KERESÉS search-close

adomány

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "adomány"

Meglepte a leégett házú családot a sok adomány

Semmije sem maradt annak a családnak, amelynek az otthona egy héttel ezelőtt teljesen kiégett. A bent lévő bútorok, a ruhák mind megsemmisültek. Az okorági családnál pénteken több teherautó jelent meg, tele adományokkal, ezekkel újra tudják építeni életüket, otthonukat.

 

Eddig majdnem 35 ezer gyermeknek segített az Örökbe fogadok egy ovit mozgalom

Halmozottan hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó óvodákat támogat az Örökbe fogadok egy ovit mozgalom. A szervezet most egy éves, eddig majdnem 450 intézményt és 35 ezer óvodást támogattak. Honlapjukon összekötik a segítséget kérő óvónőket és az óvodák közelében élő helyieket, akik szívesen adományoznak olyan jó minőségű ruhákat és játékokat, amikre nekik már nincs szükségük.

Sok adományt kaptak az árvízkárosultak

Nagyon sok adomány érkezett az egri villámárvíz károsultjainak a hétvégén. Pénteken 45 ember maradt fedél nélkül, miután a villámárvíz tönkretette a házukat. Több szervezet élelmiszert, tisztítószereket, ruhákat küldött. Ezekre nagy szükség van, sokan csak pár dolgot tudtak megmenteni a víz elől.

Új rohamkocsi a vízimentőknek adományból

Vízen és szárazföldön is készülnek a mentők a balatoni nyárra - új mentési pontokkal, helikopterekkel szeretnék biztosítani azt, hogy ha valaki bajba kerül, 15 percen belül kiérjenek hozzá. Ma egy új rohamkocsit is kapott a vízimentő szolgálat, Gattyán György milliárdos üzletember adományából.

GATTYÁN GYÖRGY: „Nem a rendezvények és partyk világában élünk”

Készülnek a mentők a balatoni nyárra - új mentési pontokkal, helikopterekkel szeretnék biztosítani azt, hogy ha valaki bajba kerül, 15 percen belül kiérjenek hozzájuk. Ma egy új rohamkocsit is kapott a vízimentő szolgálat, Gattyán György adományából. Az üzletember a Forbes magazin tavalyi listája szerint Magyarország 3. leggazdagabb embere, csak ritkán lehet vele találkozni. Megkérdeztük arról, hogy mivel foglalkozik mostanában, mik a tervei és hogy kivel ápol jó kapcsolatokat.

Adomány a járványkórházaknak

50 millió forintot gyűjtött a járványkórházaknak a segítsünkegymásnak.hu. A K&H bank alapítványainak akciójában minden online bankkártyás fizetés és átutalás után 10 forintot különítettek el májusban, így gyűlt össze a pénz. Az összeg felét az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet kapja. Az intézmény a felajánlást az egyedülálló baktérium- és vírusölő padlóburkolóra fordítja, amely megoldást nyújt a kórházakban terjedő fertőzésekre. 

Nehéz helyzetbe sodródott családoknak segítenek önkéntesek

A koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe sodródott családoknak segítenek önkéntesek. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat három megyeszékhelyen oszt adománycsomagokat a napokban, tartós élelmiszert és tisztítószereket. Egy roma civil szervezet pedig okoseszközöket is osztott a gyermekes családoknak, hogy boldoguljanak a digitális tanrenddel.

Magyarország is adományozott

Több mint 7 milliárd euró, átszámítva mintegy 2600 milliárd forint jött össze egy globális online pénzgyűjtő konferencián hétfőn. Az eseményt az Európai Unió mellett világszerte több ország kormánya szervezte. Magyarország 750 ezer euróval szállt be. A pénz nagy részét a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésére költik majd.

Másfél milliót gyűjtöttek össze a fotósok

Közel másfél millió forintot gyűjtöttek egészségügyi dolgozóknak, fotósok. A Random – kortárs fotográfusok csoportja, online fotóaukciót szervezett. A képekre egy héten át lehetett licitálni. A kikiáltási ár minden kép esetében 5 ezer forint volt, de volt közöttük olyan, amelyikért 100 ezret fizettek. Az összegyűlt pénzt, a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért, Dolgozóiért Alapítvány kapta meg.

Visszautalta az adományt Putnok fideszes polgármestere

A 24.hu írta meg először, hogy apa és fia négyszer is küldött pénzt a polgármester által létrehozott, rászorulókat támogató számlára, de a városvezető mindannyiszor visszautalta az összeget. A család szerint azért, mert korábban többször indultak ellene a választáson. A polgármester azt közölte: nem akar belefolyni öncélú, politikai gyalázkodásba.

Adományok az MVM-csoporttól


szerző:
2020.04.24. 18:23
Adományok az MVM-csoporttól

A mentőszolgálatnak tíz autót, rászoruló diákoknak pedig háromszáz informatikai eszközt adományozott az MVM-csoport. Az állami cég adomány autói az Országos Mentőszolgálat folyamatos koronavírus-
teszteléseit segítik. Mostantól így már nem csak mentőautóval mennek házhoz mintavételre, és az így felszabaduló mentőket a többi beteg ellátására használhatják. Az otthoni oktatáshoz a diákoknak monitorokat, laptopokat és asztali számítógépeket ajánlottak fel, ezekből húsz jut az ercsi általános iskolához.
 

