KERESÉS search-close

Orbán Viktor

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Orbán Viktor"

Ferenc pápa: A homoszexuálisok is Isten gyermekei és joguk van ahhoz, hogy családban éljenek

A homoszexuálisok is Isten gyermekei és joguk van ahhoz, hogy családban éljenek, a többségitől eltérő vonzalmuk miatt senkit nem szabad kirekeszteni. Ezt mondta Ferenc pápa a róla szóló, most bemutatott dokumentumfilmben. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Magyarországon ez a helyzet. A Háttér Társaság másképp látja, szerintük a politika folyamatosan erősíti az egynemű párokkal szembeni társadalmi előítéleteket, ezért hét másik civil szervezettel az ombudsmanhoz fordultak.

Gulyás Gergely: „Az ombudsmannak széles hatásköre van, de hülyeségekkel nem foglalkozik”

Híradónk riportere a csütörtöki Kormányinfón arról kérdezte Gulyás Gergelyt, mit gondol arról, hogy nyolc civil szervezet fordult az ombudsmanhoz Orbán Viktor – szerintük – gyűlöletkeltő szavai miatt.

Rosszul adhatták be Orbán Viktornak az oltást?

Rosszul olthatták be Orbán Viktort, nem szabadott volna megpaskolgatni a miniszterelnököt, mielőtt beadták neki az influenza elleni védőoltást - ezt állítja több orvos. Más hibát is felfedeztek az oltás módszerében, ami szerintük akár zsírszövet-elhalást is okozhat Orbán Viktornál. Kérdéseinkre a Honvédelmi Minisztérium azt közölte, hogy az oltási protokollnak megfelelően végezték el a kezelést.

HIBÁK: miért adhatták be rosszul Orbán Viktornak az influenza elleni védőoltást?

Szakács Krisztina, gyermekorvos szerint például az is hiba volt, hogy a miniszterelnököt oltó orvos összecsípte a bőrt az injekció beadásakor, pedig éppen ellenkezőleg - kifeszíteni kellett volna.

Orbán Viktorról is gyűjtött adatokat egy kínai cég

Többek között Orbán Viktorról is gyűjtött adatokat egy kínai cég. De gyűjtött az egyik gyerekéről, volt miniszterelnökökről, egyházi és gazdasági vezetőkről. Az ügyben már a rendőrség is nyomoz. A nemzetbiztonsági bizottság előtt jövő kedden a katonai hírszerzés számol be az ügyről. A Külügyminisztérium szerdán nem reagált megkeresésünkre. Korábban írásban befolyásolási kísérletnek minősítették a kínaiak tevékenységét.

Nem jutott el Orbán Viktorhoz a zsák krumpli

A Fideszt a saját módszereivel próbálta szembesíteni - ezzel magyarázta a Jobbik elnök-frakcióvezetője, miért próbált egy zsák krumplit letenni Orbán Viktor asztalára az országgyűlésben. Ezt kormánypárti politikusok megakadályozták. A krumplit végül Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető visszaküldte a Jobbiknak. Az ellenzék szerint a borsodi időközi választás kampányában a kormánypártok több szegény faluban is krumplit osztogattak, hogy szavazatokat szerezzenek.

Orbán Viktor már megkapta influenza elleni védőoltást

Másféle influenza elleni védőoltást kapnak a 3 évnél fiatalabb gyerekek, mint a többiek. Olyat, ami az influenza négy típusa ellen is véd. Ez az oltás is ingyenes, de a Házi Gyermekorovosok Egyesületének elnöke azt mondja, az ő rendelőjébe még nem érkeztek meg ezek a vakcinák. Az oltásokkal kapcsolatban több kérdést is feltettünk az Emberi Erőforrások Minisztériumának, de nem kaptunk választ.

Három kérdésre várja a választ az Orvosi Kamara az egészségügyben dolgozóktól

Praxisközösségek létrehozásával akarja rendezni a kormány a háziorvosok helyzetét - ezt Orbán Viktor jelentette be közösségi oldalán. A miniszterelnök szerint a részletekről a jövő héten egyeztetnek a kamarával. Közben eljutott az RTL Híradóhoz az a három kérdésből álló kérdőív, amelyet az Orvosi Kamara küldött körbe. Azt szeretnék felmérni, milyen mértékben támogatják vagy ellenzik az egészségügyben dolgozók az orvosok jogállásáról szóló törvény módosítását.

Orbán-klánról beszél az alelnök

Nem a magyar emberekhez, hanem az Orbán klánhoz kerülnek az uniós források - ezt mondta az RTL Híradónak Katarina Barley, az Európai Parlament német szociáldemokrata alelnöke. Orbán Viktor az állami rádióban a korrupciós vádakra azt mondta, mindenki magából indul ki. Szerinte német nyelvterületen sokkal magasabb a korrupció, mint Magyarországon.

Orbán: A vezénylés élet-halál kérdése

A vezénylés élet-halál kérdés járvány idején Orbán Viktor szerint, aki a HírTv-ben azt mondta, ezt mindenkinek tudomásul kell vennie. Arról is beszélt, hogy a mindennapokban egyelőre nem lesznek újabb szigorítások, mert a nemzeti konzultációban kiderült, az emberek szerint az országnak működnie kell. A kormány ugyanakkor újabb gazdasági intézkedésekről tárgyalt, döntöttek például arról, hogy 2022 végéig visszaállítják a lakásépítések 5%-os ÁFÁ-ját.

A segítő szervezet, ami nagyon csípi a hatalom szemét

Iványi Gábor lelkész egyszerre arca és motorja az Oltalom Egyesületnek és a Magyar Evangéliumi Testvérközösségnek. Szervezetei puritán módon működnek, és két fontos dologra koncentrálnak: a rászorulóknak segítenek, és oktatási tevékenységet végeznek. Iványi Gábor azonban régóta szúrja a hatalom szemét, erről is beszél a riportban. Mint ahogy arról is, hogyan küzdenek majdnem egy évtizede a fennmaradásért, hogy enni tudjanak adni a rászorulóknak és tanítsák a hátrányos helyzetű gyerekeket. Iványi Gábor azt állítja, a magyar állam 6 milliárd forinttal tartozik nekik.

A magyar állam több jogsértést is elkövetett a felsőoktatási törvény módosításával, ami miatt a CEU elköltözött Budapestről

Uniós jogot sért a lex CEU-nak nevezett törvény - ezt mondta ki az Európai Bíróság. Az ítélet szerint a magyar állam több jogsértést is elkövetett a felsőoktatási törvény módosításával, ami miatt a CEU végül Bécsbe költöztette az Amerikában akkreditált képzéseit. Az egyetem rektora azt mondta: bebizonyosodott, hogy az európai jogrenddel összeegyeztethetetlen a felsőoktatás szabadságának a korlátozása. Varga Judit igazságügyi miniszter pedig úgy reagált: elfogadhatatlan, hogy a CEU előnyösebb helyzetben legyen a magyar egyetemeknél.

