KERESÉS search-close

MSZP

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "MSZP"

Nem is láttak valódi szándékot az együttműködésre

Az emberek Európájáért küzdene az MSZP, ezt ígérik az európai parlamenti választási programjukban. A Fidesz szerint viszont a bevándorlást támogatnák. A szocialisták csak a Párbeszéddel indulnak közös listán, a többi ellenzéki párt önállóan méretteti meg magát. Szerintük a listás rendszerben nem is lett volna értelme a közös listának, és nem is láttak valódi szándékot az együttműködésre.

Új korszakot ígér a következő parlamenti ciklusra az ellenzék

Az MSZP és a Párbeszéd képviselői szerint a jövőben nem fognak asszisztálni a szerintük látszat-demokratikus országgyűlési szabályokhoz. A szocialista Kunhalmi Ágnes szerint arra lehet számítani, mint az utolsó ülésnapon, amikor a túlóratörvény szavazásakor elfoglalták a pulpitust. A Fidesz szerint az ellenzék csak a balhét keresi.

Leváltották a BKK vezetőjét

Leváltotta a Fővárosi Közgyűlés a BKK vezérigazgatóját. Dabóczi Kálmánnak azért kellett távoznia, mert csúszik az eredetileg 2017-re ígért elektronikus jegyrendszer bevezetése. Tarlós István azt mondta, még az sem biztos, hogy megmarad a BKK. Az új vezérigazgató szerint viszont szó sincs megszüntetésről. Az MSZP-nél azt mondják, egy átalakított BKK-ra szükség volna.

Közös ellenzéki tüntetés lesz

A jogállamért és az európai értékekért közös tüntetésre hív a hétvégén három ellenzéki párt is. Az MSZP, a Párbeszéd és a DK vasárnap a Bem téren tartja a demonstrációt. A Fidesz frakcióvezetője szerint tüntetni mindenkinek lehet, ez is bizonyítéka annak, hogy nem igazak a Sargentini-jelentés állításai.

LMP: új viszony a Fidesszel?

Nem akar közeledni a Fideszhez az LMP-s Ungár Péter, csak vitaindítónak szánta az írását, amely szerint nem szégyen egyetérteni a kormánypártokkal, például a menekültügyben. Több ellenzéki párt azonban bírálja politikust. Az MSZP szerint az LMP megtévesztette a szavazóit áprilisban, a DK pedig úgy reagált: a Fidesznek nem lenne kétharmada, ha Ungár Péter visszalép a választókerületében.

RTLII: Tóth szerint legenda Puch alkuja

Nem tud fideszes ügynökökről az MSZP-n belül vagy Népszavát érintő alkuról a szocialisták vasárnap megválasztott új elnöke. Az RTL Híradónak adott interjúban Tóth Bertalan azt mondta, akár az összes jelentős ellenzéki párttal együttműködne, hogy sikeresen szerepeljenek az önkormányzati és az európai parlamenti választáson. Litauszky Balázs interjúja.

„Nem tudok fideszes ügynökökről”

Nem tud fideszes ügynökökről az MSZP-n belül és nem is foglalkozik a kérdéssel, ezt mondta Híradónknak Tóth Bertalan, a szocialisták vasárnap megválasztott elnöke. Legfontosabb feladatának az önkormányzati és az európai parlamenti választásokra való felkészülést tartja, a sikerért akár az összes jelentős ellenzéki párttal együttműködne.

A teljes interjút ide kattintva nézheti meg!

PÁRTELNÖKI INTERJÚ: Vágatlan beszélgetés Tóth Bertalannal

Nem tud fideszes ügynökökről az MSZP-n belül és nem is foglalkozik a kérdéssel, ezt mondta Híradónknak Tóth Bertalan, a szocialisták vasárnap megválasztott elnöke. Legfontosabb feladatának az önkormányzati és az európai parlamenti választásokra való felkészülést tartja, a sikerért akár az összes jelentős ellenzéki párttal együttműködne. Az erről szóló egyeztetéseket viszont szerinte minél hamarabb le kell zárni.

Hazaáruló bírákról beszélt

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke szerint elárulják a hazájukat azok a bírák, akik Brüsszelhez fordultak a közigazgatási bíróság felállítása ellen. Handó Tünde ezt az állami rádióban mondta saját kollégáiról. Az MSZP szerint ezzel a kijelentéssel Handó Tünde pártpolitikussá vált.

Tóth Bertalan lett az MSZP elnöke

Szűk többséggel 54 százalékos támogatottsággal győzte le Mesterházy Attilát. Az új elnök beszédében azt ígérte erős pártot hoz létre, amely az emberek valódi problémáira ad megoldást. Mesterházy Attila szerint nem lesz belháború az MSZP-ben, és együtt akar dolgozni a megválasztott elnökkel.

 

Bősz: „nem a pénz miatt léptem ki”

Nemcsak elvi megállapodást, hanem szerződést is kötött az MSZP és a Liberális Párt utóbbi anyagi támogatásáról. Ezt mondta Híradónknak a liberálisok országgyűlési képviselője, aki pénteken kilépett a Párbeszéd frakciójából. Bősz Anett szerint nem a pénz miatt hozta meg a döntést.

