KERESÉS search-close

Keleti pályaudvar

74 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Keleti pályaudvar"

Nem volt pénztár a pályaudvaron, mert beteg lett az egyetlen éjszakás

Augusztusban 30 vonat nem tudott elindulni, mert nem volt rá személyzet. A MÁV szerint ez csak a járatok töredéke és bár folyamatosan keresnek vasutasokat, a társaság szerint nincs baj a szolgáltatással. A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint azonban van, a problémák már mindennaposak. Legutóbb vasárnap éjszaka azért nem volt jegypénztár a Keleti pályaudvaron, mert az egyetlen éjszakás dolgozó beteg lett, és nem tudták pótolni.

Bezártak a kormányablakok a Keleti és a Nyugati pályaudvaron

Egy éve adták át a Keleti és a Nyugati pályaudvarokon a felújított kormányablakokat, de már be is zárták mindkettőt. A közszolgálati dolgozók szakszervezete szerint a munkaerőhiány áll a bezárások háttérben. A miniszterelnökséget vezető miniszter viszont azt mondja, műszaki okokból nem lehet ügyeket intézni az új kormányablakoknál.

Félidejénél tart a Keleti pályaudvar felújítása

Már majdnem kész vannak az aszfaltozással, az új jelzőlámpákból is egyre több van már, de lesz korszerű ledfal is, amelyen a menetrend látszik. A munkálatok kétmilliárd forintba kerülnek. A Keletiben egy hét múlva, hétfő hajnalban indul meg a vonatközlekedés.

Hétfőtől két hétre bezár a Keleti pályaudvar

Figyeljen, aki vonatozik: hétfőtől két hétre bezár a Keleti pályaudvar.

Tömeg a vasúton, dugó az utakon a húsvét miatt

Tömeg a pályaudvarokon, óriási dugó az autópályákon - országszerte rengetegen indultak útnak az ünnep miatt. Sokan a Keleti pályaudvaron szembesültek azzal, hogy a hatvani vonalon a vágányfelújítás miatt csak pótlóbusszal, átszállásokkal lehet utazni. Az autópályákon több baleset is történt, emiatt alakultak ki hatalmas sorok, a határátkelőkön pedig a hazafelé tartó vendégmunkások miatt kellett órákig várni.

Zaj és bűz a vonatpótló buszok miatt

Panaszkodnak a Verseny utca lakói Budapesten: egy hete az ablakaik alól indulnak a hatvani Intercity pótlóbuszok, erről elsőként az Index írt. A MÁV ugyanis ezt, a Keleti pályaudvar melletti kis utcát jelölte ki ideiglenes buszpályaudvarnak decemberig. Addig tart a Budapest-Hatvan-vasútvonal felújítása.

Változnak a járatok a Keletiben

Háromhetes karbantartás kezdődik szombattól a budapesti Keleti pályaudvaron. Emiatt több vonat menetrendje, útvonala és végállomása is változik. Ráadásul szombaton lép életbe a MÁV-nál a nyári menetrend, emiatt is lesznek változások. A vasúttársaságnál nem számítanak tumultusra, de mindenkit arra kérnek, hogy indulás előtt időben nézze meg, mikor és honnan megy a vonata.

 

Nem működnek a liftek

Kettőből kettő lift nem működik a több mint 4 milliárd forintból átépített Baross téren, Budapesten. A teret a 4-es metró építése miatt alakították át 2014-ben, akkor készültek el a felvonók is. Ezekkel lehetne akadálymentesen lejutni az aluljáróba és így a metróhoz is. Az RTL híradónak nyilatkozó emberek szerint az átadás óta alig működtek a liftek, szinte mindig rosszak. Kerestük az önkormányzatot és a BKV-t is, de nem válaszoltak kérdéseinkre.

Elfogták az idős nő brutális támadóját

Egy buszmegállóban ütött le egy 78 éves asszonyt egy férfi Budapesten. A Keleti pályaudvar mellett, vasárnap délelőtt minden ok nélkül támadt az idős asszonyra, majd buszra szállt. Valaki lefotózta és a feltette a képét a Facebookra. A rendőrség a mobilos kép és a térfigyelő kamerák felvételei alapján hajnalban elfogta a brutális támadót.

