KERESÉS search-close

Németország

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Németország"

Szigorítás és tömeges tesztelés

A cseh és az ír országos leállás után Olaszország és Németország egyes területein is részleges kijárási tilalmat rendeltek el a koronavírus terjedése miatt. A gyorsan romló európai járványhelyzet egyre nagyobb nyomás alá helyezi az egészségügyi ellátórendszereket. A szigorításokon kívül több országban is tömeges tesztelésekkel próbálják elkerülni a gazdaság újbóli lebénulását.

30 évvel ezelőtt egyesülhetett újra Németország

A gyűlölt berlini fal lebontása új korszakot nyitott a XX. század történelmében. Véget ért a hidegháború, és napra pontosan 30 évvel ezelőtt újraegyesülhetett Németország.

Pucér focimeccset tartottak a hétvégén a Németországban

Csak cipőt és zoknit viseltek a férfiak, amikor egy jó ügy érdekében focimez-telenül álltak ki egymás ellen a pályán. A két focicsapat tagjai ezzel fejezték ki tiltakozásukat a professzionális labdarúgásban egyre nagyobb teret nyerő kereskedelmi befolyás ellen.

Magyar munkások is karanténba kerültek egy német farmon

Magyar munkások is karanténba kerültek egy német farmon, miután 174 dolgozónál mutattak ki koronavírus-fertőzést. A zárlatot szombat este rendelték el. A Külgazdasági- és Külügyminisztérium egyelőre nem tudja, hogy hány magyart érint a karantén, és azt sem, hogy a fertőzöttek között van-e magyar.

Tyúkbérlés kezdő gazdáknak

Tyúkokat lehet bérelni a németországi Magdeburgban. Egy fiatal valósította meg az ötletét. Ennek lényege, hogy néhány hétre bérbe lehet venni a tyúkokat, vagyis a felnevelésükkel nem kell bajlódni, de naponta lehet otthon friss tojás. A leleményes vállalkozó speciális ólat és tápot is a bérleti díjért.

Nevet kapott a kölni állatkert legújabb büszkesége

A Leev Ma Rie névre hallgató kiselefánt most először mutatkozott a nyilvánosság előtt, de egyáltalán nem tűnt megilletődöttnek a csaknem száz kilós csöppség.

CUKI: Kiselefánt született a kölni állatkert

Kiselefánt született a kölni állatkertben a múlt héten. A Shu Thu Zar nevű nősténynek ez már a harmadik kicsinye. A gyorsan fejlődő csöppség a Leev Ma Rie nevet kapta.

Újabb németországi húsüzemben kezdett terjedni a koronavírus

Újabb németországi húsüzemben kezdett terjedni a koronavírus. Az alsó-szászországi gyárban a megvizsgált dolgozók felénél mutatták ki a kórt. Egy másik tartományban már több mint 1500 húsipari dolgozó betegedett meg. Itt két járásban is újra be kellett vezetni a nemrég feloldott korlátozó intézkedéseket.

Vasárnaptól korlátozások nélkül lehet utazni Németországba és onnan haza

Vasárnaptól már Németországba és onnan haza is korlátozások nélkül lehet utazni. Ezt a külügyminiszter jelentette be. Korábban már feloldották a korlátozást Szlovénia, Szlovákia, Csehország, Szerbia és Ausztria felé is. A Horvátországból hazatérőkre azonban továbbra is két hét hatósági karantén vár. A rendőrség azt közölte, hogy ezt koronavírus teszttel sem lehet kiváltani.

Legalább 40-en fertőződtek meg koronavírussal egy istentiszteleten Németországban

A betegek közül hatan kórházba kerültek. Az egészségügyi hatóságok szerint a templomban minden előírást betartottak, így egyelőre nem tudni, hogyan szabadult el a kór. Egy éttermet is be kellett zárni Németországban. Ott egy koronavírusos vendég legalább hét embert fertőzött meg.

Hét éve élnek Németországban, mégis mindig vágják a centit, hogy mikor mehetnek haza

Szabó Attila 7 évvel ezelőtt költözött ki Kronauba, megcsinálta a kamionos vizsgát, és kinti ismerőse segítségével azonnal munkába tudott állni. Lánya, Dorina és párja, Ádám pár hónappal később jöttek utána. Eleinte unokatestvérüknél laktak, nyelvtudás, fix lakhatás és bevétel nélkül. Fordítóprogrammal írogattak az álláshirdetésekre, de senki nem válaszolt. Nehezen kezdődött kinti életük, de hét év alatt szép életet építettek fel magunknak. Otthonuk azonban még mindig Túrkeve maradt, Németországba csak „visszajárnak”.

Irányított robbantással semmisítették meg a már leállított atomerőmű hűtőtornyait

Irányított robbantással megsemmisítették egy már leállított atomerőmű két hűtőtornyát Németországban. A műveletről látványos felvételek készültek. A Karsruhe melletti, 150 méter magas építmények néhány másodperc alatt összeomlottak. Az atomerőmű két blokkját az elmúlt 10 év alatt állították le. Németország az összes atomerőművével ezt fogja tenni. Az utolsó reaktor a tervek szerint 2022 végén fejezi be működését.

Szalai Ádám újra szerelmes?

