KERESÉS search-close

büntetés

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "büntetés"

79 millió forint büntetés a politikusoknak

2010 óta összesen 79 millió forintra büntetett politikusokat az Országgyűlésben Kövér László házelnök, ezt a Népszava számolta ki. Bírság szinte kizárólag ellenzéki politikusoknak járt. A legtöbb büntetést, összesen csaknem hatmillió forintot a jobbikos Jakab Péternek kellett fizetni, akit legutóbb majdnem 4,5 millió forintra büntettek. Jakab Péter az RTL Híradónak azt mondta, fellebbez, és akár nemzetközi fórumokig viszi az ügyét. A KDNP szerint a Jobbik elnöke pontosan tudhatta, mire számíthat az akciója miatt.

4,4 milliós, rekordösszegű büntetés Jakab Péternek

Egy zsák krumpliért csaknem 4 és fél millió forint. Így árazta be a Jobbik elnökének parlamenti akcióját Kövér László. A házelnök azután szabta ki a rekordösszegű büntetést, hogy Jakab Péter a Borsod megyei időközi választásra utalva egy zsák krumplit akart Orbán Viktor asztalára tenni. Az ellenzéki politikus szerint Kövér László a büntetéssel minden rendszerkritikusnak azt üzeni, hogy fogja be a száját. A Fidesz úgy látja: Jakab Péter megérdemelte a büntetést.

M. RICHÁRD: „Rosszul döntöttem, rosszul választottam meg a sebességet”

Elismerte, hogy hibázott és enyhébb büntetést kért ma az utolsó tárgyalásán az a férfi, aki 2017 májusában luxuskocsijával Budapesten, a Dózsa György úton karambolozott. A balesetben ketten haltak meg. A vád szerint mindkét sofőr hibázott. Az egyik nem adta meg az elsőbbséget, a másik pedig 140-nel ment 50 helyett. Rá letöltendő börtönt kér az ügyészség.

Mától szigorodtak a maszkviselés szabályai, a többség betartja az előírásokat

Mától szigorodtak a maszkviselés szabályai. Most már az ügyfélszolgálatokon is kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése. A tömegközlekedési eszközöket maszk nélkül használó utasokat akár 15 ezer forintra is bírságolhatják. A boltokban az üzlet tulajdonosát büntethetik meg, ha maszk nélküli vevőt találnak az ellenőrök. Az Országos Tisztifőorvos szerint már nem elegendő az arcot sállal vagy kendővel takarni, mindenképpen maszkot kell hordani.

Mától akár 8 ezer forintra is büntethetik, aki nem hord maszkot a tömegközlekedési eszközökön

Mától büntethetik azokat, aki nem hordanak maszkot a tömegközlekedési eszközökön, Budapesten. Kollégánk több járatra is felszállt és úgy látta szinte mindenkin van arcmaszk. A híradónk által megkérdezett víruskutató azt mondja a jelenlegi helyzetben a pénzbüntetés is indokolt, ha valaki nem hord maszkot.

A buszsofőrt is megbüntethetik, ha maszk nélküli utast enged fel a járatra

Akár 100 ezer forintos bírságot is kaphat az a volánbusz sofőr, aki maszk nélküli utast enged fel a járatra - tudta meg az ATV.

SEGÍTSÉGET KÉR: Azt hitte, hogy ki tudja fizetni a büntetés összegét, sajnos nem így lett!

Szegény ember nem hibázhat, nem szeghet szabályt, mert akkor aztán akár végzetes bajba is sodorja magát! Így érzi most magát Dávid is, akit az X-Faktorban ismerhettünk meg, ő az, akinek Gáspár Laci új szemüveget ajánlott fel. Nem elég, hogy Dávid hibázott, a koronavírus miatt munkája sem volt, de még édesanyját is elvesztette. A teljes riport visszanézhető: ITT!

Súlyosabb büntetést kapnak a tavalyi Sziget Fesztiválon lebukott holland drogárusok?

Súlyosabb büntetést kér az ügyészség a tavalyi Sziget Fesztiválon lebukott holland drogárusok perében. Első fokon 5 évet kapott a két fiatal, amiért 100 millió forint értékű kábítószert találtak náluk. Az ügyészség aránytalanul kevésnek tartja a büntetést és azzal sem értenek egyet, hogy megszüntették a fiatalok letartóztatását. Az egyik vádlott ügyvédje szerint viszont méltányos az elsőfokú ítélet.

Rácsok mögött marad a gólyatáborban erőszakoló fotós

Rácsok mögött marad a gólyatáborban erőszakoló fotós, hiába töltötte le büntetése kétharmadát. A férfi 2014-ben erőszakolt meg egy 19 éves lányt az ELTE gólyatáborában, minderről fotókat is készített. Kilenc évre ítélték. A büntetésvégrehajtás bírája - jó magaviseletére hivatkozva - kezdeményezte a férfi feltételes szabadlábra helyezését, de az ügyészség fellebbezett, amit a bíróság elfogadott.

Orbán Viktor: Ötször akkora büntetést kapott volna Kaleta Gábor, ha a kormányon múlik

Ötször akkora büntetést kapott volna Kaleta Gábor, ha a kormányon múlik - ezt mondta Orbán Viktor az állami rádiónak. A miniszterelnök a gyermekek védelmével kapcsolatos jogszabályok szigorítását ígérte. A Híradónknak nyilatkozó szakember szerint számos nemzetközi példa lehet követendő Magyarország számára a pedofil bűnözőkkel kapcsolatban. Például el lehetne tiltani őket az olyan munkaköröktől, ahol gyerekekkel kerülhetnek közvetlen kapcsolatba.

