KERESÉS search-close

Madách Színház

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Madách Színház"

Új szereplő tűnik fel a Barátok köztben!

Simon Boglárkát a nézők a Madách Színház musical sikereiből ismerhetik a nézők, pályája során most játszik először sorozatban. A történetben Maját, egy titokzatos nőt alakít, aki egy pókerbarlangban találkozik Vincével és akivel rögtön egy húron pendülnek.

Igazi színházi élményt nyújt a Madách Színház  -online!

Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter és Szirtes Tamás ezúttal nem színházépületben, hanem a saját otthonaikból készültek a Madách egyedülálló bemutatójára. Ezúttal a színpad a színészek lakása volt, innen közvetítették az előadásokat, amit a nézők élőben követhettek. Az internetre számos színházi előadás került fel a járvány alatt, a két Madáchos produkciót az különbözteti meg tőlük, hogy ezek új bemutatók, amelyek az elmúlt egy hónapban születtek meg. A színház igazgatója szerint, ez világviszonylatban is páratlan vállalkozás.

Újra magyar musical pályázat indul a Madách Színházban

Szirtes Tamás igazgató azt reméli, hogy a különleges helyzet, a húsvéti nagy ünnep és a kényszerű bezártság inspirálóan is hathat a leendő alkotókra.A színház kiemelt feladatának tekinti új magyar musicalek létrehozását és bemutatását, ezért ez már a harmadik olyan felhívásuk, ahol újabb darabok megszületésére buzdítanak.

Több mint ötszázan jelentkeztek a Madách Színház tehetségkutatójára

Tavaly ősszel musical KiMitTudot hirdetett a Madách Színház, hogy megtalálja a jövő zenés színházi tehetségeit. Több mint ötszázan jelentkeztek az ország minden pontjáról, de még a határon túlról is. A napokban zárult a verseny első fordulója, a 6 és 26 év közötti fiatalok, 18 alkalommal álltak a zsűri elé, akik azt figyelték, hogy a zenés színjátszás három alapkövetelménye közül - ének, tánc, színjátszás - ki melyekben tud a legjobban helyt állni.

Ladinek Judit táncosnőből vált színésznővé

30 éve tagja a Madách színház társulatának. Már gyerekkorában tudta, hogy a tánc az élete része lesz. A főiskola után már színésznőként lépett színpadra. A dívák oszlopos tagja Détár Enikő és Fésűs Nelly mellett. Rengeteg előadással a háta mögött most újra a Mamma Mia musicalben alakítja estéről estére Tanya-t, a 3 férjen túl lévő, kacér barátnőt, de a Bepasiztunk című előadásban is láthatjuk. Ladinek Judit őszintén beszél a szakma nehézségeiről Barabás Évivel vasárnap este a Portréban.

Sosem látott videók a Madách Színház művészeiről!

Puskás Peti, Nagy Sándor, Gallusz Nikolett és Feke Pál is voltak kezdők, amikor még csak álmodozhattak a szerepekről, amikben ma már parádéznak. Teltházas estéken és sikerdarabokban játszanak a Madách Színház sztárjai, de mi volt régen, amikor elkezdték? Milyenek voltak ők és milyen lesz a következő generáció? Sosem látott videók a kezdetekről, amiket ők is csak most néztek meg először!

Tehetségkutatókból a színházba

A Madách Színház musical tehetségkutatót hirdetett: Szirtes Tamás igazgató az ország minden pontjáról várja az olyan 6 és 26 év közötti fiatalok jelentkezését, akik a musical játszás három alapkövetelményei közül - ének, tánc, színjátszás - legalább kettőben jól helyt tudnak állni. A Tiéd a pálya! című musical tehetségkutatójára december 6-ig lehet jelentkezni.

Musical KiMitTud: tehetségkutató versenyt hirdet a Madách Színház

Musical KiMitTudot hirdetett a Madách Színház. Szirtes Tamás igazgató az ország minden pontjáról várja az olyan 6 és 26 év közötti fiatalok jelentkezését, akik a musical játszás három alapkövetelményei közül - ének, tánc, színjátszás - legalább kettőben jól helyt tudnak állni.

Oscar-díjas filmből világsikerű musical!

A Once/Egyszer egy ír utcazenész és egy cseh lány elsőre lehetetlennek tűnő szerelméről szól. A zenés darab alapjául szolgáló film 2008-ban megkapta a legjobb eredeti dalnak járó Oscar-díjat. A musicalt most a Madách Színház is bemutatja. A darab különlegessége, hogy a színpadon játszó színészek zenészek is egyben.