MSZP-Párbeszéd: külön frakciójuk lesz

Egy szocialista és egy Liberális képviselő átülésével önálló frakciója lesz a Párbeszédnek az új Országgyűlésben. Ezt Karácsony Gergely jelentette be az MSZP választmányi ülése után. A Párbeszéd csak három helyet szerzett, de minimum öt képviselő alakíthat önálló frakciót.

Karácsony nem lesz képviselő

Lemond a parlamenti mandátumáról Karácsony Gergely. Az MSZP-Párbeszéd volt miniszterelnök-jelöltje az országos listáról került be az Országgyűlésbe, de inkább Zugló polgármestereként folytatja. A szocialisták egy másik politikusa, Gőgös Zoltán is másnak adja a mandátumát, szerinte a pártot is át kellene nevezni.

MSZP: „Kormányváltás is lehet”

Az MSZP-nél a magas részvételi aránynak örültek, ott azt mondják, a 70 százalék fölötti részvétel esetén akár kormányváltás is lehet.  Losonczi Gergely a párt szóvivőjével beszélt.

Migránsválság: mit kezdene vele az ellenzék?

A kormánypártok tizenkilencedszerre sem jöttek el. A kérdés az, hogy a hatalom részeseként mit kezdene a migránsválsággal a Jobbik, az MSZP és az LMP?

Korrupcióellenes programot hirdetett az MSZP-Párbeszéd pártszövetség

Azt ígérik, hogy visszaveszik a közpénzből szerzett magánvagyonokat, korrupcióellenes ügyészséget hoznak létre és megsemmisítik például a trafiktörvényt. Karácsony Gergely miniszterelnök jelölt szerint céljuk, hogy visszaszerezzék, ahogy fogalmazott, az Orbán Viktor strómanjaihoz került vagyont.

 

Fidesz: lakásokat is akarnak


szerző:
2018.03.16. 18:23
Fidesz: lakásokat is akarnak

Nemcsak laktanyákba, üresen álló magánlakásokba is menekülteket telepítene az ellenzék - állította Szegeden Hidvéghi Balázs. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely és Vágó Gábor LMP-s képviselőjelölt közösen dolgozik ezen, és a városban már elkezdték összeírni az üres ingatlanokat. Karácsony Gergely visszautasította az állítást, és azt mondta, pert indít.

 

Ellenzék: Orbán fenyegetőzött

Csak diktátorok fenyegetik az embereket - ezt mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök jelöltje Orbán Viktor ünnepi beszédére reagálva. A miniszterelnök a nemzeti ünnepen arról beszélt, a választás után erkölcsi, politikai és jogi elégtételt vesznek.

Karácsony Gergely: inkább szakértőket!

Pártpolitikusok helyett szakértőkkel alakítana kormányt Karácsony Gergely. Az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje bemutatta árnyékkormányának hét tagját, például Mellár Tamás lenne a pénzügyminiszter.

MSZP: felújítás, rezsicsökkentés

161 milliárd forintot költene évente a lakóépületek energia-hatékonyságának növelésére az MSZP, ha kormányra kerülne. A párt szerint ez lenne a valódi és fenntartható rezsicsökkentés. A felújításokhoz uniós forrásokat is felhasználnának, önrészre nem lenne szükség. A Fidesz szerint nem kell foglalkozni a szocialisták komolytalan kampányígéreteivel.

 

Karácsony: 50 %-os béremelés

Egy éven belül 50 százalékos fizetésemelést ígér az orvosoknak és az ápolóknak az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Karácsony Gergely azt is mondta, hogy az egészségügy és az oktatás is két olyan fontos terület, amelyik kimaradt Orbán Viktor évértékelő beszédéből. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint azonban a miniszterelnök ezekre is utalt, amikor általánosságban arról beszélt, hogy az ország sokat fejlődött az elmúlt 8 évben.

MSZP, Párbeszéd: közös listán indulnak

Minden eddig nyitott kérdésre pont került az MSZP és a Párbeszéd között. Elfogadták a választási megállapodást, és eldőlt, hogy közös listán indulnak, ami azt jelenti, hogy számukra 10 százalék lesz a parlamentbe jutási küszöb.

 

RTLII Híradó 2018-01-26


szerző:
2018.01.26. 21:30
Soros: Orbán MSZP-seket vett meg

Orbán Viktor megvásárolta az MSZP vezetését Soros György szerint. Az üzletember a davosi világgazdasági fórumon beszélt arról, hogy a miniszterelnök szerinte lefizette a szocialista vezetőket és a Fidesznek kémei vannak a feltörekvő kispártokban is.

Választás 2018: baloldali esélyek

A 2014-es választások óta úgy tűnik, az MSZP csak keresi önmagát. A szocialisták már nem a második legerősebb párt. Felmérések szerint ugyanis az MSZP-t rendre megelőzi a jelenleg szintén gondokkal küzdő Jobbik. Fél évvel a 2018-as választások előtt már az sem biztos, hogy az MSZP a baloldal legerősebb pártja tud maradni.

Karácsony Gergely: ha kell, jövök

Ha kell, jön, de a döntést a szocialistákra bízza Karácsony Gergely. A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szombaton az MSZP programbemutatóján azt mondta: csak közös listával és közös miniszterelnök-jelölttel lehet sikeres az ellenzék.

