat kínai vezetőedzője lemondott, mert a szöveget rasszistának tartja. A versenyzőt hazarendelték, a szövetség fegyelmi eljárást kezdeményez.

BABOS TÍMEA: „Sosem hittem volna, hogy ilyen magasságokba tudok lépni!”

Szokásos ütőeldobással ünnepelt a Babos-Mladenovics páros Kínában, ahol megvédte címét és zsinórban harmadszor lett világbajnok párosban Babos Tímea! A 26 éves teniszezőt telefon értük el.

 

Pandává festett kutyák Kínában


szerző:
2019.10.24. 19:37
Pandává festett kutyák Kínában

Kínában a panda igencsak népszerű állat, és rengetegen szeretnének otthon is tartani egyet. Mivel ez nem lehetséges, valóságos trend lett csau csaukat kutyakozmetikushoz vinni, ahol néhány óra alatt mini macit varázsolnak belőlük.

Kétszer is elütöttek egy nőt Kínában

Kétszer is elütöttek egy nőt Kínában. A motorost előbb egy taxi gázolta el. Később egy másik autós áthajtott a földön fekvő nőn, mert nem vette észre. A balesetet egy biztonsági kamera is felvette.
 

Rászakadt egy híd az autósokra az egyik kínai városban

Rászakadt egy híd az autósokra az egyik kínai városban, amely az ázsiai ország legfejlettebb régióban található. A katasztrófában többen meghaltak, pontos számok még nincsenek, mivel a sok tonnás elemeket még nem tudták eltávolítani. A tragédiáról felvétel készült.

Fehér oroszlán ikrek születtek egy kínai vadasparkban

Fehér oroszlán ikrek születtek egy kínai vadasparkban. A kölykök vasárnap, öt naposan nyitották ki először a szemüket. Egyikük nőstény a másik hím, teljesen egészségesek. A fehéroroszlán az afrikai oroszlánok ritka, albínó változata. A gondozók szerint azt pedig különösen ritka, hogy egyszerre két fehér oroszlán szülessen. A kölyköket egyelőre a park alkalmazottai gondozzák, mivel anyjuk nem tudta, hogy mit kezdjen velük. A nőstény most szült először.

Katonai parádé és erőszak a kínai pártállam 70. születésnapján

Erődemonstrációt tartott a kínai pártállam, amely példátlan nagyságú katonai parádéval ünnepelte 70. születésnapját Pekingben. A sztálini zubbonyba öltözött kínai elnök és a rezsim többi vezetője ugyanott állt, ahol 1949. október 1-jén Mao Ce-tung kikiáltotta a Kínai Népköztársaságot. Eközben Hong Kongban elszabadult az erőszak. Amatőr felvétel készült arról, ahogy egy rendőr közelről rálő pisztolyával egy tüntetőre.

Újabb összecsapások Hongkongban

Hongkongban újra összecsaptak a Kína-párti és a kormányellenes tüntetők. Először egy bevásárlóközpontban tört ki verekedés a két tábor között, majd a rendőrök közbeléptek. Később azonban az utcákon is folytatódtak a zavargások. Több embert letartóztatottak.

Nem bírta elviselni cicája hiányát, ezért klónoztatta

Egy kínai üzletember gyakorlatilag feltámasztotta a saját macskáját. Mindez 7 hónapjába, és 35 ezer dollárjába, azaz 10,5 millió forintjába került. Fokhagymát már rég eltemette, amikor rájött, hogy nem tud kedvence nélkül élni, ezért kiásta a tetemet, és géntechnológia segítségével létrehozatta a macska tökéletes mását.

Erőfitogtatás és megfélemlítés Kínában

A kínai néphadsereg tankjai és katonái csütörtökre virradóan behatoltak Hongkongba, ahol hónapok óta tartanak a tömegtüntetések - a szervezők szerint a demokrácia védelmében. A kínai kormány közlése szerint csupán az 1997 óta ott lévő helyőrségben hajtanak végre csapatcserét. A tűntetők vezetői szerint viszont őket akarják megfélemlíteni.

A Pókember is a hongkongi békéért mászott

Hongkongban is egyre többen sürgetik a békés megállapodást Kínával. Az egykori brit gyarmaton több mint két hónapja tart a gyakran erőszakos összecsapásokba torkolló tiltakozássorozat. A Pókemberként ismert francia extrém sportoló is azért mászott fel az egyik hongkongi felhőkarcolóra, hogy a béke üzenetét közvetítse.

Óriás panda-szülinap


szerző:
2019.08.13. 20:00
Óriás panda-szülinap

Óriáspandához óriási szülinapi buli illik. A kínai Szecsuán tartományban meg is adták ennek a módját. Pandás zászlók, pandás rajzok, pandás figurák az ünnepeltnek, a 13 éves panda Taotaonak.

Szegény strucc, rémülten szaladt, amerre látott

Strucc rohangált egy délnyugat-kínai város utcáin. Futását térfigyelő kamerák vették fel.

Rohanó strucc az utcán


szerző:
2019.08.11. 17:07
Rohanó strucc az utcán

Strucc rohangált egy délnyugat-kínai város utcáin. Futását térfigyelő kamerák vették fel.

Elérte Kínát a tájfun, már 18 halálos áldozata van

Hivatalos adatok szerint már 18 halálos áldozata van a legújabb tájfunnak, amely elérte Kínát. A vihar heves szélrohamokkal és özönvízszerű esőzésekkel csapott le. A kínai hatóságok felkészültek a tájfunra: több mint egymillió embert telepítettek ki az útjából.

Kína beavatkozással fenyeget

Tömegoszlatás tankokkal és éleslőszerrel: a kínai néphadsereg erős propagandavideóban üzent a hongkongi tüntetőknek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való