A Madách Színház két színésze nem csak a színház, hanem a vitorlázás szerelmese is

Barabás Kiss Zoltán már a főiskola elvégezése után jó barátságot kötött Szerednyey Bélával, akivel azóta is együtt dolgoznak a Madách Színházban. A színházon kívül van még egy közös pont az életükben: évtizedek óta a vitorlázás és a Balaton szerelmesei. Béla, amikor lehet feleségét, Szilviát is elviszi hajózni, ahogy Zoli 14 éves nagyfia, Zétény is gyakran velük tart.

Tompos Kátya sem zene, sem színpad nélkül nem tudná elképzelni az életét

18 éves korában felvették a Színművészeti Egyetemre, ahol egy teljesen új helyzetben, egy új környezetben kellett megbirkóznia a saját démonaival. A zenés színház az élete, sem zene, sem színpad nélkül nem tudná elképzelni azt. Tompos Kátya, akinek  az orosz az anyanyelve, és a magyar az apanyelve, a Madách Színház legújabb musicaljében a Once-ban kapott főszerepet.

Magyarországon először a Madách Színházban mutatják be a Once musicalt!

A Once című 2007-es kultfilm legismertebb, Oscar-díjas dalát énekli a Madách Színház új musical bemutatójának 5 főszereplője. Az ír utcazenész és egy cseh lány szerelmét feldolgozó romantikus történet musical változatának hatalmas nemzetközi sikere volt, Magyarországon most látható először.

Nézd meg te is a Madách Színház rendhagyó klipsorozatát!

A színház legújabb, világsikerű darabjához olyan sztárokkal készítettek zenés klippeket, mint Tompos Kátya és Dolhai Attila.

Nagy Sándor 4 szerepbe is belebújik a Liliomfiban!

Nagy Sándor igazi átváltozó művész. A színész pályája során már több előadásban is bebizonyította, hogy képes gyorsan és szellemesen karaktert váltani. A Madách Színház új zenés komédiájában, a Liliomfiban láng lelkű vándorszínészként, négy szerepbe is belebújik, hogy megtudja, a szerelme tényleg szereti-e őt.

Musical készült a Liliomfiból

Új magyar musical a Madáchban! A Liliomfi alapja az 1849-ben bemutatott vígjáték és az 1954-es filmklasszikus. A zenés darab alkotói azonban teljesen új dalokat írtak, a szöveget is maivá formálták és sok humort tettek hozzá. A történet azonban örökérvényű: mi mindenre képes Mariska szereleméért a vándorszínész Liliomfi.

Puskás Peti nem riad vissza a fizikai munkától

Három éve mutatta be a Fókusz az X-Faktor mentorának sokrétű munkásságát, amiben az énekes, színész és kliprendező feladatok mellett ennél földözragadtabb munkák is szerepeltek.

Nem mindennapi módon ünnepelték meg Webber születésnapját!

Látványos koncerttel ünnepelte a Sportarénában a Madách Színház Andrew Lloyd Webber 70. születésnapját, közel 10 ezer néző előtt. A gálán felcsendültek az angol zeneszerző legnagyobb slágerei olyan művekből, mint: a Macskák, Az Operaház Fantomja.. és a Jézus Krisztus Szupersztár. Szirtes Tamással elárulta, hogy utolsó napokig úgy volt, hogy az ünnepelt is jelen lesz a gálán.

Webbert ünnepelték

Andrew Lloyd Webbert ünnepelték a Sportarénában. A világ legismertebb musical-szerzőjének 70. születésnapja alkalmából állították össze a gálát, amelyen a Madách Színház színészei adtak elő részleteket a legismertebb Webber-darabokból.

Rocksuli: szuper zenék, nagyszerű színészek, és tehetséges gyerekek a Madách színpadán!

Ellepték a gyerekek a Madách Színház színpadát, és nem is akármilyen gyerekek! Mindegyikük nagyon tehetségesen színészkedik, és profikat megszégyenítő módon zenél is. Erre pedig szükség van, hiszen itt van végre a nagysikerű Rocksuli! 

Becsöngettek a Rocksuliba

Webber-premier a Madách-színházban. A Rocksuli London és New York után Budapesten is látható péntektől. A musical a 2003-as vígjáték alapján készült, a zenéjét Andrew Lloyd Webber szerezte. 300, hangszeren profin játszó gyerek jelentkezett szereplőnek a Rocksuliba, közülük választották ki azt az 50-et, akik a szerepeket játsszák.