Menekültvita: Viktória félt tőlük, de elment közéjük a Keletibe

Ha tippelni kéne, nyilván nem lenne nehéz megmondani, hogy miről beszélnek most a legtöbben Magyarországon. Igen, a menekültekről. Róluk, akik elválaszthatatlan részei lettek a mindennapoknak. Véleménye általában mindenkinek van róluk, a megértéstől a gyűlöletig mindent hallani. És sajnos sokan sokszor úgy foglalnak állást, hogy viszonylag kevés az információjuk, vagy téves hírek alapján döntenek. Moskovics Judit egy kísérletre vállalkozott: keresett valakit, aki inkább ellenséges a menekültekkel. Így találta meg Viktóriát, aki félt a menekültektől, viszont vállalta, hogy elmegy stábunkkal a Keletibe, és találkozik velük és a segítőikkel.

Szinte kiürültek a menekülttáborok

Kiürültek a menekülttáborok, csak néhány ember lézeng Bicskén és Debrecenben is. A korábban zsúfolt Keleti pályaudvarról is mindenki elment, és szinte tétlenül álldogálnak a rendőrök az osztrák-magyar határon Szentgotthárdnál. Éjféltől nagyon kevés menekült érkezik Vas megyébe. Az osztrák oldalon felállított gyűjtőponton - bár teljes a készültség - alig van dolguk a segítőknek.

 

Ahogy megérkeznek, azonnal mennek tovább

Ahogy megérkeznek, szinte azonnal mennek is tovább a menekültek a Keleti pályaudvarról. Napok óta egyre kevesebb a menekült a Keletiben, miközben még mindig érkeznek adományok, és ott vannak a segítők is. Az önkéntesek azt mondják, vannak, akik csak ezért jönnek Magyarországra Indiából vagy Palesztinából. A segítők közé nemrég egy világhírű amerikai színész, Billy Zane is beállt.

Galéria: Menekültekért tüntettek szombaton a Keletinél

Szombaton 16 óra tájban kezdődött meg egy civil akció keretében a Refugees welcome - A szolidaritás napja című békés tüntetés a menekültekért. Sokan gyűltek össze a Keleti pályaudvar előtt, hogy a szolidaritásukat fejezzék ki.

Tüntetés a Keleti pályaudvarnál

Civilek demonstrálnak a menekültek jogaiért. A helyszínről Szondi Vanda tudósított.

Mindennapi hősök: önkéntesek a Keletinél

Vály Eszter fotós szerint pénteken nyugalom volt,  már szervezetten álltak sorba a menekültek, hogy feljussanak a Hegyeshalom fele közlekedő vonatra. Kisebb csoportokban szállították fel őket. Az aluljáróban már nincsenek hatalmas tömegek, ruhákat és ételt osztanak, és helyi fodrászat is van, ahol a menekültek ingyenes hajvágást kapnak.

Alkudozás pénzről és útvonalról rejtett kamerával

Ezer euró. Több mint 300 ezer forint. Ennyiért vállalta egy magyar taxis, hogy elvisz egy menekült családot. Azt ígérte, Németországig. Hamarosan láthatják az alkudozást az embercsempésszel, amit egy rejtett kamera rögzített. Jártunk olyan benzinkúton, ahol rendszám nélküli autók várnak arra, hogy kicsempésszék az országból a menekülteket. Egész falvak álltak rá erre a munkára a határnál. És megmutatjuk, honnan jöttek a menekültek, akik néhány napja még elözönlötték a Keleti pályaudvart. Mi elől menekülnek? Mennyit gyalogoltak, míg Magyarországra értek? Honnan van pénzük, amiből az embercsempészeket fizetik? Merthogy a hosszú út során biztosan fizetniük kell, legalább egyszer.

Roppant feszült a helyzet Röszkénél és a Keleti pályaudvaron is

Szeptember 15-én hatályba lép az új menekültügyi törvény, ez pedig teljesen új körülményeket szül majd, és nemcsak az egész határvidéken.

