KERESÉS search-close

Soros György

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Soros György"

Addig főigazgató, amíg a fenntartó nem dönt másképp

Addig főigazgató, amíg a fenntartó nem dönt másképp. Ezt írta a 444.hu szerint kollégáinak körlevélben Demeter Szilárd. A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának távozását egyre többen követelik a kormánypárti Origón megjelentett cikke miatt, ahol Európát Soros György gázkamrájának nevezi. Az ügyben az Emberi Erőforrások Minisztériumát hiába kerestük.

Botrány Demeter Szilárd cikke miatt

Óriási felháborodást váltott ki Demeter Szilárd miniszteri biztos írása, amelyben Soros György gázkamrájának nevezte Európát. A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának publikációját az Origo tette közzé szombaton. Ezután sorra jelentek meg a tiltakozások, így Izrael magyarországi nagykövetsége is elítélte az írást. Tiltakoznak ellenzéki politikusok és az irodalmi élet szereplői is. Demeter Szilárd egy nappal később visszavonta és törölte magát a Facebookról. Azzal kapcsolatos kérdésünkre, hogy állami pozícióit megtarthatja-e, ma sem a miniszterelnök sajtófőnöke, sem a kormányzati tájékoztatási központ nem válaszolt.

KEPES ANDRÁS: „Minden kultúrember érzéseit sérti”

Soros György gázkamrájának nevezte Európát egy szombaton megjelent írásában Demeter Szilárd miniszteri biztos, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója. Az origon megjelent cikke óriási felháborodást váltott ki. Tiltakoznak ellenzéki politikusok és az irodalmi élet szereplő is. Kepes András szerint Demeter Szilárd nemcsak a holokauszt áldozatainak emlékét sértette meg, hanem minden kultúrember érzéseit.

Soros György: Orbán Viktor csupaszra rabolta az országot

Európának ki kell állnia a magyar és a lengyel kormánnyal szemben - ezt írta Soros György ma (november 19.) megjelent véleménycikkben. Hozzátette: Orbán Viktor csupaszra rabolta az országot. A miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, Soros György pénzügyileg akarja szankcionálni azokat az országokat, amelyek nem engednek be bevándorlókat.

Külügyminisztérium: Politikai ügy, ha magyar újságírók külföldre utaznak

Politikai ügy, ha magyar újságírók külföldre utaznak - ezzel indokolta a külügyminisztérium államtitkára hétfőn az ATV-ben azt, hogy adatokat kértek a nagykövetségektől a külföldi utakon részt vett újságírókról. Menczer Tamás szerint a Transparency Magyarország szervez ilyen utakat, és Soros György fizeti ezeket. A civil szervezet szerint nekik csak olyan programjuk volt, amit külföldi nagykövetségek fizettek. Az államtitkár azt is mondta, azért szivároghatott ki a külügyminisztérium levele, mert Szijjártó Péter még nem rúgott ki elég embert.

13 kérdéssel jön a legújabb nemzeti konzultáció

Ezúttal a koronavírus járványról és a gazdaság újraindításáról. Megkérdezik például azt, hogy a járvány újabb hulláma esetén is legyen-e külön vásárlási idősávja az időseknek, vagy legyen-e újra ingyenes a parkolás. De van kérdés Soros Györgyről és a menekültekről is. A DK szerint az ország válsághelyzetben vergődik, ezért riogatnak állítólagos külső veszélyekkel.

Soros 357 millió forinttal támogatja Budapestet

Egymillió euróval, vagyis nagyjából 357 millió forinttal támogatja Budapestet Soros György. A magyar származású milliárdos azt írta, tudja mit jelent Budapesten élni rendkívüli körülmények között. A főpolgármester azt mondta, minden támogatás jól jön a védekezésben. A miniszerelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott, hogy minden támogatásnak örülnek ebben a helyzetben, a Fidesz pedig azt reméli, a támogatás nincs összefüggésben a városvezetés pártállásával.

Globális oktatási hálózatot hoz létre Soros György

Globális, egyetemi, oktatási hálózatot hoz létre Soros György. A milliárdos üzletember ezt a davosi Világgazdasági konferencián jelentette be. Soros György szerint a társadalmi problémák kezelésének legfontosabb eszköze az oktatás, ezért egymilliárd dollárt költ arra, hogy olyanok is tanulhassanak, akik eddig társadalmi kirekesztettség vagy szegénység miatt nem tehették meg. A Fidesz sok sikert kívánt Soros Györgynek.

400 közvélemény-kutatás két és fél év alatt

Majdnem 400 közvélemény-kutatást rendelt 2 és fél év alatt a kormány. Ez derül ki abból a táblázatból, amelyet azután adtak ki, hogy a DK pert indított az adatokért. Az ellenzéki párt arra volt kíváncsi: a Soros György elleni kampányt megelőzően felmérték-e, hogyan fogadnák ezt az emberek. Erre nem kaptak választ, ezért tovább perelnek. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kormány csak úgy tud jó döntéseket hozni, ha ismeri az emberek véleményét. 

Soros György: Orbán Viktor maffiaállamot épített ki Magyarországon

Orbán Viktor maffiaállamot épített ki Magyarországon - egyebek mellett ezt írja Soros György abban a cikkben, amelyben az európai parlamenti választások eredményét értékeli. A milliárdos üzletember a magyar miniszterelnök mellett az Európai Néppárt csúcsjelöltjét, Manfred Webert is keményen kritizálta. A kormány szerint Soros György folyamatosan beavatkozik az európai politikába, és bevándorlókkal akarja elárasztani a kontinenst.