 

Közösen tárgyalnak az MSZP-vel

Csütörtökön a DK és az Együtt-Párbeszéd jelentette be, hogy közösen tárgyalnának az MSZP-vel a 106 egyéni körzetben induló jelöltekről. A szocialisták viszont előbb csak a DK-val egyeztetnének és utána az Együtt-Párbeszéddel.

 

„Orbán hatalmon akar maradni!”

Az ellenzéki pártok kritizálták a miniszterelnök beszédét. Hogy, mi volt a kritika? Kiderül a riportból!

FIDESZ vs. MSZP


szerző:
2017.10.13. 00:15
FIDESZ vs. MSZP

Eddig is igyekeztünk, ez után is igyekszünk érdemi, valódi és kulturált vitákat szervezni, illetve ilyeneknek fórumot adni. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője vitára hívta Gulyás Gergelyt, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség frakcióvezetőjét. A megjelölt témák: nyugdíj, elköteleződés az oroszoknak, Paks II. Gulyás Gergelynek is vannak témái: bevándorlás és a magyar gazdaság helyzete.

Házon kívül 2017-10-11


szerző:
2017.10.11. 23:40
Nem tudják, mire gondolt Botka

Már ma megkezdte a tárgyalásokat az MSZP arról, hol állíthatna közös jelölteket a többi párttal - közölte Nyakó István, szóvivő a szocialisták országos választási bizottságának ülése közben. A párt irányító testülete először tárgyalt a miniszterelnök-jelölt hétfői lemondása után kialakult helyzetről. Hiller István, választmányi elnök arról beszélt, Botka Lászlót elragadták az érzelmei, ezért mondhatta azt, hogy politikai maffia hálózta be az ellenzéket és az MSZP-t.

Botka László lemondott


szerző:
2017.10.02. 18:42
Botka László lemondott

Lemondott a szocialisták miniszterelnök-jelöltje. Botka László szerint a politikai maffia behálózta a demokratikus ellenzéket, és ebben a helyzetben lehetetlen a választási összefogás, amely az egyetlen lehetőség lenne az Orbán-kormány leváltására. A szocialista párt elnöke szerint ezt a menetet elvesztették, de Botka lemondása egy új kezdet lehet. Molnár Gyula Botkának azt a kijelentését, amely szerint az MSZP-ben is vannak, akik összejátszanak a Fidesszel, nem kommentálta.

Lemondott Botka László


szerző:
2017.10.02. 10:29
Lemondott Botka László

Lemondott az MSZP miniszterelnök-jelöltségéről Botka László hétfő reggel. Döntését azzal indokolta, hogy "a demokratikus pártok nem akarnak nyerni 2018-ban, céljuk csupán annyi, hogy néhány ellenzéki helyet szerezzenek az Orbán- rezsim parlamenti padsoraiban." Időközben Ujhelyi István, az MSZP alelnöke is lemondott.

Összefogás: új javaslatot tett az MSZP

Új javaslattal állt elő az MSZP a baloldali pártok jövő évi választási összefogására. Eszerint a szocialista párt a közös listás helyek majdnem feléről lemondana, így szerintük a többi párt több parlamenti mandátumot kapna, mint amennyi egyébként a támogatottságuk alapján jutna. A javaslatot csak a Liberálisok fogadták pozitívan. A Fidesz szerint a baloldalon tényleg semmi sem változik.

DK: Botka miatt nincs együttműködés

Az az ellenzéki párt, amely nem köt választási szövetséget az MSZP-vel, nem a kormányváltásért, hanem saját politikai túléléséért harcol - ezt mondta az MSZP választmánya előtt elmondott programbeszédében Botka László. A szocialisták miniszterelnök-jelöltje egyértelműen Gyurcsány Ferencre utalt, aki szerinte hiába színészkedik, a kormány érdekeit szolgálja azzal, hogy nem fogadja el az MSZP feltételeit. A DK-nál azt mondják: Botka miatt nincs együttműködés, ők továbbra is tárgyalnának.  

 

Nincs ellenzéki összefogás

Szombaton mutatja be az MSZP miniszterelnök-jelöltje politikai programját a párt választmánya előtt. A parlamenti pártokkal azonban elakadtak a tárgyalások, sem a Demokratikus Koalíció, sem az LMP nem fogadta el az az együttműködés feltételeit. Az Együtt, a Párbeszéd és a Momentum között is megszakadtak az Új Pólusról szóló tárgyalások.

 

Újabb országjárásba kezdett Botka László

A politikus azt mondta, augusztusban csaknem tucatnyi településre megy el, és több ezer emberrel szeretne találkozni. A körutat a tiszaújvárosi halászléfőző fesztiválon kezdte. Botka László megerősítette az RTL Híradó információját, miszerint augusztus végén baloldali, értelmiségi találkozót szervez Szegedre.

Botka: Nem leszámolás


szerző:
2017.08.01. 18:50
Botka: Nem leszámolás

Folytatódik a belharc az MSZP-ben. Bár tegnap a nyilvánosság előtt lezárta a kettőjük közötti vitát Botka László, és az általa korábban árulónak nevezett Molnár Zsolt, a párt miniszterelnök-jelöltje ma azt javasolta az MSZP irányító testületének: bízzák Tóth József, angyalföldi polgármesterre a budapesti választási felkészülést. Erre a területre eddig Molnár Zsoltnak jelentős befolyása volt, reggel még arról beszélt, hogy ez az ő hatásköre. Délután pedig azt mondta: nem tud róla, hogy félre akarnák állítani. Botka László az RTL-nek adott interjújában tagadta, hogy a két ügy között összefüggés lenne.