Szerednyey Béla számára a színház nem munka, hanem hivatás

Szerednyey Béla nélkül nincs Madách Színház, de a hobbijait sem hanyagolja el, vajon milyen időtöltés köti a nyílt vízhez? 40 éve ugyanazon a helyen dolgozik, de egyáltalán nem esik nehezére, számára a színház nem munka, hanem hivatás.

Hatalmas bulival ünnepelte a Madách Színház a 300. Mamma Mia előadást

Ezen az estén sok különlegesség volt: egyrészt minden szereposztás fellépett, másrészt a darab végén bárki felmehetett a színpadra, hogy együtt táncoljon és énekelje a fantasztikus ABBA slágereket a színészekkel.

A Madách Színház színpadán a Shakespeare szerelmesei!

Shakespeare életművéért a magyar színházi élet jelentős szereplői egyszerűen rajonganak, akik mindannyian a Szerelmünk, Shakespeare Fesztiválon léptek fel a Madách Színház által rendezett rendezvénysorozaton, melyet pont egy évvel ezelőtt mutattunk be a Fókuszban.

Rockfesztivállal készül a rocksuli

Szeptember végén mutatja be a Madách Színház Andrew Lloyd Webber Rocksuli című musicaljét. A premierhez kapcsolódóan 3 hetes rockfesztivált szerveznek a teátrum épületében.

15 éve játsszák az Operaház fantomját a Madáchban

Egy igazi Webber-klasszikus, amely tele van szenvedéllyel: immár 15 éve varázsolja el a közönséget Az Operaház Fantomja a Madách Színházban. A darabban játszó színészek azt mondták: A fantom több, mint egy musical, az életük részévé vált.

Gyerekekből rocksztárok!

Rocksztárok a Madách Színház színpadán! Ugyan még alig múltak 10 évesek, de már olyan bulit csináltak, mint a nagyok. A színházban elkezdődtek a Rocksuli című Webber darab próbái, és a gyerekek megmutatták, hogy mit tanultak a válogatás óta eltelt egy évben.

SZIRTES:

Barátja, Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója mesélt a világ egyik legnépszerűbb zeneszerzőjéről, Andrew Lloyd Webberről, akinek több darabja is fut/futott Magyarországon.

MACSKÁK: Webber sikerdarabja már 35 éve Magyarországon

Amikor - 35 éve - a Macskákat, Webber egyik legnépszerűbb darabját bemutatták London és New York után először Magyarországon, átütő sikert aratott. Népszerűsége azóta is töretlen. A benne szereplő színészek mind szívesen emlékeznek vissza darabbeli élményeikre.

Rocksuli a Madách Színházban

Még bemutató sem volt, de már a következő évad tehetséges kis rockereit is felkészítik a Madách Színház legújabb előadására. A Rocksuli című Webber-musicalben 9-12 éves gyerekek játszanak, akik dobolni, énekelni, gitározni tudnak.

 

Külföldön lett világsztár

Számtalan nyelven és stílusban elénekelték már, szerzője sztár lett – de akkoriban csak külföldön. Seress Rezső: Szomorú vasárnap című dalát szinte a világ minden pontján ismerik. Elénekelte például Ray Charles, Björk és Bille Holliday is. A dalról és írójáról Müller Péter készített színdarabot, amelyet a Madách Színház mutatott be.

35 éve színpadon a Macskák

Ünnepel a Madách Színház: pontosan 35 évvel ezelőtt mutatták be a Macskák című musicalt. A darab azóta csaknem 1500-szor volt műsoron, és több mint másfél millió néző láthatta. A mostani jubileumhoz még a szerző, Andrew Lloyd Webber is gratulált.

Puskás Peti színpadi jubileuma

Koncertek, színpadok, tévés szereplések - igazi polihisztor Puskás Peti, aki egyik színpadi szerepének tízéves évfordulóját ünnepli. Tíz éve játssza a Madách színházban Józsefet - de nem volt mindig minden zökkenőmentes…

Woody Allen a Madách színházban!

Woody Allen nagy kedvence a Madách Színházban. A Hatalmas Aphrodité című mozit, Valló Péter rendezésében dolgozta fel a körúti teátrum. A Woody Allen filmje alapján készült színpadi változat, hetek óta a nézők kedvence. A főszereplő, Szente Vajk, aki a darab sikerének titkáról mesélt nekünk.

