KERESÉS search-close

betegség

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "betegség"

Az osztálytársai hiányoznak a legjobban Krisztiánnak

Játszani, focizni, az osztálytársaival lenni – ezt szeretné az a 10 éves mártélyi kisfiú, aki betegsége miatt azután lett magántanuló, hogy a helyi iskolát bezárták. Édesanyja azt mondja, nem tudja az új intézménybe járatni a fiát, mert a betegsége miatt a közelében kell lennie. A tankerület szerint lenne segítség a fiúnak a másik iskolában.

Köhögő padtárs, igazoltan fertőzött osztálytárs: menjen-e suliba a gyerek vagy sem?

Köhög a padtárs? Pozitív lett a tanár tesztje? Vagy egy másik gyereké az osztályból? Akkor menjen-e suliba a gyerek vagy sem? Mennyi szülő agyalhat most ilyen kérdéseken, amióta elkezdődött az iskola, és sok intézményt zárnak be időszakokra. Hiába kérik a szakszervezetek, a tanárokat vagy az óvodai dolgozókat nem kötelező tesztelni, mégis van, ahol ennek ellenére valamilyen rendszerességgel megcsinálják. És így derül fény a pozitív esetekre. Tanárral, szülővel és orvossal is beszélgettünk az aggodalmaikról.

Pumped Gabo is elkapta a koronavírust?

Pumped Gabot ágynak döntötte a betegség. Egyelőre nem tudni, hogy a koronavírust kapta el vagy más betegsége van, de ma este esik át egy covid tesztelésen, amit ő magának csinál meg otthon.

Bori rossz hírt kapott: kiderült, hogy mellrákja van

Bori sírva fogadta, hogy mellrákja van. Tekla súlyos döntést hozott. Philip és Livi Norbi bulijában kerültek furcsa helyzetbe.

Bori a fellépése előtt talált egy csomót a mellében?

Öltözködés közben az egyik lány furcsa csomót vett észre Bori mellén... ez azonban nem akadályozta meg őket abban, hogy fellépjenek.

Vírus miatti változás az Álarcos énekes forgatásain

Nem lehet jelen Gáspár Laci az Álarcos énekes második évadának következő felvételein, mert a COVID-szűrése során a tesztje pozitív lett.

Ahol megbolygatjuk a természetet, ott nagyobb eséllyel terjednek át állati kórokozók az emberre

Ahol megbolygatjuk a természetet, ott sokkal nagyobb eséllyel terjednek át a koronavírushoz hasonló állati kórokozók az emberre – bizonyította be egy nemrég publikált kutatás. A természetpusztítás ugyanis kedvez azoknak a fajoknak – például a denevéreknek és a patkányoknak –  amelyek a legtöbb veszélyes betegséget hordozzák. Az általunk megkérdezett kutató szerint csak az önmérséklet jelenthet védelmet az állati eredetű járványok ellen.

KARDA BEA: Újabb melldaganata után öngyógyításba kezd

Karda Beának 2007-ben találtak a mellében először daganatot, ám ezt évekig magában tartotta. 7 évvel később is csak félve beszélt állapotáról. Bár a kemoterápiát most is megúszta, a sugarat és a műtétet nem. Szerencsére a nehezén már túl van, pontosan fél éve tünetmentes. 

Az egész testet károsíthatja a koronavírus

Erre jutottak olasz és amerikai orvosok. Több egykori betegnél veseelégtelenséget, stroke-ot és infarktust diagnosztizáltak. Az orvosok ezért attól tartanak, hogy a koronavírus hosszan tartó egészségkárosodást is okozhat. Ami nem csak a veszélyeztetett korcsoportba tartozókat érintheti, hanem azokat is, akik tünetmentesen, vagy enyhe lefolyással vészelték át a betegséget.

KEMÉNY DÉNES: „Ez nem az élet rendje”

Súlyos betegség után csütörtök hajnalban elhunyt Benedek Tibor. A háromszoros olimpiai bajnok vizilabdázó május elején jelentette be, hogy a vizilabdával kapcsolatos összes tevékenységét megszakítja. Beteg volt, de erről soha nem beszélt. Egykori edzője, Kemény Dénes úgy fogalmazott: az utolsó pillanatig 110%-osan meg volt győződve arról, hogy meg fog gyógyulni. A szövetségi kapitány Benedek Tibor olyan oldaláról is mesélt, amit kevesen ismerhettek.

Minden, amit a rejtett betegségekről tudnod kell!

Pink kisfiánál a koronavírusos megbetegedése következtében diagnosztizálták a gluténérzékenységet. Dr. Tausz István gyermekorvos mesélt a témáról.

Megindító történet: Beteg párja miatt kezdett vállalkozni

Vajon sikerül befektetőt találnia Csillának, aki Crohn betegségben szenvedő párja miatt nyitott csomagolásmentes üzletet? Hétfőn 21 órakor kiderül!

16 új fertőzött, 1 újabb halott

Hétfőre újabb 16 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és meghalt egy ember, egy 69 éves asszony. Eddig összesen 3892-en fertőződtek meg a hivatalos adatok szerint a vírussal. 527-en haltak meg a betegség következtében, és 2156-an már meggyógyultak. Jelenleg az aktív fertőzöttek száma 1209, 40 százalékuk budapesti. A legfrissebb adatok szerint 417 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 25-en vannak lélegeztetőgépen.

