KERESÉS search-close

RTL

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "RTL"

ÉRZELMI HULLÁMVASÚT: így élte meg Sárközi Ákos csapata az elődöntő hetét

Nagy Alexandra és Hódi Pamela hihetetlen büszke eddig nyújtott teljesítményére, Horváth Sisa Anna és Bódi Sylvi pedig úgy jellemezte az elődöntő hetét, mint egy érzelmi hullámvasutat, ami tele volt kihívásokkal. Sárközi Ákos versenyzői elárulták azt is, hogy mi volt számukra a legemlékezetesebb alapanyag, amivel a verseny során dolgoztak.

Előzetes: Pápai Rómeó, a Drága örökösök lovászfiúja

Nevelőszülőknél élt öt testvérével együtt 18 éves koráig. Születése óta küzdött betegségével, az izomsorvadással. Minden nyáron színi táborban tanult és verseket írt. Nem akart benne ragadni a származása miatt neki szánt sorsba. Eltévedt az úton, drogokhoz nyúlt. Önerőből döntött úgy, hogy rehabilitációra megy. A Drága örökösök lovászfiúja, Pápai Rómeó a Portréban.

3 D-s nyomtatóval a korallok kihalása ellen

60 centis átmérőjű, hatszög alakú korallzátonyokat telepítettek Hongkong partjainál, hogy megmentsék a korallokat a kihalástól. Az utóbbi években ugyanis a zátonyok közel 90 százaléka elpusztult, mert megváltozott a tengerfenék és ezek az élőlények nem szeretik a homokos, üledékes talajt.

Tíz hónap kihagyás után először lépett színpadra a Halott Pénz

10 hónap után először lépett fel a Halott Pénz – és idén utoljára. Igaz a koronavírus-járvány miatt maximum 500 fős koncerteket tarthattak, de azokból rögtön hármat egymás után. A több tízezres fesztivál-, vagy arénaközönséghez szokott csapat exkluzív, tripla fellépésére már hónapokkal ezelőtt, alig egy óra alatt elkelt az összes jegy. Ennyire hiányoztak a rajongóknak, meg nekik is ők.

LÁNGOKBAN: Emberi hanyagság okozhatta a tüzet a Kilimandzsárón

A tűz a közel hatezer méter magas hegy lába és csúcsa között nagyjából félúton ütött ki. A felcsapó lángokat és a sűrű füstöt több kilométeres távolságból is lehetett látni a környező településekről, ahonnan sok önkéntes érkezett a tűzoltók segítségére. Bár legalább 500 ember dolgozik a lángok megfékezésén, a háromezer méteres magasságban rendkívül megnehezíti a munkájukat az erős szél.

Egyre hajmeresztőbb állításokkal zaklatják a Korda házaspárt

Álprofilok mögé bújt követők okoznak álmatlan éjszakákat a Korda házaspárnak. Balázs Klárit azzal vádolják, hogy az örökség reményében el akarja tenni láb alól Gyuri bácsit, ezért belekényszeríti a koncertezésbe. Kordáéknál betelt a pohár, jogi útra szeretnék terelni az ügyet.

Vita a létszámhiányról

Nem tervezik a halasztható beavatkozások felfüggesztését a koronavírusos betegeket fogadó kórházakban - ezt válaszolta az RTL Híradó kérdésére az Országos Tisztifőorvos. Müller Cecília a Magyar Orvosi Kamara kérésére reagált, amelyben a fertőzötteket ellátó intézmények mentesítését kezdeményezték a létszámhiány miatt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint nincs létszámhiány.

LÁTOGATÓ: Medve riasztotta fel álmából

Nem éppen szokványos körülmények között ébredt fel álmából egy férfi az amerikai Massachusetts államban. Medencéjének parján szendergett, amikor egy medve érkezett, hogy igyon egyet a vízből. Miután végzett, és megfordult, láthatóan maga is meglepődött, hogy nincs egyedül. A férfi csak akkor riadt fel, amikor a mackó megszagolta, majd a mancsával meg is érintette a lábát. A megmozduló amerikaitól a medve megijedt és elszaladt.
 

Szegeden a mintákat vizsgáló, laborban dolgozók között terjed a vírus

844 új koronavírus fertőzöttet regisztráltak itthon az elmúlt 24 órában, 5-en meghaltak. Egy szombathelyi általános iskolában 7 osztály diákjai kerültek karanténba, mert egy tanár tesztje pozitív lett. Egy debreceni gimnáziumban két osztály van karanténban. Szegeden pedig a mintákat vizsgáló laborban dolgozók között terjed a vírus, információink szerint már négy pozitív eset van. A híradónknak nyilatkozó víruskutató szerint aggasztó a halottak és a lélegeztetőgépre szorulók száma.

2022 tavaszára készülhet el az új Néprajzi Múzeum

Év végére szerkezetkész lesz, 2022 tavaszára pedig elkészülhet az új Néprajzi Múzeum a Ligetben. Az épületet ma bejárhatták a sajtó munkatársai. Tervezői azt ígérik, Európa egyik legkorszerűbb múzeuma lesz. Eredetileg 26 milliárd forintra tervezték az építés költségeit, ám végül elérheti a 40 milliárdot is. Ezt a Liget miniszteri biztosa mondta híradónknak.

Fehér ruhába öltözött nők tiltakoztak a rendőri brutalitás ellen Minszkben

Fehér ruhába öltözött nők vonultak utcára Minszkben, hogy virággal a kezükben tiltakozzanak a rendőri brutalitás ellen. Becslések szerint a fehérorosz hatóságok már több mint hétezer embert tartóztattak le a vasárnap éjjel kezdődött kormányellenes tüntetések alatt. Bár a rendőrség hagyta a nőket végigvonulni a városon, Lukasenka elnök munkakerülő bűnözőknek nevezte a demonstrálókat. 

Rusvai Miklós: Újabb korlátozásokra lehet szükség, ha a napi új esetek száma 60-80-ra emelkedik

Meghalt két koronavírusos beteg és 45 új fertőzöttet találtak az elmúlt egy napban Magyarországon. Az általunk megkérdezett virológus szerint újabb korlátozó intézkedésre lehet szükség, ha a napi friss esetek száma 60-80-ra emelkedik. Bár az szerinte is kérdés, hogyan viselnék azokat az emberek. A főpolgármester mindenkit arra két, hordja a maszkot, hogy ne kelljen újra lezárni az országot. Az operatív törzstől azt közölték, a cél, hogy ne kelljen újabb korlátozó intézkedéseket hozni.