Ezt találgatják a követői az Instagramon. A Mainz focistája a németországi Heidelberg hegyeibe kirándult, amiről posztolt is az instára. Ez önmagában még nem adna okot találgatásokra, de úgy már igen, hogy egy német modell ugyanakkor, ugyanonnan töltött fel egy fotót a közösségi oldalára.

Nyitnak az éttermek és a kocsmák Németországban és Csehországban

A cseheknél és a németeknél újra kinyithattak a kocsmák és az éttermek - a járvány lassulásában bízva egyre több országban oldják fel a kijárási korlátozásokat. A hatóságokat azonban aggasztja, hogy az enyhítések után több helyen is újra megugrott a fertőzöttek száma.

Németországban üzemeltetett bordélyházat egy nyíregyházi férfi

Németországban üzemeltetett bordélyházat egy nyíregyházi férfi, letartóztatta a bíróság. Hat társával együtt még múlt csütörtökön fogták el a rendőrök. A gyanú szerint prostituáltakat szerveztek ki külföldre, a szolgáltatásokért kapott pénzt pedig gyakran teljes egészében elszedték tőlük. A futtatók elfogásában 40 rendőr vett részt.

Németországban fogták el a szökött bűnözőt

Hamis szlovák papírokkal Németországban bujkált egy magyar bűnöző. A férfi társaival nyolc éve 28 kiló aranyékszert lopott el egy budapesti ékszerboltból, majd egy évvel később kiraboltak egy vietnámi üzletembert is. A szigetszentmiklósi férfit 10 év börtönre ítélték, de megszökött. Végül magyar rendőrök akadtak a nyomára Németországban, ahol csütörtökön fogták el.

A fiúk már jobban érzik magukat Németországban, de vannak még kételyeik

A Zima család nyáron költözött Budapestről Németországba. Az asszony, Eszter ekkor már hónapok óta kint élt és dolgozott, ő intézményvezetői állását adta fel. Csaknem fél évig készültek erre, otthon felszámoltak mindent, de a fiúk, Mór és Kende, nem viselték jól, hogy el kell hagyniuk a barátaikat. Bajorországba, Passautól 30 kilométerre, a Duna melletti Hofkirchenbe költöztek.

Németországban napok óta többen gyógyulnak ki a koronavírusból, mint ahányan elkapják

Sikerült, újra kordában tartják a koronavírusjárványt. Erről beszélt a német egészségügyi miniszter tegnap. Az országban már napok óta többen gyógyulnak ki a betegségből, mint ahányan elkapják. Az Egészségügyi Világszervezet közben arra figyelmeztetett, hogy egyelőre nincs bizonyíték rá, hogy aki egyszer elkapta, az ne fertőződhetne meg újra a kórral.

16 napig volt lélegeztetőgépen a magyar férfi - testvére mesélt állapotáról

16 napig volt lélegeztetőgépen egy 36 éves magyar férfi Németországban a koronavírus miatt. Nővére nyilatkozott az RTL Híradónak. Azt mondta, az öccse korábban teljesen egészséges volt. A tünetei torokfájással kezdődtek, egy hét múlva már intubálni és lélegeztetni kellett. A nő azt mondja, azért meséli el a testvére történetét, hogy figyelmeztesse a fiatalokat, bárki kerülhet ilyen állapotba.

Ilyen az élete a kijárási tilalom idején a külföldön élő magyaroknak

Több európai országban már korábban bevezették a kijárási tilalmat - kint élő magyarok mesélnek arról, hogyan élik azóta mindennapjaikat. Romániában szerda dél óta csak engedéllyel lehet járkálni az utcákon, és ezt szigorúan ellenőrzik is. Olaszországban pedig már dolgozni is csak az mehet, aki létfontosságú munkát végez. Egy hete már sétálni is tilos.

Önkéntes karanténba vonult Angela Merkel

Már több mint 350,000 koronavírusos fertőzött van világszerte. Vasárnap a legsúlyosabban érintett európai országok mindegyikében, így Olaszországban, Spanyolországban és Németországban is csökkent az új fertőzések száma az előző naphoz képest. Közben önkéntes karanténba vonult a német kancellár. Angela Merkel azután döntött így, hogy kiderült, elkapta a fertőzést az orvosa, aki tüdőgyulladást megelőző oltást adott be neki.

Külföldön élő magyarok is alig hagyják el otthonukat a járvány miatt

Döbbenetes állapotok uralkodnak az olasz kórházakban: az intézmények megteltek, és még mindig tömegével érkeznek a súlyos állapotú betegek. Lélegeztetőgépből nincs szabad kapacitás, az orvosoknak és ápolóknak kell eldönteni, hogy kinek adják ezeket.

GULÁCSIÉK: Negyedik napja nem mozdulnak ki németországi otthonukból

Gulácsi Péter évek óta élete formájában véd, csapatával, az RB Leipziggel pedig történelmi sikert ért el azzal, hogy bejutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. Fogalma sincs, mikor focizhat újra, nagy a bizonytalanság a folytatásról. A koronavírus már német csapatokban játszó focistákat is megfertőzött.

Egy magyar orvos, aki külföldön lett sikeres

Egy sikeres magyar orvos, aki profi a szakmájában, nem fogad el hálapénzt, nagyon jól megél a fizetéséből, és a szabadidejében még arra is jut energiája, hogy könyvet írjon és norvégból fordítson. Dr. Lőrincz Balázs Bendegúz Magyarországon nem ismert, Németországban viszont szakmai körökben annál inkább, merthogy ott csinált karriert. Pedig sok év külföldi munka után hazajött, hogy inkább itthon dolgozzon, ki is nevezték klinikaigazgatónak, de végül a bürokrácia miatt inkább visszament Németországba. Vorák Anita Frankfurtban találkozott vele.

