KERESÉS search-close

belföld

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "belföld"

Közlekedési káosz, mióta az árvíz több hidat tönkretett a 68-as főúton

Sárban ragadt kamionokat kellett kimenteni Segesdnél, erről felvételt is készített egyik nézőnk. A helyiek azt mondják, amióta július végén az árvíz több hidat tönkre tett a 68-as főúton, közlekedési káosz alakult ki, naponta többször kell menteni a földutakon bolyongó, és elakadó járműveket. A forgalmat ugyanis elterelték, de a sofőrök többsége nem tudja, merre menjen.

Villám csapott a házukba, gyerekeit és feleségét mentette az apa

Gyerekeit és feleségét mentette az apa, miközben próbálta oltani a tüzet. Menekülnie kellett egy törökbálinti családnak, miután villám csapott a házukba a keddi viharban. Nem sérültek meg. A felső szint, ahol a nagyszülők éltek, teljesen kiégett, lakhatatlan. Az önkormányzat ideiglenes otthont ajánlott fel a kisgyerekes családnak, ismerőseik pedig gyűjtést indítottak.

Stábunk előtt került elő az elszökött strucc

Két nap után, az RTL kamerája előtt került haza az egyik szökött strucc. Egy másik madárral együtt tűntek el egy esztergomi udvarból kedd este. A hobbiból tartott állatok két birkától ijedtek meg. A szökevény tojóra és kakasra a közelben dolgozó munkások találtak rá, de csak a nőstény állatot sikerült hazáig terelniük. A hímmel még az állatvédők is óvatosabbak: ez volt ugyanis az, amely tavaly télen órákra túszul ejtette a gazdáját. 

Biciklisáv a Nagykörúton: maradjon vagy ne?

Augusztus közepétől mondhatnak véleményt az emberek a nagykörúti biciklisávokról a BKK honlapján. Azt ígérik, iskolakezdés előtt döntenek az ideiglenes kerékpárút sorsáról, amelyet 3 hónapja festettek fel a belvárosban. A Kerékpárosklub megtartaná a sávokat, miután hatszorosára nőtt a biciklisforgalom a nagykörúton. Az autóklub szerint viszont közlekedési káosz fenyeget.

Videón a szabálytalankodó biciklisek

Egy hét alatt 25 szabálytalan kerékpárost vettek videóra Kaposváron. Volt, aki a járdán, más a kijelölt gyalogátkelőhelyen biciklizett - szabálytalanul. A Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint az a probléma, hogy bárki kerékpározhat közúton anélkül, hogy ismernie kellene a szabályokat. A statisztikai adatok szerint Magyarországon egymillió lakosra csaknem kétszer annyi halálos kerékpáros baleset jut, mint Európában.

Fókusz anno: Kezein és lábain is 6-6 ujjal született a kétegyházi fiú

Hatoska – sokan csak így becézik Papp Zoltánt, a kétegyházi csodabogarat, akinek nemcsak kezein, hanem lábán is 6-6 ujja van. A 18 éves fiatalember nem az egyetlen a családjában, aki ilyen sok ujjal született. Nagymamája, édesanyja és annak két testvére is plusz 4 ujjal látta meg a napvilágot. 

SZABÁLYTALANOK: csaknem kétszer több a halálos kerékpáros baleset, mint az európai átlag

Kaposváron egy hét alatt 25 szabálytalan kerékpárost szűrtek ki a forgalomból a rendőrök. A KSH adatai alapján idén az első negyedévben 201 közúti baleset történt a kerékpárosok hibájából.

Forrás: a police.hu felvételei

Egy héttel később kezdődött meg idén a szüret

A szokásosnál egy héttel később kezdődött meg idén a szüret. A Balaton-partján termelt Csabagyöngye hagyományosan az első betakarítható fajta, de a többi korai érésű fajta szürete is elkezdődik a napokban. Átlagos mennyiséget és átlagon felüli minőséget várnak a termelők, akiknek értékesítését szinte kivétel nélkül megtépázták a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések.

Áramkimaradások okoznak gondot a Csepel-sziget több településén

Tönkrement gázkazán és késedelmesen beérkező adóbevallások. Egyebek között ilyen problémákat okoznak azok a pillanatnyi áramkimaradások, amelyeket az elmúlt hónapokban tapasztaltak a Csepel-sziget több településén. A lakók hiába kértek segítséget az áramszolgáltatótól, az ügyfélszolgálati bejelentésen nem jutottak túl. Halásztelek, Szigetszentmiklós, Szigethalom és Tököl polgármesterei ezért közösen kérték az ELMŰ vezetését a hiba kivizsgálására. Az áramszolgáltató szerint az áramkimaradásokat a belógó faágak okozhatják.

Hegesztés közben gyulladt ki az épülő templom teteje

Hegesztés közben gyulladt ki egy épülő templom teteje kedden, Budapesten. A munkások még időben le tudtak menekülni a magasból, így senki nem sérült meg. A tűzoltóknak azonban sokáig tartott, míg megfékezték a lángokat. A tető végül nem omlott be, de a 700 millióból épülő pesterzsébeti templom - a tűz miatt - csak hónapokkal később készülhet el. Több tízmilliós lehet a kár, ezt a biztosító fizeti.

LÁTVÁNYOS: sikerült megmenteniük a tűzoltóknak a Makovecz-templom lángoló tetőszerkezetét

Kigyulladt az építés alatt álló pesterzsébeti Összetartozás-templom tetőszerkezete kedden napközben. A budapesti tűzoltók öt vízsugárral fékezték meg a tüzet, kiérkezésükkor a tetőszerkezet már százötven négyzetméteren égett. Személyi sérülés nem történt.

Gyertyát gyújtottak a lezuhant siklóernyős emlékére

Rokonai, barátai, sporttársai emlékeztek a július elején Vértesszőlősnél lezuhant siklóernyősre Óbudán.