A tíz hónapos Noelnek is gyűjtenek a világ legdrágább gyógyszerére

Zente és Levente után a tíz hónapos Noelnek is gyűjtenek a világ legdrágább gyógyszerére. Az erdélyi kisfiúról még októberben derült ki, hogy a gerincvelői izomsorvadás legsúlyosabb formájában szenved. A gyógyszer, ami segíthet neki, 700 millió forintba kerül. A barátok kezdtek gyűjteni rá a családnak, rengetegen csatlakoztak, már több mint 460 millió forint jött össze.

4 hónappal a halála után levélben értesítették a tüdőrákban elhunyt férfit, hogy ellátása nem sürgős

4 hónappal a halála után levélben értesítették a tüdőrákban elhunyt férfit, hogy daganatos betegségének ellátása nem sürgős, tehát halasztható. Híradónknak a férfi lánya nyilatkozott. Felháborítónak tartja, hogy amennyiben élne, jelenleg nem kezelnék rosszindulatú tüdődaganatát. Az Emberi Erőforrások minisztériuma szerint ilyen levelet nem küldött a Kaposvári Kórház egyetlen daganatos betegeket gyógyító osztálya sem, de amennyiben a hozzátartozók igénylik, kivizsgálják az esetet.
Ide kattintv az elhunyt lánya elmondja, mit írtak a levélben, és apja, milyen kezeléseket kapott.

Furcsa rosszullét kínozza Vilmost és Claudiát

Szerencsére Bözsi hamar rájött, hogy mi lehet az oka az igen kellemetlen tüneteknek.

Dráma: koronavírusos a Made in Karantén versenyzőjének nagypapája!

Dorina nem könnyű időszakon megy most keresztül: a nagypapája három hete küzd a koronavírussal.

Marci eddigi életét házi karanténban töltötte, csak egy kezelés segíthet rajta

Amióta Marci megszületett anyukájával együtt házi karanténban van. A pici baba öt naposan kapta ez első kemoterápiát és tavaly júniusig hetente ismételték a kezelést. Ekkor jártunk először náluk. Másodszor pedig azelőtt, hogy a koronavírus járvány átírta volna az életünket. Az övék semmit sem változott, a kis Marciék két és fél éve otthon maradnak. Egy külföldi kezelés változtathatna az életükön. Ha Ön is szeretne segíteni Marcinak, megteheti: ITT!

Tünetekről meséltek koronavírusos betegek

Teljesen elveszítették az ízérzékelésüket és a szaglásukat - ezt mondták az RTL Híradónak azok a betegek, akiknél kimutatták a koronavírus-fertőzést. A fertőzöttek sem magas lázra, sem erős köhögésre nem panaszkodtak, ám produkáltak más, változatos tüneteket. Az egyik beteg azt mondta, hogy úgy érzi, kihűl az agya, ha az orrán át veszi a levegőt. A fertőzésből még egyikük sem gyógyult meg teljesen, de abban bíznak, hogy továbbra sem lesznek súlyos tüneteik.

A járványt Isten büntetésének tartották a középkorban

Fekete halál, így nevezték a középkorban a pestist, amely az egyik legtöbb halálos áldozatot követelő betegség volt, és amely egy apró állatról, a patkánybolháról terjedt emberre. A pestist először a tatárok, mint vegyifegyvert vetették be Kaffában, 1346-ban, amikor a várat ostromolták. Történt ugyanis, hogy halott katonák holttestét hajítógéppel bedobták a falak mögé, hogy ott megfertőzzék az ostromlottakat. Az életben maradtak hozták aztán be Itáliába a dögvészt. A pestisjárványnak a Rákóczi szabadságharc végéhez is sokkal több köze van, mint ahogy arról tanultunk. Mire a kurucok a majtényi síkon letették a fegyvert a labancok előtt, már többen haltak meg pestisben, mint harcban.  

A járványokról szóló történelmi riportunk folytatását itt és itt találják.

Megható pillanat: Vanda újra láthatja kisfiát

A fiatal anyuka nagyon nehezen viseli, hogy Marci a világ másik oldalán van, így óriási a boldogság, mikor több nap után ismét találkozhatnak.

A legújabb részeket ITT tudod megnézni!

KORONAVÍRUS: Szükséges fertőtleníteni a háziállatainkat?

A COVID-19 vírust kutyák és macskák, háziállatok nem terjesztik, és nem kapják el. De a szőrükön rajta lehet, így – akár egy kilincs, vagy egy használt papír zsebkendő – hordozza a vírust. Érdemes óvintézkedéseket tennünk arra az esetre, ha esetleg kórházba, karanténba kerülünk? Szükséges fertőtleníteni a háziállatainkat? Vihetjük-e állati közösségbe, és mindenki megsimogathatja? Pánik helyett gondolkodjunk előre!

