KERESÉS search-close

Soros György

87 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Soros György"

Juncker szerint hazugságok vannak a magyar plakátkampányban

Hazugságok ellen nem sokat tehetünk - így reagált Jean-Claude Juncker a magyar kormány plakátkampányára, amelyben őt és Soros Györgyöt a bevándorlás támogatóiként mutatják be. Juncker szerint Orbán Viktor helye nem az Európai Néppártban van. Az Európai Bizottság szóvivője ma már azt mondta, hogy nincs nyílt konfliktus a kormány és a bizottság között. A Fidesz szerint ők a plakátokon nem az európai intézményeket támadják. 

Újra a magyar kormányról vitáznak az Európai Parlamentben

A magyarországi jogállamiság helyzetéről tárgyal ismét az Európai Parlament. A mai vitanapot a Zöldek frakciója kezdeményezte mások mellett a munka törvénykönyvének módosítása és a közigazgatási bíróságok létrehozása miatt. A zöldek szerint Magyarország ezekkel az intézkedésekkel az Unió alapértékeit sérti meg. A kormány már korábban jelezte, hogy nem vesz részt a vitán, mert az szerintük nem a jogállamiságról, hanem Soros György bevándorláspárti kampányáról szól.

Orbán megint Sorosról beszélt

Soros György az európai intézmények elfoglalására készül Brüsszelben, ahol most hajtják végre tervének hatodik, a civil szervezetek támogatásáról szóló pontját - állította mai rádióinterjújában Orbán Viktor. A kormány szerint az ellenzéki pártok is a terv végrehajtásán dolgoznak, mert igennel szavaztak az Európai Parlamentben. A DK ma azt próbálta megtudni a Miniszterelnökségen, hogy valóban az amerikai Arthur Finkelstein és csapata találta ki a Soros György elleni kampányt.

Gulyás Gergely: semmiféle tanácsot nem adott George Birnbaum

Sem a kormánynak, sem a Fidesznek nem adott semmiféle tanácsot George Birnbaum, így reagált a Miniszterelnökséget vezető miniszter a külföldi politikai tanácsadó nemrég adott interjújára. Birnbaum arról beszélt egy svájci lapnak, hogy az azóta elhunyt Arthur Finkelsteinnel közösen ők találták ki a Soros György elleni kampányt, amit a legsikeresebb politikai terméküknek nevezett.

 

George Birnbaum: Sorost javasoltuk ellenségnek

Kampánytanácsadó cég alkotta meg a Fidesz számára az ellenségképet Soros Györgyből - ezt állítja egy svájci lapnak adott interjúban George Birnbaum. A kampánystratéga az azóta elhunyt Arthur Finkelstein üzlettársaként dolgozott, és úgy fogalmazott: a Soros György elleni kampányuk volt a legegyszerűbb az összes munkájuk közül. Hogyan lesz rosszakarónk egy olyan emberből, akivel még csak nem is találkoztunk? Ezzel a témával foglalkozott a XXI. Század című műsorunk korábban. A videót megnézheti ITT.

Soros bepoloskázta az országot


szerző:
2018.12.31. 18:45
Soros bepoloskázta az országot

A magyar hatóságok megerősítették, hogy az ország nyári bepoloskázásáért nem az orosz elnök, Vlagyimir Putyin a felelős, hanem Soros György, aki rovarok millióit telepítette be Európába.

Soros György megfúrta a 3-as metrót

További fontos hírek Soros Györgyről.

Soros Györgyöt választotta az év emberének a Financial Times

A brit üzleti lap szerint a magyar származású üzletember az elért eredményeivel és az általa képviselt értékek miatt érdemelte ki a címet. A Financial Times arról írt, hogy liberális nézetei és aktivitása miatt Sorost napi szinten támadják a populista és tekintélyelvű erők Oroszországtól Magyarországon át az Egyesült Államokig. A lapnak nyilatkozva Soros azt mondta: tudja, hogy mindenért őt hibáztatják, de folytatja a harcát, ha nyer, ha veszít.

 

Költözik a CEU – előzmények és következmények

25 év után lezárul egy korszak egy nemzetközi hírű magyar egyetem életében. Hétfőn eldőlt, hogy a CEU Bécsbe költözik, a képzésének csak egy kis része marad Budapesten, az, amelynek a végén nem kapnak amerikai diplomát a diákok. Az elmúlt másfél évben rengetegen emelték fel a szavukat a CEU-ért, de az egyetem és a kormány között nem született megállapodás. A vita másfél éve robbant ki, nehéz volt kibogozni, mi is valójában a probléma.