Újabb támadásoktól tartanak Németországban

Németország-szerte gyászolják a szerda éjjeli hanaui terrortámadás áldozatait. Pár hónapon belül ez már a harmadik rasszista indíttatású véres merénylet volt. A belügyminiszter szerint a radikalizálódó szélsőjobboldal egyre nagyobb kockázati tényezőt jelent, ami ellen meg kell erősíteni a rendőrséget.

Crohn-beteg: „Laura soha nem fogja feladni”

Laura sosem fogja feladni - ezt mondja az a Németországban élő magyar asszony, aki a legnagyobb támasza odakint a Crohn-beteg 28 éves asszonynak. A szülés után derült ki, hogy súlyos beteg, a magyar orvosok lemondtak róla. Férje gyűjtést indított, amikor kiderült, hogy Németországban megmenthetik az életét. A karácsonyt a családjával, 11 hónapos kislányával és férjével tölthette itthon. Egy német klinikán kezelik, a legnagyobb műtétje tavasszal lehet.

Budapest segítséget ajánlott a németországi állatkertnek

Részvétét fejezte ki és felajánlotta szakmai segítségét a Fővárosi Állat- és Növénykert a németországi Krefeld állatkertjének. A holland határhoz közeli Ruhr-vidéki város állatparkjának majomházában újév hajnalán tört ki tűz. Több tucat állat pusztult el, köztük főemlősök. A nyomozók azt gyanítják, hogy a kívánságlámpás néven ismert szilveszteri mini hőlégballonok okozhatták a tüzet. Ráadásul a majomházban nem volt tűzjelző.

Húsz ATM-et robbantott fel egy magyar banda Németországban

Húsz ATM-et robbantott fel egy magyar banda Németországbanénzkiadó automatákat robbantott fel egy magyar banda Németországban. Négy rablót a német, négyet a magyar rendőrök kaptak el. A bandatagok az automatákból zsákmányolt pénzt magyarországi cégeken keresztül mosták tisztára. Hogy visszaszerezhessék a vagyont, a rendőrök a házakat, autókat foglaltak le tőlük és a bankszámláikat is zárolták.

Arcon nyalta a kutyája, meghalt

Meghalt egy 63 éves német férfi, miután kutyája megnyalta az arcát. Egy veszélyes vírust kapott el az állattól. Szakértők szerint másfél millióból egy ember fertőződik meg ilyen baktériummal. A nyilatkozó állatorvos szerint a fertőzést úgy lehet elkerülni, ha a legkisebb sérülést is fertőtlenítjük, amit kutya vagy macska okozott.

Megölték a volt német elnök fiát

Halálra késelték Berlinben Németország egykori köztársasági elnöke, Richard von Weizsaecker fiát. Az 59 éves Fritz von Weizsäcker épp előadást tartott azon a klinikán, ahol főorvosként dolgozott, amikor beszéde közben egy férfi a közönségből rátámadt, egy késsel többször is megszúrta. A támadót elfogták, indítéka egyelőre ismeretlen.

Lövöldözés volt a németországi Halle zsinagógánál

Két ember meghalt a németországi Halléban, amikor fegyveres, katonai ruhába öltözött támadók lövöldözni kezdtek a város zsinagógájánál. Egyik áldozatukat a zsidó temetőnél ölték meg, a másikat pedig egy közeli kebabosnál, amelyre gránátot is dobtak. A támadók közül az egyiket sikerült elfogni a rendőröknek, társai még szökésben vannak.

Mi vár Terry Black gyermekeire?

Több, mint tíz évvel ezelőtt még egészen kicsikként láttuk utoljára Terry Black gyermekeit, viszont azóta már tinédzserek és az édesapjuk halála után most újra kamerák elé álltak. A Fókusz stábját németországi otthonukban fogadták, ahonnan hamarosan költözniük kell, mert óriási tartozásuk van, bár erről semmit nem tudtak.

Látványosan előretört a szélsőjobb Németországban

Látványosan előretört a szélsőjobb a vasárnap rendezett kettős tartományi választáson Németországban. Bár Szászországban Angela Merkel Kereszténydemokrata Uniója, Brandenburgban pedig a szociáldemokraták végeztek az első helyen, a második legnagyobb erővé mindkét tartományban az Alternatíva Németországért lépett elő. Bár kormányalakításra nincs esélyük, eredményük jelentősen megváltoztatta az eddigi politikai erőviszonyokat.

Ada Németországba költözik a gyerekeivel!

Ada 4 éve van együtt orvos szerelmével, Mátéval. Eddig többlaki életet éltek: Máté Nürnbergben, Ada Pesten, a fiúk pedig Ada szüleivel Angliában éltek. Bár gyakran látogatták meg egymást, most nagy lépésre szánták el magukat: összeköltöznek Németországban!

Először az édesanya próbált szerencsét, majd a család is követte Németországba

Sikeres intézményvezető volt, de elege lett, eldöntötte, hogy külföldön folytatja. Ennek nem mindenki örült a családban. Ott voltunk, amikor Eszterék elhagyták otthonukat és Németországba költöztek.

