KERESÉS search-close

Mundruczó Kornél

32 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Mundruczó Kornél"

A gyászt dolgozza fel Mundruczó Kornél díjnyertes filmje

Tarolt Mundruczó Kornél filmje, a Pieces of a Woman az idei Velencei Filmfesztiválon: a legjobb színésznőnek járó díjat Vanessa Kirby kapta. Valamint a diákzsűritől elhozta a Legjobb filmnek járó különdíjat is.

Két díjat is besöpörhetett Mundruczó Kornélék filmje

Két díjat is besöpörhetett Mundruczó Kornélék filmje a Velencei Filmfesztiválon. A Pieces of a Woman főszereplője elhozta a legjobb női alakításért járó elismerést. A filmet várhatóan november vége és január között mutatják be a nagyközönségnek. A vírushelyzet miatt egyébként kevesen voltak jelen az eseményen.
A Mundruczó Kornéllal készült beszélgetést ide kattintva nézheti meg hosszabban.

MUNDRUCZÓ KORNÉL A FILMJÉRŐL: Nem követi az amerikai mintákat és zsánerelemeket

Mundruczó Kornél először rendezett angol nyelvű és külföldi gyártású filmet. Rögtön két díjat nyert vele a Velencei Filmfesztiválon. A Pieces of a Womant a diákzsűri a legjobb filmnek választotta. Emellé jött a legjobb női főszereplő díja. Kirby eddig inkább sorozatokban játszott, de Mundruczó már az első találkozásukkor érezte, hogy neki kell adni a szerepet. A filmet várhatóan november vége és január között mutatják be a nagyközönségnek. Három hétig a mozik is játszák majd világszerte, aztán felkerül az egyik legnagyobb amerikai médiaszolgáltató kínálatába.

Mundruczó Kornél a Velencei Filmfesztiválon állt ki az SZFE mellett

A Velencei Filmfesztiválon állt ki a Színház és Filmművészeti Egyetem mellett Mundruczó Kornél filmrendező. Azt RTL Híradónak azt mondta, neki a Színművészeti mindig a gondolatok szabadságának szimbóluma volt. Egyre többen támogatják a hallgatók és az oktatók tiltakozását, most már a Sziget Fesztivál, és a Bibó István Szakkollégium is. Közben Vidnyánszky Attila, az egyetemet fenntartó alapítvány vezetője a Hír tv-ben úgy fogalmazott, a háttérben valójában egy hadsereg, nemzetközi csapat szervezkedik.

Elkezdődött a 77. velencei filmfesztivál

Ma kezdődik a velencei filmfesztivál, amelyet a koronavírus-járvány ellenére megrendeznek az észak-olasz városban. A megnyitón a nyáron 91 évesen elhunyt Oscar-díjas zeneszerzőre, Ennio Morriconera emlékeznek. A versenyprogramban szerepel Mundruczó Kornél magyar-kanadai koprodukcióban készült Pieces of a Woman című filmje. A zsűri elnöke a kétszere Oscar-díjas ausztrál színésznő, Cate Blanchett lesz. A szeptember 12-éig tartó fesztivál idején szigorú egészségbiztonsági intézkedések lesznek érvényben.

Mit nézünk ma? - Vasárnap (12.15.)

Micheal Douglas, Jennifer Aniston, Josh Hutcherson és Dwayne Johnson is itt lesz veletek ma este. Mozizásra fel! 

A Csodanő és Bradley Cooper is csatlakozik Mundruczó Kornél új filmjéhez!

Legutóbb a Jupiter holdja miatt drukkolhattunk a magyar rendezőnek, most viszont megkaptuk a legfrissebb hírt: Deeper című filmje hamarosan forog, ráadásul óriási nevekkel a főszerepben.

Ismét megéri nyitott szemmel járni! Újabb világsztár érkezik Budapestre!

Ráadásul egy zseniális magyar rendezővel dolgozhat együtt egy galaktikus thrillerren. Ha pedig szerencsénk van, nemcsak a színészt, hanem gyönyörű kedvesét is láthatjuk majd hazánkban!

Csodálatos magyar film Cannes-ban

Különleges alkotással versenyzett Mundruczó Kornél a Cannes-i Filmfesztiválon. Balsai Mónival és Jéger Zsomborral beszélgettünk a rendhagyó filmről.