Már nem félnek Lukasenkától

A tömeges letartóztatások ellenére tovább folytatódnak az ellenzéki tüntetések az elnökválasztás előtt álló Fehéroroszországban. Az országot 26 éve irányító Alekszandr Lukasenka hatalmát egy 37 éves angoltanárnő fenyegeti, aki bebörtönzött férje helyett szállt be a versenybe. Lukasenka szerint az ellenzék orosz támogatással fegyveres puccsra készül, és harckészültségbe helyezte a hadsereget. 

AKADÁLYMENTESÍTÉS: „Megdöbbentőnek tartom, hogy bánnak az akadálymentesítés ügyével

15 lépcsőfok – ennyi választja el azt a 17 éves lányt attól, hogy újra a zuglói Teleki Blanka Gimnáziumba járhasson. A diáklányt Zugló vasútállomáson egy áthaladó tehervonat menetszele rántott a kocsik közé tavaly szeptemberben. Az akkor 16 éves lány a balesetben mindkét lábát elveszítette. Szeretne visszatérni régi iskolájába, de a 120 éves épület nem akadálymentes. Egy lépcsőlift megoldaná a helyzetet, de az MSZP országgyűlési képviselője szerint az iskola igazgatója hiába kérte a tankerület segítségét, elutasító választ kapott.

Többször állt már bíróság előtt a balatonfűzfői gyilkosság vádlottja

Jelenleg is börtönben ül és úgy tudjuk, többször állt már bíróság előtt a balatonfűzfői gyilkosság vádlottja. A 49 éves férfi az ügyészség szerint különös kegyetlenséggel ölte meg lakótársát tavaly augusztusban. Csaknem fél órán át ütötte és rúgta áldozatát, majd balesetnek akarta álcázni a történteket. Az ügyészség életfogytiglani fegyházbüntetést javasol.

DULL SZABOLCS: „Ebben a kivégzésben nem én vagyok a hóhér

Sosem adott ki üzleti titkokat – ezt mondta az RTL Híradónak adott exkluzív interjúban az Index menesztett főszerkesztője. Dull Szabolcs szerint az Index átalakítására készített koncepció a szerkesztőség végét jelentette volna. A leváltott főszerkesztőt az elbocsátásának körülményeiről, a szerkesztőséget ért befolyásolási kísérletekről, a lapot készítő újságírók további terveiről is kérdeztük. Dull Szabolcs reagált arra is, hogy Bodolai László Index igazgatósági elnök szerint Németországban szíjon vezették volna el azért, amit tett. Részletek 18 órakor az RTL Híradóban.  

Nem tudnak aludni a buszoktól Pesterzsébeten

Járó motorral várakozó buszok ébresztik hajnalonta a lakókat Pesterzsébeten. Azt mondják, a berregő buszok sokszor negyedóráig állnak egy helyben a lakóházaktól néhány méterre, ráadásul a főúton egy kanyarodósávban. Az ott élők szerint a BKK egy éve tud a problémáról, mégsem történik változás. Az egyik szakszervezeti elnöke azt mondja: a buszvezetők sokszor az egymásnak ellentmondó utasítások miatt várakoznak járó motorral.

NOEL: 460 milliónál tart a gyűjtés az SMA-s kisfiúnak

Nem lehet kifejezni szavakkal, hogy milyen nehéz egy anyának, megtudnia azt, hogy a gyermekének komoly betegsége van. Ezt mondta a 10 hónapos Noel édesanya. Az erdélyi kisfiúról októberben derült ki, hogy SMA 1-ben, a gerincvelői izomsorvadás legsúlyosabb formájában szenved. A gyógyulásához, csakúgy, mint Zente és Levente esetében a világ legdrágább gyógyszere segíthet, Eddig 460 millió forint gyűlt össze a kisfiúnak. Ha Ön is szeretne hozzájárulni Noel gyógyulásához, Facebook oldalán megtudhatja, hogyan segíthet.

Csődvédelmet kért a Bónusz Brigád

Csődvédelmet kért Magyarország piacvezető kuponértékesítő cége, a Bónusz Brigád. Híradónkban két hete számoltunk be arról, hogy a cég türelmet kért több partnerétől, akiknek tartoztak. A Bónusz Brigádtól ma nem akartak nyilatkozni, közleményükben azt írták, gazdasági helyzetüket tekintve reális esélye van annak, hogy gazdálkodásukat rendbe tudják hozni, és képesek lesznek sikeresen tovább működni.

34 ezer ágy, két hét alatt

Reggel 9-től délután 4 óráig a folyosón ülve várta a mentőt az a combnyaktörést szenvedett, tüdődaganatos idős férfi, akit hazaküldtek, mert szükség volt az ő kórházi ágyára is. A Péterfy Sándor Utcai Kórházban csak a rehabilitációs osztályon 209 ágyat kellett üresen átadni. Magyarországon 34 ezer ágyat szeretnének felszabadítani 2 hét alatt, miközben Olaszországban például jelenleg összesen 27 ezer fertőzöttet ápolnak kórházakban.

Kétezernél is többen haltak meg koronavírusban az USA-ban

Átlépte a kétezret a koronavírus miatt elhunytak száma az Egyesült Államokban. Ez szakértők szerint a járvány gyorsulását jelzi. A járványügyi központ azt javasolja, a törvényhozók írják elő, hogy a legfertőzöttebb területekről csak az utazhasson el az ország más részeire, akinek feltétlenül muszáj. Közben Dietroit lehet az új gócpont.

Fókusz Anno: legyeket tanított be cirkuszi produkcióra

21 évet utazunk vissza az időben, mégis mintha egy egész dimenziót ugranánk. 1999-ben mutattuk be azt az amerikai férfit, aki legyeket tanított be cirkuszi produkciókra.

Színház az otthonunkban? Lehetséges!

Ha karantén idején nagyon vágynánk a színházra, nem kell lemondanunk róla. A számítógépen online, élőben nézhetjük az előadást. A színészek is alkalmazkodtak ehhez és figyelik közben a kommentelők reakcióit.

WHO: 2021 nyarára készülhet el a koronavírus ellenszere

A fél világ kutatói azon dolgoznak, hogy minél hamarabb megtalálják a koronavírus ellenszerét. Ha sikeresek a tesztek, akkor egy olyan alapanyag lehet a tiszavasvári gyógyszergyárban, ami óriási lépést jelenthet a védőoltáshoz.