Fociszurkolók adománya a kórházi dolgozóknak

Szurkolói adományból főznek meleg ételt a miskolci Semmelweis kórház dolgozóinak. A DVTK focicsapatának drukkerei egymillió forintot adtak az akcióra, a pénzt is ők gyűjtötték. A kezdeményezés mellé állt az egyesület is. A kórház esti műszakban dolgozói több héten át kapnak vacsorát a szurkolóktól.

Több millió fontot sétált össze a 99 éves háborús veterán

Már több mint tízmillió fontnyi adományt gyűjtött össze a koronavírus-járvány elleni harcra egy 99 éves brit II. világháborús veterán. A "Tom kapitány" néven elhíresült férfi vállalta, hogy mielőtt április 30-án betöltené 100. életévét, járókeretével megtesz 100 kört a kertjében. Kevesebb, mint egy hét alatt több mint 600 ezren küldtek neki adományokat.

Húsvéti adománycsomagokat visznek házhoz önkéntesek

Húsvéti adománycsomagokat visznek házhoz a Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntesei. Csokitojást, immunerősítőt és tartós élelmiszereket készítettek össze a rászorulóknak. A szeretetszolgálat vezetője szerint egyre nehezebb helyzetbe sodródnak a családok a járvány miatti munkahely megszűnések miatt és sokan nehezen látják el magukat a kijárási korlátozás idején.

Együtt még több rászoruló család arcára csalhatunk mosolyt

„Egyesült erővel igazán nagy dolgokra vagyunk képesek” – ez a jelmondata annak az akciócsoportnak, ami most önkéntesek közreműködésével igyekszik segítséget nyújtani azoknak, akiknek igazán szüksége van rá. Sokféle felajánlás érkezik – legyen szó akár bevásárlásról, távoktatásról, lelkisegély szolgáltatásról vagy kutyasétáltatásról. Önökkel együtt pedig még több rászoruló család arcára csalhatunk mosolyt, vagy támogathatjuk az egészségügyben dolgozókat a járvány idején.

Maszkokat és védőruhát adományozott Magyarország

100 ezer maszkot és 5 ezer védőruhát adományozott Magyarország Észak-Macedóniának. Szijjártó Péter külügyminiszter elmondta, kapott Szlovénia, Horvátország és Szerbia is a Magyarországra érkezett védőfelszerelésekből. Az LMP arra kíváncsi, miért adományozzák el a maszkokat, ha itthon nem jut mindenkinek. A külügyminiszter szerint fontos, hogy déli szomszédainknak legyen ereje védekezni egy esetleges migrációs hullám esetén.

SegítünkEgymásnak.hu - a kormány új, adományokat gyűjtő honlapja

Kevesebb, mint 24 óra alatt csaknem 2400-an ajánlottak segítséget a kormány új, adományokat gyűjtő honlapján. A segítünk egymásnak.hu oldalon munkát, lakást, oktatást, pénzt vagy bármilyen eszközt lehet felajánlani a koronavírus-járvány miatt a rászorulóknak. Már maga a honlap is adomány. A vírus miatt leállt egyik reklámügynökség munkatársai készítették el ingyen, egyetlen éjszaka alatt.

TŰZ: Évekig spóroltak álmaik otthonára, most mindenük odalett

Összefogott a falu azután, hogy múlt héten leégett egy házaspár épülő otthona a Győr-Moson-Sopron megyei Levélen. A házaspár évek óta egy melléképületben húzta meg magát, mert spórolt pénzükből álmaik otthonát építették. Már csak a konyhabútor hiányzott, de múlt szombaton mindenük odalett. Biztosításuk nem volt, mert azután terveztek kötni, ha elkészül a ház. A falu azonban nem hagyta cserben őket. Ma, majdnem 150-en jöttek, hogy segítsenek a romok eltakarításában. Ha Ön is szeretne segíteni, ide utalhat: Levél Hagyományőrző Alapítvány: 59500100-10016226. Közlemény: Lugosi család

#NEMLUXUSTÁSKA: Újraindul az adománygyűjtés

A tavalyi siker után idén is gyűjtés indult azoknak a hajléktalan vagy nehéz körülmények között élő nőknek, akiknek egy tusfürdő is igazi luxusnak számít.

Ételdobozokat helyezett ki a cigány önkormányzat Komlón

A ládákba bárki tehet élelmiszert, amit az visz el, akinek szüksége van rá. A városban korábban az Élelmiszerbank juttatott el adományokat a rászorulóknak, de novemberben megvonták a támogatást addigi partner-egyesületüktől, mert annak elnöke a választási kampányban  használta fel a csomagjaikat.

Egy ország fogott össze a jakabszállási kisfiúért

Életében most először került ajándék a karácsonyfa alá – ezt mondta Híradónknak az a 11 éves jakabszállási kisfiú, akinek családjáért országos összefogás indult az elmúlt hónapokban. A kisgyerek eddig egy düledező tanyán élt idős, beteg szüleivel. Az épület azonban életveszélyessé vált, ezért a helyiek gyűjtést indítottak, hogy új házba költözhessenek. Végül több mint 20 millió forint jött össze, így az ünnepeket már új otthonukban tölthették.

Tűzijáték helyett adomány

Az edzettebb kutyáknak is életreszóló traumát okozhat a tűzijáték és petárda hangja - szilveszter közeledtével figyelmeztetést adtak ki az állatvédő egyesületek. Az egyik pécsi menhelyre már vasárnap is vittek emiatt kutyát. Egy csongrádi világbajnok testépítő még nyereményt is ajánl a Facebookon azoknak, akik a tűzijáték árát menhelyi kutyákra költik.