Patthelyzet a határon


szerző:
2015.09.09. 17:06
Patthelyzet a határon

Roppant feszült a helyzet Röszkénél és a Keleti pályaudvaron is. Szeptember 15-én hatályba lép az új menekültügyi törvény, ez pedig teljesen új körülményeket szül majd, és nemcsak az egész határvidéken. Mutatjuk azokat a felvételeket, amelyek az elmúlt 24 órában készültek.

Menekülnek: áttörési kísérlet Röszkénél, egyre nagyobb tömeg a Keletinél

A regisztrációra váró menekültek többször is kísérletet tettek az áttörésre, a rendőrök pedig kétségbeesetten próbálták őket visszatartani. A többség sikerrel futott el, és a környező szántóföldekre, illetve a kukoricásba menekült. Így volt ez hétfőn is, akkor több százan indultak útnak gyalog a déli határtól nyugat felé.

Gond nélkül vonatra szállhatnak

A Keleti pályaudvarról menetrendszerűen indulnak a vonatok Hegyeshalom felé, és mindenki felszállhat rájuk, így mostmár sokkal kevesebben vannak a pályaudvaron és az aluljáróban is. A helyszínről Borsody István kollégánk tudósított!
 

Előzetes: Gond nélkül jutnak át a menekültek az osztrák-magyar határon

A Keleti pályaudvarról is menetrendszerűen indulnak a vonatok Hegyeshalom felé, és mindenki felszállhat rájuk. Emiatt egyre kevesebb a menekült a tranzitzónában. Részletek 18:00-kor az RTL Híradóban.

Mindennapok a Keletinél


szerző:
2015.09.05. 20:00
Mindennapok a Keletinél

Kollégáink az elmúlt napokban az éjszakákat is beleértve egymást váltották a Keleti pályaudvarnál. Tanúi voltak annak, hogyan fogyott el a menekültek ereje, látták, hogyan uralkodik el rajtuk a kétségbeesés, és egyben a tenniakarás. Ott voltunk akkor is, amikor megtudták, hogy a veszteglés után mégis eljuthatnak Ausztriába, és akkor is, amikor sokan rádöbbentek, hogy lemeradtak a nagy lehetőségről.

Így teltek az elmúlt napok a Keleti pályaudvaron

Kollégáink az elmúlt napokban az éjszakákat is beleértve egymást váltották a Keleti pályaudvarnál. Tanúi voltak annak, hogyan fogyott el a menekültek ereje, látták, hogyan uralkodik el rajtuk a kétségbeesés, és egyben a tenniakarás. Ott voltunk akkor is, amikor megtudták, hogy a veszteglés után mégis eljuthatnak Ausztriába, és akkor is, amikor sokan rádöbbentek, hogy lemeradtak a nagy lehetőségről.

Fókusz Plusz 2015-09-05


szerző:
2015.09.05. 18:50
Fókusz Plusz 2015-09-05

Nincs nyugalom - A fociultrák összecsaptak a rendőrséggel, az itt maradt menekültek pedig megint gyalog keltek útra. Könnyen jött, könnyen megy? - Az első magyar lottónyereményt szétosztották a családban, de máshol csak gond volt belőle. Beindul az ősz - Soha nem látott műsordömping érkezik a képernyőre, a jó szórakozás garantált lesz most is.

A Keletihez tartanak a focihuligánok

Készültség a Keleti pályaudvaron, ezúttal a menekültek védelmében, mert a magyar-román meccs után a futballhuligánok őket akarják megtámadni. Délután már volt erre példa, akkor az egyik menekült megsérült, ezért kórházba került. A meccs környékén, a Fradi pálya körül is hatalmas balhé volt, a rendőrökre is rátámadtak az ultrák. Gál Balázs tudósított a helyszínről.

Buszokat küldenének a menekültekért

Újabb fordulat a menekülthelyzet kezelésében. Buszokkal Hegyeshalomig viszik a Keleti pályaudvarnál várakozó, illetve az M1-esen gyalogosan haladó menekülteket. Erről döntött esti ülésén a központi operatív törzs. Lázár János miniszter bejelentése szerint ez egy lehetőség, amit felajánlanak a menekülteknek. Vagyis az osztrák határig így eljuthatnak. Úgy tudni, hogy mintegy 100 busz áll készenlétben. A menekülttáborokban lévőkre azonban nem vonatkozik a felajánlás.