A legkínosabb home office bakik

Bakiparádé a home office-ból, vagyis mi minden történhet, ha bekapcsolva marad a kamera, amikor valaki otthonról dolgozik? Egyre több cégnél álltak át a home office-ra, viszont nem könnyű megszokni. Sok mindenre jó az internet és a videózás, de becsúszhatnak bakik, ami rém kellemetlen lehet a munkatársak előtt is.

Miért nem maradnak otthon az idősek?

A humorista Kiss Ádám, az író Grecsó Krisztián és Koncz Zsuzsa is videóüzenetet küldött a Fókusznak. Kiss Ádám paródiáját 1 nap alatt 1 millióan nézték meg arról, hogy miért nem maradnak otthon az idősek. Grecsó országos karantén kenyérsütő bajnoksággal, Koncz Zsuzsa egyik slágerével bíztat mindenkit. Megnéztük, hogy most hány idős embert találunk az utcán, és sajnos sokan vannak, a legtöbbjük arra panaszkodik, hogy nem kapnak elég segítséget.

Szinte már a túlélésért küzdenek a magyar vállalatok is

Mindenki a maga módján próbál alkalmazkodni a helyzethez. Az éttermek például házhozszállítással pótolják a kiesett forgalmat, de van olyan ruhakészítő cég is, aki az ingek alapanyagából varrat maszkokat.

A világ országai sorra hozzák szigorú intézkedéseiket

Már a világ egyharmada karanténban van, sőt sok helyen életbe lépett már a teljes kijárási tilalom is. Kaptunk Spanyolországból és Szlovákiából is videókat és egy kamionsofőr is üzent, hogy miket tapasztalt az úton. Valahol még a mosdóba se engedték be.

Steiner Kristófék körül megállt az élet

Steiner Kristóf és párja úgy érzik, hogy a lehető legjobb helyen vannak, ahol át tudják vészelni ezt az időszakot. Egy éve költöztek arra a kis eldugott görög félszigetre, ahol most minden bezárt és szinte megállt az élet. 

Kreatív karantén - így töltik mindennapjaikat a sztárok

Hírességeket kértünk meg, hogy mutassák meg videóban, mivel töltik az időt és hogyan viselik a bezártságot. Mit talál ki Lékai-Kiss Ramóna és kézilabdázó férje kisfiúkkal együtt és hogyan stand up-ozik Orosz Gyuri a nappalijából? Milyen pazar ötletek születnek az otthoni karanténban? Például hét magyar ismert ember az otthonában énekel, így szeretnék felhívni az emberek figyelmét arra, hogy bár a jelenlegi járványhelyzetet komolyan kell venni, a humorérzékét senki ne veszítse el.

Otthontanulás 10 gyerekkel – fel van adva a lecke!

Dóráéknél 10 gyermek van a családban, akik közül már többen iskolások, ezért mindenki otthon együtt tanul. A szülők a tanárok, a menza a konyha. Ilyen egy kényszerhelyzetben alapított családi iskola!

RAMIT: A buborékfújó menti meg a karanténban

Az X-Faktor és a Reggeli háziasszonya, Lékai-Kiss Ramóna hetek óta otthon van a családjával. Mátéval naponta akár másfél órát is buborék fújóznak a kisfiúknak, ez Noé baba legújabb kedvence. 

30 centi hó esett a Mecsekben

Csaknem harminc centi hó esett a Mecsekben, ahol hétfő estétől szerda délig szinte folyamatosan havazott. A járvány ellenére voltak, akik kimentek csúszkálni vagy hógolyózni, de a szokásnál nagyobb távolságot tartottak egymástól. Az előrejelzések szerint csütörtöktől már végérvényesen búcsút inthetünk a télnek.

Elmaradt Olimpia: több magyar élsportoló is a visszavonulást fontolgatja

A magyar olimpikonok többsége megérti a NOB döntését a nyári tokiói olimpia elhalasztásáról, de sokan nagyon csalódottak. Több magyar élsportoló is a visszavonulást fontolgatta a halasztás keddi bejelentésekor. És olyanok is akadtak, akik igyekeztek a jó oldalát meglátni a halasztásnak. A Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja szerint mindenkinek emésztenie kell a döntést, de utána folytatni kell a felkészülést.

Csalódottak, de megértik a világ sportolói, hogy elmarad az Olimpia

Csalódottak, de megértik a világ sportolói, hogy legfeljebb egy évvel elhalasztják az idei Olimpiát. Volt, aki arról beszélt, a négy éves felkészülése mehet tönkre. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke szerint muszáj volt halasztani, hiszen sok sportoló még edzeni sem tud a több helyen érvényben lévő szigorú karanténszabályok miatt.

Már látja a járvány végét Trump

Húsvét vasárnapra visszatérhet az élet a normális kerékvágásba az Egyesült Államokban. Legalábbis így számol Donald Trump. Ez 18 nap múlva lesz. Szakértők viszont arra számítanak, hogy a koronavírusjárvány csak hetek múlva éri el csúcspontját az országban. Közben a pártok megállapodtak, hogy történelmi méretű, kétezer milliárd dolláros mentőcsomaggal segítik a vírus miatt bajba jutott gazdaságot.

Az utolsó pillanatban nevezte ki Rudolf Pétert Karácsony

Néhány órával azelőtt nevezte ki Karácsony Gergely a Vígszínház új igazgatóját, hogy kihirdették volna a parlament új határozatát, ami elvette tőle ezt a jogot. A főpolgármester a Facebook oldalán jelentette be, hogy jövő év végéig Rudolf Péter lesz a Vígszínház igazgatója. A színháztörvény módosításával ugyanakkor a 100 százalékban állami támogatású teátrumok vezetőinek kinevezése az emberi erőforrások miniszteréhez került. A kormány nem kommentálta a főpolgármester lépését.

B-terv: kozmetikusból sofőr, pultosból, szoláriumos

5 nap alatt már 7 ezer, a járvány miatt munkanélkülivé vált ember keresett B-tervet. Így hívják azt az önkéntes alapon szervezett oldalt, ahol most már 160 cég keresi új munkatársait. 25 önkéntes folyamatosan azon dolgozik, hogy minél több olyan munkaadóval vegyék fel a kapcsolatot, akiknél most is van felvétel. 