Másfél éve húzódott a CEU ügye

Tavaly márciusban jelentette be a kormány a felsőoktatási törvény módosítását, amely nehéz helyzetbe hozta a CEU-t. Több száz világhírű tudós tiltakozása, és a folyamatos tüntetések ellenére elfogadták a javaslatot. Az intézmény állította, teljesítették a törvény rájuk eső részét, a megállapodást mégsem kötötte meg velük az állam. A kormány a tiltakozásokra, és az intézmény ultimátumára rendszeresen Soros Györgyöt emlegette válaszaiban.

Bécsben örömmel várják a CEU-t

Bécs örömmel fogadja be a CEU-t, ha el kell költözniük Magyarországról - ezt az osztrák oktatási miniszter mondta, miután Soros Györggyel, az egyetem alapítójával tárgyalt. A magyar származású amerikai milliárdos tegnap Sebastian Kurz osztrák kancellárral is egyeztetett az egyetem sorsáról. A CEU akkor maradhatna Magyarországon, ha a magyar kormány államközi megállapodást kötne New York állammal.

Bombát kapott Robert de Niro is

Az Oscar-díjas színész New York-i éttermébe ugyanolyan szerkezetet küldtek, mint a héten több más olyan ismert embernek, akik az amerikai elnök kritikusainak számítanak. A többek között Soros György üzletembernek, Barack Obama volt elnöknek és Hillary Clinton egykori külügyminiszternek küldött csomagok egyike sem robbant fel. 

Levélbomba Soros Györgynek


szerző:
2018.10.23. 19:21
Levélbomba Soros Györgynek

Levélbombát küldött egy ismeretlen Soros György New York állambeli otthonába.

Megosztja a pártokat a jelentés

A Fidesz szerint Soros György bosszúja a Sargentini-jelentés elfogadása. Kocsis Máté frakcióvezető azt mondta, nem engednek a milliárdos zsarolásának. Az MSZP európai parlamenti képviselője szerint a kormánynak le kellene mondania

Izraeli hírszerzők akciója


szerző:
2018.07.10. 18:36
Izraeli hírszerzők akciója

A brüsszeli hírportálnak a cég egyik volt alkalmazottja beismerte, hogy Black Cube-dolgozó készített kompromittálónak szánt hangfelvételeket Bécsben, amikor találkozóra hívták a menekülteket segítő Migration Aid vezetőjét. A titokban rögzített beszélgetés alapján Bayer Zsolt kormánypárti publicista írt lejárató, Soros Györggyel fenyegető cikkeket a Magyar Időkben a választási kampányban.

 

„Soros ösztöndíjas ne legyen miniszterelnök!”

Ne lehessen miniszterelnök, aki Soros György pénzén tanult, ezt javasolja Szabó Tímea. A Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint, ha az üzletember valóban veszélyt jelent, akkor azok is veszélyesek lehetnek, akiknek ösztöndíjat biztosított.

Soros: Orbán hamisan vádolt

Benyújtotta a kormány a Stop Soros törvényjavaslat végleges verzióját. Soros György is megszólalt: azt mondta, ő a menekültek önkéntes elhelyezésében hisz, és Orbán Viktor hamisan építette ennek ellenkezőjére a teljes kampányát.

CEU: mi mindent megtettünk

Bécsbe költözhet a CEU, ha nyárig nem születik megnyugtató megállapodás arról, hogy hosszú távon Budapesten maradhat az egyetem - ezt a Soros György alapította intézmény rektora mondta.

Budapestről Berlinbe költözik Soros György alapítványa

Elköltözik Magyarországról a Soros György alapította Nyílt Társadalom Alapítványok regionális irodája. Budapest helyett Berlinben működnek tovább, mert mint mondják, a magyar kormány elüldözte őket. A Fidesz szerint menekülnek az átláthatóság elől, és a magyar jogszabályok alól akarják kivonni magukat a költözéssel.

 

Orbán Viktor szerint nem gond a listázás

A miniszterelnök támogatja az újságírókat, hogy minél több hálózatot leplezzenek le. Orbán Viktor ezt a Figyelő úgynevezett Soros zsoldosokat listázó cikkével kapcsolatban mondta az állami rádióban. Szerinte a lista azért fontos, hogy az emberek lássák, ki kicsoda, és kinek az érdekeit szolgálja. A Mérték Médiaelemző Műhely viszont úgy látja, a lista törvénysértő, ezért a Médiahatósághoz fordulnak.

Orbán: fontos a civil társadalom

A civil társadalom fontosságáról írt Orbán Viktor abban a levélben, amelyben a Soros Alapítványtól kért ösztöndíjat még a nyolcvanas évek végén. A levelet egy francia hetilap találta meg. Most már viszont a miniszterelnök arról beszél, meg kell tiltani a Soros szervezetek működését, mert szerinte azon dolgoznak, hogy bevándorló országgá tegyék Magyarországot.

