KERESÉS search-close

cirkusz

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "cirkusz"

RENÉ CASSELLY: „Ezek az elefántok családtagok voltak számomra”

Hazugság, hogy az augusztus végén elhunyt két elefánt, Betty és Mambo megfulladtak volna az elefántszállító trélerjükben. Ezt állítja René Casselly, az elefántok tulajdonosa. A Magyar Nemzeti Cirkuszhoz tartozó szadai szafariparkban 5 elefánt lakott korábban. Mind a Casselly család tulajdonában voltak, akik családtagként tekintettek rájuk. Az artista elmondta, hogy a tréler kifejezetten elefántok számára készült, ők is tíz éven át ebben szállították állataikat, így lehetetlen, hogy ebben pusztultak volna el.

Már megint cirkuszolnak Pajkaszegen, de most egy kicsit másképp

Pajkaszegre elérkezik a csillogás, a mutatványok és az egzotikum világa. A felnőttekből gyerekek, a rémálomból pedig valóság válik. Baki pedig szinte repdes majd a boldogságtól. Vagy mégsem?

Cirkuszi kalandok A mi kis falunk szombati részében!

Cirkuszi kalandok A mi kis falunk szombati részében, amelyhez a stáb két napig forgatott egy valódi cirkuszban. És ahol a Bakit alakító Kerekes Józsefet sokkalta, hogy egy olyan állattal kell együtt szerepelnie, amelytől világ életében rettegett.

Látványosabbnál látványosabb mutatványok a Cirkuszok éjszakáján!

Nem az artistaparádékról szólt az elmúlt négy hónapos időszak, de a múlt hét péntek és szombat éjszaka már egyértelműen a cirkuszoké volt. Több tíz méter magasban szambázó majd elképesztő szaltókat dobó brazil trapézosokkal, sztárbohócokkal, világrekorder zsonglőrrel és lovas szabadidomító számokkal tért vissza a kényszerpihenő után a 8. Cirkuszok éjszakája.

Ez egy kedves család megosztó produkciója

Az artista szülők kislányukkal és házi kedvencükkel alkottak egy kerek egészet. A Made in Karantén zsűritagjai nem tudtak közös nevezőre jutni abban, hogy milyen is volt a kis család videója.

Hogyan él Las Vegasban Tokár József légtornász?

A világ leggrandiózusabb cirkuszában Supola Zoltán helyét egy szintén magyar artista, Tokár Józsi vette át. Bemutatjuk, hogyan él Józsi, aki ellentétben Zoltánnal, tíz éves kora óta arra vágyott, hogy a Cirque Du Soleil-be dolgozhasson. Az 1800 fős színházteremben nincs lehetetlen és nem is lehet.

Hogyan él Las Vegasban a világklasszis magyar tornász, Supola Zoltán?

Tizenöt éve forgattunk először Supola Zoltánról Las Vegasban. Hatvannál is több magyar bajnoki cím és három olimpia részvétel után az akkor 35 éves Zoltán a világ leglátványosabb cirkuszának egyik főszereplője és csapatkapitánya volt. Ma már egy másik magyar áll a helyén, mi pedig megmutatjuk, hogy kilenc év cirkusz után hogyan él most a Magyar Torna Szövetség Halhatatlanok Klubjának tagja.

Fókusz Anno: legyeket tanított be cirkuszi produkcióra

21 évet utazunk vissza az időben, mégis mintha egy egész dimenziót ugranánk. 1999-ben mutattuk be azt az amerikai férfit, aki legyeket tanított be cirkuszi produkciókra.

50 állattal vonultak karanténba a cirkuszosok

Az egyik világhírű magyar cirkusz minden tagja karanténban tartózkodik. A premierjük internetes közvetítése után most a téli szállásukra vonultak vissza, hiszen több száz előadásuk is elmarad. A cirkusz művészei másfél hónapra rendezkedtek be, ki lakókocsiban, ki Budapesten szállásolta el magát, kisebb lakásokban. Az állatok a karanténból semmit sem éreznek, békésen élik az életüket, úgy, ahogy előtte, csak a taps hiányzik nekik.

