KERESÉS search-close

Putyin

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Putyin"

Több mint 300 millió forintba került az orosz és török elnök fogadása

Több mint háromszázmillió forintjába került a magyar rendőrségnek és a Terrorelhárítási Központnak, hogy Orbán Viktor először az orosz, majd a török elnököt fogadta egy hónapja. Az adatokat a Népszava összesítette. Erdogan látogatása volt a drágább. Ő több helyen járt Budapesten, mint Putyin, és a rendőrség teljes utcákat ürített ki az útvonalán.

Putyin és Orbán megegyeztek a gázszállításról

Megegyezett a Magyarországnak szánt olaj- és gázszállítmányokról a magyar miniszterelnök és az orosz elnök – ezt a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár közölte. Kovács Zoltán szerint a megállapodás 2025-ig szól, de a részletekről még egyeztetni kell. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin szerdán több mint két órán tárgyalt.

Kreml-párti, kemény motorosokkal túrázott Putyin a Krímben

Kreml-párti, kemény motorosokkal túrázott az orosz elnök a Krímben. Az Ukrajnától elcsatolt félszigeten működő Éjszakai Farkasok klub tagjai Putyin szerint példát mutatnak az orosz fiataloknak. Eközben Moszkvában újabb száz embert vettek őrizetbe a rendőrök, mert tüntetni mertek Putyin ellen, és a választások tisztasága mellett.

Atomtengeralattjárón volt a tűz

Atomtengeralattjáró volt az az orosz katonai vízi jármű, amelyen tűz ütött ki hétfőn - ismerte el az orosz elnök három nappal a 14 halálos áldozatot követelő baleset után. A történtekről Putyin kamerák előtt beszélgetett védelmi miniszterével. Szergej Sojgu biztosította az elnököt arról, hogy a tengeralattjáró reaktora nem volt veszélyben, a tűz az akkumulátorházban keletkezett, és a tengerészek füstmérgezésben haltak meg. 

Putyin, a hokikirály !?


szerző:
2019.05.11. 18:36
Putyin, a hokikirály !?

Imét gólkirály lett Vlagyimir Putyin, majd elesett. Egymaga 8, a Kreml szerint viszont 10 gólt lőtt az immár hagyományos éves hokigálán. A meccs után korcsolyázott egy tiszteletkört, de ennek kínos vége lett.

Putyin ígéretet tett a delfin-Gulag felszámolására

Kiszabadulhatnak a foglyok a delfin Gulagból. Így nevezik a szibériai Nahodka városának közelében lévő zárt tengeri telepet, ahol borzalmas körülmények között tartanak fehér delfineket és fiatal kardszárnyú delfineket kereskedők, hogy kínai parkoknak adják el őket. Nemzetközi állatvédő szervezetek nyomására Putyin orosz elnök ígéretet tett a telep felszámolására. A helyszínre már megérkezett Jean-Michel Cousteau, világhírű óceánkutató.

Most akkor félnünk kell az oroszoktól vagy nem?

Két éve mutatta be a Fókusz: tankok, süvöltő katyusák az egyik, míg helikopterek és hadihajók a másik oldalon. Ezek a képek másfél éve készültek a balti tengeren, egy hadgyakorlaton. Évről évre egyre feszültebb a viszony a NATO és Oroszország között. Mennyi az esély rá, hogy támadnak az oroszok? Ennek járt utána a Fókusz riportere.

Valóban van az oroszoknak nukleáris fegyvere?

Tavaly ezen a napon számolt be róla a Fókusz: új korszak kezdődött a nukleáris elrettentésben, vagy Putyin bedobta a világ legpofátlanabb blöffjét? Ha a szuper cirkálórakétákat tényleg sikeresen tesztelték és megállíthatatlanok, akkor mi lehet rájuk a világ válasza?

Sztálin népszerűbb, mint Putyin

Idén már nem Vlagyimir Putyin az újévi naptárak legnagyobb sztárja Oroszországban, hanem a Szovjetunió egykori diktátora, Sztálin. A milliók haláláért felelős kommunista vezér képeivel díszített kalendárium olyan népszerű, hogy már harmadjára kell újranyomni, az első két kiadást ugyanis villámgyorsan elkapkodták.

Moszkva emeli a tétet?

Előzetes letartóztatásba helyezte a vasárnapi tengeri összetűzés után elfogott ukrán matrózokat egy orosz bíróság, miután hárman közülük beismerték az orosz állami tévében, hogy provokációt követtek el. Kijev szerint vallomásukat erőszakkal kényszerítették ki, és követelik szabadon bocsátásukat. Vlagyimir Putyin egyelőre nem szólalt meg az ügyben, szóvivője szerint azonban az ukrajnai hadiállapot bevezetése növeli a konfliktus kiszélesedésének kockázatát.

Meghalt az orosz kémfőnök

Meghalt az orosz katonai hírszerzés, a G.R.U. főnöke.  A 62 éves Igor Korobov két éve irányította a hírszerzést. Szerepe volt abban, hogy a - szakértők szerint - a G.R.U a Kreml, vagyis az orosz elnök magán titkosszolgálatává vált. Vlagyimír Putyin állítólag szeptemberben be is kérette magához és leteremtette őt azért, mert Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettősügynök, és lánya márciusi megmérgezésének szálai a GRU-hoz vezettek. A kémfőnök ezután lett beteg.

Putyin lagziban mulatott

Megtáncoltatta Putyin elnök az osztrák külügyminisztert. A Szabadságpárt-i Karin Kneissl magánemberként hívta meg az esküvőjére, amelyen az egész osztrák politikai elit részt vett. Putyin, aki magával vitte a doni kozákok kórusát, másfél óra mulatozás után továbbment Berlinbe, ahol Angela Merkellel találkozott. Konkrét eredményekről azonban egyikük sem beszélt a nyilvánosság előtt.