Orbán zsoldoshadseregről beszél

Egy zsoldoshadsereg dolgozik Soros Györgynek Magyarországon - ezt mondta Orbán Viktor Brüsszelben. A miniszterelnök az uniós csúcstalálkozó előtt, Facebook üzenetében azt állította, az üzletember kétezer zsoldosa dolgozik a kormány ellen.

Kovács Zoltán Soros-hálózatról beszél

Lelepleződött Soros György hálózata - ezt állítja a kormányszóvivő egy izraeli lap cikkére hivatkozva. Kovács Zoltán a Jerusalem Post cikkét idézte. Ebben egy jogvédő szervezet vezetője részletezi, hogyan próbálják rávenni a német kormányt, hogy nyomást gyakoroljon a magyar kabinetre. Dénes Balázs, a jogvédő szervezet vezetője nyilatkozott az RTL Híradónak.

 

Orbán Viktor: „A jövőt is meg akarjuk nyerni!”

Soros Györggyel és hálózatával kell megküzdenie a Fidesznek az április választáson – erről beszélt a Kossuth téren mondott ünnepi beszédében Orbán Viktor. A miniszterelnök úgy fogalmazott, meg fogják nyerni ezt a harcot és haza fogják küldeni Gyuri bácsit Amerikába. Szerinte az ellenzéki pártok jelöltjei valójában Soros György emberei, ők indulnak majd a Fidesz jelöltjeivel szemben.

Kegyeletsérő nyilatkozat

Kegyeletsértőnek és butának tartja Orbán Viktor miniszterelnök Szlovákiával kapcsolatos nyilatkozatát egy volt pozsonyi magyar diplomata és a pozsonyi magyar intézet volt igazgatója is.

Visszafogják a Soros-kampányt?

Bírálják a Békemenet szervezői a Soros György elleni kormányzati kampányt. A hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás ellenzéki sikere után beszéltek arról a kormánypárti ECHO tévében, hogy a milliárdos üzletember elleni propaganda kevés lesz a választók meggyőzéséhez. Fideszes politikusok szerint nincs változás a kampánystratégiában, bár a Stop Soros plakátok hamarosan eltűnnek az utcákról, de nem ezért. A Jobbik is arra számít, minden marad a régiben.

 

Orbán és Soros, amikor még jóban voltak

Részletes riportban számolt be az AP Hírügynökség arról, az évek alatt hogyan alakult át az Orbán-kormány politikája. Közben előkerült egy 27 évvel ezelőtti újságcikk, amelyben Soros György a Fidesz politikusait tehetségesnek nevezte és azt mondta: a pártot kész pénzzel is támogatni.

 

RTLII Híradó 2018-01-26


szerző:
2018.01.26. 21:30
Soros: Orbán MSZP-seket vett meg

Orbán Viktor megvásárolta az MSZP vezetését Soros György szerint. Az üzletember a davosi világgazdasági fórumon beszélt arról, hogy a miniszterelnök szerinte lefizette a szocialista vezetőket és a Fidesznek kémei vannak a feltörekvő kispártokban is.

A Belügyminisztérium és Soros György alapítványa is támogatta

A kormánytól is kapott pénzt egy olyan szervezet, amelyet Soros György alapítványa is támogatott. A minisztérium most azt mondja, a Stop Sorosnak nevezett törvénycsomag elfogadása után felülbírálhatják a programot.

 

Újabb Soros-ellenes kampány


szerző:
2018.01.20. 18:25
Újabb Soros-ellenes kampány

Meg kell állítani Soros Györgyöt, mert le akarja bontani a déli határkerítést - erről szól a héten nyilvánosságra hozott Stop Soros törvénycsomaghoz kapcsolódó, tájékoztatónak nevezett kampány első kisfilmje. 

STOP SOROS: Pintér Sorosról


szerző:
2018.01.18. 10:57
STOP SOROS: Pintér Sorosról

„Nem hiszem, hogy Soros György bárkinek is mondta volna, hogy ilyen szervezésben részt vesz” – mondta Pintér Sándor belügyminiszter, amikor újságírók a Stop Soros törvénycsomaggal és az illegális bevándorlással kapcsolatban kérdezték.

Törvény is lesz Soros nevével

Stop Soros néven törvénycsomagot alkot a kormány arra hivatkozva, hogy megakadályozzák az illegális bevándorlás segítését. A bejelentéskor ugyanakkor Pintér Sándor belügyminiszter egy kérdésre válaszolva azt mondta: nem hiszi, hogy Soros György bárkinek mondta volna, hogy ilyen szervezésében részt vesz.