Story Extra 2017-06-08


szerző:
2017.06.08. 17:25
Svéd filmesé az Aranypálma

Will Smith imádta a Jupiter holdját, de hiába ült az amerikai filmsztár a Cannes-i fesztivál zsűrijében, Mundruczó Kornél alkotása nem kapott díjat. A fődíjat, az Aranypálmát a svéd Ruben Östlund  szatírája kapta, amely kifigurázza a modern művészetet, a politikai korrektséget, a felső középosztályt és sok minden mást. Östlund ezelőtt elsősorban Lavina című filmjével vált idehaza is ismertté.

Ováció és taps fogadta Mundruczó Kornél filmjét

Ováció és taps fogadta Mundruczó Kornél filmjét pénteken este a Cannes-i filmfesztiválon. A rendező azt mondta az RTL Híradónak, eddig ez volt a legnagyobb sikere Cannes-ban – pedig ez már az ötödik filmje, amit ott mutattak be. A Jupiter holdja 18 másik játékfilmmel együtt versenyben van a fődíjért, az Arany Pálmáért.

 

Magyar filmek Cannes-ban

Sokat szeretne tanulni, egyszer az asztalra akar csapni, és nem bánna egy kis botrányt a zsűriben - ezt mondta az amerikai filmsztár Will Smith, aki a tegnap este kezdődött Cannes-i filmfesztivál zsűrijének egyik tagja. A filmszemlén bemutatják Mundruczó Kornél Jupiter holdja című filmjét, a nagy klasszikusok-szekcióban pedig Fábri Zoltán Körhintájának felújított változatát.

CANNES: jubileumi fesztivál magyarokkal

Rendkívüli biztonsági intézkedések mellett indult a cannes-i filmfesztivál. A sztárokat azonban ez egyáltalán nem zavarta, ugyanolyan magabiztosan ünnepeltették magukat a vörös szőnyegen, mint az elmúlt 70 évben. Az idei zsűri elnöke Pedro Almódovar, de olyan színészek is részt vesznek a döntéshozatalban, mint Will Smith vagy Jessica Chastain.

Itt az újabb magyar siker? Nézd meg a Jupiter holdja előzetesét!

Mundruczó Kornél, a Fehér isten rendezője most újabb filmmel indul el, hogy meghódítsa a közönséget, nemcsak hazánkban, de külföldön is. A Saul fia után ismét kapunk egy díjnyertes alkotást?

Indul a cannes-i filmfesztivál! A magyarok idén is tarolnak?

Igazán erős magyar jelenlét várható az idei fesztiválon, nemcsak a nagydíjért szállunk versenybe, de több kategóriában is képviseltetik magukat a rendezőink. Mire számíthatunk? Nézzük!

Cannes-ban Mundruczó filmje

Ismét Cannes-ban versenyez Mundruczó Kornél. Hetedik nagyjátékfilmjét, a Jupiter holdját beválasztották a versenyprogramba. Ez már az ötödik filmje, amivel a legrangosabb fesztiválon részt vesz. A történet egy menekült fiúról szól.

Világsiker Mundruczó darabja


szerző:
2015.10.14. 18:50
Világsiker Mundruczó darabja

Német, francia, orosz, holland nagyvárosok és Szingapúr után újra látható itthon Mundruczó Kornél nagysikerű darabja, a Demencia. A darab felkavaró és szókimondó. A rendező és a színészek kutatásokat végeztek, orvosokkal konzultáltak, meglátogattak pszichés zavarokkal küzdő embereket, hogy megértsék az időskori elbutulást, és el tudják játszani a négy ember történetét.

Megszületett Mundruczó Kornél kislánya

Megszületett Mundruczó Kornél kislánya. A Fehér Isten hetekig tartó világsikere után a rendező most a magánéletben ünnepel, ugyanis szeptember 9-én világra jött harmadik gyermeke Eliz Yvett. Reggel Kornélt kérdeztük az új „szerepről” és a terveiről.

Portré 15-07-12


szerző:
2015.07.13. 00:30
Portré 15-07-12

Portré: Ez nem kutya! A Fehér Isten című magyar film az Oscar kapujában. Ehhez szeretnénk adni Önöknek egy kis ízelítőt a Portréban. S, hogy a leghitelesebb forrásból értesüljünk a film kapcsán, Barabás Évával a rendező, Mundruczó Kornél beszélgetett.

Ez nem kutya! A Fehér Isten az Oscar kapujában

Hogy a leghitelesebb forrásból értesüljünk a film kapcsán, Barabás Évivel a rendező, Mundruczó Kornél beszélgetett. 

Egy kutya a sztár a Madách színpadán

Virsliben és párizsiban kapja a fizetését a Madách Színház új csillaga. Ízisz kutya a színház egyik darabjában kapott szerepet, és két felvonásban is színpadra lép. Ízisz egyébként igazi sztár: játszott már például Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmjében, és több reklámban is.