 

Akcióhőst nevezett ki Putyin


szerző:
2018.08.05. 18:38
Akcióhőst nevezett ki Putyin

Az orosz külügyminisztérium Steven Seagalt nevezte ki különleges megbízottjának, hogy humanitárius ügyekben közvetítsen Moszkva és Washington között.

Szlovákiában Putyin motorosai

Nemzetbiztonsági kockázatot jelent Szlovákia számára a Vlagyimir Putyinhoz köthető Éjszakai Farkasok nevű motorosbanda megjelenése - közölte a szlovák államfő. Andrej Kiska megjegyzése az után hangzott el, hogy kiderült: a Krím-félsziget megszállásában is részt vevő félkatonai szervezet egy Nagyszombathoz közeli telken kiképzőtábort rendezett be.

 

„Rosszul fejeztem ki magam”

A hatalmas felháborodás hatására visszakozott Donald Trump a Helsinkiben tett kijelentései miatt, és most már azt mondja, inkább az amerikai titkosszolgálatoknak hisz, mint Putyinnak, vagyis az oroszok szerinte is beavatkoztak az amerikai elnökválasztásba. Trump most azt állítja, csak egy nyelvbotlás miatt mondta ennek az ellenkezőjét Moszkvában.

Trump inkább Putyin elnöknek hisz, mint a saját titkosszolgálatának?

Trump, egy amerikai elnöktől szokatlan nyilatkozatot tett a finn fővárosban tartott orosz-amerikai csúcstalálkozó kapcsán.

Schwarzi letésztázta Trumpot

Úgy álltál ott, mint a lefőtt tészta, mint egy rajongó kisfiú - ezt üzente az amerikai elnöknek Arnold Schwarzenegger. A filmsztárból lett egykori republikánus politikus szerint Donald Trump tegnapi viselkedése az orosz elnökkel kínos volt. Mások - köztük az elnök pártjának tagjai is - szégyenletesnek, megalázónak, egyenesen hazaárulásnak nevezték, hogy Trump saját hírszerzőivel szemben az egykori kém Vlagyimir Putyin mellé állt,

Trump: Ma minden megváltozott

Hasznos és sikeres volt a találkozója Donald Trumppal - ezt mondta Vlagyimir Putyin. Az orosz és az amerikai elnök két órán át beszélt négyszemközt a finn fővárosban. Nem tudni, pontosan miről tárgyaltak, de Putyin utána azt is mondta, hogy Oroszország soha nem avatkozott bele más országok választásába.

Megint elvitték Navalnijt

Brutálisan szétverte a rendőrség a Putyin újbóli elnöksége ellen tiltakozó demonstrációkat Oroszország nagyvárosaiban. A hatóságok által nem engedélyezett tüntetéseket Alekszej Navalnij szervezte, aki Putyin egyetlen valódi kihívójaként nem indulhatott a választáson.

Hitler-hasonlat Putyinra

Egy brit parlamenti képviselő szerint Putyin orosz elnök ugyanúgy önfényezésre akarja használni a nyári foci vébét, ahogy Hitler a ’36-os berlini olimpiát. Erre a brit külügyminiszter közölte, hogy egyetért a hasonlattal.

Putyin negyedszer is elnök

56 millió 200 ezer ember. Ennyien, a voksolók háromnegyede szavazott Vlagyimír Putyinra a tegnapi orosz elnökválasztáson. Az országot csaknem 20 éve irányító politikus győzelme nem volt kérdéses. Mindemellett több száz csalás is történt - a kamerák előtt.

Ritka idegméreggel támadtak az egykori kémre

Nagyon ritka idegmérget használtak azok, akik egy egykori orosz kémre és lányára támadtak a dél-nyugat angliai Salisburyben hétfőn - ezt a brit belügyminiszter mondta. Amber Rudd arról is beszélt, hogy bár állapota súlyos, magához tért az a rendőr, aki elsőként ért az eszméletlen és azóta is kómában fekvő áldozatokhoz vasárnap.

 

Tényleg kész az orosz csodafegyver?

Új korszak kezdődött a nukleáris elrettentésben, vagy Putyin bedobta a világ legpofátlanabb blöffjét? Ha a szuper cirkálórakétákat tényleg sikeresen tesztelték és megállíthatatlanok, akkor mi lehet rájuk a világ válasza?

Elmaradottság és szuperfegyverek Oroszországban

Az orosz elnök évet értékelt Moszkvában. Habár felmérések szerint nincs komoly politikai ellenfele, korteskedésnek is felfogható beszédét 17 nappal az elnökválasztások előtt tartotta meg Vlagyimir Putyin.

Élő adás a házkutatásról

Újra őrizetben az orosz elnök legfontosabb politikai ellenfele, Alekszej Navalnij. Előzőleg TV csatornája közvetítette, ahogy a rendőrök betörtek a politikus moszkvai irodájába.

Híres emberek jövőjéről jósolt Geronazzo Mária

Geronazzo Mária gyermekkora óta jósol, méghozzá nem hagyományos módon. 15-16 éves korában tudatosult benne, hogy van egy különleges képessége, de már gyerekkorától kezdve mindenkin megérzi az energiákat. Ezúttal Hosszú Katinka, Putyin és Donald Trump következő évéről kérdeztük.

