KERESÉS search-close

bíróság

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "bíróság"

Házhoz ment a bíróság, mert az ügyészség szerint rossz egészségi állapotban van a vádlott

Házhoz ment a bíróság - az idős vádlott, aki az ügyészség szerint meg akarta ölni ismerősét, annyira rossz egészségi állapotban van, hogy nem tudott volna megjelenni a tárgyalóteremben. A 91 éves férfi azért szúrhatta mellkason áldozatát tavaly a Baranya megyei Székelyszabaron, mert az lopta a szilváját.

Bírósághoz fordul a Színház- és Filmművészeti Egyetem

Bírósághoz fordul a Színház- és Filmművészeti Egyetem, mert szerintük a kuratórium jogellenesen módosította az intézmény működési szabályzatát azért, hogy a jövőben pályázat nélkül tudják kinevezni a rektorhelyetteseket. A Vidnyánszky Attila vezette kuratórium erre úgy reagált: az alapítvány minden esetben jogszerűen járt el, szerintük az egyetem vezetése káoszt és feszültséget szít.

Nem hibázott a vadász, aki 2016-ban lelőtte egy francia pár kutyáját

Nem hibázott a vadász, aki még 2016-ban lőtte le egy francia pár kutyáját, bűncselekmény hiányában jogerősen felmentette a férfit a bíróság. A francia pár Szalkszentmárton közelében pihent, amikor 4 évvel ezelőtt egyik kutyájuk elszaladt, majd egy vadász lelőtte. A tetemet a Dunában találták meg. A bíróság szerint a vadász jogszerűen járt és el nem lehetett bizonytani, hogy a kocsijáról hogyan került a kutya a Dunába.

 

 

Orosz Bernadett: Állok a per elébe!

Előbb kell bíróság elé állnia a megvert nőnek, mint támadójának. Orosz Bernadett egykori párja, akit a brutális bántalmazással gyanúsítanak, 5 milliót követel a nőtől, amiért a támadás után név szerint említette őt a Facebook-posztjában. A férfi által indított személyiségi jogi per nemsokára kezdődik, miközben a bántalmazás ügyében még nyomoznak. Orosz Bernadett azt mondja: áll elébe a pernek, de reméli, támadóját egyszer elítélik majd.

Nem szakszerűen építette meg a garázst az ács, rádőlt a tulajdonosra

Nem szakszerűen építette meg az ács a garázst, ezért dőlt rá festés közben a tulajdonosra - ezt mondta ki a bíróság a két évvel ezelőtti nagymányoki esettel kapcsolatban. Az áldozat mindkét combcsontja eltört, maradandó egészségkárosodást szenvedett. Az ácsot felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték, de a szakmájától nem tiltották el.

Tárgyalások videón keresztül

Véget ért a rendkívüli ítélkezési szünet a bíróságokon, de a veszélyhelyzet miatt egyelőre nem áll vissza a szokott rend a tárgyalótermekben. Mostantól a polgári és büntetőperek résztvevői videós alkalmazás segítségével vehetnek részt a tárgyaláson. Az új rendszer már életbe lépett, de a rendkívüli szünet alatt annyi ügy torlódott fel, hogy több helyen áprilisban már nem tudnak új tárgyalást kezdeni. 

Megrázó: Összeomlott a bíróságon a meggyilkolt lány édesanyja

Soha semmi nem enyhítheti egy szülő fájdalmát, aki elvesztette a gyermekét. A kínkeserves érzéssel maximum együtt élni lehet, de elengedni nem. A tehetetlenséget pedig csak fokozni tudja, amikor a gyermek gyilkosa a szülő szerint nem kap megfelelő büntetést. Csenge 17 éves volt, amikor B. Roland a vád szerint megütötte majd az ájult lányt egy vizes aknába tette. Mindezért 4 év fogházat kapott és kedden szabadlábra helyezték, amit az áldozat édesanyjának is végig kellett néznie. Megrázó riport következik.

Soroksári gyilkosság: mikor derülhet ki az igazság?

Szinte már mindenki hallotta Krisztina történetét, akit futás közben gyilkoltak meg Soroksáron. A feltételezett gyilkos ugyan megvan, de nem vállalja el, hogy ő ölt. Az első pillanattól kezdve nagyon rejtélyes az ügy. A nyomozás már 7 éve tart, amiben már volt összecserélt DNS és évekkel később előkerült bizonyíték is. Miért van az, hogy ilyen sok információval sem sikerült még kideríteni az igazságot?

„Senki nincs a törvény felett”

Megsérti a bíróságok függetlenségét a kormány, amikor jogerős ítélet ellenére sem akarnak kártérítést fizetni a gyöngyöspatai romáknak. Erről beszéltek a parlament előtti tűntetésen, amit éppen azért rendeztek, hogy kiálljanak a gyöngyöspatai romák mellett. Az egyik érintett diák az RTL Híradónak azt mondta: azért tüntet, mert megalázó volt, ahogy az iskolában bántak velük. A kormány szerint a tüntetés mögött olyan civil szervezetek állnak, amelyeket Soros György támogat.