Borkai Zsolt a világtól elvonultan él Győr mellett egy telken

Súlyos árat fizetett, de túl van rajta - ezt mondta Borkai Zsolt, Győr szexbotrányba keveredett volt polgármestere a Blikknek.

Átlag felett drágultak az élelmiszerek

Váratlanul megugrott az infláció. A kolbászért 16%-kal, a cukorért 14-gyel, a gyümölcsökért pedig már 45%-kal többet kell fizetni, mint egy éve - a KSH friss jelentése szerint. Az üdülések és az üzemanyagok egyik hónapról a másikra drágultak 7-8%-kal. A Portfolio.hu úgy számol, a koronavírus okozta károk egy részét áthárítják a cégek a vásárlókra.

Az Index és a 444.hu egyesülésére tett javaslatot cikkében

Az Index és a 444.hu egyesülésére tett javaslatot cikkében Szily László, a 444 egyik újságírója. Azt a portál alapító-főszerkesztője, Uj Péter is megerősítette Híradónknak, hogy nyitottak lennének valamilyen együttműködésre az Index felmondott újságíróival. A távozó szerkesztőség tagjai az ötlettel kapcsolatban nem nyilatkoztak.

Villámárvíz zúdult le délután több helyen az országban

Villámárvíz zúdult le délután több helyen az országban. Komáromban az autók ablakáig ért a víz a sok eső után. Az RTL meteorológusa szerint a következő napokban is előfordulhatnak intenzív zivatarok, de marad a 30 fok körüli hőmérséklet. A fülledt, párás idő még a kánikulánál is veszélyesebb lehet az általunk kérdezett családorvos szerint főleg az idősekre és az egészen kicsikre.

20 éves vízimentő mentett életet

20 éves vízimentő mentett életet a soproni Tómalom fürdőben vasárnap. Két ittas férfi próbált a napozószigetre úszni, egyikük azonban elmerült. Wágner Kata azonnal vízbe ugrott, a strandolók is segítettek a keresésben. A fiatal vízimentő végül az úszómester segítségével kihúzta a férfit és megkezdte az újraélesztését. A 60 év körüli fürdőző jelenleg is az intenzív osztályon fekszik, úgy tudjuk az állapota válságos.

Négy nap alatt háromszor kapott lángra a bári Fehér-kastély

Négy nap alatt háromszor kapott lángra a bári Fehér-kastély, egy holttestet is találtak. Szombaton kisebb tűz volt, hétfőre virradóra viszont az egész épület kigyulladt, akkor találták meg egy férfi holttestét. Ma hajnalban egyszerre több helyiségben csaptak fel a lángok. A kastély életveszélyessé vált, a sorozatos tüzek okát még vizsgálják.

Részegen, fékezés nélkül hajtott neki a busz oldalának egy autós

Részegen, fékezés nélkül hajtott neki a busz oldalának egy autós Dabason. A munkásjáraton csak a sofőr volt - éppen a közelben dolgozókért indult, amikor a kocsi sofőrje kihajtott a főútra, és egyenesen a buszba csapódott. Az autó vezetője megsérült, őt a tűzoltók szabadították ki a roncsból. Kiderült: ivott, mielőtt kocsiba ült.

Már látszanak a koronavírus-járvány második hullámának jelei

Hagyományosan, tantermekben indulhat a tanév szeptember elsején, jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kedvező járványhelyzetre hivatkozva. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértők szerint azonban már látszanak a járvány második hullámának a jelei, és azt mondják, néhány hét múlva ismét korlátozó intézkedésekre lehet szükség, főként a fiatalok által látogatott rendezvényeken, helyeken.

Mentőhelikoptert is riasztottak egy fuldokló újszülötthöz, a három hetes kisfiú félrenyelte az anyatejet

Mentőhelikoptert is riasztottak egy fuldokló újszülötthöz vasárnap délben Dunavecsén. A három hetes kisfiú büfizés után félrenyelte az anyatejet, amitől kishíján megfulladt. Édesanyja lélekjelenléte és a gyorsan kiérkező mentők mentették meg a kisfiú életét. A házi gyermekorvos szerint az ilyen visszanyelések gyakoriak, de ritkán kerülnek a babák ilyen súlyos állapotba.

ÖZVEGY ÉDESAPA: Bármi lesz, én nem fogom elhagyni magam

Összefogás indult az édesanya nélkül maradt budapesti családért. A nőre másfél hete zuhant rá egy férfi, aki kiugrott XI. kerületi panelházukból. Az apa hálás a rengeteg segítségért. Azt mondja: gyerekei miatt nem hagyja el magát.

Összefogás a nagymacsakákért az Oroszlánok Világnapján!

Hiába csúcsragadozók, az oroszlánok védelemre szorulnak. Az orvvadászat és az életterük szűkülése miatt számuk folyamatosan csökken. Egyik alfajuk, az ázsiai oroszlán az elmúlt évtizedben a kihalás szélére került. Az állatkertek ezért fajmentő programokkal igyekeznek megóvni a nagymacskákat az utókornak.

Akkumulátorok robbantak fel egy budapesti raktárban

Az egykori Csepel Művek területén egy raktárban csaptak fel a lángok, amikor akkumulátorok robbantak fel.  Amikor a tűzoltók megkezdték az oltást, észrevették, hogy nagyobb a veszély, mint elsőre látszott: a raktárhoz tartozó pincében ugyanis nagyobb mennyiségű tűzijátékot találtak. Sikerült időben megfékezniük a tüzet, amit egyelőre nem tudni, hogy mi okozott.