Kommunikációs zavar a Keletinél

Hatalmas a kommunikációs zavar a Keleti pályaudvaron a menekülteket segítő civil tolmácsok szerint. A Menedék Egyesület aktivistái azt tapasztalják, hogy a pályaudvaron maradt családok jó része nem is érti a menedékügyi eljárást, és tévedésből attól tart, hogy egy zárt táborba zsúfolnák be a magyar hatóságok. A rendőrség viszont megfelelőnek tartja a menekültek tájékoztatását.

Gyalog indultak el a menekültek Bécs felé

Elegük lett, többszáz menekült döntött úgy, hogy elindul gyalog Ausztria felé Budapestről, a Keleti pályaudvarról. A tömeg átsétált a városon, az Erzsébet-hídon, jelenleg már az autópályán mennek a határ felé.

Menekült-válság: nem csillapodnak a kedélyek

A menekültek pénteken kitörtek Röszkénél is, több százan hagyták el a hangárt, ahová a rendőrök szállítják a zöldhatáron érkezett embereket. Azonnal hajtóvadászatot indítottak utánuk a tanyavilágban. A Fókusz riporterei a menekültek között töltötték az éjszakát is.

Fókusz 2015-09-04


szerző:
2015.09.04. 17:20
Fókusz 2015-09-04

Futballhuligánok - A belvárosban törtek-zúztak az ultrák éjszaka, megtámadták a román vendégszurkolókat, ma délután pedig a menekülteket. Megelégelték - A migránsok egy csoportja gyalog indult el a határ felé, de sokan a Keletinél maradtak. Felnőttkor - 18 éves lett az RTL Klub, rengeteg új műsort kapnak a nézők ajándékba ez alkalomból.

Mindennél beszédesebb: életképek a Keletiből

„Miközben fotóztam, szégyent éreztem, hogy ilyen körülmények között kell lenniük itt, Budapesten. Nagy zűrzavar és zsúfoltság van a Keletinél, és látszott a reménytelenség és a keserűség az emberek arcán. Mosakodni nem nagyon tudtak, egy csapot láttam az aluljáróban, ott mosták a ruháikat és fürödtek.” Vály Eszter megható és megrázó képein keresztül láthatjuk, hogyan élnek az indulásra várakozó menekültek a Keleti pályaudvaron.

A menekültek kálváriája tovább folytatódik

Több száz menekült tört ki a röszkei gyűjtőponttól nem messze lévő hangárból. A rendőrök hajtóvadászatot indítottak, hogy összegyűjtsék az autópálya felé rohanó menekülteket. Közben a Keleti pályaudvartól szintén több százan indultak el gyalog Ausztria felé.

Drámai képek - elindultak a vonatok a Keletiből, de a menekültek nem jutottak el a határig

Drámai képek járják be a teljes világsajtót, napok óta minden nagyobb hírtelevízió a magyar menekülthelyzetről tudósít. A külföldi műsorvezetők csütörtökön már Bicske nevét próbálták helyesen kiejteni: itt állt meg ugyanis az a vonat, amelyre a háborúk elől menekülők felszálltak a Keleti pályaudvarnál. Miután nemzetközi járatra nem engedték fel őket, jobb híján Győrbe igyekeztek, hogy onnan gyalog induljanak Ausztria felé.

Menekült-dráma: az elkeseredettség egyre nagyobb indulatokat szül

Drámai képek járják be a teljes világsajtót, napok óta minden nagyobb hírtelevízió a magyar menekülthelyzetről tudósít. A külföldi műsorvezetők csütörtökön már Bicske nevét próbálták helyesen kiejteni: itt állt meg ugyanis az a vonat, amelyre a háborúk elől menekülők felszálltak a Keleti pályaudvarnál. Miután nemzetközi járatra nem engedték fel őket, jobb híján Győrbe igyekeztek, hogy onnan gyalog induljanak Ausztria felé.