Nem ismerik el az államot, a rendőrséget és a bíróságot sem

Két héttel ezelőtt a csecsemőjüket nem anyakönyvező dusnoki párról forgattunk. Elkezdtünk utánajárni, kik azok, akik hozzájuk hasonlóan nem ismerik el az államot. Az internet tele van olyan felvételekkel, amelyeken ezek az emberek például levegőnek nézik a bírót, aki az ügyüket tárgyalja, vagy a rendőrt, aki igazoltatni akarja őket.

A bíróság is hibás a győri gyerekgyilkosság ügyében?

A bíróság hibázott a Győrben történt kettős gyerekgyilkosság ügyében. Ezt állapította meg az Igazságügyi Minisztérium a tragédia kapcsán készített jelentésében. Azért rendeltek el vizsgálatot, mert szerintük az apa – akit 2016-ban azért ítéletek letöltendő börtönre, mert felesége életére tört –túl hamar, 2 évvel korábban szabadulhatott.

Otthonát csak engedéllyel hagyhatja el a két villanyszerelő megölésével gyanúsított férfi

Hazaengedték a börtönből, de otthonát csak engedéllyel hagyhatja el a két villanyszerelő megölésével gyanúsított vállalkozó. A bíróság jogerősen úgy döntött, hogy bűnügyi felügyeletbe kerül, de nyomkövetőt kell hordani. Az egyik villanyszerelő 2015-ben, a másik pedig tavaly tűnt el, eltűnésük előtt pedig a vállalkozóvak találkoztak utoljára.

Vádat emeletek az Eximbank egykori vezérigazgatója és helyettese ellen

Vádat emeltek az Eximbank volt vezetői ellen - a 24.hu értesülései szerint. Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, társtettesként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják az egykori vezérigazgatót és helyettesét egy ingatlanbérlési ügyben. Az ügyészség egy korábbi helyettes államtitkárt és az Agrárgazdasági Kamara jelenlegi főigazgatóját készül bíróság elé állítani.

A vádlottak szerint nem kutyaviadal volt

Nem szervezett harc volt – ezt mondta a bíróságon az egyik vádlott, aki az ügyészség szerint tiltott kutyaviadalt rendezett Mohácson. A vád szerint társával két harci kutyájukat eresztették egymásnak, a viadalon bíró is volt, ő is vádlott. Ha bűnösnek találják őket, mindhárman börtönbe kerülhetnek, akár évekre. 

Galambos Lajost mentő vitte el a bíróságról

Kórházi ágyán, infúzióval bekötve mesélte el Galambos Lajos mi történt vele pénteken, tárgyalása előtt rosszul lett és mentővel kórházba vitték. További vizsgálatokra pedig még bent is fogják tartani. Lajcsi azt mondta, fizikailag már jobban van, de mentálisan nem. Rosszulléte után átértékelte az életét.

Ítélet a brutális börtöngyilkosok ügyében

Brutális kegyetlenséggel kínozták és végül gyakorlatilag kivégezték áldozatukat – életfogytig tartó fegyház büntetést szabott ki a bíróság három férfira, akik a szombathelyi börtönben megölték cellatársukat. Az eset 2017 tavaszán történt, most hoztak ítéletet az ügyben. A döntés nem jogerős, mert az ügyészség és a védők is fellebbeztek.

Panaszkodott a bíróságon a tescós rablás fő vádlottja

Panaszkodott, hogy alig sétálhat a szabad levegőn, és eljárási hibákat emlegetett a bíróságon a 2005-ös budaörsi tescós rablás fő vádlottja. Az ügyészség szerint Süveges Péter öt társával rabolt ki egy pénzszállító autót, majd tűzpárbajba keveredtek az időközben riasztott rendőrökkel. A pénzszállító egyik őre meghalt.

Felfüggesztett börtönt kapott a gazda, aki megverte a gyümölcseit megdézsmáló tolvajt

Egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a nyárlőrinci gazdát, aki alaposan összevert egy tolvajt, miután az társaival megdézsmálta a gyümölcsösét. A tolvajnak több bordája eltört, mellkasa baloldalán pedig légmell alakult ki. A gazda azt mondta, megbánta, hogy ekkora bajt okozott.

A csengelei lövöldöző azt kérte, lőjék inkább le

Azt kérte a bírótól, hogy inkább lője le - így reagált az életfogytiglani börtönbüntetés kiszabására a csengelei lövöldöző. A török származású férfi másfél éve lőtte le ugyancsak török származású ismerősét az M5-ös autópálya csengelei pihenőjében. A férfi a bíróságon azt mondta, hogy fogadott fiaként tekintett az áldozatra, aki azonban elhagyta őt.

Megakadályozta a bíróság a miskolci választókörzetek átszabását

Miskolc jegyzőjének döntése alapján a lakosságszám csökkenése miatt egy olyan helyi választókörzetet szüntettek meg a városban, ahol 25 éve ugyanaz az MSZP-s politikus nyert minden önkormányzati választáson. Az önkormányzat szerint a bíróság most csak részletesebb indoklást kért. A szocialista politikus azt mondja, teljesen új szabályozás kell.