Nem indulhat Putyin kihívója

Hiába gyűjtötte össze a kellő számú ajánlást Vlagyimir Putyin egyetlen esélyes kihívója, mégsem indulhat a 2018-as orosz elnökválasztáson. Alekszej Navalnijt ugyanis már többször is letartóztatták és el is ítélték különféle - az ellenzéki vezető szerint kivétel nélkül koholt - vádak alapján. 

Születésnapján tüntettek Putyin ellen

Putyin-ellenes tüntetésekkel ünnepelték az orosz elnök 65. születésnapját ellenzékiek Oroszország több városában. Azt követelték, hogy a 20 napos börtönbüntetését töltő Alekszej Navalnij, az ellenzék vezetője jövőre indulhasson az elnökválasztásokon. A törvények ezt nem teszik lehetővé. A demonstrációkat nem engedélyezték a hatóságok, ezért több száz aktivistát őrizetbe vettek.

Putyin eltitkolt luxus-dácsája

Nem titok már Vlagyimir Putyin eltitkolt legújabb dácsája. Alekszej Navalnij ellenzéki politikus nyilvánosságra hozott egy drónfelvételt, amely az orosz elnök sokadik, vidéki pihenőhelyét mutatja be. A luxusban bővelkedő, erdős épületegyüttes a finn határ közelében található.

Puytin díszpolgári címe - Az egyik tanszék elhatárolódik

Nincs egyetértés Debrecenben Putyin miatt, elhatárolódik az egyetem egyik tanszéke a szenátus döntésétől, amely díszpolgári címmel tünteti ki az orosz elnököt. A Népszava információi szerint Vlagyimir Putyin fél éven belül újra Magyarországra látogathat, hogy átvegye az elismerést. Az egyetem az RTL Híradó kérdésére annyit közölt, az ügyintézés folyamatban van.

Januárban indulhat Paks II

Jövő év elején elkezdődik az új atomerőmű blokkok építése Pakson, erősítette meg tegnapi budapesti látogatásán Vlagyimir Putyin orosz elnök. Az orosz elnök hivatalosan a dzsúdó világbajnokságra érkezett, de a sportarénában találkozott és tárgyalt is Orbán Viktor miniszterelnökkel. Késő este a Momentum a Gellérthegyen tartott fáklyás felvonulást, így tiltakozva Vlagyimir Putyin látogatása ellen.

Putyin és Trump nagy találkozója

Fél óra helyett több mint két óráig tartott Donald Trump és Vlagyimir Putyin első találkozója a világ vezető országait tömörítő G20-ak hamburgi megbeszélésén. A szervezők egy óra elteltével még Melania Trumpot is beküldték hozzájuk, hogy vessen véget a beszélgetésnek, de őt egyszerűen kiküldték. Végül abban állapodtak meg, hogy vasárnaptól tűzszünet lehet Szíriában.

Putyin a krími úttörőtáborban

A Krím-félszigeten palacsintázott Vlagyimir Putyin a hétvégén. Az orosz elnök a legendás, több mint 90 éves Ártyek úttörőtáborba látogatott el, ahol együtt ebédelt a menzán a táborozó diákokkal. Ebéd után pedig azt is elmagyarázta a fiataloknak, hogy hol húzódnak a sajtószabadság határai.

Háborús feszültség Szíria miatt

Az amerikai hadsereg lebombázott egy szíriai katonai légibázist megtorlásul a keddi vegyifegyver-támadásért. A damaszkuszi kormányt támogató Oroszország elítélte az akciót. Vlagyimir Putyin elnök szerint beláthatatlan következményei lehetnek annak, ha az amerikaiak és az oroszok közvetlenül egymással kerülnek szembe a szíriai polgárháborúban.

Putyin ellen tüntettek

Több ezren vonultak utcára Moszkvában Borisz Nyemcov ellenzéki politikus meggyilkolásának második évfordulóján. Annak idején öt csecsen férfit letartóztattak az ügyben, a tüntetők szerint a nyomozás a hatalom nyomására sosem jutott el a gyilkosság megrendelőjéig. Előző nap Jekatyerinburgban pedig a kormány támogatói zavarták meg Alexej Navalnij ellenzéki vezető gyűlését.

Elítélték Putyin fő ellenfelét

Sikkasztás miatt elítélték Vlagyimir Putyin legfőbb politikai ellenfelét, Alekszej Navalnijt. Az ellenzéki vezető szerint politikai ítélet született az ügyében, hogy ne indulhasson a 2018-as választásokon, és az Emberi Jogok Európai Bírósága szerint sem volt szabályos a kihallgatása. Az orosz elnök közben jóváhagyta azt a törvénymódosítást, amely enyhíti a családon belüli erőszak büntethetőségét.

Paks II: vita az orosz hitelről

A kormány megfontolja, hogy olcsóbbra cserélje a Paksi Atomerőmű bővítéséhez felveendő orosz hitelt – ezt nyilatkozta Híradónknak Szijjártó Péter külügyminiszter. Orbán Viktor a csütörtöki Vlagyimir Putyinnal folytatott tárgyalása után még azt mondta: a kormány kitart az orosz finanszírozás mellett. Sőt, az orosz elnök arról beszélt, hogy a jelenlegi 80 százalék helyett akár a teljes beruházást szívesen finanszírozza Oroszország. Az MSZP szerint nincs ésszerű oka annak, hogy miért ragaszkodik a kormányfő a drágább orosz hitelhez.

RTLII: Baloldali bírálat Orbánnak

A baloldali pártok és az LMP bírálták Orbán Viktort, amiért találkozott Vlagyimir Putyinnal. Kiálltak Európa mellett és szerintük a miniszterelnök elárulta az országot. A Jobbik viszont üdvözölte Putyin látogatását, és úgy vélik, Magyarországnak közvetítő szerepet kellene betöltenie a Nyugat és Oroszország között.

