KERESÉS search-close

Magyarország

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Magyarország"

Kevés tesztet végeznek Magyaroszágon

Az egyik legkevesebb tesztet végzik Magyaroszágon ezer lakosra vetítve az Európai országok közül. Az Euronews nézte meg a tesztelési adatokat, melyekből az is kiderült, hogy a pozitív tesztek aránya Magyaroszágon meghaladta az öt százalékot, ami az Egészségügyi Világszervezet szerint azt jelenti, kicsúszott a magyar hatóságok kezéből a kontroll a járvány terjedése felett. Mostantól újra tart online tájékoztatót az Operatív Törzs, megkérdeztük, miért nem végeznek több tesztet, de nem válaszoltak. 

Kilenc éve kameránk előtt kérte meg barátnője kezét a sztárrapper

Coolio, az amerikai énekes, a sztár-rapper, 2011-ben kameránk előtt kérte meg magyar barátnője kezét, annak magyar édesanyjától. A szerelmespár együtt is lépett fel. Katalin operaénekes, így koncertjeiken kettőjük stílusát ötvözték.

VIROLÓGUS: „A magas értékek még ezután várhatóak a fertőzöttek számában”

Előfordul, hogy akár egy hetetet is várni kell a koronavírus-teszteredményekre. Rusvai Miklós víruskutató Híradónknak azt mondta, veszélyes, ha a fertőzötteket nem szűrik ki minél hamarabb és nem kerülnek karanténba.

Egy nap alatt 916 új koronavírus fertőzött

Egy nap alatt megdőlt a rekord: 916 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon. Ez csaknem 200-zal több, mint a pénteki csúcs. Két idős beteg pedig meghalt. Megugrott a kórházban kezelt fertőzöttek száma is, már csaknem 300-an vannak. A miniszterelnök az operatív törzs ülése után arról beszélt: ha kell, kikényszerítik a jelenlegi korlátozások betartását. Új intézkedésekről is döntöttek: kötelező lesz a lázmérés az iskolákban, de csak október elsejétől.

A háziorvosok szerint többet kellene tesztelni

Az egészségügyi világszervezet főigazgatója még március közepén mondta, hogy minél több a teszt, annál eredményesebb lehet a globális válasz a világjárványra. Magyarországon az elmúlt 10 napban folyamatosan emelkedik a koronavírus fertőzöttek száma, ma újabb rekord dőlt meg, 576 magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést, és 1 újabb halálos áldozata is van a kórnak.

Él-hal a magyar történelemért egy amerikai vlogger

Szenvedélyesen rajong a magyar történelemért egy New York-i srác. Willie Gevertz szabadidejében múzeumokat és várakat látogat, hogy minél többet megtudjon a múltunkról. Videóblogjában angol nyelven mesél Attila hun király történetéről, a mohácsi vészről és a szovjet megszállásról. Kamerájával rendszeresen városnéző túrákra indul, és gyermeki örömmel fedezi fel a történelmi helyeket. Szeretné, ha amerikai barátai is kicsit jobban megismernék a magyar nép izgalmas múltját, ami számára egy véget nem érő historikus szappanoperának tűnik.

Kié lett a legszebb láb és a legszebb fenék a Miss Bikini versenyen?

A legszebb láb, a legszebb dekoltázs, a legszebb fenék, a legszebb arc, sőt még a legszebb hát díjakat is kiosztották. Öt éve nem rendeztek Miss Bikini Hungary versenyt Magyarországon, így indokolt volt a díjeső. Ha úgy vesszük, minden harmadik lány kapott valamilyen díjat a szakmai zsűritől.

Sokan távoztak az egészségügyből

Hat és félezerrel kevesebb az egészségügyi dolgozó Magyarországon jelenleg, mint egy éve. Erről a Népszavának beszélt a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke. Szerinte súlyos gondokat okozhat a létszámhiány, ha jön a koronavírus-járvány második hulláma. A minisztérium úgy reagált: az utóbbi tíz évben csaknem hatezerrel több orvos dolgozik, és csökken az elvándorló orvosok száma.

Sehol nem drágult annyira az élet Európában, mint Magyarországon

Sehol nem drágult annyira az élet Európában, mint nálunk- az Unió statisztikai hivatala szerint. Átlagosan 3,9%-os áremelést mértek egy év alatt Magyarországon, miközben a horvátoknál, a szlovéneknél és a görögöknél csökkentek az árak a koronavírus hatására.

Hová utazzunk el belföldön?


szerző:
2020.08.19. 09:02
Hová utazzunk el belföldön?

Milyen hazai látványosságokat érdemes megnézni? Csiszár Ágnes, utazási tanácsadó adott tippeket a nézőknek. 

AZ ORSZÁG TORTÁI: Kíváncsiság és Szentivánéji álom

Alul mandulás piskóta, felette egy réteg mandulás narancsos krém, mogyorós tejcsokoládé, és a birsalma zselé. Ez a Curiositas, vagyis kíváncsiság. Készítőjét, Füredi Krisztiánt is a kíváncsiság vezérelte: 2 évig kísérletezett a birsalmával. Édesség, cukor nélkül: fagyasztott meggydarabok díszítik a Szentivánéji álmot, ami az év legjobb cukormentes tortája lett.

Kötelező lesz a koronavírus elleni védőoltás?

Szlávik János szerint szinte biztos, hogy nem lesz Magyarországon kötelező a koronavírus elleni védőoltás. Az infektológus főorvosa arról is beszélt, jól halad a világban a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztése. Több helyen is embereken tesztelik, de még hónapokig tarthat, mire megjelenhet. A kormány szerint még nincs itt az ideje, hogy döntsenek, kötelező lesz-e az oltás.