RTLII Híradó 2018-01-16


szerző:
2018.01.16. 21:30
Debrecen sem kér a civilekből

Hagyják abba működésüket - erre szólította fel a civil szervezeteket Papp László Debrecen fideszes polgármestere. Tegnap Kósa Lajossal tartott közös sajtótájékoztatót, ahol arról beszéltek, hogy a Soros György által támogatott szervezetek szerintük veszélyt jelentenek.

Nekik sincs sok, de segítettek

Szegénységben élők segítettek nélkülözőknek Pécsen. Összesen 200 rászoruló szülőnek és gyereknek főztek babgulyást. A szervezők úgy gondolták, bár ők sem élnek fényűző életet, fontos, hogy segítsenek másokon.

 

Politikai ok miatt visszalépett a főbérlő a szerződéstől

A hét elején még bizakodtak, most mégsem költözhetnek be új helyükre a pécsi Emberség Erejével Alapítvány dolgozói. A főbérlő a jelenlegi politikai helyzet miatt nem szerződött velük. A Fidesz pécsi elnöke még múlt héten kérte a helyiektől, ne adjanak bérbe irodát Soros Györgyhöz köthető civil szervezeteknek, erről egy nyilatkozat is készült, amit a pécsi közgyűlés csütörtökön fogadott el. Az alapítványnál nincs pánik, azt mondták, lesz, hol dolgozzanak.

Határozat a menekült-kvóta ellen

Határozati javaslatban ítélte el az Országgyűlés, hogy kötelező kvóták alapján osszák szét a menekülteket az Európai Unióban - bár ilyen döntés nem született Brüsszelben. Közben több vidéki városban az ellen tiltakozik a fideszes vezetés, hogy Soros György által támogatott civilek működjenek, bár a civilek szerint egyebek között a szegénység ellen küzdenek. Az MSZP nem Soros Györgytől, hanem a kormánytól védené meg az országot.

 

Kormány: ez nem antiszemitizmus

Visszautasítja a kormány, hogy antiszemita lenne a Soros György elleni plakátkampány. Az üzletember maga nyilatkozott róla pár napja, hogy szerinte az arcmását ábrázoló képek a 30-as évek náci, zsidóellenes propagandáját idézik. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint nagyon veszélyes, ha valaki úgy védi a saját álláspontját, hogy antiszemitizmussal vádolja a kormányt. Az MSZP szerint a kampány valóban hordoz burkoltan zsidóellenes üzenetet.

Antiszemitizmussal vádolja a kormányt Soros György

A milliárdos üzletember több szerkesztőségnek elküldött cikkében azt írta a konzultációs plakátokon szereplő arcmása kapcsán, hogy "a száját nevetésre húzó zsidó, a bábmester, a harmincas évek náci antiszemita propagandájának meghatározó elemei voltak".

„A kapcsolatunk megromlott”

Soros György a miniszterelnökről is beszélt a Nyílt Társadalom Alapítvány videójában. Az üzletember szerint Orbán Viktorral azért romlott meg a kapcsolatuk, mert a kormányfő megváltozott.

Vidékre tart Soros alapítványa

Vidéken terjeszkedik a Soros György alapítványa. A szervezet irodát nyit Pécsen és Debrecenben. Azt mondták, a szegénység felszámolásáért indítanak programokat. Orbán Viktor az állami rádióban azt mondta, Soros Györgyék beneveztek a választási kampányba.

„Mondd, te hülye vagy?”


szerző:
2017.11.29. 18:47
„Mondd, te hülye vagy?”

Soros György nevét kiabálta be egy néző a Magyar Színház egyik előadása közben. Haumann Péter Harpagon szerepében azt kérdezte, hogy ki lopta el a ládikómat, és erre érkezett válaszként a milliárdos üzletember neve.

Soros véleménye nem veszélyes

Soros György nyilatkozatai nem vetik fel bűncselekmények gyanúját, és nem jelentenek veszélyt Magyarország alkotmányos berendezkedésére, ezt állapította meg a rendőrség. A jobbikos Mirkóczki Ádám tett feljelentést Soros-tervvel kapcsolatos nemzeti konzultáció állításai miatt.

 

Sorosról és az ufókról is írt

A közöttünk járó földönkívüliekről is írt már könyvet Andreas von Rétyi, akinek a Soros Györgyről szóló kötetét 5 ezer példányban rendelte meg a Fidesz frakció. A kormánypártnál azt mondják, nem ismerik a szerző ufókkal foglalkozó műveit, de szerintük az üzletembert bemutató könyv pontos és hiteles.

