KERESÉS search-close

belföld

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "belföld"

Megszokták új otthonukat a vörös panda ikrek

Együtt alszanak és játszanak - megszokta új otthonát a Pécsen élő vörös panda ikerpár. Tara és Jázmin egyéves, több mint egy hónapja Franciaországból érkeztek a magyar állatkertbe. Hamarosan társat is kapnak, a közeljövőben egy hím költözhet be hozzájuk.

A falu, ami teljesen bezárkózott a járvány miatt

Bezárkózott a falu a járvány miatt – nem működik az óvoda és a bölcsőde, zárva tartanak a kocsmák és a vendéglők Szentpéterfán. A polgármester a közösségi oldalon azt írta, kritikus lett a járványhelyzet, miután az elmúlt héten három olyan ember halt meg a községben, akinek pozitív lett a koronavírustesztje. Az osztrák határnál fekvő községben önként döntöttek a lezárások mellett.

Orvostanhallgatókat vonnak be a koronavírus-tesztelésbe

Mostantól orvostanhallgatókat is bevonnak a koronavírus-tesztelésbe - a Mentőszolgálat hivatalos közlése szerint azért, hogy minden járványügyi megrendelést gyorsan teljesíthessenek. A Semmelweis Egyetem 160 diákot rendelt ki a feladatra. Más intézmények önkénteseket toboroznak. A hallgatóknak a belügyminisztérium által biztosított autókkal kell járniuk az országot. 200 új mintavételi egység áll szolgálatba. Egy érintett diák szerint az egész olyan, mint egy katonai behívó.

Két gyalogost is halálra gázoltak szerda este

Ózdon egy 19 éves fiatal ütött el kocsijával egy férfit, aki éppen a zebrán ment át. A sofőr nagyon gyorsan hajtott és nem fékezett a baleset előtt. A Komárom-Esztergom megyei Bábolnánál pedig egy 69 éves, biciklijét az út szélén toló férfit gázoltak halálra a szürkületben.

Nem várt, ellopott egy buszt

Távolsági buszra szállt egy férfi Érden, emiatt nem sokkal később a rendőrök keresték. Nem utasként volt a buszon ugyanis, hanem elkötötte azt 10 nappal ezelőtt. A járművet másnap megtalálták. Egy karcolás sem volt rajta. Az önjelölt éjszakai buszsofőrt pedig szerdán kapták el.

Gyorsan elkapták az ittas gázolót

Részegen gázolt, majd elmenekült. Otthonában fogták el azt a 37 éves férfit a Bács-Kiskun megyei Helvécián, aki a gyanú szerint szombat délután gázolt halálra egy helybéli nőt, akit csak másnap talált meg egy arrajáró. A rendőrök a környékbeliek segítségével azonosították a gázolót, akit őrizetbe vettek. Úgy tudjuk a sofőr azt mondta ismerőseinek, egy őzet gázolt el.

Félmilliós jutalom a rablókért

Félmillió forint jutalmat ad a rendőrség annak, aki segít megtalálni három fegyveres rablót, akik tavaly november végén fosztottak ki egy fővárosi dohányboltot. Úgy tudjuk, hogy 300 ezer forintot vittek el. Gyalog menekültek a helyszínről. A rendőrök eddig nem találták meg őket, ezért most nyilvánosságra hozták a trafik biztonsági kameráinak felvételét.

Brutális baleset: ütközéskor kettészakadt az autó

A helyiek szerint egy hete kapta meg jogosítványát az a huszonéves fiatal, aki kedd délután halálos balesetet okozott a Komárom-Esztergom megyei Tarjánnál. A sofőr - a rendőrség szerint - nagyon gyorsan ment, az útpadkára hajtott, majd keresztbefordult és a szembejövő autónak csapódott. Az ütközés miatt a kocsi kettészakadt. A hátul utazó 32 éves férfi azonnal meghalt, a többiek megsérültek.

Házon kívül 2020-10-27


szerző:
2020.10.27. 23:25
Patkány mászott egy utas nyakába a buszon

Patkány mászott az utas nyakába a BKV egyik buszán - erről az Index.hu írt. Egy olvasójuk kereste meg őket azzal, hogy hétfő reggel munkába menet arra lett figyelmes, hogy valami mászik a nyakában. Utólag vette észre, hogy egy patkány volt. A fővárosi patkányirtást végző cégcsoport vezetője szerint ősszel mindig megnő a patkányészlelések száma, de ebben az esetben szerinte  arról van szó, hogy valaki elhagyhatta a házikedvencét. 

A horgászat volt a mindene az elhunyt 18 éves fiúnak

A horgászat volt a mindene, ezt mondták a hétvégén elhunyt 18 éves fiúnak az ismerősei. A fiatal édesapjával és a család egyik barátjával horgászott Zalaszentmihályon, egy faházban aludtak, ahol valószínűleg szén-monoxid-mérgezést kaphattak. Az egész horgásztársadalmat megrázta a tragédia.

