KERESÉS search-close

Polgár Judit

18 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Polgár Judit"

Polgár Judit 9 évesen már nemzetközi sakkversenyt nyert

Polgár Judit nemzetközi sakk nagymester a vendégünk, aki hatodik alkalommal szervezi meg a sakkvilágfesztivált, idén viszont rendhagyó módon online történik mindez!

A Polgár-módszer szerint tanulnak szeptembertől a kínai diákok

A nemzetközi sakknagymester, Polgár Judit tanulási programjában több ezer gyerek vesz majd részt. A módszerrel nem sakkot, hanem gondolkodásmódot tanítanak, így a gyerekek könnyebben birkóznak meg más tantárgyakkal is. A program itthon 2013 óta, választható tantárgyként része a Nemzeti Alaptantervnek.

 

A legjobb női sakkozó: Polgár Judit

A legjobb női sakkozó. A sakk királynője. A nagymester. Polgár Juditot kiskora óta ilyen és hasonló jelzőkkel illetik és nem véletlenül. 26 évig veretlenül vezette a női sakkozók világranglistáját és bebizonyította, hogy ebben a férfiak által dominált sportban is abszolút helyük van nőknek is. Persze, mint minden siker, ez is áldozatokkal járt. Judit 5 éves korában kezdte el a napi szintű sakkozást, két testvérével együtt magántanulóként nőtt fel, így sokáig nem is találkozott a korosztályában lévő gyerekekkel.

Story Extra 2017-05-16


szerző:
2017.05.16. 16:55
Mi éri meg jobban: gyereknek maradni vagy gyorsan felnőni a siker érdekében?

A szülők óriási dilemmája, hogy gyermekeik tehetségét milyen mértékben érdemes kiaknázni, hiszen nekik arra is gondolniuk kell, hogy az ártatlan gyerekkor gondtalan léte szorul háttérbe a különórákkal, az edzésekkel, a fellépésekkel betáblázott napirend miatt, ahol egyetlen elvesztegetett óra sincs.

Polgár Juditnak ma is a sakk tölti ki az életét

Minden idők legjobb női sakkozója, Polgár Judit tavaly jelentette be, hogy visszavonul a versenyzéstől, de az ideje nagy részét ma is a sakknak szenteli. Annak azért nagyon örül, hogy sokkal több időt tölthet a gyerekeivel, a 11 éves Olivérrel és a 9 éves Hannával.

Reflektor 2015-12-18


szerző:
2015.12.19. 01:35
Polgár Judit 1989. január 1. óta vezeti a női világranglistát

A történelem egyik legősibb játéka a sakk. Az elmúlt 2 évben pedig az oktatás egyik kiváló eszköze is Polgár Judit nemzetközi sakknagymesternek köszönhetően, aki kidolgozta a sakkpalota képességfejlesztő programot az általános iskolások részére. Vendégünk volt Polgár Judit az évszázad sakkozónője.

Polgár Judit rangos elismerésben részesült!

Polgár Judit sakkozó és Eötvös Péter zeneszerző kapja idén az augusztus 20-a nemzeti ünnepen a legmagasabb magyar állami kitüntetést, a Szent István-rendet. Bár a sakknagymester visszavonult az aktív versenyzéstől, a tehetséggondozás központi szerepet kap az életében, de vajon így van ez a gyerekeit illetően is? Az elismerésről és munkásságáról kérdeztük!

Polgár Juditot és Eötvös Pétert díjazták

Polgár Judit sakkozó és Eötvös Péter zeneszerző kapta idén a legmagasabb állami kitüntetést, a Szent István-rendet. Az elismerést több mint 250 évvel ezelőtt még Mária Terézia alapította, és több évtizedes szünet után először 2013-ban ítélték oda újra.

Polgár Judit visszavonul

Huszonöt évnyi világranglistás elsőség után Judit úgy döntött, hogy szeretne inkább a saját alapítványával foglalkozni, de a nemzetközi sakknagymester azt sem zárja ki, hogy egyszer még asztalhoz üljön, akár egy versenyen is.

Polgár Juditéknál az egész család sakkozik

A női világranglistát 12 éves kora óta vezeti, a férfi nemzetközi nagymesteri címet 15 éves korában szerezte meg. A Portréban megmutatta, hogy nemcsak a sakkban, a beszélgetésben is remekel.

Portré 13-05-26


szerző:
2013.05.27. 01:15
Portré 13-05-26

Portré: Egyetlen nőként a világ tíz legokosabb embere közé választották. A sakk verhetetlen királynője, a kétgyerekes anyuka, Polgár Judit a Portré vendége.

Fókusz 11-11-11


szerző:
2011.11.11. 20:20
Fókusz 11-11-11

Fókusz: Kórházba vitték! - Lil. C a próbán sérült meg, Keresztes Ildi szállította az orvoshoz. Feró pedig meglepte a lányait. Megérezték? - Kipróbáltuk a Hajdu ikreken, hogy működik-e a telepátia. Meglepő eredmény született. Lezuhant - Repülőszerencsétlenségben halt meg a La Bouche énekesnője, és nem ő volt az egyetlen sztár, aki erre a sorsra jutott.

Milyen szülők az ismert emberek?


szerző:
2011.11.11. 19:21
Milyen szülők az ismert emberek?

Népszerű riportalanyaink szülőként, nagyszülőként már bizonyítottak, vagy épp ezekben az időkben bizonyítanak. Szavaikra érdemes odafigyelnünk kicsit, hiszen ha munkájukban maradandót alkottak, talán meríthetünk ötleteket magánéletük tanulságaiból is.

Sakk-matt az oktatásban?


szerző:
2011.07.11. 17:29
Sakk-matt az oktatásban?

Kötelező tantárgyként taníttatná a sakkot az Európai Unió országaiban az európai sakkszövetség.

Fél Kettő 10-12-15


szerző:
2010.12.15. 14:20
Fél Kettő 10-12-15

Fél Kettő: Zseniképzés - Polgár Judit is sakkbajnokot nevel a gyerekeiből? Válságban - Németh Kristóf és felesége őszintén beszélnek házasságuk megromlásáról. Sikerrecept - Vendégünk volt Pataki Ági producer, üzletasszony.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való