Szocialista belharc


szerző:
2017.07.28. 18:31
Szocialista belharc

Az MSZP elnökhelyettese is árulásnak tartja azt a politikát, amit Molnár Zsolt, a párt elnökségi tagja folytat. Gőgös Zoltán a Híradónak azt mondta: Botka Lászlónak kell eldönteni, hogy kezdeményezi-e párttársa kizárását az MSZP-ből. Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter pedig azt mondta, Botka László nem csak Molnár Zsoltnak üzent. Botka a 168 órában nevezte árulónak Molnár Zsoltot, amiért nem támogatja a szövetségi politikáját. Molnár Zsolt pártszavazást kezdeményez az ügyben, Horváth Csaba, a párt fővárosi képviselője szerint pedig nem kellene egymást árulónak nevezni.

EXKLUZÍV: Molnár Zsolt véleménynyilvánító pártszavazást szeretne

Molnár Zsolt az RTL Híradónak reagált Botka László 168 órában megjelent interjújára, ahol árulónak nevezte. A Magyar Szocialista Párt elnökségi tagja azt mondta, megfontolandónak tartja egy véleménynyílvánító pártszavazás megtartását a szocialista párton belül, mert úgy véli, a tagság véleménye nélkül nagyon nehéz  ilyen fontos kérdésben dönteni. További részletek 18 órakor az RTL Híradóban.  

 

 

 

Összeférhetetlenséget gyanítanak Trócsányi Lászlónál

Az igazságügyi miniszter résztulajdonában álló ügyvédi iroda képvisel három bankot is a devizahiteles perekben - miközben épp Trócsányi László nyújtotta be azt a törvényt, ami alapján elindultak a bankperek. Ezt a Magyar Nemzet írta meg. A lap úgy tudja, a miniszter főtanácsadója az ügyvédi irodánál is dolgozik, miközben főnökével a kormányülésekre is bejárhat. Az Igazságügyi Minisztérium szerint Trócsányi László évek óta szünetelteti a tagságát az ügyvédi irodában, az MSZP azonban kivizsgáltatná, nincs-e összeférhetetlenség.

Feljelenti a Fideszt az MSZP a 2010-es plakátkampánya miatt

Feljelentést tesz az MSZP a Fidesz 2010-es plakátkampánya miatt, mert szerintük a kormánypárt 63 millió forintnyi kampányköltéssel nem tud és nem hajlandó elszámolni, ami szerintük felveti a választási csalás gyanúját. A Fidesz napok óta nem árulja el, hogy valóban hirdetett-e sokkal több pénzért, mint amennyit bevallottak az Állami Számvevőszéknek. Bár Halász János megígérte, hogy válaszolnak a pontos kérdésünkre, ez érdemben mégsem sikerült.

 

Plakáttörvény: a szocialisták nemmel szavaznak

Minden szocialista képviselő ott lesz pénteken a Parlamentben, és nemmel fog szavazni a Fidesz plakáttörvényére - ezt mondta Híradónknak Botka László. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint a párton belül nincs feszültség amiatt, hogy korábban szóba került, hogy valamilyen formában támogatnák a törvényt. Botka László azt mondta, abban sem volt vita, hogy kik kerüljenek a kampánystábba.

Botka László: Orbán vagy Európa

Hivatalosan is miniszterelnök-jelöltnek választották Botka László szegedi polgármestert az MSZP kongresszusán. Botkának nem volt kihívója, és feltételekkel vállalta a jelöltséget. Azt ígérte, leváltják a kormányt, mert a többség ezt akarja.

Pártok közötti beszélgetés: ki, kit támogat?

Volner János a Jobbik frakcióvezetője azt állítja, hogy különböző MSZP és Fidesz közeli oligarcháknak közös vállalkozásuk, állami beruházásuk volt. Azért nem számoltatták el őket, mert ugyanabban a hajóban ültek. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője erre azt a választ adta, hogy Simicska Lajos pedig a Jobbik támogatója. Volner ezután hozzátette, hogy szerinte Simicskának közös cége van Puch Lászlóval, volt MSZP-s pénztárnokkal. Most akkor, ki kit támogat?

Iroda a konditerem után


szerző:
2017.05.09. 15:36
Iroda a konditerem után

Ha az ember átverekszi magát a konditermen, az autószerelő műhelyeken, lépcsőzik egy kicsit, aztán kérdezősködik, meg is találhatja az MSZP-s Tóbiás József bérelt irodáját.

Támogatott politikus-feleségek

Fitneszedző és angoltanár is kapott több tízmillió forint uniós agrártámogatást az államtól vásárolt termőföldek után tavaly – írta meg a Blikk. A két nőben egy a közös: mindketten egy-egy fideszes képviselő feleségei. A politikusokat hiába kerestük: nem árulták el, hogy feleségeik mióta foglalkoznak mezőgazdasággal, és miért vettek állami földeket. Az MSZP szerint ezeket a földeket vissza kell majd venni a politikusoktól és feleségeiktől.