Jogszabály mondja majd ki, hogy büntetés jár a hálapénz miatt

Jogszabály mondja majd ki, hogy büntetés jár a hálapénz miatt, de hogy mikortól, azt egyelőre nem tudni. Orbán Viktor szombaton jelentette be, hogy elfogadták az Orvosi Kamara javaslatát. Az orvosi béremelésről az állami rádiónak azt mondta, lesz aki jobban, más kevésbé jól jár majd. Az RTL Híradónak nyilatkozó egészségügyi közgazdász szerint lesznek olyan területek az állami ellátásban, ahol kezdetben csökkenhet az orvosok száma, mert akik jórészt a hálapénzből éltek, magánpraxisba kezdhetnek.

Orbán: Egyszerre akár kétszázezer koronavírus fertőzött is lehet

Egyszerre akár kétszázezer koronavírus fertőzött is lehet Magyarországon az előrejelzések szerint. Erről Orbán Viktor beszélt az állami rádióban. A miniszterelnök azt mondta, az egészségügyi dolgozóknak nagy áldozatot kell hozniuk, ezért is döntött úgy a kormány, hogy most rendezik a bérüket. A DK azt kéri a kormánytól, hogy a dupla bért azonnal kapják meg az orvosok, és ne lépcsőzetesen vezessék be.

Orbán: Soha nem látott béremelésről döntött a kormány

Soha nem látott béremelésről döntött a kormány - ezt mondta Orbán Viktor, miután találkozott a Magyar Orvosi Kamara vezetőivel. Bejelentette: elfogadták a szakmai kamara javaslatát, és a hálapénz kivezetéséről is megállapodtak. Az Orvosi Kamara szerint büntethető lesz az is, aki adja, és az is, aki kapja. Elfogadni maximum csokoládét vagy virágot lehet majd.

Orbán Viktort éheztetné ki pénzügyileg az Európai Parlament alelnöke

Nem Magyarországot, hanem Orbán Viktort éheztetné ki pénzügyileg az Európai Parlament alelnöke. Katarina Barley német szociáldemokrata politikus szerint tévesen idézték a szerdai interjújában elmondottakat, amit a német közrádió helyreigazításban elismert. Kovács Zoltán államtitkár a kormány nevében úgy reagált: "innentől kezdve egy szavukat sem hisszük."

Orbán Viktor: „Kivételesen jó a kapcsolatunk Trumppal”

Meggyőződésem, hogy Donald Trump fogja megnyerni a november 3-ai amerikai elnökválasztást - mondta Orbán Viktor a Reutersnek adott pénteki interjújában.

Orbán: Nincs áttörés


szerző:
2020.09.24. 18:40
Orbán: Nincs áttörés

Nincs áttörés - így értékelte Orbán Viktor az Európai Bizottságnak a menekültválság kezelésére tett új javaslatát. A miniszterelnök szerint a tervezet tónusa jobb az eddiginél, de a magyar kormány továbbra is ellenzi a kvótát, akkor is, ha átnevezik. Az Európai Bizottság a javaslatban választási lehetőséget adna a tagállamoknak, hogy befogadnak-e menekülteket, segítenek az elutasított menedékkérők visszajuttatásában, vagy pénzt adnak a befogadó országoknak.

Orbán Győző cégétől vettek követ az M4-es autóút építéséhez

Orbán Viktor apjának cégétől vettek követ az M4-es autóút több szakaszának építéséhez – írta meg a Direkt36 oknyomozó portál az államtól három év alatt kiperelt dokumentumok alapján. Ezután az MSZP-nél és a Momentumnál is azt állítják, a miniszterelnök családja közpénzből gazdagodik. A DK írásbeli kérdést intéz Orbán Viktorhoz, hogy kiderüljön, mennyi pénzt keresett állami pénzen Orbán Győző. A miniszterelnök nem reagált megkeresésünkre.

Orbán Viktor: Itt az ideje szedelőzködni a 2022-es nagy küzdelemre

Itt az ideje szedelőzködni a 2022-es nagy küzdelemre - ezt üzente Orbán Viktor a kormánypárti Magyar Nemzetben írt esszéjében. A miniszterelnök szerint a baloldal vezére Gyurcsány Ferenc, pénzügyi támogatójuk Soros György, az ellenzék többi része pedig: "betöltve, mint a kolbász." Orbán Viktor szerint jelenleg Európában a globális pénzügyi elitek és a nemzeti gondolkodásúak küzdelme zajlik. Gyurcsány Ferenc a parlamentben úgy reagált: az Unió soha nem lesz olyan, mint amilyennek Orbán Viktor szeretné látni.

Egyszerre 32 ezer koronavírusos beteget is képesek lesznek ellátni a kórházak?

Egyszerre 32 ezer koronavírusos beteget is képesek lesznek ellátni a kórházak - erről beszélt a Parlamentben Orbán Viktor, hétfőn. Szerinte ehhez van elég kórházi ágy, és szakember is. A miniszterelnök úgy látja, a gazdaságvédelmi intézkedések egyedülállóak Európában. Az ellenzéki pártok viszont kevesellték a kormány lépéseit és továbbiakat, például ingyenes tesztelést követelnek.

Orbán: Nem a munkanélküliségre, hanem munkaerőhiányra kell felkészülni

Nem a munkanélküliségre, hanem munkaerőhiányra kell felkészülni Orbán Viktor szerint. A miniszterelnök reggeli rádióinterjújában beszélt arról, hogy már most is többen dolgoznak, mint a járvány okozta visszaesés előtt. A Gakzdaságkutató vezérigazgatója a Híradónak azt mondta: a KSH most közzétett adatai csak egy előzetes kutatáson alapulnak, ráadásul azokat a nyári idénymunkában dolgozók magas száma is torzítja.

Orbán Viktor: a koronavírus teszt legfeljebb 19 500 forintba kerülhet

Országszerte több helyen lesz kötelező a maszk használata. Újabb járványügyi intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor. Már nem csak a boltokban, buszokon, és vonatokon kell hordani maszkot, hanem a mozikban és a színházakban is. 23 óra után nem lehetnek nyitva szórakozóhelyek, a koronavírus teszt pedig legfeljebb 19 500 forintba kerülhet. A minsizterelnök arról is beszélt, hogy  decemberre, januárra várják a járvány második hullámának tetőzését.

Orbán szerint a budapesti turizmus az egyetlen része a gazdaságnak, ami komoly bajban van

Orbán Viktor szerint a budapesti turizmus az egyetlen része a gazdaságnak, ami komoly bajban van. Szerinte a főváros dolga segíteni a szektoron, ugyanis oda fizetik az iparűzési adót a piaci szereplők. A miniszterelnök az állami televízióban azt is mondta: Budapestnek egyébként is van tartaléka, mégpedig 100 milliárd forint, amit erre kellene felhasználni. Karácsony Gergely úgy reagált: nemhogy szabad pénze nincs a fővárosnak, hanem 150 milliárdos mínuszban vannak - részben a kormány miatt.