Nem tüntethettek a Parlamentnél

Érvényes engedélyük volt a rendőrségtől, mégsem építhettek színpadot a Kossuth téren az Együtt aktivistái. Füttyel tiltakoztak volna a Parlament közelében az Orbán-Putyin találkozó ellen, de hiába vette tudomásul a demonstrációt a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ biztonsági okokra hivatkozva lezárta a területet. Így csak a Parlamenttől távolabb fejezhették ki a véleményüket.

Véget ért a látogatás


szerző:
2017.02.02. 18:37
Véget ért a látogatás

Az orosz elnök és a magyar kormányfő sajtótájékoztatóján ott volt tudósítónk, Losonczi Gergely.

Orbán-Putyin: jó viszony kell

A paksi bővítés volt az egyik fő témája Putyin orosz elnök budapesti látogatásának. Azt mondta, Moszkva kész akár 100 százalékát is meghitelezni a beruházásnak, igaz, a nemzetközi pénzpiacokról az orosznál kedvezőbb hitel is elérhető már. Orbán Viktor szerint Magyarország sokat profitálhat az együttműködésből Oroszországgal.

Közlekedési káosz Putyin miatt

Az orosz elnök látogatása óriási felfordulást okozott Budapesten. A belvárosban már napok óta tilos parkolni, ma az M3-as bevezetőjétől az Andrássy és Bajcsy-Zsilinszky útig minden lezártak. Leálltak  a villamosok, buszok, egész nap nem járt a földalatti, még a kukákat is leszerelték arra, amerre az orosz elnök konvoja haladt.

Füttykoncerttel várják Putyint

Füttykoncerttel készül az Együtt Vlagyimir Putyin orosz elnök februári budapesti látogatására. Az ellenzéki párt szerint Orbán Viktor a gazdasági érdekek mellett ideológiailag is össze akarja kötni a két országot. A Fidesz szerint a baloldali ellenzék felelős politizálás helyett csak rendzavarásra képes. A Híradó által megkérdezett külpolitikai szakértő szerint az elmúlt hónapok orosz hekkertámadásai után valóban nem szerencsés Putyin látogatásának időpontja.

Putyin kioktatta a művészeket

Veszélyes a művészi szabadság - állítja Putyin elnök, aki panaszkodó orosz művészekkel egyeztetett. Az orosz államfő példaként említette: a francia szatírikus lap, a Charlie Hebdo tragikus esetét Aztán közölte: nem tehet semmit azért a rendezőért, akit bebörtönöztek, miután filmet készített az Oroszországhoz csatolt Krímről. Hiszen - mint mondta- független bíróság ítélte el.

Töltse az évet Putyinnal!

Oroszországban kiadták a 2017-es Putyin-naptárt, amelyben a sokoldalú orosz elnök minden hónapban más arcát mutatja be népének. Békés keresztényként és érző szívű családapaként kezdi az évet, majd a hónapok teltével egyre inkább előtérbe kerül az erőskezű, határozott hadúr. A képek mellé pedig mindig mellékel egy-egy hasznos tanácsot is híveinek.

Ma 64 éves a világ legbefolyásosabb embere

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin immár tizenhat éve Oroszország ura, aki autokrata politikájával hihetetlen személyi kultuszt, kőolaj monopóliumot, és lassan nukleáris atompolitikájával, a sztálini rendszer legsötétebb korszakát idéző hidegháborús helyzetet teremtett. De ki is a valódi ember a név mögött?

Nincs tétje az orosz választásoknak

Nem sok esélye van az ellenzéknek a holnapi parlamenti választáson Oroszországban. Mindent bevet a hatalom: rendőri zaklatásra éppúgy van példa, mint titkosszolgálati megfigyelésre. Elemzők szerint azonban a népszerűsége csúcsán lévő Putyin elnök pártja enélkül is toronymagasan nyerne. Hiába stagnál a gazdaság, és csökken az életszínvonal, a birodalmi érzés feltámasztása kárpótolja a választók többségét.

Putyin elöl bujkál az orosz menekült

Kémregénybe illő élete van annak az orosz menekültnek, aki most Puytin elöl bujkál Magyarországon. A tanárból lett üzletember már közelről megismerkedett az orosz maffiával, kommandósokkal, börtönnel, sőt, már a halállal is szembeenézett, amikor az életére törtek. A férfi félve adott interjút, mégis úgy gondolja, hogy a nyilvánosság segítheti ügyében, az életben maradásban.

Fókusz 2016-06-14


szerző:
2016.06.14. 18:55
Válságban is fenyegető Oroszország

Ki érti ezt? Azt mondják, válságban van, gazdasága az olaj áresése miatt zsugorodik, szankciók sújtják – mégis mindenki lepattan Oroszországról? Ahogyan egyre nagyobb bajban van – úgy egyre veszélyesebb? Fenyegetné például Lengyelországot, sőt, veszélyesebb, mint az Iszlám Állam – egyes lengyel kormányhangok szerint. Megszállja szomszédja, Ukrajna egy részét és alig fél év alatt a szíriai válság főszereplője lett. Fél óra Oroszországról.

Kivonulnak az oroszok Szíriából

Kivonják az orosz csapatokat nagy részét Szíriából – jelentette be hétfőn Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök szerint a tűzszünet életbe lépésével a katonai beavatkozás elérte célját, Moszkva mostantól elsősorban a kormány és a lázadók közötti béketárgyalásokra akar koncentrálni, hogy minél hamarabb véget érhessen az öt éve tartó polgárháború. Az Iszlám Államot közben egyre kisebb területre szorítják vissza a szövetségesek, egy légicsapással sikerült egyik legfőbb katonai vezetőjükkel is végezni.

