KERESÉS search-close

Libanon

25 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Libanon"

A bejrúti tüntetők forradalmat akarnak

Szivárgó konténereket, robbanásveszélyes vegyi anyagokat találtak francia segélymunkások a bejrúti kikötőben, ahol egy héttel ezelőtt felrobbant egy raktárépület, több mint 200 ember halálát okozva. A tragédia miatt hétfőn lemondott libanoni kormányfő azt mondta, országát évtizedek óta korrupt oligarhák irányítják, akikkel szemben tehetetlen volt. A rendőrökkel hétfő este ismét harcba keveredő tüntetők a teljes politikai elit távozását, forradalmat akarnak.

A kormányzat tagjai is tudtak arról, hogy nem megfelelő körülmények között tárolják a robbanékony anyagot

A kezdeti sokk után a harag lett úrrá a libanoniakon. Csütörtökön este a keddi 154 halálos áldozatot követelő robbanás romjai között tüntetők vonultak fel és csaptak össze a rohamrendőrökkel, akik könnygázzal oszlatták őket. A tiltakozó megmozdulást az váltotta ki, hogy kiderült: a kormányzat tagjai is tudtak arról, hogy évek óta nem megfelelő körülmények között tároltak hatalmas mennyiségű, robbanékony anyagot az ország fenntartásához kulcsfontosságú kikötőben.

154-re emelkedett a keddi bejrúti robbanás halálos áldozatainak száma

154-re emelkedett a keddi bejrúti robbanás halálos áldozatainak száma. Sok eltűntet még keresnek. Megkezdték a munkát a nemzetközi mentőcsapatok is: kutyák, drónok segítségével kutatnak a túlélők után. Közben a libanoni főváros kórházai nem bírják a terhelést: elfogytak az eszközeik, az utánpótlás pedig megsemmisült a robbanásban. Tetézi a bajt, a koronavírus-járvány kezdete óta tegnap jegyezték fel a legtöbb fertőzöttet az országban.

Közeli ismerősét gyászoló magyar nő beszélt a bejrúti állapotokról

Bejrútban a keddi robbanás után harminc órával is találtak túlélőt és tovább kutatnak a romok alatt. Pénteken indul a katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánított városba a Debreceni Egyetem különleges orvos- és mentőcsoportja, egy hétig segítenek majd. A Fókuszban most egy Bejrútban élő, közeli ismerősét gyászoló magyar nő is megszólal. A robbanás következtében az ügyvédként dolgozó férfi irodája szinte eltűnt. Tegnap még reménykedtek, hogy a férfit életben találják.

Fél éve már figyelmeztettek a tragédiára

Ha nem szállítják el, fel fogja robbantani Bejrútot. Fél évvel ezelőtt figyelmeztettek erre hivatalnokok, a libanoni főváros kikötőjében hat éve őrzött több ezer tonna ammónium-nitráttal kapcsolatban. A raktár kedden repült levegőbe, a halálos áldozatok száma legalább 135, a sérülteké ötezer. Bejrútban egyre többen a kormányzatot vádolják hanyagsággal.

Minden idők egyik legnagyobb ipari katasztrófája következett be Libanon fővárosában!

Egyelőre megbecsülni sem tudják hány áldozata lehet a bejrúti robbanásnak. Könnyen lehet, hogy minden idők legnagyobb ipari katasztrófája következett be Libanon fővárosában. A romok alatt túlélők után kutatnak, a magyar nagykövetség épülete is megrongálódott.  Libanonban élő magyarok meséltek a Fókusz stábjának!

Kiment az erkélyre, ez volt a szerencséje

Úgy érezte összeomlik a ház alatta, hirtelen valami hátra rántotta a testét, aztán már csak lakásának romjait látta maga körül - ezt mesélte az RTL-nek egy Bejrútban élő magyar férfi. Németh Ágoston a libanoniak tragédia utáni példátlan összefogásáról is mesélt, és arról, hogy a most felrobbant vegyianyag kockázatairól már fél éve beszéltek, ám az ország politikai majd gazdasági válsága, végül pedig a koronavírus-járvány miatt nem tettek semmit.

Hatalmas robbanás rázta meg Libanon fővárosát

Túlélők után kutatnak a romok között Libanonban, miután kedden hatalmas robbanás rázta meg a főváros, Bejrút kikötőjét. A katasztrófában legkevesebb százan haltak meg, és több mint négyezren megsebesültek. A sokak által a hirosimai atombomba robbanáshoz hasonlított detonációt 2750 tonna, nem megfelelő körülmények között tárolt ammónium-nitrát okozta. A vegyszert a mezőgazdaságban műtrágya-gyártáshoz, illetve a bányászatban robbantásoknál használják. Önmagában nem gyúlékony, ám más anyagokkal, például olajjal érintkezve könnyen robbanó elegyet képezhet.