EVELIN: Kendőzetlenül beszél betegségéről, a műtétről, és a lábadozásáról

A 16 éves újhartyáni lány január végén esett át kétoldali tüdőátültetésen. Evelin karácsonykor még életveszélyes állapotban volt, oxigénpalack nélkül sehová sem mehetett. Ma már otthon lábadozik, és folyamatosan posztol magáról az egyik közösségi oldalon. Nemcsak a betegségéről beszél kendőzetlenül, hanem a hobbijairól is, például az arc- és körömfestésről. 

Segít neki a gyógyulásban, ha ad magára

Hamarabb gyógyul, ha ad magára, például ha sminkeli magát - ezt mondta híradónknak az a 16 éves újhartyáni lány, akinek január végén volt kétoldali tüdőátültetése. Evelin karácsonykor még életveszélyes állapotban volt, oxigénpalack nélkül sehová sem mehetett. Ma már otthon lábadozik, és folyamatosan posztol magáról az egyik közösségi oldalon. Nemcsak a betegségéről beszél kendőzetlenül, hanem a hobbijairól is, például az arc- és körömfestésről.

Elhunyt Zana József


szerző:
2020.03.02. 19:50
Elhunyt Zana József

Hosszan tartó súlyos betegség után hétfőn hajnalban elhunyt Zana József -  közölte az AC News portál. Kérdésükre a hírt lánya, Zita is megerősítette. Fia, Ganxsta Zolee mély megrendüléssel fogadta a hírt, nagyon jó kapcsolata volt édesapjával. Zana József, 81 éves volt.

A fiatal szülőknek szörnyű hírrel kell szembesülniük

Sajnos Marcinak kevés esélye van arra, hogy valaha egészséges babaként élhessen, és arra is, hogy valaha egészséges felnőtt ember legyen - erre készítette fel az orvos Vandát és Balázst, akik teljesen összetörtek a szörnyű hír hallatán.

A legújabb részeket ITT tudod megnézni!

Szörnyű tragédia érte Vandát és Balázst

Claudia borzalmas hírrel érkezett haza a gyerekorvostól – Marcinak gyógyíthatatlan betegsége van…

Teljesen összetört Berényi Claudia

Egy ideig mindenki fellélegezhetett, mikor az orvos azt mondta, nincs nagy baja Marcinak - a helyzet azonban most nagyot fordult.

A legújabb részeket ITT tudod megnézni!

Következő rész: (2020. február 18.)

Vanda kikészül, amikor megtudja, előfordulhat, hogy Balázs gondatlansága okozta Marci hallásproblémáját. Ezzel szembesíti is Balázst, aki kétségbeesik a gondolattól, hogy árthatott Marcinak. Bár Vanda figyelmezteti, hogy nem mehet a kisfiú közelébe, Balázs Szonja biztatására mégis elmegy a villába, és eléri, hogy láthassa Marcit.

A következő részek tartalmából:

Kattints ide!

Az előző részeket pedig ITT tudod visszanézni!

Tánccal próbálják elűzni a koronavírust

Tánccal próbálják elűzni a koronavírust a betegek ebben a wuhani kórházban. A dolgozók nem csak mosolyt szerettek volna varázsolni a betegek arcára, a mozgás az immunrendszert is erősíti.

Benkő Lászlót a zene és a közönség szeretete segítette gyógyulásában

Alig ért véget életének legnehezebb időszaka, a közelmúltban újra súlyos betegséget diagnosztizáltak Benkő Lászlónál. Az Omega legendás billentyűse egy éve gyógyult fel a májrákból, de tavaly év végén, egy vizsgálaton újra daganatot találtak nála.

Hogyan lehet megkülönböztetni az influenzát a koronavírustól?

Magas láz, végtagfájdalom és erős köhögés. Ezek lehetnek a koronavírus és az influenza tünetei is. De hogyan lehet megkülönböztetni a két betegséget? Nyakunkon az influenza szezon, és a világméretű járvány is, egyre több veszélynek vagyunk kitéve.

Felállt a kis Zente


szerző:
2020.01.28. 19:26
Felállt a kis Zente

Jól látszik a videón, hogy habár csak néhány másodperc erejéig és anyukájába kapaszkodva, de Zente megállt. Az SMA legsúlyosabb formájával küzdő kisfiú számára ez óriási dolog. Nemrég pedig felülnie is sikerült. A gerincvelői izomsorvadással született kisfiú három hónappal ezelőtt kapta meg a Zolgensma-injekciót, aminek az összegét az egész ország közös erővel gyűjtött össze. Zente javulása azóta napról napra látható.

Madárinfluenza miatt 160 ezer pulykát kellett levágni Ácson

Valószínűleg vadmadaraktól fertőződtek meg az állatok, akiknél az influenza H5N8 típusát azonosították. Ez az altípus az emberekre nem veszélyes. Az országos főállatorvos a járvány miatt, az érintett telephely közelében védő-és megfigyelő körzet kialakítását, országosan pedig a baromfik zártan tartását rendelte el.

Justin Bieber élete veszélyben forog?

A népszerű énekesnél nemrég két komoly betegséget is diagnosztizáltak.