„A János megszólítás helytelen”

Büntetést szabna ki az MSZP parlamenti frakciójára Kövér László, mert a szocialisták hétfőn egy Ne írd alá, János! feliratú táblával tiltakoztak a Parlamentben a CEU-val kapcsolatos törvénymódosítás ellen. A házelnök ezúttal szigorúbb büntetést szabna ki a szokásosnál, mert az MSZP, közleménye szerint súlyosbító tényezőként értékelte, hogy az államfőt a transzparensükön a keresztnevén szólították. 

Botrány a szegedi közgyűlésen

Botrány a szegedi városházán! Papírokat, játékpénzt dobált a karzatról egy férfi, így akarta elérni, hogy rá figyeljenek. Végül bilincsben vezették el. Szabó Bálint évek óta azt hangoztatja, a szegedi szocialista városvezetésnek köze lehet az M43-ason is építő, de 2010-ben becsődölt, és milliárdos adósságot hátrahagyó Szeviéphez. Botka László a város polgármestere, aki az MSZP miniszterelnök-jelöltje, most a közgyűlésen azt állította, a Szeviép Fidesz közeli cég volt.

Ki adna többet a nyugdíjasoknak?

Egymásra licitál az MSZP és a DK, hogy mit adnának a nyugdíjasoknak, ha kormányra kerülnének. A szocialisták ingyenes gyógyszert ígértek a 65 év felettieknek, a DK szakpolitikusa pedig ezután már arról beszélt, ők 120-150 ezer forintos alapnyugdíjat adnának az időseknek. A DK ígéretéről hétfőn kiderült, hogy még a párton belül is vitáznak róla. A Fidesz szerint a baloldal kivitelezhetetlen ötletekkel állt elő, ők csak azt ígérik, hogy megtartják a nyugdíjak reálértékét.

Ingyen gyógyszert ígér az MSZP

Ingyen gyógyszert ígér a 65 év feletti nyugdíjasoknak az MSZP. Molnár Gyula, a párt elnöke szerint minden olyan vényköteles orvosságot ingyen kaphatnának meg az idősek, amit a háziorvos ír fel. A szocialisták szombat országos kampányt is indítanak, hogy ismertessék Botka László miniszterelnök-jelölt programját. A Fidesz szerint a szocialisták elkezdték a kampányt és fűt-fát ígérnek az embereknek.

Se vele, se nélküle?


szerző:
2017.03.24. 01:00
Se vele, se nélküle?

Mivel a két vezető baloldali párt, az MSZP és a DK vezetői hol személyesen, hol szóvivőikkel üzengetnek egymásnak, voltunk elég hiszékenyek ahhoz, hogy megpróbáljunk egy vitát összehozni a két pártelnök között, de ez nem sikerült, mert az MSZP elnöke nem vállalta. Szerdán Botka Lászlóval, az MSZP miniszterelnök-jelöltjével beszélgettünk, most Gyurcsány Ferenccel, a DK elnökével.

Botka László Baló György vendége volt

A sikeres szegedi polgármester most, mint az MSZP miniszterelnök-jelöltje új baloldali programot hirdet, és országjárásba kezd.

Kik legyenek az ellenzéki jelöltek?

"Én abban hiszek, hogy a 106 választókörzeti jelölt kiválasztásánál nem a párthovatartozás kell, hogy meghatározó legyen, hanem a szavazat maximalizálási képesség" - mondta Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje Baló György műsorában.

Választási csodafegyver?

Noha az MSZP választmányának elnökeként nem sokat szerepelt, évek óta a baloldal választási csodafegyvereként emlegetik. Ennek egyik alapja az, hogy 2002 óta botrányok nélküli sikeres polgármester Szegeden. Decemberben váratlanul miniszterelnök-jelöltnek deklarálta magát egy interjúban. Ultimátumszerűen, feltételekkel. Ezek közül máig egy sem teljesült. Nem lép vissza. Botka László.

Gyurcsány Botkáról és a pénzről

Újabb személyeskedő vita a baloldalon. Gyurcsány Ferenc szerint sosem fog annyi pénzt keresni Botka László, mint amennyit ő adózott legutóbb. Erről az ATV műsorában beszélt a DK elnöke. A két párt azóta üzenget egymásnak a nyilvánosság előtt, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje bejelentette, Gyurcsány Ferencnek nincs helye a baloldali összefogásban. Az MSZP szerint felesleges személyeskedni.

Tanácstalanok a boltosok


szerző:
2017.03.10. 18:29
Tanácstalanok a boltosok

Tanácstalanok a boltosok az áruházi parkolók megadóztatása miatt. Egy kormányzati előterjesztés alapján minden kétezer fősnél nagyobb településen fizetni kellene a boltok parkolói után. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a leaszfaltozott parkolók a városok felmelegedéséhez is hozzájárulnak - ezért kell lépniük. A kormány jövő héten tárgyal az Országos Kereskedelmi Szövetséggel. Az MSZP szerint inkább a vasárnapi boltzár eltörlésekor megfelezett bérpótlékot kellene visszaadni.