Nem hitt a bíróság a gyilkos anyának

Nem hitt a bíróság a felsőzsolcai nőnek, aki 2017-ben megölte újszülött csecsemőjét. A hatgyerekes anya az udvari vécében szülte meg a teljesen egészséges kisfiút, majd az emésztőgödörbe dobta. A csecsemő-gyilkossággal vádolt nő a bíróságon az utolsó szó jogán azt mondta, nem tudta, hogy terhes. A szakértői vélemények alapján a bíróság ezt kizárta és 10 évre ítélte a nőt.

 Kiengedhetik az előzetes letartóztatásból az eltűnt villanyszerelők megölésével gyanúsított vállalkozót

Kiborultak a két eltűnt villanyszerelő családtagjai, miután ma délelőtt úgy döntött a Győri járásbíróság, hogy megszünteti az előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett gyilkossággal vádolt É. Imre letartóztatását és nyomkövetővel ellátva bűnügyi felügyelet alá, azaz házi őrizetbe helyezik. Mácsik Zoltánt 1 éve, Orlik Vilmost pedig már 4 éve nem találják.   

Zokogott a bíróságon a Szentendrei úti baleset okozója

Zokogott a bíróságon, amikor az utolsó szó jogán beszélt a Szentendrei úti baleset okozója. Azt mondta, vállalja a felelősséget, tudja, hogy két család életét tette tönkre a felelőtlenségével. Azt kérte tőlük, hogy bocsássanak meg neki. Két éve márciusban belerohant egy piros lámpánál álló autóba, amiben két fiatal halt meg.

Lagzi Lajcsi kiborult a bíróságon és visszautasította a vádakat

Újra tárgyalják Lagzi Lajcsi ügyét, bírócsere miatt. A lassan két éve húzódó, több tízmilliós lopás vádját továbbra is tagadja. Lajcsira és feleségére még 2015-ben hajnalban törtek rá a nyomozók boldogasszonypusztai birtokukon. A hétfői tárgyaláson, amikor felolvasták a vádiratot a zenész rosszul lett és beszólt az ügyésznek.

Makai Viktória próbál megbocsátani támadójának

Dolgozik azon, hogy meg tudjon bocsátani támadójának - ezt mondta a bíróságon Makai Viktória futónő, akit tavaly ősszel akart megerőszakolni egy férfi Budapesten. A szexuális erőszakkal vádolt támadója csütörtökön többször elsírta magát a bíróságon.

Hatalmas fordulattal zárult Joe tárgyalása

Végső ítéletet hirdettek Joe ügyében.

Javítóintézetbe kell menniük

Két fiút ítélt ma el a debreceni bíróság. A vád szerint egyikük 12, barátja 13 éves volt, amikor az iskolában napi rendszerességgel terrorizálták a náluk kisebb gyerekeket. Ütötték, rúgták őket. Olyan is volt, hogy fejüket a wc csészébe verték. Egyikük szegycsontját is eltörtét. A két gyerek tagadja a vádakat.

Jogtalanul bocsátott el a MÁV-Start egy kalauzt, aki megtagadta a munkát

Jogtalanul bocsátott el a MÁV-Start egy kalauzt, aki megtagadta a munkát – ezt állapította meg a bíróság. 2016 nyarán mutattuk be a történetét. A férfi nem vállalta a munkát egymaga egy 6 kocsiból álló vonaton, amelyre a szabályzat szerint két jegyvizsgáló kellett volna. A vasúttársaság emiatt felmondott a kalauznak, aki beperelte a céget, most jogerősen neki adtak igazat.

Pásztor Anna: “Egy picit levágták a szárnyaimat…”

Az énekesnő zaklatási ügye óta a zenekar többé már nem sminkesre, hanem biztonsági őrre költ…

PÁSZTOR ANNA: Ha kiengedik, akkor felkészülök bármire

A bíró szerint azt is meg kell vizsgálni, hogy nem emberölésre készült-e Pásztor Anna zaklatója. Az énekesnőt szerelmével üldöző férfi szerdán azt mondta a bíróságon, hogy játéknak gondolta az egészet. Az Anna and the Barbies énekesnőjét fenyegő férfit tavaly egy koncerten fogták el, a cipőjében kést találtak.

Súlyosbították a Joe ellen felhozott vádakat

Joe rossz híreket kapott a bíróságról…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Joe megpróbálta felkeresni Barbit

Joe rossz híreket kapott. Tamást hazaengedték a kórházból. Roland és Bori összevesztek.

760-szor bliccelt, börtönbe megy

Öt éven át, 760-szor utazott jegy nélkül a vonaton. Az utast a kalauzok minden alkalommal meg is büntették. A férfi a bírságokat sem fizette be, tartozása már meghaladta a 11 millió forintot – írta meg az Indóház Online. A MÁV feljelentést tett. A bíróság a napokban szigorú ítéletet hozott: a bliccelőnek 1 évre börtönbe kell mennie.