Batiz András meg akarja mutatni, hogy erről beszélni kell

Batiz András kívülről irigylésre méltó életet él, sikeres ember, aki komoly karriert futott be, de azt sokáig csak kevesen tudták róla, hogy milyen súlyos problémákkal küzd. A szorongás és a pánik annyira eluralkodott rajta, hogy egy ponton már a napi rutin sem ment. A legtöbben titkolják, de Batiz András meg akarja mutatni, hogy erről beszélni kell.

Nem csak a plusz kilóktól kell tartani, komoly következménye is lehet a túlzásba vitt karácsonyi evésnek

A karácsony az év egyik legjobban várt, mégis legstresszesebb ünnepe. A készülődés egyesek számára felér a földi pokollal. Ám amikor végre elérkezik a szenteste, a frissen kisült beigli-, a halászlé- és a töltött káposzta illatától a  stressz egyszeriben csillapíthatatlan éhséggé változik. És a legtöbb családban kezdetét veszi az egyik legjobban várt közös program…

Ismerd meg a Lyme-kór veszélyeit!


szerző:
2019.11.29. 08:26
Ismerd meg  a Lyme-kór veszélyeit!

A kullancsok által okozott betegség korai felismerése létfontosságú. Ha nem diagnosztizálják és kezelik időben, a kór elterjedhet, majd ízületi, idegrendszeri, szív- és érrendszeri súlyos és tartós tüneteket okozhat. 

BARÁTSÁG: Betegségük hozta össze őket, most együtt gyűjtenek gyógyszerre

Egy ritka izomsorvadásos genetikai betegséggel küzd két középiskolás fiú Szombathelyen. Dominik és László is kerekesszékben éli mindennapjait, fokozatosan romlik az állapotuk. A betegség hozta össze őket, jó barátok lettek. A két család egy külföldön kapható drága gyógyszerre gyűjt. Egy havi adag körülbelül másfél millió forintba kerül, az orvosok szerint azonban legalább egy évig kellene szedniük, hogy ne legyen rosszabb az állapotuk.  A teljes riportot ITT nézhetik meg. 

Ha Ön is segíteni szeretne a fiúnak, itt megteheti: bankszámlaszám - OTP, 11747006-27253373

Ha pedig az anyukákkal szeretné felvenni a kapcsolatot, írjon az online@rtl.hu emailcímre.

Betegségük hozta össze a középiskolás fiúkat

Lábra állni képtelenek, hallás után tanulnak, mert már írni sem tudnak. Egy ritka izomsorvadásos genetikai betegséggel küzd két középiskolás fiú Szombathelyen. Dominik és László is kerekesszékben éli mindennapjait, fokozatosan romlik az állapotuk. A betegség hozta össze őket, jó barátok lettek. A két család egy külföldön kapható drága gyógyszerre gyűjt. Az anyukákkal készült hosszabb interjút megnézhetik ITT.

Ha Ön is segíteni szeretne a fiúnak, itt megteheti: bankszámlaszám - OTP, 11747006-27253373

Ha pedig az anyukákkal szeretné felvenni a kapcsolatot, írjon az online@rtl.hu emailcímre.

Vajon Zének sikerül átvernie Róka Adrit?

Zé köhögve, náthásan, éppen egy teát szürcsölgetve hívta fel Adrit, hogy segítsen nekia főzésben. Vajon Zé tényleg az ágyat nyomja?

Sokan fűtenek fával és szénnel, pedig a szálló por egészségügyi következményei tragikusak

Ugyanakkora szálló por szennyezést mért a Levegő Munkacsoport a főváros egyik legforgalmasabb csomópontján, mint egy külső kerület kertvárosi részén. Az ok, hogy még ma is sokan fűtenek fával, szénnel vagy akár szeméttel is. A szálló por okozta betegségekbe több, mint tízezren halnak bele Magyarországon évente.

Sztarenki Dóri kagyló allergiája miatt még sokkot is kaphat?

A színésznő félretette, hogy még hozzá sem nyúlhat a tengeri herkentyűkhöz és belevetette magát a második feladatba.

Milliomosból lett medvepásztor, és jól érzi magát a bőrében

Egy hajszálon múlott, hogy 16 évvel ezelőtt Szin János mindenét elveszítse, a sors azonban kegyes volt hozzá, és nem csak elvett tőle. Egy sokkal boldogabb életet kapott a vagyonáért cserébe. Mindössze 18 éves volt, amikor szinte egyik pillanatról a másikra meggazdagodott. Hatalmas, 350 négyzetméteres házban élt, amelyben egy 4 tagú személyzet szolgálta a kényelmét, aztán jött egy váratlan fordulat.

HAAGEN IMRE: „A végén úgy éreztem magam, mint egy lisztes zsák, akit ottfelejtettek!”

Súlyos betegséget diagnosztizáltak a Drága örökösök bukott polgármesterét alakító Haagen Imrénél. Négy éve, hosszas kivizsgálások után derült ki, hogy laphámrákja van, ráadásul áttétes.

Kristályok potyognak egy örmény nő szeméből

Egy örmény nő pokoljáráshoz hasonlítja mindennapjait, ugyanis könnycsatornái eddig ismeretlen okból apró szemű kristályokkal telnek meg folyadék helyett, így tulajdonképpen bármikor sírni vagy könnyezni kezd, kristályok potyognak a szeméből.