Hatályban marad a lúgos orvos elleni ítélet

Hatályban marad a lúgos orvos elleni ítélet, az egykori kórházigazgatónak le kell töltenie jogerős büntetését. A férfi 2018-ban 11 évet kapott, mert öt évvel korábban lúggal csonkította meg korábbi partnerét. A Kúria friss döntésével a büntetőügy végleg lezárult. Az áldozat azt mondta Híradónknak, hogy megkönnyebbült és a három éve indult polgári perben tovább küzd a kártérítésért.

Büntetést kapott a Honvéd és a Mezőkövesd, amiért a kupadöntőn a játékosok kimentek a szurkolók közé

1-1 milliós büntetést kapott a labdarúgó szövetségtől a Honvéd és a Mezőkövesd, amiért a kupadöntőn a játékosok kimentek a szurkolók közé. Az ott készült képeken az látszik, a nézők nem tartották be a koronavírus miatt érvényben lévő távolságtartási szabályokat. A szövetségnél azt mondják, ha emiatt a rendőrség szerint hibáztak, akkor tudomásul veszik a döntést. A rendőrség annyit közölt: a kormányrendelet egyértelműen fogalmaz a szabályokról.

Szemétszedést szervezett, 200 ezres bírságot kapott

Szemétszedést szervezett a Föld napjára, kétszázezer forintra büntették a rendőrök. Egy nyírlugosi asszony a Facebookon hívta meg ismerőseit, hogy szerdán szedjenek a faluban közösen szemetet. A rendőrség szerint ez szervezett csoportosulásnak számít, amit a kijárási korlátozás alatt nem szabad tartani. Az asszony jogi lépéseket fontolgat, azt mondja nem hibázott.

Siófokon kötelező a maszk

50 ezer forintos büntetést is kaphat Siófokon, aki maszk nélkül megy vásárolni. A polgármester kötelezővé tette a maszkviselést az üzletekben és a nagyobb forgalmú, zárt helyeken. A város 10 ezer darab maszkot vásárolt, ebből adnak azoknak, akiknek nincs sajátjuk. Maszkviselésre bíztat mindenkit Szlávik János, a Szent László Kórház főorvosa is. A hatóságok azonban nem teszik kötelezővé a maszkviselést.

A történet folytatódik: Kiderül Rózsa legféltettebb titka?

Mit tud meg Imre az elfogott bombagyártó kihallgatása során? Hogyan alakul Anna új élete? Katica úgy érzi, mindenkiben, aki korábban fontos volt neki, csalódnia kellett. Sándor két tűz között találja magát, és drasztikus lépésre készül.

Annának örökre el kell hagynia Rokocát, az álmait és a szerelmét

A báró és Jozefin a legsúlyosabb büntetést mérte ki a lányukra: a bárókisasszonynak azonnali hatállyal távoznia kell a kastélyból.

Anna hiába mentette meg Zalán életét?

Ha nincs a bárókisasszony, akkor a kovács lehet már nem is élne, ugyanakkor Károly ezt nem igazán veszi figyelembe és a szófogadatlan lányára súlyos büntetést szab ki.

A legújabb részeket ITT tudod megnézni!

Majdnem 2 millió forintra büntette Hadházy Ákost Kövér László

A független képviselő hétfőn az ülésteremben két molinót lógatott a házelnöki emelvény mögé, az egyiken a „stop propaganda” a másikon pedig „a miniszterelnöknek a majorságát” felirat volt olvasható. Az ellenzék által csak szájzártörvénynek nevezett új szabályozás ellen tiltakozott, amely drasztikus büntetésekkel fenyegeti a képviselőket. Hadházy szerdán az emberektől kért támogatást a büntetés kifizetéséhez.

67 ezer forintnyi bírság minden eldobott csikkért

Mostantól mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia annak, aki eldob egy cigarettacsikket Brüsszelben, az Európai Unió központjában. Ha tetten éri egy rendőr, átszámítva több mint 67 ezer forintra bírságolja. Minden alkalommal. A műanyagokat tartalmazó csikkek mostanra a legveszélyesebb szennyezőanyagok lettek világszerte.

Jozefin a legnagyobb büntetést méri ki Mariskára

A báróné mérge és kegyetlensége nem ismer határokat...

Ä legújabb részt ITT tudod megnézni!

A Buda-Cash ügy öt vádlottjából háromnak enyhített a büntetésén

A Buda-Cash ügy öt vádlottjából háromnak enyhített a büntetésén a másodfokú bíróság. Volt, akinek három és fél évvel kevesebbet kell ülnie. Vagyonelkobzást sem szabtak ki rájuk másodfokon, de csak azért, hogy legyen miből kárpótolni a befektetőket. Az 5 éve kirobbant ügyben a cég vezetői nagyjából 110 milliárd forintot sikkasztottak el.

A szigorítások után tényleg nyugodtabb hely lesz-e a parlament?

Biztos emlékeznek azokra a parlamenti jelenetekre, amikor az ellenzéki képviselők, erős figyelemfelhívó akciókkal reagáltak egy-egy döntésre. Megszállták az elnöki pulpitust, elözönlötték a parlamenti patkót, sípoltak... Vagy, amikor 2018 végén bementek az MTV székházba. Ettől az évtől, ha ilyesmire vetemednének, az eddigieknél sokkal keményebb büntetésekre számíthatnak. De, vajon tényleg nyugodtabb hely lesz-e a parlament? És miért mondják az ellenzékiek, hogy ezzel komolyan csorbulnak a jogaik?

