KERESÉS search-close

Kína

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Kína"

Háború a Huawei ellen


szerző:
2019.01.29. 18:45
Háború a Huawei ellen

Banki csalás, kereskedelmi titkok ellopása és a hatóságok félrevezetése miatt vádat emeltek Amerikában a kínai Huawei ellen. A telekommunikációs óriáscég terjeszkedését egyre több nyugati országban tartják biztonsági kockázatnak a kínai titkosszolgálatokkal ápolt feltételezett kapcsolata miatt. Peking tagadja a vádakat és súlyos következményeket helyezett kilátásba.

Különleges helyszínen tartják meg a jégfutást Kínában

Különleges versenynek ad otthon a Kína északkeleti részén a befagyott Jingpo-tó. Az úgynevezett jégfutásra az 1100 résztvevő két kategóriában is nevezhetett: a profik 21, a kezdők 5 kilométert futottak a tó jegén.

Kína leszállt a Hold „sötét oldalán”

Újabb lépést tett Kína, hogy szuperhatalommá váljon. Leszállt a Hold úgynevezett sötét oldalán a kínai holdistennőről elnevezett Csang'o 4 szonda. Ilyen még nem volt az űrkutatás történetében.  Első szerkezetként egy szovjet szonda landolt a Holdon, első emberként amerikaiak jártak ott. Most már van valami, amiben Kína is első.

 

Leszáll a Holdra Kína

Néhány napon belül Holdra száll Kína. Jelenleg a leszállóegység rendszereit tesztelik, hogy aztán megkezdődjön az ereszkedés, a magyar származású tudósról, Kármán Tódorról elnevezett kráterbe. A kínaiak rohamtempóban fejlesztik űrprogramjukat. Új rakétát, és űrrepülőgépet is építenek, és már a holdbázist tervezik.

Kémkedő elektromos autók Kínában?

Nemcsak az okostelefonokat, hanem az elektromos kocsikat is kihasználja a kínai rezsim, hogy azokkal kémkedjenek. Ezt állítja az AP amerikai hírügynökség a legújabb, nyugati vizsgálatokra hivatkozva. Több száz esetről van szó a világ legnagyobb autópiacán, az AP szerint.

 

Támadás a kínai konzulátus ellen

Fegyveresek rohamozták meg a kínai konzulátust a pakisztáni Karacsiban. Négy embert lelőttek, köztük két rendőrt. Mindhárom támadóval végeztek az egy órás tűzharcban. Egy szeparatista szervezet vállalta magára a terrorakciót.

Kína: Visszaesés vagy válság jön?

Kína rohamtempóban lett a világ második számú gazdasága, ám sokan már a brutális fejlődés végét látják. Az amerikai elnök ráadásul idén kereskedelmi háborút hirdetett Kína ellen, amely növeli a kockázatokat. Mi lehet az USA-Kína kereskedelmi erőfitogtatás vége? Milyen hatásai lennének egy kínai visszaesésnek? Hogyan hatna Európára és Magyarországra? – kérdezzük szakértőktől.

Elkészült a világ első fordított szállodája, Kínában

A fordított azt jelenti, hogy nem az ég felé tőr, hanem lefelé. Egy elhagyott kőfejtőbe építették. Bejárata a talajszint felett van, onnan kell 88 méter mélyre menni lifttel az aljára, amely egy mesterséges tó vízszintje alatt található.

 

Makaóba tartanak túraautósaink

Sűrű időszakon vannak túl kedvenc WTCR pilótáink. Nagy Norbiék az elmúlt hetekben megjárták Kínát és Japánt, a megpróbáltatásoknak azonban még mindig nincs vége. A Zengő Motorsport csapata kedd délután ismét elindult a világ másik végére. Most Makaóban állnak rajthoz.

Ilyen egy ötemeletes úszó hotel

A különleges panelház nem önjáró, két uszály tologatja a vízen. Kínában egyébként nagy divatja van a vízi építményeknek, sok mozgó étterem és szálloda is épült már folyókra és tavakra.

Új amerikai-orosz hidegháború?

Trump elnök felmondaná a 31 éves szovjet-amerikai rakétaegyezményt, amely a legfeljebb 5 ezer kilométer hatósugarú nukleáris fegyverekről szól. A felek egymást vádolják az egyezmény megszegésével. De inkább az lehet a háttérben, hogy a kétoldali egyezmény nem vonatkozik a fegyverkező Kínára. Mi ez? Új amerikai-orosz hidegháború? Kísérlet Kína becsalogatására? Ennek esélyei?