A világ legdrágább gyógyszerére gyűjtenek egy másfél éves kisfiúnak

Zete gerincvelő-izomsorvadással született, és bár folyamatosan fejlesztik, csak egy új, Amerikában elérhető, 700 millió forintba kerülő gyógyszer gyógyíthatná meg teljesen. Ezt a gyógyszert azonban a gyerekek két éves koráig be kell adni, vagyis alig pár hónapja maradt a családnak.
Ide kattintva megtudhatja, hogyan segíthet a kisfiúnak.

Rejtélyes kór végzett több tucat kutyával Norvégiában

Rejtélyes kór öli a kutyákat Norvégiában, és állítólag már Finnországban is. Rejtélyes, mert az állatorvosoknak és a járványügyi szakembereknek fogalmuk sincs, miként végezhetett több tucat állattal alig pár napon belül.

 

Bécy-t halálos betegséggel diagnosztizálták?

Tamás rátalált az orvosi leletei miatt teljesen szétcsúszott Bécy-re…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Flóra megpróbálta rávenni Tamást, hogy árulja el Bécy-t

Vitya vallomást tett Diának. Karola interjúra ment. Flóra arra bíztatta Tamást, hogy vágjon vissza Bécy-nek.

Delon már jobban van agyvérzése után

Az első fotó a francia színészlegendáról, a 83 éves Alain Delonról az agyvérzése óta, a képet lánya posztolta ki a közösségi oldalára.

MEGRÁZÓ: „Próbáltam felkészíteni arra, hogy ez a betegség azzal jár, hogy elhullik a hajunk”

Tifaniról 2 évvel ezelőtt derült ki, hogy szarkómája, rosszindulatú daganata van. Hosszú kórházi kezelés vette kezdetét, műtét, kemoterápia, de végül tünetmentes lett. Édesanyjával bíztak benne, hogy legyőzte a kórt, de az nemrég újra jelentkezett.

 

Ha szeretne segíteni a kislánynak és családjának ide utalhat:

Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány, Erste Bank, 11993001-02325172-10000001, közlemény: Tifani 732.

Kiújult a rák Tifaninál

Újra rosszindulatú daganattal küzd a Tifani. A nyolc éves kislánynak kiújult a betegsége. Tifanit tavaly mutattuk be az RTL Híradóban, akkor már otthon gyógyult, miután úgy tűnt leküzdötte a halálos kórt.  Most azonban újra kemoterápiára jár, és segítségre szorulnak. Ha szeretne segíteni a kislánynak és családjának ide utalhat: Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítványnak, banki átutalás Bank: Erste Bank Bankszámlaszám: 11993001-02325172-10000001
Közlemény: Tifani 732.

Hogy birkóznak meg az orvoshiánnyal a falvakban?

Elmentünk azokba a falvakba, ahol már évek óta nincs háziorvos. Magyardombegyházán 15!, Egerfarmoson több, mint 8 éve nincs állandó orvos. Mikor és ki jár ide helyettesíteni, hová mehetnek a helyiek, ha bármi történik velük?

ZOÉ APUKÁJA: Mindenki próbál segíteni, amiben csak tud

A 6 éves Zoét vasárnap mutattuk be, pár hete egy csomót vettek észre a lábán, kiderült, ritka csontdaganatos betegségben szenved, a tüdejében pedig áttét van. Azóta nagyon sokan segítettek a családnak, máris majdnem kétmillió forint gyűlt össze.

Ha Ön is segítene a családnak:
Gondoskodás Alapítvány számlaszám
1174405820070098 OTP BANK; közleménybe: Papp Zoé
Ha külföldről utalna
IBAN: HU80-10100716-33827000-01005001; BIC/SWIFT: BUDAHUHB, Papp Zsuzsanna

 

Angela Merkel azt üzeni, hogy

Nem kell aggódni, jól vagyok - ezt mondta Angela Merkel német kancellár a betegségével kapcsolatos találgatásokra. A 64 éves politikus tegnap rövid időn belül harmadszor reszketett görcsösen egy nyilvános eseményen. Van olyan szakértő, aki szerint egy agytörzset érintő ritka neurológia betegségről lehet szó, mások Parkinson-kórra tippelnek.

53 éves korában elhunyt Ambrus Zoltán, az Irigy Hónaljmirigy egykori tagja

Ambrus Zoltán neve egybeforrt az Irigy Hónaljmiriggyel és a paródiákkal. A csapat 1990-es megalakulásától kezdve közel másfél évtizeden át nevettette a közönséget. Az együttes tegnap a közösségi oldalán jelentette be, hogy Zoli hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt. A zenész élete 2005. decemberében változott meg gyökeresen, amikor munkába menet autóbalesetet szenvedett. Agysérülést szenvedett, sérült a beszéd- és a mozgásközpontja is. Újra kellett tanulnia járni és beszélni. A rehabilitáció hosszú ideig tartott, de ezután sem egészen úgy alakult az élete, ahogyan szerette volna. Utoljára tavaly nyáron, az Alcohol nevű csapat egyik videóklipjében tűnt fel, melyben főszerepet kapott. Utolsó interjúját a Fókusznak adta.

