KERESÉS search-close

Oroszország

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Oroszország"

A főnyeremény: öt tonna aszfalt és egy borjú

Szokatlan módját választotta egy kis vidéki orosz újság, hogy még több olvasója legyen. Sorsolást rendeztek az előfizetői között, a főnyeremény pedig öt tonna aszfalt és egy borjú volt. A szerencsés nyertes egy falusi asszony, akit most egyenesen Aszfaltkirálynőnek hívnak a földijei.

Orosz és kínai vakcina érkezhet

Oroszországból már biztosan érkezik koronavírus elleni védőoltás, és ahhoz is közel jár Magyarország, hogy egy kínai vakcinagyártótól is kapjunk mintát. Ezt a külügyminisztérium jelentette be. Menczer Tamás államtitkár úgy fogalmazott, ha keleten előbb találják meg az ellenszert, akkor a brüsszeli lobbi sem akadályozhatja meg abban a kormányt, hogy az oltóanyagot Magyarországra hozzák. Az Európai Bizottság szóvivője az MTI információi szerint ma arról beszélt, az Európai Unióban forgalmazott oltóanyagoknak meg kell felelniük az uniós minőségi és jóváhagyási előírásoknak, de korlátozott eltérések lehetnek.

Két hónappal megmérgezése után adott interjút az orosz ellenzéki vezető

Két hónappal megmérgezése után most először adott hosszabb televíziós interjút Alexej Navalnij, orosz ellenzéki vezető. Az amerikai CBS csatornának nyilatkozott, és elmondta, hogy szerinte az orosz hatóságok egy új fejlesztésű idegmérget használhattak ellene. Mindez egyébként azt jelentené, hogy Oroszország nem tarja be az általa is aláírt vegyifegyver tilalmi-egyezményt.

Alekszej Navalnij palackos vízében lehetett a méreg

Újabb fordulat a megmérgezett orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij ügyében. Most úgy tűnik, hogy mégsem a reptéri teájában, hanem még a szállodában a palackos vízében lehetett a Novicsok nevű idegméreg. Navalnij stábja még augusztus 20-án, a rosszulléte után gyűjtött be mindent a szobából. Egy német laboratóriumban végül az egyik vizes palackban mutatták ki a katonai felhasználású méreg nyomait. A Kreml továbbra is tagadja, hogy köze lenne a jelenleg Németországban lábadozó Navalnij megmérgezéséhez.

Robbanás egy oroszországi panelházban

Hatalmas robbanás volt egy panelházban Oroszországban. A detonációban hárman meghaltak, köztük egy gyerek. A hatóságok szerint gázszivárgás okozhatta a tragédiát, a felelőst még keresik.

Berlinbe szállították Alekszej Navalnijt

Nagyon rossz állapotban van Alekszej Navalnij, orosz ellenzéki vezető. Ezt mondta a német orvosok vizsgálatára hivatkozva annak az alapítványnak a vezetője, aki a Németországba szállításért felelt. Navalnij csütörtök óta kómában van. Családja és munkatársai azt gondolják, hogy megmérgezték egy orosz repülőtéren. Az orosz kezelőorvosok viszont azt mondják, erről szó sincs, csak leesett a cukra.

Munkatársai szerint megmérgezték az orosz ellenzéki vezetőt

Egy berlini kórházba szállítanák át Alexej Navalnijt. Az orosz ellenzéki vezetőt most egy omszki kórházban ápolják, mert munkatársai szerint megmérgezték. Kezelőorvosai szerint ez nem igaz, bár azt nem árulták el, hogy akkor mi baja a férfinak, aki még mindig kómában van. A kórházat biztonsági emberek lepték el, és senkit sem engednek Naval-nij közelébe.

Megmérgezhették az orosz ellenzék legismertebb alakját

Munkatársai szerint megmérgezték az orosz ellenzék legismertebb alakját, Alekszej Navalnijt. A férfi repülővel tartott Moszkvába, amikor hirtelen rosszul lett. Kórházba szállították, orvosai jelenleg az életéért küzdenek. Navalnij a putyini rendszer legnagyobb kritikusának számít, számos korrupciós ügyet tárt fel, és többször volt börtönben is. Putyin elnök szóvivője mielőbbi gyógyulást kívánt Navalnijnak, és felajánlotta a kormány segítségét a családnak. 

Oroszország hivatalosan is bejegyeztette a világ első koronavírus elleni oltását

Oroszország hivatalosan is bejegyeztette a világ első koronavírus elleni oltását - jelentette be az orosz elnök.

Elkészült az orosz koronavírus vakcina, vajon hatásos?

Kétkedve fogadták a szakértők a koronavírus elleni vakcinát, amivel már az orosz elnök lányát is beoltották. Mivel túlságosan hamar sikerült kifejleszteni és a megfelelő tesztelésre sem volt elég idő, ezért nem biztosak benne, hogy jól működik.

Nem bírnak a garázda tevékkel

Áldatlan állapotok uralkodnak a dél-oroszországi Asztrahán környékén egy megfékezhetetlen tevecsorda miatt. Több falu lakói is arra panaszkodnak, hogy a szemtelen állatok ledöntik a kerítéseket, lelegelik a veteményest, és még a gázvezetékeket is megrágják. A csorda tulajdonosa szerint viszont a szabadon tartott tevék ilyenek, és az embereknek kellene alkalmazkodniuk hozzájuk.