Portré 14-09-21


szerző:
2014.09.22. 01:35
Portré 14-09-21

Portré: Ez nem kutya! A fehér Isten című magyar film az Oscar kapujában! Ehhez szeretnénk adni Önöknek egy kis ízelítőt, a vasárnapi Portréban! S, hogy a leghitelesebb forrásból értesüljünk a film kapcsán, Barabás Évivel a rendező, Mundruczó Kornél beszélgetett.

Így készült: Fehér isten


szerző:
2014.06.16. 00:10
Így készült: Fehér isten

Így készült: Fehér isten - Mundruczó Kornél új filmje Psotta Zsófia, Zsótér Sándor, Monori Lili, Thuróczy Szabolcs főszereplésével. A legrégebbi szövetségek is felbomolhatnak. A hosszú békét is követheti háború. Az ember legjobb barátja a kutya: de ha rosszul bánik vele, a hű társ a gazdája ellen fordulhat. És mert erősebb, gyorsabb, vadabb nála, nagyon veszélyes ellenfél válhat belőle. Egy új rendelet szerint a korcsokat be kell jelenteni, minden példányt összeírnak, amelyik nem fajtiszta. Dániel viszont nem akar súlyos ebadót fizetni átmenetileg nála lakó lánya kedvencéért, Hágenért. A kislány hiába tiltakozik, kidobja a kutyát. Míg Lili egyre kétségbeesettebben keresi az állatot, az egyre borzasztóbb helyekre sodródik. Egy kóbor falka tagja lesz, harci kutyává képezik ki, viadalokon fogadnak rá, majd a sintérek fogják el. Amikor az egyre dühösebb négylábúnak sikerül kiszabadulnia a rács mögül, társai követik, és elözönlik Budapest utcáit. Aki valaha ártott nekik, meglakol. De a régi gazdi nem adja fel. Ő szembe akar nézni egykori barátjával, még akkor is, ha az addigra félelmetes, pusztító fenevad lett.

Mundruczó Kornél Psotta Zsófiának is sikert hozott

A Fehér Isten c. film főhősét, a 12 éves Psotta Zsófiát már az egész ország ismeri, pedig eleinte nem is akart színészkedéssel foglalkozni. Kifaggattuk, hogy hogyan látja egy főszereppel a háta mögött ezt a világot és Mundruczó Kornélt is kifaggattuk a közös munkáról.

A Fehér isten díszbemutatóján jártunk

Mundruczó Kornél Cannes-i díjnyertes filmje, a Fehér isten a kedd esti budapesti díszbemutatón is óriási sikert aratott. Az eseményről, amelyen a hazai sztárvilág és filmes szcéna színe-java megjelent, természetesen a Reflektor stábja sem hiányozhatott.

Reflektor 14-06-11


szerző:
2014.06.12. 00:30
Reflektor 14-06-11

Reflektor: Balázs és Jani a celebek tűréshatárát feszegeti és a Fehér isten díszbemutatóján jártunk.

Siker és csillogás Cannes-ban - magyar módra

Jó volt magyarnak lenni idén Cannes-ban. Hódított a magyar film, és hódítottak a szép magyar nők is. Andy Vajna felesége, Tímea minden fontos eseményen ott volt, és nem túlzás azt állítani, hogy büszkén dagadt a keble.

Mundruczó Kornél Cannes-i élménybeszámolója

A magyar film hosszú évek óta nem részesült olyan nemzetközi elismerésben, mint Mundruczó Kornél alkotása, a Fehér Isten az idei Cannes-i Filmfesztiválon. A rendezőt és a film 13 éves főszereplőjét, Psotta Zsófit cannes-i élményeikről faggatta riporterünk.

Reflektor 14-05-27


szerző:
2014.05.28. 01:00
Reflektor 14-05-27

Reflektor: Mundruczó Kornél Cannes-i élménybeszámolója és Oszter Alexandra nyitott egy új kapcsolatra.

Portré 10-09-19


szerző:
2010.09.20. 00:45
Portré 10-09-19

Portré: Egy rendező, akinek a festés és a rajzolás volt a mindene. Mivel nem érezte elég jónak magát a képzőművészethez, a színészi pályát választotta. Mundruczó Kornél a Portré vendége.

„A lényeg, hogy ember légy”


szerző:
2010.09.16. 18:36
„A lényeg, hogy ember légy”

Egy rendező, akinek a festés és a rajzolás volt a mindene. Mivel nem érezte elég jónak magát a képzőművészethez, a színészi pályát választotta. A Portréban Mundruczó Kornél volt a vendég.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való