A Fidesz frakció szóvivőjét kérdeztük a galaktikus csillagkapu-összeesküvésről

A Csillagkapu-összeesküvésről, a közöttünk járó földönkívüliekről és a rákgyógyításról is írt már könyvet Andreas von Rétyi. A magyar származású müncheni író Soros Györgyről szóló kötetét 5 ezer példányban rendelte meg a Fidesz frakció, amiért 13 millió forintot fizettek.

A Fideszben nem hisznek Sorosnak

Újabb lendületet vett Soros György támadása Magyarország ellen - így reagált a Fidesz arra, hogy az üzletember kedden videó üzenetben beszélt az ellene indított nemzeti konzultációról. A felvételt először a Híradóban láthatták.

Soros György – ki ő?


szerző:
2017.11.22. 18:00
Soros György – ki ő?

Egy név, amiről már mindenki hallott. Egy arc, ami lépten-nyomon szembejön velünk az utcán. Egy magyar származású milliárdos, akit Magyarországon már szinte mindenki ismer, de mégis csak nagyon kevesen. Ki ő és mi mindent köszönhetünk neki?

Fókusz 2017-11-22


szerző:
2017.11.22. 17:20
SOROS GYÖRGY: A civilekért aggódom!

Interjút kértünk Soros Györgytől és a Nyílt Társadalom Alapítványoktól kaptuk válaszként ezt a videóüzenetet. Többek között arról is beszél, hogy: mindent meg fog tenni azért, hogy a magyar népet támogassa.

„Tragédia Magyarországnak”

Soros György azt mondja, tragédiának tartja, hogy a kormány a valóság kiforgatásával és a lakosság félrevezetésével akar hatalmon maradni. A 87 éves, milliárdos üzletember az RTL Híradóban először beszél személyesen arról, mit gondol a nemzeti konzultációról. Magyar nyelvű, szerkesztett videóüzenetét a nyílt társadalom alapítványoktól kaptuk meg. Azt mondja, a konzultációt mocskolódásnak tartja, és csak azért szólalt meg, hogy megvédje az alapítványnál dolgozó kollégáit.

Soros György videóüzenete


szerző:
2017.11.21. 15:43
Soros György videóüzenete

Interjút kértünk Soros Györgytől és a Nyílt Társadalom Alapítványoktól kaptuk válaszként ezt a videóüzenetet. Hogy mit mondott Soros György a nemzeti konzultációról, kiderül 18 órakor az RTL Híradóban.

Soros: hazudott a kormány!


szerző:
2017.11.20. 18:42
Soros: hazudott a kormány!

Hazudik a kormány az úgynevezett Soros-tervől - írta közleményében Soros György alapítványa a Nemzeti Konzultáció kérdéseire reagálva. A magyar származású üzletember szerint a konzultáció mind a hét kérdése csúsztatás vagy nyilvánvaló hazugság.

„A rózsafüzér a fegyver”

A sátánhoz hasonlította Soros Györgyöt az Országgyűlésben egy KDNP-s képviselő. Aradszki András azt is mondta, hogy az ördög ellen a rózsafüzér a legerősebb fegyver és ezt a magyar származású milliárdos is meg fogja tapasztalni. Az MSZP azt mondja, józanésszel már nem felfogható a sorosozás.

 

Ismét plakáttépő akciót hirdetett az Együtt

Az ellenzéki párt szerint az újabb, Soros Györgyöt ábrázoló plakátok gyűlöletkeltőek, ezért országszerte minél több helyen megpróbálják majd eltávolítani azokat. A kormány szerint az Együtt mögött Soros György üzletember áll. Az RTL Híradó szerette volna megtudni, hogy az új akcióra mennyit költenek, de a Kormányzati Tájékoztatási Központ azt közölte, ezt csak a kampány végén árulják majd el.

Nyilvánosak a kérdések Sorosról

Nyilvánosak a legújabb nemzeti konzultáció kérdései. A kormány minden háztartásba elküldi a kérdőívet, amelyen Soros György képe látható, és a magyar származású milliárdos vállalkozó korábbi állításairól, a kormány által Soros-tervnek nevezett elképzelésekről mondhatnak véleményt, akik kitöltik. Az LMP szerint a Soros-terv nem létezik, ezért most hivatalosan is kikérik a kormánytól, hogy mire alapozva kezdtek konzultációt. Lázár János miniszter szerint itt a lehetőség, hogy Soros György elmondja álláspontját a kérdésekről.