Orbán Putyinnál: megépül Paks II

A Paksi Atomerőmű bővítése az évszázad üzlete. Erről beszélt Orbán Viktor Moszkvában, miután tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A magyar miniszterelnök szerint a nemzetközi bírálatok indokolatlanok és folytatódik a beruházás. Orbán Viktor dicsérte Oroszország szíriai politikáját is. Az ellenzéki pártok a Jobbik kivételével bírálták Orbán Viktort a moszkvai látogatása miatt.

Megint kikezdték a Putyin rezsimet

Megint nekiment egy számával a Pussy Riot nevű orosz porovokátor-együttes az orosz elnök rezsimjének. Az új klipet szerdán tette fel a legnagyobb videó-megosztóra a korábban Putyin-ellenesség és vallásgyalázás miatt börtönre ítélt lány-zenekar.

Korrupcióval vádolják Putyint Amerikából

Korruptnak nevezte az orosz elnököt az amerikai pénzügyminisztérium egyik vezetője. Adam Szubin, aki államtitkári rangban van, a BBC brit közszolgálati csatorna Panoráma című oknyomozó műsorának nyilatkozott. Az Egyesült Államok kormányzati szinten most először fogalmazott meg ilyen súlyos vádakat Vlagyimir Putyinról.

Diplomáciai feszültség a meggyilkolt kém miatt

Az orosz külügyminisztérium visszautasította a vádat, miszerint Vlagyimir Putyin utasítására mérgezték volna meg kilenc évvel ezelőtt a Londonban élő orosz ex-kémet, Alexander Litvinyenkót. Londonban bekérették az orosz nagykövetet az ügy tisztázására, David Cameron brit miniszterelnök pedig bejelentette, hogy zárolni fogják mindazok számláját, akiknek köze lehetett a gyilkossághoz.

Putyin hagyhatta jóvá a gyilkosságot

Valószínűleg Vlagyimír Putyin orosz elnök hagyta jóvá az egykori orosz kém, Alekszander Litvinyenko meggyilkolását 2006-ban. Ez áll egy londoni vizsgálóbíró csütörtökön közzétett jelentésében.

Kell-e félnünk Moszkvától?


szerző:
2016.01.02. 20:00
Kell-e félnünk Moszkvától?

Nézzük Oroszország helyzetét, amely alapvetően megváltozott az elmúlt hónapokban. Tavaly ilyenkor még arról beszéltek a szakértők, hogy Moszkvától újra félni kell, mert az olajat és a földgázt fegyverként használva újra megpróbálja kiterjeszteni a befolyását Kelet-Európára, főleg Magyarországra.
 

Fókusz 2015-10-14


szerző:
2015.10.14. 17:25
Fókusz 2015-10-14

Össztűz - Putyin most már Amerikával is egyeztet. Mi a helyzet Szíriában? És hogyan hat mindez Magyarországra? Iskola helyett- Szülők, akik az otthontanulás mellett döntöttek. De mi az előnye vagy épp mi a hátránya, ha a gyerek nem jár suliba? Összeköltöztek! - Hernádi Judit és Reviczky Gábor egy párt alkotnak. Ott voltunk az RTL vadonatúj sorozatának a forgatásán.

Hokival ünnepelt a 63 éves Putyin elnök

Tetőfokára hágott a Putyin-mánia Oroszországban, ahol most ünnepelte 63. születésnapját az államfő. Jégkorongmeccsel tisztelegtek előtte, maga Putyin is pályára lépett. Ezalatt kiállításon is meg lehet csodálni az elnököt, akár Muhamad Aliként, Télapóként vagy Gagarinként.

Oroszország az ISIS fővárosát bombázza

Az orosz légierő szerda óta bombáz Szíriában - Putyin korábban az Iszlám Államot nevezte meg elsődleges célpontjaként, de eddig főleg a kormányellenes felkelőket érintették a légicsapások. Az ötödik napon azonban célba vették az ISIS központjának tartott Rakkát is.

Az orosz hadsereg már felvételeket tett közzé a szíriai légicsapásokról - mutatjuk!

Oroszország azt mondja, hogy az Iszlám Állam egységeit támadják, a szíriai ellenzék szerint viszont a bombázásoknak civil áldozatai is lehetnek.

Az oroszok miért nem az ISIS csapatait bombázzák?

Kiszélesedett a háború, szerda óta már Oroszország is bombázza Szíriát. Bár Putyin előre bejelentette a világnak a katonai lépéseket, amelynek célja, hogy megsemmisítse az Iszlám Állam bázisait, Amerika szerint nem is az ISIS-t kezdte támadni, hanem a jelenlegi szír elnök politikai ellenfeleit. Mi lehet a legrosszabb, ami történhet egy olyan országban, ahol Amerika és Oroszország rakétái akár találkozhatnak is egymással?

Az USA által támogatott felkelőket is bombázzák Putyin gépei

A Bassár el-Aszad rendszere ellen lázadó Tajamu Alezzah csoport a Twitteren jelentette be, hogy egyik támaszpontjukat orosz légicsapás érte. A felkelők évek óta az Egyesült Államok támogatását élvezik.

Orosz légicsapás Szíriában


szerző:
2015.09.30. 18:25
Orosz légicsapás Szíriában

Közvetlenül is beavatkozott Oroszország a szíriai polgárháborúba. Az orosz törvényhozás felsőháza egyhangúlag felhatalmazta Vlagyimir Putyin elnököt, hogy vesse be az orosz haderőt. Az államfő környezete szerint ez csak a légierőre vonatkozik, szárazföldi csapatokat nem indítanak.