Olaszországban fogták el egy évekkel ezelőtti gyilkosság gyanúsítottját

Átadták egy 14 évvel ezelőtti gyilkosság gyanúsítottját az olaszok a magyar hatóságoknak. A férfi a rendőrök szerint 2006-ban megölte volt élettársát. A szentesi nőt évekig eltűntként keresték, holtteste néhány hete került elő. A gyilkossággal korábbi párját gyanúsították meg, de kiderült, a férfi Olaszországban él, végül ott fogták el.

Lehet még fesztivál augusztus 15-e után Magyarországon?

A Strand, a BMyLake, az EFOTT vagy a Balaton Piknik - többek közt ezek azok az fesztiválok, amelyeket augusztus 15-e után megrendeznek, elvileg. Múlt csütörtökön ugyanis kiderült: egyáltalán nem biztos, hogy feloldják a nagykoncertekre és fesztiválokra vonatkozó korlátozást jövő hónap közepén. Erről csak július végén lesz hivatalos döntés. Focimeccset viszont már lehet tartani közönség előtt.

Trianon 100 – Legendák, amelyekkel a területi veszteségeket próbálták magyarázni

Hajózhatónak hazudott patakok és egy magyarokat gyűlölő após. Folytatjuk Trianon 100 sorozatunkat, mégpedig olyan legendákkal, amelyekkel próbálták magyarázni, 100 évvel ezelőtt miért vesztette el területének kétharmadát Magyarország. Ezek egy része máig él, hiába cáfolták meg mindegyiket a történészek. 

Gyorsabb és pontosabb tesztelési módszert fejlesztettek ki

Másfél hónapja nem regisztráltak Magyarországon annyi új koronavírusos beteget, mint szombat reggelre. 22 embernél mutatták ki a fertőzést, egy ember pedig meghalt. A Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Biológiai Kutató Központ egy mesterséges intelligenciára épülő módszert dolgozott ki, amellyel az eddiginél sokkal több tesztet lehet elvégezni rövid idő alatt.

Nemsokára életbe lép a szigorúbb beutazási korlátozás

Nemsokára ismét szigorúbb beutazási korlátozások lépnek életbe Magyarországon és Európa több országában a koronavírusos megbetegedések számának növekedése miatt. Hétfőn ismét több mint 230 ezerrel nőt a megbetegedések száma világszerte. A legtöbb új esetet az Egyesült Államokból és Brazíliából jelentették, 110 ezret, az USA-t mégsem vörös, hanem sárga kategóriába sorolták Magyarországon.

Szigorítják a beutazási szabályokat Magyarországra

Szerda 0 órától szigorítják a beutazást Magyarországra a hatóságok az egyre inkább terjedő koronavírus járvány miatt. Három kategóriába: zöld, sárga és vörös csoportba sorolják az államokat. A különböző jelű országokból érkezőkre más- más szabályok vonatkoznak.

A magyaroknak nem kell karanténba vonulniuk, ha Horvátországba utaznak

A magyaroknak nem kell karanténba vonulniuk, ha Horvátországba utaznak. Ezt mondták a konzuli hivatalban. A horvát egészségügyi miniszter pénteken jelentette be, hogy 14 napos önkéntes karanténra kérik azokat, akik az országba belépnek. De csak, ha az Unión kívüli országból jönnek. Itthon az operatív törzs már átadta javaslatát az esetleges szigorításokról a miniszterelnöknek. Hogy Orbán Viktor mikor dönt, azt a sajtófőnöke nem árulta el.

FókuszAnno: Megkerestük hazánk legészakibb, legdélibb, legkeletibb és legnyugatibb lakóját

Magyarország legeldugottabb csücskeibe látogattunk, hogy megkeressük hazánk legészakibb, legdélibb, legkeletibb és legnyugatibb lakóját. Határsávban, aknamezők mellett, és illegális menekültútvonalon élők következnek, akiknek a házuktól már nincs tovább. Ott van ugyanis Magyarország legszéle.

Fókusz Anno: Mit gondolnak a világsztárok Magyarországról?

Viggo Mortensen, Eddie Murphy, Owen Wilson, Gwen Stefani, Christophert Lambert csak néhány nagy név azok közül, akikkel Kende Zsófi Magyarországon dolgozott. A producer azt mondja nekik kifejezetten érdekük, hogy a hírességek megkedveljék hazánkat, hiszen egy újabb produkcióval csak akkor térnek vissza.

Magyarország az élmezőnyben – Európában nálunk mehettek először drukkerek focimeccsre

Rég tartozott már a magyar klubfutball a világ élmezőnyébe, most azonban újra az első helyen áll. Igaz, ez most annak köszönhető, hogy Európában Magyarországon mehettek először drukkerek focimeccsre. A csütörtök este rendezett Budapest Honvéd Mezőkövesd kupadöntőt nem a színvonal emelte az európai híroldalak hasábjaira, hanem azt szúrták ki, hogy a társadalmi távolságtartás nem volt megfelelő a lelátókon.

Utazz belföldre, és az idős helyiek lesznek az idegenvezetőid!

Idén valószínűleg sokan a belföldi nyaralást választják. Merre induljunk, ha nem a legfelkapottabb, legzsúfoltabb úticélokat szeretnénk felfedezni? Ebben segítenek a Telekom Nyaralásnagykövetei, akik olyan helybéliek, akik évtizedek óta az ország eldugott szegleteiben élnek. Hiszen ki ismerné náluk jobban a környéket?