Egy 12 éves kisfiú a szülei tudta nélkül kért segítséget családjának

Gábor 12 éves. Sülysápon él szüleivel és négy testvérével, és néhány hónapja véletlenül meghallott egy beszélgetést. Ekkor derült ki számára, hogy édesapja megbetegedett, így nem tudja sem a munkáját, sem pedig a ház építését folytatni. A pénzük is elfogyott, a ház szigetelés nélkül pedig hamar kihűl.

Adni öröm: sok apró adománnyal is lehet sokakon segíteni

Adni öröm, és aki képes segíteni másnak nemcsak elégedettséget, de boldogságot is érez. Nemcsak a gyerekeket, de egymást is megtaníthatjuk erre. Az egyik legnagyobb üzletlánc idén ismét megszervezte segítségnyújtó akcióját, amelyben bárki részt vehet.

18 tonna adomány érkezett eddig a Mikulásgyárba

Több, mint 18 ezer kiló adomány, amelynek egyharmada élelmiszer - ennyi felajánlás érkezett eddig a Mikulásgyárba. A gyűjtés jelenleg félidőnél tart: aki adakozni szeretne, az december 21-ig még vihet adományokat a Millenárisra. Az Ökumenikus Segélyszervezet pedig 300 élelmiszercsomagot indított ma útjára: a 1353-as adományvonalra érkező felajánlásokból összeállított csomagok azonban nem csak karácsony előtt segítenek a rászorulóknak. 

Paris Saint-Germain mezzel segítenének Neymarék egy pécsi kisfiúnak

A brazil focisztár, Neymar és az összes csapattársa által aláírt Paris Saint-Germain mez elárverezésével próbál meg segíteni ifjú focistájának egy pécsi sportegyesület. A 14 éves játékost edzésre menet ütötte el egy autó tavaly szeptemberben, azóta folyamatos ápolásra szorul. Az árverés bevételét a fiú családja kapja meg. Ha szeretnének segíteni, ide utalhatnak: Gergely Áron: 11773315-01825552.

Saját ruhákkal jótékonykodnak Kéthelyen

Téli ruhákat akasztanak a kerítésükre a rászorulóknak – így kezdett jótékonykodni egy család Kéthelyen, írta meg a Sonline. Az ötlet nagyon tetszik a Somogy megyei nagyközség lakóinak, ezért hamarosan egy közösségi gyűjtőpontot is létrehoznak, ahová bárki leadhatja a jó minőségű, de megunt ruháit.

Leventének is összegyűlt a 700 millió forint

Alig aludtak az izgalomtól - ezt mondták az RTL Híradónak Levente szülei, miután kiderült, tegnap összegyűlt kisfiuk kezelésére a 700 millió forint. Levente, gerincvelő izomsorvadással küzd, és a világ legdrágább génterápiájára gyűjtöttek a szülei. Azt mondják, egyformán hálásak minden segítőnek, mert ugyanúgy szükség volt az apróbb adományokra, mint a milliós felajánlásokra.

LEVINEK IS ÖSSZEGYŰLT: „Nem gondoltuk volna, hogy még egyszer megtörténik a csoda”

Levente családja tegnap délután tudta meg, hogy kisfiuknak összegyűlt a 700 millió forint. A szülők minden adományozónak nagyon hálásak. Azt mondják, alig hiszik el, hogy másodszorra is összefogtak az emberek egy beteg gyerekért. Mivel a Zolgensmát csak két éves korig lehet adni, és Levente alig két hónap múlva be is tölti ezt a kort, szülei szerint minden vizsgálattal sietni kell.

Milyen fejlődést érhet el Zente a 700 milliós kezeléssel?

Mitől lett sikeres a gyűjtés Zentének? Mitől volt különleges? Ezekre a kérdésekre kereste a választ a Házon kívül stábja. A ma esti riportból megtudhatják azt is, hogy orvosok szerint milyen fejlődést érhet el a kisfiú a 700 millió forintos gyógyszernek köszönhetően, és  hogy vajon miért nem támogatja még az egészségbiztosító.

LEVENTE: Újabb SMA-s kisfiúnak indítottak gyűjtést

Nehézkesen, de halad a macskakövön speciális járgányával a másfél éve Levente. A kisfiú egyedül sem állni, sem ülni nem tud, nekivaló kerekesszékre pedig nincs pénze Enyingen élő családjának. Levit  fél évesen diagnosztizálták SMA-val, vagyis gerincvelő-izomsorvadással. Kúszni még megtanult, csak később állt meg a mozgásszervi fejlődése. Édesanyja most abban bízik, hogy nekik is összegyűlhet a pénz a 700 milliós kezelésre.

Mészáros Lőrinc utalta a 100 milliót Zente gyógykezelésére

Mészáros Lőrinc adta az utolsó száz millió forintot Zente gyógykezelésére. Ezt a kisfiú édesanyja mondta az RTL-nek. A másfél éves izomsorvadásban szenvedő Zentéért az egész ország összefogott, pár nap alatt összegyűlt a 700 millió forint, ennyibe kerül az a gyógyszer, ami segíthet neki meggyógyulni. Az anya szerda este mondott köszönetet a közösségi oldalon, posztjában két adományozót említett név szerint: Mága Zoltán hegedűművészt és Mészáros Lőrincet.

350 millió már összegyűlt Zentének

Több mint 350 millió forint gyűlt össze egy hét alatt Zente gyógykezelésére. A másfél éves bükkösdi fiú halálos betegségben, gerincvelői izomsorvadásban szenved. Történetét múlt héten mutattuk be. 700 millió forintba kerülő kezelésére gyűjtést indítottak, amihez egy súlyos beteg szombathelyi fiú családja is csatlakozik. Elárverezik Roli elektromos játékautóját, a bevételt pedig Zente megmentésére ajánlják fel.