Jogsértő volt a Figyelő listázása Soros György állítólagos zsoldosairól

Jogsértő volt a Figyelő listázása Soros György állítólagos zsoldosairól - ezt mondta ki a bíróság első fokon. A kormányközeli lap tavaly áprilisban közölt egy névsort olyan civilekről, tudósokról, és újságírókról, akik szerintük a milliárdos üzletember érdekeit képviselik. A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet szerint a bíróság megállapította, hogy hazudott a lap. A Figyelőt hiába kerestük.

A Fidesz szerint újabb Soros akció

A Soros György által támogatott bevándorláspárti szervezetek szervezik a klímaváltozás elleni tüntetéseket az országban a Fidesz szerint. Ezt Halász János a párt frakciószóvivője mondta a Hír Tv-nek. A tüntetést szervező diákok viszont azt mondják: őket senki nem irányítja, pénzt sem kapnak sehonnan, és a politikához csak annyi közük van, hogy rá akarják bírni a döntéshozókat, hogy tegyenek valamit a természet pusztítása ellen. 

Policy Solutions: a pénz nagy részét ellopják

Még a kormánypárti szavazók között is többségben vannak azok, akik szerint ellopják a Magyarországra érkező uniós pénzek jelentős részét. Ez a Policy Solutions elemzőcég egyik tanulmányához készített reprezentatív közvélemény- kutatásából derült ki. A Fidesz úgy reagált: a jelentéssel Soros György támadja a kormányt. A Momentum szerint azért kellene csatlakozni az Európai Ügyészséghez, hogy ne lehessen ellopni a fejlesztési pénzeket. 

Soros György: szupergonoszt csinált belőle Orbán Viktor kormánya

Szupergonoszt csinált belőle Orbán Viktor kormánya - ezt mondta Soros György, amikor átvette a Ron Ridenhour újságíróról elnevezett Bátorság Díjat. A magyar származású milliárdos szerint a kormány azt próbálja elhitetni az emberekkel, hogy ő az, aki el akarja pusztítani a magyar nemzet keresztény identitását. A kormány szerint Soros György a bevándorláspárti nézeteit akarja ráerőltetni az emberekre. Az MSZP úgy látja, az a gonoszság, hogy a kormány gyűlöletkampányra költ.

Orbán Viktor nem gondolta, hogy botrány lesz Európában a kormány tájékoztatási kampányából

Muppet-show jellegűnek tartja Orbán Viktor a Soros Györgyöt és Jean-Claude Junkert ábrázoló plakátokat, és meglepődött rajta, hogy sértőnek találták az Európai Néppártban. A miniszterelnök erről egy háttérbeszélgetésen beszélt. Az állami rádiónak adott interjújában pedig már elképzelhetőnek tartotta, hogy távoznak az európai pártszövetségből. A néppárt frakcióvezetője korábban három feltételhez, köztük egy bocsánatkéréshez kötötte a Fidesz maradását. A háttérbeszélgetésről készült cikk itt olvasható!

Újabb levél menekültügyben az Európai Bizottságnak

Újabb levelet ír az Európai Bizottságnak a kormány a Jean-Claude Junckert és Soros Györgyöt ábrázoló kampánnyal kapcsolatban. A kormányszóvivő azt mondta, pontokba szedik, hogy Brüsszelben milyen lépésekkel segítik a bevándorlást. Hollik István szerint a menekülteket névtelen, pénzzel feltöltött bankkártyákkal támogatják. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint a programban csak regisztrált, ellenőrzött hátterű menekültek vehetnek részt, a pénzt pedig ételre, gyógyszerre vagy ruhára költhetik.

Juncker szerint hazugságok vannak a magyar plakátkampányban

Hazugságok ellen nem sokat tehetünk - így reagált Jean-Claude Juncker a magyar kormány plakátkampányára, amelyben őt és Soros Györgyöt a bevándorlás támogatóiként mutatják be. Juncker szerint Orbán Viktor helye nem az Európai Néppártban van. Az Európai Bizottság szóvivője ma már azt mondta, hogy nincs nyílt konfliktus a kormány és a bizottság között. A Fidesz szerint ők a plakátokon nem az európai intézményeket támadják. 

Újra a magyar kormányról vitáznak az Európai Parlamentben

A magyarországi jogállamiság helyzetéről tárgyal ismét az Európai Parlament. A mai vitanapot a Zöldek frakciója kezdeményezte mások mellett a munka törvénykönyvének módosítása és a közigazgatási bíróságok létrehozása miatt. A zöldek szerint Magyarország ezekkel az intézkedésekkel az Unió alapértékeit sérti meg. A kormány már korábban jelezte, hogy nem vesz részt a vitán, mert az szerintük nem a jogállamiságról, hanem Soros György bevándorláspárti kampányáról szól.

Orbán megint Sorosról beszélt

Soros György az európai intézmények elfoglalására készül Brüsszelben, ahol most hajtják végre tervének hatodik, a civil szervezetek támogatásáról szóló pontját - állította mai rádióinterjújában Orbán Viktor. A kormány szerint az ellenzéki pártok is a terv végrehajtásán dolgoznak, mert igennel szavaztak az Európai Parlamentben. A DK ma azt próbálta megtudni a Miniszterelnökségen, hogy valóban az amerikai Arthur Finkelstein és csapata találta ki a Soros György elleni kampányt.

Gulyás Gergely: semmiféle tanácsot nem adott George Birnbaum

Sem a kormánynak, sem a Fidesznek nem adott semmiféle tanácsot George Birnbaum, így reagált a Miniszterelnökséget vezető miniszter a külföldi politikai tanácsadó nemrég adott interjújára. Birnbaum arról beszélt egy svájci lapnak, hogy az azóta elhunyt Arthur Finkelsteinnel közösen ők találták ki a Soros György elleni kampányt, amit a legsikeresebb politikai terméküknek nevezett.