Új forgalmi rend, dühös autósok

Sok autós dühöngve fogadta, hogy megváltozott a forgalmi rend a belvárosban. Belső Erzsébetvárosban ugyanis új forgalom csillapított zónát alakítottak ki. Az autókat nem tiltották ki, de több utcában megfordították a forgalom irányát, behajtani tilos táblákat tettek ki és parkolóhelyeket számoltak fel kísérleti jelleggel. Ennek sokan nem örülnek, a kerület polgármesetere szerint viszont csak így lehet élhetőbbé tenni a belvárost.

Akkumulátor raktár gyulladt ki Csepelen

Egy akkumulátorok és pirotechnikai eszközök tárolására használt raktár gyulladt ki Csepelen, a Színesfém utcában hétfőn hajnalban. Az épület földszinti része égett, ahol akkumulátorokat tároltak. A tűzhöz a budapesti tűzoltók több kerületből, nagy erőkkel vonultak. Már a kiérkezésükkor hallani lehetett az épületben folyamatosan felrobbanó akkumulátorok hangját, a gyors és szakszerű tűzoltásnak köszönhetően pedig sikerült megakadályozni, hogy a lángok továbbterjedjenek a pinceszintre, ahol a pirotechnikai eszközöket tárolták - így robbanás nem történt.

FÉKEZÉS NÉLKÜL: Szembe sávban hajtó kocsiba rohant a motoros

Összeroncsolódva fekszik az árokban a motor, ami a személyautóba rohant vasárnap délután. A baleset a Terpes és Bükkszék közti szakaszon történt. Bár mentőhelikoptert is riasztottak a helyszínre, a motoros a helyszínen meghalt.  Úgy tudjuk, a motort vezető 27 éves férfi, eddig tisztázatlan okokból, a szemközti sávba hajtott a kanyarban, majd fékezés nélkül rohant az autóba.

VEREKEDÉS: Szóváltást akart békíteni az edző, rosszul sült el

Véraláfutás a szeme alatt, Marosán György, a szombathelyi NB1-es kézilabdacsapat vezetőedzőjének vasárnap törték el az orrát.  A szombathelyi vásárcsarnokban történt az eset. A vezetőedző ismerősével beállt a sorba lángosért, véletlenül egy másik társaság elé. Ők ezt szóvá tették, amiből vita lett. Marosán György azt mondta, eleinte nem is figyelt a vitatkozókra. Békítő szándékkal lépett oda hozzájuk, de rosszul sült el a dolog: ököllel arcon ütötték. Néhány óra múlva, amikor lecsillapodtak a kedélyek, támadója elnézést kért tőle.

Bár az idei Virágkarnevál elmarad, virágszobrok most is készülnek

Készülnek a karneváli virágkocsik Debrecenben! Ugyan a felvonulás idén a járványveszély miatt elmarad, virágszobrok idén is lesznek, annyi különbséggel, hogy egy kiállításon nézheti meg a virágkocsikat a közönség. Éppen ezért a készítők a szokásosnál is jobban figyelnek a kifinomult részletekre.

Jégkrémmel a hőség ellen

Még jégkrémet is kapnak az állatok a hőség miatt a Gyöngyösi Állatkertben. A majmok időnként össze is vesznek, annyira szeretik. A 30 fok feletti kánikula az állatok szervezetét is megviseli. Például a lámákat locsolják, a tigrisek pedig fagyasztott hússal hűthetik magukat.

Autóklub: senki se hagyja az utolsó pillanatra a lejárt okiratok pótlását!

Senki se hagyja az utolsó pillanatra a lejárt okiratok pótlását - erre figyelmeztet az Autóklub szakértője. A járvány okozta veszélyhelyzet miatt későbbre lehetett halasztani a lejárt okiratok érvényesítését, például az autók műszaki vizsgáztatását. Csakhogy, aki most kocsijával külföldre indul nyaralni, annak kellemetlensége lehet abból, hogy úgy tűnhet nem érvényes az autója műszakija.

Nagyon drága a balatoni nyaralás

Szinte ugyanannyit kell fizetni egy szingapúri luxushotelben, mint egy tapolcai szállodában. Erről írt egy utazásokkal foglalkozó blogger. A Szállodaszövetség elnöke szerint átlagosan 10 százalékkal drágultak a magyar szállodák a tavalyhoz képest. Ennek ellenére a Balaton lehet a nyertese a koronavírus járványnak. A főszezonban 70-90 százalékos foglaltsággal működnek a hotelek, a hosszúhétvégén pedig teltházra számítanak.

Kevesebb a szabálytalanság a gyerektáboroknál, strandoknál

Szabálytalanságokat talált a fogyasztóvédelem, amikor gyermektáborokat, aquaparkokat és strandokat vizsgáltak, de kevesebbet, mint tavaly. A táboroknál a játékok majdnem negyedénél bukkantak valamilyen hiányosságra. A legtöbb helyen a biztonságot igazoló tanusítvány nem volt meg. A Táborfigyelő.hu vezetője szerint a szülőknek érdemes résen lenni a táborok kiválasztásánál.

Kilőtték a kutyára támadó anyakocát

Vaddisznók támadtak meg egy kutyát Balatonszepezden. Gazdája nem volt otthon, ezért a szomszédok rendőrt hívtak, akik egy vadász segítségével kilőtték a veszélyt okozó kondát. Az általunk megkérdezett vadgazdálkodási szakértő szerint évek óta probléma a vaddisznó túlszaporulat a Balaton-felvidéken.

Ezúttal a 21-es főúton hajtott forgalommal szemben egy autós

Ismét a forgalommal szemben hajtott egy autós. A 21-es főút Nógrád megyei szakaszán vette videóra egy közelben lakó, aki azt mondta: próbálták figyelmeztetni, a sofőr azonban nem állt meg. A rendőrség eljárást indított. A hasonló esetekről készült videók azonban önmagukban nem bizonyító erejűek. Ez azt jelenti, csak akkor indul eljárás a szabálytalankodó sofőrök ellen, ha a felvételek készítői tanúskodnak.