Rémálom lett a ciprusi álomnyaralásból

Litauszki Róberték három éves kislánya a nyaralásukon, Cipruson lett rosszul, először csak arra gondoltak, hogy a szokatlan ételek vagy víz miatt. Tünetei azonban gyorsan romlottak, negyven fokos lázzal vitték kórházba. Kiderült, hogy a gyerek rota vírusfertőzést kapott… Az Újpest labdarúgója és felesége meséltek nekünk az elmúlt hetek küzdelméről.

Egy betegség, ami sokakat érint, mégsem beszélünk róla!

Nyolcszázezernél is többen érintettek itthon, mégis keveset tudunk az inkontinenciáról. Pedig az akaratlan vizeletvesztés megelőzhető, kezelhető és az esetek nagy részében gyógyítható is.

Szőke Zoltán: „Ez egy nagyon veszélyes játék!”

A Barátok közt színésze először a Fókusz kamerája előtt szólalt meg az általa alakított főhős állapotáról, és arról, hogy milyen érzések kavarognak benne.

Ancsa férje súlyos betegsége ellenére is pozitív tudott maradni!

Boross Dávid az első napon megismerkedett Ancsával, aki azzal a feladattal bízta meg őt, hogy az évelő növényeket tegye nagyság szerint sorba. A közös munka során kiderült, hogy az Oázis Kertészet dolgozójának férje daganatos betegséggel küzd és kemoterápiás kezelést kap. Ancsa ennek ellenére is igyekszik pozitív maradni! Kattints ide a teljes adásért!

Szabad-e nevetni egy tragédia árnyékában?

Szabad-e vidámnak lenni annak, akinek súlyos vagy krónikus betegségben meghalt a gyereke, annak, akinek meghalt a kistestvére? A feldolgozhatatlannak, elviselhetetlennek tűnő érzések megbéníthatnak egy családot. Azok a szülők meséltek nekünk, akik megtapasztalták, hogy szörnyű fájdalmukkal nincsenek egyedül, és akik segítséget kaptak a Lélekmadár táborban. Így lehet adományozni!

Megdöbbent a család a diagnózison, de Kinga talpra tudott állni

Az erdélyi tizenéves lány iskolából hazafelé érezte először, hogy fáj a lába. Először nem gyanakodtak semmi rosszra, de a fájdalom nem csillapodott. Orvostól orvosig jártak, majd meglett a diagnózis, amire senki nem számított, rosszindulatú daganat. Budapesten kezelték, ezután került a Bátor táborba. A fiatal lány pozitív életszemlélete, küzdeni akarása és kitartására sokak számára lehet példa. Így lehet adományozni!

Leukémiával küzd a fiatal kosaras lány

Leukémiával küzd a szekszárdi kosárlabdacsapat fiatal játékosa. A 19 éves Gereben Lívia ezt két napja tudta meg egy orvosi vizsgálat után. Családja azonnal kórházba vitte, ahol megkezdődött a kezelése. A kosárlabdázó Híradónknak azt mondta: nem adja fel, harcolni akar a betegség ellen. A küzdelemben sporttársai és a szövetség is támogatja. Visszavárják a pályára.

NETFÜGGŐSÉG: Hogyan netezzünk jól?

Mi számít netfüggőségnek, hány órát tölt egy egészséges ember monitor vagy okostelefon előtt, és mire kell odafigyelni, hogy gyerekeinket megóvjuk a közösségi média veszélyeitől, erről beszélt a szakember.

A Barátok közt színésze boldogabb már nem is lehetne!

Volosinovszki György nemrég csatlakozott a legendás sorozat stábjához. A színész most elárulta, miért volt annyira boldog, mikor megtudta, hogy bekerült a csapatba.

Sokkoló! 13 éves kora óta súlyos betegséggel küzd a Pizza King dolgozója

A Pizza King alapítója, Melhem Saad először pizzakészítőként próbálta ki magát. A főnököt Janika tanította be, akiről megdöbbentő dolgok derültek ki a közös munka során. A teljes adást ITT tudod visszanézni!

A Barátok közt színészét titokzatos betegség támadta meg

Volosinovszki György több mint egy éve kétségbeesetten kereste a választ arra, hogy miért fogyott le egyik pillanatról a másikra 16 kilót. Szörnyű időszak áll a fiatal színész mögött.

Elveszíti a szaglását Csonka Bandi?

Azt gondolta agydaganata lehet, Csonka András szaglásának megváltozása miatt ment orvoshoz. Miért fontos, a látszólag jelentéktelen tünet miatt szakemberhez fordulni? Bandi furcsa tünete akár az Alzheimer első jele is lehetett volna. A színész elmondja miért nem tudott nyugodni, és hogy most milyen kezelést kap. A teljes interjút ITT nézheted vissza!

Mennyire kell tartanunk a szúnyogoktól és azoktól a betegségektől, amiket hordozhatnak?

Magyarországon a legsúlyosabb betegség, melyet a szúnyogok terjesztenek, az ősszel előforduló nyugat-nílusi láz. Legtöbbször a vadmadarak viszik külföldre a veszélyes fajokat, de van, hogy autógumik belsejében utaznak a lárvák.