Orbán Viktor szerint betartották, amit ígértek, és annyi munkahelyet teremtettek, amennyit a vírus tönkretett

A miniszterelnök szerint annyi munkahelyet teremtett a kormány, amennyit a vírus tönkretett. Orbán Viktor az állami tévében azt mondta, betartották vállalásukat, majd újabb állásokat ígért. A KSH legutolsó jelentése alapján azonban 79 ezerrel kevesebb magyar dolgozott május és július között, mint egy évvel korábban. A GKI Gazdaságkutató úgy számol, legalább százezres nagyságrendben nőtt a munkanélküliek száma.

Megbüntetik a vásárlót, ha nincs rajta maszk, a boltot pedig bezárathatják

A vásárlót és a boltot is megbüntetik ezentúl, ha nem visel valaki maszkot, sőt ha ez többször előfordul, akár be is zárathatják az üzletet. Erről Orbán Viktor beszélt az állami tévében szombaton este. A miniszterelnök megismételte, hogy október elsejétől kötelező lesz lázat mérni az iskolákban. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke azt mondta Híradónknak, hogy ők ezt már augusztusban kérték. Közben újabb 484 esetben mutatták ki a koronavírust, és elhunyt 4 krónikus beteg. Orbán Viktor arra számít, hogy tovább növekszik a fertőzöttek száma. Arról is beszélt, felmerült, hogy este 11-kor bezárják a szórakozóhelyeket, de erről még nem döntöttek.

Az első hullámban mintának tekintett Ausztriában már szigorítanak

Nem jelentett be újabb, azonnali járványügyi és gazdaságvédelmi intézkedést a miniszterelnök. Pedig szinte naponta dől meg a rekord, a reggeli bejelentés szerint csaknem ezer új koronavírus fertőzöttet regisztráltak az országban. Az első hullámban mintának tekintett Ausztriában már szigorítanak. Szlávik János infektológus úgy látja, ez itthon is indokolt lehet. A Momentum szerint a kormány nem tett meg mindent, hogy felhívja az emberek figyelmét a veszélyre.

Hogyan élték meg a Pesti úti idősotthon dolgozói és az ott élők rokonai a nehéz időszakot?

A tavaszi időszak egyik legdurvább politikai vitája a Pesti úti idősotthon miatt robbant ki, nagyon keményen egymásnak feszült a kormány és az ellenzéki vezetésű főváros. Hol Orbán Viktor tette felelőssé Karácsony Gergelyt, hol a főváros varrt mindent a kormány nyakába. Ami tény: az idősotthont letarolta a vírus, 55-en hunytak el és több százan fertőződtek meg rövid idő alatt. Kíváncsiak voltunk, hogy élték meg ezt a nagyon nehéz időszakot az ott élők rokonai és az idősotthonban dolgozók.

Orbán Viktor: Követni fogják a magyar példát

Az Európai Unió a magyar példát fogja követni a határok lezárásában is - erről beszélt az állami rádiónak adott interjújában a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint, ahogy eddig többször bebizonyosodott, úgy most is kiderül majd, hogy a magyar módszerrel lehet elejét venni a járvány további terjedésének. Az Európai Bizottság elnöke azonban bejelentette: a lezárások helyett veszélyesség alapján zónákba sorolnák az uniós országokat, hogy így biztosítsák a szabad közlekedést, a gazdaság működőképességét és a biztonságot.

Magyar politikusok maszk nélkül

Maszkviselésre buzdított, majd maszk nélkül fotózkodott a szocialista Kunhalmi Ágnes. Az ellenzéki képviselő szerint nem követett el hibát, mert csak a szabadban mellőzte a maszkot. Orbán Viktor pedig zárt térben tartott tanácskozáson sem használta. Ez a közösségi oldalára feltöltött videón is látszik. A kormánytagok közül többen is posztoltak olyan felvételeket, amelyek szerint zárt térben maszk nélkül vesznek részt rendezvényeken. Pedig a Híradónak nyilatkozó virológus szerint fontos lenne a példamutatás.

Szinte egy időben egy helyen a luxusgép és a luxusjacht

Szinte egy időben volt egy helyen Horvátországban a korábban Orbán Viktort is szállító luxusrepülő és az a luxusjacht, amelyen Szijjártó Péter a családjával nyaralt. Egy nappal korábban Orbán Viktorról közölt fotót egy horvát újság a szomszédos szigeten. A magángép a 24.hu cikke szerint két hét alatt sorra járta az európai tengerpartokat Budapestről indulva. Orbán Viktor sajtófőnöke nem árulta el, hogy a miniszterelnök utazott-e a géppel.

Horvátországban nyaralhatott Orbán Viktor egy horvát lap szerint

Horvátországban nyaralhatott Orbán Viktor egy horvát lap szerint. Egy fényképet is közöltek. Híradónk megkereste a szerkesztőséget, akik szerint a kép szombaton délután készült Hvar szigetén, és a szigetre vitorlással érkezett a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor egy nappal korábban az állami rádióban beszélt arról, hogy aki megteheti, még most nézze meg a tengert, mert szeptember elseje után erre már nem lesz lehetősége. Az elmúlt napokban több ország is átsorolta piros, azaz veszélyes kategóriába Horvátországot, mert egyre több a koronavírus fertőzött.

Orbán Viktor: Aki látni akarja a tengert és megteheti, még most nézze meg

Aki látni akarja a tengert és megteheti, még most nézze meg - erre biztatott Orbán Viktor az állami rádióban. A miniszterelnök szerint ugyanis szeptember 1-jétől más világ jön, biztosan változik a határátlépés rendje. Az eddigi piros, sárga, zöld rendszer megszűnik. A kormányfő szerint ahhoz, hogy az iskolakezdés zökkenőmentes legyen, meg kell akadályozni a koronavírus behurcolását Magyarországra.

Orbán: Vége a Trianont követő 100 éves magyar magány korszakának

Vége a Trianont követő 100 éves magyar magány korszakának, Magyarországnak vezető szerepe van a régióban - erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök az augusztus 20-i állami ünnepségen. A koronavírus miatt a rendezvények nagy részét lemondták, de a zászlófelvonást és a tisztavatást megtartották. Áder János köztársasági elnök azt mondta: tele vagyunk aggodalommal és bizonytalansággal, és nehéz hónapok előtt állunk.