Légszennyezés: a maszk segíthet

Putnokon és Sajószentpéteren veszélyes, Miskolcon és Kazincbarcikán pedig egészségtelen levegőminőséget mértek vasárnap. A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint ennek leginkább a fűtési szezon az oka. Ezért azt javasolják, a gyerekek, az idősek és a légzőszervi betegek ne nagyon menjenek utcára ezekben a napokban. Az általunk megkérdezett víruskutató szerint ilyenkor mindenkinek javasolt a maszkhasználat szabadtéren is.

Videón az újabb szabálytalankodó sofőr, aki forgalommal szemben hajtottak le az Árpád-hídról!

Forgalommal szemben hajtott le az Árpád-hídról egy autós Budapesten. Az M6-oson pedig percekig vezetett ugyancsak forgalommal szemben egy kocsi sofőrje. Egyikük sem állt meg, hiába dudáltak nekik. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakember szerint ilyenkor a pánik és a félelem hajtja őket; pedig csak óvatosan félre kellene húzódniuk.

Két év után tért haza családjához Jack

Hazatért a családjához Nyíregyházára Jack, az elefántpapa. Az állat két évig volt a bázeli állatkertben, hogy teljesítse tenyészbikai feladatát. Az ereje teljében lévő hímért csak úgy kapkodnak az állatkertek, a svájci kalandból mégsem született kiselefánt. Az igazit ugyanis a nyíregyházi nőstényben, Kwanzában találta meg. Vele már két elefántbébit is felnevelt.A gondozók remélik, tavasszal újabb kiselefánt érkezik majd.

Az utolsó óraátállítás?

Vasárnap hajnalban visszatért az ország a téli időszámításra. Bár ilyenkor egy órával tovább alhatunk, az őszi óraátállítás - akárcsak a tavaszi - megviseli a szervezetet. Az általunk kérdezett orvos azt tanácsolja, próbáljunk meg néhány napig este tovább fenntmaradni, így hamarabb hozzászokhatunk az új időszámításhoz. Az Európai Unió jövőre eltörli az óraátállítást, és a tagállamokra bízza, melyik időszámítást választják.

A medve elment Miskolcról, helyette megérkeztek a rókák

Miskolcon az elmúlt napokban több rókát is lefotóztak. Az állatok már nappal sem bújnak el, még a sűrűn lakott lakótelepeken sem. Az RTL Híradónak nyilatkozó biológus szerint a város fekvése kedvez a vadállatoknak, de nem csak a Bükk közelsége miatt.

Véletlenül tolatott a tóba autójával egy horgász

Figyelmetlen volt a horgász: egyes helyett hátramenetbe kapcsolta autóját, ezért belehajtott a tóba. A Devecser melletti horgásztónál történt a szokatlan baleset szombat délután. Az autót végül a tűzoltók húzták ki a vízből. A sofőr sérülés nélkül megúszta a kalandot és egyébként azért indította be a kocsit, mert az útban volt és félre akart vele állni.

Két kisfiúval tévedt el az anya a Pilisben

Eltévedt egy anya és 8 éves fia, valamint annak barátja tegnap este a Pilisben. Nem találtak haza miközben rájuk sötétedett. Terepjárókkal valamint kvadokkal indultak keresésükre a Pest megyei speciális mentők és önkéntes tűzoltók. Másfél óra után találták meg őket, egyiküknek sem lett baja. Két napja pedig Veszprém megyében került bajba két turista.

Sokan maszk nélkül szurkoltak a szombati Ferencváros-Újpest meccsen

Hiába kötelező a maszkviselés már a focimeccseken is, sok szurkoló hosszabb-rövidebb időre nem hordott maszkot a tegnap esti Ferencváros-Újpest mérkőzésen. Például a kormányzati tájékoztatási központ szóvivője, aki utólag elismerte, hogy ez hiba volt. Az Újpest biztonsági igazgatója szerint lehetetlen folyamatosan betartani az új szabályt. A Fidesz szerint viszont biztatóak az első tapasztalatok.

Az osztálytársai hiányoznak a legjobban Krisztiánnak

Játszani, focizni, az osztálytársaival lenni – ezt szeretné az a 10 éves mártélyi kisfiú, aki betegsége miatt azután lett magántanuló, hogy a helyi iskolát bezárták. Édesanyja azt mondja, nem tudja az új intézménybe járatni a fiát, mert a betegsége miatt a közelében kell lennie. A tankerület szerint lenne segítség a fiúnak a másik iskolában.

HAZATÉRT: Jack, az elefántpapa visszatért családjához Nyíregyházára

Kamion az állatkertben. Nem akármilyen szállítmánnyal gurult be a Nyíregyházi Állatparkba. A konténer egyik nyílásán egy ormány nyúl ki a répáért. Egy elefántot hoztak. Etetés után után kezdik meg a bika lepakolását, ami korántsem egyszerű feladat. A több mint öt tonna mozgatásához egy daru kellett. Órákig tartott a művelet, több tucat gondozó állt készenlétben. Végül mindenki megkönnyebbült, amikor sértetlenül a karámba iszkolt a hím. Jack két év után térhetett haza.