100 milliós büntetést fizetnek szegregáció miatt

Két héten belül ki kell fizetnie a gyöngyöspatai önkormányzatnak és a tankerületnek azt a közel százmillió forintot, amit a helyi iskola cigány tanulóinak ítélt meg a bíróság szeptemberben szegregáció miatt. A térség országgyűlési képviselője szerint ez az összeg a település két éves bevétele, így nem tudják kifizetni a pénzt, ezért a kormányhoz fordult segítségért.

Jozefin keményen megbünteti Annát

A báróné megtudta, hogy Anna titkon kiszökött a zsandárhadnagyhoz, amiért csúnyán meg is büntette a fiatal lányt.

A sorozat második részét ITT tudod megnézni!

Cinthya Dictator óriásit hibázott! Büntetést kapott!

A fotós elvesztette az időérzékét a piactéren, és későn ért vissza a konyhába…

329 ezer forintos büntetést kapott Hadházy

329 ezer forintos büntetést kapott Hadházy Ákos, amiért feliratokat mutatott fel Orbán Viktor beszéde alatt a parlamentben. Az egyik táblát 9 fideszes képviselő vette el tőle, őket is megbüntették, fejenként 50 ezer forintra. A kormánypártok szerint Hadházy viselkedése súlyosan rombolta az Országgyűlés tekintélyét és méltóságát. Hadházy azonban gyűjtést indított és azt ígéri, hogy ha 329 ezer forintnál több jön össze, azt a korrupció és propaganda elleni harcra fordítja.

Jóval enyhébb büntetést kapott a kakucsi gyilkos

Jelentősen enyhítették a kakucsi gyilkos büntetését. 18 évet kell rács mögött töltenie, és a büntetés kétharmada után szabadulhat. 2016-ban egy vadászkéssel, több mint egy tucat késszúrással ölte meg egykori osztálytársát. Ő volt az, aki elfogása után a letartóztatásakor bemutatott az újságíróknak.

Lajos nem érte be a háremmel,

Bár ezúttal a fiúknak kellett bizonyítani, Lajos szerint Nelly szúrta el a játékot, és miatta kellett négy lánnyal osztoznia egy ágyon.

Sokkoló látvány: a srácok egy ágyban egy idegen nővel!

A lányok nem hittek a szemüknek, amikor egy szexi fehérneműs csaj tűnt fel a párjuk ágyában!

5 évre enyhítették annak az apának a büntetését, aki 60 fokos víz alá tartotta lányát

5 évre enyhítette jogerősen kedden a bíróság annak a kiskunmajsai férfinak a büntetését, aki még 2017 januárjában egy veszekedés után egy percig 60 fokos forróvíz alá tartotta akkor 2 és fél éves lányát. A gyerek keringése ettől összeomlott, újra kellett éleszteni, maradandó sérülései lettek. Az apa első fokon 6 évet kapott. A bíróság arra hivatkozva enyhített, hogy a férfi nem fogta fel teljesen, mit csinál.

130 ezer forintba is kerülhet, ha leül Róma egyik legszebb lépcsőjén

Súlyos pénzbüntetést kaphat ezután az, aki leül a Rómába látogatók egyik ikonikus látványosságára, a turisták által kedvelt megpihenő helyre, a Spanyol lépcsőre.

300 millió forint bírságot kapott a Wizz Air

Első fokon 300 millió forint bírságot szabott ki a Wizz Air légitársaságra a Fővárosi Kormányhivatal. A Miniszterelnökség közleményében azt írta, az elmúlt hónapokban összesen öt esetben találtak komoly szabálytalanságot a késések és az otthagyott utasok miatt. A büntetésről már a légitársaságot is értesítették. Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár a közleményben úgy fogalmazott, minden esetben a legszigorúbban lépnek fel az utasok megtévesztésével szemben.

Tihanyban büntetik az elektromos rollert és a segway-t

Akár 150 ezer forintra is megbüntethetik azt, aki Tihany központjában elektromos rollert vagy segway-t használ. Júliustól kitiltották ezeket az elektromos járműveket a falu legforgalmasabb részeiből és a kikötő környékéről. Azért döntött így az önkormányzat, mert balesetveszélyesnek tartják ezeket az eszközöket.

Büntetni vagy beszélni kell a gyerekkel, ha rosszalkodik?

Hogyan lesz jól nevelt, tisztelettudó, ugyanakkor a saját elképzeléseit, akarát érvényre juttatni képes ember egy gyerekből? Hogyan neveljük jól a gyerekeket, akik mindent ki szeretnek próbálni, és nem értik, miért nem szabad ezt-vagy azt csinálni. A nekünk nyilatkozó anyukák a szeretet erejében és a türelemben hisznek, nem a büntetésben.

Nem adott elsőbbséget a gyalogosnak, 15 ezer forintra büntették

Kiskunhalason ellenőrizték a rendőrök az autósokat, azt figyelték, a sofőrök elengedik-e a zebrán közlekedő gyalogosokat. Az egyik sofőrt a közeli térfigyelő buktatta le, megbüntették. A rendőrök szerint a tavasszal indult zebraellenőrzési akció eredményes.

„Nem szégyellitek magatokat?”

Ricsi pihenőt fújt, hogy beszélgethessen az álruhába bújt főnökkel, azonban a gyártásvezetőnek feltűnt, hogy leállt az egész gyártósor. Miután rájött, hogy mi okozta a leállást, büntetést szabott ki a fiúknak. Nézd meg a teljes adást ide kattintva!