Hőség Nyugat-Európában is

Elviselhetetlen hőség sújtja Nyugat-Európát. Párizsban és az Egyesült Királyságban is új melegrekord várható, Németországban pedig a szárazság miatt olyan alacsony a Duna, hogy korlátozták a hajóforgalmat. Szakértők arra figyelmeztetnek, a jövőben még gyakoribbak lehetnek a hőhullámok.

5500-zal él több magyar Németországban, mint egy éve

Már 212 ezer magyar él Németországban, 5500-zal több, mint egy éve - a német statisztikai hivatal friss összesítése alapján. A Portfolió szerint egyedül Angliából jönnek többen haza, mint ahányan odaköltöznek, ezért összességében stagnál a kivándorlás Magyarországról. A KSH alig két hónapja még úgy becsülte, több a visszatérő, mint a Nyugat-Európába távozó magyar.

 

Legkisebb fiuk gyógyíthatatlan beteg, mégis hálát adnak a sorsnak, hogy a tenyerén hordozza őket

Ildikóék 3 és fél évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy búcsút intenek Magyarországnak. A család nem az ismeretlenbe érkezett, Ildikó szülei már 13 éve élnek a németországi Bergisch Gladbachban, de a tágabb családból is mindenki külföldön él. Öccse szintén Németországban, húga pedig Amerikában.

Angéla és két fia ismét költöznek, ezúttal egy tágasabb lakásba

Amikor a Murinai család tavaly kiköltözött Németországba, csak egy közeli településen találtak albérletet. Most viszont le tudtak csapni egy friesoythe-i kétszintes sorházi lakásra az ismerőseik közelében.

A családról készült korábbi riportokat ITT és ITT nézheti meg.

Összeütközött két, gyakorlatozó vadászgép Németországban

Összeütközött két, gyakorlatozó vadászgép Németországban, egy népszerű üdülőhely közelében, ráadásul az egyik repülő pár méterre egy óvódától csapódott a földbe. A szerencsétlenséget csak az egyik pilóta élte túl, noha mindkettőnek sikerült katapultálnia.

Klímatüntetők rohamozták meg a németországi szénbányát

Több száz klímatüntető megrohamozott egy szénbányát Németországban szombat délután, és a rendőrkordont áttörve el is foglalták azt. A hatóságoknak csak ma reggelre sikerült visszafoglalni a területet. A dulakodásban többen könnyebben megsérültek. A tüntetők a szénbányászat leállítását követelik, mert szerintük ez a fő felelőse a klímaváltozásnak.

ŐSZINTÉN: szeretett rendőr lenni, mégis kénytelen volt váltani

Burik Dorián Szolnokon volt rendőr, januárban szerelt le. Most egy építkezésen segédmunkás Németországban. Azt mondja, ott egy hét alatt keres annyit, mint itthon egy hónap alatt.

75 éve kezdődött a normandiai partraszállás

75 éve kezdődött a normandiai partraszállás, amellyel az angolszász szövetségesek újabb frontot nyitottak a náci Németországgal szemben Európa felszabadításáért. Az eseményről tartott megemlékezésen a kormány-és államfők mellett sok egykori veterán is részt vett - köztük több 90 év fölötti volt ejtőernyős is, akik korukat meghazudtolva megismételték 75 évvel ezelőtti ugrásukat az egykori frontvonalon.

Halálos balesetnél fotózókat szégyenített meg egy német rendőr

A6-os német autópályán kedden egy magyar kamionsofőr halt meg. A Nürnberg közelében történt baleset miatt óriási dugó volt. A sorban állók közül többen fotóztak, de az egyik rendőr egy idő után több ilyen sofőrt is számon kért. Nemcsak megszégyenítette, hanem 128 euróra - körülbelül negyvenezer forintra - meg is büntette őket.

Sok múlhat Németországon

Bár 28 tagállamban tartanak Európai Parlamenti választásokat május végén, egy ország eredményére mindenki kiemelten figyel majd. Németország belpolitikai erőviszonyai ugyanis nagyot változtak a 2015-ös menekültválság óta, és ez akár az egész kontinens jövőjét befolyásolhatja. Előfordulhat az is, hogy egy német politikus lesz Európa következő vezetője, de az is, hogy pont a német választók akadályozzák ezt meg.

Több magyar születik Németországban, mint néhány itthoni megyében

Már több magyar születik Németországban, mint néhány magyarországi megyében - a Portfólió friss összesítése alapján. 212 ezerre nőtt az oda vándorolt magyarok száma és rekordszámú, 1860 magyar gyermek jött világra ott tavaly. A pénzügyminiszter fél éve azt mondta, egyre többen térnek haza Nyugat-Európából a magyarországi béremelések hatására. A DK szerint azonnal be kell vezetni az egységes minimálbért az Európai Unióban.

Egy gyorséttermi fizetésből hárman élnek meg Németországban - visszamentünk Angéláékhoz

Angéla és két fia Lajosmizséről költözött Németországba. Visszamentünk hozzájuk és megmutatjuk, hogyan élnek hármasban. Bár Angéla diplomája szerint tanár, nem akar többet tanítani, elkezdett a webdizájnnal és a kiadványszerkesztéssel foglalkozni. Amíg ez nem indul be, a gyorséttermi fizetéséből tartja el hármójukat.
A családról készült korábbi riportot itt nézheti meg.