A koronavírusban elhunytak 79 százaléka budapesti vagy Pest megyei

Újabb magyar állampolgároknál mutattak ki koronavírus-fertőzést, ezzel 3341 főre emelkedett a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így 430 főre emelkedett az elhunytak száma. 1102-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból

Magyarország számára az első világháború vége nem hozott békét

Magyarország számára az első világháború lezárása nem hozta el a békét. Keleten a román, északon a csehszlovákok, délen pedig a szerbek szálltak meg területeket. A győztes nagyhatalmak szövetségének vezetői tisztában voltak vele, minél jobbak a területi pozícióik, annál előnyösebb lesz a helyzetük a béketárgyalásokon. Folytatjuk Trianon 100 című sorozatunkat!
A sorozat többi részéért kattintson ide.

400 fölé emelkedett a koronavírus áldozatainak száma Magyarországon

Már 400 fölé emelkedett a koronavírus áldozatainak száma Magyarországon. A legutóbb közölt adatok szerint újabb 13 beteg halt meg. Az igazolt fertőzöttek száma 35-el nőtt, így eddig több mint 3200 beteget regisztráltak. A gyógyulak száma is emelkedett, már 904-en mehettek haza a kórházból. A betegek kétharmada továbbra is Budapesten és Pest megyében él.

Mikor mehetünk újra moziba?

Ma (május 5-én) van pont 50 napja, hogy bezártak a legnagyobb mozihálózat termei. A kormány döntésére várnak, hogy mikor fogadhatnak újra nézőket. Már most vannak olyan filmek, amelyeket a koronavírus-járvány terjedése miatt jóval később láthatnak a mozirajongók. Két hete lett volna a nagyrészben Budapesten forgatott Marvel-filmnek, a Fekete Özvegy-nek a premierje, ez azonban november elejére került át. Európában, Csehországban és Norvégiában nyitnak ki az elsők között a mozik. A cseheknél május 11-től maximum százan, a norvégoknál május 7-től pedig maximum 50-en ülhetnek be egy vetítésre.

Van olyan, akiről teszt nélkül állapították meg, hogy már nem beteg

Újabb 11 ember halt meg a koronavírus miatt Magyarországon, ezzel 351-re nőtt a halálos áldozatok száma. 630-an viszont már meggyógyultak. Köztük van, akit azután minősítettek gyógyultnak, hogy negatív lett a tesztje, de van olyan is, akiről teszt nélkül állapították meg, hogy már nem beteg. Az országos tisztifőorvos szerint más szabályok vonatkoznak azokra, akiket kórházban kezeltek, és más azokra, akik csak hatósági karanténban voltak.

2727 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2727 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 9 krónikus beteg. Ezzel 300 főre emelkedett az elhunytak száma, 536-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 983 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 50-en vannak lélegeztetőgépen.

Egy év alatt állhat vissza a gazdasági teljesítmény

A miniszterelnök szerint egy év múlva állhat vissza Magyarország gazdasági teljesítménye a koronavírus-járvány előtti szintre. Erről a Mária Rádiónak adott interjújában beszélt Orbán Viktor. Közben Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa azt mondja: lehetetlen megjósolni, hogyan alakul a járványgörbe Magyarországon. Ő mindenesetre a júniusi nyaralását még nem mondta le.

A vásárlók személyi igazolványát is elkérhetik a boltosok

Ha kell, a vásárlók személyi igazolványát is elkérhetik a boltosok, hogy betartsák a 65 év felettiekre vonatkozó korlátozást – ezt mondta a Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Az Operatív törzstől hiába kérdeztük, hogy büntettek-e már meg üzletet azért, mert nem tartotta be a szabályokat.

A koronavírus-járvány terjedése nálunk várhatóan a napokban fog begyorsulni

A codogno-i karnevál óta eltelt másfél hónapban szinte háborús állapotok uralkodnak az olasz kórházakban, több mint 100 ezren megbetegedtek, és 12 ezren meghaltak az országban. De Európa nagy részére is innen terjedt szét a járvány. A koronavírus-járvány terjedése nálunk várhatóan a napokban fog begyorsulni, míg Európa fertőzöttebb felén a tetőzéshez közelít. De abban minden szakértő egyetért, hogy minél többen maradnak otthon, annál kevesebb esélye van a vírusnak, hogy megfertőzze a még egészségeseket.

A legújabb áldozat egy fiatalabb nő

Már kilenc halálos áldozata van Magyarországon a koronavírus-járványnak.

Már hatan haltak bele a koronavírus-járványba Magyarországon

Két újabb halálos áldozata van Magyarországon a koronavírus-járványnak. Egy 65 és egy 75 éves nő hunyt el, így már hatan haltak bele a betegségbe. Az igazolt fertőzöttek száma egy nap alatt 28-cal nőtt, a legutóbb közölt adatok szerint 131 embernél mutatták ki a kórt. Többen  lélegeztetőgépre szorulnak. Emelkedik a gyógyultak száma is, 16-an már hazamehettek a kórházból.

Két újabb halott, 16 gyógyult

Két újabb halálos áldozata van Magyarországon a koronavírus-járványnak.

A koronavírus miatt bezárják a magyar egyetemeket

Szerdán délután hivatalosan is bejelentették, hogy Magyarországon éjféltől – de legkésőbb hétfőtől - kizárólag az egyetemeken vezetnek be intézmény látogatási tilalmat. Ezzel ellentétben az Európai Unió 28 tagállamából 15 épp amellett döntött, hogy az általános – és középiskolákat zárják be részlegesen vagy teljesen. A döntést az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján azzal indokolták, hogy a koronavírus fertőzés a gyerekeknél nem jellemző, így nem indokolt a kényszerszünet az általános - és középiskolákban.

