KERESÉS search-close

NAV

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "NAV"

Családi ház pincéjében működött az illegális dohánygyár

Illegális dohányfeldolgozóra csapott le a NAV. Információink szerint a Szabolcs megyei Kékcsén, egy családi ház pincéjében működött az üzem. A NAV több mint 400 kiló cigarettadohányt és az aprításhoz, valamint a zacskózáshoz szükséges eszközöket foglaltak le a pénzügyőrök. Költségvetési csalás miatt nyomoznak. 

Luxusvillájából vitték el a rendőrök az adócsalót

Háromszázmilliós villából vitték el a NAV nyomozói azt a vállalkozót, aki hét cégből álló adócsaló szervezetet irányíthatott. A gyanú szerint a vállalkozások csak papíron végeztek építőpari tevékenységet¸ valójában számlázás volt a feladatuk. A cégeken csaknem négymilliárd forint folyt át, a gyanúsítottak több, mint 400 millió forint adót csalhattak el.

Fészerben készültek a hamis ruhák

Fészerben készültek a hamis ruhák – márkahamisítókra csaptak le a pénzügyőrök egy Somogy megyei faluban. A helyi polgárőrökkel közösen ellenőriztek, amikor a jelentős mennyiségű hamis ruhára bukkantak: pólókra, pulóverekre, nadrágokra és cipőkre. A hamis márkajelzések előállítására alkalmas eszközöket, szitanyomót, vasalót, varrógépet is megtalálták és lefoglalták. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal iparjogvédelmi és szerzői jogok megsértésének gyanúja miatt indított nyomozást.

7 milliárdos állami támogatás felhasználása ügyében nyomoz a NAV!

Egy kecskeméti vállalkozót és három társát letartóztatták, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják őket. A  vállalkozás 7 milliárd forint állami támogatást kapott, a 24.hu információi szerint, ennek felhasználása miatt indult az eljárás. Tavasszal a NAV hatástalan kézfertőtlenítők miatt razziázott a cégnél, korábban pedig innen szállítottak fertőzött ásványvizet az országos vérellátó szolgálatnak.

Luxusingatlanokat, több tízmilliós terepjárókat és még egy hajót is zár alá vettek az adónyomozók

Luxusingatlanokat, több tízmilliós terepjárókat és még egy hajót is zár alá vettek az adónyomozók egy csalással gyanúsított társaság tagjaitól. A másfél milliárd forint értékű vagyonra - a NAV szerint - a bűnszervezet tagjai úgy tettek szert, hogy munkásszállásokat üzemeltettek, lakásokat és üzleteket adtak ki, de a bevétel egy részét eltitkolták. A szervezet vezetői 16 évre is börtönbe kerülhetnek.

Az ügyfélszolgálatok helyett az online ügyintézést ajánlják

Az ügyfélszolgálatok felkeresése helyett az online ügyintézést ajánlja az embereknek a NAV.

27 millió forint értékű adózatlan cigarettát találtak

Csaknem 27 millió forint értékű csempészett cigarettát találtak a NAV munkatársai egy teherautóban, az M3-as autópályán.

Raktárban gyártották a cigit, 6 millió szálat foglalt le a NAV

Illegális cigarettagyárat számolt fel a NAV Budapesten. Egy bérelt raktárban gyártották a cigit nagyüzemben – 6 millió szálat foglaltak le. A dohányüzemben több tucat külföldi munkás élt és dolgozott bezárva, ők a raktárépületet sem hagyhatták el. A bűnszervezet irányítóit egy nemzetközi akcióban fogták el, már letartóztatásban vannak. Csaknem 1 milliárdos kárt okoztak.

ILLEGÁLIS CIGARETTAGYÁR: 1 milliárdos kárt okoztak Magyarországon

Ebben az 1800 négyzetméteres bérelt raktárban működött az illegális cigigyár egy budapesti ipartelepen. Javában zakatoltak a gépek, amikor a NAV kommandósai lecsaptak az üzemre. Az üzemben több tucat külföldi munkás dolgozott. Ők ott is éltek a csarnokban, az épületet ugyanis nem hagyhatták el, bezárták őket. Élelmet azok vittek be nekik, akik a cigaretta-alapanyagot szállították a gyártáshoz.

Több tízmillió forint értékben loptak a bűnjelraktárból a NAV dolgozói

Több tízmillió forint értékben loptak a NAV bűnjelraktárában az ott dolgozók - ezt állítja egy férfi, akinek korábban az volt a munkahelye. Az RTL híradónak azt mondta: dohánynak, ruháknak, és autóalkatrészeknek is nyoma veszett. Minderre figyelmeztette feletteseit, nem sokkal később azonban egy titkosszolgálati átvilágítás után tőle vált meg a hivatal.

Az OLAF és a NAV is nyomoz a sportnapok ügyében

Nyomoz az Európai Unió csalás elleni hivatala és a NAV is a hátrányos helyzetű településeken szervezett sportnapok ügyében. Az ügyet februárban hozta nyilvánosságra Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Egy alapítvány 450 millió forintot kapott az egészséges életmód népszerűsítésére, de volt olyan rendezvényük, amin csak néhányan fociztak egy gumilabdával, egy másikon pedig a résztvevők műanyag kannákat kerülgettek biciklivel.

Az FBI segített elfogni egy magyar számlagyár vezetőjét

Los Angelesben az FBI kapta el egy magyar számlagyár vezetőjét! A harmincas éveiben járó férfi számítógépes szolgáltatásokat, szoftverfejlesztést végző cégeknek adott számlát úgy, hogy munkát nem végzett. A NAV százmilliós házakat, luxusautókat és tucatnyi drága órát foglalt le. A szervezet vezetője az Egyesült Államokban, kiadatási őrizetben várja, hogy hazahozzák.