 

ÖSSZEFOGÁS: Zentének egy beteg kisfiú is adományoz

Zente, a ritka genetikai betegséggel, gerincvelői izomsorvadással született kisfiú megsegítésére elképesztő összefogás valósult meg. Édesanyja arról mesélt nekünk, hogy áll a gyűjtés, és mit szóltak a kis betegtárs adományához. A család egyúttal felhívja a figyelmet, hogy csak a saját Facebook oldalukon található számlaszám valós, többen ugyanis visszaéltek történetükkel, és hamis számlaszámot írtak a megosztott posztba.

Félmillió forintot adományozott VV Zsuzsu halmozottan sérülteknek

Félmillió forintot költött a nyereményéből ajándékokra, a ValóVilág powered by Big Brother első női győztesét, Zsuzsut nem véletlenül egy halmozottan sérült fiatal felnőtteket gondozó otthonba kísértük. Zsuzsu a valóságshowban soha nem beszélt nővéréről, aki tizennyolc éves kora óta él itt. Most neki és társainak vitt Zsuzsu játékokat, édességet, és olyan használati tárgyakat, amikre egy ilyen intézményben mindig, korlátlan mennyiségben van szükség.

Nézőink segítettek Farkas Ricsinek!

Farkas Ricsiéknél legutóbb júliusban jártunk, akkor nem rég ért véget több hónapos kórházi kezelése. Legutóbb az akkor készült riportban megkértük Önöket, hogy aki úgy érzi, támogathatja a Farkas családot. A szülők közül Ágnes vigyáz Ricsire, Zoltán, az apuka megállás nélkül dolgozik: egy új infúziós pumpára gyűjtöttek, mert a folyamatos használat miatt kettőre volt szükségük. Ismét kiderült, hogy rengeteg aranyszívű ember nézte az adást, hiszen a szerkesztőségbe záporozni kezdtek az e-mail-ek.

Több hónapra elegendő élelmet kapott a győri állatmenhely

Több, mint ezer kiló száraztáp és több száz konzerv gyűlt össze, megtelt a győri állatmenhely raktára a rengeteg felajánlástól.

Kétmillió forintot gyűjtöttek a miskolci családnak

2 millió forint gyűlt össze annak a miskolci családnak, amelyben az apa és 10 éves kisfia is rákos megbetegedéssel küzd. Történetüket egy hónapja mutattuk be az RTL Híradóban, az adományok azóta folyamatosan érkeztek az őket segítő egyesülethez. Az édesanya ma sírva beszélt stábunknak arról, mennyire hálásak a segítségért. Mivel a kórházi kezelések miatt a szülők nem tudnak dolgozni, az összegyűlt pénzt mindennapi szükségleteikre költik.

Adományt kért idén is több száz diák a ballagására

Virágcsokrok és plüssmacik helyett adományt kért idén is több száz diák a ballagására. A Kézenfogva Alapítványnak segítenek az akcióval, a szervezet ugyanis a pénzből fogyatékkal élő embereknek segít munkába állni. Az akció 2016-ban kezdődött, akkor két iskola 42 diákja vett részt benne, mostanra már több mint 40 iskola csaknem ezer diákja ballag az új hagyomány szerint.

Szvitacs Alexa közelebb került az álmához, a paralimpiához

Egy lépéssel közelebb került az álmaihoz – ezt mondta az RTL Híradónak az a fiatal asztaliteniszező, akinek gyűjtést szerveztek sporttársai. Szvitacs Alexának egy súlyos betegség miatt tavaly nyáron amputálták az alkarját és a lábujjait. Összesen 16 millió forintot szeretnének összegyűjteni neki egy speciális robotkarra és műlábujjakra. Utóbbival már a paralimpián is részt vehetne. Az összeg fele fél év alatt összejött.

Egyetlen nap alatt több tízezer játékot kapott a gyermeksebészet

Egyetlen nap alatt több tízezer játékot kapott a budapesti Szent János Kórház Gyermeksebészete. Szerdán Kőnig Róbert gyermeksebész a Facebookon posztolt arról, hogy elfogytak a játékok, amikből a kezelések végén választhattak a gyerekek. A posztot több mint egymillióan látták és azonnal egymás után érkeztek az adományok. Az orvos azt mondja, jutalom jár a gyerekeknek a bátorságukért, és ez fontos része a gyógyító munkájának.
A gyermeksebésszel készített interjút itt nézheti meg bővebben.

Két kisgyereke ad erőt a megözvegyült férfinak

Két kisgyereke ad neki erőt, hogy minden nap helyt álljon – ezt mondta Híradónknak az az édesapa, akinek beteg felesége nemrég halt meg. Az asszony szív- és vesebeteg volt. Januárban új szívet kapott, de szervezete legyengült, és néhány hete meghalt. Férje most egyedül maradt két kisgyerekükkel. Kisfia tanárai, és a család ismerősei most adománygyűjtésbe kezdtek: nem csak pénzzel, ruhákkal és játékokkal is segítik a félárván maradt gyerekeket és édesapjukat.

Adakoztak a kutyatámadás áldozatának

Adakoztak a kutyatámadás áldozatának - többszázezer forintot, ruhákat és játékokat is vitt egy várpalotai pár Ötvöskónyiba a Mester családnak, ahol egy 13 éves fiút két hete súlyosan megsebesített három pitbull. A gyerek éppen az óvodába kísérte húgát, amikor rájuk rontottak a kutyák. A fiút azóta is a pécsi kórház intenzív osztályán ápolják, heteken belül plasztikai műtét vár rá.