A magyar kormány nem ragált a belorusz választási eredményekre

Nem kommentálta a belorusz választási eredményeket és az utána a tüntetők ellen alkalmazott erőszakot a magyar kormány. Orbán Viktor, első magyar miniszterelnökként júniusban járt Minszkben Aljakszandr Lukasenkánál, és arról beszélt: a két ország közelebb van egymáshoz, mint gondolni szoktuk. Közben a lengyel kormányfő rendkívüli uniós csúcs összehívását kezdeményezi a fehéroroszországi történésekről.

Vita a maszkkészítő gépről

A beígért mennyiség töredékét készíti a Kínából beszerzett maszkgyártó gépsor a sátoraljaújhelyi börtönben - ezt állítja Hadházy Ákos független képviselő. Orbán Viktor miniszterelnöknek áprilisban a helyszínen azt mondták, havonta 2.8 millió maszkot gyártanak majd ott. Egy közérdekű adatigénylésből most az derült ki, hogy két hónap alatt körülbelül 870 ezer maszk készült el. A Büntetés-Végrehajtás szerint a milliós szám a teljes gyártókapacitást jelenti.

Vita az egészségügy helyzetéről

Nem ért egyet Orbán Viktor és Matolcsy György. A miniszterelnök szerint a magyar egészségügy Európa egyik legjobbja. A Matolcsy György vezette jegybank szerint viszont Magyarország egészségügyi szempontból az utolsó helyen áll az Európai Unió tagállamai közül. Az MSZP szerint kivételesen Matolcsynak van igaza és Orbán Viktor egy másik világban él.

Sorra mondják le a fesztiválokat

Most jól van beállítva a védekezés, és minden változás kockázatot jelentene - ezzel indokolta Orbán Viktor az állami rádióban azt a döntést, hogy augusztus 15-e után sem lehet 500 főnél nagyobb zenés-táncos rendezvényeket tartani. A bejelentés óta sorra mondják le a nyár végére meghirdetett fesztiválokat és nagy koncerteket a szervezők, úgy számolnak, többszáz millió forint a veszteség.

Lovasi András, a Fishing on Orfű szervezője is elmondta véleményét az RTL Híradónak, a videót itt találják.

Orbán kérte meg Lázárt, hogy segítsen a Teniszszövetségnél

Megpályázza Lázár János a Teniszszövetség elnöki posztját. Erre Orbán Viktor kérte fel. A volt miniszter a Nemzeti Sportnak azt mondta, egy évre, válságmenedzsernek jelentkezik a belső vitáktól terhelt és a csőd szélén álló szövetség élére. Korábban Bardóczky Kornél többszörös magyar bajnok teniszező jelezte, hogy megpályázza az elnöki posztot. Az RTL-Híradónak most azt mondta: miután elbeszélgetett Lázár Jánossal, már csak szakmai feladatot akar vállalni.

Orbán Viktor „libernyákokról” beszélt

A katona- és sportmúltjának köszönheti, hogy nem viselte meg az ötnapos maratoni uniós csúcs - ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök az állami rádióban. Úgy fogalmazott: néhány libernyákot, akikkel vitáznia kellett, elvisz a hátán. Szerinte a bevándorláspárti országok gyűlölik a magyarokat, és azért akarták a jogállamisághoz kötni az uniós kifizetéseket, hogy zsarolhassák Magyarországot. Az MSZP szerint ezek az országok a korrupciót gyűlölik.

Be kell tartani a jogállamiságot

Az Európai Unió történetében először jogállamisági feltételek betartásához kötik az uniós támogatások kifizetését. Az állam- és kormányfők megállapodásában szerepel az erről szóló kitétel - az eredetileg tervezetthez képest azonban jóval enyhébb formában fogadták el, és a részleteiről is később kell megegyezni. Orbán Viktor úgy fogalmazott: az uniós pénzek feltételhez kötését ő hekkelte meg.

Orbán: a célok 80%-át elértük

Kedd hajnalra megállapodtak az uniós országok vezetői a költségvetésről és a mentőcsomagról is. A mostani volt az unió történek második leghosszabb csúcstalálkozója. Az ötödik nap hajnalán aláírt dokumentumot a legtöbb miniszterelnök történelmi győzelemnek nevezte. Orbán Viktor is azt mondta: a kitűzött célok 80 százalékát elérte, amit pedig még nem, azon tovább dolgozik. A megállapodás szerint Magyarország - nem hivatalos adatok szerint - 50 milliárd euróra számíthat az uniótól a következő hét évben, a koronavírus mentőcsomagból pedig 8 milliárd eurót kap.

Hollandiával áll vitában Orbán Viktor

Orbán Viktor szerint ha valaki nem tartja be a jogállami normákat, annak mennie kell az Európai Unióból, nem anyagilag kell megbüntetni. A miniszterelnök így reagált arra, hogy továbbra is jogállami kritériumokhoz kötnék az uniós kifizetéseket. Szerinte nem rajta, hanem a jogállami feltételt határozottan képviselő holland miniszterelnökön múlik a megállapodás az uniós költségvetésről, és a 750 milliárd eurós segélycsomagról.

Idén elmarad a tűzijáték

Járványügyi szempontból veszélyes lehet, ezért nem lesz tűzijáték az idén augusztus 20-án Budapesten, sőt a tisztavatás kivételével minden központilag szervezett rendezvény elmarad. Ezt Gulyás Gergely miniszter jelentette be a mai kormányinfón. „Örülök, hogy a kormány kivételesen hallgatott a józan hangokra” – így reagált a hírre Karácsony Gergely főpolgármester.

Orbán Viktor: Ötször akkora büntetést kapott volna Kaleta Gábor, ha a kormányon múlik

Ötször akkora büntetést kapott volna Kaleta Gábor, ha a kormányon múlik - ezt mondta Orbán Viktor az állami rádiónak. A miniszterelnök a gyermekek védelmével kapcsolatos jogszabályok szigorítását ígérte. A Híradónknak nyilatkozó szakember szerint számos nemzetközi példa lehet követendő Magyarország számára a pedofil bűnözőkkel kapcsolatban. Például el lehetne tiltani őket az olyan munkaköröktől, ahol gyerekekkel kerülhetnek közvetlen kapcsolatba.

Mégsem épül tudásközpont Hódmezővásárhelyen

Orbán Viktor 2017-ben ígérte meg a Modern Városok Programban Hódmezővásárhelyen, hogy 4 milliárd forintért könyvtár és tudásközpont épülhet, de ebből nem lesz semmi. A támogatást visszavonta az Emberi Erőforrások Minisztériuma, késlekedésre hivatkoznak. Márki-Zay Péter azt mondta, választási ígérete volt, hogy új helyet keres a könyvtárnak, emiatt csúsztak, de szerinte ez természetes. A helyi Fidesz szerint akadoznak a beruházások a településen, amiért a polgármester felelős.