Hűtlen kezeléssel vádolják a pécsi gyermekhospice ház elnökét

22 és fél millió forintos hűtlen kezeléssel vádolják a pécsi gyermekhospice házat működtető alapítvány elnökét. Az ügyben ma kezdődött meg a bírósági tárgyalás. Az ügyészség szerint a nő a szervezet pénzéből külföldi tanfolyamokon és utazásokon vett részt, illetve márkás ruhákat és játékokat vásárolt.

Hazahozná a bíróság a gyerekeket

Kötelezte egy belga bíróság a brüsszeli kormányt, hogy hozasson haza két nőt és kettejük hat gyerekét. A nők öt éve szöktek az Iszlám Államért harcoló férjükhez. A terrorszervezet katonai bukását követően fogolytáborba kerültek Szíriában. A belga kormány fellebbezett a döntés ellen.

Perdöntő bizonyítékot találtak Joe ellen?

Joe ügyvédje rossz hírekkel érkezett az albérletbe…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Jogerősen is felmentették a hajléktalan férfit

Másodszor mondták ki jogerősen egy pécsi férfiról, hogy nem sértette meg az október közepétől hatályos hajléktalanrendeletet. Most azért szüntették meg az eljárást, mert a törvényben előírt három helyett egyszer sem figyelmeztették a rendőrök, hogy ne tartózkodjon életvitelszerűen a közterületen. A 61 éves férfit pénteken köztisztasági szabálysértés vádja alól is felmentették.

Hajléktalanok a bíróság előtt

Nem tartja magát bűnösnek, ezért nem fogadta el a bíróság döntését az a hajléktalan asszony, akit először állítottak bíróság elé Budapesten. Tárgyalásán azt mondta, igaz, hogy az utcán élt, de rendet tartott maga körül, mosta a ruháit és azt tervezte, hogy valahogy újra otthont talál magának.

Megoldódik a villanyszerelős rejtély?

Jövő héten lejár az előzetes letartóztatása annak a férfinak, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte a húsvétkor eltűnt győri villanyszerelőt. A férfi továbbra is tagadja, hogy köze lenne a villanyszerelő eltűnéséhez, a bíróságnak viszont döntenie kell, hogy továbbra is rácsok mögött maradjon-e.

Rékasi Károly zokogva fogadta a bíró döntését

A Barátok közt színésze több mint három éve várja, hogy elismerjék: neki van igaza, nem hibázott a motorbalesetekor. Most végre megvan az ítélet!

Újra bíróságon a gyilkossági ügy

Újra bíróság elé állnak egy hat évvel ezelőtti gyöngyösi brutális gyilkosság vádlottjai. Négy embert vádolnak azzal, hogy megöltek egy 81 éves férfit, majd, hogy eltüntessék a nyomokat, rágyújtották a házat. A két nőt és két férfit 2015-ben első fokon bizonyítottság hiányában felmentette a bíróság, de most újrakezdődik a tárgyalás.

 

Rolandot emberölési kísérlettel vádolták meg

Sanya megvádolta Rolandot. Tamás és Szofi a szüleik kibékítésén munkálkodtak. Dalmának bűntudata volt.

Hét hónapos terhesen verte halálra másik fiát

A 32 éves nő a Fókusz kamerája előtt találkozott újra kisfiával. Kisfiát, Tomit egyhetes korában elvették tőle. Mónika két éve héthónapos terhes volt, amikor halálra verte másik fiát, mert a gyerek szerinte túlságosan sírt. Most ezért áll bíróság előtt.

Hazajöhet a kétéves magyar kisfiú, akit elszakítottak családjától

Most már biztos, hogy hazajöhet az Egyesült Államokban rekedt magyar kisfiú. A kétéves Levente szüleit 6 hete vették őrizetbe a kanadai határnál, illegális határátlépés gyanúja miatt, a gyereket pedig nevelőszülőkhöz adták. Nővére 6 hete harcol azért, hogy hazavihesse, már ki is utazott, és kedden végül a bíróság is úgy döntött, hazaviheti Leventét.

Megrázó: véletlenül lőtte fejbe saját kislányát

Megtörve állt a bíróság előtt az a férfi, aki a vád szerint tavaly nyáron véletlenül lelőtte kislányát. Egy szatyorban találta a fegyvert, amit a szomszédasszonya megőrzésre adott a családnak. Az apa épp nézegette, amikor elsült.

 

Zokogott a bíróságon a szentendrei úti gázoló

Zokogott a bíróságon a szentendrei úti tragikus baleset okozója, amikor egyik áldozata édesanyja szót kért a tárgyaláson. Az asszony arról beszélt, bár a vádlott elvette a fia életét, sem harag, sem pedig gyűlölet nincs a lelkében.

 

Miért dobtál el magadtól?


szerző:
2018.06.22. 18:00
Miért dobtál el magadtól?

Mikor Feri szülei elváltak egymástól, a fiút a testvéreivel együtt az apukájához ítélték. Ám a családfő intézetbe adta őt. De miért csak Ferit?