Háromezer higiéniai táska gyűlt össze a rászorulóknak

Már több mint háromezer táska gyűlt össze a nemluxustáska kampányban. Ebben olyan nőknek gyűjtenek adományokat, akik nem áll módjukban rendszeresen női higiéniai termékeket vásárolni. A csomagokba ezeken kívül mindent beletesznek az adományozók, amire szükség lehet a személyes higiénéhez. Az adományokat hónap végéig gyűjtik, majd a Magyar Máltai Szeretetszolgálat osztja szét a rászorulóknak.

Az iskola, ahol 107 tanulóból 92 hátrányos helyzetű

A paszabi általános iskolában nagy hangsúlyt fektetnek a számítástechnikára. Saját számítástechnikai eszközökről viszont álmodni sem mernek, szüleiknek ugyanis nem telik laptopra vagy tabletre. Ezért a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány fontosnak tartja, hogy ezek a diákok ebben se maradjanak le tehetősebb társaiktól, ezért eszközökkel lepték meg őket.

Hálából gyűjtenek a kórháznak

Futótűzként terjed a közösségi oldalon a hálás szülők felhívása: popsitörlőt és tusfürdőt gyűjtenek a veszprémi kórház koraszülött részlegének. Az egyik koraszülött baba családja azt mondja, az osztályon olyan gondoskodást kapnak, amit így szeretnének meghálálni. A gyerekcentrum vezetője szerint az ilyen adományoknak is köszönhetik, hogy több millió forintos fejlesztésekre is tudnak félretenni. Ha valaki szeretne adományozni azt a családnak, eljuttathatja postán, további információért keresse fel az édesanyát: ITT.

ÚJRAKEZDÉS: 9 hónapos terhesen menekült az anya az égő házból

Adományokat gyűjtenek annak a sülysápi családnak, amelynek karácsony előtt égett le a háza. A 9 hónapos terhes anya a kislányával menekült a tűzből. Még időben kijutottak, de mindenük odaveszett, a ház lakhatatlanná vált. A helyiek még aznap segíteni kezdtek: gyerekruhákat és konyhai eszközöket gyűjtöttek a családnak. Ha Ön is segíteni szeretne, adományát Molnárné Nyúzó Tímea 65100053-15654564 számú bankszámlájára juttathatja el. A teljes riportot nézze meg: ITT.

Évente 40 ezer segélykérés érkezik az Ökumenikusokhoz

Irma néni évtizedeken keresztül bábaként segített az édesanyáknak. Azt mondja, most rászorulóként ő kapja vissza azt a szeretetet, amelyet ő adott annak idején az anyukáknak. Az Ökumenikus Segélyszervezet egy halom fával ajándékozta meg az asszonyt, az akcióban Nagy Ervin kislányával, Lolával segédkezett.

Így segíti a kaposvári Biztos Kezdet Gyerekház a hátrányos helyzetű gyerekeket

Lehangolóan sok gyermek él szegénységben ma Magyarországon. Sokan ülik körbe hideg szobában szenteste a karácsonyfát. A kaposvári Biztos Kezdet Gyerekház segít a hátrányos helyzetű szülőkön és gyerekeken egyaránt.

Megrázó a Nyugati pályaudvarnál lufikat áruló vak férfi története

Embertelen körülmények között él a nem látó Dávid és súlyosan beteg felesége: őrbottyáni házukon mindenütt mállik a vakolat, a páratartalom pedig szinte elviselhetetlen. A Fókusz kamerája ott volt, amikor az Ökumenikus Segélyszervezet meglepte a párt.

Cserpes Laura és Arany Timi tanította meg a nélkülöző gyerekeknek, hogy milyen jó adni

A nélkülöző gyerekeknél nem természetes a karácsonyi készülődés, van olyan hat éves, aki elsírja magát, ha meglát egy karácsonyfát, mert előtte még nem találkozott közelről hasonlóval. Az Ökumenikus Segélyszervezet arra hívja fel a figyelmet, hogy a nélkülöző gyerekeket is meg kell tanítani arra, hogy milyen jó adni!

Adománykabátok az oszlopokon

Gyerekkabát adomány a kandelábereken. Villanyoszlopra lógattak fel meleg holmikat szegedi önkéntesek a város egyik terén. A nehéz anyagi helyzetben lévő családoknak akartak segíteni, hogy az egyre hidegebb napokon is jó melegen fel tudják öltöztetni gyerekeiket. Másnap reggelre csaknem 40 kiskabátnak lett új gazdája. 

 

1353 darab mézeskalácsszív

1353 darab mézeskalácsszívvel hívja fel a figyelmet most induló adománygyűjtésére az Ökumenikus Segélyszervezet. A mézeskalács szívek sütéséhez ismert énekesek, sportolók, színészek és az RTL több műsorvezetője is csatlakozott.

Hős lett a bátor hajléktalanból

Délutánig már több mint 130 ezer dollárt, csaknem 30 millió forintnyi adományt gyűjtöttek össze Ausztráliában annak a hajléktalannak, aki pénteken segített a rendőröknek ártalmatlanná tenni a Melbourne-i késes ámokfutót. A 46 éves férfi egy bevásárlókocsival rontott neki az őrjöngőnek, miután az egy embert halálra szurkált, kettőt pedig megsebesített. Michael Rogers később azt mondta: csupán ösztönösen cselekedett. 