 

George Birnbaum: Sorost javasoltuk ellenségnek

Kampánytanácsadó cég alkotta meg a Fidesz számára az ellenségképet Soros Györgyből - ezt állítja egy svájci lapnak adott interjúban George Birnbaum. A kampánystratéga az azóta elhunyt Arthur Finkelstein üzlettársaként dolgozott, és úgy fogalmazott: a Soros György elleni kampányuk volt a legegyszerűbb az összes munkájuk közül. Hogyan lesz rosszakarónk egy olyan emberből, akivel még csak nem is találkoztunk? Ezzel a témával foglalkozott a XXI. Század című műsorunk korábban. A videót megnézheti ITT.

Soros bepoloskázta az országot

A magyar hatóságok megerősítették, hogy az ország nyári bepoloskázásáért nem az orosz elnök, Vlagyimir Putyin a felelős, hanem Soros György, aki rovarok millióit telepítette be Európába.

Soros György megfúrta a 3-as metrót

További fontos hírek Soros Györgyről.

Soros Györgyöt választotta az év emberének a Financial Times

A brit üzleti lap szerint a magyar származású üzletember az elért eredményeivel és az általa képviselt értékek miatt érdemelte ki a címet. A Financial Times arról írt, hogy liberális nézetei és aktivitása miatt Sorost napi szinten támadják a populista és tekintélyelvű erők Oroszországtól Magyarországon át az Egyesült Államokig. A lapnak nyilatkozva Soros azt mondta: tudja, hogy mindenért őt hibáztatják, de folytatja a harcát, ha nyer, ha veszít.

 

Költözik a CEU – előzmények és következmények

25 év után lezárul egy korszak egy nemzetközi hírű magyar egyetem életében. Hétfőn eldőlt, hogy a CEU Bécsbe költözik, a képzésének csak egy kis része marad Budapesten, az, amelynek a végén nem kapnak amerikai diplomát a diákok. Az elmúlt másfél évben rengetegen emelték fel a szavukat a CEU-ért, de az egyetem és a kormány között nem született megállapodás. A vita másfél éve robbant ki, nehéz volt kibogozni, mi is valójában a probléma.

Másfél éve húzódott a CEU ügye

Tavaly márciusban jelentette be a kormány a felsőoktatási törvény módosítását, amely nehéz helyzetbe hozta a CEU-t. Több száz világhírű tudós tiltakozása, és a folyamatos tüntetések ellenére elfogadták a javaslatot. Az intézmény állította, teljesítették a törvény rájuk eső részét, a megállapodást mégsem kötötte meg velük az állam. A kormány a tiltakozásokra, és az intézmény ultimátumára rendszeresen Soros Györgyöt emlegette válaszaiban.

Bécsben örömmel várják a CEU-t

Bécs örömmel fogadja be a CEU-t, ha el kell költözniük Magyarországról - ezt az osztrák oktatási miniszter mondta, miután Soros Györggyel, az egyetem alapítójával tárgyalt. A magyar származású amerikai milliárdos tegnap Sebastian Kurz osztrák kancellárral is egyeztetett az egyetem sorsáról. A CEU akkor maradhatna Magyarországon, ha a magyar kormány államközi megállapodást kötne New York állammal.

Bombát kapott Robert de Niro is

Az Oscar-díjas színész New York-i éttermébe ugyanolyan szerkezetet küldtek, mint a héten több más olyan ismert embernek, akik az amerikai elnök kritikusainak számítanak. A többek között Soros György üzletembernek, Barack Obama volt elnöknek és Hillary Clinton egykori külügyminiszternek küldött csomagok egyike sem robbant fel. 

Levélbomba Soros Györgynek


szerző:
2018.10.23. 19:21
Levélbomba Soros Györgynek

Levélbombát küldött egy ismeretlen Soros György New York állambeli otthonába.

Megosztja a pártokat a jelentés

A Fidesz szerint Soros György bosszúja a Sargentini-jelentés elfogadása. Kocsis Máté frakcióvezető azt mondta, nem engednek a milliárdos zsarolásának. Az MSZP európai parlamenti képviselője szerint a kormánynak le kellene mondania

Izraeli hírszerzők akciója

A brüsszeli hírportálnak a cég egyik volt alkalmazottja beismerte, hogy Black Cube-dolgozó készített kompromittálónak szánt hangfelvételeket Bécsben, amikor találkozóra hívták a menekülteket segítő Migration Aid vezetőjét. A titokban rögzített beszélgetés alapján Bayer Zsolt kormánypárti publicista írt lejárató, Soros Györggyel fenyegető cikkeket a Magyar Időkben a választási kampányban.

 

„Soros ösztöndíjas ne legyen miniszterelnök!”

Ne lehessen miniszterelnök, aki Soros György pénzén tanult, ezt javasolja Szabó Tímea. A Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint, ha az üzletember valóban veszélyt jelent, akkor azok is veszélyesek lehetnek, akiknek ösztöndíjat biztosított.

Soros: Orbán hamisan vádolt

Benyújtotta a kormány a Stop Soros törvényjavaslat végleges verzióját. Soros György is megszólalt: azt mondta, ő a menekültek önkéntes elhelyezésében hisz, és Orbán Viktor hamisan építette ennek ellenkezőjére a teljes kampányát.