Hancúrozó óriáspandák a hóban

Nagyon élvezik a telet a Kína egyik legnagyobb nemzeti parkjában élő óriáspandák és arany piszeorrú majmok.

Nagyon élvezik a telet a kínai óriáspandák

Nagyon élvezik a havas telet a bundás állatok. Természetesen nem Magyarországon, - hiszen nálunk se hideg, se hó nincs - hanem Kína központi részén.

DRÓNOK: harc a digitális térben


szerző:
2018.11.05. 19:00
DRÓNOK: harc a digitális térben

Lezárult a hétvégén a kínai Sencsenben rendezett idei drón-világbajnokság. Az akadálypályákon akár több mint 120 kilométer per órás sebességgel száguldó gépeket a virtuális valóság-szemüvegek és kontrollerek segítségével a földről irányították a versenyzők.

Markolóval és dróttal mentették a medvét

Markolóval és drótkötéllel húztak ki egy bajba jutott medvét egy vízerőműből Kína északnyugati részén. A medve túlélte az erőmű csapdáját, és a szabadító akciót is.

Megdöbbentő videó: óriáskígyó a bankban

Sokkot kaptak egy dél-kínai bank alkalmazottai, amikor a munkakezdés előtti közös elmélkedésük közben egy óriáskígyó zuhant rájuk. A kígyó feltehetően a gazdájától szökött meg, egy közeli házból, de még nem tudni, hogyan került a banki előtér álmennyezetébe. A megdöbbentő jelenetről biztonsági kamerás felvétel készült.

Ezek voltak a két fiatal túraautós kínai útjának leg-leg pillanatai

Megmutatjuk a két WTCR pilóta Kínában töltött két hetének legviccesebb és legemlékezetesebb pillanatait, a hazautazást, és azt is megtudhatják, hogy mit gondol egymásról a két autóversenyző.

Beomlott alattuk a járda: a mélyedés alján még egy lyuk tátong

Megállás nélkül dolgoznak a mentőosztagok Kína egyik északnyugati városában, ahol járókelők alatt beomlott egy járda.

Beomlott alattuk a járda


szerző:
2018.10.09. 17:36
Beomlott alattuk a járda

Megállás nélkül dolgoznak a mentőosztagok Kína egyik északnyugati városában, ahol járókelők alatt beomlott egy járda.

Wuhanban taposott a gázra Nagy Norbi és Szabó Zsolt Dávid

Hétvégén véget ért a WTCR kínai, wuhani versenye. Riporterünk pedig közvetlen közelről kísérte végig Nagy Norbi és Szabó Zsolt futamait, a csapat munkáját, és természetesen nem maradt le a verseny legizgalmasabb részleteiről sem.

A Zengő pilóták versenybe szálltak Kínában

Nagy Norbert és Szabó Zsolt a Zengő Motorsport két pilótája a hétvégén megkezdték a versenyt! Jöjjön most egy összeállítást a kínai futamról.

Látványos túraautózás Kínában

Egészen Kínáig utazott a Túraautó-világkupára Zengő Zoltán és csapata. A verseny következő állomásának helyszínein elképesztő tájak és városok váltják egymást. Több milliós, kínai viszonylatban kisváros és még kisebb gyönyörű falvak, ahol egy magyar női pilóta is segíti a csapatot.

Így kezdődik Szabó Zsolt, a WTCR-pilóta reggele

A kínai Ningbaóban versenyző Zsolt bepillantást engedett abba, hogyan indítja a napját Ázsiában.

Innen indulnak a WTCR-pilóták


szerző:
2018.10.04. 08:04
Innen indulnak a WTCR-pilóták

A Kínában versenyző Nagy Norbi és Szabó Zsolt megmutatta a Reggeli nézőinek csapatuk boxát.

Hogyan ébrednek Kínában a WTCR-pilóták?

A Ningbóban rajthoz álló Nagy Norbi és Szabó Zsolt reggeli rutinját lestük meg. Lássuk milyen egy WTCR Reggeli Kínában!

A két magyar autóversenyző elindult meghódítani Ázsiát

Nagy Norbert és Szabó Zsolt Dávid elindult meghódítani Ázsiát! A két autóversenyző Kínában bizonyíthat a WTCR következő futamaiban, a Story Extra stábja pedig végig követte őket, kezdve rögtön az első megpróbáltatással: a készülődésükkel!