Vidrát vettek videóra Eger belvárosában

Vidrát vettek videóra a napokban Eger belvárosában. A fokozottan védett állat az Eger-patakban úszott, valószínűleg élelmet keresett. A vidrát 2020-ban az év állatának választotta a Vadonleső Program. A Bükki Nemzeti Park szakértője szerint elképzelhető, hogy a videóra vett példány már városlakó lett.

Zsibogó: újra kötelező a maszk

Újra kötelező a maszkviselés Debrecen legnagyobb szabadtéri használtcikk- piacán. Hétvégente tízezernél is többen vásárolnak az úgynevezett Zsibogón. Az üzemeltetők szerint ekkora tömegben akár fertőzési gócpont is kialakulhat, ezt akarják elkerülni.

Szüleik nem törődtek velük, a nagyszülők vették magukhoz öt unokájukat

Öt unokájukat vették magukhoz a nagyszülők a Tolna megyei Bátán. A gyámügy örökbe akarta adni őket, miután a szüleik nem törődtek velük. A legkisebb gyerek másfél, a legnagyobb 11 éves. Az nagyszülők azt mondják, kevés pénzből élnek, de nem volt kérdés, hogy hozzájuk kerüljenek az unokák. A nagyapa bővíteni kezdte a kis házat, hogy jobban elférjenek, de nem tudják, miből fejezik be. Ha segítene szeretne a családnak, ide utalhat: Szava Dezső, 71800295-10207071-00000000

Nem tudni, miben pusztult el a két cirkuszi elefánt

Máig nem tudják, miben pusztult el a Szadai Szafaripark két elefántja. A Magyar Nemzeti Cirkuszhoz tartozó parkban még augusztus végén pusztult el a két állat, erről azonban csak pár napja adott hírt a német Bild. A lapnak egy állatvédő azt állította, szállítás közben fulladtak meg az elefántok. Az állatok tulajdonosa az RTL Híradónak tagadta ezt.

Büntetőfékezett, majd kiszállt vitatkozni

Büntetőfékezett a sofőr. Megállt, kiszállt az autójából és vitatkozni kezdett. Ezért ütközött össze mögötte két kocsi. Ezt állítja legalábbis az egyik hátulról érkező sofőr. Az esetről felvétel készült és felkerült a Budapesti autósok oldalára. A Híradónk által megkérdezett jogász szerint a fékező autós több szabályt is megszegett. A rendőrök szabálysértési eljárást indítottak az ügyben.

Videón a rendőrautó balesete

Biciklis futár kamerája rögzítette, ahogy összeütközik egy járőrautó egy másik kocsival Budapest belvárosában. A felvételen látszik, hogy a kanyarodni készülő rendőrautónak zöldet mutat a lámpa, amikor elindul, de a feltorlódó kocsisor miatt beragad az autók közé. Mikor tovább menne, akkor történik az ütközés.

Két motoros halt meg a részeg sofőr miatt

Részegen okozott balesetet, letartóztathatják azt férfit, aki miatt meghalt egy motoros házaspár tegnap a Bács-Kiskun megyei Dusnok közelében. A részeg autós áttért a szemközti sávba, a motorosoknak pedig esélyük sem volt elkerülni az ütközést. A motorosok - társaik szerint - gyakorlottak voltak. Az RTL híradónak nyilatkozó ügyvéd szerint a balesetet okozó autós akár 8 év börtönt is kaphat.

ÜTKÖZÉS: A futár sisakkamerája rögzítette a balesetet

Az ütközés pillanata. A rendőrautó balra nagyívben fordulna, a Toyota egyenesen érkezik jobbról. A balesetet egy kerékpáros futár fejkamerája rögzítette tegnap, nem sokkal dél után. A Ferenciek terénél történt az ütközés, a Szabad sajtó úton. Látszik, hogy a rendőrautó nem tud kifordulni az utcából, mert több autó is elállja az utat. Mire a rendőr és a biciklis futár is el tudott indulni, a jobbról érkező piros autónak már zöldet mutatott a lámpa. Az ütközést rögzítő futár élete néhány centin múlott.

Utánfutón utazott a kecske


szerző:
2020.10.23. 20:00
Utánfutón utazott a kecske

Utánfutón vittek egy kecskét Tatabánya és Környe között. Az utazó állatot nemrég egy nézőnk vette videóra, útközben. Ezen jól látszik, hogy a kecske nincs ketrecbe zárva, csak áll a fedél nélküli utánfutón, aminek mindössze három oldalán volt korlát. A plató hátulján ugyanis még rács sem volt. Bár a felvételen nem látszik egyértelműen, úgy tudjuk, hogy a kirándulás miatt egy pórázzal odakötötték az egyik korláthoz a jószágot.