CEU: mi mindent megtettünk

Bécsbe költözhet a CEU, ha nyárig nem születik megnyugtató megállapodás arról, hogy hosszú távon Budapesten maradhat az egyetem - ezt a Soros György alapította intézmény rektora mondta.

Budapestről Berlinbe költözik Soros György alapítványa

Elköltözik Magyarországról a Soros György alapította Nyílt Társadalom Alapítványok regionális irodája. Budapest helyett Berlinben működnek tovább, mert mint mondják, a magyar kormány elüldözte őket. A Fidesz szerint menekülnek az átláthatóság elől, és a magyar jogszabályok alól akarják kivonni magukat a költözéssel.

 

Orbán Viktor szerint nem gond a listázás

A miniszterelnök támogatja az újságírókat, hogy minél több hálózatot leplezzenek le. Orbán Viktor ezt a Figyelő úgynevezett Soros zsoldosokat listázó cikkével kapcsolatban mondta az állami rádióban. Szerinte a lista azért fontos, hogy az emberek lássák, ki kicsoda, és kinek az érdekeit szolgálja. A Mérték Médiaelemző Műhely viszont úgy látja, a lista törvénysértő, ezért a Médiahatósághoz fordulnak.

Orbán: fontos a civil társadalom

A civil társadalom fontosságáról írt Orbán Viktor abban a levélben, amelyben a Soros Alapítványtól kért ösztöndíjat még a nyolcvanas évek végén. A levelet egy francia hetilap találta meg. Most már viszont a miniszterelnök arról beszél, meg kell tiltani a Soros szervezetek működését, mert szerinte azon dolgoznak, hogy bevándorló országgá tegyék Magyarországot.

Orbán zsoldoshadseregről beszél

Egy zsoldoshadsereg dolgozik Soros Györgynek Magyarországon - ezt mondta Orbán Viktor Brüsszelben. A miniszterelnök az uniós csúcstalálkozó előtt, Facebook üzenetében azt állította, az üzletember kétezer zsoldosa dolgozik a kormány ellen.

Kovács Zoltán Soros-hálózatról beszél

Lelepleződött Soros György hálózata - ezt állítja a kormányszóvivő egy izraeli lap cikkére hivatkozva. Kovács Zoltán a Jerusalem Post cikkét idézte. Ebben egy jogvédő szervezet vezetője részletezi, hogyan próbálják rávenni a német kormányt, hogy nyomást gyakoroljon a magyar kabinetre. Dénes Balázs, a jogvédő szervezet vezetője nyilatkozott az RTL Híradónak.

 

Orbán Viktor: „A jövőt is meg akarjuk nyerni!”

Soros Györggyel és hálózatával kell megküzdenie a Fidesznek az április választáson – erről beszélt a Kossuth téren mondott ünnepi beszédében Orbán Viktor. A miniszterelnök úgy fogalmazott, meg fogják nyerni ezt a harcot és haza fogják küldeni Gyuri bácsit Amerikába. Szerinte az ellenzéki pártok jelöltjei valójában Soros György emberei, ők indulnak majd a Fidesz jelöltjeivel szemben.

Kegyeletsérő nyilatkozat

Kegyeletsértőnek és butának tartja Orbán Viktor miniszterelnök Szlovákiával kapcsolatos nyilatkozatát egy volt pozsonyi magyar diplomata és a pozsonyi magyar intézet volt igazgatója is.

Visszafogják a Soros-kampányt?

Bírálják a Békemenet szervezői a Soros György elleni kormányzati kampányt. A hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás ellenzéki sikere után beszéltek arról a kormánypárti ECHO tévében, hogy a milliárdos üzletember elleni propaganda kevés lesz a választók meggyőzéséhez. Fideszes politikusok szerint nincs változás a kampánystratégiában, bár a Stop Soros plakátok hamarosan eltűnnek az utcákról, de nem ezért. A Jobbik is arra számít, minden marad a régiben.

 

Orbán és Soros, amikor még jóban voltak

Részletes riportban számolt be az AP Hírügynökség arról, az évek alatt hogyan alakult át az Orbán-kormány politikája. Közben előkerült egy 27 évvel ezelőtti újságcikk, amelyben Soros György a Fidesz politikusait tehetségesnek nevezte és azt mondta: a pártot kész pénzzel is támogatni.

 

RTLII Híradó 2018-01-26


szerző:
2018.01.26. 21:30
Soros: Orbán MSZP-seket vett meg

Orbán Viktor megvásárolta az MSZP vezetését Soros György szerint. Az üzletember a davosi világgazdasági fórumon beszélt arról, hogy a miniszterelnök szerinte lefizette a szocialista vezetőket és a Fidesznek kémei vannak a feltörekvő kispártokban is.

A Belügyminisztérium és Soros György alapítványa is támogatta

A kormánytól is kapott pénzt egy olyan szervezet, amelyet Soros György alapítványa is támogatott. A minisztérium most azt mondja, a Stop Sorosnak nevezett törvénycsomag elfogadása után felülbírálhatják a programot.

 

Újabb Soros-ellenes kampány

Meg kell állítani Soros Györgyöt, mert le akarja bontani a déli határkerítést - erről szól a héten nyilvánosságra hozott Stop Soros törvénycsomaghoz kapcsolódó, tájékoztatónak nevezett kampány első kisfilmje. 

STOP SOROS: Pintér Sorosról


szerző:
2018.01.18. 10:57
STOP SOROS: Pintér Sorosról

„Nem hiszem, hogy Soros György bárkinek is mondta volna, hogy ilyen szervezésben részt vesz” – mondta Pintér Sándor belügyminiszter, amikor újságírók a Stop Soros törvénycsomaggal és az illegális bevándorlással kapcsolatban kérdezték.