Digitális diktatúra: valósággá válik Kínában a rémálom?

Két év múlva véglegesítik azt a rendszert Kínában, amelyben már most 200 millió kamera, arcfelismerő szerkezetek és testszkennerek szolgáltatnak folyamatos információt az emberekről.

TÓLÓÁR: idén is sokan csodálták az Ezüst Sárkányt

Idén is több ezren figyelték ámulva a kelet-kínai Qiantang folyónál menetrendszerűen érkező csapó árhullámot. A torlóár magassága akár 9 méter is lehet, a sebessége pedig elérheti a 40 km/órát is.

ÁLLATI HŐSÉG: Így hűsölnek a sanghaji állatkert lakói

Még a panda is liheg! Az augusztusi kánikula nemcsak Európát sújtja, Kínában is szenved tőle ember és állat egyaránt. A sanghaji állatkertben görögdinnyét adtak a vízilovaknak, a pandák medencét kaptak labdával, a hosszú szőrű kecskének pedig lenyírták a szőrét, hogy jobban viselje a meleget.

Kitiltották a kínai mozikból a Barátom, Róbert gida Disney filmet!

A kínai hatóságok nem engedélyezték a Walt Disney legújabb családi fantasy filmjének, a Barátom Róbert Gidának a bemutatását - adta hírül a Hollywood Reporter.

Hódosi Máté Sanghajban látogatta meg Rácz Jenőt

Hódosi Máténak a Konyhafőnök fináléja óta motoszkált a fejében, hogy behajtja a séf ígéretét, és ellátogat hozzá Sanghajba. Három héttel ezelőtt pedig fogta bőröndjét, és el is indult Kínába, ahol majd három hetet töltött. Felfedezte a várost, és Rácz Jenő konyháján is dolgozott.

A Polgár-módszer szerint tanulnak szeptembertől a kínai diákok

A nemzetközi sakknagymester, Polgár Judit tanulási programjában több ezer gyerek vesz majd részt. A módszerrel nem sakkot, hanem gondolkodásmódot tanítanak, így a gyerekek könnyebben birkóznak meg más tantárgyakkal is. A program itthon 2013 óta, választható tantárgyként része a Nemzeti Alaptantervnek.

 

Egy felhőkarcoló ablakából lógott a kisfiú

Egy felhőkarcoló egyik ablakából lógott az a kisfiú, akit a kínai Szecsuán tartományban kellett megmenteni. A nagyanyjának kellett volna vizsgáznia rá, de elment otthonról. A biztonsági őrök résen voltak, és baltákkal indultak feltörni a bezárt lakást, hogy segíthessenek a gyereken.

 

A kínai ízek legismertebb mestere otthonába és éttermeibe is elkalauzolt minket

27 éve él itt, már hosszabb ideje, mint hazájában. Wang mester neve már fogalom főváros szerte, de igazi arcát csak kevesen ismerik. Wang mester Józsefváros kínai labirintusának mélyére, jó barátja éttermébe kalauzolt minket, ahol meséltek a kínai ízek világáról, a munkamorál, az életstílus különbözőségéről és arról, hogy ennek ellenére miért imádják annyira Magyarországot.

Óriáspanda ikrek születtek egy kínai panda rezervátumban

Óriáspanda ikrek születtek Chengdu városában, idén ez már a harmadik alkalom, hogy ikrek jöttek világra a délnyugat-kínai panda rezervátumban.

Franciák büszkesége a vízi taxi

Bemutatták a franciák büszkeségét: a repülő vízi taxit. Az eszköz teljesen más jármű, mint amit eddig megszokhattunk. Csak egy kis része érintkezik a vízzel, ezért teljesen stabil. Áram hajtja, így még csendes is. A hollandok már érdeklődnek utána. Kínában viszont már előrébb, pontosabban feljebb járnak.

Felújították a világ legfélelmetesebb hegyi útvonalát

A Kínában lévő Hua-shan-hegyre ezrével mennek évente a világ minden részéből azok, akiknek lételemük a veszély. A sziklák oldalához erősített, keskeny pallókon lehet ugyanis feljutni a 2 ezer méter magasan lévő hegytetőre. Most újakra cserélték a régi pallókat. A veszély azonban mit sem változott.

Elkapták a zuhanó kisfiút

Sikerült elkapni egy ablakból kizuhant kisgyermeket Kínában. A fiú a hatodikról esett ki, de szerencséjére odalent a járókelők felfigyeltek rá. A gyermek megsérült, de nem életveszélyesen,

Fehér tigris ötösikrek Kínában

A bengáli tigrisnek ez a változata nagyon ritka. Az állatok nem albínók, hanem egy genetikai módosulás miatt fehér a szőrük.