Már 67 embert tartanak karanténban Magyarországon koronavírus-gyanúval

Már 67 embert tartanak karanténban Magyarországon koronavírus gyanúval. Ugyanakkor jó néhányan már haza is mehettek. Például az Olaszországból hazatérő diákcsoport, vagy az a két egészségügyi dolgozó, akik kapcsolatba kerültek Ausztriában élő fertőzöttekkel. A szakértők szerint pánikra semmi okunk. Jelenleg a lakosság egy dolgot tehet; megpróbálja elkerülni a fertőzés lehetőségét; sok kézmosással, fertőtlenítéssel. És egy esetleges fertőzés kapcsán együttműködik a hatóságokkal: mivel a járványügyi szabályok be nem tartása bűncselekménynek minősül.

Két újabb eset – 9-re nőtt a koronavírus fertőzöttek száma

Két újabb embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, így kilencre nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon. Az operatív törzs sajtótájékoztatóján bejelentették: 24 órán belül megváltoztatják a protokollt, ami alapján elvégzik a koronavírus tesztet. A Szent László kórházban lévő iráni állampolgárok egy része továbbra sem működik együtt a hatóságok szerint, ezért rendőrök felügyelik a helyzetet. Éjszaka székeket dobáltak az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője szerint.

Nem jöhetnek repülők Magyarországra Észak-Olaszországból

A kormány úgy döntött, egyáltalán nem jöhetnek repülőgépek Magyarországra a járvány által leginkább sújtott észak-olasz régiókból. A Demokratikus Koalíció viszont azt mondja, ez kevés. Szerintük a koronavírusjárvány sújtotta országokból érkezőket kivétel nélkül kötelező otthoni karanténba kellene tenni. A karanténszabályok megszegőit akár 40 millió forintos bírsággal is sújtanák.

Hét főre nőtt a Magyarországi fertőzöttek száma

Már hét koronavírus fertőzöttet kezelnek Magyarországon. Legutóbb egy 22 éves iráni egyetemistánál, és a Debrecenben elkülönített 70 éves férfi feleségénél mutatták ki a vírust. Mindkettőjüket a Szent László Kórházba szállították. Ott jelenleg 54-en vannak karanténban. Az Index úgy tudja, hogy az elsőként diagnosztizált iráni gyógyszerészhallgató csoporttársait többágyas szobákban helyezték el. A tisztifőorvos szerint ez nem jelent kockázatot.

Harminckilencen vannak karanténban Magyarországon

Összesen 39-en vannak karanténban az országban koronavírus gyanújával, vagy azért, mert kontakt személynek minősülnek. Köztük a debreceni fertőzött férfi felesége és anyósa, valamint a Gödöllőre járó iráni egyetemista terhes felesége. A másik fertőzött egyetemista és párja nemrég szülinapi partin járt ahol nagyjából 20 emberrel találkoztak. Karanténban van 15 japán turista is, akiket csütörtökön délután a Kálvin térről vittek be. A tisztifőorvos szerint csak az minősül kontaktszemélynek, aki hosszabb időt egy légétérben töltött egy fertőzöttel.

Hivatalosan már négy fertőzött van Magyarországon

4 igazolt koronavírussal fertőzött beteg van már Magyarországon. Egy fertőzött magyar állampolgárt pedig Brazíliavárosban ápolnak. Az operatív törzs úgy döntött: határozatlan időre felfüggesztik az iráni vízumok kiadását, és engedélyhez kötik az védekezéshez szükséges egészségügyi felszerelések exportját.

Egyre több a kiváló étterem és a nemzetközileg elismert séf Magyarországon

Fausto Arrighi, az olaszországi Michelin Guide korábbi igazgatója a világhírű éttermi kalauz egyik legismertebb alakja. 36 éven át több tucat országban tesztelte a legjobb vendéglátóhelyeket, így ha valaki, akkor ő igazán tudja, mitől lehet egy étterem kimagaslóan jó.

Rekord sokan kötöttek házasságot

Harminc éve nem házasodtak olyan sokan Magyarországon, mint tavaly. A Központi Statisztikai Hivatal előzetes adatai alapján nagyjából 14 ezerrel több házasságot kötöttek 2019-ben, mint egy évvel korábban. A magyarok hirtelen támadt házasodási kedvét a kormány családtámogatási intézkedései alapozhatták meg.

Egyre több fát sújt itthon a klímaváltozás

Duplájára nőtt 3 év alatt a rossz állapotú fák aránya a magyar erdőkben. Ráadásul 2018-ban sok év után először csökkent a természetvédelmi erdők területe Magyarországon. A Híradónak nyilatkozó szakértő szerint egyre több fát sújt itthon a klímaváltozás miatti szélsőséges időjárás. Ennek ellensúlyozására civilek 10 millió, a kormány pedig 100 millió fát ültetne a következő években.

A rendőrség szerint csökkent a gyilkosságok száma

A rendőrség szerint csökkent a gyilkosságok száma az elmúlt években Magyarországon, az ENSZ ugyanakkor azt mondja, pont hogy évről-évre több az emberölés hazánkban. Az eltérés oka azt mondják, az lehet, hogy az ENSZ más adatokból dolgozik, amelyek a rendőrség szerint megkérdőjelezhetők.