Elege lett a Párbeszédnek

Kiszáll a Párbeszéd a baloldali előválasztásról szóló tárgyalásokból, mivel a párt szerint az MSZP és a DK nem akar megállapodni. Ezt Szabó Tímea, a párt társelnöke jelentette be. A kispárt döntésével egyre valószínűbb, hogy nem lesz a baloldalon a pártok többségét magába foglaló választási megállapodás, mivel korábban már az Együtt és az LMP is jelezte, hogy külön listán mérettetné meg magát.

Meglepte őket Botka bejelentése

Meglepte a baloldali ellenzéki pártokat, hogy Botka László vállalná a miniszterelnök-jelölti posztot. A szegedi polgármester tegnap jelentette be egy interjúban, hogy elindulna Orbán Viktor kihívójaként, ha teljesítik 3 feltételét. Az MSZP elnöke pedig ma közleményben tudatta, hogy támogatják Botkát. Van olyan ellenzéki párt, amely üdvözölte a bejelentést, de a legtöbben tárgyalnának az új helyzetről.

Az ügyészség sem nyomoz

A hatóságok szerint semmilyen bűncselekmény nem történt a Nemzeti Választási Irodánál, amikor tavasszal kopasz, kigyúrt férfiak akadályozták meg, hogy a szocialista Nyakó István időben beadhassa a vasárnapi boltzár eltörléséről szóló népszavazási kérdését. A rendőrség bűncselekmény hiányában már korábban lezárta az ügyet, az ügyészség pedig most közölte: Pálffy Ilona, a nemzeti választási iroda elnöke ellen is megszüntették a nyomozást. Az MSZP szerint innentől kezdve semmi akadálya nincs a választási csalásnak. A kormány tiszteletben tartja az ügyészség döntését.

Az ellenzék bosszúról beszél

A Fidesz alelnöke szerint épp ideje volt, hogy bezárjon a Népszabadság. Németh Szilárd egyébként úgy tudja, hogy új tulajdonosa van a lapnak, de azt nem tudja, hogy kicsoda. Az MSZP szerint ez a kormány első büntetése a vesztes népszavazás után. A DK úgy véli: a szálak egészen Orbán Viktorig vezetnek. Az Együtt szerint a kormány tovább korlátozza a sajtószabadságot.

 

Módosítaná Budapest határait a politikus

Módosítani kellene Budapest közigazgatási határait - ezt nyilatkozta Óbuda fideszes polgármestere a Magyar Hírlapnak. Szerinte a főváros környéki kistelepülések annyira ráépültek a fővárosra, hogy lényegében a külső kerületek infrastruktúráját használják. Az ötletet sem az MSZP, sem a Magyar Önkormányzatok Szövetsége nem támogatja, mondván: a települések önállóságáról ne mások döntsenek.

Több mint 8 milliárdot költenek a kampányra

Több mint 8 milliárd forintot fordít a kormány a menekültekkel kapcsolatos hirdetésekre, ez derült ki az MSZP által kikért adatokból. Ahogy az is, hogy a népszavazási kampányra szánt közpénzből a legtöbbet a kormányhoz közel álló sajtótermékek kapták. Az adatokat az MSZP kérte ki. Lázár János miniszter szerint arról, hogy hol költik el a pénzt, nem a kormány, hanem az ezzel megbízott ügynökség dönt. A kormányzati megbízásokat, mint az utóbbi időben legtöbbször, most is Csetényi Csaba cégei kapták.

Valótlanságnak tartják a kormány állítását

Valótlanságok közlésével vádolja a magyar kormányt több európai ország egy kampányfüzetben megjelent állítás miatt. A brit, a svéd, a francia és a német nagykövetség is kifogásolta, hogy az októberi népszavazás tájékoztatójában azt állítják, több európai városban is olyan úgynevezett no go zónák vannak, ahol a rendőrség nem tudja fenntartani a rendet. Szijjártó Péter a BBC-ben is magyarázkodni kényszerült az ügyben, de a kormány kitart állítása mellett. Az MSZP szerint már semmilyen tekintélye nincs a magyar diplomáciának.

MSZP: Út a...hova?


szerző:
2016.09.14. 00:40
MSZP: Út a...hova?

Mit akar az MSZP a kvótanépszavazással – és főleg önmagával? Molnár Gyula a párt új elnöke.

Bekiabálásokkal zavarták Orbán beszédét

Bekiabálásokkal zavarták meg baloldali képviselők Orbán Viktor szezonnyitó beszédét az Országgyűlésben. A miniszterelnök éppen arról beszélt, hogy szerinte Brüsszel, ha Magyarországgal nem tudja elfogadtatni a kvótát, a baloldali vezetésű városokkal, Szegeddel, Zuglóval és Salgótarjánnal fogja leboltolni, hogy menekülteket fogadjanak be. A kormányfő azt mondta, hogy erről Martin Schultz, az Európai Parlament baloldali elnöke nyilatkozott korábban. Az MSZP frakcióvezetője a kijelentést aljas hazugságnak nevezte.