Kolerajárvány tombol a katasztrófa sújtotta Mozambikban

Tombol a kolerajárvány a katasztrófa sújtotta Mozambikban. Rohamosan nő a betegek száma, most már legalább 1500 esetről tudnak a hatóságok. Ketten haltak bele eddig a betegségbe. Az Egészségügyi Világszervezet 900 ezer vakcinát vitt az afrikai országba, amit azonnal el is kezdtek szétosztani. Csaknem három héttel a ciklon pusztítása után is több terület még mindig megközelíthetetlen.

Veszélyes az alvajárás?

Sokan egyáltalán nem emlékeznek semmire, pedig beszélnek, járkálnak, sőt még a házat is elhagyják éjjelente anélkül, hogy tudnának róla. Sőt, van olyan is, aki még kocsit is vezet…

10 éve hunyt el a jégkorongozó klasszis, Ocskay Gábor

Hétfőn volt 10 éve, hogy elhunyt a magyar jégkorong több, mint 90 éves történelmének egyik legjobb játékosa és kiemelkedő alakja, ifj. Ocskay Gábor. A jégkorongos játékával nem csak a szurkolókat, hanem az ellenfeleket is elvarázsolta. A kiváló hokisnál 2004 szeptemberében diagnosztizáltak szívizom betegséget, 2009-ben hunyt el heveny szívelégtelenségben.

30 év után még mindig szedi áldozatait a csernobili katasztrófa?

1986. április 26. Csernobil. A világtörténelem legnagyobb horderejű nukleáris katasztrófája, ami atomerőműhöz köthető. Megdöbbentő, hogy kicsivel több mint 30 év után Csernobil még mindig szedi áldozatait. Ezt állítja Kate Brown brit történész is, aki legújabb könyvében arról ír, hogy az 1986-os robbanás felel a rák- és az autoimmun betegségekben szenvedők egyre növekvő számáért a világon.

Fellépéseket tervezett és még egy műtétre is készült a Koós János

Fellépéseket tervezett és még egy műtétre is készült a vasárnap elhunyt legendás táncdalénekes Koós János. Barátai emlékeznek a generációk egyik kedvenc művészére. Csongrádi Kata énekes legutolsó közös fellépésükről mesél, ahol Koós János már a halálát emlegette.

Selma Blair komoly betegségben szenved

A Doktor Szöszi, az Édes kis semmiség és a Pokolfajzat filmekben főszerepet játszó Selma Blairnek komoly betegsége van. Tavaly ősszel robbant a hír, miszerint a színésznő sclerosis multiplexben szenved.

 

Ezek a klímaváltozás veszélyei


szerző:
2019.02.22. 07:45
Ezek a klímaváltozás veszélyei

Dr. Nékám Kristóf után Dr. Páldy Anna is felvilágosította a nézőket a globális felmelegedés veszélyeiről, ráadásul az egyiptomi szúnyogokra is felhívta a figyelmet, amik komoly betegségeket hordoznak.

 

Az RTL Híradónak mesélt először betegségéről Grecsó Krisztián

Fél él évre eltűnt a nyilvánosság elől Grecsó Krisztián - ennyi idő telt el a betegsége felfedezése és a kezelések vége között. Az író az RTL Híradónak mesélt először kamera előtt a szenvedésről, az élet szeretetéről, és arról, miért baj, ha a betegeket hibáztatják állapotukért. Stábunk épp abban a pillanatban érkezett, amikor egy rég várt telefonhívást kapott.
Az íróval készült interjút ide kattintva nézheti meg hosszabban.

A legendás Omega legendás billentyűse

Benkő László élete legnehezebb időszakán van túl betegsége miatt, de sosem adta fel, folyamatosan koncertezett, most is dolgozik. Az Omegát bemutató kiállításon rengeteg érdekes sztorit mesélt kameránk előtt.

Működő kórházban forgatott A Tanár stábja

A Tanár című sorozat forgatása nem csak az iskola falai között zajlott, a stáb az utolsó hetekben külső helyszíneken is dolgozott. Nagy körültekintést igényel, ha egy forgatócsoport néhány napra beköltözik egy működő kórházba. A ma esti epizódban Gyula egyik közeli hozzátartozója kerül kórházba.

Továbbra is terjed az influenza

Továbbra is emelkedik az influenzás betegek száma az országban, múlt héten már csaknem 78 ezren fordultak orvoshoz a betegség tüneteivel. Többségük gyerek és fiatal felnőtt. A híradónknak nyilatkozó háziorvos szerint fontos, hogyan aki beteg, ne menjen közösségbe, munkahelyre vagy iskolába, mert ilyenkor könnyebben alakulnak ki szövődmények, például tüdőgyulladás, ráadásul másokat is megfertőz.

INFLUENZA: Ezek a biztos tünetek!

Mik a leggyakoribb tünetek és mire kell nagyon odafigyelni járvány idején gyermek és felnőtt beteg esetében. Orvosokat kérdeztünk!

180 gyerek betegedett meg Lábatlanban

180 gyerek betegedett meg Lábatlanban hányással-hasmenéssel a Komárom-Esztergom megyei Lábatlan két óvodájában és az általános iskolában is. Ők és a helyi idősek klubja is ugyanattól a közétkeztetőtől kapják az ételt, ott is többen megbetegedtek.