Ön látta a Tom és Jerry vetítést a Keletinél?

A Keleti pályaudvar aluljárójában szerda este mesét vetítettek az önkéntesek a menekült gyerekeknek. A nehéz nap után így tudtak mosolyt csalni a kicsik arcára. Ha készített fotót, vagy videót az eseményről, kérjük, küldje el nekünk.

Fogy a migránsok türelme a kilátástalanság miatt?

Nem spontánnak, hanem természetes reakciónak gondolja a migránsok Keleti pályaudvar előtti tüntetését, elégedetlenségét Bilkei Pál. Szerinte a migránsok úgy érezhetik, hogy már közel a cél, amely felé elindultak, ráadásul hosszú utat tettek meg és nehézségeket kellett leküzdeniük, ezért természetes állapot náluk a tolerancia szintjének csökkenése. Vendégünk volt Bilkei Pál, kriminálpszichológus és Zsohár Zsuzsanna, a Migration Aid szóvivője.

A menekültek mellett tüntettek

A kormány menekültpolitikája ellen tüntettek Budapesten, miközben az egyre türelmetlenebb menekültek is folytatták tiltakozásukat a Keleti pályaudvarnál. A Kossuth térre vonuló civilek a menekülteket érintő törvénymódosításokat kifogásolják, és azt, hogy a kormány szerintük csak látszatintézkedéseket tesz.

Kritizálják a kormányt a külföldi tudósítók

Az egész világsajtót bejárta a Keleti pályaudvar előtt rekedt menekültek ügye. A tudósítások zöme nem túl hízelgő Magyarországra nézve. A külföldi sajtó szerint nem humánus, hogy Európában több ezer ember a tűző napon, étlen-szomjan várja sorsa alakulását.

Megszavazták az új tranzitzónát

Megszavazta a Fővárosi Közgyűlés az új, menekültek számára kijelölt terület kialakítását. A Keleti pályaudvarhoz közeli, egykori piacon akár ezer ember is elférhet. A cél, hogy a menekültek ideiglenesen, a továbbutazásuk előtt ott várakozhassanak úgy, hogy tisztálkodni is tudjanak.

Patthelyzet a Keletinél és a Kökinél

Németországba akarunk menni - ezt skandálják reggel óta a menekültek százai a Keleti pályaudvaron, a rendőrök azonban továbbra sem engednek senkit felszállni a külföldre induló vonatokra. A Kőbánya-Kispesti állomáson leszálltak a Kiskunhalasról Debrecenbe irányított menekültek, ők is inkább nyugatra mennének.

Pattanásig feszült helyzet a Keletinél

Kedd este, 9 óra. Összeütött műanyag palackokkal és Németország nevét skandálva, rendőrfal előtt tiltakozik a felháborodott tömeg a Keleti pályaudvaron. Azért szabadultak el az indulatok, mert a rendőrség nem engedte felszállni a menekülteket a Münchenbe tartó vonatokra.

Előzetes: Patthelyzet a Keleti pályaudvarnál

Több menekült vizesflakonokat dobált a rendőrök felé, de nagyobb rendbontás nem történt. A tömeg továbbra is azt követeli, hogy engedjék fel őket a Németországba tartó vonatra, úgy, ahogy hétfőn. Részletek 18:00-kor az RTL Híradóban.

Elkeseredett családok és patthelyzet a Keletinél

Kedd este, 9 óra. Összeütött műanyag palackokkal és Németország nevét skandálva, rendőrfal előtt tiltakozik a felháborodott tömeg a Keleti pályaudvaron. Azért szabadultak el az indulatok, mert a rendőrség nem engedte felszállni a menekülteket a Münchenbe tartó vonatokra.

A menekültügy újabb fejezete: káosz a Keletinél

Tegnap délelőtt bombaként robbant a hír, hogy a rendőrség lezáratta a Keleti pályaudvart: sem érkező, sem induló vonatokat nem fogadott, ill. indított a pályaudvar és mindenkit, köztük a peronon tömegekben várakozó migránsokat is kiterelték. A legtöbben Németországba szerettek volna eljutni, ahová eddig Eddig 800 000 migráns érkezetett, és ez a szám az év végig 1,2 millióra is duzzadhat. A helyzet tehát ott sem egyszerű. Vendégünk Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő volt.
 