Luxusautókat és 140 millió forint készpénzt foglaltak le a bűnszervezettől

Drága ingatlanokat, luxusautókat és 140 millió forint készpénzt foglaltak le egy pécsi központú bűnszervezet tagjaitól a NAV nyomozói. A gyanú szerint nagyértékű mobiltelefonokat hoztak be Ausztriából, majd eladták azokat, de adót nem fizettek. 4 milliárdos kárt okozhattak az államnak. A bűnszervezet hat vezetőjét letartóztatták, vagyonukat lefoglalták.

Három politikus is érintett a nyomozásban

A NAV leállította, az ügyészség most újraindította azt a nyomozást, amelyben három fideszes politikus, Mengyi Roland, Simonka György és Varga Gábor is érintett. Hadházy Ákos független képviselő tett feljelentést, mert szerinte a parlamentben korábban egymás mellett ülő 3 képviselő megbeszélte, hogyan osszák le egy pályázat uniós forrásait.

A NAV is érintett lehet a Microsoft vesztegetési ügyében

A NAV, az Országos Rendőr-főkapitányság és az Oktatásfejlesztő Intézet is érintett a Microsoft vesztegetési ügyében - ez áll az amerikai tőzsdefelügyelet jelentésében. A korábbi amerikai igazságügyi vizsgálat, amelynek nyomán 25 millió dollárra büntették a Microsoftot, még nem nevezte meg az állami szerveket, amelyek szerintük vesztegetés után vásároltak szoftvereket. A magyar kormány az újabb jelentés után is kitart amellett, hogy minden szabályosan történt.

Adóbevallás határidő!!

Hétfő éjfélkor lejár az adóbevallás határideje. Egyelőre az adózók nagyjából harmadáról, 2 millió emberről tudni, hogy látta a tervezetet. Idén először az egyéni vállalkozóknak is készítettek bevallást, de nekik mindenképpen ki kell egészíteniük. A többieknek is érdemes átnézniük a dokumentumot, az adózókat terheli a felelősség minden hiányosságért. 

NAV-nyomozás két párt ellen

Már az adóhivatal is nyomoz a Párbeszéd és a Momentum ellen. A kormánypárti Magyar Nemzet írta meg, hogy a két párt gazdálkodása miatt az Állami Számvevőszék feljelentést tett, amelyet az ügyészség a NAV-hoz  továbbított. A két pártnál híradónknak azt mondták: őket még nem értesítették a költségvetési csalás miatt indult eljárásról. A Fidesz szerint ha szabálytalanok voltak, viselniük kell annak következményeit is.

A kocsimosó automatákat is bekötnék a NAV-hoz

A kocsimosó- és parkolóautomatákat is beköthetik a NAV-hoz - erről beszélt a Magyar Nemzetnek a pénzügyminiszter.

 

Nem állnak le a csalók NAV adatlopás banki adatok

Már nem nyomoz a rendőrség az adóhatóság nevében érkező hamis e-mailek ügyében. Pedig a NAV szerint hiába figyelmeztetnek, a csalók továbbra sem álltak le. Még most is naponta küldenek olyan email-eket, amelyekben adóvisszatérítés lehetőségével kecsegtetnek, pedig valójában a banki adatok megszerzése a céljuk. Vagyis, aki az állevelekre válaszul megadja a személyes adatait, kifoszthatják a csalók.

Félmilliós nyomravezetői díj az ál-NAV-os rablókért

Félmillió forint nyomravezetői díjat ad a rendőrség a fegyveres NAV ellenőröknek öltözött rablókért. Júniusban három rabló egy telephely előtt állított meg egy kamiont. Tudhatták, hogy a sofőrnél sok pénz van. Adóellenőröknek adták ki magukat. Miután a kamionos félreállt, fegyvert szegeztek rá, megfenyegették és elvették a pénzét.

Pénzügyőrnek öltözve rabolták ki egy kamion sofőrjét

Pénzügyőrnek öltözött támadók rabolták ki egy teherautó sofőrjét Törökbálinton. Ez még a nyáron történt, de a három férfit most kamera fevételek alapján keresi a rendőség. Több mint három milliót zsákmányoltak. Úgy tettek mintha ellenőriznék áldozatukat, de fegyvert fogtak rá, és megfenyegették.

Éppen egy pénzügyőr lába elé dobta ki a csempészcigit

Éppen egy pénzügyőr lába elé dobta ki a csempészcigit egy nő a Borosod megyei Sajóvámoson, mikor a NAV nyomozói át akarták kutatni a házát. A pénzügyőr telefonjával videóra is vette, ahogy a szűk fürdőszobaablakon keresztül kituszkolja a cigis-kartonokat az épületből. Összesen 160 doboz csepészcigarettát és két kiló vágott dohányt találtak az asszonynál.

 

A NAV nevében verik át az adathalászok az embereket

Hivatalos üzenetnek tűnik, mégsem az. Adóvisszatérítés lehetőségével kecsegtetnek, de valójában csak a gyanútlan felhasználókat próbálják adathalászok átverni. A személyes adatok mellett, leginkább a bankszámlaszámok és jelszavak megszerzése a céljuk. Rosszul jár, aki a NAV nevében küldött állevelekben szereplő linkre kattint, adóvisszatérítés helyett kifoszthatják a csalók, ha megadja az adatait.

2500 madártetemet találtak egy autóban az M7-esen

Védett madarakat akartak Olaszországba csempészni. Több mint 2500 tetemet talált a NAV egy román rendszámú autóban az M7-es autópályán. A madarak eszmei értéke 64 millió forint.