Hazaáruló bírákról beszélt

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke szerint elárulják a hazájukat azok a bírák, akik Brüsszelhez fordultak a közigazgatási bíróság felállítása ellen. Handó Tünde ezt az állami rádióban mondta saját kollégáiról. Az MSZP szerint ezzel a kijelentéssel Handó Tünde pártpolitikussá vált.

Megvette az autót, majd a rendőrség elkobozta tőle

Mit szólnának hozzá, ha vennének egy autót, elvileg teljesen legálisan, aztán egy év múlva becsöngetne a rendőrség és elvinnék a kocsit? Zoltánnal megtörtént az autó tulajdonosok rémálma.

 

Tanárok tanuskodtak a bíróságon

Nem tudtak a földrajz tanár obszcén megjegyzéseiről, szexuális ajánlatairól vagy pletykának vélték - ezt mondták kedden a bíróságon a most is a Qualitas iskolában dolgozó tanárok tanúként.

Bírákról kér listát a Fidesz

Kikéri a Fidesz azoknak a bíróknak a listáját, akik részt vettek a Magyar Helsinki Bizottság érzékenyítő tréningjein. A DK szerint a Fidesz a listázással ki akarja kezdeni a neki nem tetsző bírókat és ítéleteket. A civil szervezet szerint szó sincs érzékenyítő tréningekről, szakmai képzéseket tartottak bíróknak.

Kilakoltatták Fekete Pákót?

Négy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy Pakónak csúnyán meggyűlt a baja a főbérlőjével, aki azzal vádolt a férfit, hogy évek óta nem fizetett semmit sem, és egyszerűen nem tudta őt kitenni a saját lakásából, emiatt bírósághoz fordult a fiatal nő.

Mitől függ, hogy szabad lesz-e a kegyetlen gyilkos?

Bene Lászlót kegyetlen gyilkosnak tartják, 23 éve ül börtönben. Társával, Donászi Aladárral egy rendőrt, egy egyetemistát és két vadászt öltek meg néhány év leforgása alatt. Bene évek óta sorra adja az interjúkat, szeret szerepelni, magát nem sorozatgyilkosnak tartja, hanem gengszternek, akármit is jelentsen ez. Most újra szóba került, hogy szabadulhat, ezért Serdült Szilvia arra volt kíváncsi, mi alapján dönt erről a bíróság.

Véletlenül lelőtte a gyerekét

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelhetnek vádat az ellen a férfi ellen, aki véletlenül fejbelőtte kislányát tavaly nyáron Miskolcon. A 9 éves kislány a kórházban belehalt sérüléseibe. Az apa ügyvédje szerint a férfi máig nem dolgozta fel a történteket, és nem direkt lőtt, így abban reménykednek, hogy nem kell börtönbe mennie.

Csőstül jön a baj!


szerző:
2018.03.14. 16:50
Csőstül jön a baj!

A fővárosban bírósági tárgyalása folyik, otthonát pedig természeti katasztrófa sújtja Oszter Sándornak. A színészlegenda pere a napokban folytatódott, de messze még a vége: a befolyással való üzérkedéssel és vesztegetéssel kapcsolatban továbbra is tagadja a vádakat Oszter.

 

Ez volt az egyik legnagyobb kártérítés a zenei életben!

Három évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy Pharrell Williams akkortájt nem lehet túl happy, ugyanis a 2014-es nyár slágere, a Blurred Lines, amit Robin Thickkel közösen írtak úgy tűnt, egy lopott szerzemény. A bíróság szerint ugyanis Pharellék a dalt Marvin Gaye funk legendától, annak egy 77-ben született slágeréből nyúlták.

Németh: sokat dolgozom, ez az ok

Továbbra is Németh Szilárdnak kampányol a csepeli önkormányzati újság - ezt állítja az Együtt és újra bírósághoz fordul. Bár a lapot már az előző száma miatt eltiltotta ettől a Kúria, a mostani újságban is több oldalon át mutatják be a Fidesz képviselő-jelöltjének tevékenységét.

 

4 éve nem használhatja saját kocsiját

Lassan 4 éve pereskedik autója miatt egy nagykanizsai férfi. Bíróság mondta ki, hogy hamis papírokkal vették el a kocsiját, mégsem kapta még vissza. A külföldről behozott autó honosítását ugyanis egy ismerősére bízta, ám az illető saját magára íratta és azóta is használja.

Oszter Sándor hisz az ártatlanságában!

Oszter Sándor nem tudja elképzelni, hogy börtönbüntetést szabna ki rá a bíróság. Befolyással üzérkedéssel vádolják a színészt, pere hónapok óta húzódik, ő viszont nem adja fel a reményt.

Gáspár Győző ügye egyre szövevényesebb

Továbbra sem sikerül megszabadulnia a bíróságoktól és a hatóságoktól Gáspár Győzőnek. A Kúria bár új eljárásra utasította az adóhatóságot, az ügynek még koránt sincs vége. Győzike egyre szövevényesebbé váló huzavonája lassan már 1 éve tart.