Folytatódik a gyilkos moszkvai lányok büntetőpere

Folytatódik annak a három moszkvai lánynak a büntetőpere, akik két éve 40 késszúrással végeztek apjukkal, aki rendszeresen bántalmazta őket és drogokkal kereskedett. Az egész Oroszországot megrázó ügyben a bíróság egyszer már kimondta, hogy tettüket önvédelemből követték el - a nyomozó hatóság viszont azzal vádolja őket, hogy hazudtak a vallomásukban.

KISOROSZLÁN: Szörnyű körülmények közül mentették ki

Sikerült megmenteni a biztos haláltól egy fiatal hím oroszlánt Oroszországban. Az állat magántulajdonban volt irtózatos körülmények között. Többször eltörték a csontját, hogy ne tudjon futni, és sebek borították mindenütt. Már az emésztőrendszere is felmondta a szolgálatot, amikor az állatvédők rátaláltak. A 10 hónapos oroszlánt egy menhelyre vitték. Több műtétet követően és a folyamatos orvosi kezeléseknek hála most már sokkal jobban van. A szakértők szerint több ezer csempészett vadállat élhet Oroszországban.

Tudhatott a megölt amerikai katonákért fizetett vérdíjról Trump

Hónapok óta tudhatott arról az Egyesült Államok elnöke, hogy Oroszország állítólag vérdíjat fizetett a táliboknak az Afganisztánban megölt amerikai katonákért. A meg nem erősített titkosszolgálati információkat tartalmazó jelentést Trump már tavasszal megkaphatta. Bár a Fehér Ház szóvivője kedden megerősítette, hogy létezik a dokumentum, az elnök szerint az egész csak kitaláció.

Akár újabb 16 év hatalom Putyinnak

Győzelmi parádé, és akár újabb 16 év hatalom Putyinnak. Megtartották Moszkvában a második világháborús szovjet győzelemre emlékező katonai parádét, amelyet a koronavírus miatt halasztottak el. Bár a járvány terjedése továbbra sem lassul Oroszországban, a hatóságok szerint már nincs szükség a kijárási korlátozásokra, így jövő héten megtarthatják azt az alkotmánymódosító népszavazást is, amely utat nyithat Vlagyimir Putyinnak, hogy akár még 16 évig hatalmon maradhasson.

Milliárd dolláros hitellel zsarolhatta meg amerikai alelnökként Joe Biden a volt ukrán elnököt

Azt akarta, hogy váltsák le a fia, Hunter Biden ukrajnai érdekeltségeit vizsgáló ügyészt. Legalábbis ezt állítja egy ukrán parlamenti képviselő, aki a két politikus közötti hangfelvételre hivatkozott. Ennek valódiságát azonban még senki sem erősítette meg. A háttérben sokan Oroszországot sejtik.

Tarol a vírus a munkások között Oroszországban

Újabb munkások fertőződtek meg koronavírussal Oroszország egyik kietlen vidékén, amely a járvány egyik fő gócpontjává vált. Az építés alatt álló gázkitermelő telepen rengetegen élnek, közülük ezer embernek már korábban pozitív lett a tesztje. Oroszország is enyhített már a szigoron annak ellenére, hogy továbbra is sok az áldozat.

Történelmi mélyponton Vlagyimir Putyin népszerűsége

Történelmi mélyponton Vlagyimir Putyin népszerűsége. Szakértők szerint az orosz elnök támogatottságát a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai tépázták meg. Putyin talán ezért is adhatott engedélyt arra szerdán, hogy több nagy iparvállalat is újból megnyisson. Annak ellenére, hogy napok óta tízezernél is több új fertőzöttet regisztrálnak az országban.

CUKI: Így labdázik gondozójával a jegesmedve

Új sportágat fejlesztett ki egy unatkozó jegesmedve a szentpétervári állatkertben, a vízilabda és a röplabda keresztezésével. Gondozói ugyanis azzal próbálták feldobni látogatók nélküli üres hétköznapjait, hogy bedobtak a medencéjébe egy labdát - amit aztán a medve, legnagyobb meglepetésükre visszadobott nekik. Azóta naponta szabályos mérkőzéseket játszanak egymással, és a gondozók szerint a mackó labdakezelése minden egyes alkalommal szemmel látható fejlődést mutat.

A labdázás a kedvenc szórakozása a szentpétervári állatkert jegesmedvéjének

Alig várta, hogy labdázhasson a vízben ez a jegesmedve Oroszországban. A szentpétervári állatkert sztárjának, Kharchana-nak a kedvenc időtöltése, hogy különböző játékokat dobál a látogatók felé. Csak, hogy most az orosz állatkertek is zárva vannak, ezért csak a gondozóival tud labdázni az állat, aki mintha egy röplabda meccsen lenne, annyira élvezi az adok-kapokot a labdával.

Erdogan emelné a tétet

Európát a menekültekkel, Szíriát pedig háborúval fenyegeti Erdogan török elnök, miközben a fő ellenségévé vált Oroszországgal egyezkedni próbál egy tűzszünet reményében. Jövő héten Moszkvába készül, hogy személyesen tárgyaljon Putyinnal, ám nyugati katonai támogatás híján kevés esélye van arra, hogy ott egyenrangú partnerként kezeljék.