Büntetést kapott az utas, miután balesetet szenvedett a busz

Igazságtalannak tartja a büntetést az utas, aki azután kapott bírságot, hogy a busz, amelyiken utazott, balesetet szenvedett. Tavaly májusban a Szegedről Győrbe tartó menetrendszerinti járat Székesfehérvárnál az árokba borult és 25-en megsérültek. Az egyik utas a múlt héten levelet kapott, hogy 15 ezer forintra büntetik, mert nem volt bekötve. Vele együtt 31-en kaptak bírságot.

Megyeri Csilla így büntet: ˝Másfél hónapja nincs szex˝

Az influencer csak egyetlen módon tudta rávenni párját a fogyókúrára. Vajon hogyan viseli Molnár Zsolti a dolgot?

Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Akár 2 millió forintra is büntethetik Szlovákiában, aki más országok himnuszát énekli

Akár 2 millió forintra is büntethetik Szlovákiában, aki más országok himnuszát énekli. A parlamenti vitában a nacionalista Szlovák Nemzeti Párt egyik képviselője a dunaszerdahelyi futballklub meccseivel érvelt: szerinte rossz érzés 9 ezer szurkolótól hallani a magyar himnuszt. A törvényt magyar képviselők is megszavazták, ám szerintük félreértés történt és a törvény nem fog életbe lépni. A magyar kormány és ellenzéki pártok is tiltakoztak.

 

Mától büntetik a kórházakat, ha egy orvos indokolatlanul előrébb sorol a műtéti várólistán

Mától büntetik a kórházakat, ha egy orvos indokolatlanul, például hálapénzért cserébe előrébb sorol egy beteget a műtéti várólistán, vagy ha valaki indokolatlanul hátrébb kerül. Mindezt az egészségbiztosító ellenőrzi majd. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő igazgatója azt mondta, a lényeg, hogy a betegek a lehető legkorábbi időpontot kapják a műtétekre.
Az igazgatóval készült interjút ide kattintva nézheti meg bővebben.

Megbüntették az ellenzéki és független országgyűlési képviselőket

Döntött a Fideszes többség: megbüntették azokat az ellenzéki és független országgyűlési képviselőket, akik még tavaly decemberben változatos módszerekkel igyekeztek megakadályozni a túlmunkát szabályozó törvény elfogadását a Parlamentben. 36 képviselő tiszteletdíját csökkentették, összesen 41 millió forinttal. Van, aki 350 ezer forinttól, a legtöbben viszont másfél millió forint körüli összegtől esnek el. A Párbeszéd és a Jobbik azt kéri Kövér Lászlótól, hogy a pénzt fordítsák jótékony célokra.

Vegyenek kórházi kiságyakat az anyáknak a büntetésből - ezt követeli az MSZP, amelynek öt képviselőjét büntette ma az országgyűlés az úgynevezett rabszolgatörvény elfogadása elleni ellenzéki akció miatt. Ma 8 ellenzéki kapott összesen több, mint 5 milliós bírságot, de 36 képviselő több tízmilliós büntetéséről csak két hét múlva határoz az országgyűlés. A Fidesz szerint nem maradhat büntetlenül az ellenzék egyik, szerintük törvénytelen akciója sem.

Sokan nem tartják be a „jobbra tarts! szabályt”

Súlyos büntetésre számíthatnak Belgiumban azok az autósok, akik nem csak előzésre használják az autópályák középső és belső sávját. Átszámítva 37 ezer forintot fizethetnek, de később ideiglenesen a jogosítványukat is elvehetik. A belga parlament azzal indokolta a szigorítást, hogy ez balesetveszélyes. Az általunk megkérdezett szakértő szerint Magyarországon is rengetegen felejtik el a "jobbra tarts!" szabályt.

Felvételek alapján büntetik az autósokat, ha nem engedik át a gyalogost

Térfigyelő kamerák segítségével büntetik mostantól azokat az autósokat, akik nem adnak elsőbbséget a gyalogosoknak Kecskeméten. A súlyos szabálytalanságokat elkövető sofőröknek akár a jogosítványát is bevonhatják egy időre. Megnőtt a zebrán történt balesetek száma, ezért van szükség a szigorúbb fellépésre.

Bírság az ellenzéki képviselőknek decemberi parlamenti akcióik miatt

Elkezdte megbírságolni az Országgyűlés az ellenzéki képviselőket decemberi parlamenti akcióik miatt. Elsőként egy Párbeszédes politikus kapott félmillió forintos büntetést. Lesz azonban olyan képviselő, akitől a kormánypártok tervei szerint kétmillió forintnyi fizetést vonnak el. Az ellenzékiek azt mondják: nem hagyják magukat megtörni.

38 ellenzéki politikust büntetne meg Kövér László, az ellenzék tüntetést szervez

Tüntetést szerveznek ellenzéki országgyűlési képviselők február 10-ére a Várba. Ez a válaszuk arra, hogy hétfőn kiderült, Kövér László összesen 38 ellenzéki politikust büntetne meg a december 12-ei, botrányos parlamenti ülés miatt. A házelnök fizikai erőszak, illetve az Országgyűlés tekintélyét sértő magatartás miatt az érintettek többségének egy havi tiszteletdíját vonná el. Az ellenzék szerint önkényesen járt el a házelnök, és nem fogadják el a büntetést.

Súlyos büntetést kaphatnak a budapesti kollégium gyújtogatói

Hiába fiatalok, akár 10 vagy 15 évre is börtönbe mehetnek, ha bűnösnek találják őket - mondta az RTL Híradónak nyilatkozó jogász. A rendőrség pénteken jelentette be, hogy három fiatalt gyanúsítanak, akik heccből gyújtogattak a református egyetem kollégiumánál a múlt héten. A tűzben egy négygyermekes apa halt meg, aki egy-egy napra szállt meg a kollégiumban. Egyik ismerőse szívszorító nekrológban búcsúzott tőle.