Fókusz 2018-01-24


szerző:
2018.01.24. 19:05

RTLII Híradó 2018-01-22


szerző:
2018.01.22. 21:30
Zsolt körül nagyobb a baj, mint gondoltuk!

Nóra és Emília mindent megtesznek azért, hogy kiderüljön, az őr hibázott, mikor Zsoltot megverték a fegyházban.

Márk hátba támadta legjobb barátját?

Márk és Tibor majdhogynem csecsemőkoruk óta ismerik egymást, és jóban-rosszban kitartottak egymás mellett. Azonban egy telefonlopás miatt a bíróság elítélte őket, és Márk szerint barátja azt hiszi, hogy egy kihallgatás alkalmával ellene vallott…

Közmédia: nyilvánosak a vezetői juttatások

Pert nyert az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató ellen az RTL Híradó. Azt szerettük volna megtudni, hogy mennyi a közmédia vezetőinek fizetése, illetve mennyi közpénzt költenek egyéb juttatásokra, autóhasználatra. A másodfokú bíróság is kimondta, hogy nyilvánosságra kell hozni ezeket az adatokat, és ezekért az MTVA nem kérhet költségtérítést.

Meddig tart még a válóper?


szerző:
2017.11.20. 18:00
Meddig tart még a válóper?

A 18 éves Gergőt olyannyira megviseli a szülei 2 éve húzódó válópere, hogy sajnos a tanulásra sem tud úgy koncentrálni, ahogy szeretne. A bíróságon neki kellett döntenie, hogy kinél szeretne maradni, de nem tudott választani szülei között, és a mai napig bízik benne, hogy újra visszaszáll a béke a családi házra…

Laurence Fishburne benyújtotta a válókeresetet

A CSI: A helyszínelők sztárja és párja már tavaly különköltöztek, azonban csak idén ősszel hozták nyilvánosságra, hogy házasságuk zátonyra futott. Laurence pedig a minap a válókeresetet is benyújtotta.

Többszázezres, vagy akár milliós tételben kellene megsemmisíteni bírósági ítéleteket a bírósági vezetők és Handó Tünde mulasztása miatt. Ezt mondta Ravasz László címzetes táblabíró  A teljes riportot megnézheti itt.

Lázadás vagy jogos tiltakozás?

Noha a bírák tárgyalótermen kívüli megnyilvánulásait erősen korlátozhatja az Országos Bírósági Hivatal, az utóbbi időben több ügy is napvilágra került: egy bíró azzal perli a Hivatal elnökét, hogy bizonyíthatóan a legjobb pályázatot adta be két bírói állásra is a Fővárosi Itélőtáblán, ám a pályázatot eredménytelennek nyilvánították, majd két, nem Budapesten dolgozó bírát mégis átvezényeltek az Itélőtáblára.

Szilágyi István körmeszakadtáig védi fiát

Szilágyi István körmeszakadtáig védi fiát a bíróságon és ettől semmi sem tántoríthatja el. A színész megváltoztatta korábbi vallomását, melyben azt állította, fia verte meg őt nyáron. Most úgy fogalmazott, egy vita után véletlenül esett rá egy farakásra, onnan származnak súlyos sérülési. Még a bírónő is figyelmeztette a hamis tanúzás következményeire, de Szilágyi hajthatatlan volt.

Oszter Sándor nem veszi komolyan a pert

Oszter Sándor több alkalommal késett el tárgyalásairól, vagy éppen szundikált el a teremben - ezért már figyelmeztetést is kapott a bírótól. Befolyással való üzérkedés ellene a vád, a pereskedés pedig még sokáig eltarthat - talán pont ezért kérte a Jászai-Mari díjas színész, hogy távol maradhasson a továbbiakban.

Barátok közt: Ez történt a 35. héten

Ágnes és Attila egyre közelebb kerülnek Lizához, de az események megdöbbentő fordulatot vesznek. Júlia meghívja magukhoz vacsorára Emíliáékat, de Attila nagyon furcsán viselkedik. Aliz és Krisztián annyira összevesznek, hogy Aliz hirtelen felindulásból meglepő döntések sorát hozzá meg. Tóbiás elszólja magát Sári előtt, ami hatással lesz a Kristóffal való kapcsolatára is. Bandi ügyében döntést hoz a bíróság. Vajon hogyan reagálnak majd az ítéletre? Nóra és Ábel újratárgyalják a kapcsolatukat. Péter döntést hoz Hannával és Natasával kapcsolatban.

A bíróság meghozta Bandi ügyében az ítéletet!

Végre lezárult a per, és kiderült, hogy Berényi Bandi milyen büntetésben részesül.

Következő rész (2017. augusztus 28.)

Vajon Liza tényleg a Vízüzemnél van fogva tartva? Vajon kibékül Aliz és Krisztián? Krisztián tényleg felveszi Pirost Aliz helyére? Vajon működik Nóra stratégiája Bandi perében?

Nóra döntött: Vili bácsi is ott lesz a bíróságon!