Már 170 halálos áldozata van a koronavírusnak

Már a nyolcezret közelíti Kínában a koronavírussal fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké pedig elérte a 170-et. Oroszország lezárta 4300 kilométer hosszú, Kínával közös határát, az olasz partoknál pedig egy hatezer utast szállító óceánjárót helyeztek vesztegzár alá, miután egy hongkongi házaspár belázasodott a fedélzetén.

536 jégtáblán rekedt horgát kellett kimenteni Oroszországban

536 horgászt kellett megmenteni Oroszország távol-keleti részén, miután elsodródtak egy jégtáblával. A jégdarab Szahalin szigetéről tört le, és a hasadék olyan gyorsan tágult, hogy a többszáz ember már nem tudott a partra jutni. Az orosz hatóságok légpárnás járművet küldtek értük. Vagy hét órába telt, mire mindenkit kihoztak. Az akcióban senki nem sérült meg. Egy hét alatt már harmadszor kellett jégtáblán rekedt horgászokat menteni Szahalinnál. Múlt szerdán 300, vasárnap pedig 600 ember esett csapdába.

HANCÚR: Hempergett egyet a hóban a szökött elefánt

Meglépett két elefánt egy vándorcirkusztól az egyik orosz nagyvárosban. A túra közben nem csináltak cirkuszt, csak élvezték a számukra szokatlan havat, és a szabadságot. A kaland békésen ért véget.

Jégkunyhóvá vált a házuk

Jégkorszakbeli körülmények közé kerültek egy panelház lakói a szibériai Irkutszkban. Összeomlott a fűtésrendszere a régi épületnek. A házat kívülről és belülről is vastag jégtakaró borítja. A családok már több mint egy hónapja élnek a fagy fogságában, mert nem sikerül eldönteni, hogy az állam vagy az önkormányzat a panelház fenntartója.

Hány fokig szabad babakocsiban kint altatni egy gyereket?

Egy csecsemő veszette életét Oroszország Habarovszki régiójában. A híradások szerint a baba 5 órán keresztül volt az erkélyen a -7, egyesek szerint -20 fokban. Az esetet a rendőrség vizsgálja. Az illetékesek felhívták a szülők figyelmét, hogy semmi esetre se hagyják gyermeküket őrizetlenül a szabadban.

Vlagyimir Putyin hatalma 2024 után is megmarad?

Váratlan és elképesztő fordulat az orosz politikában: szerdán Vlagyimir Putyin bejelentette, hogy teljesen átalakítja az orosz hatalmi rendszert. A bejelentés után a teljes kormány lemondott, Dimitrij Medvegyev miniszterelnök vezetésével.

30 autó került a jeges víz fogságába!

Oroszországban egy Russzkij nevű szigeten 30 autó került a jeges víz fogságába. Helyi pecások úgy gondolták jó ötlet, ha autóikat ott hagyják a parton, néhányan kicsit távolabb, néhányan pedig a jégen. Állítólag egy héttel korábban gond nélkül lehetett így parkolni, most viszont úgy tűnik nem. A súly alatt beszakadt az elvékonyodott jégtakaró. A hírek szerint személyi sérülés nem történt, a léghorgászok pedig napok óta hal helyett autókat foghatnak.

Harminc horgász alatt szakadt be autóstul a jég Oroszországban

Az eset a Vlagyivosztokhoz közeli Russzkij szigetén történt, ahol a lék-halászok autóikat a part helyett a befagyott tenger jegén parkolták le. A helyi katasztrófavédelem mindenkit élve kimentett.

Kelet-ukrajnai háború: hazaengedik a hadifoglyokat és tűzszünet lesz

Szilveszterre hazaengedik az összes hadifoglyot, illetve teljes és átfogó tűzszünet lesz. Ezt ígérte egymásnak Oroszország és Ukrajna vezetője, akik három év szünet után német és francia közvetítéssel kezdték újra a béketárgyalást. Az ukrán katonák és a Moszkva által támogatott szakadár erők közötti 2014 óta tartó háborúban eddig 13 ezren vesztették életüket.

Négy évre eltiltották Oroszországot a legnagyobb nemzetközi sporteseményektől

Sem a jövő évi tokiói olimpián, sem a 2022-es katari focivébén nem indulhat Oroszország. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség, a WADA ma ugyanis négy évre eltiltotta őket minden jelentős nemzetközi sporteseménytől. Indoklásuk szerint újra bebizonyosodott, hogy az oroszoknál államilag szervezett doppingolás folyik.

10 milliárd a magyar űrprogramra

10 milliárd forintot költ a kormány a következő három évben arra, hogy 2024-ben magyar űrhajós mehessen a világűrbe – mondta Szijjártó Péter az RTL Híradó kérdésére. A külügyminiszter szerdán jelentette be, hogy Magyarország öt év múlva ismét űrhajóst akar küldeni az űrbe. Ehhez Oroszországgal működnek majd együtt.

Jólesik egy kis napozás a 3 fokos fürdő után

Az oroszországi Bajkál tónál napoznak az emberek a kemény fagyban, miután megmártóztak a 3 fokos jéghideg vízben. A téli fürdőzés már hagyománnyá vált az itt élők körében, akik szerint a hideg vízben való megmártózás nagyon jót tesz az egészségnek.