Népszerű a nyilvános botozás Indonéziában

Több száz fős tömeg előtt botoztak meg két tinédzsert a hatóságok az indonéziai Aceh tartományban, amiért megölelték egymást a nyílt utcán. A saría, azaz az iszlám vallásjog szerint ugyanis ez ugyanolyan bűn, mint a homoszexualitás vagy a házasságtörés, amit elrettentésül szintén nyilvános fenyítéssel torolnak meg.

 

Újabb százmilliós tiltott támogatást talált az Állami Számvevőszék a Jobbiknál

Az ellenzéki párt összesen 273 millió forinttól eshet el: az összeg felét büntetésként kell befizetniük, a másik felével az állami támogatásukat csökkentik. A Jobbik szerint ez veszélybe sodorja az európai parlamenti kampányukat, és azt mondják, az Állami Számvevőszék a kormány megrendeléseit teljesíti. A szervezet szerint az ellenőrzéseket szigorú, nemzetközi szabályok alapján végzik.

Súlyosabb ítélet a mentősofőrnek

Súlyosabb büntetést kapott a 16 éves lányt elgázoló mentős. Jogerősen három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték és három évre bevonták a jogosítványát. A mentőautó sofőrje 2016 novemberében gázolta halálra a bicikliző lányt vonulás közben Békéscsabán. Beteghez sietett, megkülönböztető jelzéssel, egy piros lámpánál haladt át éppen, amikor a zenét hallgató lány elé hajtott.

Havonta meg kell néznie a Bambit

Meghökkentő mellékbüntetést szabott ki egy bíró egy orvvadászra Amerikában.

Börtönbüntetése alatt minden hónapban meg kell néznie a Bambit

Különös mellékbüntetést kapott egy amerikai orvvadász, aki három év alatt több száz szarvast lőtt ki. David Berry Jr, aki egy orvvadász család tagja egy év börtönbüntetést kapott, emellett mellékbüntetésként minden hónapban meg kell néznie a Bambi című animációs filmet.

9 és fél év gázolásért

Még súlyosabb büntetésre ítélte a másodfokú bíróság a salgótarjáni gázolót. Kilenc és fél évet kapott, amiért részegen, jogosítvány nélkül, egy engedély nélkül elvitt autóval halálra gázolt egy ápolónőt tavaly karácsonykor. A gázoló elfutott, de elfogták. Az áldozat közeli ismerőse az RTL híradónak azt mondta, a család azóta sem dolgozta fel a tragédiát.

Videóra vették a gyorshajtó mobilozót a rendőrök

60 helyett 94-gyel ment, majd mikor a rendőrök félreállították, telefonálva szállt ki a kocsijából egy autós. Mindezt a borsodi rendőrök videóra vették, és több másik, fedélzeti kamerás felvétellel együtt most nyilvánosságra hozták. A rendőrök ezzel is a veszélyes helyzetekre és balesetek megelőzésére hívják fel a figyelmet.

Visított az igazoltatott nő

Nagy siker a világhálón egy videó, amin az látszik, hogy egy török nő visítozni kezdett, amikor a közlekedési rendőrök megbüntették. A nő, aki számos közlekedési szabályt megszegett, úgy tűnt idegösszeomlást kapott, de az is lehet, hogy csak így akarta elkerülni a büntetést.
Erős idegzetűek ide kattintva megnézhetik a teljes sikoltozós igazoltatást.

Nem volt bekötve és jogosítványa sem volt

Fejhangon visított... toporzékolt... A rendőrök kérlelték, hogy hagyja abba... De minden mondatukra sikítás volt a válasz. A nő, aki egyébként tanár, vezetés közben telefonált, nem volt bekötve, jogosítványa sem volt, és érvényes forgalmit sem tudott bemutatni. 

Elítélték a nagykapornaki drogtermesztőket

Súlyos büntetés drogtermesztésért. Fejenként négy és fél év fegyházat kapott két zalai férfi akik tavaly nyáron buktak le. Bécsből beszerzett palántákat termesztettek a nagykapornaki szőlőhegyen. Az ültetvény gondozásával egy harmadik férfit bíztak meg, aki ugyan csak néhány hétig dolgozott nekik, de őt is három év börtönre ítélte a bíróság.

Akár 22 évre is ítélhetik a gyerekeket szexuálisan bántalmazó bicskei igazgatót

Semmilyen érzelem nem látszott az arcán- így érkezett az utolsó előtti zárt tárgyalásra a vád szerint a gyerekeket szexuálisan bántalmazó egykori igazgató. Várhatóan november 21-én dönt a bíróság a bicskei gyermekotthon egykori igazgatójának zaklatási ügyében. A fiúk többsége 14 év alatti volt. Ha bebizonyosodik, hogy bűnös, akár 22 év szabadságvesztésre is ítélhetnek.

Emberek, akik önszántukból  választották a börtönt

Az ember kétféleképpen kerülhet huzamosabb ideig börtönbe. A krimiknek és a bűnügyi híreknek köszönhetően az egyik oldalt viszonylag alaposan megismertük, sokan, sokféleképpen meséltek már arról, miért jutottak rács mögé. A másik csoportról viszont szinte semmit sem tudunk. Hogyan lehet valakiből börtönőr és milyen szépséget találnak ők a szakmájukban?