NÉMETH ÁGOSTON: Az volt a szerencsém, hogy a teraszon voltam

Németh Ágoston, egy Bejrútban élő magyar férfi adott interjút az RTL-nek. A robbanáskor épp otthon tartózkodott, azt mondta, úgy érezte összeomlik a ház alatta, hirtelen valami hátra rántotta a testét, aztán már csak lakásának romjait látta maga körül.

BEJRÚTI ROBBANÁS: 2750 tonna ammónium-nitrát repült a levegőbe

Kedden hatalmas robbanás rázta meg Bejrút kikötőjét. A katasztrófában legkevesebb százan haltak meg, és több mint négyezren megsebesültek. A sokak által a hirosimai atombomba robbanáshoz hasonlított detonációt 2750 tonna, nem megfelelő körülmények között tárolt ammónium nitrát okozta. Egyik nézőnktől is kaptunk videót a bejrúti robbanásról. A férj családja él Libanonban, a felvételeket tőlük és barátaiktól kapták meg.

KATASZTRÓFA: A robbanás ereje olyan volt, mint egy 4,5-ös erősségű földrengés

A robbanás a város szinte összes negyedében károkat okozott. Nincs áram, leállt a telefonösszeköttetés és az internetszolgáltatás is. A legfőbb védelmi tanács, a tegnap késő estére összehívott rendkívüli ülésén katasztrófa sújtotta várossá nyilvánította Libanon fővárosát.

Katasztrófa sújtotta városnak minősítették Bejrútot

Több mint százan meghaltak, és közel négyezren megsérültek egy Bejrútban történt robbanásban, kedden este. A robbanás helyszínét lezárta a hadsereg, a detonáció közvetlen környezete gyakorlatilag megsemmisült.

Ezek a filmek a Testről és lélekről ellenfelei!

Az egész ország egy emberként szurkolt Egyedi Ildikó alkotásának, és sikerült is valóra váltani a várva-vált Oscar-jelölést. Na de nézzük, milyen filmekkel fog versenyezni az aranyszobrocskáért!  

Tiltólistás Libanonban a Wonderwoman

A legújabb szuperhős filmet, a nemrég bemutatott Wonderwomant nem láthatják moziban a libanoni rajongók. A gazdasági és Kereskedelmi Minisztérium kérésére történt mindez: az bökte a szemüket, hogy a főszereplőt alakító Gal Gadot izraeli származású.

Hazatért a kémnek nézett keselyű

A hatalmas madár a múlt héten repült át Izraelből Libanon területe felé, ahol egy falu lakói elfogták. Mivel szárnyához egy nyomkövető volt erősítve, azt hitték, hogy az izraeli titkosszolgálat vetette be, és fogva tartották. Végül ENSZ katonák közreműködésével szabadult ki.

Kommunista szabadcsapatok harcolnak az ISIS ellen Libanonban

Saját gerillacsapatok felállításával venné fel a harcot a dzsihádista terrorszervezet ellen a Libanoni Kommunista Párt. Az ország keleti határainál egyre nagyobb fenyegtést jelent az Iszlám Állam - a kommunisták úgy döntöttek, a hivatásos hadsereg mellett ők is kiveszik a részüket az ország védelméből.

meneTrend: Bejrút, Libanon


szerző:
2011.01.02. 12:00
meneTrend: Bejrút, Libanon

meneTrend: Ezúttal újra Libanonban barangolunk, ellátogatunk Bejrútba, amely ma reneszánszát éli.

Ítéletidő a Közel-Keleten


szerző:
2010.12.12. 19:05

MeneTrend: Libanon


szerző:
2010.11.14. 12:00
MeneTrend: Libanon

MeneTrend: Libanon fantasztikus úti cél, ahol remekül érezhetjük magunkat.

Reptér kellett a gigazászló kiterítéséhez

Elkészült a világ legnagyobb nemzeti lobogója Libanonban. A zászló 65 ezer négyzetméteres.

Perelnek az áldozatok családtagjai

Több millió dolláros kártérítési pert indítottak a Boeing ellen a januári, libanoni légibaleset áldozatainak hozzátartozói.

Viharba kerülhetett a lezuhant gép

Továbbra sem találtak túlélőket az etióp légitársaság hétfő hajnali katasztrófájának helyszínén.

A Földközi-tengerbe zuhant egy utasszállító

Az Ethiopian Airlines 409-es járatát öt perccel a felszállás után érte a katasztrófa.

Izraeli mozi nyerte az Aranyoroszlánt

A velencei filmfesztivál fődíját a Libanon című film kapta meg.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való