Orbán: Ne a tengerparton, inkább a Balatonnál nyaraljanak a magyarok

Ne a tengerparton, inkább a Balatonnál nyaraljanak a magyarok. Ezt tanácsolta az állami rádiónak adott interjújában a miniszterelnök. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője pedig az ATV-ben arról beszélt: ha a környező országokban tapasztalható járványhelyzet szükségessé teszi, újra lezárhatják a határokat. Az országon átutazó külföldiek szombaton nulla órától csak kijelölt útvonalon haladhatnak keresztül az országon.

Szerbia kivételével nem nyitja meg a határait Magyarország az unión kívüli országok előtt

Az unió kérése ellenére, nem nyitja meg határait Magyarország az unión kívüli országok polgárai előtt, Szerbia kivételével. Ezt a miniszterelnök jelentette be az Operatív Törzs ülése után. Orbán Viktor újabb szigorításról is beszélt: ezentúl a Magyarországon átutazók a korábbi rend szerint, csak a kijelölt útvonalon haladhatnak. A közúti fuvarozók egyesülete az áruellátás továbbra is folyamatos lesz.

Az iskolaőrségről is kérdezték Orbán Viktort

Nem fogja eltűrni, hogy diákok szülei tanárokat fenyegessenek - ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Parlamentben az iskolaőrség kapcsán. Szerinte, ha egy intézményben nincs egy erős pedagógusi kar, akkor az iskolaőröknek kell akár fizikai erőt alkalmazva rendet tartani. A DK szerint a kormány rossz megoldást választott a probléma megoldására.

Orbán a rosszul keresők között

Egy kivétellel az összes miniszter többet keresett tavaly Orbán Viktornál. A 24.hu szerint ez derül ki a kormánytagok adóbevallásainak kivonatából, amelyeket a kormány honlapján tettek közzé. A miniszterek közül a legnagyobb adófizető Rogán Antal lett, aki csaknem 9-szer akkora jövedelem után adózott, mint Orbán Viktor. A legkevesebb adót Varga Judit igazságügyi miniszter fizette.

Péntektől autós koncerteket is lehet tartani, de csak vasárnapig

Péntektől autós koncerteket is lehet tartani, erről külön kormányrendelet jött ki Orbán Viktor aláírásával. De csak vasárnapig, onnantól ismét tilos lesz. A Tankcsapda másfél héttel ezelőtt épp most péntekre és szombatra hirdetett autós koncertet, amire azok mehetnek el, akik jegyet nyertek rá a MOL egyik nyereményjátékán. A kormány úgy reagált, csak teszt jelleggel engedélyezték erre a hétvégére az autós koncerteket.

Szikora Róberték kisfilmmel köszöntötték fel Orbán Viktort

Kisfilmmel köszönti a miniszterelnököt és a 10 éves Orbán-kormányt Szalay Kornél Géza, a párt XV. kerületi önkormányzati képviselője. A filmben vele együtt koccint a miniszterelnök egészségére az első Orbán-kormány közlekedési minisztere és az R-Go együttes alapítója is. Kerestük a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy mit szól a köszöntéshez Orbán Viktor, de nem kaptunk választ.

Orbán Viktor: Többen haltak volna meg, ha nem Kásler Miklós az egészségügyért felelős miniszter

Többen haltak volna meg, ha nem Kásler Miklós az egészségügyért felelős miniszter, így védte meg az EMMI vezetőjét Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben. Az ellenzéki képviselők közül többen is bírálták Kásler Miklóst, és a lemondását követelték. De kifogásolták a gazdaságvédelmi intézkedéseket is, az MSZP szerint a kormány túl sokat késlekedett ezekkel.

Orbán Viktor sajtófőnöke: a miniszterelnök minden óvintézkedést megtesz

A kormánytagok egészségügyi állapotát rendszeresen ellenőrzik. Ezt válaszolta a Kormányzati Tájékoztatási Központ arra a kérdésünkre, hogy szűrik-e koronavírusra az állami vezetőket. A tárcavezetők közül a külügyminiszerről és a belügyminiszterről tudni, hogy tesztelték. Orbán Viktor sajtófőnöke csak annyit közölt: a miniszterelnök, aki hol hord maszkot, hol nem, minden óvintézkedést megtesz.

Durvul a vita Orbán és Karácsony között

Szombaton délután dönthetnek a budapesti korlátozások enyhítéséről, erről a miniszterelnök az állami rádióban beszélt. A döntést sürgető Karácsony Gergelyről azt mondta, olyan ember, aki csak este érkezik a disznóvágásra, de nem bánja senki, mert legalább nincs láb alatt. Karácsony válaszul azt írta: viccesnek szánt példabeszédek helyett hasznosabb lenne, ha a miniszterelnök nem tökörészne tovább, hanem képes lenne dönteni.

Varga Judit nem szólalhat fel az Európai Parlament csütörtöki vitájában

Nem szólalhat fel az Európai Parlament csütörtöki vitájában a magyar igazságügyi miniszter - közölte az RTL Híradó kérdésére az EP szóvivője. A testület csütörtökön arról a törvényről vitázik, amely alapján Orbán Viktor rendeletekkel kormányozhat a veszélyhelyzet alatt. A szóvivő szerint a hasonló vitáknál az érintett országok kormányfőinek szoktak felszólalási lehetőséget adni. Orbán Viktor azonban jelezte, hogy nem ér rá. Varga Judit az állami rádióban arról beszélt: diplomáciai következményei lesznek, ha nem szólalhat fel.

Orbán brutális gazdasági adatokra számít

Brutálisak lesznek az áprilisi gazdasági adatok. Erről Orbán Viktor beszélt a szokásos rádióinterjújában. A miniszterelnök bejelentette: 163 ezren veszítették el a munkájukat az elmúlt időszakban, ezért megduplázzák a közmunkaprogramban foglalkoztathatók létszámkeretét, és az állami cégekhez is felvesznek új embereket. A szakszervezeti szövetség elnöke szerint azoknak, akik most lettek munkanélküliek, egyik sem megoldás.

Telefonon egyeztetett Orbán Viktor és Donald Trump

Telefonon egyeztetett Orbán Viktor és Donald Trump, ezt a miniszterelnök a facebookján jelentette be.

Orbán: „Példátlan támadás”

Bocsánatkérésre szólította fel Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Néppárt valamennyi tagpártjának elnökét, erről a kormányfő sajtófőnöke tájékoztatta az állami hírügynökséget. A levelet angol nyelven Európa-szerte 53 néppárti pártelnöknek, magyar nyelven négy pártelnöknek, valamint a Most/Híd szlovák-magyar vegyes párt elnökségének küldték el. Orbán Viktor szerint Magyarország ellen példátlan támadás és dezinformációs kampány zajlik, szerinte ebbe nem csak a Fidesz politikai ellenfelei, hanem a Néppárt tagjai is bekapcsolódtak.