Buszt akart előzni a motoros, három járművel is ütközött

Három járművel ütközött egy motoros a Heves megyei Mónosbél határában. Egy busz akart előzni, amikor frontálisan ütközött a szemből jövő autókkal. A motoros életveszélyes sérüléseket szenvedett. Mentőhelikopterrel vitték kórházba. Nyáron egyre több a motoros baleset, eddig idén több mint 70 olyan baleset történt, amiben motoros sérült meg.

Árokba borult egy lengyel turistabusz az M5-ös autópályán, egy utas meghalt

Lesodródott az útról és árokba borult egy lengyel turistabusz Kiskunfélegyháza közelében. Az egyik utas meghalt, miután kizuhant és a busz alá szorult. Hárman súlyosan megsérültek. A buszon 44 utas és a két sofőr volt, a legtöbben kisebb sérülésekkel megúszták a balesetet. A Lengyelország felé tartó buszon az utasoknak is volt biztonsági öve, de hogy használták-e, nem tudni.

HŐSÉG: Jégkrémmel és locsolással hűsítik a Gyöngyösi Állatkert lakóit

Nemcsak az embereket, az állatokat is megviseli a 30 fok feletti hőmérséklet. Kánikulában ezért a Gyöngyösi Állatkert lakói is többször kapnak lédús gyümölcsöket, amivel nemcsak a folyadékot, hanem a vitaminokat is pótolják. A majmok jégkrémet kaptak, a lámákat, az oroszlánokat és a tigriseket pedig locsolással hűsítették.

35 fokos hőség: ne sétáltassuk a felforrósodott aszfalton a kisállatokat!

Kiszáradás és napszúrás miatt fordulnak a legtöbben az RTL Híradónak nyilatkozó gyermekorvoshoz. Több helyen 35 fok körül volt a hőmérséklet, márpedig ilyenkor még a vízben is figyelni kell a tünetekre. A háziállatoknak pedig akár súlyos égési sérülései lehetnek, mert ilyenkor annyira forró az aszfalt.

60 helyett 130-cal ment a sofőr, belerohant a közútkezelő teherautójába

Belehajtott a közútkezelő teherautójába egy furgon az M0-s autópályán. A tegnap történt balesetet rögzítette a forgalomfigyelő kamera. Úgy tudjuk: a 60-as sebességkorlátozás ellenére 130-cal hajtott a 26 éves sofőr, akinek jogosítványa sem volt. A gyorshajtás miatt nem vette észre időben a terelést. A balesetben senki nem sérült meg.

Hajdúsámsonnál és Ceglédnél is kigyulladt egy autó

Kigyulladt két autó is. Az egyik Hajdúsámsonnál tegnap délután. Egy nő vezette, időben kiszállt, így nem sérült meg a tűzben. Lángra kapott egy kocsi Ceglédnél is. Ebben ketten utaztak, ők is időben kimenekültek. Egyre gyakoribbak az autótüzek, hetente legalább tíz égő kocsihoz riasztják a tűzoltókat.

Kigyulladt és teljesen kiégett egy busz Szegeden

Videón a lángoló busz! Kigyulladt egy helyi járat tegnap Szegeden – erről több nézőnk is készített felvételt. Az egyik megállóban kezdett füstölni, a sofőr azonnal leszállította az utasokat. A busz vezetője megpróbálta eloltani a lángokat, de nem sikerült neki. Mire a tűzoltók eloltották, addigra a busz hátulja megsemmisült. A híradónak nyilatkozó vezetéstechnikai szakértő szerint ekkora járműveknél hiába kötelező a porral oltó, a sofőrök sokszor tehetetlenek. Borítókép: Szűcs Dániel/Szegeder.hu

NÉZŐI: Kigyulladt egy helyi járat Szegeden

Kigyulladt és teljesen kiégett egy busz tegnap Szegeden. Hatalmas lángokkal égett, még az egyik gumi is eldurrant a hatalmas hőtől. A sofőr az utasokat azonnal leszállította, senki sem sérült meg. Majd a még csak füstölő járművet megpróbálta eloltani, de nem sikerült neki.

Járványügyi bevetési egységet hoztak létre

Járványügyi bevetési egységet hoztak létre a fertőzési gócpontok lokalizálására és a koronavírusvírus továbbterjedésének megakadályozására. Ők rendelhetnek el akár azonnali fertőtlenítést vagy tömeges tesztelést is, ha a járványügyi helyzet szükségessé teszi.

Két sávon is átvágott, kidöntött egy lámpát, és a várakozó gyalogosok között állt meg

Majdnem több embert elgázolt egy audis az egyik Budapesti bevásárlóközpont előtt - a felvételt a Budapesti Autósok Közössége tette közzé. Szerintük a sofőr későn vette észre, hogy el kellene kanyarodnia, ezért két sávon is átvágott, kidöntött egy lámpát, és a várakozó gyalogosok között állt meg. Az általunk kérdezett vezetéstechnikai oktató szerint a sofőr nem mérlegelt semmit a manőver előtt.

Kisemmizve, egyik napról a másikra él egy lottómilliomos

Kisemmizve, egyik napról a másikra él egy lottómilliomos Taszáron - történetét a Blikk írta meg először. A férfi Híradónknak azt mondta, tönkrement az élete a nagy nyeremény miatt. A taszári férfi csaknem 50 millió forintot nyert a skandináv lottón, de könnyelműen költekezett és túl sokat adott kölcsön, így néhány hónap alatt elfogyott a pénze. Ezután a családja is elhagyta, most egy barátja házában él. Szakemberek szerint tízből kilenc lottónyertes hasonló helyzetbe kerül.
Ide kattintva Zsolt még több részletet mesél arról, hogyan veszítette el a pénzt.