Rendőrök és óvónők mesélnek a gyerekeknek

A tévében láthatják viszont kedvenc óvónénijüket a gyerekek a XIII. kerületben. A pedagógusok a helyi csatornán olvasnak nekik mesét minden este. Azt remélik: a gyerekek így nem szakadnak el teljesen az óvodai környezettől, és az emlékek lélekerősítőként hatnak rájuk, amíg nem térhetnek vissza társaik közé. A koronavírus miatti veszélyhelyzetet a rendőrök is próbálják könnyebbé tenni az ovisoknak: minden nap újabb videóban mesélnek a gyerekeknek.

Ötödével drágult a sonka

Ötödével drágább a sonka az afrikai sertéspestis miatt, de mindenkinek jut belőle Húsvétra a koronavírus ellenére - így számol a Hússzövetség. Az Agrárgazdasági Kamara elnöke azt mondja, nem lesz áruhiány. Az RTL Híradó úgy tapasztalta, az emberek egyelőre visszafogottan vásárolnak a közelgő ünnepre. 

Elkülönítik a köhögő betegeket a háziorvosi rendelőkben

Fizikailag is elkülönítik majd a háziorvosi rendelőkben azokat a légúti tünetekkel küzdő betegeket, akik a kérés ellenére mégis bemennek. Erről beszélt szerdán a tisztifőorvos. Járásonként és kerületenként alakítanak ki erre külön ellátó egységeket. A Házi Gyermekorvosok Egyesülete szerint ezt ők maguk is javasolták, mert nem minden vizsgálatot lehet telefonos kikérdezéssel megoldani.

Jogtalan a kijárási tilalom

Nem rendelhetnek el kijárási tilalmat a polgármesterek – figyelmeztet a Miniszterelnökség. Közleményük szerint a település vezetők még veszélyhelyzetben sem korlátozhatják a lakosság mozgását. Polgár után, szerdától újabb terepülésen, Sződligeten rendelt el részleges kijárási tilalmat a polgármester. A Pest megyei településen szerdától csak alapos indokkal hagyhatják el otthonaikat az önkormányzati dolgozók, az idősek és a gyerekek.

Haza kell vinnie beteg anyját

Haza kell vinnie 93 éves, beteg édesanyját a budapesti Margit Kórház krónikus beteg osztályáról, mert azt átmenetileg bezárják. Ezt mondta az RTL Híradónak egy kétségbeesett 73 éves asszony. Kedden hívták az ápolók, hogy minderre három napja van. Az asszony nem tudja, hogy hogyan látja majd el édesanyját segítség nélkül. Lévén ő is beteg. Idősotthonba nem tudja vinni, mert ott a veszélyhelyzet miatt nem vesznek fel senkit. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint minden esetben az orvos hatásköre eldönteni, hogy hazaküldi-e a beteget vagy a kórházban tartja. Utóbbiban viszont a szigorú intézkedések ellenére sem zárható ki a fertőzés veszélye.

Két fertőzött a kisvárdai kórházban

Legalább két koronavírus-fertőzöttet azonosítottak a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban - tudta meg az RTL Híradó. Értesülésünket az Emberi Erőforrások Minisztériuma is megerősítette. Az egyik kórházi dolgozó arról számolt be Híradónknak, hogy egy köhögő, lázas beteg a kórház legalább három részlegén is feküdt, mielőtt pozitív lett a tesztje. Azóta 65 embert teszteltek Kisvárdán, közülük egy további embernél mutatták ki a koronavírust, de többek eredményére még várni kell. A fertőzötteket elkülönítették.

Tízre nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma

Egy brit beteg halt bele a fertőzésbe. Hatan olyan súlyos állapotban vannak, hogy intenzív osztályon kezelik őket.

Spanyolország: több mint 3400 halott

Spanyolország is megelőzte Kínát, miután Madrid bejelentette, hogy 3400 fölé emelkedett a koronavírus miatt meghalt emberek száma. Ezzel felzárkóztak Olaszország mögé: a két európai országban együttesen már 10 ezer halálos áldozat van. Spanyolországban már egy jégpályát is át kellett alakítani hullaházzá. Egyre nő az aggodalom az ellátatlanul maradt idős, beteg emberek miatt is.

GYEREKEKNEK: Rendőrmotoron ülve olvas mesét

Van olyan rendőr, aki az ebédidejében olvas mesét a gyerekeknek, más pedig a 24 órás szolgálata lejárata után ül a kamera elé. A kezdeményezéshez azóta több megye kapitánysága is csatlakozott. Azt remélik: így elviselhetőbbé tehetik a gyerekek és szüleik számára az otthoni bezártságot.

Kell, vagy nem kell maszkot hordani, ha kimegyünk az utcára?

Miközben Csehország után kedden Szlovákia is kötelezővé tette a szájmaszk viselését a közterületeken, Magyarországon arra szólít fel a Népegészségügyi Központ, hogy ne viseljen maszkot, aki nem beteg. Ez a tájékoztatás óriási értetlenkedést váltott ki a közösségi oldalakon. Szlávik János infektológus maszkpárti, az Operatív Törzs viszont szerdán nem válaszolt a maszkviseléssel kapcsolatos kérdéseinkre.

MESE: Kedvenc óvónénijük mesél a gyerekeknek

A XIII. kerületi tévé stúdiójában, egy fotelben ülve kezdett történetmesélésbe egy óvónő. Az első adásban egy Lázár Ervin mesét olvasott fel a virágokról. Mostantól minden este más és más óvónő mond mesét a gyerekeknek, hogy, ha másképp nem is, legalább így tudják velük tartani a kapcsolatot a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetben. A pedagógusok szerint ugyanis ebben a helyzetben még nagyobb szükségük van a gyerekeknek a stabilitásra. Ezt azoktól kaphatják meg, akiket ismernek és szeretnek. Videó forrása: youtube / tv13

Pozitív lett Károly walesi herceg koronavírus tesztje

A hivatalos közlés szerint a brit trón 71 éves várományosának enyhébb tünetei vannak, és otthonából dolgozik tovább.

KÖZELEBB MERÉSZKEDNEK: Puma kószált az utcákon

Egyre több hír érkezik arról, hogy a vadállatok egyre közelebb merészkednek a kiürült városokhoz. Most a chílei fővárosban egy puma sétálgatott. A nagymacska a közeli hegyekből ment le Santiagóba, valószínűleg élelem után kutatva. A lakóházak között mászkált, néhány kerítést átugrott, de nagyobb galibát nem okozott. A rendőrök végül bekerítették, a vadőrök pedig elaltatták az állatot. Nem esett bántódása a pumának, amit egyelőre egy helyi állatkertben helyeztek el.