Orbán Viktor „közvetlenül és kötetlenül” akar kommunikálni az emberekkel

A miniszterelnök közvetlenül és kötetlenül akar kommunikálni az emberekkel - ezt írta az RTL Híradónak Orbán Viktor sajtófőnöke. A járvány kirobbanása óta a miniszterelnök követőinek száma több mint háromszázezerrel nőtt a Facebookon. Orbán Viktor a nagy bejelentések többségét ott hozta nyilvánosságra

Orbán szerint megnyertük az első csatát

Magyarország megnyerte az első csatát a koronavírussal szemben. Ezt a miniszterelnök mondta a reggel az állami rádióban. Szokásos, pénteki interjújában arról is beszélt, hogy október-november környékén érkezhet a járvány második hulláma, és senki sem tudja, hogy az enyhébb, vagy erősebb lesz-e a mostaninál.

Idősotthonban járt Orbán Viktor

Idősotthont látogatott meg Orbán Viktor! Közösségi oldalán tett közzé videót a miniszterelnök, arról, hogy a budapesti Időskorúak Árpád-házi Szent Erzsébet Szociális Otthonában járt, kiderült, hogy ott nincs egyetlen fertőzött sem. Közben a katonák országszerte nekikezdtek az idősotthonok fertőtlenítésének, Szegeden három helyen is dolgoznak.

Egy év alatt állhat vissza a gazdasági teljesítmény

A miniszterelnök szerint egy év múlva állhat vissza Magyarország gazdasági teljesítménye a koronavírus-járvány előtti szintre. Erről a Mária Rádiónak adott interjújában beszélt Orbán Viktor. Közben Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa azt mondja: lehetetlen megjósolni, hogyan alakul a járványgörbe Magyarországon. Ő mindenesetre a júniusi nyaralását még nem mondta le.

Nem Tusk nagyapja van a fotón

Nem ő van rajta, nem akkor és nem ott készült - történészek szerint hamis a fotó, amely magyar kormánypárti médiumok szerint a Néppárt lengyel elnökének nagyapját ábrázolja. Donald Tusk nagyapjáról több lapban is azt állították, náci kollaboráns volt. Mindezt azután, hogy a politikus egy interjúban mondta azt, hogy Orbán Viktorra büszke lenne a Harmadik Birodalom jogtudósa. Az általunk kérdezett történészek szerint Donald Tusk nagyapja nem volt náci kollaboráns.

Elnyújtott tetőzésre számítanak

Elnyújtottabb tetőzésre számítanak Magyarországon - erről beszélt az országos tisztifőorvos. Azután kérdeztük erről, hogy Orbán Viktor vasárnap bejelentette: május 3-ára várják a koronavírus-járvány tetőzését. Müller Cecília szerint régóta ezzel a dátummal számolnak, és egy úgynevezett plató alakulhat ki, ami hosszabb időn keresztül nagyjából azonos betegszámot jelent.

Május 3-án tetőzhet a járvány

Két hét múlva, május 3-án tetőzhet a járvány Magyarországon. Erről Orbán Viktor beszélt, aki ezúttal az ajkai kórház felkészültségét nézte meg. A miniszterelnök szerint most így számolnak a szakemberek, korábban a miniszterelnökséget vezető miniszter még nyár közepi tetőzésről beszélt. Orbán Viktor most azt mondta: két hét múlva 5000 lélegeztetőgép áll majd rendelkezésre az országban.

Húsvétkor is az országot járja a miniszterelnök

Húsvétkor is az országot járja a miniszterelnök. Orbán Viktor vasárnap a szekszárdi kórházat látogatta meg, hogy személyesen ellenőrizze a járványügyi felkészültséget. Rögtön az érkezésekor kiderült, hogy megbízható lázmérőre valószínűleg szüksége van az intézménynek, mert a miniszterelnök testhőmérsékletét mindössze 34 és fél foknak mérték.

Orbán: 7500-8000 lélegeztetőgép is kellhet

Akár 7500-8000 lélegeztetőgépre is szükség lehet a járvány tetőzésekor a miniszterelnök szerint. Orbán Viktor erről az állami rádióban beszélt. Azt is mondta, hogy átképzéseket indítanak orvostanhallgatóknak, hogy legyen elég ember a gépek kezeléséhez. A DK szerint, ha a kormány többet költött volna az egészségügyi dolgozók bérére, akkor kevésbé lenne aggasztó a szakemberhiány.

Az ellenzék szerint semmitmondó a gazdaságvédelmi akcióterv

Ködösítés, semmitmondó, túl kevés - így reagáltak az ellenzéki pártok a miniszterelnök bejelentésére. A DK szerint Orbán Viktor Európa legkisebb válságkezelő csomagját jelentette be. Az MSZP azonnali nyugdíjemelést javasol, a Momentumnál pedig úgy látják: továbbra sem tudni, mi lesz azokkal az emberekkel, akiknek megszűnt a munkahelyük.

Történelmi gazdaságélénkítést ígért Orbán Viktor

A magyar történelem legnagyobb gazdaságélénkítő csomagját jelenti be egy hét múlva - ezt ígérte ma Orbán Viktor a parlamentben. A kieső munkabérek pótlására azonban nem tett ígéretet, mondván, teljesítmény nélkül nem ad pénzt a kormány. Tordai Bence ellenzéki képviselő azt mondta, érthetetlen, milyen teljesítményt vár el a kormányfő azoktól, akik elveszítik a munkájukat. Ferencváros közben saját akcióba fogott.

Attól félnek a kisvállalkozók, hogy tönkremennek

Félnek, hogy tönkremennek - erről panaszkodott több kisvállalkozó az RTL Híradónak. Virágboltos és használtruha árus is van köztük, ők eddig kimaradtak a kormányzati segítségekből. Orbán Viktor két részletben jelentett be kisvállalkozóknak szóló kedvezményeket. Kérdeztük a kormányt, hogy bővítik-e tovább a kört. Azt válaszolták, folyamatosan vizsgálja a javaslatokat, és hamarosan újabb intézkedések várhatók.

3 millió maszk és 100 ezer teszt érkezett

A hétfői után újabb egészségügyi rakomány érkezett Kínából. A több mint 3 millió maszkot, 100 ezer tesztet és 86 lélegeztető gépet mások mellett Orbán Viktor miniszterelnök fogadta a repülőtéren. A védőfelszereléseket elsősorban egészségügyi dolgozók kapják.

Felfüggesztik a hiteltörlesztést

Év végéig felfüggesztik a hiteltartozásokat - ezt a miniszterelnök jelentette be a kormányülés szünetében. Azt mondta, több pontos gazdasági intézkedéscsomagról döntöttek, hogy a lehető legtöbb munkahelyet megtartsák. Ezért például a turizmusban és vendéglátásban június végéig a munkáltatóknak nem kell járulékot fizetniük és a dolgozók terheit is jelentősen csökkentik.

Orbán: Higgadtságra van szükség!