Darabolós gyilkossággal vádolnak egy ismert orosz történészt

A Napóleon-korszak francia becsületrenddel kitüntetett tudora egy volt tanítványával egyben szeretőjével végzett feltehetően féltékenységből. Ügyvédje szerint beismerte a gyilkosságot, és vádat is emeltek ellene.

Putyin és Orbán megegyeztek a gázszállításról

Megegyezett a Magyarországnak szánt olaj- és gázszállítmányokról a magyar miniszterelnök és az orosz elnök – ezt a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár közölte. Kovács Zoltán szerint a megállapodás 2025-ig szól, de a részletekről még egyeztetni kell. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin szerdán több mint két órán tárgyalt.

Borsófehérjéből húsmentes hamburger? Mi van?

Oroszországban is megjelent a húsmentes hamburger. Egy moszkvai étteremben ettől a héttől kapható a vegán burger, ami állítólag ugyanolyan érzést nyújt, mintha valódi húsból készült ételt ennénk.

Intő figyelmeztetés Putyinnak

Oroszországban szokatlan módon, az ellenzéknek sikerült megszorongatnia a kormánypártot a moszkvai helyhatósági választásokon. Az Egységes Oroszország még úgy is elvesztette mandátumai harmadát, hogy sok ellenzéki jelölt nem is indulhatott a voksoláson, az emiatt kirobbant tüntetéseken pedig több ezer embert letartóztattak. 

Úszó Csernobilnak csúfolják a világ első úszó atomerőművét

Útnak indult a világ első úszó atomerőműve, ami Oroszországban készült. A híres orosz tudósról, Lomonoszovról elnevezett hajó Csukcsföldre tart, és várhatóan év végén helyezik üzembe. A tragikus emlékek miatt radikális környezetvédők máris úszó Csernobilnak gúnyolják a hajót. Moszkva azonban azt várja, hogy bizonyítja majd kiválóságát, és megkezdődhet a sorozatgyártása.

Kukoricaföldön landolt egy utasszállító 226 utassal és 7 fős személyzettel

Kényszerleszállást hajtott végre egy utasszállító 226 utassal és 7 fős személyzettel, Moszkva közelében. Az Ural Airlines nevű orosz cég gépe egy kukoricaföldön landolt, mert az indulás után nem sokkal madárrajjal ütközött. A balesetben 23 utas, köztük 5 gyerek sérült meg. Halálos áldozatról nem érkezett jelentés. Az orosz sajtó hősként ünnepli a pilótát.

A normális érték 16-szorosa volt a háttérsugárzás

A normális érték 16-szorosa volt a radioaktív háttérsugárzás abban az oroszországi városban, ami a legközelebb esik a múlt heti halálos rakétakísérlet helyszínéhez. Ez az érték rövid idő alatt még nem ártalmas az egészségre, sokkal nyugtalanítóbb az, hogy az első napokban az orosz hatóságok próbálták eltussolni a történteket.

 

Még mindig 150 helyen égnek az erdők

Az orosz központi hatóságok megtalálták a felelősét a pusztító szibériai és távol-keleti tűzvésznek: a helyi hatóságokat. A rendkívüli helyzetek minisztériumának egyik vezetője Moszkvában kijelentette újságírók előtt, hogy azért lángolnak az erdők, mert helyi szinten nem tették meg idejében a szükséges erőfeszítéseket a tűzfészkek elfojtására.

Nem a kormány engedélyezte, hogy magyar légtérben szállítsanak harckocsikat

Nem a kormány engedélyezte, hogy magyar légtérben szállítsanak orosz harckocsikat Szerbiába - ezt mondta az RTL Híradó kérdésére a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely szerint a páncélosokat nem katonai gépek szállították, így a kormánynak nem is volt beleszólása. Az Európai Unió területén 2014-ben betiltották az orosz harci felszerelések szállítását. A Momentum szerint az Orbán-kormány újabb gesztust tett Vlagyimir Putyinnak.

Magyar légtéren át vitték a harckocsikat?

Az érvényben levő uniós szankciók ellenére, magyar légtéren keresztül érkezhettek harckocsik Oroszországból Szerbiába - az AP amerikai hírügynökség szerint.

Megmérgezhették Alexander Navalnij orosz ellenzéki politikust

Megmérgezhették Alexander Navalnij orosz ellenzéki vezetőt – legalábbis ezt állítja orvosa. Navalnij vasárnap került a börtönből kórházba, miután allergiás tünetek jelentkeztek nála. A politikust egy hete egy ellenzéki tüntetés után vette őrizetbe a rendőrség. Most vasárnap több ezren demonstráltak a szabadon bocsátásáért.

Orbán Viktor Oroszországban nyaral

Oroszországban nyaralt a családjával Orbán Viktor. Erről az Index írt elsőként. A miniszterelnököt a portál egyik olvasója fotózta le Szentpétervár közelében. Sajtófőnöke az utazásról csak annyit árult el, hogy Orbán Viktor nem hivatalos úton járt Oroszországban. Nyári szabadságáról azonban, ahogy az előző években, most sem adott tájékoztatást.

Egy jó szelfiért még a mérgező anyagot is beválallják

Egy jó szelfiért megéri kockáztatni. Gondolhatják, akik egy szibériai erőmű zagytározójához járnak fotózkodni. A víz tele van mérgező anyaggal, de ez cseppet sem hatja meg az odaérkezőket. Igazából az csalogatja oda a szelfizőket, hogy a nehézfémek szép kékre festették a víz színét, mint ha a Maldív-szigeteken lennének.