SZVITACS ALEXA: Szeretnék paralimpiai bajnok lenni

Fél éve még élet-halál között lebegett, most paralimpiai bajnoknak készül az a fiatal asztaliteniszező, akinek egy súlyos betegség miatt nyáron amputálták az alkarját és a lábujjait. Szvitacs Alexa vérmérgezést kapott. Életmentő műtéten esett át, hónapokig volt az intenzív osztályon. Azóta már hazamehetett, most otthon gyógyul. Sporttársai gyűjtést indítottak neki, hogy hozzájuthasson egy 14 millió forintba kerülő robotkarhoz. Ezzel már részt venne a jövő évi paralimpián, karrierjét ugyanis nem adja fel.
Alexának ezen a számlaszámon tud segíteni: Erste Bank: 11600006-00000000-82023658
A Híradó riportját itt nézheti meg.

Anorexiás lány A Tanár legújabb főhőse

A Tanár legújabb részében az Oltári Csajok egyik főszereplője, a Pirost játszó Michl Juli hívja fel magára a figyelmet. Az általa alakított okos, értelmes lány nem képes elfogadni a saját testét olyannak, amilyen. Másnak látja magát a tükörben annyira, hogy az anorexia néven ismert betegség alakul ki nála.

Karesz: „Megszakad a szívem anyámért, de nem tudok rajta segíteni…”

Karesz tett egy utolsó próbálkozást édesanyjánál. Teó tervet eszelt ki, hogy megszabaduljon Karolától. Tamás állapota rosszabbodott.

Gyebnár Csekka: „Nem leukémiáról van szó”

A Barátok közt színésznője őszintén mesélt az elmúlt két év nehézségeiről, fájdalmairól, és arról, mi is történt a párjával.

Megható pillanat: a USNK egy súlyosan beteg kislány álmát váltotta valóra

A 2018-as X-Faktor győztes párosának felejthetetlen találkozásban volt része.

Tamásnak sokkoló hírekkel kellett szembesülnie a kórházban

Tamás újabb vizsgálatokin vett részt a kórházban…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Reni Joe-nak: „Megölted a fiam apját…”

Joe látni akarta Renit. Tamás rémisztő híreket kapott. Laura féltékeny lett Gábor új barátnőjére.

A progériások a normálisnál ötször gyorsabban öregszenek

Még csak gyerekek, de mintha idős embereket látnánk. Mindössze 155 ember szenved az egész világon a progéria nevű genetikai betegségben. A progériások a normálisnál ötször gyorsabban öregszenek. A legidősebb progériás beteg mindössze 26 évesen halt meg. A gyerekek álma, hogy a tudomány fejlődésével és helyes életmóddal ők akár a 30. születésnapjukat is megéljék.

ARCHÍV: Andy Vajna őszintén vallott betegségéről

2009 tavaszán egy rutinvizsgálat során derült ki, hogy Andy Vajna daganatos beteg. Bár erről szinte senki nem beszél szívesen, a Fókusznak mégis igent mondott, és 2010 januárjában, éppen 9 éve hosszú interjúban beszélt betegségéről és a terápiáról.

Már csak ötmillió hiányzik Joe óvadékához

Joe kórházba került. Tamás orvoshoz ment a problémájával. Milán meglepődik, amikor kiderül, hogy valaki ellopta a futárszolgálatuk ötletét.

Tinnitus: van rá megoldás!


szerző:
2019.01.18. 17:04
Tinnitus: van rá megoldás!

Magyarországon kb. ötszázezren szenvednek a fülzúgástól. Így a Tinnitus ma már népbetegségnek számít, amit kiválthat stressz, de okozhatja többek közt magas vérnyomás, keringési betegségek, vagy az agy is. A Fókusz annak járt utána, hogy mi lehet a megoldás a betegségre!

Szofi: „Tamásnak orvoshoz kell fordulnia…”

Tamásnak nem maradt választása, minthogy bevallja Szofinak a titkát…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Tamás: „Remélem, hogy Szofi megtalálja majd a boldogságát nélkülem is…”

Tamara meglátogatta Joe-t. Szofi aggódni kezdett Tamásért. Bence találkozóra ment a régi cimboráival.

Tamásnak komoly egészségügyi problémái lehetnek?

Tamás gyanakodni kezdett, hogy egészségügyi problémái lehetnek…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

A műhely eladása lehet Joe szabadulásának a kulcsa

Gábor megpróbált pénz szerezni Joe óvadékához. Tamásnak egészségügyi gondjai akadtak. Milánnak ajánlatot tedd az édesanyja.

Gyebnár Csekka és férje életük egyik legnehezebb szakaszáról meséltek

Két évvel ezelőtt Csekka és férje félelmetes hírt kaptak az orvosuktól: a színésznő szerelménél leukémia gyanút állapítottak meg.

Gyebnár Csekka férjéért aggódik

A küzdelemről és a bizakodásról szólt 2018 a Barátok közt Novák Gizellájának. A színésznő férjénél súlyos, több orvos szerint gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizáltak. Csekkát sokkolta a hír, de aztán úgy döntöttek, alternatív gyógymódokkal próbálkoznak

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való