 

A Madách Színház táncosokat keres

A Madách Színház jóvoltából most itt a soha vissza nem térő alkalom, hiszen táncosokat keresnek, a castingra pedig bárki jelentkezhet. A Story Extra természetesen ezen a válogatáson is ott volt.

Mi Solti Ádám szíve csücske?


szerző:
2018.01.22. 13:54
Mi Solti Ádám szíve csücske?

A Les Misérables - A nyomorultak musical kerek századik előadását ünnepelte! A Barátok közt színésze is játszik a darabban, ráadásul egykori X-Faktor versenyzők is feltűnnek a színpadon. 

Jubileum:  A nyomorultak sikerének a titka

A Madách Színház, hagyományaihoz híven ezúttal is felejthetetlen produkcióval várta a közönséget A nyomorultak jubileumi előadásán. Természetesen mi is ott voltunk és beszélgettünk színészekkel, rendezővel, mert egyszerűen muszáj volt megtudnunk, miben rejlik a darab sikere!

Imádjuk a szuperfrenofrenetikomaxikapitális-t

Hihetetlen, de már 300. alkalommal csendült fel, hogy "szuperfrenofrenetikomaxikapitális". Mary Poppins mágikus erejű figurája 5 éve levehetetlen a Madách színház repertoárjából. Gyerekek és felnőttek legnagyobb örömére. De mi az egyik leghíresebb musical sikerének titka?

Story Extra 2017-12-13


szerző:
2017.12.13. 15:40
A Szupersztár dallamai legközelebb Veszprémben csendülnek fel

Az 1986-os Jézus Krisztus Szupersztár előadás igazi sztárcsináló előadás volt Sasvári Sándor életében, aki a Szupersztár magyarországi bemutatója óta játszik a darabban, az elmúlt években Pilátus szerepében.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Jézus Krisztus Szupersztár az Arénában

A Jézus Krisztus Szupersztár hazánkban is számos feldolgozást megélt már. A téma magában hordozza a lehetőségek széles választékát, attól függően, ki hogyan értelmezi a bibliai eseményeket. A mostani főszereplők közül is többen rutinos szereplőnek számítanak.

Solti Ádám világbajnok kardvívótól vett leckéket

Szegény Solti Ádám, házhoz ment a pofonért. A Madách Színház ma este ismét színpadra állítja a Szerelmes Shakespeare-t. A darabban a Barátok közt sztárja is játszik, sőt kardozik is. Hogy jól menjen, világbajnok kardvívóhoz fordult tanácsért. Ő pedig nem kímélte a színészt.

Gyerekek zúznak a Madáchban

Gyerekek zúznak majd a Madách Színház színpadán. Rockzenekart keresnek és most zajlanak a meghallgatások a Rocksuli című darabhoz, amit jövőre mutatnak be.  A dobolni és gitározni tudó gyerekek kőkemény rocknótákat hoztak az ítészeknek.

Puskás Peti: „Veszélyes üzem a Macskák!”

Puskás Peti csúnyán megütötte karját a Macskák egyik előadásán. Az X-Faktor mentora évek óta játszik a Madách Színház darabjában, de az biztosan nem mindennapos, hogy ilyen sérülést szenvedjen.

Shakespeare szerelmesei a Madách Színház nagyszínpadán

Shakespeare életművéért a magyar színházi élet jelentős szereplői rajongnak, akik mindannyian a Szerelmünk, Shakespeare Fesztiválon léptek fel a Madách Színház által rendezett rendezvénysorozaton.

A teljes adást ITT nézheti meg!

 

 

Solti Ádám életében mérföldkő a Szerelmes Shakespeare

A Shakespeare Fesztivál hat hétig tart a Madách Színházban, ahol a tetőteraszon reneszánsz romkocsmát és táncházat hoztak létre, valamint Shakespeare műveit a legkülönbözőbb módokon dolgozzák fel. Solti Ádám életében hatalmas mérföldkő ez az előadás, mert több sikeres zenés alakítás után, ez az első igazán komoly prózai szerepe, amit Nagy Sándorral felváltva játszanak. 

Shakespeare minden mennyiségben a Madáchban

Parádés szereposztással mutatták be hétvégén a Szerelmes Shakespearet a Madách Színházban. Ezzel kezdetét is vette az egyhetes Shakespeare fesztivál, ahol olyan különleges eseményekkel is várják a közönséget, mint a reneszánsz romkocsma, vagy a dalverseny. Rengeteg híresség is tiszteletét tette a premieren.