Koronavírus: A szakemberek szerint pánikra továbbra sincs ok

90 százalékkal több kézfertőtlenítő fogy az egyik legnagyobb drogérialánc üzleteiben, mint tavaly ugyanekkor. Az üzlet managere azt mondta a vásárlók kimondottan a koronavírus miatt viszik a szereket. Pénteken többen is azt mondták az RTL Híradónak, tartanak a vírustól. Mindeközben az aggódó emberek naponta több százszor hívják a népegészségügyi központ korona vírussal kapcsolatos információs vonalát. A szakemberek szerint pánikra továbbra sincs ok.

Rasszista bántások érik a Magyarországon élő kínaiakat a koronavírus járvány miatt

Évtizedek óta Magyarországon élő kínaiakkal találkoztunk, akik arról beszéltek, milyen megkülönböztetést éreznek az elmúlt két hétben a koronavírus-járvány miatt. Kovács Ráhel az Új Szemle c. Magyarországon kiadott kínai lapnál dolgozik, azt mondja leginkább a közösségi médiában durvult el a kínaiakkal szembeni diszkrimináció.

Az Európai Unió második legkorruptabb országa lett Magyarország

Az Európai Unió második legkorruptabb országa lett Magyarország a Transparency International legfrissebb ranglistáján - holtversenyben Romániával. Az átláthatóságért küzdő szervezet szerint a visegrádi országok közül egyedül Magyarországon romlik a korrupciós helyzet, tavalyhoz képest hat helyet rontott az ország. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint a Transparency-t Soros György üzletember pénzeli.

Csak októberben 71-en haltak meg Magyarországon közúti baleset helyszínén!

Pánik a baleset helyszínén – újabb megrázó hangfelvételeket tett közzé a rendőrség a 112-re érkező segélyhívások közül. Az ünnepekkor ugyanis mindig sok baleset történik. Az utóbbi hónapokban kiugróan sokan haltak meg Magyarországon közúti balesetekben: csak októberben 71-en.

Putyin és Orbán megegyeztek a gázszállításról

Megegyezett a Magyarországnak szánt olaj- és gázszállítmányokról a magyar miniszterelnök és az orosz elnök – ezt a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár közölte. Kovács Zoltán szerint a megállapodás 2025-ig szól, de a részletekről még egyeztetni kell. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin szerdán több mint két órán tárgyalt.

Soha nem látott felvételek kerültek elő a 20-as évek Magyarországáról

Még baloldali közlekedés volt Budapesten és csak a fiúk örökölhettek földet, soha nem látott felvételek kerültek elő Magyarországról. Trianon után az 1920-as évek elején egy francia filmgyár forgatott Mezőkövesden, a Hortobágyon, Budapesten és Kassán is. A néprajzkutató szerint valódi kincsesbányát jelentenek a Hollandiában megtalált néma mozgófilmek.
Ide kattintva megnézheted a negtalált felvételeket.

NÉMAFILM: Mozgóképen a 20-as évek Magyarországa

Voltak idők, amikor baloldali közlekedés volt nálunk is. Amikor a magyar vidék, és a puszta egzotikumnak számított. Amikor a lányok csak hosszú hajat hordhattak. A vidéki fiatalok pedig csak ünnepekkor bújhattak szép ruhába.

A magyar jogállamiság és demokrácia állapota volt a téma Brüsszelben

Minden jogi kérdést tisztáztak - ezt mondta a magyar jogállamiságról szóló brüsszeli meghallgatás után az  igazsgáügyi miniszter. Varga Judit szerint politikai boszorkányüldözés zajlik Magyarország ellen a migráció elutasítása miatt. Az Unió soros elnökségét ellátó Finnország európai ügyekkel foglalkozó minisztere szerint viszont erről szó sincs, pusztán meghallgatták a magyar kormány álláspontját a vitában. A DK úgy reagált: a magyarok szabadásága az eljárás tétje.

Magyarország a téma Brüsszelben

Magyarországot megvédeni ment Brüsszelbe - ezt mondta Varga Judit igazságügyi miniszter az unió általános ügyek tanácsának ülése előtt. A testület a magyar jogállamiság helyzetéről tárgyalt, miután az Európai Parlament már csaknem egy éve elfogadta az úgynevezett Sargentini-jelentést, amely kimondta: az országban sérül a demokrácia. A DK szerint az ülésen a magyar emberek szabadságáról tárgyalnak. Az egyeztetés adásunk alatt ért véget, az eredményről később tájékoztatják a nyilvánosságot.

Óriási a bérszakadék az ország nyugati és keleti régiói között

Továbbra is óriási a bérszakadék az ország nyugati és keleti régiói között: míg a KSH legfrissebb adatai szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a dolgozók átlagosan nettó 163 ezer forintot visznek haza, addig a fővárosiak átlagosan 300 ezret keresnek.

Ásó, kapa, nagyharang - Budapest?

Már több, mint negyven országból jönnek házasságot kötni Magyarországra. Elsősorban Budapest romantikus és mesebeli környezete vonzza a párokat, ahol luxus körülmények között tarthatják meg az esküvőt. Akár nyolc millió forintot is kifizetnek azért, hogy a Budai Várban, a Halászbástányál vagy a Mátyás-templomban ünnepelhessen a gyakran sok nyelvű és sok hagyománnyal bíró násznép. Megmutatjuk hogyan!