Valaki rendszeresen belepiszkít a hódmezővásárhelyi strand vizébe

50 ezer forintot ajánl fel annak, aki leleplezi a hódmezővásárhelyi strand rémét Márki-Zay Péter, a város polgármestere. Valaki ugyanis egymás után többször végezte el nagydolgát az egyik medencében, ami több százezer forintos kárt jelent az önkormányzati tulajdonú fürdőnek. És nem először történik ilyen. Két évvel ezelőtt is felbukkant a fantom, de akkor sem kapták el.

JÁRDASZIGETRE HAJTOTT: Csak a szerencsén múlt, hogy nem gázolt el senkit az autós

Nagy gázzal egyszerre két sávot is vált az audis - ezt egy autó fedélzeti kamerája rögzítette a XII. kerületben. A nem mindennapi manőver után fehér porfelhő látszik az autó mögött, és az, ahogy kidönt egy lámpát, és a járdaszigeten áll meg. Látszik, egy gyalogos rohanni kezd, egy biciklis pedig majdnem eldől a kerékpárjával. A férfi végül lepattan biciklijéről, a gyalogos is visszasétál a járdaszigetre, az audis azonban - valószínűleg az ijedtségtől - meg sem mozdul. A felvételt a Budapesti Autósok Közössége tette közzé.

154 éves lesz az állatkert, a lakók előre megkapták az ajándékot

Ugyan csak vasárnap ünnepli 154. születésnapját a Fővárosi Állat és Növénykert, de az állatok már ma megkapták az ajándékokat. Az előszülinapi partin bemutatták Zulut a szurikátakölyköt, és az is kiderült, hogy a disznók jöttek rá a leghamarabb, hogy mit rejtenek az ajándéklabdák.

Veresegyházi lakópark: „korábban mindig megoldódtak a problémák”

Korábban mindig megoldódtak az építkezési vállalkozóval kapcsolatos problémák - ezzel magyarázta Veresegyház polgármestere a lakóknak, hogy újabb építkezésekbe foghatott a városban a férfi. Több mint 100 család veszítheti el a házát, miután szeptemberben két lakóparkot is elárvereznek, mert a kivitelező nem törlesztette az építkezésre felvett 2 milliárd forintos hitelt.

A vízimentőket is riaszthatjuk az ÉletMentő applikációval

Már a vízimentőket is lehet riasztani az ÉletMentő applikációval. Az Országos Mentőszolgálat és az egyik hazai mobilszolgáltató ingyenesen letölthető alkalmazásával sokkal könnyeben hívhatunk segítséget, ha baj van. Az applikáció tárolja az adatainkat, krónikus betegségeinket és meghatározza a pontos helyünket.

„Megzavarodott

Megzavarodott és sokkot kapott - információink szerint ezzel magyarázta tettét az a biciklis nő, aki a vele szemben intézkedő rendőrökre támadt még májusban, Budapesten. Most emeltek ellene vádat. Azután állították meg, hogy átment a piroson. Később ellenállt a rendőrök intézkedésének - az ügyészség szerint egyiküket meg is rúgta. A nő felfüggesztett büntetéssel megúszhatja.

Videón a vonatbaleset - súlyosan megsérült a teherautó sofőrje

Videón a vonatbaleset - súlyosan megsérült annak a teherautónak a vezetője, amelyik vonattal ütközött Simontornyán. A baleset még július végén történt. Az ütközést rögzítő térfigyelő kamera felvételét a rendőrség azért hozta nyilvánosságra, hogy felhívják a figyelmet: a sofőrök ne rutinból vezessenek. Évente nagyjából 80 baleset történik vasúti átjárókban.

SZÜLETÉSNAPOS ÁLLATKERT: megajándékozták a lakókat

A születésnapos Fővárosi Állat- és Növénykertben bedobott piros játékokkal pezsdítik fel az ottlakó állatok életét. Persze vérmérséklettől és intelligenciától függően. Például a vörös vadbivaly „labdázásából” mostanában nem lesz olimpiai sportág. Hanga Zoltán arról is mesélt stábunknak, hogy kik az állatkert új lakói!

Mindenképpen lesz felelősségrevonás az M0-s híd állapotáért

Mindenképpen lesz felelősségrevonás - ezt mondta Gulyás Gergely miniszter arra az RTL Híradó kérdésre, vizsgálják-e, ki a felelős az M0-ás híd állapotáért. A kétéves felújítás után májusban átadott, majd újra lezárt híd miatt a Főpolgármesteri Hivatal szerint az Erzsébet-híd forgalma az egyébként szokásos csaknem négyszeresére nőtt. A főpolgármester-helyettes a kormány azonnali intézkedését követeli.

EMMI: Nem történt zaklatás az Operettszínházban

Nem történt zaklatás az Operettszínházban, ezt állapította meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának vizsgálata. Júniusban állt a nyilvánosság elé több áldozat is, akik azt állították, az azóta távozott ügyvezető igazgató, Kriza Zsigmond többször zaklatta, megalázta őket. Az áldozatok jogi képviselője szerint a vizsgálatban az Operettszínház főigazgatójának felelősségét maga a főigazgató vizsgálta, az áldozatokat pedig senki nem kérdezte meg.

 

Könyörögtek a várandós hajléktalan kismamának, hogy menjen kórházba

Szerdán Érd központjában másfél órán keresztül könyörögtek egy várandós hajléktalan kismamának a rendőrök, mentősök, szociális segítők, hogy hajlandó legyen kórházba menni. A fiatal nő egyszer már megszökött onnan, de az érdiek nem bírták tétlenül nézni, hogy sörrel és cigarettával a kezében, láthatóan utolsó órás terhesként kéreget a városban. A többek szerint mentálisan sérült nőnek sokan próbáltak már segíteni, de mindig nemet mondott a gyámhivatal, a családsegítő, és a helyi civil szervezetek munkatársainak.