Egymásra mutogatnak az MSZP-ben

Egymásra mutogat az MSZP országos és helyi vezetősége, mert gyengén szerepelt a képviselőjelöltjük a dunaújvárosi választáson. A baloldali pártok nem tudtak megegyezni a közös indulásban, a DK politikusa végül két és félszer több szavazatot kapott, mint a szocialistáké. Az MSZP helyi vezetőjét a pártelnök lemondásra szólította fel, ő viszont maradna, ezért bizalmi szavazást kért maga ellen. Az időközi önkormányzati választást a Fidesz jelöltje nyerte.

MSZP: Matolcsy is döntött a pénzekről

Matolcsy György is részt vett azokban a döntésekben, mire költse az általa vezetett jegybanki alapítvány a pénzét. Ezt állítják a szocialisták, miután kiperelték azt a dokumentumot, amelyben a PADA kuratóriuma felhatalmazza az elnököt, azaz Matolcsy Györgyöt, hogy egy másik taggal együtt dönthessenek a jegybanktól kapott pénz sorsáról. Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint ötvenmilliárd forint sorsába szólhatott bele Matolcsy György, a pénz egy része éppen az unokatestvére érdekeltségében lévő bankba került. A Fidesz frakcióvezetője szerint meg kell várni a számvevőszék vizsgálatát.

68 millió forintért adná ki a posta az adatokat

7500 forintos órabért adna a Posta azoknak a munkatársainak, akik egy szocialista politikus közérdekű adatigénylésén dolgoznak. Tóth Bertalan szerződéseket, jegyzőkönyveket, előterjesztéseket kért ki az állami cégtől. A Posta szerint a dokumentumokat előbb kinyomtatják, kisatírozzák rajtuk az üzleti titkokat, majd újra beszkennelik. Mindez pedig 68 millió forintba kerülne. Az MSZP-s politikus nem fizet, inkább perelni fog az iratokért.

Ma még háromszoros pénzért is dolgozhattak

Javaslatcsomagot nyújt be az MSZP, hogy újra 100 százalékos legyen a kereskedelmi dolgozók bérpótléka. A boltzárral együtt ezt is eltörölte az Országgyűlés, és visszaállította a régi 50 százalékosat. A szocialisták visszaállítanák a 100 százalékos bérpótlékot, és kiterjesztenék mindenkire, akinek vasárnap kell dolgoznia. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint bármilyen bérpótlékról a munkaadóknak és a munkavállalóknak kell megegyezniük.

Jövő héten kezdődhet az aláírásgyűjtés

Jövő héten kezdi az aláírásgyűjtést a vásárnapi boltzár eltörlését célzó népszavazáshoz az MSZP. A Magyar Szocialista Párt arra számít, a kormány megpróbálja megakadályozni a népszavazást és még azelőtt változtat a szabályokon. Orbán Viktor az állami rádiónak tegnap azt mondta: először elemzik a boltzár hatásait, és csak utána döntik el, hogy mi a helyes politikai magatartás.

Volt fideszes képviselő is vezetett offshore céget

Egy volt fideszes országgyűlési képviselő is érintett egy nagy nemzetközi offshore-botrányban. Egy nemzetközi újságírócsoport több százezer offshore cég adatait szerezte meg. A dokumentumok szerint Horváth Zsolt még képviselősége alatt vezetett egy Seychelles-szigeteki céget, ezt azonban nem vallotta meg vagyonnyilatkozatában. Horváth Zsoltot nem értük el. A Fidesz szerint bár Horváth még tagja a pártnak, de már nem állnak vele kapcsolatban. Az MSZP szerint a Fidesznek tisztáznia kell magát.

Elhunyt Pozsgay Imre


szerző:
2016.03.25. 17:21
Elhunyt Pozsgay Imre

83 éves korában hunyt el Pozsgay Imre, volt államminiszter.

Az győzhetne, aki gyorsabban gyűjt aláírást

Azt javasolja a Nemzeti Választási Iroda, hogy abban a kérdésben legyen népszavazás, amelyben előbb összegyűlik az ehhez szükséges 200 ezer aláírás. Ötletüket támogatná a Fidesz és az MSZP is. A Választási Bizottságnak más elképzelései is vannak arra, hogy többé ne forduljon elő olyan botrány, mint ami a vasárnapi boltzáras népszavazás körül robbant ki február végén. Ők például azt javasolják, ügyfélkapun lehessen beadni a kérdést.

Iskolai feladat: Elvesztegetett 8 év

Így szerepel a diákoknak adott házi dolgozatban az a kérdés, amelyik az MSZP kormányzások idejére vonatkozik. A feladatot a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen adták a hallgatóknak. Az RTL Híradónak nyilatkozó docens szerint egy ilyen kérdés teljesen távol áll az egyetemi képzés műfajától. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szerint viszont a kérdés nem elfogultságra, hanem az ajánlott szakirodalom egyik fejezetére utal. Annak a könyvnek a fejezetére, amelyet Matolcsy György jegybank elnök írt.

Nem lesz betétbiztosítás a NOK-ra

Senki ne lépjen be a Nemzeti Otthonteremetési Közösségbe, mert nem biztonságos - erre figyelmezteti az MSZP a lakáskeresőket. A kormány szerint a NOK-hoz hasonló kockázati közösségre sehol a világon nincs biztosítás, de a csütörtökön elfogadott törvény olyan szigorú feltételeket szab az Otthonteremtési Közösséget szervező magáncégeknek, amelyek kellő garanciát nyújtanak a családok megtakarításaira.