Story Extra 2017-06-14


szerző:
2017.06.14. 17:25
Indul a Shakespeare fesztivál

Hosszú volt az út, amíg eljutottak a célig, és most egy más fajta munka kezdődik. Több hónap próbaidőszak után a hétvégén mutatta be a Madách Színház a Szerelemes Shakespeare-t. Ezzel nemcsak a darab indult útjára, a színházban elkezdődött a július közepéig tartó Shakespeare fesztivál.

 

Íme Zara és Penny, a Szerelmes Shakespeare négylábú színészei!

Karádi Anett kutyaidomár Pennyvel és Zarával érkezett a Reggeli stúdiójába. A két kutyus profi színésznek számít már a szakmában, és néhány jutalomfalatért cserébe még a hangos nevetést is elviselik.

Kutyák a színpadon a Szerelmes Shakespeare-ben

Meg kellett tépniük az egyik színész palástját – erre csak kevés kutya képes, ezért kapta meg a Madách Színház legújabb darabjában, a Szerelmes Shakespeare-ben két border collie lány a Kutya szerepét. Zara és Penny profi színésznek számít már a szakmában, és ezt élőben, a színpadon is megmutatják.

KUTYÁK A SZÍNPADON: Zara és Penny a Szerelmes Shakespeare-ben!

A Szerelmes Shakespeare egyik szereplője négylábú. Kettős szereposztásban játssza a Kutya szerepét Zara és Penny. A két border collie trénerük minden mozdulatát lesik. A kutyák évek óta szerepelnek filmekben és reklámokban. De volt egy különleges tulajdonságuk, ami miatt rájuk esett a választás.

London után Budapesten is színpadon a Szerelmes Shakespeare

A film után színpadon, London után Budapesten. A Madách Színházban hamarosan bemutatják a Szerelmes Shakespeare című darabot. A készítők azt ígérik, hogy mindenben különbözik majd a filmtől és londoni előadástól is. Szirtes Tamás, rendező ugyanis szabad kezet kapott a jogtulajdonosoktól.

Tompos Kátya a Szerelmes Shakespeare bemutatójára készül!

Tompos Kátya beharangozta, hogy nyáron a Szerelmes Shakespeareben debütál Violaként. A színésznő nemcsak a Madách új darabjáról beszélt, ugyanis szóba jöttek a régi szép idők is, amikor Anna és Kátya együtt jártak a Színművészetire.

Még mindig menő!


szerző:
2017.04.19. 17:25
Még mindig menő!

Shakespeare nem megy ki a divatból - a Madách Színház egy egész fesztivált szervezett a drámaírónak.  Csákányi Eszter, Hajdú Steve és Tompos Kátya mesélt a próbafolyamatról.

 

Story Extra 2017-04-19


szerző:
2017.04.19. 16:55
700 helyett 4 szereplővel állítják színpadra a Ben Hurt!

Egészen furcsa darabot mutat be a Madách társulata. A történet szerint a több, mint 700 szereplős monumentális művet egy négytagú színtársulat próbálja eljátszani a producer, rendező, egyben díszlet- és jelmeztervező főszereplő vezetésével, aki egyáltalán nem tartja lehetetlen vállalkozásnak ezt. Van olyan jelenet, amiben egy színész két karaktert is játszik. Szerednyey Béla, Nagy Sanyi, Magyar Attila parádéznak. Nem fogják elhinni, de még a legendás kocsiversenyt is a színpadra varázsolják.

Portré 2017-01-22


szerző:
2017.01.23. 00:15

Ismerős arcok a színpadon!


szerző:
2017.01.03. 17:25
Ismerős arcok a színpadon!

A Madáchban a szerelmes Shakespeare-t viszik színpadra, amiben olyan RTL-es nagyágyúk játszanak, mint Solti Ádám vagy Hajdú Steve - de a rendezőt, Szirtest Tamást is kikérdeztük a darabról.

Színpadon a Szerelmes Shakespeare

A Szerelmes Shakespeare című darab bemutatásának lehetőségéért több budapesti színház is versenybe szállt, végül Szirtes Tamás és csapata kapta meg a jogot. A héten bemutatták a szereplőket is, a legendás angol írót Nagy Sándor és Solti Ádám játssza majd, a gyönyörű múzsáikat, Tompos Kátya és Petrik Andrea.