A Maldív-szigeteket idézi a látvány, kár, hogy tele van a víz mérgező vegyi anyagokkal

Kristálytiszta kék víz és homokos part: képeslapra kívánkozó látvány. És nem is kell hozzá egy egzotikus karibi szigetre utazni, elég csak az oroszországi Novoszibirszkbe elmenni. Persze csak annak, aki bírja az erősen mérgező vegyi anyagokat.

MALDIVES_NSK: Szibériai zagytározó az új Maldív-sziget

Kristálytiszta kék víz és homokos part: képeslapra kívánkozó látvány. És nem is kell hozzá egy egzotikus karibi szigetre utazni, elég csak az oroszországi Novoszibirszkbe elmenni. Persze csak annak, aki bírja az erősen mérgező vegyi anyagokat. A festői szépségű tó a környék legnagyobb erőművének zagytározója.

A világ legnagyobb és legerősebb jégtörő hajója

Vízre bocsátották Oroszországban a világ legnagyobb és legerősebb jégtörő hajóját, az atomenergiával működő Uralt. Moszkva abban bízik, hogy ezzel és további óriás jégtörőkkel előnyt szerezhet az északi sarki nyersanyagok megszerzéséért folytatott versenyben.

Putyin, a hokikirály !?


szerző:
2019.05.11. 18:36
Putyin, a hokikirály !?

Imét gólkirály lett Vlagyimir Putyin, majd elesett. Egymaga 8, a Kreml szerint viszont 10 gólt lőtt az immár hagyományos éves hokigálán. A meccs után korcsolyázott egy tiszteletkört, de ennek kínos vége lett.

Putyin ígéretet tett a delfin-Gulag felszámolására

Kiszabadulhatnak a foglyok a delfin Gulagból. Így nevezik a szibériai Nahodka városának közelében lévő zárt tengeri telepet, ahol borzalmas körülmények között tartanak fehér delfineket és fiatal kardszárnyú delfineket kereskedők, hogy kínai parkoknak adják el őket. Nemzetközi állatvédő szervezetek nyomására Putyin orosz elnök ígéretet tett a telep felszámolására. A helyszínre már megérkezett Jean-Michel Cousteau, világhírű óceánkutató.

Újra embert akarnak küldeni a Holdra!

Történelmi bejelentést tett Mike Pence, amerikai alelnök az amerikai űrhajózási tanács ülésén. Az Amerikai Egyesült Államok célja, hogy öt éven belül újra űrhajósokat küldjön a Holdra. Az űrverseny egyre inkább fokozódik. Nem csak az Amerikai Egyesült Államok, hanem Oroszország is igényt tart a Holdra.

Vasvillával ment a tigrisnek

Vérfagyasztó élményben volt része egy szibériai nyugdíjasnak, aki arra nyitott be az istállójába, hogy egy hatalmas amuri tigris marcangolja a teheneit. A férfi először egy vasvillával próbálta felvenni a küzdelmet a ragadozóval - óriási szerencséje volt, hogy végül ki tudott futni a puskájáért, amellyel aztán kénytelen volt lelőni a védett állatot.

Top 2 -  A Transpolar vasútvonal, amit soha nem fejeztek be

A világ leghosszabb meg nem épült vasútvonala két kisvárost, az isten háta mögötti Salekhardot és a még messzebb lévő Igarka nevű településeket kötötte volna össze. Sztálin egy 1400 km hosszú pályát akart építeni Észak-Szibéria járhatatlan, mocsaras vidékén. Nem sikerült neki.

Késsel a hátában indult cigizni

Késsel a hátában, egy szál alsónadrágban indult ki dohányozni a mínusz tíz fokos hidegbe egy orosz férfi egy tatárföldi kórházból. A kórház dolgozói csak hosszas rábeszélés után tudták rávenni, hogy menjen vissza a kórterembe. A 34 éves férfit saját bevallása szerint egy kocsmai verekedésben szúrták meg. Azóta már megműtötték, állapota stabil.

Fekete hó hullott Szibériában

Fekete hó hullott Szibéria egyik régiójában, amely a szénbányászatról ismert. A csapadék állítólag mérgező is.

Jegesmedve-invázió Oroszországban

Jegesmedve-invázió miatt hirdettek szükségállapotot az Oroszországhoz tartozó egyik szigetcsoporton. A sarkvidéki tartományban annyira elszaporodtak az állatok, hogy a lakók már alig mernek kimenni házaikból. Egyelőre viszont nem tudják, mit tegyenek, mert védett fajként tilos a kilövésük.

Oroszország új szuperrakéta fejlesztésébe kezd

Oroszország felfüggeszti részvételét a közepes hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról szóló szerződésben, és új szuperrakéta fejlesztésébe kezd. Ezt Putyin orosz elnök jelentette be, egy nappal az után, hogy Washingtonban közölték: az Egyesült Államok már nem tartja magára nézve kötelezőnek az 1987-ben kötött egyezményt, amelyet szerintük Moszkva régóta megszeg.