Egy

Murinai Angélát már láthatták az Isten veled, Magyarország korábbi adásában. Az asszony elveszítette a gyermekét majd a férjét, mégis ezek után hatalmas lelkierőről tett tanúbizonyságot, amikor úgy döntött, megvalósítja régi álmát és a fiaival külföldre költözik. Most elutaztunk Máltára, hogy megnézzük, hol tűnt el 2016 nyarán a tengerben Angéla fia. Gozo szigetére kellett átmenni komppal, hogy megtaláljuk a helyszínt.

Sokan nem csak a jólét reménye miatt hagyják el otthonaikat

Valaki a világ másik felén találja meg a számításait, másoknak pedig elég csak egy-két országhatárt átlépniük ahhoz, hogy megtalálják azt az életet, amire itthon vágytak. De sajnos nem csak a jólét vagy a kalandok reménye miatt hagyják el sokan az otthonaikat, hanem például egy olyan családi tragédia miatt, ami után már egyszerűen nem képesek a megszokott környezetben tovább élni. Isten veled, Magyarország 22:40-kor az RTL Klubon.

„A kormánypropaganda mélypontja” – interjú a német államminiszterrel

A kormánypropaganda eddigi mélypontjának nevezte a kormány legújabb, brüsszelező plakátkampányát a német, Európai Uniós ügyekért felelős államminiszter. Michael Roth tekintélyelvű törekvéseket lát a magyar kormány politikája mögött. A német miniszter budapesti látogatásán tárgyalt a kormány és civil szervezetek képviselőivel is.

Családi tragédiák után Németországba költöznek (részlet)

A következő adásban Angéla történetét mutatjuk be. A háromgyerekes feleségből kétgyerekes özvegy lett. Vajon a külföldre költözés segíthet gyermeke és férje elvesztésének feldolgozásában?
A teljes riportot ide kattintva nézheti meg.

Dévaványáról Németországba -  új fejezet egy család életében

Erika Dévaványán nőtt fel. Itt töltötte a kamaszkorát, de mindig is elvágyott innen. Csaba, Erika férje 12 éve kezdett kamionozni. Állandóan úton volt, kezdetben Magyarországon, aztán Európában. Oda ment, ahova küldték. Mivel Csaba most munkahelyet váltott, ahol rövidebbek a fuvarok, nem kell hetekig úton lennie, elhatározták, hogy kiköltözik hozzá a család. Erika és Csaba története Dévaványától a németországi Hockenheimig.

 

2762 hupikék törpike egy parkolóban

Nem mindennapi rekord született egy német kisvárosban, ahol összesen 2762 hupikék törpike lepte el az egyik helyi parkolót.

Felvétel készült egy német erőmű felrobbantásáról

Lélegzetelállító felvételek készültek arról, ahogy felrobbantottak egy szénerőművet Németországban. A létesítményt 5 éve zárták be, az üzemeltető cég most úgy döntött, többet nem is nyitják meg. Közben nemrég a német kormány egy olyan jelentést fogadott el, ami arról szól, hogy 2038-ig az összes szénerőművet bezárják az országban. 

Májátültetésre vár a két éves hangonyi kislány

Májátültetés vár egy két éves hangonyi kislányra, akiről tavaly nyáron derült ki, hogy rákos. A kislány műtétjére kis testsúlya miatt itthon nem vállalkoznak az orvosok, ezért felajánlották, hogy Németországban operálják. Az egészségbiztosító kifizeti ugyan a műtétet, de a kint tartózkodás költségét a rendkívül rossz anyagi körülmények között élő családnak kellene állnia. 

Háromszor többet kereshetnek a Németországban dolgozó magyarok

Az itthoni átlag majdnem háromszorosát kapják kézhez a Németországban dolgozó magyarok - ezt a G7 gazdasági portál számolta ki a német munkaügyi hivatal adataiból. Már 200 ezernél is többen élnek kint és egy év alatt több mint 5 százalékkal, havi 565 ezer forintra emelkedett a nettó átlagkeresetük.

Méteres hófalak, ítéletidő Európában

Meghalt egy kisfiú, mert rádőlt egy fa Németországban. A fát a rá nehezedő hó súlya döntötte ki. Több dél-német járást is katasztrófa sújtotta területté nyilvánították. Az embereket arra kérik, hogy kerüljék el az életveszélyessé vált erdőket. Lezárták Bajorország legforgalmasabb autópályájának egy szakaszát. Több százan rekedtek a hegyi területeken. Ausztriában is komoly gondot okoz a nagy mennyiségű hó, kollégánk, Bánhidi Lilla ezt személyesen is megtapasztalhatta.

Támadás német politikusok ellen

Bomba robbant a legnagyobb német ellenzéki párt, a szélsőjobboldali AFD egyik irodája előtt csütörtök éjjel. A környéken több lakás megrongálódott, ablakok törtek be. Közben ismeretlen hekkerek politikusok, köztük Angela Merkel kancellár személyes adatait hozták nyilvánosságra. A szivárogtatás hetek óta tarthatott, de a hatóságok csak most léptek az ügyben.

Hessen után: Merkel a vezéráldozat?