INDIA: Botokkal vernek haza mindenkit

Már az emberiség negyedét érinti valamilyen korlátozás, miután India bejelentette: kijárási tilalmat rendel el az ország 1 milliárd 300 millió polgárának. Hírek szerint a helyiek az utolsó pillanatban megrohanták a boltokat, hogy készleteket halmozzanak fel. Már aki megengedhette magának. A kijárási tilalmat rendfenntartók próbálják betartatni, időnként botokkal zavarnak haza mindenkit. Indiában hivatalosan eddig csaknem 600 embert fertőzött meg a kór, 10-en közülük belehaltak a tüdőgyulladásba.

Kiberbűnözés: hogyan tudjuk kiszűrni az álhíreket?

Ha a telefonon végig görgetjük valamelyik közösségi oldalt, akkor szinte biztos, hogy találunk legalább egy olyan megosztott álhírt a járvánnyal kapcsolatban is, amiből egy szó sem igaz. Az internetes, úgynevezett kiberbűnözők többek közt ezekkel is megpróbálják becsapni az embereket. Pánikot keltenek, adatokat és pénzt csalnak ki, megtámadják az intézmények informatikai rendszerét és akár szinte képesek megbénítani egy kórház működését is a világhálón keresztül. Nagyon figyeljenek, hogy mire kattintanak!

Az emberiség történetében először elhalasztják az Olimpiát békeidőben

Az Olimpiai játékok újkori történetében háromszor maradt el olimpia. 1916-ban az első világháború, 1940-ben és 44-ben a 2. világháború miatt. Egy sportoló teljes karriere törhet meg, válhat értelmetlenné, amikor élete legfontosabb versenyére nem utazhat el. A Tokiói Olimpia elhalasztását az utóbbi hetekben egyre többen javasolták. Békeidőben még soha nem volt hasonlóra példa.

Hollywoodtól kezdve a magyar filmgyártáson át az RTL sorozatait is érinti a járvány

A Drága örökösök alkotói és a színészek is önkéntes karanténba vonultak, hiszen a járvány miatt az ő forgatásaik is egy időre szünetelnek. A jelenlegi évadot ez már nem érinti, bár szinte semelyik sorozat és film sem úszta meg a leállást. Hollywoodtól kezdve a magyar filmgyártáson át mindenki kényszerpihenőn van, ami a művészeknek is egy komoly próbatétel, amiért nem dolgozhatnak.

Fókusz Anno: visszafele beszél az egész család

A Demeter család már 16 éve rendszeresen használja a visszafele beszélést a mindennapokban. A 2004-ben készült riportunk után nemrég beszéltünk velük. A testvéreknek közben már gyermekeik születtek és őket is megtanították a visszafelé beszélés - és nem visszabeszélés - technikájára.

Debreczeni Zita pocakot villantott

Az ismert magyar modell és fotós és férje Gianni Annoni nemrég jelentették be, hogy kisbabájuk lesz, kicsivel később pedig az is kiderült, hogy kisfiú. Zita gömbölyödő pocakját eddig azonban még nem láthattuk.

Lánykérés a Bátrak földjében

Váratlan romantikus fordulat a hétfő esti Bátrak földjében, miután a zsandárhadnagy Bécsben lepi meg a bárókisasszonyt.

Konkoly Ági és férje elválnak

A gyönyörű egykori Miss Universe Hungary győztese, Konkoly Ági közel öt év házasság után elválik férjétől. A pár közösen hozta meg ezt a nagyon nehéz döntést, Ági Instagram oldalán hosszasan mesél arról a lelki vívódásról, amin keresztül mentek.

A járványveszély máris teljesen átírta a zeneipar működését

Lehet, hogy az online zenehallgatás és az internetes videómegosztók sok millió rajongót garantálnak a zenekaroknak, de az igazi érzés mégis az élő koncert, amit semmivel nem lehet pótolni. A magyar zenészek és tulajdonképpen az összes háttérmunkás rettentően bizonytalan helyzetbe került a járvány miatt, hiszen az összes fellépésük elmarad. Bár Fluor leginkább a Wellhello csapat miatt aggódik, a fesztiválokat és a legnagyobb nyári bulikat ő sem hagyná ki.

Hogyan hat a bezártság az egyedülállókra?

Nem mindegy, hogy vágyunk arra, hogy kicsit otthon legyünk egyedül akár egy hosszabb pihenőn, vagy kötelezően nem mozdulhatunk ki a lakásból. És ezt teljesen máshogy érzik, élik meg a családok, a párok és az egyedülállók is. Például a szingliknek különösen nehéz időszak ez, hiszen nincs baráti összejövetel, nincs randizás és tulajdonképpen még a családjukkal sem találkozhatnak, ezért most teljesen egyedül vannak. Meddig és hogyan lehet ezt bírni?

Csonka András és Baukó Éva is elmesélte, hogyan töltik mindennapjaikat a karantén idején.

A koronavírusról mindenkinek megvan a véleménye, még a gyerekeknek is

Amíg vannak olyan lelkiismeretes orvosok, mint például Kőnig doki, addig a legkisebbek is biztonságban lehetnek. Ha pedig már ők is kívülről fújják, hogy mire kell figyelni - például otthon maradni - akkor eljött az ideje annak, hogy a felnőttek tanuljanak a kicsiktől.

50 állattal vonultak karanténba a cirkuszosok

Az egyik világhírű magyar cirkusz minden tagja karanténban tartózkodik. A premierjük internetes közvetítése után most a téli szállásukra vonultak vissza, hiszen több száz előadásuk is elmarad. A cirkusz művészei másfél hónapra rendezkedtek be, ki lakókocsiban, ki Budapesten szállásolta el magát, kisebb lakásokban. Az állatok a karanténból semmit sem éreznek, békésen élik az életüket, úgy, ahogy előtte, csak a taps hiányzik nekik.

CSONKA ANDRÁS: A social média most a gyógyszerem

Csonka Andrásnak a közösségi média egyfajta kapaszkodás, segítség, mióta nincs színpad. Nagyon hálás, hogy ebben a formában tudja tartani a kapcsolatot közönségével. Szerinte nagyon fontos, hogy a humorunkat sem szabad elveszíteni ebben a helyzetben.

BAUKÓ ÉVA: Társkeresőre se rakom fel magam, mert felesleges

Éva most senkivel nem találkozik, maximum egyedül sétál és otthon van. 