Este újra tüntettek a Keletinél

Este újra tüntetett menekültek egy csoportja a Keleti pályaudvarnál. Az angol freedom, vagyis szabadság szót, valamint Angela Merkel német kancellár nevét skandálták. Továbbra is azt szeretnék, hogy engedjék őket elutazni, illetve azt, hogy mivel érvényes jegyük ellenére nem szállhattak fel a Németországba tartó vonatra, adják vissza a pénzüket. Közben a menekülteket segítő civil szervezet a Migration Aid azt közölte: még soha ennyien nem voltak a pályaudvar melleti tranzitzónában, ami megtelt, több ezer menekült lehet ott.

Lázár magyarázta az intézkedést

Azért nem engedik a menekülteket nyugatra a rendőrök, mert Németország világossá tette, hogy Magyarországnak be kell tartani az európai jogszabályokat. Ezzel indokolta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Keleti pályaudvarnál történteket. Lázár Jánost és több állami vezetőt is meghallgattak a Nemzetbiztonsági és Honvédelmi bizottság ülésén. A DK szerint a kormány gyűlöletet szít és ellenségképet gyárt.

Nem engedték fel a vonatra a menekülteket

Több órára lezárta a Keleti pályaudvart délelőtt a rendőrség a menekültek miatt. A pályaudvart teljesen kiürítették, mindenkit kitereltek. Ez idő alatt a Keleti nem fogadott és nem is indított vonatokat. Nem sokkal dél előtt újranyitották a pályaudvart, de a menekülteket továbbra sem engedik fel a vonatokra még érvényes jeggyel sem. Közben a hétfőn elindult vonatok megérkeztek Németországba a menekültekkel együtt.

Egyre nagyobb a káosz a Keleti pályaudvaron

Ellenőrzik a személyi igazolványokat és folyamatos a rendőri jelenlét. A pályaudvar aluljáró felőli részét lezárták, a menekültek a tranzit zónában várják, mehetnek-e és ezután hogyan tovább.

Fókusz 2015-09-01


szerző:
2015.09.01. 17:20
Fókusz 2015-09-01

Kalandok földön és vízen - Bejárták a földet a Barátok közt sztárjai. Volt, aki egyedül utazott, más az esküvőjét tervezgette nyaralás alatt. Újrakezdés - Elsők között a Fókusznak nyilatkozott Dombvári Bence, amióta kokainfogyasztás miatt eltiltották. Keleti-káosz - A menekültek Németországba akarnak menni, de nem utazhatnak. Még azok sem, akik megvették a jegyet.

Nem engedik továbbutazni a menekülteket a Keletiből

Több száz menekült összezsúfolva, szemben velük a készenléti rendőrség, kedd reggel így nézett ki a Keleti pályaudvar. A kora reggeli órákban bizonytalan időre a rendőrség lezárta a vonatforgalmat.

KÁOSZ: Több órára lezárták a Keletit, óriási volt a zűrzavar

Kétségbeesett és dühös emberek mindenhol. Óriási volt a káosz  a Keleti pályaudvarnál, amikor több órára lezárták az állomást. Az ottlévők semmilyen információt kaptak. A hangosbemondó is csak magyarul jelezte, hogy hatósági intézkedés kezdődött. Voltak, akik megpróbálták kicselezni a rendőröket. A tanácstalan menekültek hiába mutatták az érvényes menetjegyüket. Nem engedték be őket.

 

Előzetes: Több órára lezárták a Keleti pályaudvart

Több órára lezárta a Keleti pályaudvart délelőtt a rendőrség a menekültek miatt. A pályaudvarról erővel szorították ki a tömeget, emiatt a menekültek egy csoportja tiltakozott. A keleti egész délelőtt nem indított és nem fogadott vonatokat. Délben újra kinyitották, de csak személyivel lehet belépni, a menekülteket érvényes jeggyel sem engedik fel a vonatokra. Közben a tegnap elindult, menekülteket szállító vonatok megérkeztek Németországba. Hogy miként fogadták őket, megmutatjuk este hatkor az RTL - Híradóban.