Vasárnap újra nagy pofont kaptak a német kormányzópártok, ezúttal a hesseni tartományi választásokon. Angela Merkel kancellárnak, a CDU elnökének egy éjszaka elég volt, hogy hétfőn bejelentse, nem indul újra a pártelnöki tisztségért, és a mostani lesz az utolsó német kancellári ciklusa is.

Merkel - megkezdődött egy korszak vége

Angela Merkel távozik pártja éléről és Németországot is csak a következő választásokig akarja vezetni. A kancellár hétfő délután jelentette be fokozatos visszavonulását a politikából, miután a vasárnapi hesseni tartományi választásokon sem sikerült megállítani pártja népszerűség-vesztését.

Istenes Bence szmokingban vezette a német döntőt

Bencét a német X-Faktor vezetésére pár hónapja kérték fel, azóta pedig már a döntőre is sor került. Bence szorgalmasan osztotta meg a szetteket - a hétvégi végső összecsapáson alkalomhoz illően szmokingot választott. Jó döntés! 

Istenes Bence őszintén mesélt németországi életéről

A műsorvezető élete igencsak sűrű lett az utóbbi időben, hiszen Magyarország és Németország között ingázik heti rendszerességgel.

ISTENES BENCE: „Nem akarom eljátszani, hogy profi vagyok németből!”

Sokan tudják már, hogy Istenes Bence nemcsak a Szenzációs Négyesnek és a hétfőn elkezdődött Survivornek, hanem a német X Factornak is házigazdája lett.  A Fókusz stábja arról kérdezte az immáron kétgyermekes apukát, hogy hogyan tud két nyelven is megfelelni a szakmában!

Ilyen volt a hivatalos Bud Spencer-Terence Hill fesztivál

Helyszíni beszámoló Németországból, ahol a magyar Spencer Hill Magic Band volt az egyik fő sztár és ahova tömegével jöttek a fanatikus rajongók.

Óriási készültség Chemnitzben

Tüntetők és rendőrök ezrei érkeztek Németország minden részéből Chemnitzbe, ahol újabb tömegdemonstrációkat tartanak. A keletnémet városban egy hete törtek ki zavargások, miután a gyanú szerint egy iraki és egy szíriai menekült halálra késelt egy német állampolgárt. A hatóságok hatalmas készültséggel próbálják elválasztani egymástól a menekültellenes és az antifasiszta tüntetőket.

Neonáci sokk Németországban

A nemzetiszocialista múltra különösen érzékeny német közvéleményt sokkolta a karlendítő neonácik látványa a chemnitzi zavargások alatt. A többezer fős szélsőjobbos tömeg egy halálos késelés után foglalta el a keletnémet város utcáit. A rendőrség két napon át tehetetlennek bizonyult velük szemben. A szurkálással egy szíriai és egy iraki menekültet vádolnak.

 

 Videóra vették a rendőrverést

Nagy közfelháborodást okozott Németországban egy amatőr videó, amin külföldiek vernek két német rendőrt. A járőrök egy líbiai fiatalt akartak őrizetbe venni, amikor három férfi - egy horvát, egy macedón és egy másik líbiai - rájuk támadt. A rendőrök nehezen tudtak úrrá lenni a helyzeten, a három támadó ellen eljárás indult.

A teljes videót ide kattintva nézheti meg.

Nem vizsgálják a náci őr múltját

Nem indul vizsgálat Németországban egy 95 éves férfi ellen, akit azért toloncoltak ki az Egyesült Államokból, mert egy lengyelországi koncentrációs tábor őre volt a II. világháborúban. Berlin szerint semmilyen dokumentumot nem találtak róla, mivel soha nem volt német állampolgár.

Segítség!:

Mókus üldözi - ezért kért segítséget a rendőröktől egy férfi a németországi Karlsruhéban. A járőrök ott termettek, és valóban találtak egy nagyon ragaszkodó bébimókust.

Újra lehet határellenőrzés

A magyar tranzitzónákhoz hasonló, zárt táborokat állítanak fel Németországon belül, és már a határról oda viszik ezentúl a menedékkérőket, erről egyezett meg tegnap este Angela Merkel és koalíciós partnere, a német belügyminiszter. Azt egyelőre senki sem tudja, hogyan szűrik ki a menedékkérőket, de a magyar kormányszóvivő arra számít, hosszabb-rövidebb ideig az unión belül is visszatérhetnek a határellenőrzések.

 

Istenes Bencének egy álma vált valóra!

Istenes Bence médiatörténelmet írt - a hazai után ő vezeti majd a német X-Faktort is! Erről és családjáról is kérdeztük!

Bréking: Istenes Bence lesz a német X-Faktor műsorvezetője!

A Survivor házigazdájának nem lesz teljesen új ez a terep, hiszen a túlélő reality előtt először az After X-ben tűnt fel az RTL Klub képernyőjén, majd a tehetségkutató negyedik évadától kezdve - három éven át - ő volt az X-Faktor műsorvezetője. Mától viszont nem a Fülöp-szigeteken, és nem is Magyarországon forgat, ugyanis Kölnben vezeti majd a német tehetségkutatót. Istenes Bence ezzel médiatörténelmet írt!

Öt nagymacska és egy medve szökött megy egy német állatkertből

Megszökött öt nagymacska és egy medve az áradás miatt elárasztott lünebachi állatkertből. A hirtelen lezúduló eső miatt rongálódott meg lakóhelyük, emiatt tudtak elszökni. Az oroszlánokat, a tigriseket és a jaguárt egy drón felvételei alapján fogták be, állatorvosok segítségével vitték vissza ketrecükbe.