Elhagyatott fekvőhelyek, aluljárókban cirkáló rendőrök

Hétfőtől tilos közterületen élni, hatályba lépett ugyanis a szabálysértési törvény módosítása, amely szerint akár börtönbe is kerülhetnek a hajléktalanok. Az RTL Híradó által megkérdezettek nem szívesen mennek szállóba, egyikük azt mondja azért, mert többször is kirabolták ott. Civil szervezetek a Magyar Alkotmánybírósághoz fordulnak a jogszabály módosítás miatt.

7 év börtönt kapott a családot késelő férfi

7 év börtönre ítélték azt a férfit, aki a vád szerint tavaly júliusban éjjel betört volt élettársa házába és késsel rátámadt a nőre és annak három gyerekére. A vádlott szakításuk után összejött volt élettársa akkor még 15 éves lányával, a kapcsolatot az asszony ellenezte. Ebbe nem akart belenyugodni a férfi, aki a vád szerint dühében a nőt és a gyerekeket is megkéselte.

A legenyhébb büntetést kapta a terrorcselekménnyel vádolt szír férfi

A lehető legenyhébb büntetést, 5 év börtönt kapott jogerősen a Szegedi Ítélőtáblán az a szír férfi, akit az ügyészség terrorcselekménnyel vádolt a 2015-ös röszkei összecsapások kapcsán. Első fokon hét évet kapott. Az ügyészség súlyosabb büntetésért fellebbezett. A szír vádlott csütörtökön újra bocsánatot kért az utolsó szó jogán. 3 éve letartóztatásban van, ezért ügyvédje szerint 4 hónap múlva akár szabadulhat is, ha jól viselkedik.

Nagyobb büntetést szánna lánya gyilkosának

Csalódott az anya, amikor kiderült, 14 évre ítélték lánya gyilkosát. Az akkor 31 éves cukrásznőt 1999-ben megerőszakolta és megfojtotta támadója Kecskeméten. A gyilkost hiába keresték. 17 év után fogták el: egy rablás miatt vettek tőle DNS mintát, ami egyezett a gyilkosság helyszínén talált mintával.

A hatéves gyerek életveszélyesen megsérült, de mára felépült

A legenyhébb büntetést kapta az az asszony, akinek kiesett nevelt kisfia az ötödik emeleti erkélyről tavaly augusztusban Miskolcon. Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a bíróság. A hatéves gyerek életveszélyesen megsérült, de mára felépült. Az asszony két saját gyermeke mellett három másiknak a nevelőszülője volt. Az öt gyerekkel egyedül volt otthon, amikor egy pillanatra felügyelet nélkül hagyta őket.

3 emeletnyit zuhant a kisfiú

Kizuhant egy nyolcéves kisfiú a kaposvári kórház gyermekosztályának egyik ablakából ma délelőtt. Úgy tudjuk, hogy kiszökött a kórteremből és a takarítószertárban bújt el. Innen esett ki az ablakon. A kisfiú nagyon magasról esett, három emeletnyi mélységbe zuhant, de nagy szerencséje volt, és túlélte az esést. Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A rendőrség büntetőeljárást indított. A kisfiú állítólag egyszer már megszökött a kórházból.

„Miért minket szivatnak ezzel?”

Mivel Fecsó és Sánta Laci nem teljesítettek jól a gondolatolvasós játékban, ezért párjaikra egy-egy talicskányi krumpli megpucolása várt...

A MÁV előre kiküldte a büntetést

Már egy hónappal azelőtt kiszabták a büntetést, hogy a szabálytalanságot egyáltalán elkövette volna az utas. Legalábbis ez derül ki abból a fizetési felszólításból, amelyet a MÁV küldött egyik utasának. Eszerint a júliusban postázott bírságot azért kapta, mert egy hónappal később jegy nélkül utazik majd. A MÁV szerint a kiszabott bírság jogos.

Ajjajj! VV Györgyit büntetés fenyegeti?

Miután a lány tegnap szívszorító hírt kapott nővérétől, most személyesen is találkozhatott barátjával. Bár nem volt szabad megérintenie Olit, Györgyi nem tudott ellenállni érzéseinek. Vajon lesz még ennek böjtje?

Büntetés az otthagyott autóknak

30 ezer forintra büntetik, aki a Sziget Fesztivál bejáratához közeli bevásárlóközpont parkolójában hagyja az autóját. A harmadik kerületi önkormányzatnál azt mondták az RTL híradónak, hogy az áruház kérte, hogy intézkedjenek a közterület felügyelők, mert az otthagyott autók miatt a vásárlóknak már nem jutott hely.

Dobálták az autókat az M3-ason

Görögdinnyét és köveket dobáltak az M3-as autópályán száguldó kocsikra egy felüljáróról. A rendőrök péntek hajnalban tetten értek két fiatalt. Próbáltak menekülni, de mindkettejüket elfogták. Kiderült, hogy több kocsi szélvédőjét is betörték, azt azonban nem tudták megmondani, miért.

Golyó és gázkamra a csikkekért?

Golyó általi halált és gázkamrás kivégzést is kilátásba helyezett Hegyfalu katolikus plébánosa annak, aki a Mária-szobor előtti virágtartóban nyomja el a cigarettát. Az erről szóló felhívását a buszmegálló oldalára ragasztotta ki. Ő úgy gondolta, vicces a kivégzési módszerek felsorolása. A polgármester szerint azonban sokan felháborodtak a faluban.

 

Negyedszerre már büntetést kapna, aki az utcán él

Külön nyilvántartást vezetne a rendőrség a hajléktalanokról. Akit 90 napon belül háromszor lefülelnének, hogy az utcán él, negyedszerre már büntetést kapna. Közmunkára ítélnék, vagy börtönbe zárnák. Erről nyújtott be törvénymódosító javaslatot a kormány. A törvényalkotási bizottság fideszes alelnöke szerint ez humánus eljárás. A Jobbik viszont azt mondja, munkahelyek és szállások kellenek.