NAGYON CUKI: Összebújnak az ötösiker kistigrisek

Kínában született az öt fehér kistigris, amiket most először mutattak meg a nagyérdeműnek. Osztatlan a siker…

Mormoták verekedtek: harc a szerelemért

Két fiú mormota fitogtatta erejét, hogy elnyerjék választottuk kegyeit. A harcnak nem találhattak volna jobb helyet, mint Kína, Gansu tartományának egyik hegyi útját. Az a videóból nem derül ki, hogy a nőstény mormota elégedett-e az ereménnyel.

Autós mentette meg a kisfiút

Csak a hihetetlen szerencsének, és egy jószívű autósnak köszönhető, hogy életben maradt egy kisgyerek Kínában. Egy autóból zuhant ki, és az anyja még csak észre sem vette. Viszont az az autós, aki megmentette, szabályt szegett.

 

Klein Dávid újabb expedíción!


szerző:
2018.05.03. 08:45
Klein Dávid újabb expedíción!

A Sisapangmát vette célba többedmagával Klein Dávid hegymászó, aki március 27-én indult Budapestről. Jelenleg 5000 méter körül van a tibeti alaptáborban. Hogy pontosan hogy van most Dávid, és mit lehet tudni a körülményekről, erről beszélgettünk mászótársával, Suhajda Szilárddal.

Bemutatjuk a világ legcukibb pandáit!

Egy évvel ezelőtt egy halom cuki felvétel érkezett Kínából. Szecsuán tartomány fővárosában található a világ legnagyobb pandás állatkertje, a gondozók pedig minden bizonnyal tobzódnak az élményekben.

Tömegkatasztrófa az edzésen

Tizenheten meghaltak, amikor Kínában felborult két sárkányhajó egy vízi-edzésen. Egy közelgő versenyre gyakoroltak…

Elefántcsorda tarolt le egy falut Kínában

Többen felvették, ahogy az óriási állatok megszállták a települést. Az elefántok nagy kárt okoztak. Senki nem sérült meg, ami annak köszönhető, hogy az emberek nem próbáltak közel menni az állatokhoz.

 

Durva vihar csapott le egy kínai városra

Durva vihar csapott le egy kínai városra a hétvégén. Pillanatok alatt feltámadt a szél, és végigsöpört az utcákon miközben zuhogott. Több autós épphogy megúszta a nagyobb baleseteket. Az ítéletidőnek nincsenek halálos áldozatai.

Látványos képek a ködről

12 ezer autó és kamion vesztegel napok óta a kínai Hajku utcáin, mivel a köd miatt leállt a kompközlekedés. A város az ország déli csücskénél lévő sziget, Hajnan központja, a hajózás kulcsfontosságú az anyaországgal való összeköttetésben. Az elképesztő helyzetről látványos drón felvételek készültek.

Ők lehetnének az év legostobább betörői

Az év legostobább betörőinek címére méltán pályázhat két kínai férfi, akik egy bolt kirakatát akarták bezúzni, Sanghajban. Nemhogy zsákmány nélkül maradtak, de egyikük annak is örülhet, hogy megúszta súlyos sérülés nélkül. Ha társán múlik, nem így történt volna. A rendőrök még keresik őket.

Pokollá változott az autópálya

Balesetet szenvedett és felborult egy folyékony gázt szállító kamion Kínában. A tartálya megsérült és kiömlött belőle a gáz, de ez csak azután derült ki, hogy az érkező autók és az útmenti fák is lángba borultak mögötte.

A falon keresztül hagyta el a parkolóházat

A falon keresztül hagyta el a parkolóházat egy autó a kínai Csungking városában. A biztonsági kamerák felvették, ahogy a kitörés után az utcára zuhant a második emeletről. A balesetet az autó mindkét utasa könnyű sérülésekkel megúszta. Mint kiderült, a sofőr a padlón keresett valamit, és véletlenül a gázpedálra lépett.

 

Majmokat klónoztak Kínában

A világon elsőként klónoztak majmokat ugyanazzal az eljárással, ahogy az első klónozott emlőst, Dollyt, a bárányt is lemásolták 22 évvel ezelőtt. Kínai tudósok azt mondják, céljuk, hogy segítsenek a genetikai alapú betegségek, mint például a rák kutatásában.

