KERESÉS search-close

albérlet

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "albérlet"

Több fővárosi szálloda albérletnek kínálja apartmanjait

Apartmanok albérletnek, szállodai szobák irodának. A járvány miatt radikálisan csökkent a forgalom főleg a budapesti szálláshelyeken, ezért a vendéglátók szokatlan megoldással állnak elő, hogy túléljék ezt az időszakot. Több fővárosi szálloda albérletnek kínálja apartmanjait, más hotel pedig irodai célokra ajánlja fel a szobákat.

Két évvel ezelőtti szintre estek a lakbérek

Két évvel ezelőtti szintre estek a lakbérek a koronavírus hatására, a Statisztikai Hivatal és az Ingatlan.com közös kutatása szerint. Budapesten néhány hónap alatt 12%-kal, 156 ezer forintra csökkent egy átlagos ingatlan havi bérleti díja. Megugrott a kínálat és máris több ezren készülnek olcsóbbra váltani bérletüket.

Olcsóbban lehet lakást bérelni

Olcsóbban juthatnak jobb minőségű albérletekhez a felsőoktatásba lépő diákok idén. A rekord nagyságú kínálat miatt ugyanis nem csak Budapesten, hanem a nagy egyetemi városokban is csökkentek az árak. A híradóknak nyilatkozó szakemberek szerint idén várhatóan sok leendő egyetemista bérel majd közösen lakást. Ez a költségek megosztása mellett a kockázat csökkentése miatt is hasznos lehet.

A fizetéshez képest hol kell a legtöbbet és hol a legkevesebbet fizetni albérletre Európában?

Egy újépítésű vagy felújított egyszobás lakás bérleti díja Budapesten átlagosan minimum 120-180 ezer forint között mozog, míg egy többszobás lakás minimum ára 250-300 ezer forint havonta. Az átlag jövedelem ma Magyarországon azonban csak nettó 275 ezer forint, Budapesten pedig 300 ezer forint. Egy átlagosan kereső ember egyszobás lakás esetén akár több, mint a fél fizetését költheti albérletre. Ez Európában egyáltalán nem így van.

Budapesten csökkent az albérletek ára

Csökkent 10 százalékkal, így most 150 ezer forint egy átlagos budapesti lakás havi bérleti díja - az Ingatlan.com adatai szerint. Az árak visszaesését a koronavírus-járvány indította el. Több nagyvárosban viszont stagnálnak a bérleti díjak, sőt Debrecenben 5 százalékkal még nőtt is a lakbér februárhoz képest. Az ország nagy részén azonban az egyetemisták a tavalyinál barátságosabb árakra számíthatnak a felvételi ponthatárok kihirdetése után.  

10 százalékkal csökkent a lakások bérleti díja Budapesten

Volt olyan lakástulajdonos, aki egyáltalán nem kért bérleti díjat a járvány idején a nehéz helyzetbe került bérlőjétől. 70 százalékuk pedig csökkentette a díjat. Ez derül ki az ingatlan.com felméréséből. A bérleti díjak Budapesten 10 százalékkal csökkentek, máshol is havi 10-20 ezer forinttal. A lakástulajdonosok csaknem fele arra számít, hogy a közeljövőben is csak ilyen, vagy még alacsonyabb áron tudja majd kiadni a lakását.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való