BRÉKING! Putyin zöld utat kapott az orosz parlamenttől, és beveti hadseregét Szíriában!

Oroszország most már hivatalosan is beszállt a szíriai háborúba.

Fagyos a viszony


szerző:
2015.09.29. 18:30
Fagyos a viszony

Az amerikaiak vezette koalíció bombázásai mellett Oroszország is légicsapásokat fontolgat Szíriában. Erről az orosz elnök számolt be azután, hogy Barack Obamával négyszemközt tárgyalt. Az egykori hidegháborús nagyhatalmak között újra fagyos a viszony, és szinte csak abban értenek egyet, hogy össze kell fogni az Iszlám Állam ellen.

Gyúrtak egyet Putyinék


szerző:
2015.08.31. 18:55
Gyúrtak egyet Putyinék

A dinamikus páros. Így jellemezte az orosz sajtó Vlagyimir Putyint és Dimitrij Medvegyevet, akikről közösen edzős, reggelizős felvételeket tett közzé a Kreml. Az oroszok kicsit szomorúan vehették tudomásul, hogy ezúttal nem vette le pólóját az államfő, akinek a népszerűsége hanyatlásnak indult a közvélemény-kutatások szerint.

7 dolog, ami tilos, ha Oroszországban él - az egyik a káromkodás

Oroszország a Wikipédia betiltásával fenyeget, miután kiderült, hogy az online enciklopédia egyik oldalán hasisrecepteket is találhat a közönség. Nem ez lenne az első eset, hogy váratlanul betiltanak valamit az orosz hatóságok: listánkból kiderül, mi az, ami már tilos Putyin országában!

Putyin-telefon után itt a Putyin-óra

Megihlette Vlagyimir Putyin az okosórák tervezőit. Három luxusórát dobtak piacra, a cári Oroszország, a Szovjetunió és a putyini korszak jelképeivel. Az orosz elnök szenvedélyes óragyűjtő, több százmillió forintos kollekciója van. A Putyin-óra arannyal borított, és az elnök aláírása díszíti. Nyolcszázezer forintért kapható.

Putyin bővíti katonai arzenálját

40 interkontinentális ballisztikus rakétával egészíti ki fegyverarzenálját Oroszország. Vlagyimir Putyin ezt egy katonai parádén jelentette be, ahol további hadseregfejlesztéseket ígért. Oroszország és a nyugati világ között a Krím orosz annexiója után vált feszültté a viszony. Az ukrán krízis óta a Balti-államok és Lengyelország is növekedő orosz veszélytől tart, a NATO szerdán kezdett hadgyakorlatot a térségben.

Az elnök szerint rendben van a házasság

Hatalmas botrány Oroszországban. Egy 17 éves iskolás lány és egy nála legalább 40 évvel idősebb rendőrparancsnok csecsenföldi esküvője váltott ki megdöbbenést. Ennek ellenére a csecsen elnök, aki Putyin orosz államfő bizalmasa, az évezred esküvőjének nevezte az eseményt.

RTL II: Putyin üzent Magyarországnak

Határozottan üzent Magyarországnak az orosz elnök. Putyin azt mondta: ártana Magyarország nemzeti érdekeinek, ha az ország elutasítaná az együttműködést a Roszatommal. Az orosz céggel a paksi bővítés ügyében állunk szerződéses kapcsolatban.

A Krím félsziget elcsatolását ünnepelték

Vlagyimir Putyin elismerte, hogy károkat okoztak az Oroszország ellen bevezetett nyugati gazdasági szankciók. Az orosz államfő a Krím félsziget Oroszországhoz csatolásának évfordulóján 110 ezer ember előtt beszélt Moszkvában, ahol nagyszabású koncerttel ünnepelték a két terület egyesítését.

Putyin, Gandalf, Semjén a repülő menyéten

Éhen maradt, de híres lett a repülő menyét. Ellepték az internetet a madár hátán repülő menyétről szóló mémek. Jó néhány híresség, így Putyin, Travolta, Gandalf, sőt Semjén Zsolt is rákerült a madár hátára. A Híradónknak nyilatkozó szakember szerint a lefotózott eset kevésbé különleges, mint az, hogy a kép egyáltlán elkészült.

Eltemették a meggyilkolt politikust

Több ezren búcsúztatták a péntek éjjel meggyilkolt orosz ellenzéki politikust, Borisz Nyemcovot Moszkvában. A megemlékezésen külföldi politikusok is részt vettek, ám néhány uniós politikust az orosz hatóságok nem engedtek oda. A temetés előtt elhagyta Oroszországot Nyemcov barátnője, aki vele volt a merénylet idején. Anna Duritszkaja egy hétfői tévés interjúban azt mondta: nem látta kedvese gyilkosát, mert az hátulról támadt.
 

Meggyilkolták az orosz ellenzéki politikust

Borisz Nyemcov a barátnőjével sétált a Kreml közelében egy hídon péntek este, amikor tüzet nyitottak rá egy autóból. Azonnal meghalt. Nyemcov többször is élesen bírálta Vlagyimir Putyint. Állítólag bizonyítékokat akart nyilvánosságra hozni arról, hogy Moszkva közvetlenül beavatkozik a kelet-ukrajnai háborúba.

Nem jönnek szervezetten a lengyelek

Három év után először nem jönnek lengyelek, hogy a magyarokkal együtt ünnepeljék március 15-ét. Ennek a szervezők szerint Putyin budapesti látogatása az oka. Először 2012-ben vonult fel több ezer lengyel fiatal, akik Orbán Viktor és a magyar kormány szabadságharca mellett tüntettek.