TRAGIKUS BALESET: A kalandpark vezetője értetlenül áll a történtek előtt

Értetlenül áll a tragikus baleset előtt annak a kalandparknak a vezetője, ahol tegnap délután szörnyethalt egy 15 éves gimnazista, amikor kidőlt két fa és leszakadt a kötélpálya. Szőnye Péter azt mondta, megrendítette őt és kollégáit a tragédia. Részvétüket fejezik ki a fiú családjának. Legutóbb júliusban ellenőrizték a kalandparkot a hatóságok. Akkor mindent rendben találtak.

Csődbe mehet Karácsond

Csődbe mehet a Heves megyei Karácsond. A település önkormányzatának egy jogerős bírósági döntés értelmében több mint 140 millió forintot és a kamatokat kell kifizetnie a helyi lakosok víziközmű-társulatának. A bíróság szerint a lakók pénzét, amit eredetileg szennyvízhálózatra gyűjtöttek, az önkormányzat a falu úthálózatának felújítására költötte. Ezt a jogszabályok szerint nem tehették volna meg.

Hosszú sorok a Nemzeti Múzeum előtt

Hosszú sorok álltak ma a Nemzeti Múzeum előtt, ahol az állandó kiállításokat ingyen nézhették meg a látogatók. A nagyszabású ünnepi rendezvényeket a legtöbb helyen lefújták, de néhány városban, például Győrben megtartották a hagyományos koszorúzást és megemlékezést.

’56-os megemlékezések a koronavírus árnyékában

Felülírta a megszokott október 23-ai külsőségeket a koronavírus-járvány. Az állami és önkormányzati ünnepségek legtöbbjét lemondták, a pártok is online közvetítették a megemlékezéseiket. Orbán Viktor a forradalom után halálra ítélt Wittner Máriával együtt koszorúzott a Corvin közben. Az ellenzéki pártok közös videóval üzenték azt, hogy október 23. a magyarok szabadságvágyának, kitartásának a jelképe, amikor a felkelők egyértelművé tették, hogy Magyarországnak a nyugati típusú demokráciák között a helye.

Teltház a szállodákban a hosszú hétvégén

A vírus elleni óvintézkedések ellenére a Magyar Szállodák és Éttermek szövetsége szerint a vidéki szállodákban nagyjából 80 és 100 százalék közötti foglaltság van. A kormány jövő nyárig meghosszabbítja a SZÉP-kártya bővített keretét, hogy segítse a belföldi turizmust - ezt Gulyás Gergely miniszter jelentette be.

Az egyetemi autonómiáért tüntettek az SZFE diákjai

Az egyetemi autonómiáért és mindenki szabadságáért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai. Október 23-ához kapcsolódóan a Műegyetem előtt gyülekeztek, onnan vonultak az Uránia filmszínház elé. 9 egyetem diákjai és nagy szakszervezetek is csatlakoztak hozzájuk. A helyszínen van tudósítónk Kovács Kinga.

Meccseken és gyülekezéseken is kötelező a maszk

Focimeccseken és gyülekezéseken mától kötelező minden résztvevőnek és nézőnek maszkot viselnie. Egy friss kormányrendelet szerint mostantól minden sporteseményen és gyülekezésen is kötelező az arc és az orr eltakarása. Aki megszegi a szabályt, azt kivezetik a stadionból. Hogy mindezt hogyan tartják be például a szombati teltházasra tervezett Ferencváros-Újpest focimeccsen, egyelőre nem tudni. Az MLSZ szerint a szervezők dolga lesz intézkedni. A Ferencváros a szabályok betartására kéri a szurkolókat.

Vadkan szaladt elé az M7-esen, perel a sofőr

Beperli a közútkezelőt és az illetékes vadásztársaságot is az az autós, akinek tavaly télen a kocsija elé szaladt egy vadkan az M7-es autópályán. A budapesti férfi mostanra unta meg, hogy a két szervezet leveleiben csak arról ír, hogy ők miért nem felelősek. Az autóban keletkezett egymilliós kárt pedig senki sem akarja kifizetni. A férfi ügyvédje szerint a sztrádákon elütött vadak ügyében a bíróságok rendszeresen az autós javára döntenek. 

Legutóbb nyár közepén ellenőrizték a kalandparkot

Legutóbb nyár közepén ellenőrizték azt a Vas megyei kalandparkot, ahol csütörtök délután tragikus baleset történt. A hatóságok akkor mindent rendben találtak – ezt mondta a Híradónak a kalandpark ügyvezetője. Egy 15 éves keszthelyi gimnazista csütörtökön délután szörnyethalt, amikor kidőlt két fa, és leszakadt a kötélpálya, amin barátaival játszott. A fiú osztálykiránduláson vett részt, társaival pszichológus foglalkozik.

Átadták a hármas metró felújított szakaszát

Átadták a forgalomnak a hármas metró felújított déli szakaszát. A metró 4,5 kilométeres, öt állomást magába foglaló részét másfél év alatt 58 milliárd forintból újították fel. A metró mától két hétig teljes vonalon jár, hogy aztán novemberben nekilássanak a középső, belvárosi szakasz rekonstrukciójának. A BKV és az alagutat felújító cég között közben elszámolási vita alakult ki. A főpolgármester szerint ez nem veszélyezteti a 2022-es átadást.