Magyarország is napokon belül átlép a csoportos megbetegedések időszakába - erről a Parlamentben beszélt Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint ezért van szükség a bejelentett szigorításokra is. Az ellenzéki képviselők üdvözölték az új intézkedéseket, ugyanakkor kritizálták is a kormány lassúságát.

Munkanélküliségi hullám jöhet

Nagyon komoly munkanélküliségi hullám fenyegeti az országot - jelentette be a miniszterelnök. Orbán Viktor azt ígérte: mindent megtesznek azért, hogy az emberek megőrizhessék a munkájukat, de szerinte ehhez az is kell, hogy a munkáltatók és a munkavállalók megegyezzenek ennek feltételeiben.

Üzenetek a karanténból

Már két nappal azelőtt lázas volt az egyik koronavírusos beteg, mint ahogy Orbán Viktor bejelentette az első hivatalosan is regisztrált fertőzötteket. A budapesti nő fia számolt be erről a karanténban készített vlogjában. A fiú tesztje negatív lett, a bátyjáé viszont pozitív. Egy Ausztriából hazatért, koronavírussal fertőzött lány, aki szintén videót töltött fel a kórházból, arról is mesélt: milyen tünetei vannak.

Maradjanak otthon a 70 év felettiek

Maradjanak otthon a 70 év felettiek - ezt kéri tőlük a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint erre azért van szükség, mert a vírus rájuk a legveszélyesebb. A kormányfő azt is közölte: kötelezte az önkormányzatokat arra, hogy erejüket elsősorban az idősek segítésére fordítsák. Az országban egyre több önkéntes csoport vállalja, hogy például segít a bevásárlásban.

Újabb szigorú intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor

Szigorú intézkedéseket jelentett be a miniszterelnök a koronavírus járvány miatt az Országgyűlésben. Lezárják az ország határait a személyforgalom elől, csak a magyar állampolgárokat engedik be. Éjféltől minden nyilvános rendezvényt betiltanak, bezárnak a szórakozóhelyek, a mozik. Az éttermek, kávézók és üzletek csak délután 3-ig maradhatnak nyitva. Az élelmiszerboltokra, patikákra nem vonatkoznak a korlátozások.

Dolgoznak az újfajta online távoktatáson a tanárok

Dolgoznak az újfajta online távoktatáson a tanárok, de még nagyon sok a bizonytalanság. Orbán Viktor péntek késő este jelentette be, hogy hétfőtől a koronavírus terjedése miatt nem lesz tanítás az általános és középiskolákban. A tanárok most egymásnak ajánlanak videós tartalmakat és hangoskönyveket. A Pedagógusok Szakszervezete szerint az online tanításhoz sok helyen sem az iskolákban, sem otthon nincsenek meg a szükséges technikai feltételek. A köznevelési államtitkár erre úgy reagált: ahol ez nincs meg, ott hagyományos módszerekkel, telefonon vagy levélben kell megoldani a tananyag leadását.

A moldáv sajtó szerint Orbán ragaszkodott a kézfogásokhoz

Köszörülte a torkát, köhögött, majd kezet fogott – a moldovai sajtóban jelent meg cikk arról, hogy csütörtöki hivatalos látogatásán Orbán Viktor miniszterelnök ragaszkodott a hagyományos üdvözlési formához. Közben a kormány koronavírus elleni kampányának egyik fontos eleme, hogy a járvány idején lehetőleg mindenki kerülje a puszit, az ölelkezést és a kézfogást is. A miniszterelnök sajtófőnöke szerint nem volt veszélyes a kézfogás, mert: “A magyar miniszterelnök és moldovai vendéglátói nem fertőzöttek.”

Orbán: a tanároknak nem jár pénz

Fizetés nélküli szabadságra kell küldeni a tanárokat, ha bezárják az iskolákat. Erről beszélt a miniszterelnök az állami rádióban. A Pedagógusok Szakszervezete szerint ez nem igaz, rendkívüli tanítási szünet idejére is jár a bér.

„Amikor problémám volt, felhívtam Orbán Viktort”

"Amikor problémám volt, felhívtam Orbán Viktort, átmentem hozzá és összeültünk a kamrájában sonkát enni" - ezt nyilatkozta a Garancsi István tulajdonában álló Videoton korábbi edzője, José Gomes egy portugál lapnak. A miniszterelnök segített neki megoldani a klubnál felmerülő problémákat, amik szerinte abból adódtak, hogy a klub élén álló üzletember nem nagyon értett a futballhoz. A miniszterelnök sajtófőnöke híradónknak azt írta: Orbán Viktor a szívén viseli a sportág sorsát.

Orbán Viktor jó nyeldeklést kívánt

Jó nyeldeklést kívánt Orbán Viktor a Jobbik frakcióvezetőjének azokhoz az alkalmakhoz, amikor Dobrev Klárával kell egy színpadon állnia. A miniszterelnök ellenzéki képviselők kérdéseire válaszolt a parlamentben. A Jobbik és a DK felszólalója szerint a kormányfő már teljesen elveszítette kapcsolatát az emberekkel.

Orbán: a hatóságok felkészültek a koronavírusra

Nagy a valószínűsége, hogy Magyarországon is megjelenik a koronavírus, ezt mondta Orbán Viktor az állami rádióban. A miniszterelnök ugyanakkor igyekezett mindenkit megnyugtatni, azt mondta, a hatóságok felkészültek. A DK szerint a kormányzati kommunikációra szánt pénzből is inkább a védekezésre kellene költeni. Közben a koronavírus miatt újabb történelmi mélypontot ért el a forint.

Vita az egyenruhás tisztekről

“Helytelen és törvénytelen” volt meghívni egyenruhás katonákat Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi évértékelő beszédére – ezt mondja Juhász Ferenc, volt szocialista honvédelmi miniszter. A DK szerint a Honvédelmi Bizottság azonnali összehívását kezdeményezte az ügyben. A miniszterelnök sajtófőnöke viszont azt közölte, hogy az egyenruhás katonák nem pártpolitikai rendezvényen vettek részt.

Klímavédelem – részletek később

Elérhető elektromos autózás, tiszta folyók, az egyszer használatos műanyag termékek betiltása. A miniszterelnök a vasárnapi évértékelőn a múlt héten elfogadott klímavédelmi akciótervről is beszélt. A Greenpeace szerint jók a kormány tervei, de szerintük több, és drasztikusabb lépésre lenne szükség.

Évet értékelt Orbán Viktor

Nehéz évek várnak Magyarországra Orbán Viktor szerint, ezért bizonytalan a családvédelmi akcióterv tervezett intézkedéseinek bevezetése. Erről is beszélt évértékelő beszédében a miniszterelnök. 10 éve tartó kormányzását az utóbbi száz év legsikeresebb évtizedének tartja. Szerinte azonban mégsem jön el az aranykor, mert gazdasági lassulás, klíma válság és demográfiai hanyatlás is fenyeget. A miniszterelnök a munkahelyek megóvását nevezte a következő időszak legfontosabb feladatának.