Menzapénzzel csalhatott a NAV-os

Gyereke menzapénzével csalhatott egy nyíregyházi NAV-os. A Blikk írta meg, hogy a kormányhivatalnok két éven át szociális alapon igényelt kislányának ingyen ebédet, pedig erre nem volt jogosult, mivel havonta 300 ezer forintot kereshetett.

Győzike szakemberek nélkül már börtönben lenne?

Győző győzött. Hosszas várakozás után most befejeződött a NAV által indított eljárás Gáspár Győző ellen, így Győzike mégsem megy börtönbe.

 

Lángolt a NAV-hivatal teteje


szerző:
2018.06.08. 18:03
Lángolt a NAV-hivatal teteje

Mintegy 300 négyzetméteren lángolt a veszprémi NAV egyik hivatala ma hajnalban. Három órába telt mire a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat. A tető szinte teljesen megsemmisült. A helyiek szerint villámcsapás okozhatta a tüzet. Csak a biztonsági őr volt bent, amikor felcsaptak a lángok, de még időben elhagyta az épületet.

NAV TŰZ: Három órába telt mire megfékezték a lángokat

Teljesen leégett a NAV egyik veszprémi hivatalának teteje pénteken hajnalban. Úgy tudjuk egy villámcsapás okozta a tüzet, melyben 300 négyzetméternyi területen a tető szinte teljesen megsemmisült.

Tállai: elvégeztem a feladatokat

Elvégezte a rábízott feladatokat – ezzel indokolta távozását az adóhatóság éléről Tállai András. Két és fél évig vezette a NAV-ot. Egyik legnagyobb sikerének azt tartja, hogy ügyfélbarát hivatalt épített ki, ahol szívesen dolgozik a megbecsült szakembergárda.

Illetéket kellett volna fizetnie?

Illetéket kellett volna fizetnie Semjén Zsoltnak a vadászatai után a Transparency International szerint. Úgy látják ugyanis, hogy ha a vadászatok nem minősülnek adóköteles jövedelemnek, akkor az ajándékba kapott utazásokat be kell jelenteni, és az értékük után 18 százalékos illetéket kell fizetni.

Győzikét sok mindenre megtanította ez elmúlt egy év

Szinte napra pontosan egy éve folyik az Gáspár Győző eljárás ellen, és azt mondja, tanulságos év volt. Kiderült, kire számíthat, és ki fordult el tőle. De Győzike nem csügged, nagy tervei vannak a jövőre nézve, amiket el is árult nekünk!

Ma még lehet kérni a postázást

Ma éjfélig kérhető az adóbevallás postázása. Ezt mostanáig több mint 600 ezren igényelték, számukra ma kezdték meg a dokumentum kézbesítését. Az ügyfélkapuval rendelkező többség az adóhatóság honlapján már ellenőrizheti a tervezetet, amely alig több mint két hónap múlva automatikusan bevallássá válik.

MINT A KRIMIKBEN: állig felfegyverzett kommandósok intézkedtek

Bűnszervezetet leplezett le a NAV. Használt autókat behozó, majd az adót elkerülő társaságot számoltak fel. Íme: az akció!

Fantomiskolákkal csalhattak Nyíregyházán

A gyanú szerint alapítványi iskolákat hoztak létre, de sokkal több állami támogatást vettek fel, mint ahány diák valójában náluk tanult. Több tucatnyian valószínűleg csak papíron voltak az iskola diákjai. A NAV költségvetési csalás miatt nyomozást indított az ügyben.

A legfontosabb NAV határidők


szerző:
2018.02.27. 08:04
A legfontosabb NAV határidők

Milyen határidőket kell tartanunk és melyek a legfontosabb adóbevallást érintő változások idén? Erről beszélgettünk szakértőnkkel, dr. Kis Péter Andrással!

Trükközhetnek a béremeléssel

Holnaptól ellenőrzést indít a munkaügyi hatóság az adóhivatallal, hogy a minimálbéresek megkapták-e az idei kötelező emelést. A munkaadók ma éjfélig beküldött elszámolásai alapján vizsgálódnak majd.

Illegális szeszfőzde Polgáron

Az ország egyik legnagyobb illegális szeszfőzdéjét leplezték le a Nemzeti Adó - és Vámhivatal nyomozói. Polgáron egy garázsban 30 hektoliter alapanyagot, ízesítőt és színezékeket találtak, a lefoglalt szeszről kiderült, mérgező anyagokat is tartalmaz. A NAV két férfi ellen költségvetési csalás és orgazdaság miatt indított nyomozást.

 

Koporsókat is lefoglaltak a végrehajtók

Több mint kétmilliárd forinttal tartozik az adóhivatalnak egy budapesti férfi, ő vezeti a NAV friss adóslistáját. A tavalyi utolsó negyedévben 76-an kerültek fel a szégyentáblára. Az adóhivatal árverési oldalán teszi közzé azokat a holmikat, amit a végrehajtók elkoboztak az adósoktól. A tételek között menyasszonyi ruha, de még koporsó is van.

Zárolták a szekta székházát

Zár alá vette a szcientológusok budapesti székházát a NAV. A Nemzeti Nyomozó Iroda tavaly októberben tartott házkutatást a magát egyháznak nevező szervezet központjában, miután több panasz érkezett az egykori tagoktól. Sajtóhírek szerint a hatóságok azt gyanítják: törvénysértő lehet az, hogy róluk különösen érzékeny személyes adatokat gyűjthettek és tároltak.

2 milliárd közpénz tűnt el

Hiába próbálta behajtani a kamupártokra kiszabott bírságot a NAV, majdnem kétmilliárd forintot 4 év alatt sem sikerült. A Fidesz szerint azzal, hogy a párt vezetői jövőre már saját vagyonukkal felelnek, beszedhetőek lesznek a bírságok.