Felépül a kisfiú, akit egy összeomlott lakóház romjai alól húztak ki

Szinte teljesen felépült az a 11 hónapos kisfiú, akit egy összeomlott lakóház romjai alól húztak ki a mentőcsapatok Oroszországban. A múlt év utolsó napján történt katasztrófa helyszínén, csodával határos módon 36 órát élt túl a kisfiú a roppant hideg ellenére. Megtalálása óta Moszkvában kezelik.

 

Élve találták meg a csecsemőt a felrobbant ház romjai között

Élve találtak meg egy 11 hónapos csecsemőt az oroszországi házrobbanás helyszínén. Az orvosok szerint életveszélyes állapotban van, de minden esélye megvan, hogy felépüljön. A tegnap hajnali detonáció óta nyolc holttestet emeltek ki a romok közül. 36 emberről viszont semmit sem tudni.

Sztálin népszerűbb, mint Putyin

Idén már nem Vlagyimir Putyin az újévi naptárak legnagyobb sztárja Oroszországban, hanem a Szovjetunió egykori diktátora, Sztálin. A milliók haláláért felelős kommunista vezér képeivel díszített kalendárium olyan népszerű, hogy már harmadjára kell újranyomni, az első két kiadást ugyanis villámgyorsan elkapkodták.

Tűz ütött ki egy oroszországi káliumbányában

Kilenc munkás halt meg, miután tűz ütött ki egy oroszországi káliumbányában. A lángok csaknem 400 méter mélyben csaptak fel. Nyolc építőmunkást még időben a felszínre hoztak, de a lent rekedtekhez csak a tűz eloltása után jutottak. Azt még vizsgálják, mi gyulladt ki a bányában.

 

Ketten összesen 18 plasztikai műtéten vannak túl

Már 2,3 milliónál jár azoknak a száma, akik a szétplasztikázott orosz férfi Aleksandr Shpak és felesége életét szappanoperaszerűen követik. Ránézésre talán nem sokan gondolnák, de a férfi közgazdász, felesége pedig pszichológus és tanár.

56 embert ölt meg egy orosz sorozatgyilkos

56 embert ölt meg egy orosz sorozatgyilkos, aki jelenleg is életfogytiglani börtön büntetését tölti 22 nő meggyilkolása miatt. Most azonban újabb 56 ember megölése miatt mondta ki bűnösnek a bíróság.

Hogyan alakulhatott ki a putyini diktatórikus rendszer?

A szemtanú hitelességével írja a kölcsönös brutalitásokat bemutató háborús beszámolóit a Csecsenföldről egy orosz újságíró a kilencvenes években. Naplót vezet, nyomon követi a putyini diktatórikus rendszer kialakulását, az ellenzék tehetetlenségét és az orosz társadalom tétlenségét. 2006-ig, amikor Anna Politkovszkaja 48 éves, kétgyerekes orosz újságíró bevásárlásból tér haza: a moszkvai belvárosi társasház földszintjén 4 lövéssel meggyilkolják.

Hadiállapotot hirdettek Ukrajnában - kárpátaljai magyarokat is besorozhatnak

Hadiállapotot hirdettek ki Ukrajnában, miután Oroszország vasárnap tüzet nyitott ukrán hadihajókra a Krím-félsziget melletti Kercsi-szorosnál, majd három hajót el is foglalt. Az ukrán államfő utasította vezérkarát, rendeljenek el részleges sorozást. Így kárpátaljai magyarokat is besorozhatnak. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint az ő biztonságuk a legfontosabb, de a kormány egyelőre nem tesz diplomáciai lépéseket.

 

Börtönbe került a szókimondó rapper

Oroszország egyik legnépszerűbb rap-énekese az utcán tartott rögtönzött koncertet rajongóinak, miután a hatóságok betiltották egy meghirdetett fellépését. Az összegyűlt tömeg hangosan szidalmazta a rendőröket, amikor lerángatták egy autó tetejéről.

Új amerikai-orosz hidegháború?

Trump elnök felmondaná a 31 éves szovjet-amerikai rakétaegyezményt, amely a legfeljebb 5 ezer kilométer hatósugarú nukleáris fegyverekről szól. A felek egymást vádolják az egyezmény megszegésével. De inkább az lehet a háttérben, hogy a kétoldali egyezmény nem vonatkozik a fegyverkező Kínára. Mi ez? Új amerikai-orosz hidegháború? Kísérlet Kína becsalogatására? Ennek esélyei?

Bagoly kávézó nyílt Moszkvában

A különleges helyen a vendégeknek nem a rendelt italokért, hanem az elöltött perecekért kell fizetniük. A látogatók megsimogathatják, vagy akár meg is etethetik az ott élő 11 baglyot, amelyeknek a többsége állatkertekből vagy madárkórházakból került a kávézóba.

 

Állatkert a templomban

Egyedülálló egyházi kezdeményezés Oroszországban. Állatkertet rendeztek be az egyik templomban, hogy még több hívőt csábítsanak a misékre is. A helyiek örülnek a jövevényeknek, köztük a krokodiloknak, mert nincs a környéken állatkert. A krokodilos templom annyira sikeres, hogy bővíteniük kell a férőhelyet.

Megmérgezhették az aktivistát

Családtagjai szerint megmérgezték a Putyin-ellenes megmozdulásairól híres Pussy Riot egyik aktivistáját.