Különleges 200. Mamma Mia

Különleges előadással ünnepelték szerda este a Madách Színházban a 200. Mamma Mia előadást. Mindenki ott volt a színpadon, aki a két évvel ezelőtti bemutató óta játszott a musicalben. Duplán ünnepelt a társulat, ugyanis Szirtes Tamás, igazgató egy újabb elismerést is átvehetett: Magyar Brands díjas lett a Madách színház a nézők véleménye alapján.

Csűrös Karola egész héten ünnepel

Csűrös Karolát, akit mindenki csak Etusként ismer, a Madách Színház társulata köszöntötte. Boldog születésnapot kívánunk neki mi is!

 

Ügyes kis hazugságok a színpadon

Kerekes Éva 16 év után újra együtt dolgozik Szerednyey Bélával és Szirtes Tamással. A színésznő az Ügyes kis hazugságokban vállalta el az egyik főszerepet. Bár ő elég szókimondó, most évtizedes titkokat kell a színpadon családjával megosztania. A darabot a Madách Színház mutatja be.

Egy darab, amiben mindenki magára ismerhet

Egészen szokatlan darab a Madáchban. Parádés szereposztás, könnyed szórakozás és még sokkal több ennél. Szirtes Tamás rendezésében elevenedik meg ez az igazán mai történet, melyben mindenki egy picit magára ismerhet.

Meseautó: filmvászonról a színpadra

Új életre kel minden idők legnagyobb magyar filmklasszikusa. A Madách Színház társulata az 1934-es, Kabos Gyula főszereplésével készült „Meseautó” című filmet viszi a filmvászonról a színpadra. Az első próbára kizárólag a Story Extra stábját engedték be, mutatjuk a kulisszatitkokat!

TÓTH ANDI:

Tóth Andi élete egyik legfontosabb eseményére készült. Az X-Faktor győztese szerepet kapott, az idei év egyik legjobban várt zenés előadásában: A nyomorultakban. A 17 éves Tóth Andit, Szirtes Tamás rendező is hosszan méltatta a bemutatót követően, azzal, hogy igazi színpadi őstehetség. Andi nagyon boldog, hogy szerepelhet a darabban, mert a színházzal, ahogy mondja egy új családja lett.

Bemutatták a Nyomorultakat

Több mint két évig tartó előkészület után vastapssal fogadta a közönség a Nyomorultakat a Madách Színházban. A musicalt péntek este mutatták be. A londoni premier óta a világ 42 országában játszották, a Madáchban egy különleges, filmes látványvilágot álmodtak hozzá. Rendhagyó módon, a díszlet és jelmez tervekből kiállítást is rendeztek.

NYOMORULTAK: Grandiózus díszlet a színpadon

Péntek este volt az első bemutatója a Nyomorultak című musicalnek a Madách Színházban, ahol egy különleges, filmes látványvilágot álmodtak hozzá. Az alkotók több mint 2 évig készítették elő az előadást. A darab azonban nemcsak a díszlettervezőnek jelentett óriási kihívást, hanem az egyik főszerepet játszó színésznek, Miller Zoltánnak is.

Elhunyt Psota Irén

A nemzet színésze, kétszeres Kossuth-díjas, és kétszeres Jászai Mari díjas művész életének 87. évében hunyt el szívelégtelenségben. Gyerekkorától színészi pályára készült, rövid kitérőt eltekintve visszavonulásáig a Madách Színház tagja volt.

Story Extra 2016-02-19


szerző:
2016.02.19. 17:25
Nagy Sanyinak nem a mutogatás az erőssége

A színészt a Madách színházban kaptuk lencsevégre, ahol kiderült, hogy a kitalálós játékok nem igazán tartoznak az erősségei közé. Persze, a kulisszák mögé is benéztünk vele, ahol érdemes figyelni a piros nyilat – aki keres, az talál.

Krimi világ: a rejtélyek színházi birodalmába eredtünk

Agatha Christie, Váratlan vendég című krimijéből színpadi darab lesz. Ez nem is csoda, hiszen a bűnügyi történeket, bizony virágkorukat élik napjainkban. A Story Extra már az előkészületeket is nyomon követte, azt viszont, hogy ki a tettes, mi sem áruljuk el.

Rekordot döntött a Madách Színház Páratlan páros című darabja

A habkönnyű vígjáték harminc éve fut, 1985. szilveszterén mutatták be. Csütörtökön volt a 900. előadás. Ezzel a legtöbbet játszott prózai darab lett Magyarországon.