Törvény is lesz Soros nevével

Stop Soros néven törvénycsomagot alkot a kormány arra hivatkozva, hogy megakadályozzák az illegális bevándorlás segítését. A bejelentéskor ugyanakkor Pintér Sándor belügyminiszter egy kérdésre válaszolva azt mondta: nem hiszi, hogy Soros György bárkinek mondta volna, hogy ilyen szervezésében részt vesz.

RTLII Híradó 2018-01-16


szerző:
2018.01.16. 21:30
Debrecen sem kér a civilekből

Hagyják abba működésüket - erre szólította fel a civil szervezeteket Papp László Debrecen fideszes polgármestere. Tegnap Kósa Lajossal tartott közös sajtótájékoztatót, ahol arról beszéltek, hogy a Soros György által támogatott szervezetek szerintük veszélyt jelentenek.

Nekik sincs sok, de segítettek

Szegénységben élők segítettek nélkülözőknek Pécsen. Összesen 200 rászoruló szülőnek és gyereknek főztek babgulyást. A szervezők úgy gondolták, bár ők sem élnek fényűző életet, fontos, hogy segítsenek másokon.

 

Politikai ok miatt visszalépett a főbérlő a szerződéstől

A hét elején még bizakodtak, most mégsem költözhetnek be új helyükre a pécsi Emberség Erejével Alapítvány dolgozói. A főbérlő a jelenlegi politikai helyzet miatt nem szerződött velük. A Fidesz pécsi elnöke még múlt héten kérte a helyiektől, ne adjanak bérbe irodát Soros Györgyhöz köthető civil szervezeteknek, erről egy nyilatkozat is készült, amit a pécsi közgyűlés csütörtökön fogadott el. Az alapítványnál nincs pánik, azt mondták, lesz, hol dolgozzanak.

Határozat a menekült-kvóta ellen

Határozati javaslatban ítélte el az Országgyűlés, hogy kötelező kvóták alapján osszák szét a menekülteket az Európai Unióban - bár ilyen döntés nem született Brüsszelben. Közben több vidéki városban az ellen tiltakozik a fideszes vezetés, hogy Soros György által támogatott civilek működjenek, bár a civilek szerint egyebek között a szegénység ellen küzdenek. Az MSZP nem Soros Györgytől, hanem a kormánytól védené meg az országot.

 

Kormány: ez nem antiszemitizmus

Visszautasítja a kormány, hogy antiszemita lenne a Soros György elleni plakátkampány. Az üzletember maga nyilatkozott róla pár napja, hogy szerinte az arcmását ábrázoló képek a 30-as évek náci, zsidóellenes propagandáját idézik. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint nagyon veszélyes, ha valaki úgy védi a saját álláspontját, hogy antiszemitizmussal vádolja a kormányt. Az MSZP szerint a kampány valóban hordoz burkoltan zsidóellenes üzenetet.

Antiszemitizmussal vádolja a kormányt Soros György

A milliárdos üzletember több szerkesztőségnek elküldött cikkében azt írta a konzultációs plakátokon szereplő arcmása kapcsán, hogy "a száját nevetésre húzó zsidó, a bábmester, a harmincas évek náci antiszemita propagandájának meghatározó elemei voltak".

„A kapcsolatunk megromlott”

Soros György a miniszterelnökről is beszélt a Nyílt Társadalom Alapítvány videójában. Az üzletember szerint Orbán Viktorral azért romlott meg a kapcsolatuk, mert a kormányfő megváltozott.

Vidékre tart Soros alapítványa

Vidéken terjeszkedik a Soros György alapítványa. A szervezet irodát nyit Pécsen és Debrecenben. Azt mondták, a szegénység felszámolásáért indítanak programokat. Orbán Viktor az állami rádióban azt mondta, Soros Györgyék beneveztek a választási kampányba.

„Mondd, te hülye vagy?”

Soros György nevét kiabálta be egy néző a Magyar Színház egyik előadása közben. Haumann Péter Harpagon szerepében azt kérdezte, hogy ki lopta el a ládikómat, és erre érkezett válaszként a milliárdos üzletember neve.

Soros véleménye nem veszélyes

Soros György nyilatkozatai nem vetik fel bűncselekmények gyanúját, és nem jelentenek veszélyt Magyarország alkotmányos berendezkedésére, ezt állapította meg a rendőrség. A jobbikos Mirkóczki Ádám tett feljelentést Soros-tervvel kapcsolatos nemzeti konzultáció állításai miatt.

 

Sorosról és az ufókról is írt

A közöttünk járó földönkívüliekről is írt már könyvet Andreas von Rétyi, akinek a Soros Györgyről szóló kötetét 5 ezer példányban rendelte meg a Fidesz frakció. A kormánypártnál azt mondják, nem ismerik a szerző ufókkal foglalkozó műveit, de szerintük az üzletembert bemutató könyv pontos és hiteles.

A Fidesz frakció szóvivőjét kérdeztük a galaktikus csillagkapu-összeesküvésről

A Csillagkapu-összeesküvésről, a közöttünk járó földönkívüliekről és a rákgyógyításról is írt már könyvet Andreas von Rétyi. A magyar származású müncheni író Soros Györgyről szóló kötetét 5 ezer példányban rendelte meg a Fidesz frakció, amiért 13 millió forintot fizettek.

A Fideszben nem hisznek Sorosnak

Újabb lendületet vett Soros György támadása Magyarország ellen - így reagált a Fidesz arra, hogy az üzletember kedden videó üzenetben beszélt az ellene indított nemzeti konzultációról. A felvételt először a Híradóban láthatták.