CUKI VÖRÖSEK: Panda-csempészeket fogtak Laoszban

Veszélyeztetett vörös pandákat csempésztek Laoszba illegális állatkereskedők Kínából. Egy véletlenszerű ellenőrzésen akadtak fenn. A hatóság emberei az autóban 6 állatot találtak, de közülük - az állatvédelmi szakemberek minden erőfeszítése ellenére - három elpusztult. Valószínűleg eleve súlyosan betegek voltak, de nem tett jót nekik a bezártság miatti stressz sem. Az életben maradt 3 állatot a 2003 óta Laoszban dolgozó „Szabadságot a medvéknek” nevű ausztrál állatvédő társaság vette gondjaiba.

Nyelvhasználati céllal csajozott Aradi Balázs Kínában?

A színész tegnap este tért vissza az RTL Klub képernyőjére, ugyanis újra részt vesz a Mátyás Király téri lakók életében. A mai Reggeliben visszatérése mellett kínai élményeiről is mesélt Annának és Mikinek.

Pokoli képek az égő tankerről

Újabb két holttestet találtak a mentőcsapatok annak az iráni olajszállító hajónak a fedélzetén, amely már egy hete ég a kelet-kínai tengeren. A tanker azután gyulladt ki, hogy összeütközött egy teherhajóval. A mentőalakulatot a levegőből eresztették le a robbanásveszélyes fedélzetre, a kockázatos akciót videóra vették.

Három kis pingvin a hóban

Már a látogatók között totyoghatnak a nemrég született kispingvinek a kínai Harbin állatkertjében. A három pelyhes állatot szüleikkel együtt engedték ki a hóra, ahol a látogatók akár meg is simogathatják őket.

 

24 emelet magasból lógott

Bravúros mentést hajtottak végre kínai tűzoltók egy égő toronyházból. Egy férfi a tűz elöl kimenekült a 25. emeleten lévő erkélyre, és onnan függeszkedve próbált bejutni az alatta lévő lakásba. Az utolsó pillanatban sikerült berántani a 24.-re.

 

Ezrével lakoltatják ki őket

Ezrével lakoltatják ki, és zavarják el a belső migránsoknak nevezett vándormunkásokat Pekingben. Ezúttal egy nagyobb városrész átépítése miatt telepítik ki őket, de a kínai főváros vezetésének célja, hogy a kínai gazdasági csoda alapjait megteremtő, és éhbérért dolgozó sok tízezer vándormunkás létszámát drasztikusan csökkentsék.

 

Kiszabadult egy tigris egy vándorcikruszból

Két gyerek könnyebben megsérült, amikor kiszabadult egy tigris egy vándorcikrusz produkciója közben, Kínában. Rengetegen tolongtak a rácsnál, ami ettől meglazult, és egy helyen megnyílt. A szökésről amatőr felvételek készültek.

 

Pusztító robbanás a gyárban

Egy egész városrészt letarolt egy üzemi robbanás Kínában, a légnyomás ereje 1 kilométeres körzetben több épületet romba döntött. Hivatalosan 2 halottról és 30-nál több sérültről beszélnek, de még folyik a kutatás a romok között.

Nem engedik be Kína területére Katy Perryt

Nem engedik be Kína területére Katy Perryt egy évekkel ezelőtti ügye miatt. 2015-ben Taiwanon ugyanis napraforgós mintájú ruhában lépett fel, ez pedig a Kína-ellenes taiwani ellenállás jelképe volt akkoriban. Az énekesnő nagyon csalódott a döntés miatt.

 

FEJÁTÜLTETÉS: Az idegsebész szerint

Elvégezték az első emberi fejátültetést, igaz, egyelőre csak holttesteken. A 18 órán át tartó operációt egy olasz orvos csinálta Kínában. Megkérdeztük, mi a véleménye az eljárásról a magyar idegsebész-gerincsebésznek.

Kína: új korszak!


2017.10.18. 18:35
Kína: új korszak!

Új korszak kezdődik Kínában. Ezt Hszi Csin-ping elnök jelentette ki a Kommunista Párt most kezdődött kongresszusán. Az öt évente rendezett találkozó a legfontosabb a kínai politikában. Hszi egyértelművé tette, nem változtatnak az ország rendszerén, de továbbra is nyitott marad a világra. A kínai elnök hatalmát a jelek szerint senki és semmi nem veszélyeztetheti.