 

FOTÓK: Brutálisan verték szét a tüntetéseket Oroszországban

Az orosz rendőrség brutálisan szétverte a nyugdíjkorhatár felemelése ellen szervezett tüntetéseket. Több ezer ember vonult utcára Oroszország nagyvárosaiban, közülük több százat letartóztattak, a legtöbbet Moszkvában és Szentpéterváron. A hatóságok arra hivatkoztak, hogy ezek nem engedélyezett demonstrációk voltak.

Szétverték a tüntetőket Oroszországban

Az orosz rendőrség brutálisan szétverte a nyugdíjkorhatár felemelése ellen szervezett tüntetéseket. Több ezer ember vonult utcára Oroszország nagyvárosaiban, közülük több százat letartóztattak, a legtöbbet Moszkvában és Szentpéterváron. Még több FOTÓ a tüntetésekről: ITT.

Túlfutott a leszállópályán és kigyulladt egy repülő

Túlfutott a leszállópályán és kigyulladt egy repülő az oroszországi Szocsi repülőterén. A tűzoltók gyorsan megfékezték a lángokat. A gépen lévők közül 18-an megsérültek. Az egyetlen halálos áldozat a reptér egyik alkalmazottja.

 

Alaposan helybenhagyták a Taxi-filmek sztárját

Koponyasérülést szenvedett a Taxi-filmek sztárja, Samy Naceri, miután verekedésbe keveredett Oroszországban. A színész testvérével, Bibivel egy moszkvai, belvárosi klubban szólalkozott össze fehérorosz férfiakkal.

Megszálló vagy felszabadító?

Egy szovjet katonai emlékmű okoz diplomáciai feszültséget Csehország és Oroszország között. A csehek a Prágát a náci uralom alól felszabadító Konyev marsall szobrán feltüntetnék az 56-os magyar forradalom és a 68-as prágai tavasz eltiprásában játszott szerepét is. Moszkva szerint a csehek meg akarják hamisítani a történelmet.

Sosem találod ki, Istenes Bence honnan nézte végig a VB-döntőt

A műsorvezető meglepő helyszínről izgulhatta végig az év sporteseményét.

Mérgezés: meghalt egy áldozat

Meghalt az egyik áldozat, akit a Novicsok nevű idegméreg betegített meg Angliában. Ugyanaz, mint a volt brit-orosz kettős ügynököt, Szergej Szkripált és lányát márciusban. Egyelőre senki nem tudja, hogyan fertőződhetett meg a nő és élettársa, aki továbbra is életveszélyes állapotban fekszik kórházban. Oroszország szerint lejáratókampány folyik ellenük.

Vicces és ijesztő is a VB

Véres verekedés, cirill betűk között bolyongó külföldi és folyóból kimentett hazai szurkolók. Az oroszországi focivébén bő egy hét alatt is nagyon sok vicces és ijesztő jelenetet örökítettek meg. Szerencsére az erőszak csak elszigetelt jelenségnek számít.

Járdán sétáló emberek közé hajtott egy taxi Moszkvában

A drámai jelenetet felvette egy térfigyelő kamera. Nyolcan sérültek meg, köztük két mexikói fociszurkoló. A taxis kiugrott a kocsiból, és elrohant, mert meg akarták lincselni. A jelenlévők azt hitték, hogy terrorista. A rendőrség azonban közölte, hogy szó sincs erről, baleset történt. Figyelem, megrázó felvételek következnek.

 

Korbáccsal őrzik a rendet

Az ellenzéki tüntetések szétveréséről hírhedté vált kozákok segítik majd a rendőrség munkáját az oroszországi foci-vébé alatt. A korbáccsal és botokkal felszerelt félkatonai szervezetet azokkal szemben szokta bevetni az államhatalom, akik ellen a rendőrség jog szerint nem léphet fel.

Az orosz melegek és a focivébé

Árgus szemekkel figyelik jogvédő csoportok és nyugati kormányok Oroszországot a közelgő focivilágbajnokság miatt. Az ok: az erősödő fajgyűlölet és a melegekkel szembeni ellenséges érzület. 5 éve létezik egy orosz törvény, amely megbélyegzi a melegeket. A jogszabály hivatalos neve: a „nem-hagyományos szexuális kapcsolatok propagandáját” tiltó törvény.

 

Küzdelem a focirasszizmus ellen

Kemény tilalmakkal készülnek az orosz hatóságok a közelgő focivilágbajnokságra. Tilos az alkohol a stadionokban, és azok környékén, tilos a drónok reptetése, tilos a fegyverkereskedelem, sőt még a tűzgyújtás is sütögetésre, nehogy lángra kapjon valami.

Megint elvitték Navalnijt

Brutálisan szétverte a rendőrség a Putyin újbóli elnöksége ellen tiltakozó demonstrációkat Oroszország nagyvárosaiban. A hatóságok által nem engedélyezett tüntetéseket Alekszej Navalnij szervezte, aki Putyin egyetlen valódi kihívójaként nem indulhatott a választáson.

NAGY PORT VERT FEL! - medve hozta be a labdát egy focimeccsre

Felháborodva reagáltak nemzetközi állatvédő szervezetek a videóra, amelyen egy medve átadja a labdát egy orosz focimeccs bírójának...