Menekülteket szedtek le a vonatról a Keletiben

Hangos szóváltások után több, mint 100 menekültet szállítottak le a Zürichbe tartó vonatról szombat este a rendőrök a Keleti pályaudvaron. Hiába mutatták érvényes jegyüket, melyeket saját maguk vásároltak, sokuknak nem volt megfelelő papírja, mellyel elhagyhatták volna Magyarországot. Közben csak szombaton több, mint 1200 menedékkérő érkezett a déli határon, annak ellenére, hogy a kerítés nagyobb része már elkészült.

Örülnek a tranzitzónának a menekültek

Már több mint 1200-an használták a mosdókat az első tranzitzónában - a helyet szombaton adták át a Keleti pályaudvarnál, hogy az érkező menekültek rendezett körülmények között tisztálkodhassanak.

Megnyitották az első tranzitzónát Budapesten

A Keleti pályaudvar aluljárójában van ivókút, mosdó, zuhanyzó, légkondicionált iroda, raktárhelyiség és fél óránként buszjárat a többi pályaudvarra. Az önkéntesek azt mondják, ez sokat segít nekik. A következő tranzitzóna szerdára készül el a Déli pályaudvarnál.

Fókusz 15-08-07


szerző:
2015.08.07. 19:25
Fókusz 15-08-07

Fókusz: Keleti káosz - Megpróbáltunk mi is vonatjegyet vásárolni a Keletiben, áldatlan állapotok fogadták stábunkat. Az első szigetelők - Épül Robbie Williams színpada és megérkeztek a fesztivál első lakói is. A visszaszámlálás elkezdődött. Napégette tetkók - Laliék kipróbálták, hogyan szerezhetünk olyan tetkót, ami egy délután alatt elkészülhet, de ősszel eltűnik bőrünkről.

Ekkora a káosz a Keleti pályaudvar nemzetközi jegyirodájánál

Azon, hogy több mint másfél órát vártunk és 73 embert állt előttünk, az idegen nyelveken beszélő fiatalok sem tudtak segíteni. Csütörtökön 16 és 19 óra között a budapesti Keleti pályaudvaron jártunk.

Rejtett kamerával rögzítettük a Keletiben uralkodó káoszt

A nemzetközi jegypénztárnál a menekültek és a külföldi vagy magyar utazók órákat állnak sorba. Sokan a földön fekszenek a pénztár előtti folyosón. Az emberek nem tudják, hogy akkora sorra lehet számítani, hogy lekéshetnek egy vagy több vonatot is. Még az alkalmazottak is panaszkodnak, igaz a rejtett kameránkba.

Superman lepte meg a menekült gyerekeket

Szuperhősök éjszakáját tartottak a menekült gyerekeknek az önkéntes segítők éjszaka a Keletiben. Sokan látták, hogyan halnak meg a rokonaik, útközben hogyan veszik el mindenüket az embercsempészek. A civilek azt akarták, hogy egy pár órára felejtsék ezeket el.

Menekült gyerekekkel beszélgettünk éjszaka a Keletiben

Lilufár 10 éves és orvos szeretne lenni. Családjával Afganisztánból menekült el. Az éjszakát a Keleti aluljáróban töltötte, de azt mondja, jól érzi magát, itt kedvesek az emberek és segítenek nekik. Hiányzik neki a kutyája, de azt reméli, ha majd újra lesz otthonuk, megint kaphat egy kiskutyát. Menekült gyerekekkel beszélgettünk éjszaka a Keletiben. Ők hamar megtalálják mindenben a játékot és azt mondják, itt végre nem félnek.