Fókusz 2015-12-23


szerző:
2015.12.23. 18:55

Reflektor 15-07-22


szerző:
2015.07.23. 00:45
Reflektor 15-07-22

Reflektor: Eljegyezték a Barátok közt egykori sztárját. Újra egy színpadon az X-Faktor két mentora.

Tóth Andi és Solti Ádám, életük egyik legfontosabb szerepére készülnek

Az X-Faktor felfedezettjei számára nem ismeretlen a színházi munka, még is hatalmas megtiszteltetésnek tartják, hogy a Madách Színház, A nyomorultak című musicaljében játszhatnak.

Reflektor 15-06-03


szerző:
2015.06.04. 02:10
Reflektor 15-06-03

Reflektor: Megtalálta élete szerelmét a Konyhafőnök második helyezettje. Először járt Budapesten Eric Idle, de azt ígéri, nem utoljára.

Világsztár az élet napos oldalán

Amolyan angol humoros interjút adott a Fókusznak a Monty Python legendás alakja, Eric Idle, akinek slágerét az első taktus után önök is fütyülni fogják. A dal hihetetlen világkarriert futott be. Ez volt a Manchester United himnusza, a brit hadsereg katonáit is ezzel lelkesítették, Angliában pedig máig ez az elsőszámú dal temetéskor.

Saját musicaljét nézte meg Eric Idle

A legendás brit humorcsapat, a Monty Python egykori tagja ugyanis a Spamalot című musical társszerzője. A Gyalog Galopp című Python-filmen alapuló zenés darab magyar változatát tegnap este ő is megnézte a körúti teátrumban. A musical végén együtt énekelt a szereplőkkel a színpadon, az előadás lenyűgözte.

Az Agyeldobás főpróbáján jártunk

A Madách Színház legújabb darabjában, az Agyeldobás című vígjátékban három színész összesen húsz karaktert kelt életre, úgyhogy a nézők csak kapkodják a fejüket, amikor Simon Kornél vagy éppen Szerednyey Béla újabb és újabb jelmezben jelenik meg a színpadon. A színészekkel a darab főpróbáján beszélgettünk.

Reflektor 15-04-20


szerző:
2015.04.21. 01:30
Reflektor 15-04-20

Reflektor: Az Agyeldobás főpróbáján jártunk. Istenes Bence ecsetet ragadott.

Magyarul tanul a Monty Pyhton-sztár

Magyarul tanul a legendás brit humorcsapat, a Monty Python egyik tagja. Eric Idle ugyanis június elején a Madách Színházban nézi meg a Spamalot című musicalt, amelynek ő az egyik társszerzője. A zenés darab az idén negyven éves Gyalog galopp című film alapján készült és 2009 óta játssza a körúti színház. Eric Idle Los Angeles-i otthonából adott exkluzív interjút az RTL Híradónak.

Egy kutya a sztár a Madách színpadán

Virsliben és párizsiban kapja a fizetését a Madách Színház új csillaga. Ízisz kutya a színház egyik darabjában kapott szerepet, és két felvonásban is színpadra lép. Ízisz egyébként igazi sztár: játszott már például Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmjében, és több reklámban is.

Így készült a Spamalot


szerző:
2015.04.04. 11:54
Így készült a Spamalot

2015. június 1-jén Eric Idle és John DuPrez, a Spamalot című musical szerzői vendégeskednek a Madách Színházban, és megtekintik a jubileumi 162. Spamalot előadást! A legendás Monty Python alapítója, Eric Idle tiszteletére a Madách Színház egészen különleges Spamalot előadással készül, amelyben természetesen fellép a darab minden szereplője, emellett számtalan meglepetést láthatnak majd a nézők, akik jegyet váltanak az egyetlen júniusi Spamalotra. Ennek apropóján felelevenítjük, hogyan készült a darab!

Mindenkiben van egy kis Fekete Péter

Malek Andrea újra Budapesten játszik! A Bécsben élő színésznő hosszú évek után most tért vissza a budapesti színházi életbe, amikor elfogadta a Madách Színház felkérését, hogy szerepeljen a Fekete Péter című kisoperettben.

Valóra vált Tóth Andi álma


szerző:
2015.02.14. 01:50
Valóra vált Tóth Andi álma

A 16 éves Tóth Andinak igazán nem lehet oka panaszra, hisz nem sokkal azután, hogy megnyerte az X-Faktort, megkapta élete első színházi szerepét. A Madách Színház legújabb szuperprodukciójában Andi mellett többek között Borbély Ricsit és a Barátok közt sztárját, Solti Ádámot is láthatjuk majd.