Las Vegasban látogattuk meg a világ leghíresebb modern cirkuszának magyar főszereplőjét

Las Vegas-i otthonában látogattuk meg a világ leghíresebb modern cirkuszának a Cirque du Soleil magyar főszereplőjét. Phillip és amerikai felesége a szerencsejáték fellegvárának kertvárosában élnek. A fiatal srác gyerekkora óta artistának készült, zenél és már bejárta az egész világot a társulat elképesztő műsorával.

A Cirque du Soleil, azaz a világ legmodernebb cirkuszának kulisszái mögött jártunk

Phillip már kiskorában is tornásznak készült, de akkor még álmodni sem mert arról, hogy egyszer majd a világ leghíresebb modern cirkuszának főszereplője lesz. Övéké a legnagyobb és leglátványosabb show műsor egész Las Vegas-ban. A tehetséges magyar artista bevitte a Fókusz stábját a kulisszák mögé és megmutatta, hogyan készül az elképesztő műsoruk.

5 méteres magasból zuhant le a magyar légtornász

5 méter magasból zuhant le egy magyar légtornász a romániai Vajdahunyadon szombaton délután – a sokkoló balesetet több néző is felvette videóra. A 19 éves artistának mindkét keze és egyik lába is eltört, de már jobban van, holnap hazaszállítják Budapestre. A cirkusz tulajdonosa szerint nem a megszokott sátrukban léptek fel, emiatt történhetett a baleset, de azt még nem tudják, hogy az artista hibázott, vagy műszaki hiba történt. A rendőrség nyomozást indított.

Hat teve, hat zebra és három póni szökött meg a vándorcirkuszból Miskolcon

Elszabadult cirkuszi teve okozott balesetet Miskolcon. Nekiütközött egy autónak, amelynek összetört a szélvédője és a motorházteteje. Az autót egy asszony vezette, ő is és az állat is könnyebben megsérült. A városban vendégszereplő vándorcirkuszból hat teve, hat zebra és három póni szökött el, egyelőre nem tisztázott körülmények között. Nem ez volt az első város, ahol elszabadultak a cirkusz állatai.

Amit a Recirquel csapatától láttunk a Fringe Fesztiválon, attól leesett az állunk

Aki élőben látta már a fiatal Recirquel Újcirkusz Társulatot, annak egy életre megváltoztak az elképzelései és esetleges régi beidegződései a cirkuszról. Nem véletlen, hogy az életveszélyes akrobatikus mutatványokat is könnyeden előadó csapatot visszahívták a világ egyik legjelentősebb fesztiváljára, a skót fővárosba. Edinburghba ezúttal az X-Faktor felfedezettjével, Horányi Julival együtt mentek vissza, hogy elvarázsolják a nemzetközi közönséget.

BUDAPESTI FIDELITAS ELNÖKE: „Mi nem zavarjuk meg mások kampányát, mi szembesítünk”

A Fidelitas fővárosi elnöke szerint bátor dolog, amit a Fidesz ifjúsági szervezete csinál. Nemrég például egy kisteherautóval tartották fel a körút forgalmát, hogy abból cirkuszi zenét játszva megzavarják Karácsony Gergely sajtótájékoztatóját.

Cirkuszi póni rúgott fejbe egy kislányt Sárváron

A gyerek anyjával kíváncsiskodott, miközben a cirkuszosok a sátrat építették. Az egyik póni ekkor valamiért rúgott egyet és homlokon találta a mögötte guggoló kislányt. A gyerek sebét össze kellett varrni, nincs maradandó sérülése. A cirkusz sátormestere szerint nem hibáztak, de tanultak az esetből.

BALESET: Legközelebb úgy elkerítik az állatokat, hogy ne is lehessen megközelíteni őket

4 éves kislányt rúgott fejbe egy cirkuszi póni Sárváron. A gyerek anyjával meg akarta etetni a pónit, miközben a cirkuszosok a sátrat építették. Az egyik póniló ekkor valamiért rúgott egyet és homlokon találta a mögötte guggoló kislányt. A gyerek sebét össze kellett varrni.

„Budapest nem cirkusz”?