 

Büntetést kaptak a rendőrök

A balesetet túlélőket megbüntette a rendőrség. Nem volt bekapcsolva a biztonsági övük, ezért 20 ezer forintos szabálysértési bírságot szabott ki a rendőrség azokra a készenléti rendőrökre, akik tavaly októberben túlélői voltak az M5-ös autópályán történt tragikus, buszos balesetnek. A rendőrség szerint két évük van arra, hogy a szabálysértések elkövetése után kiszabják a bírságot.

Megszorítások a Jobbiknál

Megszorításokat vezetnek be a Jobbikban az állami támogatásuk átmeneti megvonása miatt. A párt egészen addig nem kap közpénzt, amíg a levonás nem fedezi az Állami Számvevőszék által a plakátügyben kiszabott büntetést - ezt tegnap közölte az Államkincstár.

Büntetőügy lett a járdafestésből

Bűncselekménnyel gyanúsítják a Magyar Kétfarkú Kutyapárt aktivistáit: a bűnük az volt, hogy lefestettek egy rossz állapotú járdaszakaszt Székesfehérváron. A rendőrség szerint ezzel pedig csaknem 400 ezer forintos kárt okoztak. Nem ez az első eljárás a járdafestési akcióik miatt, de az első, amikor büntetőügy lehet a színezésből. A párt elnöke csalódott: azt mondta ők minimum 15 milliós kárra gondoltak.

Megharapta osztálytársa arcát egy diáklány Pécsett

Az eset még márciusban történt, de csak most hozta nyilvánosságra a sértett családja. Szerintük ugyanis nem kapott elég súlyos büntetést a vétkes, akit nem csaptak ki az iskolából. Az igazgató szerint szabályos fegyelmi eljárást tartottak, aminek a végén nevelési célú döntést hoztak. A sértett családja feljelentést tett az ügyben.

 

Állati maradványokat, háztartási szemetet dobott az erdőbe

Állati maradványokat, háztartási szemetet dobott az erdőbe – mindent rögzített egy közeli tanya biztonsági kamerája Kecskeméten. Az autós valószínűleg nem tudta, hogy minden mozdulatát rögzítik, ezért dönthetett úgy, hogy a szeméttelep helyett az erdő mellé pakolja ki a szemetét. Kecskeméten évente több tízmillió forintot költenek az illegális hulladék eltakarítására, aki lebukik, azt a helyszínen 50 ezer forintra büntetik.

 

Megbüntették Hollandiában gyorshajtásáért, pedig sosem járt ott

A Veszprémi Napló számolt be egy pápakovácsi nő kálváriájáról, akinek a holland hatóságok gyorshajtás miatt 161 eurós büntetést küldtek ki még tavaly szeptemberben. A képen, amit a külföldi hatóság küldött a szabálytalan autóról egy Volvo látszik, az asszonynak viszont Renault-ja van.

Hogyan reagáljunk, ha a gyermekünk hibázott?

Az embereknél és főleg a gyerekeknél a bűntudatkeltés gerjeszti a hibázás lehetőségét. Hogyan reagáljuon a szülő, ha a gyermeke hibázott? Erről beszélgettünk a színészekkel!

A Viszkis elmeséli történetét


szerző:
2018.06.06. 08:13
A Viszkis elmeséli történetét

Ambrus Attila a Reggeliben mesélt a börtönben töltött évekről és a szabadulását követő integrációról!

Bírság befizetésének nincs nyoma

Feketemunkást foglalkoztatott családi cégében Szatmáry Kristóf fideszes politikus, meg is bírságolták ezért, a cég mérlegében mégsincs semmi nyoma, hogy azt befizették volna. Pedig Szatmáry korábban Híradónknak is azt mondta: rendezték a bírságot.

Át akarták élni, amit a Kontrollban láttak

Át akarták élni a valóságban is, amit a Kontroll című filmben láttak - ezt mondták a Híradónak azok a fiatalok, akik lemásztak a kettes metró alagútjába karácsonykor. Arról is beszéltek, hogy szerintük csak diákcsínyt követtek el, senkinek nem akartak rosszat.

ERŐSZAKOS RABLÁS:

Egy idős asszonyt az utcán támadott meg egy nő Budapesten, még áprilisban. A támadó és áldozata szerdán a bíróságon nézett egymás szemébe. A korábban drogfüggő nő furcsa mód azzal védekezett, hogy aznap reggel 120 szem nyugtatót vett be – ezután támadta meg a nőt, de már megbánta.

ITTAS VEZETÉS: „Sokat ivott? Egy vödörrel!”

Egy vödörnyi bort megivott, mielőtt motorra ült - ezt mondta a bíróságon az a sofőr, akinek ittas vezetését pénteken tárgyalták. Szinte egymás kezébe adták a kilincset az ittas vezetéssel vádolt sofőrök a Ceglédi Törvényszéken. Öt bíró 20 ilyen ügyet tárgyalt napközben. A cél az volt, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy tavasszal a szokásosnál sokkal több ittas vezetőt fognak el a rendőrök.

Felfüggesztett börtönt kaptak

Felfüggesztett börtönre ítélték a fiatalokat, akik cementes zsákot dobtak egy kamion fülkéjére Pest megyében két évvel ezelőtt. A teherautó szélvédőjét beszakította a több, mint 20 kilós zsák és csak a szerencsén múlt, hogy senki sem sérült meg.