Soros György – ki ő?


szerző:
2017.11.22. 18:00
Soros György – ki ő?

Egy név, amiről már mindenki hallott. Egy arc, ami lépten-nyomon szembejön velünk az utcán. Egy magyar származású milliárdos, akit Magyarországon már szinte mindenki ismer, de mégis csak nagyon kevesen. Ki ő és mi mindent köszönhetünk neki?

Fókusz 2017-11-22


szerző:
2017.11.22. 17:20
SOROS GYÖRGY: A civilekért aggódom!

Interjút kértünk Soros Györgytől és a Nyílt Társadalom Alapítványoktól kaptuk válaszként ezt a videóüzenetet. Többek között arról is beszél, hogy: mindent meg fog tenni azért, hogy a magyar népet támogassa.

„Tragédia Magyarországnak”

Soros György azt mondja, tragédiának tartja, hogy a kormány a valóság kiforgatásával és a lakosság félrevezetésével akar hatalmon maradni. A 87 éves, milliárdos üzletember az RTL Híradóban először beszél személyesen arról, mit gondol a nemzeti konzultációról. Magyar nyelvű, szerkesztett videóüzenetét a nyílt társadalom alapítványoktól kaptuk meg. Azt mondja, a konzultációt mocskolódásnak tartja, és csak azért szólalt meg, hogy megvédje az alapítványnál dolgozó kollégáit.

Soros György videóüzenete


szerző:
2017.11.21. 15:43
Soros György videóüzenete

Interjút kértünk Soros Györgytől és a Nyílt Társadalom Alapítványoktól kaptuk válaszként ezt a videóüzenetet. Hogy mit mondott Soros György a nemzeti konzultációról, kiderül 18 órakor az RTL Híradóban.

Soros: hazudott a kormány!

Hazudik a kormány az úgynevezett Soros-tervől - írta közleményében Soros György alapítványa a Nemzeti Konzultáció kérdéseire reagálva. A magyar származású üzletember szerint a konzultáció mind a hét kérdése csúsztatás vagy nyilvánvaló hazugság.

„A rózsafüzér a fegyver”

A sátánhoz hasonlította Soros Györgyöt az Országgyűlésben egy KDNP-s képviselő. Aradszki András azt is mondta, hogy az ördög ellen a rózsafüzér a legerősebb fegyver és ezt a magyar származású milliárdos is meg fogja tapasztalni. Az MSZP azt mondja, józanésszel már nem felfogható a sorosozás.

 

Ismét plakáttépő akciót hirdetett az Együtt

Az ellenzéki párt szerint az újabb, Soros Györgyöt ábrázoló plakátok gyűlöletkeltőek, ezért országszerte minél több helyen megpróbálják majd eltávolítani azokat. A kormány szerint az Együtt mögött Soros György üzletember áll. Az RTL Híradó szerette volna megtudni, hogy az új akcióra mennyit költenek, de a Kormányzati Tájékoztatási Központ azt közölte, ezt csak a kampány végén árulják majd el.

Nyilvánosak a kérdések Sorosról

Nyilvánosak a legújabb nemzeti konzultáció kérdései. A kormány minden háztartásba elküldi a kérdőívet, amelyen Soros György képe látható, és a magyar származású milliárdos vállalkozó korábbi állításairól, a kormány által Soros-tervnek nevezett elképzelésekről mondhatnak véleményt, akik kitöltik. Az LMP szerint a Soros-terv nem létezik, ezért most hivatalosan is kikérik a kormánytól, hogy mire alapozva kezdtek konzultációt. Lázár János miniszter szerint itt a lehetőség, hogy Soros György elmondja álláspontját a kérdésekről.

7,2 milliárd ment a kampányokra

Több mint hétmilliárd forintot költött a kormány a Brüsszel és Soros György elleni kampányokra, április és július között. Az erről szóló adatokat az Átlátszó kérte ki a Miniszterelnöki Kabinetirodától. Az "Állítsuk meg Brüsszelt" és a "Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén" szlogenű hirdetések többsége a kormánypárti médiában futott.

Miről szól az újabb konzultáció?

Soros Györgytől védené az országot és Európát a Fidesz, erre hivatkozva kérte a párt frakciója a kormányt, hogy indítson újabb nemzeti konzultációt az üzletember állítólagos bevándorlási elképzeléseiről. A Fidesz szerint Soros György kötelező jelleggel telepítene évente egymillió menekültet Európába. Azt azonban hiába kérdeztük, hogy ezt mi alapján állítják, nem válaszoltak. A szocialisták szerint az újabb konzultáció nem más, mint újabb üzlet.

Vita a választási rendszerről

A Fidesz szerint - ahogy mondják - Soros György bábszínháza az a mozgalom, amely a választási rendszer megváltoztatásáért jött létre civil kezdeményezésre. Pénteken nyitott meg a parlamenttel szemben az Agóra, ahol kilenc ellenzéki párt és szervezet próbál új választási rendszert kidolgozni, mert aránytalannak tartják a Fidesz által elfogadott jelenlegi szabályokat. Civilek véleményét is várják.

„Röhejes és zavarba ejtő” a kormány kampánya

Röhejes és zavarba ejtő a magyar kormány menekültekkel kapcsolatos kampánya az Európai Bizottság alelnöke szerint. A Fideszt is tagjai között tudó néppárt tagja, Frans Timmermans ezt arra mondta, hogy Orbán Viktor szerint az Európai Unió Soros György tervét végrehajtva évi egymillió menekültet akar befogadni. A Fidesz szerint az Európai Bizottság ellentmondásos dolgokat tesz menekültügyben, a DK szerint a kormány össze akarja zavarni az embereket.