Megafonnal ábrázolja és komolytalannak állítja be Tarlós István kihívóit a Fidelitas a plakátjain. A kampányban viszont épp a főpolgármester érkezett ilyen eszközzel egy sajtótájékoztatóra múlt pénteken. A Fidesz ifjúsági szervezete azt írta, hogy az eset után sem változtatnak a plakátokon, mert pénteken Tordai Bence volt az, aki "provokált, zavart keltett és indulatokat szított."

Elmentünk a Balatonra, hogy megnézzük, mit csinálnak két előadás között a cirkusz kedvencei

Az egyik magyar cirkusz a Balaton mellett állomásozik, elmentünk hozzájuk és megnéztük, hogyan hűtik az állataikat, és mit csinálnak a művészek, az elefántok, a zebrák és a többi fellépő kedvenc, amikor éppen nincsen előadás.

A levegő királynője: kevesen mernék utánozni a Barátok közt színésznőjét!

Kevesen mernék utánozni a Nagy Alexandrát, a Barátok közt színésznőjét, aki a Szenzációs Négyes műsorában már megmutatta, hogy félelmeit legyőzve is képes a magasban légtornázni. Alex a hétvégén már a Magyar Nemzeti Cirkuszban teltház előtt debütált!

Magyar alkotók a világ legnagyobb cirkuszi vállalkozásában!

Lélegzetelállító produkciók és 2500 néző percekig tartó vastapsa. Így írható le a világ legnagyobb cirkuszi vállalkozásának legújabb előadása, a Mandana, aminek müncheni világpremierjén a Fókusz is ott lehetett. A 114 éves Circus Krone történetében először rendezett magyar alkotó. A Recirquel társulat művészeti vezetőjét, Vági Bencét kérte fel a cirkusz két igazgatója.

Figyelem! Győző egy újabb titkot árult el nekünk!

A "Mi a vágyad, more?" műsorvezetője újabb tanáccsal szeretné meglepni a kedves online nézőket: "Mit ne csinálj, more!" egy cirkuszban! Emlékeztek még Győző izgalmas cirkuszi produkciójára, az elefánt hátára, a félelmetes zsiráfra, vagy a furcsa bohócra?

Győző most összeszedte nekünk a legjobb pillanatokat, és a leghasznosabb tapasztalatokat! Mutatjuk!

Ha pedig szeretnéd újra megnézni a cirkuszos teljes adást, vagy a "Mi a vágyad, more?" eddigi részeit, azt pedig itt teheted meg!

IDOMÍTÁS: Így bánnak az állatokkal a világ egyik legmenőbb cirkuszában

A világhírű cirkuszban, a Circus Krone-ban kimondottan jó dolga van az idomított állatoknak. Szeretettel veszik rá őket a produkciókra, ha az állat megunja a gyakorlást, egyszerűen elmehet. A teljes riportot ITT nézheti vissza!

VILÁGSIKER: New Yorkban ünnepelték a fiatal magyar társulatot

A Recirquel társulat, 7 évvel ezelőtti megalakulása óta, több mint 300 előadást tartott, itthon és világszerte több mint 150 ezren látták őket. A különleges produkció alapkoncepciója, hogy az előadásokban az artista művészetet ötvözik színházi elemekkel, tánccal, zenével.

SZÉDÍTŐ MAGASSÁG: Elképesztő felvételek a világhírű artistákról

Milyen érzés lehet szédítő magasságban lógni fejjel lefelé és közben még különféle mutatványokat is csinálni? A Recirquel egyik artistájának fejére szereltünk kamerát, hogy megmutassuk, mit látnak ők ott a magasban…

Karola rémülten menekült el a cirkuszból

Szilárd meglepte Karolát egy cirkuszbelépővel, amit a lány nem igazán fogadott jól…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Joe számára felvillant a fény az alagút végén?

Szilárd meglepte Karolát. Joe kirúgta az ügyvédjét. Szofinak problémája akadt egy utcazenésszel.

Zsonglőrködni tanították Ferenc pápát

A katolikus egyházfőtől eddig sem álltak távol a formabontó programok, a héten tartott általános audienciáján a kubai nemzeti cirkusz művészeit fogadta, akik egy zenés- táncos előadást is szerveztek a tiszteletére.