Önkéntes taxis viszi házhoz az adományokat Debrecenben

Hetente 6-7 csomagot juttat el a rászorulóknak ingyen az alkalmi taxisofőr. Ez azért is nagy segítség, mert az adományozással kapcsolatban sokszor épp az az egyik legnagyobb probléma, hogy miként juttassák el a csomagokat a rászorulókhoz.

 

Exkluzív: ezek voltak Hosszú Katinka rendkívüli pillanatai

Hosszú Katinka, háromszoros olimpia bajnokunk ritkán ad interjút, egy évvel ezelőtt viszont sikerült őt elcsípnünk egy több milliós adomány átadásakor, és az elmúlt hónapok sikereiről és nyári pihenőjéről kérdeztük.

Használt tűzoltóautó adományból

Adományokból vette meg új tűzoltóautóját a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület. Az önkéntes tűzoltók tavasszal határozták el, hogy lecserélik régi és lassú kocsijukat egy újabbra. Mivel nem volt elég pénzük, támogató jegyeket árusítottak. Nemrég jött össze annyi pénz, hogy megvásárolhattak egy jobb, de használt autót.

Visszaadta a pénzadományt az őcsényi panziós, akinek tavaly rongálták meg az autóit

Visszaadta a pénzadományt az őcsényi panziós, akinek tavaly rongálták meg az autóit, mert néhány napig Magyarországra befogadott menekülteket nyaraltatott volna a házában. Akkor civilek segítették ki a bajból: gyűjtöttek neki, hogy új gumikat vehessen a kocsikra. A rongálót megtalálta a rendőrség és nemrég kártérítésre kötelezte a bíróság. A panziós azt mondta Híradónknak, hogy szerinte a világ legtermészetesebb dolga, hogy ezek után visszaadta az adományt.

Segítők pénzét lopták el

Adománygyűjtő dobozból lopták el egy pécsi alapítvány pénzét a hétvégén egy fesztiválon. A kórházban ápolt gyermekek felvidításával foglalkozó, önkéntesekkel dolgozó alapítványtól néhány tízezer forintot vettek el, amiből új játékokat szerettek volna venni. A tolvajnak felajánlották, hogy jóvá teheti bűnét, ha önkéntesként beáll hozzájuk dolgozni.

Tanszercsomagok rászorulóknak

Félidejénél tart az Ökumenikus Segélyszervezet tanszercsomag-adományozása. Az első dobozokat ismert emberek pakolták tele, köztük az RTL-es Szabados Ágnes, és van olyan rászoruló család, ahol már kaptak is a csomagokból. A szervezet összesen 1000 nehéz sorsú gyereken szeretne segíteni.

Adományt árulnak, majd adakoznak

Zokni 25 forintért, alkalmi ruha egy ezresért. Egyre többen keresik fel a miskolci Adományboltot. A működés lényege, hogy az árukészletet felajánlásokból töltik fel, a befolyt összegből pedig rászoruló családokat támogatnak.

 

Gyűjtést szerveznek a meggyilkolt inárcsi asszony családjának

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete az alapítványi számlájára várja az adományokat. A háromgyermekes asszonyt, aki a helyi családsegítőben dolgozott, múlt héten gyilkolta meg egy férfi, aki kilakoltatástól tartott. A szakszervezet szerint más családsegítő szolgálatoknál is előfordul, hogy fenyegetik a dolgozókat.

 

MKKP: útépítés adományokból

Esnek-kelnek, döcögnek a kerékpárosok a XIV. kerület egyik utcájában. Évek óta hiába szeretnék az arra járók, hogy legyen jó minőségű kerékpárút Rákosrendezőnél, egyelőre csak macskaköveken járhatnak. Az érintett útszakasz a MÁV-é, a vasúttársaság azonban nem tervezi a felújítást. Most a Kétfarkú Kutya Párt úgy döntött, gyűjtést szerveznek és megépítik maguk a kerékpárutat.

 

Óvodás adományozott a kutyáknak

Árva és sérült kutyáknak segít a hat éves kislány. A Vigyél Haza Alapítvány legfiatalabb adományozója, Bori, néhány napja ünnepelte a születésnapját. Azt kérte a családjától és barátaitól, hogy ajándék helyett adományozzanak a négylábúaknak.

Nehéz sorsú családoknak segítenek

Zokni 20 forintért. Szinte fillérekért tudnak használt ruhákat, játékokat és háztartási eszközöket vásárolni a tiszadobiak a helyi adományboltban. Az árukészletet felajánlásokból töltik fel. Az RTL dolgozói is több zsáknyi adományt küldtek. A bevételből pedig nehéz sorsú családoknak segítenek.

Virág helyett adományt kérnek

Virágcsokor helyett adományt kért több mint ezer diák a ballagására. A Kézenfogva Alapítványnak segítenek az akcióval, amely a pénzből fogyatékkal élő embereknek segít munkába állni. Van olyan iskola, ahol még a ballagási díszítés árát is erre a célra fordítják.

Életmentő készülék adományból

Tüdőt helyettesítő, életmentő készüléket kapott adományból a budapesti Heim Pál Kórház. A 17 és fél millió forintos műtüdő lényege, hogy olyan gyereknél, akinek roncsolódott a tüdeje, a szerkezet tudja helyettesíteni a szervet, amíg a szövetek meggyógyulnak. Évente 10-15 gyereken tudnak majd segíteni az új eszközzel.

 

Józan Laci adományokkal tért vissza szülőfalujába

Több mint 400 ezer forintot sikerült összegyűjtenie Józan Lacinak a közösségi oldalán keresztül, amit szombaton adott át szülőfalujában, Mezőváriban a rászorulóknak.