Megtaláltuk a hölgyet, aki meztelenül várta Putyint

Félmeztelenül fogadta Putyint Magyarországon a Femen ukrán aktivistája. Jana Zsdanova nekünk már felöltözve nyilatkozott botrányairól és arról milyen érzés több ezer ember előtt meztelenül megjelenni.

Itt a meztelen igazság a Femen aktivistáiról

Félmeztelenül fogadta Putyint Magyarországon a Femen ukrán aktivistája. Jana Zsdanova nekünk már felöltözve nyilatkozott botrányairól és arról milyen érzés több ezer ember előtt meztelenül megjelenni. 
 

„Lábbal tiporta a forradalom emlékét”

Vlagyimir Putyin meggyalázta, a magyar kormány pedig lábbal tiporta a forradalom emlékét az Ötvenhatos Emlékbizottság elnöke szerint. Mécs Imre felháborodott hangú nyílt levelet írt társai nevében, miután az orosz elnök kedden az ellenforradalmat és az államszocializmust dicsőítő emlékművek között koszorúzott. Putyin ezzel a gesztussal az ellenzéki pártok többsége szerint megalázta Magyarországot. A Fidesznél azt mondják, az orosz elnöknek joga volt a koszorúzáshoz.

Orbán és Gyurcsány is mást gondolt Putyinról

Teljes volt az összhang Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor között, pedig a magyar kormányfő még ellenzéki politikusként többször is éles kritikával beszélt Oroszországról. Gyurcsány Ferenc is mást gondol már Putyinról, mint korábban. Szerinte azonban Putyin változott meg és nem jó irányba.

Szinte csak Putyin beszélt Ukrajnáról

Az egész világsajtó kíváncsi volt Putyin budapesti látogatására, de a külföldi újságírókat szinte kizárólag az ukrajnai konfliktus érdekelte. Vlagyimir Putyin Budapesten lényegében a Kelet-Ukrajnában harcoló szeparatisták követeléseit fogalmazta meg, amikor azt mondta: szerinte az ukrán erőknek ki kellene vonulniuk a Debalceve városából.

Putyin látogatásáról vitáznak

Orbán Viktor szerint Oroszország nélkül nincs európai energiapolitika. A kormányfő ezt azután mondta, hogy megállapodott a hosszú távú gázszállítási szerződés módosításáról Vlagyimir Putyinnal. Az orosz elnök és a magyar kormányfő a tervezettnél jóval hosszabb ideig egyeztetett egyebek mellett a paksi bővítésről és az ukrán konfliktusról is. A kedd esti közös sajtótájékoztatón az nem derült ki: mennyiért vásárol gázt Magyarország az oroszoktól. A baloldali ellenzék szerint a Putyin látogatás csak Oroszországnak volt hasznos.

Dugóban ült az útlezárások miatt?

Ha van fotója vagy videója a Putyin-látogatást miatti közlekedési káoszról, kérjük, ossza meg velünk!

Gyurcsány: Putyin tegnap és ma

Amikor Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök 2004 és 2009 között, egyszer Budapesten fogadta Vlagyimir Putyint, s közben többször is járt Moszkvában. Ha nem tévedünk, minden alkalommal találkozott Putyinnal, aki hol elnök volt, hol miniszterelnök, most éppen elnök és ma délután Budapesten töltött néhány órát. Gyurcsány Ferencnek időközben gyökeresen megváltozott a véleménye Putyin elnökről – miért?

RTL II: Megállapodtak a gázszállításokról

Új gázszállítási szerződést azonban nem kötöttek. Putyin kedvezőnek nevezte a paksi atomerőmű bővítéséről szóló együttműködést, amely szerint a 12 milliárd eurós beruházást 10 milliárd eurós hitellel segíti Oroszország.

Hogyan védik a világ leghatalmasabb emberét?

Ha egy esetleges támadásban kilőnék a Putyint szállító páncélozott limuzin kerekeit, az akkor is képes lenne nyolcvan kilométer per órával tovább haladni. Megmutatjuk, mit tud még a szuperbiztonságos gépjármű, amivel kedden Budapesten közlekedett a világ egyik legveszélyeztettebb embere. Láthatják hogyan védték a magyar főváros utcáin és hogyan okozott zavart egy meztelen aktivista a védelmi rendszerben. Hubai Antal riportja.

Putyin-látogatás: példátlan biztonsági intézkedések a fővároban

Ha egy esetleges támadásban kilőnék a Putyint szállító páncélozott limuzin kerekeit, az akkor is képes lenne nyolcvan kilométer per órával tovább haladni. Megmutatjuk, mit tud még a szuperbiztonságos gépjármű, amivel kedden Budapesten közlekedett a világ egyik legveszélyeztettebb embere. Láthatják hogyan védték a magyar főváros utcáin és hogyan okozott zavart egy meztelen aktivista a védelmi rendszerben.

Megváltozott Orbán és Putyin kapcsolata

A Fidesz első kormányzása idején a miniszterelnöknek fontosabbak voltak a nyugati, mint az orosz kapcsolatok. Orbán Viktor 2002 után, ellenzékben azért bírálta a szocialista-szabaddemokrata kormányt, mert az Putyinnal gázvezeték építéséről állapodott meg. A két politikus kapcsolata az utóbbi években változott meg. Tavaly döntöttek például orosz hitelből a paksi atomerőmű bővítéséről.