FLUOR TOMI: Több dal születik most

Fluor Tomi és a Wellhello csapata nem tudja, mikor állhatnak újra színpadon. Sok tervük lett volna idén nyárra, de egyelőre most csak a stúdióban dolgozhatnak. 

Így készülnek az Álarcos énekes versenyzői a 7. showra!

A 7. show szinte már a finálé előszobája, aki itt toporog az már majdnem győztes. Na jó, azért még hatan vannak, ugye a nyuszi, aki, ha igaz, hogy hagyta magát Bencének megsimogatni, akkor mégsem Barabás Évi az. Aztán a robot, Adél rajongásának célszemélye színész és sportoló is lehet. A Polipról még mindig nem tudni száz százalékig, hogy fiú-e vagy lány, a hihetetlenül légies fagyi és könnyfakasztó kutya mellett még a Krokodil nagyon izgalmas. Melyik Szabó lehet ő Győző, vagy Simon, vagy nem is Szabó?

Istenes Bence és Csobot Adél Németországból üzentek

A Páva fölszállt, már csak hatan maradtak versenyben azután, hogy Hajas Lászlót három nyomozó is lebuktatta legutóbb. De, végre a vájt fülű Gáspár Lacinak is van egy találata. A 7. show-val folytatódik vasárnap este az Álarcos énekes, a hat még versenyben lévő karakter mutat be egy-egy vadonatúj produkciót. Az adást a műsorvezető, Istenes Bence és párja, az egyik nyomozó, Csobot Adél Németországban nézik majd, hiszen most ott töltik napjaikat. Onnan küldtek videóüzenetet.

Spanyolnátha, kolera, TBC, majd védőoltás

Fertőzött ivóvíz, vagy nyers élelmiszerek fogyasztásával lehetett elkapni a kolerát, amely a világ egyik legfájdalmasabb fertőző betegsége. Hasmenéssel, hányással jár együtt, ami miatt nagy a kiszáradás esélye. A beteg a megfertőződés után akár már egy nappal is belehalhat. A rossz higiénés viszonyok miatt a világ fejletlenebb részein még most is előfordulnak kolerajárványok. Európát is a kolera kényszerítette rá, hogy tiszta ivóvízhálózatot és szennyvíz elvezető csatornákat építsen. A történelem folyamán viszont a legtöbben a TBC-ébe haltak bele, és emiatt vezették be az iskolákban az egészségnevelést, vagyis meg kellett tanulni szellőztetni, rendszeresen mosakodni és a koszos ruhákat tisztára váltani.

A járványokról szóló történelmi riportunk folytatását itt és itt találják.

A járványt Isten büntetésének tartották a középkorban

Fekete halál, így nevezték a középkorban a pestist, amely az egyik legtöbb halálos áldozatot követelő betegség volt, és amely egy apró állatról, a patkánybolháról terjedt emberre. A pestist először a tatárok, mint vegyifegyvert vetették be Kaffában, 1346-ban, amikor a várat ostromolták. Történt ugyanis, hogy halott katonák holttestét hajítógéppel bedobták a falak mögé, hogy ott megfertőzzék az ostromlottakat. Az életben maradtak hozták aztán be Itáliába a dögvészt. A pestisjárványnak a Rákóczi szabadságharc végéhez is sokkal több köze van, mint ahogy arról tanultunk. Mire a kurucok a majtényi síkon letették a fegyvert a labancok előtt, már többen haltak meg pestisben, mint harcban.  

A járványokról szóló történelmi riportunk folytatását itt és itt találják.

A történelem legnagyobb járványai

Pestis, lepra, kolera, spanyolnátha, malária, kanyaró, TBC. Az emberiség története tele van olyan fertőző betegségekkel, melyek évszázadokon át képtelenek voltak meggyógyítani az orvosok. Az emberiség története igazából a járványok és az azok elleni küzdelmek története. Azok, akik valamilyen ismeretlen kórtól a különböző évszázadokban megfertőződtek, gyakran hosszú szenvedés után haltak meg, az pedig, hogy ki maradt életben, sokszor a szerencsén múlt. A járványok gyakran háborúk kimenetelét döntötték el, csak a védőoltások felfedezése és terjedése hozott fordulatot a fertőző betegségek elleni védekezésben. 

A járványokról szóló történelmi riportunk folytatását itt és itt találják.

Többen panaszkodnak a Krétára

Az oktatási államtitkár szerint jól teljesít, de sok diák, szülő és pedagógus panaszkodik a digitális oktatáshoz ajánlott állami elektronikus rendszerre, a KRÉTÁRA. Azt mondják, hogy sokszor lefagy, vagy nem is lehet csatlakozni hozzá. Helyette más felületeket keresnek a tanárok, ez viszont dupla munkát jelent nekik, ugyanis a szakszervezet szerint az állami digitális rendszert mindenképpen használniuk kell.

LEGYÉL VÍRUSGYILKOS: Dallal küzdenek a járvány ellen

Zenés klipben szólítanak fel mindenkit az otthonmaradásra a szombathelyi önkormányzat dolgozói. Az elkészült szöveg után gitárt ragadtak, és maszkban énekelték el szerzeményüket. Az alkalmi zenekar mindenkit arra bíztat, hogy mosson kezet, maradjon otthon, és vigyázzon az idősekre. A videót a Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata YouTube csatornájára készítették.

Előkerültek A tanú kivágott részei - miről árulkodik az eredeti forgatókönyv?

A Nemzeti Filmarchívum munkatársai megtaláltak a filmből olyan kivágott részeket, melyeket ha visszahelyezünk, egy másik filmet kapunk. Melyeket, ha megnézünk, akkor ízelítőt kapunk a cenzúra és öncenzúra működéséről.

Egy magyar orvos, aki külföldön lett sikeres

Egy sikeres magyar orvos, aki profi a szakmájában, nem fogad el hálapénzt, nagyon jól megél a fizetéséből, és a szabadidejében még arra is jut energiája, hogy könyvet írjon és norvégból fordítson. Dr. Lőrincz Balázs Bendegúz Magyarországon nem ismert, Németországban viszont szakmai körökben annál inkább, merthogy ott csinált karriert. Pedig sok év külföldi munka után hazajött, hogy inkább itthon dolgozzon, ki is nevezték klinikaigazgatónak, de végül a bürokrácia miatt inkább visszament Németországba. Vorák Anita Frankfurtban találkozott vele.

Hogyan dől el, hogy egy idős embernek meghosszabbítják a jogosítványát vagy sem?