Hét métert zuhant az artista

Életveszélyesen megsérült, miután a mélybe zuhant egy magyar artista egy osztrák cirkuszban. A baleset szombaton történt. A 27 éves nő hét méter magasból, a trapézról esett a porondra egy mutatvány közben. Kórházba vitték, ahol jelenleg is mesterséges kómában tartják. Az előadást a baleset után azonnal megszakították.

Nyugdíjba vonulnak a dán elefántok

Lara, Jungla és Jenny nemsokára nyugdíjba vonul. A dán cirkusz vezetői, nem a koruk, hanem egy új rendelet miatt vállnak meg az állatoktól.

Bepánikolt teve okozott balesetet egy amerikai cirkuszban

Heten megsérültek, többségükben gyerekek, amikor egy megrémült teve ámokfutásba kezdett egy cirkuszi előadáson, az amerikai Pittsburghben.

 

PÁNIKBA ESETT: Teve okozott balesetet a cirkuszban

Heten megsérültek, többségükben gyerekek, amikor egy megrémült teve ámokfutásba kezdett egy cirkuszi előadáson, az amerikai Pittsburghben.

Szenzációs volt a Kökény Cirkusz előadása!

A 40 pluszosok cirkuszi előadással álltak színpadra a Szenzációs Négyes második adásában.

Simba, a kölyök oroszlán a Reggeliben!

Ötvös Lóránd elhozott hozzánk egy hihetetlenül cuki kölyök oroszlánt, akit úgy hívnak Simba!

Interjú a cirkuszkirállyal!

Ifjabb Richter József a cirkuszdinasztia hetedik generációjaként egyben a világ legfiatalabb cirkusz igazgatója is. Artistaként tavaly elnyerte a műfaj legrangosabb díját, ami ebben a szakmában egy Oscar-díjnak felel meg. Ki gondolná, hogy eredetileg profi teniszezőnek készült, ma pedig már több olyan trükköt is tud lóháton, amit senki más a világon.

Kiss Tibi körül zajlik az élet!

A Quimby énekese nem tagadta, hogy volt egy időszak az életében, amikor nem csak a zenei karrierje, de még az élete is veszélyben forgott - erről mesélt öt évvel ezelőtt a Reflektor magazinnak.

Látványosabbnál látványosabb produkciók a Cirkuszok éjszakáján

Szombaton az elefántcsorda már ötödszörre indult fürdőzni a Balaton partjára, hagyománnyá vált, hogy ők nyitják meg a mindig július második hétvégéjére eső Cirkuszok éjszakáját.

 

Megújult külsővel léptek színpadra a 2017-es X-Faktor jótékony győztesei

Különleges show, nem mindennapi látványvilág, ujjongó közönség. Magyarország legnépszerűbb tehetségkutatójának tavalyi győztesei, Ricco&Claudia eddig még sosem látott körülmények között lépetek színpadra, hogy 1500 hátrányos helyzetű gyereknek tegyék szebbé a napját.

A magyar artista, aki nem ismeri a lehetetlent

138 centi és 70 kiló, olyan kisugárzással és derűvel, ahogy a felesége meséli, amit nem lehet nem szeretni. Gábor néha száguldó autón áll kézen, vagy show műsorban lép fel, a lehetetlen az ő szótárában nincs benne.

Ünnep különleges produkcióval

20 méter magasan, biztosítás nélkül egyensúlyoztak a Magyar Nemzeti Cirkusz artistái Debrecenben. Ezzel ünnepelték a cirkusz világnapját. Az egyik néző azt is kipróbálhatta, hogyan kell egyensúlyozni egy ügető ló hátán.

Drótkötélen húsz méter magasban!

A nemrégiben Arany Bohóc-díjjal méltatott Magyar Nemzeti Cirkusz extrém produkciókkal ünnepli meg április 21-én a cirkuszok világnapját. Ifj. Richter József, cirkusz igazgató beavatta a nézőket a közelgő rendezvény részleteibe.