 

Törvénytelen a „házi” üzemanyag

Rántott húsra hasonlító olajszag buktatta le a csaló autóst Pécsen! A napokban fogott el a NAV egy sofőrt, aki étolajtartályt szerelt kocsija motorterébe, hogy így spóroljon az üzemanyaggal.

Csúszik az automaták bekötése

Két hete lejárt a határidő, mégsincsenek bekötve az ital- és ételautomaták az adóhivatalhoz. A feladatért felelős Magyar Posta szerint a folyamat ütemezetten zajlik, de azt egyelőre nem tudják, hogy mikorra fejeződhet be.

 

Gáspár Győző visszakapja vagyonát

Sokan legyintettek, amikor az adócsalással gyanúsított Gáspár Győző fellebbezett. Jelenleg a Kúria neki adott igazat, és az egész eljárást meg kell ismételni. Jelen állás szerint sérülhetett Gáspár Győző tisztességes eljáráshoz való joga is. De, mi lesz azzal a sok pénzzel, amit a NAV lefoglalt?

 

Jogellenesen blokkolták a külföldi online kaszinók weblapjait

Éveken át jogellenesen blokkolta a külföldi online kaszinók weblapjait a Nemzeti Adó és Vámhivatal egy szerdai - nem jogerős - bírósági döntés szerint, és nem szabályos az sem, ahogy az online kaszinók üzemeltetésének jogát odaítélték Andy Vajnának.

 

Győzike felháborodva és értetlenül áll a történtek előtt

Gáspár Győző bútorait nyílt árverésre bocsájtja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, hatalmas adótartozásra hivatkozva. Győzike felháborodva és értetlenül áll a történtek előtt.

Viszik Győzike jakuzziját is

Adótartozás miatt elárverezi a NAV december elején Gáspár Győző bútorait - erről írt a Blikk. Gáspár Győző a Fókusznak azt mondta: nem érti, hogy mit akar tőle az adóhatóság, mert szerinte ő nem bűnöző, amíg a bíróság ki nem mondja azt.

 

Miért viszik el Gáspár Győző bútorait?

Gáspár Győző úgy érzi, egy népmese szerencsétlen főszereplője lett. Áprilisban kétszáz kommandós csapott le a showman házára, most pedig az adóhatóság elárvereztetné a bútorait. Harmincnyolc millió forintot szeretnének behajtani rajta, Győző nem érti miért.

Fókusz 2017-11-14


szerző:
2017.11.14. 17:20
GÁSPÁR GYŐZŐ:

Áprilisban kétszáz kommandós csapott le Győzike házára, ahol házkutatást tartottak. Győző akkor értetlenül állt a történtek előtt. Most tovább gyűrűzik Gáspár Győző NAV-os botránya. A showman bútorai kerülnek árverés alá. Adótartozása miatt kezdte el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a végrehajtást.

110 millió forintnyi marihuánát fogtak

Az egyik kocsi egy utánfutót szállított, annak a padlójából került elő több mint negyven kilónyi drog. Néhány órával később egy másik teherautót kutattak át, ami hivatalosan ajtókat szállított. Azokból került elő 11 kilónyi indiai kender.

Tállai szólt, olcsóbb a benzin

Tállai András elintézte. A NAV elnöke a Facebookján jelentette be, hogy miután körzetének, Mezőkövesdnek lakói jelezték felé, hogy drága az üzemanyag, egyeztetett a MOL-lal és csökkentették az árakat.

Két és fél milliárdos csalás

Több mint két és félmilliárdos csalás miatt csaptak le a NAV-osok egy őrzővédő cégre és munkaerő közvetítőkre. A gyanú szerint a cég a közvetítőkön keresztül úgy foglalkoztatta az alkalmazottait, hogy a vagyonőrök után senki sem fizette a terheket. Az ügyben 26 gyanúsított van, köztük cégvezetők, nyolcan már előzetesben vannak.

Panelban lakik a legnagyobb adós

Egy panelházban lakik a legnagyobb magyar adós magánember. Tartozása meghaladja az 1,2 milliárd forintot. Az szomszédok nem nagyon ismerik a férfit, ritkán látják.

 

Az ügyész is előzetesbe került

Több tízmillió forintot tehettek zsebre a vesztegetéssel gyanúsított hivatalnokok. Pénzügyőrök, ügyész és ügyvéd is van a hat gyanúsított között, öten közülük előzetes letartóztatásba kerültek. A gyanú szerint nyomozások adatait adták ki, pénzért. Az ügyész korábban főként kábítószeres ügyeket vitt, volt felesége is a gyanúsítottak között van. 

Győzike a lányainak adta a 194 milliót?

Hogyan foglalhatta le az adóhatóság azt a 194 millió forintot egy budapesti bank széfjében, ami Gáspár Győző állítása szerint a lányai pénze? Kiadhatta-e a bank az információt a NAV munkatársainak, arról hogy a Gáspár családnak hol és mennyi vagyona lehet? Győző az igazát keresi, és reagál a lapokban megjelentekre. És ide kattintva hosszabban nyilatkozik.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Házkutatás Simicska cégénél

Házkutatást tartottak az adónyomozók Simicska Lajos plakátcégénél költségvetési csalás gyanúja miatt. A Magyar Idők már a múlt héten megírta, hogy nyomoznak a cég ellen a Jobbik plakátkampánya miatt. Az adónyomozók viszont adminisztrációs hiba miatt épp ennek a kampánynak az anyagát nem tudták elvinni. A plakátok miatt a Fidesz már törvénymódosítást is kezdeményezett és tudni szeretné, hogy mennyit fizetett értük a Jobbik. Az ellenzéki párt válaszul nyilvánosságra hozta, hogy pontosan hány plakátot helyeztettek ki. 