7,2 milliárd ment a kampányokra


szerző:
2017.09.28. 16:57
7,2 milliárd ment a kampányokra

Több mint hétmilliárd forintot költött a kormány a Brüsszel és Soros György elleni kampányokra, április és július között. Az erről szóló adatokat az Átlátszó kérte ki a Miniszterelnöki Kabinetirodától. Az "Állítsuk meg Brüsszelt" és a "Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén" szlogenű hirdetések többsége a kormánypárti médiában futott.

Miről szól az újabb konzultáció?

Soros Györgytől védené az országot és Európát a Fidesz, erre hivatkozva kérte a párt frakciója a kormányt, hogy indítson újabb nemzeti konzultációt az üzletember állítólagos bevándorlási elképzeléseiről. A Fidesz szerint Soros György kötelező jelleggel telepítene évente egymillió menekültet Európába. Azt azonban hiába kérdeztük, hogy ezt mi alapján állítják, nem válaszoltak. A szocialisták szerint az újabb konzultáció nem más, mint újabb üzlet.

Vita a választási rendszerről

A Fidesz szerint - ahogy mondják - Soros György bábszínháza az a mozgalom, amely a választási rendszer megváltoztatásáért jött létre civil kezdeményezésre. Pénteken nyitott meg a parlamenttel szemben az Agóra, ahol kilenc ellenzéki párt és szervezet próbál új választási rendszert kidolgozni, mert aránytalannak tartják a Fidesz által elfogadott jelenlegi szabályokat. Civilek véleményét is várják.

„Röhejes és zavarba ejtő” a kormány kampánya

Röhejes és zavarba ejtő a magyar kormány menekültekkel kapcsolatos kampánya az Európai Bizottság alelnöke szerint. A Fideszt is tagjai között tudó néppárt tagja, Frans Timmermans ezt arra mondta, hogy Orbán Viktor szerint az Európai Unió Soros György tervét végrehajtva évi egymillió menekültet akar befogadni. A Fidesz szerint az Európai Bizottság ellentmondásos dolgokat tesz menekültügyben, a DK szerint a kormány össze akarja zavarni az embereket.

Leszedik a Soros-plakátokat

Elkezdték a Soros Györgyöt ábrázoló kormányzati plakátok és a Jobbik hirdetéseinek eltávolítását. A plakáttörvény szigorításában megadott határidő ma járt le. Vagyis ezentúl csak szigorúbb feltételekkel és drágábban lehet hirdetni. A kormány szerint a Soros-plakátokat nem a vizes-világbajnokság vagy az izraeli miniszterelnök látogatása miatt szedik le, hanem mert eleve így tervezték. A Jobbiknál viszont azt mondják, a szigorítás miatt túl sok pénzbe kerülne a kampányuk folytatása.

Lázár sem venné vissza Soros díszpolgárságát

Lázár János nem venné el Soros György budapesti díszpolgárságát, pedig ő maga is többször kritizálta. Tarlós István főpolgármester szerint pedig indulatspirált indítana el a visszavonás. Az RTL Híradó azután kérdezte meg a két politikust, hogy a keresztény demokrata párt ifjúsági szervezete rendkívüli közgyűlést hívna össze Budapesten. Szerintük az üzletember méltatlan a címre. A Demokratikus Koalíció tiltakozik a kezdeményezés ellen.

 

A németországi Európa-ügyi miniszter megdöbbent a Soros-plakátokon

Nem talált szavakat a Soros György elleni állami lejaratókampányra Michael Roth, németországi Európa-ügyi miniszter. A politikus a hétvégi Pride-on járt Budapesten, és akkor fotózott le egy Soros György elleni plakátot. A Fidesz szerint egy külföldi politikus nem szólhat bele a magyar ügyekbe, a kormány pedig azt írta: fel fognak lépni a magyar emberek biztonságát veszélyeztető spekuláns ellen.

 

Lázár: Soros miatt léptünk fel

A DK szerint Lázár János mondatai egyértelművé tették, a kormány csak kitalálta, hogy baj van a CEU-val, valójában a milliárdossal van bajuk. A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön azt mondta: Soros György menekültpolitikája miatt kezdeményezték a felsőoktatási törvény módosítását. Előtte hónapokon át minden kormánypárti politikus tagadta, hogy Soros György miatt léptek fel az egyetem ellen.

Plakáttépő mozgalmat indítottak

Plakáttépő mozgalmat hirdetett az Együtt. A Soros György fotójával készült legújabb kormányzati hirdetéseket akarják minél több helyről eltávolítani, mert gyűlöletkeltőnek tartják. Vasárnap Budapesten, a 16. kerületben tartottak demonstrációt, amelyhez civilek is csatlakoztak. A Fidesz szerint rongáltak a résztvevők, és ennek valószínűleg jogi következménye lesz.