Két határ között ragadtak az utasok a szerb-magyar határon

Két határ között ragadtak az utasok a szerb-magyar határon Bácsalmásnál a hétvégén. Egy osztrák hírportál által közzétett videó szerint a Nyugat-Európába tartó utasok órákat vártak a határon, fél hétkor átlépték a szerb határt, de Magyarországra már nem jutottak be, pedig az átkelő este 7-ig üzemel. A videóban a magyar rendőr szerb kollégáját hibáztatja indulatosan.

364 ezer forint a bruttó átlagkereset Magyarországon

Tovább nőtt az átlagkereset Magyarországon, májusban már bruttó 364 ezer forint volt. A Magyar Szakszervezeti Szövetség erre azt közölte, hogy a statisztikai hivatal adata csak szemfényvesztés. A Híradónk által megkérdezett gazdaságkutató azt mondja: Magyarországon nagyon sokan keresnek a minimálbér körül, és van egy szűk réteg, ahol rendkívül magasak a fizetések, így jön ki az átlag, ami egyébként alacsonynak számít Európában.

 Az RTL Klub egykori műsorvezetőjét Hamburgban, a miniatűr csodavilág városában látogatta meg az IVM stábja

Palotás Petra az Isten Veled, Magyarország hétfő esti adásában mesél majd arról, hogy miként került Németországba, hogyan sikerült beilleszkedni, miért tűnt el a médiából és hogy visszatér-e valaha a képernyőre.

Magyarország nemmel szavazott, hogy az ENSZ kivizsgálja a Fülöp-szigeteki vérengzéseket

Magyarország egyedüli európai államként nemmel szavazott arra, hogy az ENSZ kivizsgálja a Fülöp-szigeteki, több ezer áldozatot követelő vérengzéseket. Rodrigo Duterte elnök utasítása alapján az országban bárkit meg lehet ölni, akiről azt hiszik, hogy drogkereskedő. A lépést a Külügyminsztérium azzal magyarázza, hogy a vizsgálatot kezdeményező izlandi külügyminszter nem tájékozódott a helyszínen. A DK szerint viszont a kormány az emberi jogok helyett a gazdasági érdekeket nézi.

Észak-koreaiak Magyarországon


szerző:
2019.07.09. 19:33
Észak-koreaiak Magyarországon

Észak-Koreában, a világ legbrutálisabb diktatúrájában rengeteg elszakadt családtag él, köztük magyarok rokonai, akik valószínűleg már soha többé nem találkozhatnak egymással.

A magyaroknak drága Magyarország

Magyarország olcsó, de nem feltétlen a magyaroknak - erre jutott legújabb kutatásában az Eurostat. Az élelmiszerárak és a jövedelmek alapján hasonlították össze az országokat. Az derült ki: a hasonló árszínvonalú országokban másfélszer magasabbak a fizetések, mint Magyarországon. Nagy a különbség egyébként az Európai Unión belül az élelmiszerárakban. Dániában például majd kétszer annyiba kerül ugyanaz a kosár élelmiszer, mint a legolcsóbbnak számító Romániában.

A rezsicsökkentésre hivatkozva vétózta meg az uniós klímaegyezményt Magyarország

A rezsicsökkentésre hivatkozva vétózta meg az uniós klímaegyezményt Magyarország. Orbán Viktoron kívül a cseh és a lengyel kormányfő sem fogadta el azt a javaslatot, amelyben 2050-re szén-dioxid semlegessé tennék Európát. A magyar miniszterelnök azt mondta: akkor áll be Magyarország is az uniós klímapolitika mögé, ha az EU pénzt ad a fejlesztésekre úgy, hogy közben marad a rezsicsökkentés is. A Momentum szerint cinikus azt mondani, hogy a környezetvédelem miatt nőnének a rezsiszámlák.

Ezek már a klímaváltozás jelei

Nem kímélte vasárnap a vihar az országot, volt ahol egy óra alatt 17 fokot csökkent a hőmérséklet, és helyenként 1,5-2 havi eső zúdult le néhány óra leforgása alatt.

Érdekes és izgalmas történetekkel folytatódik az Isten veled, Magyarország!

Új évaddal tér vissza az RTL Klub nagysikerű dokusorozata, az Isten veled, Magyarország!

A magyarok jóléte az utolsó a visegrádi országok rangsorában

A magyarok jóléte az utolsó a visegrádi országok rangsorában. Az 1 főre jutó GDP nálunk 57, a szlovákoknál 94, a lengyeleknél pedig 100 százalékkal emelkedett a 15 évvel ezelőtti uniós csatlakozáshoz képest. Ez derül ki az Európai Bizottság friss jelentéséből. A GKI úgy számol, az észak-alföldi térség a 219. helyre csúszott az unió 224 régiója közül.

Sivatagi por miatt esett saras eső az országban

Egy Európán is keresztül vonuló extrém homokvihar miatt minden csupa por és kosz lett. Vastagon állt az autókon, és bekoszolt házakat, udvarokat, ajtókat. A Szahara területéről évente több milliárd tonna ásványi por kerül a levegőbe. A szél és porviharok pedig akár több tízezer kilométerre is elszállítják onnan, így került soha nem látott méretű porfelhő Európa, így Magyarország fölé is.

Több embert ölnek meg Magyarországon, mint Európa legtöbb országában

Magyarországon minden harmadik nap megölnek valakit.  Az unió országai között sajnos az elsők között vagyunk az öngyilkossági listán is. A kriminálpszichológus szerint az emberölést elkövetőkre jellemző, hogy alacsony iskolázottságúak, rossz egzisztenciális körülmények között élnek, sokszor munkanélküliek és nagyon sok esetben az elkövetés időpontjában az elkövető és a sértett is alkoholos befolyásoltság alatt áll.