Brutális tornádó pusztított Németországban

Ez volt minden idők egyik legnagyobb ilyen szélvihara azon a környéken. A tornádó fákat csavart ki a helyéről, utakat tett járhatatlanná és több, mint ötven otthont megsemmisített.

Elvennék az uniós támogatást

Elvenné az uniós pénz egy részét Németország azoktól a tagállamoktól, amelyek nem vesznek részt a menekültek szétosztásában és nem tartják be az unió alapelveit - a Financial Times szerint ezt javasolja majd a most alakuló német kormány.

Törőcsik Dani külföldön is nőcsábász?

Törőcsik Dani már a Konyhafőnök VIP első évadában is próbára tette magát, most pedig a Kifőzdében tért vissza, ahol egy különleges süteménnyel nyűgözte le a házigazdákat. Az Éjjel-Nappal Budapest egykori szereplője nemcsak a külföldi munkájába avatta be a nézőket, hanem magánéletéről is lerántotta a leplet.
 

XXI. század 2017-12-19


szerző:
2017.12.19. 23:30
Merkel kancellár: menthető még?

Már Németország is keresi önmagát. A szeptemberi választásokon egyszerre érte történelmi vereség mindkét nagy pártot, egy szélsőségesnek tartott párt lett a harmadik parlamenti erő Berlinben és két hónappal a választások után sincs új kormány. Ez az Európai Uniót is elbizonytalanítja.

A vihar halálos áldozatai

Halálos áldozatai is vannak a Közép-Európán végigsöprő viharnak. Csehországban és Lengyelországban 2-2 ember, Németországban pedig egy vesztette életét. Hamburg belvárosát elöntötte a megáradt Elba. A legtöbb gondot mindenhol a viharos szél okozta.

Story Extra 2017-08-03


szerző:
2017.08.03. 17:25
Második napja tartanak a zavargások

Heves összecsapások voltak a globalizáció-ellenes tüntetők kemény magja és a rohamrendőrök között Hamburgban, ahol a legfontosabbnak tartott országokat tömörítő G20-asok csúcstalálkozóját tartják. A német kikötővárosban második napja tartanak a zavargások. Legkevesebb 100-an megsérültek, köztük rendőrök is, többen súlyos állapotban vannak.

 

Csacsi-műhely a jobb cégvezetőkért

Különleges módját találta ki egy német vállalkozó a cégvezetők képzésének. Szerinte az állatokkal való jó viszony jobbá teszi az embereket, ezért szamarakat használ a vállalati főnökök kapcsolatépítési képességének javítására. Egy nyugat-németországi településen üzemel a csacsi-műhely. A munkahelyükön nagy tekintélyű, esetleg rettegett vezetők sétáltatják, legeltetik, tisztogatják a szamarakat. A tulajdonos szerint a szamár csökönyös állat, az igazgatók vele megtanulhatják, hogyan legyenek megértők, és türelmesek.

 

Németországban van a világ legnyugisabb állása!

A Velveten olvasható a világ legjobb állásáról egy cikk. A munkavégzés helye Németországban van egy kis üdülőfaluban Berlin és Cottbus között félúton. Ezen a is falun folyik keresztül a Spree folyón, ahol a postásnak egy kis ladikkal kell kézbesíteni a leveleket. A munka továbbá azért sem megerőltető mert a faluban mindössze alig kétszázan laknak, valamint az egész falu úgy néz ki mintha valami meséből pottyant volna elő.

Alföldi svábbogárra cserélné a húsvéti nyuszit?

A különböző nemzeteknek különböző húsvéti hagyományaik vannak, Annáék pedig összegyűjtöttek néhányat. Ausztráliában például utálják a nyulat, ezért nyuszi helyett egy bilby nevezetű erszényes vette át a tapsifüles szerepét. Kiderült, hogy Anna perfektül beszél németül, és még eszkimó ősei is vannak.

Napszimulátor új üzemanyaghoz

A világ legnagyobb mesterséges Napja - így hirdetik hangzatos túlzással a Németországban csütörtökön felavatott különleges fényszerkezetet, amelynél jelenleg nincs erősebb a Földön. Ez valójában egy napszimulátor, amely irtózatos hőt képes célirányosan termelni. Ezzel akarnak üzemanyagot előállítani repülőgépek számára.

Jégbefagyott rókát találtak Németországban

Jégbefagyott rókát találtak Fridingenben, Németországban. A szerencsétlenül járt állat alatt valószínűleg beszakadt a Duna vékony jege, a róka pedig megfulladt. Ahogy egyre hidegebb lett, az állat teteme, akárcsak egy fosszília a jég fogságába esett.

Istenes Bence Németországra gyúr?

A Való Világ powered by Big Brother és az X-Faktor műsorvezetője nemrég különös képek posztolásába kezdett a közösségi oldalán, melyből ismét kiderülhetet számunkra, hogy Bence az örök nyughatatlanok táborát erősíti és amiből arra is rálehet jönni, hogy mivel tölti a szabadidejét újabban a sztár.