Kizuhant halálgömbből előadás közben

Baleset a cirkuszban: kirepült az úgynevezett halálgömbből az egyik motoros Győrben tegnap előadás közben. A balesetről egyik nézőnk felvételt készített, ezen látszik, hogy amikor a szerkezet a terv szerint kettényílt, az akrobata túl közel ment a réshez és motorjával együtt kizuhant.

NÉZŐI: Kirepült a motoros a halálgömbből

Hatan száguldanak körbe motorral az úgynevezett halálgömbben. Majd - hogy a produkció még lélegzetelállítóbb legyen - a szerkezet kettényílik. Ekkor azonban nem várt izgalom csúszik a mutatványba.

Előadás közben halt meg

Tragédia a cirkuszban! Előadás közben összeesett és meghalt a Fővárosi Nagycirkusz 32 éves porondmestere. Két mentőautó is a helyszínre érkezett, hogy segítsen: negyven percen át próbálták újraéleszteni a porondmestert, de már nem tudtak rajta segíteni. Joó Tamást pontos, megbízható, jó humorú embernek ismerték. Tragikus halála mindenkit megdöbbentett.

Arany Bohóc-díjat kapott ifj. Richter József

A Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója a 42. Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál záró gálaestjén vehette át az elismerést. A magyar csapat a cirkusz világ "Oscar-díja" mellett három különdíjat és a közönség díjat is megkapta a több mint négyezer ember előtt bemutatott produkcióikért. 

Ifjabb Richter József kapta a cirkuszvilág Oscarját

Ifjabb Richter József és felesége egész évben az országot és a világot járja plusz 70 fővel, egy luxuslakókocsiban, amelyet egy kilométernyi cirkuszkellék és vadállat követ, amikor utaznak.

Nagy magyar cirkuszi siker

Az artisták Oscarját, az Arany Bohóc-díjat nyerte el ifj. Richter József és felesége a 42. Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon. A házaspár lóháton mutatott be egy különleges produkciót, egzotikus showjukban egyszerre 32 állattal léptek fel.

ÓRIÁSI SIKER: Monte Carloban állva ünnepelték Richteréket

„A világon még sosem látott mutatvány”-ként beszélnek ifj. Richter József és felesége, Merrylu produkciójáról, ami elnyerte az artisták Oscarját, az Arany Bohóc-díjat. Íme, ízelítő a díjnyertes számból és hogy hogyan ünnepelte azt a közönség.

Fehér Tibi artista lett?


szerző:
2018.01.22. 09:05
Fehér Tibi artista lett?

Fehér Ádám és Kassai Benjámin bronzérmet nyertek a 12. Nemzetközi Cirkuszfesztiválon. Az artista fiúk lerántották a leplet a titokzatos kínai rúdról, ráadásul élő adásban csillogtatták meg tehetségüket. Sőt, Tibi sem maradhatott ki a produkcióból...

Így cirkuszoltak a Barátok közt sztárjai!

A Barátok közt szereplőinek szerencséje volt két évvel ezelőtt, hogy az Eötvös Cirkusz éppen a tőszomszédságunkban vert sátrat. Nagy Alexáék a cirkusz Noé bárkáját megszégyenítő állatsereglete miatt ugrottak át látogatóba.

Zebrák kergettek szamarakat

Elszabadult zebrák kergettek szamarakat Bátaszéken, egy parkolóban. Az állatok egy közeli vándorcirkuszból szabadulhattak el. Senkinek nem esett baja, a gondozóknak egy kis kergetőzés után végül sikerült befogniuk a szökevényeket.

 

Fókusz 2017-11-02


szerző:
2017.11.02. 17:20
Kulisszák mögött: ilyen a Richter család cirkuszi élete

Ifjabb Richter József és felesége egész évben az országot és a világot járja plusz hetven fővel, egy luxus lakókocsiban, amelyet egy kilométernyi cirkuszkellék és vadállat követ, amikor utaznak.

 

Fókusz 2017-10-25


szerző:
2017.10.25. 17:20
Zebrák vágtáztak az úton

Elszabadult zebra csorda vágtázott Sopronban egy négysávos úton. A hat zebra egy közeli cirkuszból szökött meg, gondozójuk meg akarta etetni őket, de egy pillanat alatt megszöktek a nyitva felejtett kapun. Az autók között futottak, volt, aki levideózta a rohanó zebrákat. Végül a cirkuszigazgató fogta be őket egy közeli utcában.