Egy mindenre nyitott amerikai elnök magyarországi látogatása

George Busht nem a kommunista jelen, hanem a demokratikus jövő érdekelte, tükröt tartott a karót nyelt magyar politikának. Egy humoros, laza, mindenre nyitott amerikai elnök magyarországi látogatása és sosem látott felvételek a XXI. Században.

 Halálutak: Az ország legveszélyesebb útszakaszain autóztunk

Az már nem okoz meglepetés, hogy a 4-es út az egyik legveszélyesebb, de az már inkább, hogy utána autópályák jönnek, Budapesten pedig pont az Andrássy út számít nagyon veszélyesnek. A rendőrség nem tartotta fontosnak, hogy rajtunk keresztül tájékoztassa Önöket a halálutakról, de találtunk profikat, akik megmutatták, hol mi lehet a rengeteg baleset oka.

Magyarországon is járt az új-zélandi merénylő

Magyarországon is járt az új-zélandi terrorista, aki két mecsetben 49 embert ölt meg. Bankkártya adatok szerint Brenton Tarrant tavaly év végén érkezett Magyarországra. Azt, hogy pontosan mennyi időt töltött itt, merre járt és mit csinált, nem lehet tudni. Hiába kérdeztük erről a Terrorelhárítási Központot, csak annyit írtak, hogy együttműködnek az érintett országok hatóságaival. A 28 éves ausztrál férfi több környező országban is járt.

Kelemen Anna megcsillogtatta földrajz tudását

Sebestyán Balázs szorult helyzetbe hozta a bombázót, mikor Magyarország szomszédos határairól kérdezte.

Az Öt másodperc játékot itt tudod megnézni. Ha pedig a teljes adásra vagy kíváncsi, kattints ide!

Nézd meg a többi Öt másodperc játékot is!

Furcsa magyar szokások, amiket nem értenek a külföldiek

Kenyérre ragasztott címke, mákos guba, túró rudi – csak néhány olyan dolog, amitől kikerekedik a turisták szeme, ha Magyarországra látogatnak. Vajon mi a legidegesítőbb szokásunk? A riportból ez is kiderül!

Magyarország már csak a

Az Unió legkevésbé demokratikus országa Magyarország a Freedom House legfrissebb felmérése szerint.

Hozzánk is került a beteg marhákból

Magyarországra is került a Lengyelországban levágott beteg marhák húsából.

Ez történt 2018 márciusában

Tüntetések Magyarországon és Szlovákiában. Az ottani tüntetések végül Robert Fico kormányfő lemondásához vezettek. Vlagyimir Putyint ismét megválasztották Oroszország elnökének. És meghalt a világ legokosabbnak tartott embere. Mutatjuk mi történt márciusban.

 

Vidámság, bulizás, szieszta - így élnek nálunk az olaszok

Modell, étteremtulajdonos, hipnoterapeuta. Mindannyian Olaszországban születtek és nőttek fel, aztán a nők vagy az üzlet miatt, vagy épp csupán kalandvágyból költöztek ide. Ráadásul kivétel nélkül úgy, hogy egyáltalán nem beszélték a nyelvünket. Mit szeretnek itt és mi hiányzik nekik a szülőhazájukból?

Megdöbbentő kijelentést tett Amal Clooney

Clooney-né az ENSZ csütörtöki rendezvényén Magyarországot Észak-Koreához hasonlította, miközben Donald Trump politikáját bírálta. Emberi jogi ügyvédként szólalt fel a rendezvényen.

Diana hercegnő a háború borzalmaira akarta felhívni a világ figyelmét

A brit légierő gépével landolt ’92-ben Diana hercegnő Taszáron, ahonnan terepjáróval vitték a nagyatádi menekülttáborba – a kátyús somogyi utakon – így tudták garantálni a brit trónörökös feleségének épségét. Diana fittyet hányt az előírásokra: a 45 percre tervezett látogatás másfél órásra nyúlt. Amikor a délszláv háború öldökléséből kimenekített gyerekekkel találkozott, előbújt belőle az óvónő. A hercegnői vizit Póth Attila filmjében, a XXI. században.

Gulyás Gergely: Külképviseleten jelentkezett Nikola Gruevszki

Egy Macedónián kívüli magyar külképviseleten jelentkezett Nikola Gruevszki ex-miniszterelnök, hogy menekültstátuszt kérjen, ezt Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter mondta el. Azt viszont továbbra is titkolják, hogy hol, és onnan hogyan került Magyarországra a korrupció miatt jogerősen elítélt politikus. A Jobbik a nemzetbiztonsági bizottságban akar választ kapni ezekre a kérdésekre, Hadházy Ákos pedig feljelentést tesz illegális határátlépés segítése miatt.

 

Az ENSZ emberi jogi szakértőit nem engedték belépni a magyar tranzitzónákba

Felfüggesztették hivatalos látogatásukat az ENSZ emberi jogi szakértői Magyarországon miután a hatóságok nem engedték őket belépni a röszkei és tompai tranzitzónákba - közölte az Amnesty International jogvédő szervezet.

 

Elismerte a kormány, hogy menedékjogot kért a volt macedón miniszterelnök

Másfél nap után ismerte el a kormány, hogy Magyarországon van és menedékjogot kért a hazájában börtönbüntetésre ítélt, körözés alatt álló Nikola Gruevszki, volt macedón miniszterelnök. A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint különleges eljárásban adhatta be a kérelmét. Azt nem árulták el, hogy hogyan került Magyarországra a volt kormányfő. Macedónia nemzetközi elfogatóparancsot ad ki Gruevszki kiadatását kérve.