A legöregebb panda volt

Kimúlt a világ legöregebb óriáspandája. A 37 éves állat csaknem dupla annyit élt egy kínai pandaközpontban, mint általában vadon élő társai. Halálát nemzeti gyászként éli meg az ázsiai ország, ami érthető is, hiszen az óriáspandák jelképpé váltak, mivel ha róluk van szó, a világ minden részén szeretettel beszélnek Kínáról.

Ott voltunk a világ legnagyobb pandaparkjában!

A Fókusz és a pandák szinte elválaszthatatlanok a műsor kezdete óta. Össze sem tudjuk számolni, hányszor szerepeltek rövid híreinkben vagy nap felvételeként az elmúlt 20 évben. Első magyar televíziós stábként eljutott a Fókusz a pandák Mekkájába, Kína középső részére, a világ legnagyobb pandaparkjába. De honnan jönnek ezek a cuki állatok, hol élnek, mit csinálnak és igazak róluk a legelképesztőbb történetek?

A teljes adást IDE kattintva nézheti meg!

Folyóba tolatott a kapkodó sofőr

Először a hátramenetet keverte össze az előremenettel, majd a féket a gázzal egy kínai nő, aki ezek után pánikba esett, és beletolatott a mögötte lévő folyóba. Nagy szerencséje volt a mellette ülő lányával együtt. Épphogy ki tudta menteni őket egy közelben lévő úszóoktató.

MINDENHOL PANDÁK: A Fókusz eljutott a pandák Mekkájába!

Első magyar televíziós stábként eljutott a Fókusz a pandák Mekkájába, Kína középső részére, a világ legnagyobb panda parkjába, ahol 182 fekete-fehér foltos maci él az egy hónapostól akár 34 éves korukig. A Fókusz Plusz szeptember másodikai adásában mindent megtudhat a fekete-fehér cukiságokról!

Három halott a tájfun miatt

Az elmúlt évek legsúlyosabb vihara tombol Kína déli részén. Idén már ez a 13. tájfun, ami elérte a partokat. A trópusi viharnak eddig három halálos áldozata van, két embernek nyoma veszett. Több ezer embert már korábban kitelepítettek otthonából.

Egyre több a halott Szecsuánban

Húszra emelkedett a kínai Szecsuán tartományt sújtó földrengés halálos áldozatainak száma. A földmozgás néhány területet teljesen elzárt a külvilágtól. Az epicentrum olyan helyen volt, amely népszerű célpont a kínai turisták körében. A mentésben a hadsereg is részt vesz.

Kína háborúval fenyegeti Indiát

Kína háborúval fenyegette meg Indiát, ha déli szomszédja nem vonja vissza csapatait a két ország közötti himalájai határvidékről. A vitatott területért, amelyet Peking a magáénak tekint, a két ország már háborúzott egymással a hatvanas években, de akkor még egyikük sem rendelkezett atomfegyverekkel.

Amerika lőtávolon belül

Az Egyesült Államok területét is elérheti az észak-koreaiak új ballisztikus rakétája, amit pénteken tesztelt a phenjani rezsim. Az atomfenyegetés ezzel közvetlen veszéllyé vált Amerika számára. Washington azzal vádolja Kínát és Oroszországot, hogy ők tartják életben az észak-koreai gazdaságot, és így közvetetten segítenek a fegyverkezésben is.

CUKISÁG: Elefántok garázdálkodtak egy kínai faluban

Egy 13 fős elefántcsoport fosztogatott egy Kína dél-nyugati részén található faluban. Az állatok megdézsmálták a leszedett kukoricát és a banánfák termését is. Nem ez volt az első alkalom, hogy az elefántok a környéken garázdálkodtak, ugyanis a kedvenc étkük a kukorica, ami az évnek ebben az időszakában terem Kínában. 

Házakat söpört el a vihar Kínában

Mintha atombomba robbant volna - úgy nézett ki egy viharfelhő Kínában, ahol egész héten durva zivatarokra készülhetnek a helyiek. Vasárnap házakat és autókat sodort el a heves esőzés. Olyan erős zivatar tombolt a térségben, hogy volt, ahol a hirtelen lezúdult csapadék szabályos folyóvá duzzadt.

Óriási viharok pusztítanak Kínában

Hetek óta óriási viharok, és áradások pusztítanak Kínában. Vasárnap az ország észak-nyugati részén egész városokat mosott el az ár.  További részletek a ítéletidőről 18 órakor az RTL Híradóban. 