MSZP: Többen is küzdenek az elnökségért

Meg kell újítani a szocialista pártot, mert bajban van - ezt akarják a jelenlegi pártelnök Tóbiás József kihívói. Ketten is indulnak az MSZP elnöki posztjáért - Szanyi Tibor és Harangozó Tamás is bejelentette, hogy indul az elnökségért a június végi tisztújító kongresszuson. Tóbiás József abban bízik, hogy tovább vezetheti a pártot. Az MSZP a közvélemény-kutatások szerint a Jobbikkal van versenyben a legerősebb ellenzéki párt szerepéért, de támogatottsága kevesebb mint a fele a kormánypártokénak.

Hogy kerül a bakancs Orbán asztalára?

Bakancs a miniszterelnök asztalán. Az MSZP-sek tették a parlamenti padjára, mert szerintük Orbán Viktornak jár idén a jogtipró díj. Ezt először 2009-ben a fideszesek adományozták, akkor még ellenzéki pártként a szocialista belügyi államtitkárnak. Ő nem örült a bakancsnak, mint ahogy most az igazságügyi minisztérium államtitkára sem. Orbán Viktor helyett ő válaszolt, a miniszterelnök ugyanis hétfőn nem volt bent a Parlamentben.

Csökken a gáz ára, mégsem lesz olcsóbb

20 százalékkal csökkentené a gáz árát az MSZP. A párt szerint hiába csökken drasztikusan a gáz ára a világpiacon, a kormány lenyeli a nyereséget, és nem adja tovább az olcsó gázt az embereknek. A Fidesz azt mondja, a szocialisták csak emelték a rezsit, és Magyarországon Európában az egyik legolcsóbb a gáz. Egy szakértő szerint a rezsicsökkentés vége óta 30 százalékkal lett olcsóbb a gáz a világpiacon, és körülbelül 10 százalékos csökkenés indokolt is lehetne.

Olcsóbb tűzifát akar az MSZP


szerző:
2016.01.11. 18:45
Olcsóbb tűzifát akar az MSZP

Drága a tűzifa, és sokan azért fáznak, mert a kormány ígérete ellenére nem vonta be a rezsicsökkentésbe - ezt állítja az MSZP. A kormányzati tájékoztatási központ szerint viszont tavaly csökkentek az árak, és a rászorulók közül sokan ingyen is kaphatnak tűzifát.

Családtagok nyerték a pályázatokat

Több mint 160 millió forintot fizetett ki a Békéscsabai Kistérségi Társulás egy családnak az elmúlt négy évben. Milliós tanácsadói szerződések mellett, például egy szociális intézménynek adtak bérbe fitneszgépeket. A helyi MSZP szerint az érintett család Vantara Gyula, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének javaslatára kapja az előnyös szerződéseket. Az ügyben már feljelentést is tettek. Vantara Gyula nem akart nyilatkozni.

Magyarul Balóval 2015-12-01

Minden terrorista bevándorló, mondja a miniszterelnök. A menekülteket nem lehet összemosni a terroristákkal, mondja az ellenzék egy része, de nincs javaslatuk a menekültválságra. Van-e itthon terrorveszély? Félnünk kell a párizsi terrortámadások után? Egyáltalán: állandósulhat életünkben a félelem? Hárompárti vita a Fidesz, az MSZP és a DK képviselőivel.

Elmaradt a palotaforradalom az MSZP-nél

Országos aláírásgyűjtési akcióba kezd az MSZP az általános fizetésemelésért - jelentette be Tóbiás József, a párt szombati kongresszusán. A szocialisták legalább 150 ezer forintos nettó bért követelnek a közszférában dolgozóknak. A párt kongresszusát ugyanakkor beárnyékolták a pártvezetést az elmúlt hetekben ért kritikák, és belső viták. A többek által várt palotaforradalom elmaradt, de úgy döntöttek: már jövő tavasszal elkezdődik a tisztújítás az MSZP-ben.

Leütötték az MSZP-s képviselőjelöltet

Leütötték és többszörös koponyacsont-töréssel ápolják az MSZP decsi képviselőjelöltjét a szekszárdi kórházban. A férfit hajnalban támadták meg cége telephelye előtt. Vaskó Sándor kórházi ágyán nyilatkozott az RTL Híradónak. A férfi szerint politikai támadásról van szó, mert indul a vasárnapi időközi választáson.

A zöld sapkás asszony fél perccel győzte le a fiatal MSZP-seket

Fél perc nagyon rövid idő: minden bizonnyal ennyin múlt most, hogy egy jó ideig nem lesz népszavazás a vasárnapi boltzárról. Két héttel ezelőtt nagy volt a tülekedés a Nemzeti Választási Iroda előtt. Udvarias MSZP-s fiatalemberek várakoztak kora reggel óta, de éppen az udvariasságuk lett a végzetük. Előreengedtek egy idős hölgyet, aki aztán elsőként adhatta be a népszavazási kezdeményezését. 30 másodperccel az MSZP-sek előtt. A vasárnapi zárva tartást nagyon nem szeretik az emberek, de valami jogi csűrés-csavarás miatt valahogy mindig úgy alakul, hogy nem szavazhatnak róla. Wagner Bea riportja.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való