Mit tanítanak a magyarországi nemzetközi magániskolák?

Miközben az állami iskolákat folyamatosan támadják az oktatás színvonala miatt, vannak olyan intézmények, ahol nem jelent problémát egy doboz kréta megvásárlása és a diákoknak nem kell azon gondolkodnia, hogy meg tudják-e tanulni másnapra a hihetetlen mennyiségű feladott leckét. Bepillantást nyertünk Magyarország legjobb magánintézményeinek működésébe.

Sok az elhízott gyerek Magyarországon

Egy kisvárosnyi súlyosan elhízott gyerek él ma Magyarországon, ez derül ki az Országos Gyógyszerészeti Intézet felmérésből, amelyet az elhízás elleni világnap alkalmából készítettek. Az általunk megkérdezett egészségügyi szakértő szerint 40 évvel ezelőtt a mostanihoz képest tizedannyi volt az elhízott gyerek.

Kurt Volker: Felesleges ez a konfliktus

Felesleges a feszültség Magyarország és Ukrajna között, mindkét ország normális ország, amely képes arra, hogy leüljön és megtárgyalja az egymás közötti vitás kérdéseket, nyilatkozta Kurt Volker az Egyesült Államok ukrajnai tárgyalásokért felelős különleges képviselője. A diplomata szerint az orosz katonai fenyegetés, a Kelet-Ukrajnában négy éve zajló háború miatt Ukrajnának szüksége van a NATO kapcsolatokra, és ezt Magyarországnak is fel kell ismernie.

A Tortakirályt őrjöngő tömeg fogadta Magyarországon!

Az olasz származású, amerikai sztárcukrász exkluzív interjút adott a Fókusznak három évvel ezelőtt, amelyben azt is elárulta, hogy melyik a kedvenc magyar süteménye.

Hazánkban forgat Henry Cavill!


szerző:
2018.10.03. 13:52
Hazánkban forgat Henry Cavill!

Az acélember Magyarországon forgatja legújabb sorozatát!

Ed Sheeran nyitja majd a 2019-es Sziget Fesztivált

Milliók imádják világszerte, nincs olyan koncertje, ami ne lenne teltházas. Ed Sheeran a XXI. század egyik legfurcsább figurája, aki pillanatok alatt énekelte be magát a legnagyobbak közé. 2019. augusztus 7-én – valószínűleg teltházzal – ő nyitja majd a Sziget Fesztivált.

Putyin: Magyarország kulcsfontosságú

Oroszul üdvözölte Orbán Viktor Vlagyimir Putyint Moszkvában, ahol az orosz elnök kulcsfontosságú európai partnernek nevezte Magyarországot. Putyin idén már másodjára fogadta a magyar miniszterelnököt a Kremlben.

Sok illegális kutyagyár működik

Virágzanak az illegális kutyagyárak Magyarországon - ezt mondják az ebtenyésztők egyesületénél. Szerintük a szaporítókat nehéz megfogni, mert az állatvédelmi törvény nem egyértelmű. A napokban a Somogy megyei Barcson foglaltak le 106 tacskót, a kutyákat 9 állatvédő szervezet fogadta be. Állatvédők szerint azok is felelősek, akik az internetről vesznek olcsón kiskutyát, mert ezzel fenntartják az állandó keresletet.

Terence Hill nemsokára Magyarországra jön!

Terence Hill 79 évesen sem tud leállni, új filmjét jön népszerűsíteni hazánkba!

Már Jamie Foxx is kishazánkat népszerűsíti

Nemrég Will Smith vitte Budapest és Magyarország hírét a nagyvilágban félelmetes híd-táncával, most pedig Jamie Foxx is népszerűsíti kicsit hazánkat.

Rossz időzónában van Magyarország?

Lehetne rá esélyünk, hogy legalább két hónappal több legyen a napsütéses óráink száma? Hogy ne legyen olyan hamar sötét télen és nyáron is később menjen le a nap? Egy mérnökkel együtt számolunk!

Uniós jelentés: Magyarországon veszélyben van a jogállamiság

Magyarországon veszélyben van a jogállamiság, a demokrácia és az alapvető jogok. Ez áll abban az uniós jelentésben, amelyet hétfőn fogadott el az Európai Parlament szakbizottsága. Ezzel Magyarország egy lépésre került attól, hogy megindítsák ellene a legsúlyosabb uniós eljárást.

 

Kelet és Nyugat-Magyarország – két külön világ?

Az ország legszegényebb és leggazdagabb településein jártunk. Míg keleten reggelire sincs pénz, nyugaton megszokott a tengerparti nyaralás. 300 kilométer választja el egymástól őket, mégis, mintha két külön világ lenne.

Itt a Robin Hood magyar előzetese!

Nem kell már sokat várnunk a Magyarországon forgatott feldolgozásra. Nincs is erre jobb bizonyíték, mint maga a trailer…

Malek Andrea hazaköltözik Magyarországra

Malek Andrea 20 év után hazaköltözik! Az énekesnő úgy döntött, hogy itt az ideje a változásnak, ezért nyáron Magyarországra költözik.

„Veszélyes szintű korrupció”

Olyan nagy a korrupció Magyarországon, hogy az már a jogállamiságot veszélyezteti - ezt állapította meg az Európai Parlament költségvetési szakbizottságának jelentése. A dokumentumot a Fidesz pártcsaládjába tartozó képviselő készítette és az Európai Néppárt is támogatta.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való