 

Súlyos büntetést remél az elhunyt focista családja

Súlyos büntetést érdemel az a sofőr, aki fia halálát okozta - ezt mondja a fiatal focista édesanyja. A 17 éves Molnár Erik Emánuel hétfőn éjjel halt meg autóbalesetben. A kocsit vezető férfi valószínűleg részegen ütközött korlátnak Veresegyházon. Három ismerősét, köztük az UTE tehetséges fiatal focistáját vitte el egy körre. Az áldoztat anyja az RTL Híradónak azt mondta: szeretne a férfi szemébe nézni.

Emerencia büntetést kapott!

Emerencia nagyon tanácstalan volt, hogy milyen levesbetéteket készítsen, a nagy gondolkodásban pedig elkésett a piactérről. Öt perces büntetést kapott. A hátrány viszont annyira feldühítette, hogy majd felrobbant, miközben veszettül próbálta kitalálni az elemeit.

16 ezres büntetés fagyizásért

16 ezer forintra büntettek egy lányt, mert fagyizott a budapesti 7-es buszon. A szombati esetet a Facebookon posztolta. Azt írta, hogy leszállt volna, amikor az ellenőr szólt neki. Ezt viszont már nem engedte neki.

Három év halálos gázolásért

Három év fogházbüntetésre ítélte és négy évre eltiltotta a vezetéstől kedd délután a bíróság azt a férfit, aki a vád szerint záróvonalnál szabálytalanul előzött és három ember halálát okozta. A szörnyű baleset még 2016 januárjában történt.

 

50 ezer forint, mert lelépett a járdáról az úttestre

Egy gimnazistának jó sok pénz 50 ezer forint, amit azért kellene befizetnie, mert lelépett a járdáról az úttestre. Persze lehet hivatkozni arra, hogy a szabály, az szabály, amit be kell tartani. De a megbüntetett diákok nem így látják. Szerintük a rendőrség egész egyszerűen meg akarta félemlíteni őket a februári és márciusi diáktüntetések után. A rendőröket inkább maga a tüntetés, és nem a szabálysértési ügy érdekelte.

Még látható az a videó, ami miatt megbírságolták Orbánt

Ma délután még mindig elérhető volt Orbán Viktor Facebook-oldalán az a videó, amely miatt 345 ezer forintra bírságolta a miniszterelnököt a Nemzeti Választási Bizottság. Szerintük ugyanis törvénysértő volt, hogy a kormányfő egy óvodában kampányolt. Bírságot kapott a józsefvárosi önkormányzati újság is.

 

Néma férfit büntettek meg skandálásért

Súlyos pénzbüntetésre ítéltek egy romániai tüntetőt. A rendőrség szerint egyebek közt jelszavakat skandált egy kormányellenes megmozduláson Bukarestben. Ez még önmagában nem lenne meglepő, csakhogy a férfi néma. A bíróságtól vár jogorvoslatot.

 

A vád szerint tíz évet is kaphat

10 évet is kaphat az otthon, robbanóanyagot keverő férfi. Tavaly nyáron fogták el a rendőrök – az ügyészség most emelt vádat. Nem először indult eljárás ellene. Ő volt az, aki korábban egy Budapesti gyorsétterem plafonjába lőtt és azzal is vádolták, hogy tömeggyilkosságra készült. Most is folyik egy bírósági pere, csalás kísérlete miatt.

Nem akart inni, megkéselte

Nem fogadta el a második doboz sört, ezért szúrhatta hasba barátját az a német férfi, aki ellen most emelt vádat az ügyészség. Az volt a férfi szerencséje, hogy gyorsan mentőt hívtak hozzá az arra járók, így túlélte a sérülést. A támadó nyolc év börtönt is kaphat.

 

Bérgyilkosokat fogadhatott a nő

Sírva érkezett és sírva távozott - hat év fegyházra ítélte a bíróság azt a nőt, aki a vád szerint bérgyilkosokkal ölette meg élettársát még 1997-ben. Egymillió forintot, arany ékszereket és az áldozat autóját ajánlotta annak, aki megöli a férfit.

 

Oszter Sándor hisz az ártatlanságában!

Oszter Sándor nem tudja elképzelni, hogy börtönbüntetést szabna ki rá a bíróság. Befolyással üzérkedéssel vádolják a színészt, pere hónapok óta húzódik, ő viszont nem adja fel a reményt.

Hiába tilos, előznek a kamionok

Tilos, mégis egymást előzik a kamionok az autópályákon napközben. Éppen ezért folyamatos a rendőri ellenőrzés, Csak Hajdú-Bihar megyében több mint 100 kamionost bűntettek meg előzés miatt az év eleje óta. A sofőrök több mint fele külföldi volt. A szabálytalankodók akár 50 ezer forintos bírságot is kaphatnak.

 

Életfogytiglan börtön az idős ember gyilkosának

Túl sok idős embert támadnak meg manapság, ezzel indokolta a bíró, hogy életfogytiglanra súlyosbította annak a dunaföldvári férfinak az ítéletét, aki két éve kegyetlenül, kapával meggyilkolt egy nyugdíjast. 

Börtönbe is kerülhet a drónt irányító személy

Félelmetesen közel repült egy drón egy leszállóban lévő repülőgéphez. Az amerikai légügyi hatóság és az FBI is nyomoz a drón miatt.

Börtönt is kaphat a mélykúti állatkínzó

Vádemelést javasolnak a rendőrök a 63 éves állatkínzóval szemben. Éhező lovakat, bárányokat, elhanyagolt kutyákat találtak az állatvédők tavaly nyáron a Bács Kiskun megyei tanyáján. Amikor ott jártunk a Híradó operatőrére is rátámadt a férfi.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való