„Ez nem olyan kártérítés”

A miniszterelnökön kívül fideszes és ellenzéki pártok politikusai is nyertek kártérítési pereket. A gyöngyöspatai roma gyermekeknek megítélt kártérítésről viszont Orbán Viktor azt mondta: azért nem akarnak fizetni, mert sérti az emberek igazságérzetét, hogy így munka nélkül jutnának pénzhez. Szerdán az EMMI államtitkára az RTL Híradónak azt mondta: a gyöngyöspatai per más, mert azt nem a roma gyerekek kezdeményezték, hanem az őket képviselő alapítvány.

Orbán-Merkel találkozó Berlinben

Hivatalában fogadta a magyar kormányfőt a német kancellár. Az előzetes tervek szerint a Fidesz Európai Néppárti tagsága is a találkozó témája volt, de ezt a megbeszélés előtt tartott közös tájékoztatójukon egyikük sem hozta szóba. Mindketten elsősorban az uniós előtt álló kihívásokról beszéltek.

Pénzt küldött Orbán Viktornak a Kétfarkú Kutya Párt

Pénzt küldött a miniszterelnöknek a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, szerintük ugyanis kellemetlen, hogy Orbán Viktor ilyen szegény. A kormányfő idei vagyonnyilatkozata szerint egyetlen forint megtakarítása sincs. Orbán Viktor sajtófőnöke híradónknak azt írta, csak a hathavi képviselői juttatást meghaladó megtakarítást kell feltüntetni.

 Szélsőjobboldali politikusokkal reklámozott konferencián tartott előadást Orbán Viktor

A gazdasági sikerességet nevezte a konzervatív politika előfeltételének Orbán Viktor miniszterelnök Rómában, ahol előadást tartott a Nemzeti Konzervativizmus című konferencián. A rendezvényt a szervezők szélsőjobboldali politikusokkal is reklámozták, például Matteo Salvinivel. Ő végül mégsem ment el a konferenciára.

Orbán: ez nem sportszerű

Igazságtalannak nevezte Orbán Viktor az unió következő hétéves költségvetésének tervezetét Brüsszelben. A miniszterelnök tárgyalt az Európai Tanács és az Európai Bizottság elnökével is. Szerinte a tervezet nem sportszerű a szegényebb országokkal szemben. A belga fővárosban tartják az Európai Néppárt politikai gyűlését is, ahol eredetileg téma lett volna a Fidesz tagsága is.

A rokonok vagyonnyilatkozata is legyen nyilvános

Ne csak a képviselők, a családtagok vagyonnyilatkozata is legyen nyilvános - ezt követeli a Jobbik. Az ellenzéki párt idén is, mint évek óta, közzéteszi a hozzátartozók nyilatkozatát is. Azt szeretnék, ha a többiek is csatlakoznának. Eddig csak az LMP tette ezt meg. Orbán Viktor korábban arról beszélt, a magyar szabályok a legszigorúbbak Európában. A Fidesznél megkeresésünkre azt írták: a törvény jó, csak be kell tartani.

Nyilvánosak a képviselői vagyonnyilatkozatok: Orbánnak nincs megtakarítása

A miniszterelnöknek már nincs semmi megtakarítása, Rogán Antal viszont több mint 800 millió forintja van. Nyilvánosak a képviselői vagyonnyilatkozatok, amelyek alapján a DK máris vizsgálatot kezdeményez Rogán Antal gazdagodása miatt. A miniszter azt közölte, válása után szinte mindenét eladta, emiatt van több megtakarítása.

Feljelentették Orbán Viktort

Feljelentette Orbán Viktort a Roma Parlament Egyesület elnöke. Horváth Aladár szerint becsületsértést és hivatali visszaélést követett el a miniszterelnök, amikor azt mondta: a gyöngyöspatai cigány gyerekeknek nem fizetik ki az iskolai szegregáció miatt megítélt kártérítést, mert a pénzt munka nélkül kapnák. A 100 milliós kártérítést a jogerős ítélet szerint máig kellett volna kifizetni, de a kormány kitart amellett, hogy készpénzt nem adnak.

Mostantól befagyasztják a kártalanítási kifizetéseket

Mostantól befagyasztják a kártalanítási kifizetéseket - ezt a miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára mondta a Hír Tv-ben. Tuzson Bence szerint azután nem fizet az állam azoknak a fogvatartottaknak, akiknek a kedvezőtlen körülmények miatt a bíróság kártalanítást ítélt meg. Erről először Orbán Viktor beszélt múlt héten. Az ilyen ügyekkel sokat foglalkozó Magyar Helsinki Bizottság azt mondta: a saját törvényeit nem tartja be a kormány.

Orbán részben magára vállalta az önkormányzati választásokon több városban elszenvedett vereséget

Egyenként értékeli a kormányzati ciklus felénél az eredményeket Orbán Viktor a választókerületi elnökökkel. A megbeszélések a következő napokban kezdődnek, derül ki a Fidesz közleményéből. Csütörtökön részben magára vállalta az önkormányzati választásokon több városban elszenvedett vereséget a pártelnök miniszterelnök. Akkor úgy fogalmazott: a választók a kormány munkájáról is véleményt mondtak.

Árnyalták Orbán Viktor szavait

Nem arra adott utasítást Orbán Viktor, hogy ne fizessék ki a rossz börtönkörülmények miatt jogerősen megítélt kártérítéseket a raboknak - ezt mondta ma az RTL Híradónak az Igazságügyi Minisztérium államtitkára. Völner Pál szerint, amikor a miniszterelnök a csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, egy fillért se fizessünk, csak arra gondolt, hogy új szabályozást kell kidolgozni.

Orbán Viktor: Tragédia lenne bezárni a Mátrai Erőművet

Tragédia lenne bezárni a Mátrai Erőművet, mert 10 ezer ember kerülne az utcára - egyebek mellett ezzel indokolta Orbán Viktor, miért vásárolják meg a Mészáros Lőrinc résztulajdonában lévő létesítményt. A miniszterelnök elismerte: tisztán üzletileg az államnak sem érné meg, hogy a jelenlegi tulajdonosok helyett vállalja az erőmű korszerűsítésének 300 milliárd forintosra becsült költségét.

Felháborodtak Orbán megjegyzésén

Jogvédő szervezetek, ellenzéki pártok és a helyi roma önkormányzat is felháborodott Orbán Viktornak a gyöngyöspatai romák kártérítésére tett megjegyzésén. A miniszterelnök csütörtöki évindító sajtótájékoztatóján arról beszélt: igazságtalan, hogy a helyi roma közösség tagjainak százmillió forint kártérítést ítélt meg a bíróság, amiért a gyerekeket elkülönítették és hátrányosan megkülönböztették az iskolában.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való