Gázrobbanás Kínában, a reggeli csúcsforgalomban

Gázrobbanás Kínában. Ketten meghaltak, 46-an megsérültek. A detonáció egy hancsoui étteremben történt, egyelőre nem tudni miért. A közelben volt egy busz is: azon 20 utas sérült meg.

Állati vizes vébé


szerző:
2017.07.21. 19:24
Állati vizes vébé

Fejes, hasas és egy hatalmas bomba. Így élvezik Kínában a majmok az új kismedencéjüket. Nem csak nálunk tombol a kánikula, hanem Ázsiában is, amit ennek az állatkertnek a lakói elég nehezen viselnek.

A teljes adást ITT nézheti meg!

A hőség után jött a brutális vihar

Brutális erejű viharok csaptak le Kína több pontján. A legsúlyosabb helyzet Szecsuán tartományban alakult ki, ahol egymást érték a villámcsapások. Két órán át tombolt az ítéletidő, amely a rekkenő hőséget váltotta fel. Úgy tudni, senki sem sérült meg súlyosan a viharok miatt.

Robbantás az óvodánál


szerző:
2017.06.16. 18:15
Robbantás az óvodánál

Nyolcan meghaltak, hatvanöten megsérültek, amikor egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy óvoda előtt Kínában. A gyerekek éppen mentek volna ki a kapun, amikor a detonáció történt. A robbantót sikerült azonosítani, albérletében robbanóanyagokat találtak. Gyerekek és óvónők nincsenek az áldozatok között. Megrázó felvételek!

Kiszabadultak a túszok Kínában

Volt barátnőjét és annak kisöccsét ejtette túszul egy férfi. Egy kést szorított a nyakukhoz. Az órákig tartó patthelyzetnek a kommandósok vetettek véget. Mindenki túlélte a túszdrámát.

Ijesztő, de szerencsés kimenetelű baleset

Ijesztő, ám szerencsés kimenetelű baleset történt egy autópályán Kína keleti részén. Egy autó a pálya két oldalát elválasztó szalagkorlátnak ütközött. Ketten kirepültek a járműből a túloldalára. A döbbenetes jelenetet biztonsági kamera rögzítette.

 

VÍZESÉS: Ilyen szépséget ritkán látni

Újra üzemel a kínai édenkert. A Tianzi-hegység legyezőszerű vízesése 60 év után ismét teljes szépségében pompázik. Körötte rengeteg virág él, és igy együtt tényleg olyan látványt nyújtanak, mint az elképzelt paradicsom. A 325 méteres zuhatagot egyszerűen leállították, pontosabban elapasztották az 1950-es évek vége felé egy viztározó és egy erőmű építése miatt. Nemrégiben egy új víztározót építettek messzebb, ezzel pedig lehetővé vált, hogy a vízesést megint beindítsák. A kedvező időjárás miatt folyamatos a zuhatag vízutánpótlása.

Kína átvenné Amerika helyét

Kína kész átvenni az egyre inkább bezárkózó Egyesült Államok vezető szerepét a világgazdaságban - nagyjából így összegezhető az a grandiózus beruházási terv, amit a kínai miniszterelnök ismertetett az "Egy Övezet - Egy Út" nevű külgazdasági fórumon Pekingben. A Pekingtől Madridig húzódó gazdaságélénkítő gigaprojektet 124 milliárd dollárral, azaz mintegy 35 ezermilliárd forinttal támogatnák.

Benzintartálynak csapódott

Egyenesen egy teherautó benzintartályának csapódott Kínában egy motoros. Az ütközéstől a tartály azonnal kigyulladt, lángba borította mindkét járművet és a motorost is. Szerencséjére a járókelők és a lángoló kabinból kiugró sofőr azonnal a segítségére siettek.

Szökni próbáltak a kölyökpandák

Kölyökpandák próbáltak elszökni a kínai Csengtu városának pandatenyésztő központjából. A négy kis állat akkor akart kereket oldani, amikor gondozójuk épp indulni készült és megpróbálta bezárni a kaput. A szökés nem sikerült, de nem volt egyszerű megállítani pandakölyköket.

 

SZUPERCUKI: Játékos pandák


szerző:
2017.05.08. 15:36
SZUPERCUKI: Játékos pandák

Úgy játszanak a kispandák, mint a kiskutyák gondozóikkal, akik cserében úgy rakosgatják őket jobbra-balra, mint a kisgyerekeket.