Józan Laci szülőfaluján szeretne segíteni

Az Ökumenikus Segélyszervezet 1998 óta van jelen Kárpátalján: segítik a legszegényebbeket élelmiszerrel, tűzifával, segélyprogramokkal. Józan Laci ismét csatlakozott hozzájuk, hiszen Kárpátalján született, most 2 tárgyat is elárverez a Facebookon, hogy segíthesse szülőfaluját.

Meleg ruhák rászorulóknak

Meleg ruhákat gyűjt rászorulóknak a Budapest Park nevű szórakozóhely és a Heti Betevő Egyesület. A civil szervezet ötödik éve oszt ételt nélkülözőknek, akiknek az ennivalón kívül alapvető holmikra is szükségük van.

Pumped Gabo adta át a Budapest-Bamako rali legnagyobb adományát

A Budapest-Bamako ralin hagyomány, hogy minden évben adományt adnak a legszegényebbeknek. Idén egy nyomókutat kapott egy gambiai falu, amit Pumped Gabo adott át a helyieknek.

RTLII Híradó 2018-01-05


szerző:
2018.01.05. 21:30
Simicskától is kér pénzt Orbán

„Mindig apámhoz fordul a Fidesz, amikor nagy bajban van” – ezzel a megjegyzéssel osztotta meg közösségi oldalán Simicska Ádám a Fidesz adománykérő levelét, melyet Simicska Lajos kapott Orbán Viktortól. A Fidesz több tízezer levelet tervez kiküldeni a következő hónapokban is azoknak, akik korábban ehhez hozzájárultak, illetve anyagilag támogatták a pártot. A párt kommunikációs igazgatója azt mondta: az adatbázis nem frissül automatikusan, kérni kell, ha valaki már nem szeretne levelet kapni tőlük.

RTLII Híradó 2018-01-04


szerző:
2018.01.04. 21:30

RTLII Híradó 2018-01-03


szerző:
2018.01.03. 21:30
Tehetősként is könnyű az utcára kerülni

A szakemberek szerint harmincezer hajléktalan él Budapest utcáin. A Fókusz riportere –többek között- Antal Attilával is beszélgetett, aki élvonalbeli labdarúgó volt hamrinc évvel ezelőtt, most két társával húzza meg magát az egyik élelmiszerbolt mögött.

Így védik a bántalmazott édesanyákat és gyermekeiket

Az ökumenikusok évente közel 300 krízishelyzetbe került nőt tudnak befogadni titkos menedékházukba. Az intézmény célja, hogy gyors, lehetőleg azonnali komplex segítséget nyújtson a bántalmazott édesanyáknak és gyermekeiknek. Megható történetek az újrakezdésről a riportban!

A „kapaszkodó” jelenti nekik az utolsó esélyt

Hallottál már a kapaszkodóról? Így hívják azokat a foglalkozásokat, amiket hátrányos gyermekek fejlesztésére alkalmaznak azért, hogy nekik is legyen jövőjük, tudjanak mibe kapaszkodni. Nagyon fontos ez egy olyan környezetben, ahol nemhogy karácsonyfára, de meleg vízre se telik.

Csaknem 100 segítségkiáltás jut naponta

Évente harmincezer segélykérő levél érkezik a szervezethez, vagyis naponta csaknem száz segélykiáltás jut. Idén több mint harmincezer bajbajutottnak segítettek az ökumenikusok, többek között abból a 75 millió forintból, amelyet tavaly a Fókusz gyűjtött a segélyszervezetnek.

Élménynappal segítettek a rászoruló gyerekeken

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is varázslatos élménynapot szervezett rászoruló gyerekeknek. A mézeskalács-sütés minden csínját-bínját megismerhették, sőt még a korcsolyapályát is meghódíthatták. A jó hangulathoz pedig ismert emberek is hozzájárultak.

Elindult az ország legnagyobb ünnepi összefogása

Két évvel ezelőtt 20. alkalommal rendezte meg az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Adventi Pénzadománygyűjtését, melyhez akkor, is mint minden évben az RTL Klub is csatlakozott.

A finomságok újrahasznosítása

Szemét helyett adomány. Ne dobjuk ki a karácsonyi asztalról megmaradt finomságokat, azokból ugyanis még sokan jól lakhatnak – erre hívja fel a figyelmet több – rászorultak ellátásával foglalkozó civil szervezet. Azt javasolják: a megmaradt karácsonyi ételeket lezárt dobozokban tegyük egy közeli ételládába.

 

A kutyusoknak is boldogan telik a karácsony?

Két évvel ezelőtt két kamionnyi állateledelt ajánlott fel egy cég menhelyeknek. Ez 2700 kutya ellátását biztosította egy időre, amiből a Pomázi Kutyamenhely is kapott, aminek nagyon örültek. A menhely dolgozói karácsonyfát állítottak és jutalomfalattal is kedveskedtek a négylábú lakóknak.

Ajándék vacsorát főztek

Komplett karácsonyi vacsorát: halászlét, töltött káposztát, bejglit adományozott egy szegedi vállakozói közösség 50 olyan családnak, akik súlyosan sérült gyerekeket nevelnek.

Rekordot vár a Mikulásgyár


szerző:
2017.12.22. 18:31
Rekordot vár a Mikulásgyár

Több mint három hete gyűjtötték a Magyar Vöröskereszt manói az adományokat, hogy 4-5 kilós csomagok formájában minél hamarabb, ha lehet, még karácsony előtt eljuttassák a rászoruló családoknak. A szervezők abban reménykednek, hogy idén rekordot döntenek.