Kitüntették a kislányokról felvételeket készítő férfit lebuktató táborvezetőt

Kitüntették a táborvezetőt, aki a múlt héten lebuktatta azt a 38 éves férfit, aki titokban készített felvételeket kislányokról, az egyik győri szabadstrandon. Az öltözőkabinnál lett neki gyanús a férfi, kérdőre vonta, elvette tőle a baseball sapkát, amiben megtalálta a rejtett kamerát, és azonnal rendőrt hívott. A házkutatáskor további felvételeket találtak, hétfőn pedig letartóztatták a férfit.

Hirtelen fél havi csapadék esett

Videón, ahogy a szél letépi a soltvadkerti malom teljes tetőszerkezetét. Dél-nyugatról észak-kelet felé tombolt a vihar, fákat csavart ki, amelyek utakra és autókra dőltek. Hirtelen fél havi csapadékmennyiség zúdult az ország nagy részére.

PINCETŰZ: A mesterlövészek lőttek ki két gázpalackot

A Terrorelhárítási Központ mesterlövészeit kellett riasztani egy pincetűzhöz Gyálon, Pest megyében. Az épületből csaknem 20 gázpalackot hoztak ki a tűzoltók, amiket először az út menti árokban próbáltak hűteni. Folyamatosan locsolták azokat hideg vízzel, kettő azonban túlhevült és félő volt, hogy felrobban, ezért kértek segítséget a TEK-esektől. A mesterlövészek végül kilőtték a palackokat. A tűzben senki sem sérült meg. 

Évekig drága maradhat a gyümölcs

A magyarok fele kevesebb gyümölcsöt vásárol, mióta egekbe szökött az ára - a Napi.hu megbízásából készült friss, reprezentatív kutatás szerint. Idén a dinnyeszezon sem kíméli a pénztárcákat, a legtöbb fajtáért 20%-kal többet kérnek, mint egy éve. A terméktanács szerint a klímaváltozás miatt évekig drága maradhat a gyümölcs Európában.

Órákon át kerestek fogorvost

Több mint két millió ember nem tud hova fordulni, ha rendelési időn túl van szüksége sürgős fogászati ellátásra. Hat olyan megye van ugyanis Magyarországon, ahol nincs 24 órás állami fogászati ügyelet. Erről elsőként a Népszavának beszélt az Orvosi Kamara alelnöke. Egy Somogy megyei anya azt mondja, nemrég órákon át keresett éjszaka ügyeletet vérző szájú kislányának. Az emberi erőforrások minisztériuma szerint az önkormányzatok feladata az ellátás megszervezése.

Több tucat ember fertőződött meg egy soproni születésnapi buliban

Több tucat ember fertőződött meg egy soproni születésnapi buliban egy koronavírusos vendég miatt. Száznál is többen kerültek karanténba. Pápán hétfőn a polgármester jelentette be, hogy a Teveli Úti Idősek Otthonában az egyik gondozó és férje is megfertőződött. Az otthonban ezért újra látogatási tilalom van.

 Három halálos ütközés is történt az elmúlt 24 órában

Egymást érték a balesetek az elmúlt 24 órában az utakon. Három halálos ütközés is történt. A Baranya megyei Szentlőrincnél egy fiatal pár sodródott át az út túloldalára egy kanyarban. A szemből, szabályosan érkező autó sofőrje halt meg a balesetben. Békés megyében egy sofőr a fák közé vágódott kocsijával miután lesodródott az útról. A roncsot csak jóval később vették észre. Az M1-es autópályán egy autószállító tréler sofőrje halt meg.

AZ ORSZÁG TORTÁI: Kíváncsiság és Szentivánéji álom

Alul mandulás piskóta, felette egy réteg mandulás narancsos krém, mogyorós tejcsokoládé, és a birsalma zselé. Ez a Curiositas, vagyis kíváncsiság. Készítőjét, Füredi Krisztiánt is a kíváncsiság vezérelte: 2 évig kísérletezett a birsalmával. Édesség, cukor nélkül: fagyasztott meggydarabok díszítik a Szentivánéji álmot, ami az év legjobb cukormentes tortája lett.

NYERTESEK: Ezek lettek az ország legjobb kenyerei 2020-ban

A Szent István napi kenyér a hajdúsági házi kenyér lett. Az év Innovatív kenyerét pedig egy solymári pékségben készítették el: rozmaringgal és burgonyával.

Cukik: pár hetes sündisznókat gondoznak a mályi madármentők

A hét kis állatot anyjuk teteme mellett találták meg, nagyon rossz állapotban kerültek a menhelyre. Már jól vannak, szépen fejlődnek és hamarosan szabadon engedhetik őket.

SÜNTESÓK: Pár hetes süniket nevelnek a mályi madármentők

Pár hetes sünbébiket nevelnek Mályiban. A hét kis testvért anyjuk teteme mellett találták meg. Legyengülve, éhesen, nyüvesen kerültek a menhelyre. Azóta már szépen gyarapodnak, de csak akkor engedik őket szabadon, ha már elérték a 400 grammos súlyt. Mivel heten vannak, Csukás István Sün Balázs című verse alapján nevezték el őket. A szakember felhívta a figyelmet arra is, hogy aki fiatal vagy sérült sünt talál, az vigye menhelyre, és semmiképp se adjon neki tejet, ezek az állatok ugyanis laktózérzékenyek.

Felújítják a jáki templomot

Másfél évre bezárják a jáki templomot. Felújítják a román kori apátságot úgy, hogy a lehető legjobban megőrizzék az eredeti állapotát. Bár a templom szerencsésen túlélte az elmúlt évszázadokat, a talajvíz miatt áznak a falak, belülről pedig folyamatosan párásodik, ami gyorsan tönkreteszi az épületet. A beruházás kétmilliárd forintos költségét állami támogatásból fedezik.