Elnyelte a szemét


szerző:
2017.05.04. 18:15
Elnyelte a szemét

Szemét nyelt el egy férfit Kínában. Méterekre süllyedt a műanyagpalackok tengerében, és egyedül nem sikerült a felszínre jutnia. Végül a tűzoltóknak kellett kihalászni. Szerencsére az ijedtségen túl nagyobb baja nem esett.

Másfél tonna hal a sztrádán

Másfél tonnányi hal terített be egy kínai autópályát. A halakat szállító teherautó sofőrje felvette vezetés közben a mobilját. Ennyi elég volt a balesethez, amelyben szerencsére emberek nem sérültek meg.

Aurelio szerint a sushi kínai étel

Bár Rebeka megpucolta a rákokat, nem mosta meg, Márta pedig megjegyezte, hogy ennyire béna nem lehet. Bence aztán megkérdezte Aureliotól, hogy tudja-e, hol eszik a sushit, a szájhős pedig benyögte, hogy Kínába.

Őrizetben a Kígyó szikla mászói

Letartóztattak Kínában három turistát, akik megmászták az ország egyik leghíresebb és legmeredekebb szikláját. Ez egyrészt a veszély miatt tilos, másrészt a szikla védelme miatt - a turisták ugyanis elektromos fúrót és csavarokat használtak a kapaszkodáshoz. Lélegzetelállító képeket készítettek a veszélyes túráról.

Késsel ejtett túszt a rabló

Bankfiók, késes támadó, és egy hős fiókvezető. A saját testi épségét kockáztatta egy bankos Kínában, miután egy férfi pénzt követelt, és eközben az egyik ügyfél nyakához szorította a kését. A fiókvezető mentette meg egy bátor döntéssel.

Gyerekek a forgóajtó fogságában

Forgóajtó fogságába esett mindjárt két gyerek is Kínában. Egy szállodában játszottak, amikor megtörtént a baj. A tűzoltókat kellett segítségül hívni, akik feszítővassal és fűrésszel estek neki az ajtónak. A kisebbik gyereket kórházba kellett vinni, de nincs komoly baja.

Tűzoltó mentette meg a lányt

Ki akart ugrani egy fiatal lány egy kórház ablakán Kínában. A személyzeten kívül a családtagjai is próbálták lebeszélni tervéről, de nem sikerült nekik. Végül egy tűzoltó mentette meg, nem is akárhogy.

Súlyos szmoghelyzet Kínában

1,4 millió négyzetkilométert vagyis az ország területének egy hetedét érinti az egészségre ártalmas légszennyezés, ami miatt iskolákat zártak be, korlátozásokat vezettek be a közlekedésben és leállítottak több üzemet. Ráadásul a kínai meteorológiai intézet szerint a java még hátravan.

Krisztián szerint Hong Kongban nagy gorillák vannak

Hong Kong az King Kong? Vagy mégsem? Krisztián és Mici lemerültek Kína rejtelmeiben, hogy villanthassanak földrajz órán.

Több mint 30 embert temetett el a sárlavina

Több mint harminc ember tűnt el Kínában, amikor földcsuszamlás temetett maga alá két falut. A természeti katasztrófát a Kínát szerdán elérő Megi tájfun váltotta ki, amely előzőleg Tajvanon négy ember halálát okozta, és több mint hatszáz ember megsérült. A vihart kísérő heves esőzések óriási áradásokat is okoztak, a víz egész városokat öntött el.

 

Sártengerré vált a folyó

Továbbra is özönvízszerű áradások és egymást követő sárlavinák sújtják Kína délnyugati részét. A hatóságok kétségbeesetten próbálják kimenteni a víz fogságába esett embereket és lecsapolni a helyenként óriási tavakká duzzadt folyókat, az esőzések azonban egyelőre nem csillapodnak. Eddig ezreket kellett kitelepíteni.

 

Százezren nézték meg a kínai hullámot

Brutális árhullám egy kínai folyó torkolatánál. Nem váratlan jelenségről van szó, évente egyszer előfordul. A látványosság nem veszélytelen, korábban sokan meghaltak már azok közül, akik látni akarták. Ezúttal százezren voltak kíváncsiak a ritka természeti jelenségre.

Két nővel végeztek a tigrisek

Végzetes tigristámadás történt Kínában. Két nőt halálra marcangoltak, egy férfit pedig súlyosan megsebesítettek az állatok egy vadasparkban. Az áldozatok óriásit hibáztak. Kiszálltak a kocsijukból a szigorú tiltás ellenére. A támadásról egy biztonsági kamera felvételt készített.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való