 

Van, akinek csak ez az ajándék

A hét végéig negyvenezer ajándékkal megtöltött cipősdoboz gyűlt össze a baptista szeretetszolgálat adománygyűjtő helyein. 14 éve szereznek így meglepetést nélkülöző gyerekeknek.

100 forintot kért kétmillió jött

Több mint kétmillió forintot gyűjtött össze a Miskolci Nemzeti Színház egyik színésze. Osváth Tibor novemberben döntötte el, hogy ismerőseitől fejenként száz forintot kér jótékony célra. Maga is meglepődött, mekkora sikere volt a kezdeményezésnek. Az adományból játékokat, orvosi eszközöket, és tíz darab nagy képernyős tévét vásárolt a miskolci gyermekkórháznak.

 

Fiatalok ajándékoztak karácsonyfát hajléktalanoknak

Egy miskolci ifjúsági iroda tagjai lepték meg a hajléktalanszálló lakóit. A majdnem 3 méteres fát együtt díszítették fel. Alá pedig ajándékokat is tettek a fedél nélkül élőknek. Na de hogy mit rejtenek a dobozok, csak karácsonykor derül ki.

Kivizsgáltatnák az adományozást

Továbbra sem lehet tudni, honnan származik az a négy tonna burgonya, amit Rétvári Bence államtitkár osztott szét a hétvégén rászorulók között Vácon. Az államtitkár a Hír Tv-nek azt mondta, adományként kapták, és azt osztották tovább. Azt, hogy mennyi a burgonya értéke, és kik voltak az adományozók, ma nem árulta el.

Mesejátékot adtak elő rabok

Otthonban élő, fogyatékos gyerekeket ajándékoztak meg a rabok a váci börtönben. Minden évben karácsony előtt adományokat gyűjtenek, ajándékokat készítenek, és vendégül látják őket. Idén egy mesejátékot is bemutattak a szátoki gyermekotthon lakóinak.

 

JÓTÉKONYSÁG: naptárral segítenek a beteg kislányon a tűzoltók

A dunaújvárosi tűzoltók idén azért álltak kamera elé, hogy Letícián segítsenek, aki születésekor agyvérzés miatt bénult le. A naptárból befolyt összeget a kislány gyógykezelésére fogják fordítani. Az RTL Híradójának Orosz Csaba, tűzoltó alezredes nyilatkozott a kezdeményezésről.

Megajándékozták a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis betegeit

Ma Magyarországon minden második daganatos gyermeket a Tűzoltó utcában kezelnek. Igaz, hogy a sugárterápia, és a kezelés valamennyi része térítésmentes, mégis bőven akad költsége a betegséggel küzdő családoknak.

 

Egy kiló cukor is segíthet

Egy kiló cukor, vagy egy üveg olaj is nagy segítség lehet az ünnepek előtt a rászorulóknak. Ezért indított karácsonyi gyűjtést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Ezen a hétvégén országszerte 120 település nagyáruházaiban várják a felajánlásokat.

Betegfigyelő rendszert kaptak ajándékba

Életmentő betegfigyelő rendszert kapott ajándékba a budapesti Tűzoltó utcai gyerekklinika. Az összesen 30 milliót érő eszközöket a Gyermekleukémia Alapítvány adományozta. Az eszköz méri a kórházban fekvő daganatos gyerekek életfunkcióit az ágy mellett, a monitor össze van kapcsolva egy központi géppel és az orvosok akár a mobiltelefonjukon is nyomon tudják követni, hogy minden rendben van-e gyerekekkel.

Koncert után adakozik Marcellina


szerző:
2017.11.13. 09:09
Koncert után adakozik Marcellina

A Vakok Intézetében adott jótékonysági koncertet október 28-án Marcellina, aki a teljes bevételt az intézetnek ajánlja fel.

Segítséget kapnak az új élethez

Egykor állami gondozott szülőknek segítenek új életet kezdeni egy most nyíló adománybolttal Kecskeméten. Az adományboltból beérkezett összeget a családok mentorálására is fordítják.

 

Meggyógyult a külföldi beteg, adományozott a magyar kórháznak

Több tízmilliós adomány a kórháznak: egy volt betegük intézett ágyakat a Kiskunhalasi Semmelweis Kórháznak. A német férfit ott műtötték 2015-ben, akkor ígérte meg, ha felépül a betegségéből, ő is segít majd az intézménynek.

Sokan összefogtak a bajba jutott családért

Fia mentette ki a ház romjai közül azt a férfit, aki mellett szerdán két gázpalack is felrobbant Tokodon. Az RTL Híradónak beszélt először a tragédiáról. Az 5 lakásos társasház lakhatatlanná vált, kirobbant az egyik szoba fala, a ruhák es a bútorok elégtek. Rengetegen összefogtak a családért. Vasárnap délelőtt Tatabányáról 4 adományokkal teli autóval érkeztek a településre.

Abban bízik, újra korcsolyázhat

Összefogás egy pécsi szinkronkorcsolyásért! Khín Veronikának tíz évvel ezelőtt egy autóbaleset miatt kellett feladni karrierjét. A karambolban három helyen eltört a medencecsontja. Több műtéten is átesett, de öt éve mégsem tud lábra állni. Egy németországi orvos tudna megoldást. A beavatkozás 21 millió forintba kerülne, de a családnak nincs ennyi pénze. Egy pécsi iskola gálaestet szervez, a teljes bevételt az egykori sportoló kapja.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való