Tizennégy évesen szerzett felsőfokú angol nyelvvizsgát

14 évesen szerzett felsőfokú angol nyelvvizsgát egy mosonmagyaróvári fiú, pedig soha nem járt nyelvtanárhoz. Harmadikos korábban kezdett el angol játékokkal játszani, ötödikben már olvasta is az utasításokat, majd online angolul beszélgetett a játékostársaival.

Befogták a temetőben virágokat falatozó őzeket

Nem eszik le a virágokat a sírokról többé az őzek a hódmezővásárhelyi temetőben. Vadászok befogták, és egy városhoz közeli, nyugodt, fás területre vitték őket, hogy ott kezdhessenek új életet. A temetőbe járó hozzátartozók megnyugodhatnak, halottak napja után is megtalálják szeretteik sírján a korábban kivitt virágokat.

Véletlenül lőtte fejbe vadásztársát

Véletlenül fejbe lőtte vadásztársát – vádat emelt az ügyészég egy rendőr főtiszt ellen. A baleset tavaly februárban a Somogy megyei Szóládnál történt. A vád szerint a férfi a kocsiban ült és a fegyverét igazgatta, amikor eldördült a végzetes lövés. Az áldozat - egy hivatásos vadász - a kocsi mellett volt, azonnal meghalt.

FLÁVIÓ: Videojátékokból tanult meg felsőfokon angolul

Prikler Flávió 3. osztályos kora óta játszik videojátékokkal, így a mosonmagyaróvári fiú mára kiválóan beszél angolul, pedig az általános iskolában csak németül tanult. Édesapja biztatta 14 éves fiát, hogy próbálja megcsinálni az angol nyelvvizsgára. 

Mire elszállították volna az állatvédők a csontsovány állatokat, addigra azok eltűntek

Csontsovány lovakat és kutyákat találtak állatvédők egy Kiskunfélegyháza közeli tanyán, október elején. Múlt hét pénteken szállították volna el a lovakat ideiglenesen, de azok addigra eltűntek. Az állatvédők szerint kezelésre szorulnak, veszélyt jelenthetnek társaikra. Egykori gazdájuk azt állította stábunknak, a lovakat már azelőtt elajándékozta, hogy a hatósági állatorvostól a lefoglaló határozatát megkapta volna.

A buszsávokat szabálytalanul használó sofőröket büntettek a rendőrök

Buszsávokon parkoló, pakoló vagy azokat szabálytalanul használó sofőröket büntettek a fővárosi rendőrök. A héten akciót indítottak, mert - szerintük - egyre többen vétenek a szabályok ellen. Civilnek látszó kamerás autókkal járták a várost, de sok helyen a motoros rendőrök kapták el a renitenseket. Minderről videót is készítettek.

Házon kívül 2020-10-20


szerző:
2020.10.20. 23:10

A miskolci medve nyomában


szerző:
2020.10.19. 19:07
A miskolci medve nyomában

Medve tartja félelemben az egyik miskolci városrész lakóit. Az állatot már többször is látták, legutóbb az egyik forgalmas főúton készítettek róla videót, majd egy térfigyelő kamera is felvette, ahogy az egyik kies mellékutcában sétálgat.

Fertőtlenítő nagytakarítás az őszi szünetben

Fertőtlenítő nagytakarítást kért az Emberi Erőforrások minisztere minden iskolától. A nagytakarítást az őszi szünetben kell majd elvégezniük az intézményeknek. Ahol pedig visszatérő probléma a fertőzés, ott a honvédséget is bevonják a munkába, minderről a Népszava számolt be elsőként. A Pedagógusok Szakszervezete szerint a takarítás mindenképpen jó ötlet, akkor, ha azt a megbízott takarítók végzik. Anélkül, hogy bevonnák a tanárokat is a munkába. 

Több halálos baleset történt a hétvégén

Sötétben, kivilágítatlan útszakaszon, sárga mellény nélkül gyalogolt az út szélén egy férfi, akit tegnap este ütött el egy autós a Pest megyei Tökölön. Máshol a zebrán gázoltak el egy nőt, aki a kerékpárját tolta a gyalogátkelőn. Sok baleset volt az utakon. A hétvégén hatan haltak meg közlekedési balesetben, csak az elmúlt 24 órában négyen.

Takarítót gázolt halálra a vonat

Szemétszedés közben gázolt el a vonat egy 66 éves nagymamát délelőtt Szárligetnél. Az asszony takarítóként dolgozott az állomáson. Úgy tudjuk az átjáróban épp a szétszóródott szemetet szedte össze, amikor a Hegyeshalom felé tartó gyorsvonat érkezett. Az áldozat nem a MÁV, hanem egy külsős cég alkalmazottja volt. Ott azt írták, hogy az elhunytat saját halottjuknak tekintik.