Mindent ledaráltak, ami hamis

Több millió forint értékű hamis autóalkatrészt, valamint autódiagnosztikai termékeket semmisített meg a NAV. A teherautónyi alufelnit, valamint alkatrészeket egy soroksári hulladékfeldolgozóban darálták le, a hamisítás elleni világnapon.

3 éves kislányával menekült a nyomozók elől

Három éves kislányával és élettársával a kocsiban menekült az őt üldöző nyomozók elől egy 37 éves nyíregyházi férfi. A NAV nyomozói házkutatásra érkeztek, de amikor meglátta őket, kocsiba pattant és menekülőre fogta. Végül elkapták. Kiderült, hogy országosan körözték. A lakásában több millió forint értékű csempészárura bukkantak.

HATÁRIDŐ!: Adóbevallás


szerző:
2017.05.22. 11:11
HATÁRIDŐ!: Adóbevallás

Ma jár le a személyi jövedelemadó-bevallás határideje. Az idén először  a NAV mindenkinek elkészítette a bevallás tervezetét, amit utoljára még ma lehet ellenőrizni és kiegészíteni. Akinek ügyfélkapuja van, azon keresztül mindent elintézhet. Néhány posta hosszabb nyitva tartással üzemel.

Késsel rabolták ki a fiút - Reggeli Híradó 17-05-22

Késsel raboltak ki egy 14 éves fiút, Budapesten. Az áldozat egy buszról szállt le, amikor a három rabló megszólította, majd elvették a pénzét. | Ma jár le a személyi jövedelemadó-bevallás határideje. Az idén először a NAV mindenkinek elkészítette a bevallás tervezetét, amit utoljára még ma lehet ellenőrizni és kiegészíteni. | 50 helyett 9 millió forintot költöttek az 56-os emlékév himnuszára. Ez azután derült ki, hogy az Index kiperelte a XXI. századi intézettől a szerződéseket.

Zugtrafik volt a telefonboltban

Potencianövelőt és csempészett cigit is árultak egy budapesti telefonboltban. A piaci csalókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei buktatták le. A Magyarországon nem forgalmazott, valószínűleg hamis áru feketepiaci értéke 70 millió forint. A zárjegy nélküli cigiért pedig öt milliós bírságot kapnak az üzlet tulajdonosai.

Gáspár Győző nem tartja magát adócsalónak

Csütörtök reggel hat óra előtt egy perccel érkeztek a NAV munkatársai Gáspár Győzőhöz. A környéket gépfegyveres rendőrök biztosították. Ezzel egy időben Evelin otthonában, Győzike testvérénél, anyósánál, sofőrjénél, felesége testvérénél is megjelentek. Hogy, mi okozta a bajt? Erre Gáspár Győző őszintén válaszolt a Fókusz kamerájának.

Győzike: Ártatlan vagyok


szerző:
2017.04.17. 18:10
Győzike: Ártatlan vagyok

Ártatlan és nem igaz, hogy adót csalt - először állt kamera elé Gáspár Győző, mióta költségvetési csalás gyanúja miatt hallgatta ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Azt állítja, csak le akarják járatni. Csütörtökön tartottak a családnál házkutatást, a showman szerint mindent felforgattak náluk, ami nagyon megviselte a feleségét és a gyerekeit is.

Házkutatás Győzikééknél!

50 milliós költségvetési csalással gyanúsítják Gáspár Győzőt. Az adóhatóság luxusautókat, készpénzt és egy széfnyi aranyékszert foglalt le a showmannél. A gyanú szerint több társával együtt nagy értékű személyautókat hozott be külföldről, majd azokat több cégen keresztül eladta, a közterheket viszont nem fizette meg. Telefonon elértük Gáspárt Győzőt, aki azt mondta, nem úgy történt, ahogy a NAV állítja, de a részletekről csak hétfőn beszél majd.

Krumplik között a csempészcigi

Hűtőházba rejtették a csempész cigit! Fagyasztott krumplik közé rejtett cigarettásdobozokat foglaltak le a NAV nyomozói. A hűtőház dolgozói épp a kamionra rakodták volna a szállítmányt, amikor az egyik papírdoboz megsérült. Így derült ki, hogy a hasábburgonyák mellett cigaretta is van a szállítmányban. Úgy tudjuk, hogy a 31 millió forint értékű árut a csempészek Angliába szánták.

Másfél milliárdot csalhattak el

Másfél milliárd forint adót csalhatott el egy Baranya megyei bűnbanda. A szervezet három vezetőjének őrző-védő és takarító cégeiben több százan dolgoztak, de a gyanú szerint egyetlen alkalmazott után sem fizettek járulékot. Ráadásul trükköztek az áfával is. A NAV nyomozói országszerte 49 helyen tartottak házkutatást, luxusautókat és bankszámlákat foglaltak le. A három cégvezető előzetesben van.

Lefoglalták a hóvirág csokrokat

Nőnap előtt egyre többen csempésznek hóvirágot az országba. Legutóbb egy ukrán férfi szeretett volna ajándékba 3 csokor hóvirágot hozni mennyasszonyának. Nem rejtegette, a több mint 300 szál virág a kocsi pohártartójában volt. A drága, 3 millió forintos ajándékot a pénzügyőrök lefoglalták. Ahogyan azokat a csomagokat is Beregsuránynál, amik szintén védett növényeket, hóvirágot, kárpáti sáfrányt és tőzikét rejtettek.  