Leszedik a Soros-plakátokat

Elkezdték a Soros Györgyöt ábrázoló kormányzati plakátok és a Jobbik hirdetéseinek eltávolítását. A plakáttörvény szigorításában megadott határidő ma járt le. Vagyis ezentúl csak szigorúbb feltételekkel és drágábban lehet hirdetni. A kormány szerint a Soros-plakátokat nem a vizes-világbajnokság vagy az izraeli miniszterelnök látogatása miatt szedik le, hanem mert eleve így tervezték. A Jobbiknál viszont azt mondják, a szigorítás miatt túl sok pénzbe kerülne a kampányuk folytatása.

Lázár sem venné vissza Soros díszpolgárságát

Lázár János nem venné el Soros György budapesti díszpolgárságát, pedig ő maga is többször kritizálta. Tarlós István főpolgármester szerint pedig indulatspirált indítana el a visszavonás. Az RTL Híradó azután kérdezte meg a két politikust, hogy a keresztény demokrata párt ifjúsági szervezete rendkívüli közgyűlést hívna össze Budapesten. Szerintük az üzletember méltatlan a címre. A Demokratikus Koalíció tiltakozik a kezdeményezés ellen.

 

A németországi Európa-ügyi miniszter megdöbbent a Soros-plakátokon

Nem talált szavakat a Soros György elleni állami lejaratókampányra Michael Roth, németországi Európa-ügyi miniszter. A politikus a hétvégi Pride-on járt Budapesten, és akkor fotózott le egy Soros György elleni plakátot. A Fidesz szerint egy külföldi politikus nem szólhat bele a magyar ügyekbe, a kormány pedig azt írta: fel fognak lépni a magyar emberek biztonságát veszélyeztető spekuláns ellen.

 

Lázár: Soros miatt léptünk fel

A DK szerint Lázár János mondatai egyértelművé tették, a kormány csak kitalálta, hogy baj van a CEU-val, valójában a milliárdossal van bajuk. A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön azt mondta: Soros György menekültpolitikája miatt kezdeményezték a felsőoktatási törvény módosítását. Előtte hónapokon át minden kormánypárti politikus tagadta, hogy Soros György miatt léptek fel az egyetem ellen.

Plakáttépő mozgalmat indítottak

Plakáttépő mozgalmat hirdetett az Együtt. A Soros György fotójával készült legújabb kormányzati hirdetéseket akarják minél több helyről eltávolítani, mert gyűlöletkeltőnek tartják. Vasárnap Budapesten, a 16. kerületben tartottak demonstrációt, amelyhez civilek is csatlakoztak. A Fidesz szerint rongáltak a résztvevők, és ennek valószínűleg jogi következménye lesz.

Tiltakoznak a kormány új plakátjai miatt

Civilek, pártok és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége is azt kéri a kormánytól, hogy állítsa le legújabb plakátkampányát. Néhány napja jelentek meg a Soros Györgyöt ábrázoló hirdetések országszerte. A tiltakozók szerint a plakátok antiszemita indulatokat keltenek, és egymás ellen uszítják az embereket. Lázár János miniszter szerint nem Soros György származása a gond, hanem az, amit képvisel.

Orbán: „Soros rám dühös”

Maffiahálózatot üzemeltet Soros György az embercsempészekkel és a civil szervezetekkel, erről is beszélt kedden Orbán Viktor a nemzeti konzultáció zárórendezvényén. A miniszterelnök szinte minden téma kapcsán emlegette a magyar származású üzletembert, aki szerinte személyesen rá is dühös és a Jobbikot is behálózta. Az ellenzéki párt szerint értelmetlen foglalkozni a miniszterelnök kijelentéseivel.

Soros: Orbán maffiaállamot épít

Megszólalt Soros György. Orbán Viktor szerinte maffiaállamot épít Magyarországon korrupcióval, propagandával és szemfényvesztéssel. A milliárdos Brüsszelben beszélt minderről, először azóta, hogy a magyar kormány támadja őt és az általa létrehozott alapítványokat, valamint a CEU-t. Soros szerint a magyar kormányfő egész politikáját a vele való szembenállásra építi, ezért terjeszt hazugságokat róla. Lázár János miniszter visszautasította Soros György szavait.

 

Soros alapítványa: Mire? Mennyit?

Ideje tisztázni, pontosan mit csinál a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF), amelyet a fiatalon Amerikába került Soros György hozott létre még 1979-ben New Yorkban. Az alapítvány az Egyesült Államok második legnagyobb magán adományozó szervezete, Soros György saját pénzéből működik - ma már világszerte. Magyarországon éles, időnként brutális és nem egyszer alaptalan bírálatok érik…

Nem nyugodnak a kedélyek Soros György és a CEU körül

Hiába a négynapos ünnep, nem nyugodnak a kedélyek Soros György és a Ceu körül. Csak most nem az utcán, hanem az interneten jelennek meg egymás után a támogató és ellenző vélemények. Király Miklós jogászprofesszor, Mádl Ferenc egykori köztársasági elnök volt tanácsadója a józan szakmai érveket kéri számon Orbán Viktor miniszterelnökön, míg Schmidt Mária történész az egyetemről úgy beszél, mint a Soros rendszer utánpótlásának bázisa. Közben egy pécsi szobrász sajátos módját választotta a tiltakozásnak.