Fókusz 2017-10-03


szerző:
2017.10.03. 17:20

Mi ez a cirkusz?


szerző:
2017.09.28. 18:00
Mi ez a cirkusz?

Pál egy film hatására lett kötéltáncos, és artistaként dolgozott egy cirkuszban. Most kedvesét, Editet szeretné elkápráztatni produkciójával, és rávenni arra, hogy költözzön hozzá Gárdonyba. A férfi nem egyedül érkezett a stúdióba, hiszen Karcsi, Csabi és Robika is elkísérte őt.

Istenes Bence pályát tévesztett?

Pont három évvel ezelőtt a Szigeten megpróbáltuk eldönteni, Bence artistaként vagy bohócként futhatna be fényesebb karriert, ha egyszer pályát vált és beáll egy vándorcirkuszhoz. Az eredmény magáért beszél.

Szabadon bóklászott egy elefánt Budapesten

Nem mindennapi látvány Budapesten! Szabadon bóklászott egy elefánt a fővárosban vasárnap. Járókelők vették észre, hogy az ormányos egyedül csatangolt egy mezőn, majd mikor megszomjazott, egy benzinkútra is betért. Később kiderült, az elefánt egy vándorcirkuszhoz tartozik és gondozója végig vele volt. További részletek az elefántról 18 órakor az RTL-Híradóban.  

Nagy mutatványra készül!


szerző:
2017.04.05. 17:25
Nagy mutatványra készül!

VV Zsolti a tévé mellett más területre is merészkedik rövidesen: egy cirkuszban fogja kipróbálni magát. Zsolti már a Villában, a cirkuszhéten megismerkedhetett ezzel a különleges világgal, amely azonnal rabul ejtette.

Pro és kontra: Állatkínzás a cirkuszi állatok betanítása?

A cirkuszban csak a hangyák viselkednek természetesen, a többi állatot kínozzák és kizsákmányolják. Mondja a legtöbb állatvédő. Ezzel szemben a cirkuszban vagy az állatparkban dolgozók azt mondják, hogy önszántukból hajtják végre a produkciókat az állatok, nem lehet őket kényszeríteni, boldogok, ha produkálhatják magukat. Vajon mi lehet az igazság? Ennek járt utána a Fókusz stábja!

Fókusz Plusz 2017-02-18


szerző:
2017.02.18. 18:50
ÁLLATVÉDŐK VS. CIRKUSZISTÁK: Kell állat a cirkuszba?

Hogy kell-e állat a cirkuszba? Ez a kérdés talán már évtizedek óta megosztja az embereket. A Fókusz stábja mindkét félt megszólaltatta: az állatvédők képviseletében Seres Zoltán, míg a cirkuszisták védelmében ifj. Richter József a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója mondta el véleményét.

Szinkronúszóból lett cirkuszkirálynő

A rúdtánc világbajnok Zsófi négy díjat nyert a nemzetközi cirkuszfesztiválon, Európa leghíresebb cirkuszai sorban állnak a tizenkilenc éves lányért. A magasban forgó, lebegő rúdon úgy mozog, mintha rá ragasztották volna. Pedig csak négy éve kezdte az akrobatikus elemeket tanulni, addig a vízben lebegett. Ime a szinkronúszóból lett cirkuszkirálynő!

Fókusz 2017-02-07


szerző:
2017.02.07. 19:00
Bennégtek az állatok a tűzben

Tűzkatasztrófa az egyik leghíresebb cirkuszban. 11 állat, köztük két tigris pusztult el, amikor leégett a Globus cirkusz istállója Bukarestben. Az állatok egy részét - köztük kengurukat, tevéket, nagymacskákat - sikerült kimenteni. A mentést nehezítette, hogy sok vadállatot el kellett kábítani, különben nem tudták volna kihozni őket a ketrecekből.

Bohócok: nevettetnek vagy rémisztgetnek?