Péntek 13 - Fekete Péter napja

Péntek 13-án mutatja be a Fekete Pétert a Madách Színház. A főszerepben Magyar Attila, aki 15 éve Miskolcon alakította először a peches kisember figuráját. Puskás Tamás rendezte akkor is és most a színészt, azt mondta, egyszerűen megunhatatlan számára ez a zenés darab.

Reflektor 15-02-06


szerző:
2015.02.07. 01:30
Reflektor 15-02-06

Reflektor: Szerednyey Béla búcsút intett az agglegényéletnek. VV Gigi összeköltözött a szerelmével.

Így készült a József és a színes szélesvásznú álomkabát

Január 19-én a Madách Színház a 200. előadást mutatja be. Íme egy kis visszatekintés, hogyan készült a darab.

Macskák: az 1400. adáson innen és túl!

A Webber mű Budapesti számai nemzetközi összehasonlításban is páratlanok, különösen, ha arra gondolunk, hogy egy előadás, egy színházban, ugyan azzal a koreográfiával és rendezéssel, már 1400-szor aratott teltházas sikert, ami színháztörténeti rekord. Több generáció nőtt fel ezen, színészek és nézők egyaránt. Elképesztő, hogy 1,6 millió néző látta az előadást, a siker pedig úgy tűnik töretlen, hiszen az 1400. előadáson a közönség hosszú percekig felállva ünnepelte a Macskákat, a Madách Színházban.

Fókusz Plusz 14-12-06


szerző:
2014.12.06. 20:00
Fókusz Plusz 14-12-06

Fókusz Plusz: A titokzatos Pilis - Gyógyító sugárzás, különleges energiamezők. Tényleg a Pilis a világ egyik legmisztikusabb helye? Üdvözlet a jövőben - Mars-utazás, űrlift, androidok, repülő autók. Hogyan élünk majd 50 év múlva?

Reflektor 14-12-02


szerző:
2014.12.02. 23:50
Reflektor 14-12-02

Reflektor: A Macskák 1400. előadásán jártunk. Keleti Andiék már készülnek az ünnepekre.

Színpadon a kis Vuk és Karak története

Vadászom, utamból kotródj! – Újra felhangzik az ismert mondat. Vuk, Karak és a többiek története ugyanis a rajzfilm után a színpadon folytatódik. A Madách Színház készített a kíváncsi kisróka történetéből musicalt.
 

Fergeteges siker volt a Mamma Mia

A Mamma Mia premierjén a csilláról is lógtak a nézők, ráadásul három óra alatt még tavasszal az összes idei előadásra elfogytak a jegyek.

KOÓS RÉKA: „Ez a darab rólam szól”

A színésznő mesélt a közte és Donna közötti hasonlóságokról és a dalok kihívásairól is.

SZEREDNYEI BÉLA: „Kicsit jutalomjátéknak érzem”

Rengeteg szerep és óriási tapasztalattal a zsebében élvezettel merült el Bill szerepében, melyet egy könnyed feladatnak tart.

STOHL: „Az ember örülhet, ha itt dolgozhat”

A színész mesélt a közönség reakciójáról és az óriási élményről, melyet a darab hozott az életébe.

Különleges vendégek a SZEL színpadán

Miközben a versenyzők gőzerővel készülnek a Szombat Esti Láz mindent eldöntő, utolsó fordulójára, a Madách Színház társulata is nagy erőkkel próbál, a finálén ugyanis egy kis ízelítőt adnak a Mamma mia című Abba-musicalből.

Fergeteges szereposztás a Mamma Miában

Hamarosan a Madách Színház színpadán kerül bemutatásra a híres Abba-musical, amelyben olyan sztárokat láthatunk majd, mint például Stohl András, Détár Enikő, Hajdu Steve és Muri Enikő. Riporterünk a darab egyik első próbáján faggatta a színészeket.

Reflektor 14-05-14


szerző:
2014.05.15. 00:10
Reflektor 14-05-14

Reflektor: Gyurcsík Tibor továbbjutott a cseh és szlovák X-Faktorban. Fergeteges szereposztással kerül színpadra a Mamma Mia!

Balla Eszter bemutatta féléves kislányát

A Madách Színház színésznője fél éve adott életet második gyermekének, Adélnak, aki még csak öthetes volt, mikor édesanyja visszatért a színpadra. Eszter elsőként a Reflektor nézőinek mutatta meg a kislányát.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való