KERESÉS search-close

Kovács Zsuzsanna

7 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Kovács Zsuzsanna"

Egyetemkezdők depressziója

Érettségi után, de még a főiskola, vagy egyetem előtt, meg talán az első pár hónapban is gólyaként nem könnyű érvényesülni, hiszen ilyenkor az ember kicsit magát is keresi, valahol a gyerekkor és a felnőttkor határán. Ez az élethelyzet és a nagy kérdés: MI lesz veled, ha megvan a papír?, bizony komoly krízishez vezethet. Hogyan lehet ezt áthidalni és mi lehet a szülők szerepe ilyenkor? Kovács Zsuzsanna, gyerekpszichológus volt a vendégünk.

A kiságyban zokog a baba: hagyjuk vagy sem?

Az egyik legvitatottabb kérdés az anyukák között, hogy ha sír a gyerek, felvegyük és megnyugtassuk, vagy hagyjuk magára, hogy megtanuljon lenyugodni. Egy pszichológust, Kovács Zsuzsannát a megoldásokról faggattunk.

Mit tegyünk, ha csúnyán beszél a gyerek?

Sok szülő maga is meglepődik, amikor káromkodás üti meg a fülét, ráadásul a gyermeke szájából. Mi ilyenkor a helyes reakció és egyáltalán kiküszöbölhető-e a trágár beszéd? Erről kérdeztük Kovács Zsuzsanna, gyermekpszichológust. Ada pedig saját tapasztalatait osztotta meg velünk.

Hogyan kezeljük a testvérháborút?

Ahol egynél több gyerek van, ott akarva-akaratlanul felmerülnek konfliktusok a testvérek között. Ezek nagyban meghatározzák a későbbi kapcsolatukat, úgyhogy, ha a szülő nem figyel oda kellőképpen, komoly problémák adódhatnak a testvéri kapcsolatban, ami akár egy életre is elszigetelheti őket egymástól.

Vírusvideóval szeretnék az olaszok felhívni a figyelmet a nők elleni erőszakra

Az utóbbi napokban egy videó terjed szinte vírusként a neten. Olasz kisfiúkat kértek meg, hogy először kedveskedjenek, majd üssenek meg egy kislányt. A kedvességet mindegyik kisfiú simogatással fejezte ki, ám mikor meg kellett volna ütniük a lányt, egytől egyig képtelenek voltak rá és evidenciaként közölték a riporterrel, hogy a lányokat nem bántjuk!

Mikor tudatosul a gyerekben a nemiség?

Egy kanadai házaspár úgy döntött, harmadik gyereküket "nemsemlegesen" nevelik, így senkinek nem árulják el, hogy fiú vagy lány. Az egész ötlet mögött egyébként az az elv áll, hogy a nemi szerepek olyan terheket, elvárásokat tesznek a gyerekek nyakába, amelyek akadályozzák, hogy a személyiségük szabadon fejlődhessen, hogy tényleg azzá válhassanak, akik szeretnének lenni. Arról, hogy pontosan mikor tudatosul a gyerekekben a fiúk és a lányok közötti különbség és hogyan kezelje ezt az életszakaszt a szülő, szakértőnkkel beszélgettünk. Haumann Petrát pedig saját tapasztalatairól faggattuk.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való