Ijesztgetős bohóc, bankrabló bohóc, gyilkos bohóc, cirkuszi bohóc, szülinapi bohóc, zenebohóc vagy épp bohóc doktor. Az utóbbiak alapvetően nevettetnek, az előbbiek viszont éppen az ellenkezőjét, félelmet keltenek. Hogy ezek a kedves, pozitív figurák hogyan váltak a történelem során rémisztő, sokszor elrettentő alakokká, és hogy egy bohóc láttán valós vagy gerjesztett félelem munkálkodik-e a gyerekekben, illetve a felnőttekben, erre keressük a választ.

Tóth Andi legyőzte legnagyobb félelmét

A november 25-én megrendezésre kerülő Comet díjátadó gálán Tóth Andi is fellép majd vadonatúj dalával, ami a Tovább címet viseli. Az énekesnő a produkció közben a magasba fog emelkedni, és mivel Andi retteg a magasságtól, ezért muszáj volt elpróbálni a repülést.

VARÁZSLATOS: A saját, magyar újcirkuszukat valósították meg Montreálban

Két évvel ezelőtt a magyar újcirkuszosok egy sátorban kezdték és most premier előadást tartottak Montreálban. Ott, ahol csak a legnagyobbak léphetnek fel.

Felnőtt lett a Barátok közt


szerző:
2016.10.21. 18:00
Felnőtt lett a Barátok közt

Felnőtt lett a Barátok közt. Az ország legnépszerűbb sorozatának elmúlt 18 évét nem könnyű összefoglalni. Szereplőváltások, elképesztő rajongók, féltve őrzött ereklyék, egy lábra tetovált Berényi Miklós és még több extrém történet. A Fókusz Pluszban most először a színészek bakijait is megmutatjuk.

Aztán. Montreálig kísértünk egy magyar artistacsoportot, akik első magyar társulatként kaptak meghívást a világ leghíresebb cirkuszának, a Cirque de Soleil-nek kanadai központjába.

Vivien és Zsolti a porondon

Tündököltek, akárcsak a gyémántok: Zsolti szinte szárnyalt a szalagos ruhájában a fel-lehimbálózó karikán, Vivien pedig igyekezett nem lemaradni látványban a társától.

Soma és Gina a porondon

Gyönyörű kék ruhában, megindító zenére, profi módjára emelte fel a fiú Ginát, aki kecses mozgásával lenyűgözte a nagyérdeműt.

Zseraldin és Dávid a porondon

Bebizonyították, hogy nem létezik olyan, hogy kétbalkezesség. Labdadobálás, tányérpörgetés a láb alatt, majd átadás Dávid kezébe. A taps persze ezúttal sem maradt el.

Tivy és Ati a porondon

A két bohóccal indult a show, akik teljes sminkben köszöntötték a cirkuszba érkezőket, majd beindult a pusztító páros: a közönség pedig a térdét csapkodta a nevetéstől…

A cirkuszigazgató köszöntötte a közönséget

Evelin egész héten részt vett a próbákon, így tisztában volt azzal, hogy művészei a legprofibb számokkal készültek, és ennek tükrében szólította a porondra a villalakókat.

Visítva fogadták a hírt: igazi cirkuszban léphetnek fel!

A hét elején még nem is sejtették a villalakók, hogy mi lesz a küzdelmes próbák vége. Azt gondolták, hogy vagy a stúdióban, vagy a kertben kell bemutatniuk művészi produkcióikat, ám arra álmukban sem gondoltak, hogy elhagyhatják a Villát és egy igazi porond várja őket.

Soma kiakadt, amikor meglátta a fellépőruháját

Soma azt hitte, hogy öltönyben fog táncoli Ginával, és egyáltalán nem számított egy testhez simuló jelmezhez... De Tivy és Ati bohócruhája sem semmi!

Veszélyben Zsolti és Vivi produkciója?

Zsolti nem hajlandó tovább együtt dolgozni Vivivel, aki állítása szerint nem veszi elég komolyan a közös feladatot. Vivinek persze ez nagyon rosszul esik, és megsértődve elvonul a Sufniba. Hogy lesz ebből produkció?