Hamarosan kezdetét veszi Bandi bírósági pere, ami minden szempontból nagy vihart kavar a Mátyás király téren.

Plakátfestők: „Csak véleményt nyilvánítottak”

Mégsem bűncselekmény a plakátfestés a főügyészség szerint – ez derül ki a levélből, amit azok a szegedi aktivisták kaptak, akiket januárban első fogon rongálásért ítélt el a szegedi bíróság. 2015-ben festették le a kormány bevándorlásról szóló nemzeti konzultációs plakátjait. A másodfokon eljáró főügyészség szerint a plakátfestés véleménynyilvánítás, így az nem bűncselekmény.

Lagzi Lajcsi ügye: régóta készülhettek a csalásra

Már az építkezések idején dupla közművezetékeket alakítottak ki, hogy lopni lehessen az energiát - ez derül ki a vádirat újabb részleteiből Galambos Lajos ügyében. Erről először a HírTV számolt be. Egyes épületeknél már 24 éve kialakították a kerülővezetékeket, hogy a mérőórák kihagyásával használhassák a villanyt, a vízt és a gázt. Az ügyészség szerint legalább 80 millió forint a kár. A zenész ügyvédje Híradónknak azt mondta, hogy minden vádpontot tételesen tudnak cáfolni.

Fókusz 2017-06-13


szerző:
2017.06.13. 18:55
Váratlan fordulat a lúggal támadó orvos ügyében

Egy névtelen levélíró azt állítja, fel akarták bérelni arra, hogy öntse le maró lúggal Renner Erikát, és szerinte az asszony mostani barátja volt a megbízó. A nőt négy és fél éve támadta meg egy maszkos férfi. Az első és másodfokú bíróság a korábbi szeretőjét - egy orvost - találta bűnösnek, végső ítélet kedden várható. Híradónknak exkluzív interjút adott a névtelen levélben megvádolt férfi. Azt mondja, képtelenség, amit a levélíró állít.

 

Bíróság elé állt Lagzi Lajcsi

Elkezdődött, de pár perc után el is napolták Lagzi Lajcsi tárgyalását. Őt és társait, köztük a feleségét, azzal vádolja az ügyészség, hogy több mint 50 millió forint értékben lopták az áramot, a vizet és a gázt a zenész birtokán, és a cége által épített lakóparkban. Az ügyben 11 vádlott van, köztük Galambos Lajos felesége, aki betegségre hivatkozva nem jelent meg a bíróságon.

Szabadnapos rendőrre támadtak a villamoson

Egy szabadnapos rendőrre is rátámadt az a két fiatal, akik ellen a napokban emelt vádat az ügyészség. A vádlottak még tavaly decemberben kezdtek verekedni a 17-es villamos utasaival és a villamosvezetővel. A villamosvezető le akarta szállítani őket a szerelvényről, ekkor kezdtek el üvöltözni, majd megütötték őt és az egyik utast is, aki rendőr volt. Egy nap alatt elfogták őket, hamarosan mindketten bíróság elé állhatnak.

Nem emlékszik az ütközésre

Ezt állítja az az asszony, akit azzal vádolnak, hogy súlyos balesetet okozott Monorierdőnél több, mint két éve. Hat tűzoltó sérült meg és két tűzoltóautó tört össze, miután a nő szabálytalanul előzött a vád szerint. Az egyik tűzoltó autó lezuhant a 4-es út felüljárójáról és egy ház kertjébe esett.

Zokogtak és remegtek a bíróságon

Zokogtak, remegtek a bíróságon a zagyvarékasi gyilkosság vádlottjai. A két tinédzser 9 illetve 14 év börtönt kapott. A bíróság szerint az akkor alig 14 éves lány és 16 éves barátja több, mint 90 késszúrással ölték meg a lány édesanyját. A tavaly januári gyilkosság után, mintha semmi sem történt volna, másnap iskolába mentek. Az ítélet még nem jogerős.

Tovább segítene az embereken

Továbbra is segíteni szeretne az embereken, ezért felmentését kérte a kuruzslás vádja alól a magát rákkutatónak beállító állatorvos. Az utolsó szó jogán beszélt ma a bíróság előtt. A férfit azzal vádolják, hogy a hozzá forduló daganatos betegeket megtévesztette azzal, hogy doktori címét humán orvosi végzettségért kapta és C-vitamin terápiát írt elő nekik, holott ilyet csak orvos rendelhet el.

Kuruzslással vádolják


szerző:
2017.02.15. 18:05
Kuruzslással vádolják

Kuruzslás miatt áll a bíróság előtt egy ismert, magát rákkutatóként beállító állatorvos. A vád szerint a férfi a hozzá forduló daganatos betegeket megtévesztette azzal, hogy doktori címét humán orvosi végzettségért kapta. Volt, akinek nagy dózisú C-vitamin kúrát írt elő, pedig a Híradó által megkérdezett onkológus főorvos szerint nem csak hogy bizonyíték nincs a C-vitamin eredményességére, nagy mennyiségben akár gátolhatja a kemoterápia hatását.