Jótékonysági koncertet adtak az Evangéliumi Testvérközösség oktatási intézményeinek növendékei

Jótékonysági koncertet adtak szerdán a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium diákjai és tanárai. Az Evangéliumi Testvérközösség oktatási intézményeinek növendékei azokra a nehéz sorsú gyerekekkel foglalkozó iskolákra és szervezetekre akarták felhívni a figyelmet, amelyektől az eddig kapott állami támogatásuk jelentős részét elvette a kormány. Iványi Gábor azt mondta: igyekeznek kitartani addig, amíg nem történik politikai változás.

Áradnak az észak-magyarországi folyók

Hernádszentandrás megközelíthetetlen, több településen ki kellett költöztetni a lakókat házukból - áradnak az észak-magyarországi folyók. Az Ipoly csütörtökön kilenc ipolytarnóci ház udvarára tört be, az ott élőket a helyi általános iskolában szállásolták el. A Sajó öt ház portáját öntötte el csütörtök este Sajószentpéteren, három embert a tűzoltók mentettek ki otthonukból.  

ÁRADÁS: Megemelkedett a Sajó, a Hernád, a Bódva és az Ipoly vízszintje

A kiskapuig ér a víz az egyik sajószentpéteri háznak az udvarán. A kerítésbe egy hal is beleakadt. A Sajó öt lakóházat vett körbe csütörtök éjszaka.

Megijedt, ezért hagyta ott a baleset helyszínét

Megijedt, ezért hagyta ott a karambol helyszínét - ezt mondta a rendőröknek az a férfi, aki október 10-én, Budapesten a Szentendrei úton okozott balesetet. Az ütközést egy kocsi kamerája rögzítette, ezt a felvételt kapta meg az RTL Híradó. A rendőrök - adásunk után - egy nap alatt megtalálták a cserbenhagyót.

Észre sem vette, hogy elütötte az asszonyt

Súlyosan megsérült az a 81 éves asszony, akit tegnap ütött el egy autó a zombai piacnak is otthont adó parkolóban. A 72 éves sofőr valószínűleg nem vette észre a gyalogost. Miután elütötte, elhajtott a helyszínről, mintha mi sem történt volna.

Két éves gyerek kapott füstmérgezést, amikor kigyulladt a lakásuk

Mentőhelikopter vitt kórházba egy kétéves kisfiút Egyházashollósról, mert füstmérgezést kapott, amikor kigyulladt a lakásuk. A gyerek aludt, amikor felcsaptak a lángok. Az anyja éppen nem volt a lakásban, mert a postást várta az utcán. A család egyelőre nem tudja, hogyan kezdik majd újra az életüket, a tűzben mindenük elégett.

Ismét állt a víz a budafoki aluljáróban

Ismét megállt a víz Budafokon a Növény utcai aluljáróban. Tavaly már forgatott ott Híradónk. Ha eleredt az eső, akkor 20-30 centis víz állt a frissen felújított aluljáróban. Ma reggel ismét nem tudott elfolyni az esővíz, sokan át sem mertek hajtani rajta. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő megkeresésünkre azt írta: áramellátási problémák voltak, nem működött egy szivattyú, emiatt öntötte el a víz újra az aluljárót.

14 centi hó hullott a Kékestetőn

Ilyenkor rekordnak számító, 14 centis hó hullott az éjjel a Kékestetőn, a havazás miatt a Mátrába vezető utak egy részét lezárták. Vasárnap óta két-három hónapnyi csapadék hullott az országban. A mostani szürke, hideg, csapadékos időjárás a szervezetet is megviseli. Az elmúlt években ráadásul hozzászokhattunk a kellemesen meleg, szép őszi időhöz. A meteorológus szerint mégis a mostani tekinthető normális, és átlagos októberi időjárásnak. 

Dulakodhattak a tűz előtt

Tragikus háztűz Hajdúsámsonban! Egy nő meghalt, 79 éves édesanyját az egyik szomszéd és a tűzhöz elsők között érkező járőr mentette ki az égő épületből. Az utcabeliek szerint az 54 éves áldozat pszichés problémákkal küzdött, emiatt korábban kezelték is. Szemtanúk szerint anya és lánya dulakodhattak odabent, ugyanis az idős asszony keze meg volt vágva, és a feje is vérzett. Füstmérgezés miatt kórházban ápolják.

MEGÉRKEZETT: Az idei első hó

Vénasszonyok nyara helyett 14 centi hó hullott a Kékestetőn éjjel. A havazás miatt a Mátrába vezető utak egy részét lezárták.

Házon kívül 2020-10-13


szerző:
2020.10.13. 23:45
Nyolc gyermekes rákos anya családjának gyűjtenek

8 gyerekes rákos anya családjának gyűjtenek Pécsbányatelepen. A családot segítő Elixír Egyesület szerint a legnagyobb segítség az lenne, ha még a nagyobb hideg beállta előtt szigetelést kapna a 3 szobás házuk. A 35 éves családanya bízik a gyógyulásában, férje otthagyta a munkahelyét, hogy segíteni tudjon a mosásban, főzésben, takarításban.

Ha segíteni szeretnének az édesanyának itt megtehetik:

Keszüi Roma és Hátrányos Helyzetűek Egyesülete, 10102440-09975500-01001007, Budapest Bank 

Nézz fel! Átkelés közben, ne mobilozz!