Menekültek, akiknek a pályaudvar a gyerekszobája

A menekültek között sok gyermekkel találkozunk, akik ezt a nagy utazást talán játéknak fogják fel, de egész biztos, hogy nem tudják, hová tart a sorsuk és hová a családjuk. Sokan szüleik nélkül jönnek Magyarországra. Eddig 3800, főként kiskamasz érkezett, teljesen egyedül, többnyire Afganisztánból. A szabályok szerint melléjük ügygondnokot kellene kijelölni, ám erre nincs kapacitás. Czakó József riportja.

„Azok jönnek, akik ellen oltanak minket”

A menekültek ellen és mellett is tüntettek péntek este a Keleti pályaudvarnál. Egy kisebb csoport később a Nyugati pályaudvarnál masírozott és kiabált. A menekülteket segítő önkéntesek szerint félelmet akartak kelteni. A Helsinki Bizottság azt mondja: a gyűlöletkeltő erőszakos fellépést csak a kormány tudja megelőzni. A kormányszóvivő szerint a józan ész és a határozottság vezet majd eredményre a menekültkérdésben.

Szélsőségesek provokálták a menekülteket

Szélsőségesek csoportja provokálta, sértegette, és egyenként, arcukba tolt fényképezőgéppel fotózta a menekülteket csütörtök este a Keleti pályaudvaron. Erről számoltak be az RTL Híradónak a pályaudvaron ételt, és italt osztó önkéntesek.

Ütközött a vonat, hárman megsérültek

Hárman sérültek meg Budapesten a Keleti pályaudvaron, amikor nem állt meg időben egy érkező személyvonat. Csak a vasúti bak tudta megállítani a szerelvényt, többen is elestek az ütközéskor. A mentők egy idős férfit vittek kórházba.
 

Civilek tüntetése: 19 népszavazást szeretnének

19 kérdésben kezdeményeznek népszavazást a vasárnap délutáni ellenzéki demonstráció szervezői, ezt az Astoriánál tartott beszédben jelentették be. Egyebek mellett az útdíj és a kötelező kamarai tagdíj eltörlését, valamint a dohánytörvény visszavonását követelik. A többezres tömeg a Keleti Pályaudvarnál gyülekezett, ahol Kész Zoltán, veszprémi független képviselő azt mondta, a veszprémi időközi választáshoz hasonlóan Tapolcán is az ellenzéki jelöltet kell támogatni.

Alakítson mindenki pártot!


szerző:
2015.02.18. 14:24
Alakítson mindenki pártot!

A Heti Hetes aktivistája Papp Réka Kinga is ott volt Rogán Antal Keleti pályaudvaron tartott sajtótájékoztatóján. Tapasztalatait, véleményét megosztotta az azstaltársasággal is.

Házon kívül 11-10-11


szerző:
2011.10.11. 22:45
Házon kívül 11-10-11

Házon kívül: Országimázs, ahogy azt a MÁV elképzeli. Szigorú vagy enyhe a Stohl-ítélet? Lelepleztük a szexet követelő munkáltatót.

Országimázs, ahogy azt a MÁV elképzeli

Turistának álcáztuk magunkat, és elmerültünk a Keleti pályaudvar poklában.

Hasis lapult a csomagban


szerző:
2011.08.08. 12:41
Hasis lapult a csomagban

Hasisgyantát találtak a vámosok a letenyei határátkelőnél egy francia rendszámú autóban, a 18 gramm kábítószert lefoglalták.

Elgázolta a metró, de túlélte

Súlyos sérülésekkel szállították kórházba azt a férfit, akit szerda délelőtt gázolt el a metró a Keleti pályaudvarnál.

A hős kalauz előzte meg a katasztrófát

Mondhatnánk, hogy csodával határos módon sikerült elkerülni a katasztrófát, de inkább számoljon be a hátborzongató eseményről az a vasutas, aki kollégájával együtt elképesztő lélekjelenléttel állt helyt az életveszélyes helyzetben.

Balhéba keveredtek a rend őrei

Szóváltásba, majd dulakodásba keveredett két készenléti rendőr csütörtök este a Keleti pályaudvaron.

Nem fizetett a biztosító a szétlapított autóért

Több mint fél éve rádőlt egy daru a négyes metró építkezésénél egy budapesti férfi autójára, de azóta se kártalanították.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való