Tiltakoznak a kormány új plakátjai miatt

Civilek, pártok és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége is azt kéri a kormánytól, hogy állítsa le legújabb plakátkampányát. Néhány napja jelentek meg a Soros Györgyöt ábrázoló hirdetések országszerte. A tiltakozók szerint a plakátok antiszemita indulatokat keltenek, és egymás ellen uszítják az embereket. Lázár János miniszter szerint nem Soros György származása a gond, hanem az, amit képvisel.

Orbán: „Soros rám dühös”

Maffiahálózatot üzemeltet Soros György az embercsempészekkel és a civil szervezetekkel, erről is beszélt kedden Orbán Viktor a nemzeti konzultáció zárórendezvényén. A miniszterelnök szinte minden téma kapcsán emlegette a magyar származású üzletembert, aki szerinte személyesen rá is dühös és a Jobbikot is behálózta. Az ellenzéki párt szerint értelmetlen foglalkozni a miniszterelnök kijelentéseivel.

Soros: Orbán maffiaállamot épít

Megszólalt Soros György. Orbán Viktor szerinte maffiaállamot épít Magyarországon korrupcióval, propagandával és szemfényvesztéssel. A milliárdos Brüsszelben beszélt minderről, először azóta, hogy a magyar kormány támadja őt és az általa létrehozott alapítványokat, valamint a CEU-t. Soros szerint a magyar kormányfő egész politikáját a vele való szembenállásra építi, ezért terjeszt hazugságokat róla. Lázár János miniszter visszautasította Soros György szavait.

 

Soros alapítványa: Mire? Mennyit?

Ideje tisztázni, pontosan mit csinál a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF), amelyet a fiatalon Amerikába került Soros György hozott létre még 1979-ben New Yorkban. Az alapítvány az Egyesült Államok második legnagyobb magán adományozó szervezete, Soros György saját pénzéből működik - ma már világszerte. Magyarországon éles, időnként brutális és nem egyszer alaptalan bírálatok érik…

Nem nyugodnak a kedélyek Soros György és a CEU körül

Hiába a négynapos ünnep, nem nyugodnak a kedélyek Soros György és a Ceu körül. Csak most nem az utcán, hanem az interneten jelennek meg egymás után a támogató és ellenző vélemények. Király Miklós jogászprofesszor, Mádl Ferenc egykori köztársasági elnök volt tanácsadója a józan szakmai érveket kéri számon Orbán Viktor miniszterelnökön, míg Schmidt Mária történész az egyetemről úgy beszél, mint a Soros rendszer utánpótlásának bázisa. Közben egy pécsi szobrász sajátos módját választotta a tiltakozásnak.

Rosszul hivatkozik a kormány a CEU-ra

Soros György kormánybosszantó menekültpolitikája lehet a magyarázat? A Fidesz frakcióvezetője mellékhadszíntérnek nevezi az egyetem kicsinálását. Egy vezető amerikai diplomata ma azt mondja, kormánya nem vesz részt a tárgyalásokban, ezeket a magyar kormánynak a CEU-val kell intéznie. Az elfogadott törvény viszont kormányszintű megállapodáshoz köti a CEU budapesti fennmaradását. Mi lesz?

25 évig nem volt baj a CEU-val!

Soros György kormánybosszantó menekültpolitikája lehet a magyarázat? A Fidesz frakcióvezetője mellékhadszíntérnek nevezi az egyetem kicsinálását. Egy vezető amerikai diplomata ma azt mondja, kormánya nem vesz részt a tárgyalásokban, ezeket a magyar kormánynak a CEU-val kell intéznie. Az elfogadott törvény viszont kormányszintű megállapodáshoz köti a CEU budapesti fennmaradását. Mi lesz?

Újra tüntetnek a CEU-ért

Újra tüntetésre készül a CEU-ért a Szabad Oktatásért csoport. Azt szeretnék elérni, hogy a köztársasági elnök ne írja alá a törvényjavaslatot. A kormány szerint csak Soros György egyeteme tiltakozik a törvény ellen, a szóvivő politikai cirkusznak nevezte az ügyet. A Demokratikus Koalíció szerint azelőtt kellene visszavonni a törvényt, hogy az az Európai Bizottság elé kerül, mert akkor úgyis kiderül, hogy a kormány érvei hamisak.