Rosszul hivatkozik a kormány a CEU-ra

Soros György kormánybosszantó menekültpolitikája lehet a magyarázat? A Fidesz frakcióvezetője mellékhadszíntérnek nevezi az egyetem kicsinálását. Egy vezető amerikai diplomata ma azt mondja, kormánya nem vesz részt a tárgyalásokban, ezeket a magyar kormánynak a CEU-val kell intéznie. Az elfogadott törvény viszont kormányszintű megállapodáshoz köti a CEU budapesti fennmaradását. Mi lesz?

25 évig nem volt baj a CEU-val!

Soros György kormánybosszantó menekültpolitikája lehet a magyarázat? A Fidesz frakcióvezetője mellékhadszíntérnek nevezi az egyetem kicsinálását. Egy vezető amerikai diplomata ma azt mondja, kormánya nem vesz részt a tárgyalásokban, ezeket a magyar kormánynak a CEU-val kell intéznie. Az elfogadott törvény viszont kormányszintű megállapodáshoz köti a CEU budapesti fennmaradását. Mi lesz?

Újra tüntetnek a CEU-ért

Újra tüntetésre készül a CEU-ért a Szabad Oktatásért csoport. Azt szeretnék elérni, hogy a köztársasági elnök ne írja alá a törvényjavaslatot. A kormány szerint csak Soros György egyeteme tiltakozik a törvény ellen, a szóvivő politikai cirkusznak nevezte az ügyet. A Demokratikus Koalíció szerint azelőtt kellene visszavonni a törvényt, hogy az az Európai Bizottság elé kerül, mert akkor úgyis kiderül, hogy a kormány érvei hamisak.

Tüntetés a CEU mellett - helyzetjelentés

Tüntetnek a Közép-Európai Egyetem mellett Budapesten. A nemzetközileg is elismert intézmény működése egy kedden benyújtott törvénytervezet miatt került veszélybe. A kormány arra hivatkozik, hogy szabálytalanságok miatt van szükség a szigorításra. A javaslat ellen Nobel-díjas tudósok, az amerikai kormány és több magyar kutató, illetve szervezet is tiltakozik. Kiállt a CEU mellett Navracsics Tibor, az unió oktatási biztosa, Orbán Viktor egykori helyettese is. Németh Szilád, a Fidesz alelnöke pedig a tiltakozókról azt mondta, kiderült, kik Soros György emberei Magyarországon.

Ceglédi Zoltán:

Orbán Viktor évösszegző sajtótájékoztatójáról az RTL Klub híradója is beszámolt, amit a Heti Hetes asztaltársasága ki is értékelt: az elemző szerint az egész "Sorosozással" csupán egyetlen célja van a miniszterelnöknek...

23 millió forintot kaphatott Sorostól a szóvivő

23 millió forinttal segíthette Kovács Zoltán tanulmányait Soros György - így számol a Magyar Nemzet. A lap szerint ennyit kellene visszafizetnie a kormányszóvivőnek, ha Soros György ezt kérné. Az utóbbi időben több kormánypárti képviselő és maga a miniszterelnök is élesen támadta a magyar származású milliárdost bevándorlás-párti véleménye miatt. Ezután írt arról a Népszabadság, hogy több fideszes politikus, például Orbán Viktor is, Soros-ösztöndíjjal tanult. A miniszterelnök szerint, ha Soros György kéri, akkor mindenkinek vissza kell fizetnie a tőle kapott támogatást.

Nem tudni, hány fideszes kapott pénzt Sorostól

Sem a kormány, sem a Fidesz-frakció nem vezet nyilvántartást arról, hogy kik kaptak korábban Soros Györgytől támogatást, így azt sem tudni, mérlegeli-e valaki, hogy visszafizeti a pénzt. Azután kérdeztük ezt meg a kormánytól és a frakciótól, hogy Lázár János csütörtökön azt mondta: Orbán Viktor véleménye szerint, ha Soros György visszakéri a támogatást, azt minden fideszes fizesse vissza. A miniszterelnök, aki maga is Soros-ösztöndíjjal tanult, az elmúlt hetekben élesen támadta a magyar származású milliárdost bevándorlás-párti véleménye miatt.

Orbán Soros Györgyöt sejti a háttérben

Soros György és Közép-európai háttérhatalma a felelős a miniszterelnök szerint, amiért több amerikai bírálat is érte Magyarországot az elmúlt napokban. Orbán Viktor erről az állami rádiónak adott interjújában beszélt. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter még csütörtökön pedig azt állította, Barack Obama, amerikai elnök célja, hogy minél több muszlim érkezzen Európába, és ebben segíti őt a magyar származású üzletember. A Fehér Ház szóvivője erre csak annyit mondott, nem hiszi, hogy a megjegyzés méltó a válaszra. A Liberálisok szerint a kormány tévképzetek rabja lett.

Soros: Orbán ássa alá Európát

Nem Soros György, hanem a magyar miniszterelnök lépései ássák alá az európai értékeket, így reagált a Soros Alapítvány Orbán Viktor pénteki szavaira. A magyar miniszterelnök összeesküvésről és Európa elárulásáról beszélt. Szerinte szándékosan szállítják Európába a menekülteket, hogy ezzel megváltoztassák a kontinens összetételét, és az európai életformát. Ennek egyik támogatója pedig Orbán szerint Soros György.

Fókusz 12-08-13


szerző:
2012.08.13. 20:05
Fókusz 12-08-13

Fókusz: Megjött az „aranygép” - Van, aki a visszavonulásáról beszél, mások viszont nem akartak ünnepelni. Elkábítva - VV Attilát nem tudták hipnotizálni, Plazma viszont transzba esett. Vajon mi történt? „Kivégezték” - A The Killers zárta a Szigetet, de előtte Snoop Dogg és a parti himnusz előadója is megőrjítette a közönséget.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való