A legfrissebb, pár éves elérhető statisztika szerint a közúti balesetek 11 százalékát okozzák 65 év fölötti sofőrök. Sokan vezetnek még ebben a korban, és nagyon súlyos baleseteket tudnak okozni, pont azért, mert már idősek, és ebben a korban már rosszabbak a reflexek, és romlik a látás vagy a hallás. De hogyan dől el, hogy mondjuk egy 90 éves embernek meghosszabbítja-e az orvos a jogosítványát vagy sem? És jók-e vajon így a szabályok? Bányai Viktor riportja.

Homeopátia: istenítik és szidják is a megosztó kezelési módot

A gyógyításban kevés megosztóbb módszer van, mint a homeopátia. Orvosok és tudósok meggyőződéssel állítják, hogy semmit sem ér, mert semmilyen tudományos alapja nincs. Más orvosok és más tudósok viszont ennek éppen az ellenkezőjéről győzködik az embereket. És az ember ugyanígy hallhat sztorikat a hatékonyságáról vagy a feleslegességéről az ismerőseitől is. Moskovics Judit mindkét oldalról meghallgatott érveket, beszélt orvossal, aki ellene és aki mellette van, beszélt vegyész professzorral, aki szerint ez humbug, és családanyával, aki esküszik a bogyókra. Lássuk az érveiket!

VIDEÓ: Többször is szabálytalankodott a rendőr

Többször is szabálytalankodó rendőrről készült videó Budapesten. A járőrkocsi záróvonalon, közvetlenül zebra előtt előzött. Ha ezt a manővert egy rendőrautó kamerája rögzíti, a vétkes sofőr jogosítványát akár egy évre is bevonhatják. A felvétel alapján a szabálytalanul vezető rendőr ellen fegyelmi eljárás indult.

CUKI: Íme a kis veszprémi orrszarvúbébi első pillanatai

Hosszú várakozás után először született szélesszájú orrszarvú bébi a Veszprémi Állatkertben. Az Európai Fajmegőrzési Program keretében Hollandiából érkezett az állatkertbe Rafiki, a fiatal tenyészbika, aki hosszas udvarlást követően elnyerte Rebeka szívét. Rebeka 16 hónap vemhesség után - igazi szerelemgyerekként - Valentin napon hozta világra borját. A kicsi nőstény orrszarvút 3-4 hét múlva a nagyközönség is megcsodálhatja.

Mióta és miért tabu a halálról beszélni?

Mióta félünk kimenni a temetőbe? Mióta tabu a halálról beszélni? Nem az élet és halál értelméről beszélgettünk a forgatás során – a világirodalom összes könyve sem talált rájuk megnyugtató receptet. Inkább arról beszélgettünk, hogyan változott itthon a halál kultúrája. Meglepő, de sokat nevettünk közben. És megnyugtató szavakat is bőven hallottunk.

Előzetes: A halál kultúrája és a legnagyobb tabu

Régen természetes volt, ma tabu. Régen a gyermekek is tudtak róla, ma elhallgatjuk előlük. Milliókat költünk, ha bekövetkezik, csak épp nem beszélünk róla. De mit tudhatnak a nénik, akik kiválasztják a kedvenc helyüket és jókat pletykálnak ott, ahová sokan csak évente egyszer merészkednek. A búcsú, elengedés és tagadás, avagy a halál kultúrája a XXI. században, Veress Krisztina filmjében.

Erdogan diktálna Európának

Erdogan török elnök felszólította Görögországot, hogy nyissa meg határait a menekültek előtt, és hagyja őket továbbmenni Európa belseje felé. Ezt közvetlenül brüsszeli útja előtt mondta, ahol hétfőn több támogatást próbál kicsikarni az Uniótól. Athén közben azzal vádolja a török hatóságokat, hogy aktívan részt is vesznek a görög határ erőszakos megnyitásában.

Zártkapus sportrendezvények

A koronavírus terjedése miatt nézők nélkül játszák le a magyar labdarúgó válogatott sorsdöntő Európa-bajnoki selejtező mérkőzését Bulgáriában. Erről a bolgár kormány döntött. A koronavírus miatt hagynak ki két világkupa viadalt a magyar tornászok. A szövetség főtitkára az RTL Híradónak azt mondta: nem akarnak egy esetleges karantént kockáztatni.

Zuhan az olaj világpiaci ára

Tovább csökkenhet az üzemanyagok ára, miután harminc éve nem látott szintre csökkent az olaj nemzetközi ára. Jelenleg kevesebb, mint a fele az év elejei árnak. Ennek csak részben a koronavírus az oka. Viszont a rekordalacsony olajár és a koronavírus gazdasági hatásai miatt zuhannak a tőzsdék szinte mindenhol a világon. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint az olajár csökkenése nem lesz tartós, a koronavírus gazdasági hatásai még megjósolhatatlanok.

Kásler lemondását követelik

Mondjon le Kásler Miklós, ezt sürgette több ellenzéki párt is hétfőn a Parlamentben. Szerintük ugyanis az emberi erőforrások miniszteréről kiderült, alkalmatlan a koronavírus miatt kialakult helyzet kezelésére. A kormány szerint az ellenzéki képviselőknek legalább azt tiszteletben kellene tartaniuk, hogy a miniszternek több éves egészségügyi intézményvezetői tapasztalata van.

Átkutatták az élettárs otthonát

Rendőrök és pénzügyőrök kutatták át azt a szentesi épületet, ahol egy 2006-ban rejtélyes körülmények között eltűnt nő egykori élettársa él. Az asszony ügyében jelenleg gyilkosság gyanújával nyomoznak, de a rendőrség szerint a mostani akciónak ehhez nincs köze, az adóhatóság kérésére biztosították a területet. Hogy a pénzügyőrök mit kerestek, azt nem árulták el.

Bérgyilkossal ölette meg saját kutyáját

Bérgyilkossal ölette meg saját kutyáját egy nő a gyanú szerint a Baranya megyei Dencsházán. Az állat rendszeresen elpusztította a háznál tartott baromfikat, ami bosszantotta a helyi italboltban dolgozó asszonyt. Az ügyészség szerint a nő az egyik vendéget kérte meg a kutya elpusztítására. Amikor ez megtörtént, két kiló krumplit és néhány csirkecombot adott cserébe. Az eset tavaly nyáron történt, az ügyészség most emelt vádat a nő és a férfi ellen.