Tüntetés a CEU mellett - helyzetjelentés

Tüntetnek a Közép-Európai Egyetem mellett Budapesten. A nemzetközileg is elismert intézmény működése egy kedden benyújtott törvénytervezet miatt került veszélybe. A kormány arra hivatkozik, hogy szabálytalanságok miatt van szükség a szigorításra. A javaslat ellen Nobel-díjas tudósok, az amerikai kormány és több magyar kutató, illetve szervezet is tiltakozik. Kiállt a CEU mellett Navracsics Tibor, az unió oktatási biztosa, Orbán Viktor egykori helyettese is. Németh Szilád, a Fidesz alelnöke pedig a tiltakozókról azt mondta, kiderült, kik Soros György emberei Magyarországon.

Ceglédi Zoltán:

Orbán Viktor évösszegző sajtótájékoztatójáról az RTL Klub híradója is beszámolt, amit a Heti Hetes asztaltársasága ki is értékelt: az elemző szerint az egész "Sorosozással" csupán egyetlen célja van a miniszterelnöknek...

23 millió forintot kaphatott Sorostól a szóvivő

23 millió forinttal segíthette Kovács Zoltán tanulmányait Soros György - így számol a Magyar Nemzet. A lap szerint ennyit kellene visszafizetnie a kormányszóvivőnek, ha Soros György ezt kérné. Az utóbbi időben több kormánypárti képviselő és maga a miniszterelnök is élesen támadta a magyar származású milliárdost bevándorlás-párti véleménye miatt. Ezután írt arról a Népszabadság, hogy több fideszes politikus, például Orbán Viktor is, Soros-ösztöndíjjal tanult. A miniszterelnök szerint, ha Soros György kéri, akkor mindenkinek vissza kell fizetnie a tőle kapott támogatást.

Nem tudni, hány fideszes kapott pénzt Sorostól

Sem a kormány, sem a Fidesz-frakció nem vezet nyilvántartást arról, hogy kik kaptak korábban Soros Györgytől támogatást, így azt sem tudni, mérlegeli-e valaki, hogy visszafizeti a pénzt. Azután kérdeztük ezt meg a kormánytól és a frakciótól, hogy Lázár János csütörtökön azt mondta: Orbán Viktor véleménye szerint, ha Soros György visszakéri a támogatást, azt minden fideszes fizesse vissza. A miniszterelnök, aki maga is Soros-ösztöndíjjal tanult, az elmúlt hetekben élesen támadta a magyar származású milliárdost bevándorlás-párti véleménye miatt.

Orbán Soros Györgyöt sejti a háttérben

Soros György és Közép-európai háttérhatalma a felelős a miniszterelnök szerint, amiért több amerikai bírálat is érte Magyarországot az elmúlt napokban. Orbán Viktor erről az állami rádiónak adott interjújában beszélt. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter még csütörtökön pedig azt állította, Barack Obama, amerikai elnök célja, hogy minél több muszlim érkezzen Európába, és ebben segíti őt a magyar származású üzletember. A Fehér Ház szóvivője erre csak annyit mondott, nem hiszi, hogy a megjegyzés méltó a válaszra. A Liberálisok szerint a kormány tévképzetek rabja lett.

Soros: Orbán ássa alá Európát


szerző:
2015.10.31. 18:42
Soros: Orbán ássa alá Európát

Nem Soros György, hanem a magyar miniszterelnök lépései ássák alá az európai értékeket, így reagált a Soros Alapítvány Orbán Viktor pénteki szavaira. A magyar miniszterelnök összeesküvésről és Európa elárulásáról beszélt. Szerinte szándékosan szállítják Európába a menekülteket, hogy ezzel megváltoztassák a kontinens összetételét, és az európai életformát. Ennek egyik támogatója pedig Orbán szerint Soros György.

Fókusz 12-08-13


szerző:
2012.08.13. 20:05
Fókusz 12-08-13

Fókusz: Megjött az „aranygép” - Van, aki a visszavonulásáról beszél, mások viszont nem akartak ünnepelni. Elkábítva - VV Attilát nem tudták hipnotizálni, Plazma viszont transzba esett. Vajon mi történt? „Kivégezték” - A The Killers zárta a Szigetet, de előtte Snoop Dogg és a parti himnusz előadója is megőrjítette a közönséget.

Adományozás a legfelsőbb szinteken

Akinek sok van, az sokat ad. A világ talán legtehetősebb alapítványát Bill Gates hozta létre, hozzá csatlakozott Warren Buffet. Az üzletember 44 milliárd dolláros vagyonából 30-at utalt át Gates-éknek.

Soros egymilliója a marihuána legalizálásáért

Soros szerint a marihuána törvényessé tétele „egy nagy lépés lenne előre”.

Kína vezeti ki a válságból a világot?

Soros szerint a "kátyúból kihúzást" az ázsiai erős gazdaságok, de legfőképp Kína fogja irányítani.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való