Öngyilkos merénylet Németországban

Öngyilkos merénylő robbantott a dél-németországi Ansbach településen - 15-en megsérültek, az egyetlen halálos áldozat a merénylő volt. Egy zenei fesztivál helyszínére akart bejutni hátizsákjával, de nem engedték be, akkor hozta működésbe a robbanószerkezetet. A 27 éves szír merénylőről annyit tudni, hogy menekültként érkezett Németországba, de nem kapott menedékjogot, és Bulgáriába akarták visszatoloncolni. Telefonján a rendőrök találtak egy videót, amelyen hűséget esküdött az Iszlám Államnak, de a hatóságok még vizsgálják, hogy valóban kapcsolatban állt-e terrorszervezettel.

Újabb merénylet Németországban!

Valószínűleg iszlamista öngyilkos merénylet történt Ansbachban vasárnap éjjel. Egy 27 éves szíriai férfi robbantotta fel magát a bajor településen, ő meghalt, tizenkét ember megsérült. Egy zenei fesztiválra ment, ahová nem jutott be, hisz nem volt jegye – amikor visszafordították, felrobbantotta magát. A férfi két éve érkezett Németországba, menedékkérelmét elutasították, állítólag korábban már többször próbálta megölni magát.  Részletek és a helyszínen készült felvételek az esti Híradóban és folyamatosan az RTL Híradó online oldalán.

 

Baltával és késsel támadt az utasokra

Baltával és késsel támadt rá egy hong kongi családra egy 17 éves afgán menekült egy vonaton hétfőn este Németországban. A négytagú családon kívül még három embert sebesített meg menekülés közben. A rendőrök üldözőbe vették, és miután a fiú rájuk támadt, lelőtték. A támadás után az Iszlám Állam terrorszervezet közölte: egyik katonájuk volt a tinédzser.

Megmutatjuk, hogyan élnek a magyar prostituáltak Bremerhavenben

Riporterünk egy hetet töltött el Bremerhavenben. Nem a legnagyobb német kikötő miatt ment, és nem is azért, hogy az EU tagságról kérdezze a helyieket. Arra volt kíváncsi, hogyan élnek azok a magyar nők, akik a helyi törvények szerint teljesen jogszerűen áruba bocsátják a testüket.

Halálos árvizek Európában

Egy nap alatt hat ember halt meg az Európa több országát érintő esőzések miatti árvizekben. Öten - köztük egy anya, a lánya és az unokája - Németországban, egy idős nő pedig Franciaországban fúlt vízbe. Többen eltűntek. Az elmúlt 100 év legsúlyosabb árvízhelyzete alakult ki Franciaország középső részén, ahol katasztrófahelyzetet hirdetettek ki.

Halálos viharok Nyugat-Európában

Négy ember, köztük egy 13 éves kislány halt meg az ítéletidőben Németország déli részén. A meteorológusok szerint évtizedek óta nem pusztított olyan erős vihar, mint vasárnap este Baden-Württemberg és Bajorország területein. Franciaországban egy három éves gyerek fulladt meg a vízzel elárasztott alagsorban.

Törökország/EU: ki zsarol kit?

Angela Merkel német kancellár, aki a 80 milliós Németország és kimondva, ki nem mondva, az Európai Unió élén szembe került egy másik 80 milliós ország, Törökország elnökével, Erdogannal. Aki pontosan tudni véli, hogy a menekültek ügyében az Unió kiszolgáltatott neki – kérdés, hogy meddig akar, meddig tud elmenni: azonnali vízummentességet akar és főleg azt, hogy nemhogy külföldről, de még Törökországból se szóljon bele senki abba, hogy miféle szigorú elnöki hatalmat akar megvalósítani. Feszültség van. Oldható?

Nagyot bukott Merkel pártja

Nagyot bukott Angela Merkel pártja a vasárnapi tartományi választásokon. A pár éve alakult bevándorlásellenes párt viszont kiugróan szerepelt, egy tartományban a második helyen jutottak be a helyi parlamentbe. A regionális választásokat a voksolók gyakorlatilag mindenhol a német kormány menekültügyi politikájáról szóló népszavazásként fogták fel.

Bestseller lett a Mein Kampf Németországban

Ha hiszik, ha nem, ez egy idei hír: viszik Hitlert, mint a cukrot! Azt is elmagyarázzuk, hogy egyesek szerint ez miért jó és fontos.

Testvére ölhette meg a milliomos nőt

Erődítmény szerű otthona, a kamerák és a biztonsági személyzet sem volt elég, hogy megvédjen egy Münchenben élő magyar származású milliomos nőt. A rendőrök szerint testvére ölhette meg. A férfi kiment hozzá látogatóba, és a gyanú szerint megfojtotta. A nő holttestére február elején, bútorszállítók találtak rá. A német rendőrök magyar kollégáiktól kérték, hogy fogják el a feltételezett gyilkost. Két nappal később Garán, egy Bajához közeli kis faluban kapták el.

Frontálisan ütközött a két vonat

Legkevesebb kilenc halottja van a reggeli németországi vonatbalesetnek, amely Münchentől 60 kilométerre délre történt. Két vonat ütközött frontálisan egy olyan szakaszon, ahol csak egyetlen nyomtáv van. Mivel a baleset egy kanyarban történt, azt feltételezik, hogy a mozdonyvezetők nem látták egymást és nem fékeztek. A szerencsétlenségben 100-an sebesültek meg, 50-en súlyosan. Két utast nem találnak. Magyar érintettről nem tud a Külügyminsztérium.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való