A roma holokauszt áldozataira emlékeztek

24 órán keresztül, szünet nélkül olvasták a neveket - így emlékeztek Budapesten a roma holokauszt európai áldozataira. A II. világháború alatt csaknem félmillió cigány embert hurcoltak el és gyilkoltak meg származásuk miatt. A megemlékezést szervező nemzetközi szervezet a nevek felolvasásával emlékeztetné a fiatalokat a rasszizmus és az antiszemitizmus elleni küzdelem fontosságára.

Több településen rossz a levegő a magas ózonkoncentráció miatt

16 településen rossz a levegő a magas ózonkoncentráció miatt. Ez leginkább az idősekre, a légúti betegségekben szenvedőkre és a gyerekekre lehet veszélyes. Az úgynevezett nyári szmogot a meleg és az autók kipufogógáza okozza. Köhögést, nehézlégzést, az asztmásoknál fulladást eredményezhet. A híradónak nyilatkozó háziorvos azt mondja: a legmelegebb órákban vagyis 11 és 3 óra között érdemes otthon maradni és kerülni a napsütést.

Mindent ellepnek a legyek Koppányszántón

Legyek teszik pokollá a Tolna megyei Koppányszántó lakóinak életét. A rovarok mindent ellepnek, nemcsak a teraszokon, de bent a házakban is, enni is alig lehet tőlük. A helyiek szerint a közeli sertéstelep újraindulása óta van légyinvázió a faluban. A telep tulajdonosa azt mondta, ők törvényesen működnek, és nemrég egy hatósági vizsgálat is mindent rendben talált a hizlaldában.

Közlekedési vita miatt támadtak rá egy autósra Egerben

A támadók kocsijukkal megállásra kényszerítették a másik autóst. Megrugdosták a kocsiját, majd kiszúrták a gumijait. A megtámadott sofőr nem mert kiszállni, így neki nem esett baja. Az esetről egy szemtanú felvételt készített. Úgy tudni, előzőleg egy kereszteződésben alakult ki a vita a két autós között. A három támadót nem sokkal később elfogták a rendőrök.

Rekord és lánykérés az idei Balaton-átúszáson

Rekord a Balaton-átúszáson: Rasovszky Kristóf világbajnok úszó 57 perc alatt teljesítette a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távot. Ma tartották a 38. Balaton-átúszást. Csaknem kilencezren álltak rajthoz. A verseny ezúttal nem csak a sportról szólt - egy budapesti amatőr úszó a célban kérte meg barátnője kezét.

Hőség: oda kell figyelni a megfelelő folyadékpótlásra

A hőségben felforrósodtak a lakások és izzasztó a munka. Árnyékban is melegebb volt 30-32 foknál. Ezt már sokan nehezen bírják, a gyerekek, a kismamák és az idősek különösen veszélyben vannak. Ebben a hőségben a folyadékpótlásra mindenkinek oda kell figyelnie, de különösen azoknak, akik dolgoznak - mondta a híradónknak nyilatkozó orvos.

LÁNYKÉRÉS: Balaton-átúszás után tette fel a nagy kérdést

Több ezren álltak sorba a bejáratnál, hogy elinduljanak a 38. Lidl Balaton-átúszáson. Ám a verseny ezúttal nem csak a sportról szólt - egy budapesti amatőr úszó, Molnár Zsolt, úgy döntött a célban kéri meg barátnője kezét.

Az ültetett koncertek megtartása is veszélyes lehet

Veszélyes az ültetett koncertek megtartása is járványügyi szempontból - sürgősségi szakorvos mondta ezt az RTL Híradónak. Például az Apostol együttes nagykoncertjét megtartják, mivel a jogszabály nem tiltja az ülőhelyes rendezvényeket, és koncertek nélkül, de megszervezik az egyik egri borfesztivált is. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ez nem tilos, csak be kell tartani a szabályokat. A Sziget Fesztivál vezetője viszont azt mondja, felelőtlenség kiskapukat keresni a jogszabályban.

FÜSTÖLT: Kigyulladt egy dízelmozdony Aszófőnél, ötvenen utaztak a vonaton

Sűrű fehér füst ömlik a mozdony tetejéről, közben a tűzoltók másznak fel a lépcsőn a vonatra, hogy elkezdjék a lángok oltását. Az utasok ekkor már a fűben várakoznak. A Tapolcáról Budapestre tartó gyorsvonat mozdonya Aszófőnél gyulladt ki reggel. Információink szerint ugyanaz a mozdonyvezető irányította a szerelvényt, aki a 2017 nyarán Balatonkenesénél kigyulladt gyorsvonatot is vezette.

NEM SOKON MÚLT: Majdnem elgázolta a gyalogost

Egy hajszálon múl a gyalogos élete Zircen. A BP-i autósok közösségébe került ki a videó. Egy autós még megáll, de mögötte lévő előzni kezd és egy hajszálon múlik, hogy nem csapja el a fagyizó gyalogost, aki után még a férje is odanyúlt.

A cigánycsuk lett a 2021-es év madara

Véget ért a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület éves szavazása. A népies nevén csaláncsattogtatónak nevezett apró állattal az ornitológus szerint bárki találkozhatott, aki valaha sétált már földúton. Élőhelye azonban olyan mértékben csökkent az elmúlt két évtizedben, hogy hazai állománya megfeleződött.

Hídlezárás: már tudják az okot, felelős még nincs

A hiba már megvan, felelős viszont nincs az M0-ás autóút Hárosi Duna-hídjának állapotáért. Az állami infrastruktúra-fejlesztő cég közlése szerint hiába újították fel két év alatt milliárdokból a hidat, most kiderült, hogy már korábban alakult ki az a hiba, ami miatt hónapok óta újra zárva van a forgalom előtt. A szakújságíró szerint még évek, mire újra járható lesz. Csütörtökön próbaterhelést végeztek a hídon kamionokkal.