Félmilliós havi plusz Tállainak

Két adószakmai lapnál főszerkesztő Tállai András - ezzel magyarázza vezetője havi félmilliós kereset-kiegészítését a NAV. Szerintük az adóhatóság korábbi vezetői is ellátták ugyanezt a feladatot. Két napja Tállai friss vagyonnyilatkozatából derült ki, hogy adótanácsadással foglalkozó magánkiadóktól van rendszeres jövedelme. A kormánypártok azt mondják, összeférhető, teljesen törvényes, amit csinál. Az ellenzék szerint viszont elfogadhatatlan. 

Panaszkodott, megbírságolták

Panaszkodott, majd megbírságolta az adóhatóság. A 444.hu-nak nyilatkozott egy férfi, aki vissza akarta igényelni az államkasszába befizetett adója egy részét, mert szerinte azt nem közfeladatra költötték, hanem például jegybanki alapítványok és kormányzati haverok gazdagítására. Az adóhatóságtól érdemi választ nem kapott, később viszont megbírságolták 408 ezer forintra és vizsgálatot indítottak ellene. Pedig a férfi azt mondja: az adót fillérre pontosan fizeti. Az adóhatóságot felügyelő nemzetgazdasági minisztérium szerint a NAV nem a magánszemélyek véleménye miatt indít vizsgálatot, hanem szakmai szempontok alapján. Bírságot pedig azért szabtak ki rá, mert jogosulatlanul akart adót visszaigényelni.

Mindenki adatát megkapja a NAV

Minden Airbnb lakáskiadónak érdemes átnéznie a tavaly leadott adóbevallását. A NAV ugyanis megkapta az ír adóhatóságtól a hazai Airbnb szállásadók 2015-ös bevételi adatait, így pontosan tudják, hogy kinek mennyi adót kellett befizetnie. Viszont egyelőre nem bírságolnak, aki önellenőrzéssel korrigálja az adatait, semmilyen büntetést nem kap. Azt még nem tudni, hogy hányan nem vallották be az összes bevételüket.

Nem lesz ár a cigisdobozokon

Eltűnik az ár a cigisdobozokról. Hogy mennyibe kerülnek a dohánytermékek, ezentúl a Nemzeti Adó- és Vámhivatal teszi közzé a honlapján. Az általunk megkérdezett vásárlók attól tartanak, nem tudják majd követni az árakat. Amik ugyanúgy hetente kétszer változhatnak, mint ahogy az üzemanyagoknál szokás. A benzin és a gázolaj árában a közeljövőben nem várható csökkenés, mert még mindig érvényben van a plusz jövedéki adó, amit negyedévente vizsgálnak felül.

A banknál kapták el a tolvajokat

Majdnem felvették a lopott pénzt, de a bank előtt elkapták a tolvajokat! Egy magyar cégtulajdonos feljelentést tett, mert az adóhivatalnak 150 millió forint áfát utalt el, de az nem ért oda a NAV-hoz. Az újbudai kapitányság nyomozói kiderítették: a pénzt két olasz férfi saját számlára irányította át. Szerda reggel egy belvárosi bankból akarták a készpénzt felvenni, ott kapták el őket.

Lefoglalt ékszereket bocsát árverésre a NAV

Arany és ezüst ékszereket azután foglalták le egy zálogháznál, hogy több, mint 4 millió forint tartozást halmoztak fel.

Milliárdos csalás autóversennyel

Támogatásnak álcázták az adócsalást, így több mint három milliárd forintot raktak zsebre annak a bűnbandának a tagjai, akiknél a napokban tartott razziát a NAV. Trükkjük az volt, hogy versenyautókon adtak el hirdető felületet. A logót felragasztották az autóra, a kapott szponzori pénzt fiktív számlákkal igazolták, majd az összeg kilencvenöt százalékát visszautalták a szponzornak. Ez után a támogatók nem fizettek adót. Heten előzetes letartóztatásban vannak, ha elítélik őket, akár 25 év börtönt is kaphatnak.

Volt határőr lehet a bandafőnök

Volt határőr irányíthatta a cigarettacsempészéssel foglalkozó bűnszervezetet. A NAV nyomozói 15 embert fogtak el a napokban. Akár havonta 100 millió forintot is kereshettek azzal, hogy a Tiszán hozták át Ukrajnából a zárjegy nélküli cigiket. Egy éjszaka alatt, akár 60 ezer dobozt is átcsempészhettek.

AKCIÓ: Berontottak az illegális cigigyárba

Több mint 3 tonna dohányt és csaknem félmillió szál cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó és Vámhivatal nyomozói, akik az akcióval egy nemzetközi bűnszervezetet lepleztek le Budapesten. A X. kerületi telephelyen egy komplett cigarettagyártó gépsor és csomagológép is volt.

Közmunkásként fizették a focistákat

Közmunkásként alkalmazta a helyi focicsapat négy tagját Zákányban a polgármester 2013-14-ben. A falu egyik képviselője szerint azonban munkát nem végeztek csak fizetést kaptak; úgy gondolja, a fociért fizették őket ilyen módon. A NAV nyomozást indított, de az ügy végül hivatalosan azzal zárult, hogy nem lehet egyértelműen bizonyítani a költségvetési csalást.

Bármit megtalálnak a NAV kutyái

Dohány, drog, bomba - csak pár, a több tucatnyi veszélyes szállítmányból, melyeket kutyák nélkül nem találnának meg a vám-és pénzügyőrök. Ahhoz, hogy az ebek állományba kerüljenek, tucatnyi feltételnek kell megfelelniük. Ma a Nemzeti Adó- és vámhivatal kutyás versenyén megtudtuk, melyek ezek. És azt is, mire jó a nyakba akasztott kutya.