Budapesten Vlagyimir Putyin


szerző:
2015.02.17. 18:37
Budapesten Vlagyimir Putyin

Mesterlövészek, helikopterek, hatalmas rendőri készültség. Rendkívül szigorú biztonsági intézkedések közepette érkezett meg Putyin Magyarországra. A repülőtérre több elnöki repülőgép érkezett egymás után, nem lehetett tudni, melyiken utazik az orosz elnök. Ez csak később derült ki, amikor a tervezetthez képest egy órás késéssel megérkezett a Liszt Ferenc repülőtéren. Majdnem harminc autóból álló konvoj szállítja a lezárt Budapesten. Vlagyimir Putyin látogatását két koszorúzással kezdte.

Gyurcsány Ferenc már nem barátkozik Putyinnal

Az ember, aki miniszterelnökként és még utána is barátkozott Putyin orosz elnökkel, családi vacsorákon is, de már nem barátkozik vele: Gyurcsány Ferenc. És: Menedékes, menekült, jogtalan határátlépő. A bevándorlók hada csak akkor kezelhető, ha sikerül tisztázni a fogalmi zűrzavart. Rendbe tenni és főleg megtartani az idegenrendészeti eljárás rendet.

Előzetes: Mesterlövészek, helikopterek, hatalmas rendőri készültség

Óriási biztonsági intézkedések közepette érkezett meg Vlagyimir Putyin Magyarországra. A repülőtérre több elnöki repülőgép érkezett egymás után, nem lehetett tudni, melyiken van az orosz elnök. Később kiderült, hogy egy órás késéssel negyed négykor érkezett meg Magyarországra. Majdnem harminc autóból álló konvoj szállítja a lezárt Budapesten. Az elnöki látogatás részletei hat órakor az RTL Híradóban.

Putyin-látogatás: kockázatok?

Kedden néhány órára Budapestre jön az orosz elnök. Ez alkalomból Szijjártó Péter külügyminiszterrel készítettünk interjút, aki azt mondta, 20 milliárd köbméter gázt nem használtunk fel az elmúlt 20 évben, s a magyar-orosz  tárgyalások egyik tétje, hogy ezt a fel nem használt gázt Magyarországnak ki kell-e fizetnie, vagy, ahogyan azt mi szeretnénk, ezt a következő években használhassuk fel és fizethessük ki. A tárgyalások egyik tétje tehát 20 milliárd köbméter gáz, amelynek ára 1200 és 2000 milliárd forint között van.

RTL II: Putyin és Orbán ellen tüntettek

Egy nappal az orosz elnök Budapesti látogatása előtt Putyin és a kormány keleti politikája ellen tüntettek a fővárosban. A tiltakozást a Humán Platform szervezte. A demonstrálók a Keleti pályaudvartól vonultak a Nyugati mellé, ezzel is azt akarták kifejezni, hogy Magyarországnak nem kelet felé, hanem nyugat felé kell tartania. A tüntető menet többször is éltette az Európai Uniót. A szónokok arról beszéltek, hogy Orbán Viktor követi Putyin politikáját: korlátozza a sajtószabadságot, üldözi a civileket és kiterjedt oligarcha rendszert épített ki.

Milyen biztonsági intézkedések lépnek életbe Vlagyimir Putyin látogatása alatt?

Milyen biztonsági intézkedések lépnek életbe a város útjain, és mi történik az elnök közvetlen környezetében? Hogyan készülnek fel a biztonságiak az orosz elnök érkezésére, és hogyan biztosítják az ittléte alatt?

Ötpárti egyeztetés a külpolitikáról

Orbán Viktor a parlamenti pártok vezetőit fogadta szombaton zárt ajtók mögött a dolgozószobájában, két nappal Vlagyimir Putyin látogatása előtt. A miniszterelnök támogatást kért a kormány külpolitikájához. Az LMP szerint a politikai ellentétek nem csökkentek a kormány és az ellenzék között, de végre értik Orbán Viktor céljait.

Putyin Magyarországon


szerző:
2015.02.13. 22:00
Putyin Magyarországon

Európa elsőszámú vezetője, a német kancellár néhányórás látogatása után két héttel az orosz elnök lesz Budapest vendége. Hivatalosan azért, hogy Orbán Viktorral megtárgyalja az idén lejáró gázszerződés megújítását. Hogy még miért – műsorunk első részében erről kérdezzük vendégeinket: Borisz Sesztakov, a Polit.ru portál budapesti tudósítója és Stier Gábor, a Magyar Nemzet külpolitikai rovatvezetője.

Orosz függés?


szerző:
2015.02.13. 22:00
Orosz függés?

A háztartási gázárak 2014-ben: a visegrádi négyek minden országában kevesebbet kell fizetni, mint az unió átlaga. Ettől kezdve a sorrend: Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország – a magyar ár a legalacsonyabb, alig több, mint az uniós átlagár fele.

Putyin-látogatás – kinek nagyobb a tét?

Aligha csak egy gázüzletért jön Budapestre az orosz elnök négy nap múlva, de akkor még miért? Kinek nagyobb e látogatás tétje: az unió és Oroszország egyensúlyozó Orbán Viktornak vagy Vlagyimir Putyinnak? Magyar – orosz újságírói párbeszéd. És: gázügyekről és gázárakról egy szakemberrel. Kérdés: az ellátás biztonsága és ennek ára.

Mindent Putyinról!


szerző:
2015.02.12. 19:30
Mindent Putyinról!

Meglepő adat lehet: Putyin jelenleg a világ legbefolyásosabb embere, maga mögé utasítva ezzel Barack Obamát, az amerikai elnököt is! A Forbes magazin legalábbis ezt állítja, a listát immár két éve az orosz elnök vezeti. De vajon miért? Riporterünk, Süle László utána járt!

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való