Körforgalom épül a „halálkereszeteződéshez”

Körforgalom épül a halálkereszteződésként is emlegetett veszprémvarsányi elágazóhoz. A Pápáról induló 832-es út és a Veszprémbe tartó 82-es főút kereszteződése több halálos áldozatot követelt már, és nagyon sok sérüléssel járó baleset történik ott. A falu polgármestere azt mondta: a 350 milliós beruházás építési engedélyét már megkapták. Az átadás 2021 őszén várható.

Áll a víz a nagykanizsai kertekben

Pincéket, kerteket öntött el az áradó Principális csatorna Nagykanizsán – rekord közeli vízállással tetőzik az elmúlt napok esőzése miatt. A közelben élők szerint azért árad a Principális, mert nincs karbantartva a meder. A vízügynél viszont azt mondják, rendben van a csatorna, a kerteket a megemelkedő talajvíz önti el.

„Csukják be az ajtót, ablakot, ha hallják a repülőt”

Újra végeznek légi-kémiai szúnyogirtást, mivel az elszaporodó szúnyogpopuláció és a veszélyes, trópusi fajok megjelenése miatt ezt külön engedélyezte a Nemzeti Népegészségügyi Központ 180 napra. Az irtást koordináló Katasztrófavédelem szóvivője azt mondta híradónknak, bár a szer nem veszélyes melegvérű állatokra és az emberre, mindenki csukja be az ablakokat, ajtókat, ha hallják az irtást végző repülőt.

Paneltűz: füstmérgezést kapott két rendőr

Füstmérgezést kapott két rendőr egy budapesti paneltűzben. A XI. kerületben kedden délután gyulladt ki egy erkély, a lángok pedig átterjedtek egy másikra is. A rendőrök a lakóknak igyekeztek segíteni, hogy biztonságban kijussanak az épületből. Kórházba vitték őket, de információink szerint már jól vannak.

15 lépcsőfok és 7 és fél millió forint választja el  Rékát attól, hogy újra régi iskolájában tanulhasson

15 lépcsőfok és 7 és fél millió forint választja el azt a 17 éves lányt a tanulástól, aki tavaly szeptemberben egy vonatbalesetben mindkét lábát elveszítette. A gimnázium, ahol tanult ugyanis nem akadálymentes. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint az iskola igazgatója hiába kérte a tankerület segítségét, elutasító választ kapott. A minisztérium a képviselőnek azt válaszolta, hogy vizsgálják a lehetőségeket. A tankerület szerint azonban az iskola akadálymentesítése már zajlik. A lány édesapja azt mondta az RTL Híradónak, ez már nemcsak a lányáról szól, hanem az akadálymentesítés ügyéről.

Tanévkezdés: egyelőre nagy a bizonytalanság az egyetemeken

Nagy a bizonytalanság az egyetemeken, kollégiumokban, hogy hagyományos módon kezdődhet-e a tanév szeptemberben. A budapesti ELTE-n visszatérnének a normál oktatásra, csak a nagy létszámú előadásokat tartanák online. A Corvinuson ugyanakkor még nem döntöttek. Közben a kollégiumok is meghirdették a helyeiket, kérdés, hogy beköltözhetnek-e ténylegesen a diákok. Az oktatási államtitkár ma az állami tévében azt mondta: arra készülnek, hogy hagyományos keretek között kezdődik a tanév.

AKADÁLYMENTESÍTÉS: „Megdöbbentőnek tartom, hogy bánnak az akadálymentesítés ügyével

15 lépcsőfok – ennyi választja el azt a 17 éves lányt attól, hogy újra a zuglói Teleki Blanka Gimnáziumba járhasson. A diáklányt Zugló vasútállomáson egy áthaladó tehervonat menetszele rántott a kocsik közé tavaly szeptemberben. Az akkor 16 éves lány a balesetben mindkét lábát elveszítette. Szeretne visszatérni régi iskolájába, de a 120 éves épület nem akadálymentes. Egy lépcsőlift megoldaná a helyzetet, de az MSZP országgyűlési képviselője szerint az iskola igazgatója hiába kérte a tankerület segítségét, elutasító választ kapott.

Mennyibe kerül egy hét családi nyaralás a magyar tavaknál?

Elmentünk a három legnépszerűbb magyar vízpartra, hogy megnézzük, egy négytagú családnak mennyibe kerül 1 hét pihenés? Tavaly óta nem volt számottevő drágulás, de így is mélyen a zsebbe kell nyúlni. Hol jön ki a legolcsóbban a nyaralás?

MENTETT KISKUTYÁK: Dupla zsákba csomagolták be őket

Már jobban vannak azok a kiskutyák, amelyeket műanyag zsákokból szabadítottak ki állatvédők vasárnap este. A bajban lévő kiskutyákra egy fővárosi bevásárlóközpont biztonsági őre figyelt fel azután, hogy egy utánfutót húzó furgon sofőrje az önkiszolgáló benzinkútnál tankolt. A biztonsági szolgálat végül elzárta a férfi útját, majd hívták a rendőröket és az állatvédőket. A zsákokból öt kölyökkutyát és egy bakkecskét szabadítottak ki.

Féltik a szabadstrandokat a Velencei-tónál

Tüntetést szerveznek Gárdonyban helyiek és nyaralótulajdonosok, mert attól tartanak, hogy az önkormányzat fel akarja számolni a szabadstrandokat. A polgármester a múlt héten, egy lakossági fórumon elismerte, hogy a jelenleg védett part menti sávban is engedélyeznék kisebb szállodák építését. Szerinte ez csak javítaná a szolgáltatások minőségét.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való