Trump visszakozott


szerző:
2018.04.12. 18:52
Trump visszakozott

Az amerikai elnök visszakozott. Tegnap még azt üzente a Washington szerint vegyifegyvert bevető szír csapatokat támogató Oroszországnak: álljon készen, mert - ahogy fogalmazott - "szép, új és okos rakétákat" küld Szíriába. Ma már azt írta, "lehet, hogy nagyon hamar, de az is lehet, hogy egyáltalán nem hamarosan" támadják meg Szíriát.

Még nem tudni mi okozta a tömegtragédiát

41 gyermek van a kemerovói tűztragédia halálos áldozatai között. A hozzátartozók szerint azonban ez a szám még sehol nincs a valósághoz képest, mert legalább 85 emberről, főként gyerekekről nincs egyelőre hír. Vlagyimir Putyin elnök is elutazott Kemerovóba.

 

64 halálos áldozata van az oroszországi tűzvésznek

Figyelem, megrázó képek! Menekülő gyerekek, ablakokon kiugró emberek, lezárt vészkijáratok. Már legalább 64 halálos áldozata van annak a rettenetes tűzvésznek, amely az oroszországi Kemerovo egyik plázájában történt. A mentőcsapatok még mindig keresnek eltűnteket a romok között. A tragédia ügyében többeket már őrizetbe vettek.

LÁTVÁNYOS: Így zúdult le a torony

Senkinek nem esett baja, mikor a jekatyerinburgi tv-tornyot irányított robbantással semmisítették meg. A 220 méteres építmény a város legmagasabbja volt, és a 90-es évekig a világ legmagasabb elhagyott épületének számított. Pénzhiány miatt ugyanis sosem fejezték be. A helyén most jégkorcsolyapálya lesz. 

Elnököt választ Oroszország

Habár 6 kihívója is van a regnáló orosz elnöknek, Vlagyimir Putyin győzelme a mai orosz elnökválasztáson biztosra vehető. Legnagyobb riválisa nem is indulhatott a szavazáson. A kérdés csak az: milyen magas lesz a részvétel, és hány százalékkal nyer Putyin. Mindeközben választási megfigyelők szabálytalanságokról számoltak be.

 

Kokain a nagykövetségen

Krimibe illő történet és leleplezés Oroszország argentínai nagykövetségén. A dél-amerikai országból, átszámítva 15 milliárd forint értékű kokaint próbált egy bűnbanda Oroszországon keresztül Európába csempészni. Benne volt a követség egyik alkalmazottja is. Csakhogy gyanúsak lettek az egyik melléképületben elhelyezett bőröndök. Ekkor kezdődött a nyomozás, amely több mint egy év után most zárult le.

Elhagyott medvebocsot találtak Moszkvában

Két alultáplált, elhagyott medvebocsot találtak járókelők Moszkvában, egy külvárosi, lakótelepi szemetesben. Nem tudni, hogyan kerültek a hulladékok közé. Egy nemzetközi alapítvány által támogatott mentőközpontba kerültek.

 

Listázták Putyin bizalmasait

Listát tett közzé az amerikai kormány azokról az orosz gazdasági- és politikai vezetőkről, akik Washington szerint kapcsolatba hozhatók az amerikai elnökválasztásokba történt beavatkozással, és a kelet-ukrajnai háborúval.

Moszkva nem viccel Sztálinnal

Betiltották Oroszországban a Sztálin halála - című francia-brit fekete komédia vetítését. Az orosz kulturális minisztérium két nappal a kitűzött bemutató előtt döntött úgy, hogy visszavonja a film forgalmazási engedélyét. Az indoklás szerint ugyanis a mű sértő módon viszonyul az ország történelméhez.

Ezek a filmek a Testről és lélekről ellenfelei!

Az egész ország egy emberként szurkolt Egyedi Ildikó alkotásának, és sikerült is valóra váltani a várva-vált Oscar-jelölést. Na de nézzük, milyen filmekkel fog versenyezni az aranyszobrocskáért!  

Oroszország nem indulhat a téli olimpián

Oroszország nem indulhat a 2018-as dél-koreai téli olimpián. Ezt a döntést hozta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, miután a legutóbbi vizsgálatok szerint a 2014-es szocsi olimpián orosz részről kiterjedt és államilag támogatott doppingolás folyt.

Kocka-Lenin miatt háborognak

Botrány Lenin miatt Oroszországban. Egy fiatal művész szobrot állított a néhai bolsevik vezérnek. Csakhogy nem abban a stílusban, ahogy azt a helyiek megszokhatták.

Tankot a karácsonyfára

Tankokkal, hadihajókkal és vadászgépekkel is díszíthetik a karácsonyfákat idén Oroszországban. A legendás GUM-áruházban ugyanis "Hagyományaink"-néven katonai tematikájú karácsonyi díszeket dobtak piacra.

 

Mi lett volna, ha nincs Lenin?

Hogyan alakult volna a világ történelme az 1917-es forradalom nélkül? És hogy alakult azután, hogy megtörtént? Robert Service brit történész és Oroszország-specialista elsők között kutathatott a pártarchívumokban. Mit gondol Leninről, Sztálinról és Trockijról és hatásukról a mai Oroszországra és Kínára.

Robbanás egy panelben

Összeomlott egy panelház egy része az oroszországi Izsevszk városában. A hatóságok szerint legalább hat halálos áldozatot követelt a katasztrófa. Még lehetnek áldozatok a romok alatt. A feltételezések szerint gázrobbanás okozhatta a tragédiát. A robbanás pillanatáról több felvétel is készült.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való