Rémálmai vannak annak a fiatalembernek, akire vaddisznó támadt

A 21 éves fiatalt, akit a vad súlyosan megsebesített három hete Tardonán, pár napja kiengedték a kórházból. Azt mondta stábunknak, erős fájdalmai vannak, de a legrosszabb az, hogy képtelen feldolgozni a történteket. A fiú az édesanyjával sétáltatta a család bárányát az erdőszélen, amikor váratlanul rárontott egy vaddisznó.

Egy kismama kocsija elé ugrott ki egy szarvas az autópályán

Egy autópályán haladó kismama kocsija elé zuhant egy szarvas vasárnap délután az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán Győrnél. Az állat egy szemtanú szerint a sztráda túloldala melletti szántóföldről rugaszkodott el, majd nemcsak a vadhálót, de az autópályát elválasztó szalagkorlátot is átugrotta. A nő elütötte.

Négy kamion rohant egymásba az M1-esen

Halálos kamionbaleset történt hétfő reggel az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán. Négy kamion rohant egymásba Mosonmagyaróvár térségében. A kamionok tengelysúlymérés miatt torlódtak fel a külső sávban. Bár a rendőrség szerint kitették a vészvillogót, ezt az utoljára érkező román kamionsofőr valószínűleg nem vette észre és fékezés nélkül beléjük rohant. Azonnal meghalt, a többi három sofőr nem sérült meg.

A lombardiai kórházakban háborús helyzet van

Az intenzív osztályok orvosainak már mérlegelniük kell, hogy kit van esélyük megmenteni. Ezt mesélte az RTL Hiradónak egy Milánóban élő magyar nő. Pécsvári Tünde azt mondta, hogy a nagyváros kihalt. Mindenki bezárkózott. Közben 27 itáliai börtönben lázadnak a rabok azért, mert a koronavírus miatt megtiltották, hogy rokonaik látogassák őket. A lázadásnak halálos áldozatai is vannak.

A félelem nem számít útlemondáskor

Nem számít a koronavírustól való félelem - erre hivatkozva senki nem kapja vissza a teljes pénzét, hacsak nem karantén alá vont területre szólt a jegye. Az utazási irodák szerint azonban a nyári utakat még korai lemondani.

Szóltak a szülőknek, figyeljenek

A koronavírus fertőzéssel diagnosztizált debreceni nő a lappangási idő alatt találkozott a Vas megyei testvérével, ezért már őt is vizsgálják a budapesti Szent László kórházban. A nő a szombathelyi egyetem egyik épületében lévő nevelési tanácsadóban dolgozik. Úgy tudjuk, több óvodással, és iskolással is találkozott az elmúlt napokban. A nyugat.hu szerint e-mailben kérték a szülőket, hogy azok a gyerekek maradjanak otthon, akik találkoztak a fertőzés gyanús nővel.

„Nem vettek komolyan a kórházban”

Nem vették komolyan, amikor bement a László Kórházba - ezt mondta a súlyos állapotban lévő idős, koronavírussal fertőzött férfi fia az RTL Híradónak. Apját ma már intenzív osztályon ápolják, és a feleségéről is kiderült, koronavírussal fertőződött. A kormány azt állítja, valószínűleg a férfi fertőzte meg szüleit. Szlávik János arra kérte a jelenleg Svédországban tartózkodó férfit, hogy ha kint nem végzik el rajta a vírustesztet, jöjjön haza. A férfi az RTL Híradónak azt mondta: felelőtlenség lenne repülőre ülnie, ha fertőzhet.

Két újabb eset – 9-re nőtt a koronavírus fertőzöttek száma

Két újabb embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, így kilencre nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon. Az operatív törzs sajtótájékoztatóján bejelentették: 24 órán belül megváltoztatják a protokollt, ami alapján elvégzik a koronavírus tesztet. A Szent László kórházban lévő iráni állampolgárok egy része továbbra sem működik együtt a hatóságok szerint, ezért rendőrök felügyelik a helyzetet. Éjszaka székeket dobáltak az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője szerint.

MILÁNÓ: Tényleg mindenki bezárkózik a lakásába

Európa legfertőzöttebb országában már több mint hétezer beteg van. A többség az ország északi részén, ahol a kórházak már nem bírják a terhelést. Ezt mondta az RTL Híradónak Pécsvári Tünde, egy Milánóban élő magyar nő.

Egész éjjel az árokban feküdt egy férfi, nem segített rajta a gázolója

Egész éjjel az árokban feküdt egy 48 éves férfi Székesfehérvár mellett, miután szombat este elütötte egy autó. A gázoló nem segített rajta, elhajtott, a férfi meghalt. A rendőrök pár óra alatt elfogták a cserbenhagyásos gázolással gyanúsított sofőrt. Úgy tudjuk, megpróbált megszabadulni az összetört autójától, de hiába.

Dancsó Péternek már nyomozóbérencei is vannak

A Youtube magyar fenegyereke, akinél többen csak a Pamkutya internetes csatornájára iratkoztak fel Magyarországon. Dancsó Péter már 14 éve gyártja csaknem heti rendszerességgel videóit, korábban saját lakásában, most már belvárosi irodájában is készíti a klipeket. Mostanában az Álarcos énekes tölti ki legtöbb idejét. Munkahelyén is vannak már – ahogy ő fogalmaz – nyomozóbérencei.

Nyertesünk személyesen mondhatta el tippjeit a nyomozóknak

Nemcsak a nyomozók tippelnek hétről hétre az Álarcos énekesben, hanem a Fókusz nézői is találgathattak, hogy kiket rejtenek a maszkok. Közülük egyvalaki a héten találkozhatott a műsor stúdiójában a nyomozócsapattal. Katalin eddig minden adást látott, így nem volt nehéz dolga, jól ismerte a karaktereket.

Krízisben a gazdaság és a turizmus a koronavírus miatt?

Az egészéges emberek is megérezhetik a koronavírus járvány hatását, ha csak az ország gazdasági helyzetét nézzük. Csak az több tíz milliárd forint kiesést jelent, hogy sokkal kevesebb turista érkezik hozzánk. Már világszinten jellemző, hogy alaposan megcsappant az utasforgalom. Meddig tarthat ez? Évente több milliárd forintot hagynak itt az olasz turisták Magyarországon. Most konganak az ürességtől a máskor olasz diákcsoportokkal teli szállodák Budapesten. Csütörtökön pedig a Lufthansa Csoport jelentette be, hogy törölt 7100 európai járatot a márciusi menetrendjéből.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való