VERSENY: Több milliót ér egy kiképzett NAV-os kutya

Dohány, drog, bomba - csak pár, a több tucatnyi veszélyes szállítmányból, melyeket kutyák nélkül nem találnának meg a vám-és pénzügyőrök. Körülbelül fél év egy kutya kiképzése, összesen 35 állatot alkalmaznak az Adó- és Vámhivatalnál. Ma 29-en versenyeztek közülük. Bár minden kutyának járt a taps, a zsűri szigorúan bírálta a produkciókat. A mindennek megfelelő kutya több milliót ér, legyen szó kicsiről, vagy nagyról. A kicsik ráadásul nemcsak hogy mindenhova beférnek, de praktikusan is szállítható.

Előre eltervezte a gyilkosságot

Előre eltervezte, hogy megöli élettársát a NAV volt igazgató-helyettese a vád szerint. Az eset még tavaly februárban történt. Akkor teljes hírzárlatot rendeltek el az ügyben. Most, a vádiratból kiderült, hogy miért akarta megölni a nőt, akire késsel támadt miután szeretkeztek. Az asszony hiába próbált menekülni, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Végül az mentette meg az életét, hogy idő közben hazaért a férfi anyja.

Eladta a lefoglalt berendezéseket

Üzletével együtt az adóhivatal által lefoglalt gépeket is eladta egy borsodi pékség vezetője. A NAV azonnal elszállította a berendezéseket a boltból. A vállalkozásnak évek alatt több tízmillió forint tartozása gyűlt össze, emiatt a dagasztógépeket, kemencéket és hűtőket már korábban lefoglalta a NAV. Az ingóságokat a pékség az eljárás végéig használhatta volna, de nem adhatta volna el. Az adóhatóság végrehajtói emiatt rendelték el a gépek azonnali elszállítását.

Adótartozás: szekeret is lefoglalt a végrehajtó

Aranyozott tükröt, kézzel faragott bútorokat és egy különleges lovas kocsit is lefoglaltak egy kazincbarcikai családtól, akik több 10 millió forinttal tartoztak az adóhatóságnak. 5 éve küldte nekik a fizetési felszólításokat a NAV, de hiába, most ezért csöngetett náluk a végrehajtó.

Kilométereken át üldözték a csempészt

Kilométereken keresztül, szirénázva üldöztek a rendőrök egy terepjárót Szabolcs megyében. A sofőrt Mátészalkánál akarták ellenőrizni a pénzügyőrök, de nem állt meg, hanem továbbhajtott és menekülni kezdett. Végül Apagynál kisodródott egy körforgalomból, kidöntött egy villanyoszlopot és a járdán állt meg. A férfi megpróbált elmenekülni, de a rendőrök elfogták. Ezután derült ki, hogy a kocsiban több mint 25 ezer doboz csempészcigaretta volt.

NAV: Az 1+1%-os nyilatkozat is leadható

Az adójuk 1+1%-áról szóló nyilatkozatot is átadhatják munkahelyüknek a dolgozók, akik idén először a NAV-ot hatalmazzák fel bevallásuk elkészítésével. Ezt közölte az adóhatóság, miután beszámoltunk róla, hogy külön nyomtatványon kell rendelkezni a felajánlható 1%-okról, pedig a kormány „egy X és más semmi” címmel népszerűsíti az új bevallási formát. Az MSZP napok óta tiltakozik, mert szerintük félrevezető a kampány. A NAV-nál azt mondják a két nyomtatvány akár egyszerre is beadható, csak az 1%-os nyilatkozatot zárt borítékba kell tenni.

Adóbevallás: mégsem elég csak egy X

Kizárólag külön nyomtatványon ajánlhatják fel adójuk 1+1 százalékát az új bevallási nyilatkozatot választók. Pedig a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára múlt héten azt ígérte, akik idén először felhatalmazzák a NAV-ot bevallásuk elkészítésére, egy évig nem kell majd foglalkozniuk az adóhatósággal, a NAV pedig napok óta az egy X és más semmi című videóval népszerűsíti a kormány frissen bevezetett intézkedését.

Istvántól több, mint egy milliárd forintot követel a NAV

Istvántól egy milliárd öt millió forintot követel a NAV. A férfi másfél milliárd forintot vett fel egy cég megbízottjaként különböző bankfiókokból, de bizonyítani nem tudja, hogy a pénzt átadta a cég vezetőjének, ezért a NAV szerint ez az ő jövedelme.

Ezer évig kell törlesztenie

Istvántól egy milliárd öt millió forintot követel a NAV. A férfi másfél milliárd forintot vett fel egy cég megbízottjaként különböző bankfiókokból, de bizonyítani nem tudja, hogy a pénzt átadta a cég vezetőjének, ezért a NAV szerint ez az ő jövedelme.

Képviselő fiából lett NAV vezető

Egy Fideszes országgyűlési képviselő fiát nevezték ki a Békés megyei NAV igazgatóság élére. Ezt az ellenzéki Együtt hozta nyilvánosságra. A párt szerint érthetetlen, hogy miért egy ügyvéd lett a megyei adóhatóság első embere, akinek semmiféle szakirányú tapasztalata nincsen.

Járna, mégsem kapják meg a támogatást

Veszélyben vannak az Evangéliumi Testvérközösség óvodái, iskolái, és hajléktalan szállói. A NAV levelet küldött azoknak, akik adójuk egy százalékát ennek a közösségnek ajánlották fel. A levélben az áll, hogy nem támogathatják a szervezetet. A Strasbourgi Nemzetközi Bíróság már több mint egy éve kimondta, hogy jogellenesen fosztották meg egyházi státuszuktól a kisegyházakat, de az Országgyűlésnek két hete sem sikerült helyreállítania a törvényes állapotot. Pedig amíg a közösségek nem kapják vissza a rangjukat, a támogatásokhoz sem juthatnak hozzá.