Nézz fel! Átkelés közben, ne mobilozz! Ez a felirat figyelmezteti a gyalogosokat egy soproni zebránál. A rendőrök szerint sok a mobilozó, vagy fülessel zenét hallgató gyalogos, ezért így próbálják felhívni a figyelmet a veszélyre. Vannak más szokatlan megoldások is: például Veszprém megyében táncoló zebra segíti a biztonságos közlekedést.

Több mint ezer pszichológus állt ki eddig a Meseország mindenkié című könyv mellett

Több mint ezer pszichológus állt ki eddig a Meseország mindenkié című könyv mellett. Ennek egy példányát a Mi Hazánk politikusa, Dúró Dóra korábban ledarálta.

Aki januártól CSOK-kal vásárol új építésű ingatlant, visszaigényelheti az adót

Az 5 százalékra csökkentett lakásáfát is visszaigényelheti, aki CSOK-kal vásárol új építésű ingatlant januártól - jelentette be a családokért felelős miniszter. Novák Katalin ugyanakkor azt mondta, maga az adókedvezmény legfeljebb 150 négyzetméteres lakásra vagy 300 négyzetméteres házra jár majd. Kiderült, hogy a kormány lakásfelújtásokat is támogatni készül a válság miatt.

Videón a cserbenhagyás! A szabálytalan sofőr miatt két autó ütközött össze, a vétkes sofőr elmenekült

Súlyos szabálytalanságot rögzített egy autós fedélzeti kamerája szombaton, Budapesten. Egy kisteherautó vezetője tolatni kezdett a Szentendrei úton, majd szabálytalanul sávot váltott. Emiatt ütközött össze két kocsi. Többen könnyebben megsérültek. A balesetet okozó sofőr azonban tovább hajtott. Az elmúlt hetekben több olyan gázolás volt, ami után elmenekült a vétkes autós. A pszichológus szerint sokuk pánikba esik, de van, aki tudatosan hajt tovább.

Gázmérgezés: „Tudtuk, hogy futnunk kell!”

Annyira töményen érezték a klórszagot, hogy tudták, futniuk kell- ezt mondta az RTL Híradónak az egyik munkás, aki ott volt kora reggel a dunaföldvári bioetanol-üzemben, ahol ipari baleset történt. Egy tartályba - valószínűleg tévedésből - rossz vegyszert töltöttek, ezért klórgáz keletkezett. A dolgozók köhögve, fuldokolva menekültek, összesen 28-an kerültek kórházba.

Egy év után visszaállítják a kedvezményes, 5 százalékos lakásáfát

Egy év után visszaállítják a kedvezményes, 5%-os lakásáfát - ezt a miniszterelnök jelentette be a Hír Tv-ben. Januártól, két évig újra az ötödére csökkentett adóval értékesíthetik az újépítésű ingatlanokat. Azt mondják, a kormány a családoknak akar segíteni. Az Építési Vállalkozók Szakszövetsége szerint az új lakások egy része lehet olcsóbb.

HALÁLOS BALESETEK: Egy nap alatt hatan haltak meg az utakon

Egy összetört autó darabjait szedik össze Üllőnél. Teherautóval ütközött kocsi. Az eleje szinte teljesen eltűnt. Ott tört össze a legjobban, ahol a sofőr ült. Ebben a kocsiban egy ember halt meg. Halálos baleset történt az M2-esen, Kosdnál is. A rendőrség szerint a kék autó sofőrje valamiért lement a padkára, emiatt elveszítette uralmát a kocsija felett. Átment a szemből, szabályosan érkező autó sávjába, összeütközött vele, ezután csapódott az útmenti területre. Az autót vezető 20 éves nő meghalt.

Öt család került az utcára Nyíregyházán

17 embert, köztük gyerekeket lakoltattak ki önkormányzati bérlakásokból Nyíregyházán. Az öt család fejenként több mint egymillió forint lakbérrel tartozott. A lépést az önkormányzat a közvagyonnal való felelős gazdálkodással indokolta. Az ellenzék azt mondja, ez embertelen, mert szerintük egy felelős önkormányzat tél előtt nem tehet hajléktalanná családokat.

Összeütközött két tehervonat

Két tehervonat ütközött össze éjszaka a fővárosban. Az egyik a Ferencvárosi pályaudvar előtt állt, amikor a mögötte érkező másik nekiment. A balesetben senki sem sérült meg, de négy vagon kisiklott. A vasúttársaság tájékoztatása szerint a helyreállítás akár holnapig is eltarthat. Több vonat addig nem a Keleti pályaudvarról, hanem Kelenföldről indul a Dunántúlra. Az eddigi vizsgálatok szerint a biztosítóberendezés működött a baleset helyszínén.