Elnevette magát a bíróságon

Nevetve ismerte be a bíróságon, hogy fújkált a busz porral oltójával. Egy kerekesszékes férfit vádol az ügyészség azzal, hogy még 2015 őszén támadt a készülékkel egy buszvezetőre Pécsen. A jelenetet egy utas mobiltelefonnal fel is vette. A sofőrje a tárgyaláson azt mondta, indulás előtt le akarta szállítani a dühöngő kerekesszékes utast, de nem sikerült. A támadó, ha elítélik, akár 5 év börtönt is kaphat.

A bíróság elítélte Gesztesit!

A színművész novemberben okozott autóbalesetet. A büntetés súlyossága annak is köszönhető, hogy ittasan ült a volán mögé.

Kuncze Gábor:

Egy internetes oldal lerántotta a leplet arról, miért szexszelnek a párok kevesebbet az ünnepek alatt. Magyar György szerint az év elején ugyanebből az okból kifolyólag magasabb a válások száma is, erről pedig Kuncze Gábornak is eszébe jutott egy történet a '70-es évekből.

Az Éjjel-Nappal Budapest egyik szereplőjét feljelentették?

Három éve történt az a tragédia, amely rendesen felborította ÉNB Szandika életét. Az állítólagos birkatermészetű amerikai bulldogja csúnyán megharapott egy kisebb kutyát és annak gazdáját. A sértett feljelentést tett, és kártérítést követelt a fiatal lánytól. Hogy pontosan mi történt akkor este, és mi az igazság, itt megnézhetitek!

Bíróság előtt a volt rendőrfőnök

Felfüggesztett börtönt kért az ügyész Gergényi Péterre, Budapest egykori rendőrfőkapitányára. A Fővárosi Ítélőtáblán másodfokon kezdődött a rendőri vezetők pere. A vád ellenük elöljárói intézkedés elmulasztása a 2006-os zavargások idején. A vádlottak között van az egykori országos főkapitány és a REBISZ parancsnoka is. Az ügyészség szerint esetükben meg kellene ismételni a bírósági eljárást.

Zsófi drasztikus bejelentést tesz

Egyre durvább és kegyetlenebb eszközökhöz folyamodik Zsófi és Tóbiás, csakhogy egyikük megszerezze Bence felügyeleti jogát. Egy váratlan pillanatban a fiatal anyuka döbbenetes dologra szánja el magát. 

Rogán nem ment el a bíróságra

Egy órával a tárgyalás előtt jelentette be, hogy nem megy el a maga által kezdeményezett per tárgyalására Rogán Antal. A kabinetirodát vezető miniszter azért perelte be az Együtt alelnökét, mert Juhász Péter korábban azt állította: Rogán Antal bűnözőkkel üzletelt belvárosi polgármesterként. A miniszter most azt mondta: Juhász Péter és az elítélt bűnöző, Portik Tamás lejárató akciójához nem akar asszisztálni. Az Együtt alelnöke szerint Rogán Antal fél, ezért nem jelent meg a bíróságon.

Ádám rettentő kínos helyzetbe került – VIDEÓ!

Javában folyik Bence baba elhelyezési pere, melybe sajnos nemcsak Kristóf, hanem már Ádám is belekeveredett. Úgy tűnik, hiába akart segíteni a jószívű srác, csak rontott Zsófi és kisbabája helyzetén. 

Másfél éve nem adott interjút – Most kivételt tett!

Négy évvel ezelőtt, ezen a napon tört meg a csend, és Stohl András élettársa interjút adott a Fókusznak. Talán olyan még sosem volt, hogy a színész kedvesével és közös gyermekükkel szerepeljen együtt a tévében. A pár sokat mesélt arról a stresszről, ami a pereskedés előtt volt, és arról az időszakról, mikor a színész börtönbe vonult. Megrázó interjú következik.

Hat vádlottat felmentettek

Tizenháromból hat vádlottat felmentett első fokon a bíróság a reptéri vesztegetési ügyben. A vádlottak az ügyészség szerint még 2008-2009-ben olyan ügyvédi irodákkal kötöttek szerződést, melyek a megbízásért cserébe hajlandóak voltak a díjból 5-10 százalékot visszaosztani. A bíróság most azért mentette fel a vádlottak egy részét, mert a titkosszolgálati eszközökkel gyűjtött bizonyítékokat nem fogadta el a bíróság.

Nem tud a gyerekei szemébe nézni a rabló

Nem tud a gyerekei szemébe nézni, nagyon megbánta, amit tett, ezt mondta az utolsó szó jogán az a nő, aki kirabolta azt a dohányboltot, ahol dolgozott tavaly februárban, Egerben. A kétgyerekes háziasszonyt kedden három év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték első fokon. Az asszony sírt a tárgyaláson. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy két gyereket nevel egyedül.

Egyre súlyosabb vádak!


szerző:
2016.10.13. 17:25
Egyre súlyosabb vádak!

Megszólalt a férfi, aki azzal vádolja Oszter Sándort, hogy éveken át pénzt csalt ki tőle a társával együtt. 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való