Ellenőrök csaptak le a jótékonysági sütivásárra

Győrben néhányan összeálltak, mert jót akartak. Sütit sütöttek és árultak egy vásárban, hogy a bevételből életmentő készüléket vásároljanak, de a szervezőket valaki feljelentette, és lecsaptak az élelmiszerellenőrök: a sütivásár ugyanis nem volt szabályos.

NAV: Törvény rohamtempóban

A magyar Országgyűlés minden bizonnyal a világelsők között van a törvényalkotás sebességét illetően. A gyakorlat évek óta működik. A legújabb: az illetékes bizottság november utolsó napján tárgyal egy frissiben megkapott törvényjavaslatot, amely másnap az Országgyűlés elé kerül és még aznap elfogadják. Tartalma: az állam bevételeinek több mint 90 százalékát produkáló NAV, azaz, a Nemzeti Adó és Vámhivatal közvetlen kormányirányítás alá helyezése és erőteljes átszervezése. Mi ez? A politika közelebb rántja magához a NAV-ot? Hatékonyságjavítás?

Magyarul Balóval 2015-12-09

Egyetlen nap alatt átvitte az Országgyűlésen az egyik legfontosabb közintézmény, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal totális átalakítását a kormány, amely mostantól nem csak felügyeli, hanem irányítja is az adóhivatalt. Átszervezés, elbocsátások, ritkuló vagyonosodási vizsgálatok, de miért használna mindez az adófizetőknek? Politikai vita.

Totálisan átalakítják a NAV-ot, de használ ez az adófizetőknek?

Egyetlen nap alatt átvitte az Országgyűlésen az egyik legfontosabb közintézmény, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal totális átalakítását a kormány, amely mostantól nem csak felügyeli, hanem irányítja is az adóhivatalt. Átszervezés, elbocsátások, ritkuló vagyonosodási vizsgálatok, de miért használna mindez az adófizetőknek? Politikai vita.

A NAV emberei megbüntették a Mikulást

Sokan tartották különösnek és egyben felháborítónak, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a minap egy Mikulást bírságolt meg. Dr. Kis Péter, a NAV adószakmai szóvivője elmondta, az ő feladatuk a tisztességes vállalkozások megóvása, a szabálytalankodók kiszűrése, még ha egy Mikulásról is van szó.

Fókusz 2015-12-08


szerző:
2015.12.08. 18:55
Fókusz 2015-12-08

Damu családi drámája - Magára hagyta terhes feleségét, mert alkoholista? Damu Roland az őt ért vádakról beszél. Lánynak nézik - Térdig ér, és nem akarja levágni. Bemutatjuk az ország leghosszabb hajú kisfiúját. Bántalmazó szeretet - Ágnest a férje erőszakolja meg a Barátok Köztben. Mit és hogyan kellene tenni a családon belüli erőszak megakadályozásáért?

A NAV senkit sem kímél

Sokan tartották különösnek és egyben felháborítónak, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a minap egy Mikulást bírságolt meg. Dr. Kis Péter, a NAV adószakmai szóvivője elmondta, az ő feladatuk a tisztességes vállalkozások megóvása, a szabálytalankodók kiszűrése, még ha egy Mikulásról is van szó.

Kevesebb vagyonosodási vizsgálat indulhat

Ne zaklassa az adóhatóság feleslegesen az embereket. Ezzel indokolta az igazságügyi tárca államtitkára, hogy a jövőben feljelentésre nem indít vagyonosodási vizsgálatot senki ellen az adóhatóság. Csak akkor, ha valaki ezt saját maga kéri, vagy ha a rendőrség már bűncselekmény miatt nyomoz. Az ellenzéki pártok korábban több kormányzati politikus ellen is kezdeményeztek eljárást, igaz eredménytelenül. Az LMP szerint azért módosították a törvényt, hogy a kormány eltitkolhassa, miből gazdagodnak a politikusok.

Egy nap alatt döntöttek az átalakításról

Kivételes eljárásban, egy nap alatt döntött az Országgyűlés a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakításáról. Ez alapján január elsejétől az adóhatóság közvetlenül a Nemzetgazdasági Minisztérium alá tartozik majd. A kormány szerint a döntéssel egyszerűsödik az ügyintézés és csökken a bürokrácia. Az ellenzéki pártok elfogadhatatlannak tartják, hogy egy ilyen fontos törvényről ennyire gyorsan kellett döntenie az Országgyűlésnek.

Giró-Szász eladta, majd pénz nélkül visszavette

Pénzmozgás nem volt, adót sem kellett fizetnie Giró-Szász Andrásnak. A volt kommunikációs államtitkár tavaly úgy adta el cégét, hogy azért a vevők nem fizettek, és úgy lehetett újra tulajdonos, hogy egyszerűen lemondott a 600 milliós követelésről - tudta meg a HVG. Az Együtt szerint trükközésről van szó, hogy ne kelljen adót fizetnie. Giró-Szász András híradónknak ezt visszautasította. Az általunk megkérdezett adószakértő szerint hasonló esetekben a NAV vizsgálatot indíthat, és ha bebizonyosodik valakiről, hogy így akart adót elkerülni, az büntetésre számíthat.

Karácsonyi hamisítványok

A NAV a közelmúltban egy ellenőrzés során 7 millió forint értékű hamis játékot foglalt le egy szlovák teherautóban. Ilyenkor az ünnepek körül sajnos mindig megszaporodnak az ehhez hasonló bűncselekmények, hiszen ilyenkor a hamisítványokból is sokkal több kerül forgalomba. Hogy hogyan ismerhetjük fel a hamis árut és mit tehetünk, hogy elkerüljük azok megvásárlását, arról a NAV munkatársát, Suller György Attila alezredest kérdeztük. 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való