230 munkás fertőződött meg

Több mint kétszáz munkavállalónak pozitív a koronavírus-tesztje a MOL tiszaújvárosi építkezésén. Az üzem területén konténervárosban külföldről érkezett vendégmunkások laknak, közöttük vannak a fertőzöttek. A hivatalos tájékoztató szerint mindannyian tünetmentesek, karanténban vannak, megkezdődtek a kontaktkutatások, és a fertőtlenítés.

A látogatók dönthetik el a kis alpaka nevét

Hatnapos a Veszprémi állatkert legújabb jövevénye. Az alpaka csapat ugyanis múlt hét szerdán egy újabb taggal a bővült. A kis foltos bundás nőstény már magabiztosan jár-kel társai között a kifutóban. A látogatók pedig szinte elolvadnak tőle. Neve egyelőre nincs, erre a közösségi oldalon szavazhatnak az állatbarátok.

Karanténban az encsi rendőrök

Szinte a teljes vizsgálati osztály karanténban van az encsi rendőrkapitányságon. Több rendőr koronavírus-tesztje pozitív, erről a Zsaruellátó Egyesület posztolt a Facebookon. Az egyesület szerint nem kapnak extra védőfelszerelést azok a rendőrök, akik közvetlen kapcsolatban vannak az állampolgárokkal. Az ORFK azt írta, a rendőröknek van megfelelő védőfelszerelésük.

Méteres lángokkal égett a Fröccsterasz kukatárolója

Kigyulladt a Fröccsterasz nevű szórakozóhely tegnap éjjel Budapesten. Egy 30 négyzetméteres kukatároló kapott lángra. Az éjszakai takarító látta meg a füstöt és - miután a tűzoltókat hívta - az oltásnak is nekiállt. Úgy tudjuk, hogy kisebb égési sérüléseket szenvedett, de nem került kórházba.

A 105-ös busz tetején állva utazott egy férfi

Életveszélyes mutatvány a 105-ös járaton. Feljutott a busz tetejére és ott utazott szombat este egy kapucnis fiatal Budapesten. Amikor a busz a vár alatti alagúthoz ért, fel is állt. Minderről a Blikk egyik újságírója videót készített. A buszos szakszervezet szerint tragédia is történhetett volna, ha a fiatal ráesik például egy autóra. A rendőrség nyomozást indított.

Részegen okozott balesetet, majd elhajtott

Részegen, szabálytalanul hajtott ki egy család kocsija elé autójával egy férfi tegnap este Pátyon. A balesetben a család két kislánya és a részeg sofőr női utasa sérült meg, mindannyian kórházba kerültek. A balesetet okozó férfi nem segített, elhajtott a helyszínről, majd egy közeli dohányboltban vodkát és sört vett. A rendőrök a trafik mellett fogták el.

HAJÓS ANDRÁS: „Mesélek nektek, hogy megnyugodjatok és ne féljetek”

Vasárnap este zenés demonstrációt tartottak a Szabadság téren a Színház-és Filmművészeti Egyetem autonómiájáért. Azután, hogy az egyetem új rektorhelyettese és kancellárja 8 pontos ajánlatot tett. Ebben többek között a fizetésemelésért és a további tárgyalásokért cserébe azt kérték, szerdán éjfélkor érjen véget a blokád. Szarka Gábor, az újonnan kinevezett kancellár az RTL Híradónak arról beszélt, bízik benne, hogy a tiltakozók élnek a lehetőséggel.

Jól jártak az állatkerti állatok az állatok világnapján

Jól jártak az állatok világnapján az állatkerti állatok. Több helyen voltak rendhagyó programok, amelyekkel azt tanították, ne csak szeressék, tiszteljék is az állatokat. A debreceni állatkertben egy teljes hétig ünnepelték a világnapot. Miskolcon pedig a ház körüli jószágokkal ismerkedhettek meg a látogatók.

Marad a lámpa a Kákics és Sellye közötti vasúti átjáróban

Nem lesz sorompó, marad a lámpa a Kákics és Sellye közötti vasúti átjáróban Baranya megyében. A hét közepén ott ismét súlyos baleset történt. A MÁV azt közölte, az átjáró megfelel az előírásoknak. A hasonló helyeket, ahol már több baleset volt, folyamatosan figyelik. A legtöbb vasúti átjáróban történt balesetért az autósok felelősek.

A levegőből is vadásznak a szabálytalan autósokra

Drónt is bevetett a Somogy megyei rendőrség, hogy kiszűrje az agresszív, másokat veszélyeztető sofőröket. Hasonló akció volt nemrég Vas megyében is. Ott helikopterről ellenőrizték a szabálytalan kamionosokat.

10 éve történt a vörösiszap-katasztrófa

Harangozással és koszorúzással emlékeztek a vörösiszap katasztrófára, amelyben tízen meghaltak, és több mint kétszázan megsérültek. Éppen vasárnap 10 éve, hogy több mint egymillió köbméter maró vörösiszap öntötte el a környező településeket. A felelős MAL Zrt. cég több korábbi vezetőjét elítélték, de még mindig vannak olyan sérültek, akik nem kaptak kárpótlást. Egy friss kutatás szerint ráadásul megugrott a környéken a krónikus betegek száma.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való