A porond szerelmesei


szerző:
2016.10.15. 20:00
A porond szerelmesei

Megmutatjuk az elvarázsolt világot, azokat akik lakókocsival járják a kontinenseket, és akik számára az aranybohóc jelenti az olimpiai aranyat.

Fókusz Plusz 2016-10-15


szerző:
2016.10.15. 18:50
A cirkuszi próbák konfliktust szülnek Vivi és Zsolti között

Zsoltit testileg is megviselik a próbák, és Vivien teljesítményével sincs megelégedve...

Gina nem bírja energiával a Somával közös próbákat?

Tovább folytatódnak a cirkuszi próbák; Soma és Gina újabb gyakorlatokat próbálnak elsajátítani, több kevesebb sikerrel...

Vivi arról álmodozik, hogy egyszer úgy szárnyal majd, mint Zsolti

Zsolti sikerként élte meg, hogy mindenkinek megmutatta, igenis megtudja tartani magát a levegőben. Vivi is arra vár, hogy ugyanolyan biztonságban érezze magát a levegőben, mint párja. Ő is póni akar már lenni.

Zseraldin és Dávid próbára tették a kézügyességüket

A cirkuszban Dávidék a zsonglőrködésért felelnek majd, az oktatójukkal át is vettek pár alap mozdulatot és trükköt... több kevesebb sikerrel.

Zsolti és Vivi lógtak egy kicsit a levegőben

Zsolti és Vivi a levegőben próbálhatta ki magát: nemcsak kötélen, de karikén is lógtak egy kicsit, hogy később a talajtorna gyakorlatokat is kipróbálják. Vivi pillangónak érezte magát lebegés közben.

Gina és Soma eléggé közel kerültek egymáshoz

Megkezdődtek a cirkuszi órák a Villában, így minden páros a maga területén próbálta meg elsajátítani az alapokat. Gina és Soma már az első alkalommal meglehetősen szoros és bizalmi kapcsolatba került egymással.

Megkezdődött a cirkusz kiképzés a Villában!

Ati és Tivy megkezdték az első edzésüket, ahol nemcsak az emelgetésekbe kóstoltak bele egy picit, de a bohóc trükkökbe is. A két fiú nagyon élvezte a dolgot.

Soma:

Az erőember szerepbe került srác komoly kéréssel fordult partneréhez, aki megígérte, hogy csókkal jutalmazza Somát, ha megnyerik a játékot.

Kiderült, hogy ki milyen szerepet kap a Villa cirkuszban

A cirkusz héten mentorok segítenek a villalakóknak a felkészülésben. Tivy és Ati bohócok lesznek, Vivien és Zsolti légtornászok, Soma lesz az erőember és Gina lesz a partnere, Mici és Krisztián állatidomár lesz, Zseraldin és Dávid zsonglőr, a cirkuszigazgató szerepet pedig Evelein tölti be.

Aligátor kószált Hatvanban


szerző:
2016.08.29. 17:25
Aligátor kószált Hatvanban

Szabadon kószáló aligátort fogtak az éjjel Hatvanban. Tóth Pál Bence egy esküvőről tartott hazafelé, amikor fél 4 körül megpillantotta az állatot. Azonnal kiszállt, hogy megnézze, a hüllőnek szerencsére be volt kötve a szája. Mint kiderült, egy közeli cirkuszból lépett meg. Azonnal felébresztették az ott dolgozókat, akik a rendőrökkel közösen fogták be végül az állatot.

Lehetetlen cirkuszjegyet szerezni

Hiába az ajándék cirkuszjegy az iskolákat fenntartó központtól, nem jut be a kitűnő diákok egy része az előadásokra. Erről a szülők panaszkodnak. Azt mondják, napokig, vagy hetekig kell telefonálni, mire helyet tudnak foglalni a Fővárosi Nagycirkusz előadásaira. Rétvári Bence államtitkár azt mondta, mindenkinek jut hely, legfeljebb vidéki előadásokon.

Elképesztő: ágyúból lőtték ki a chilei artistát

Szakállas nő, láncait letépő erőművész, egzotikus állatok és ágyúból kilőtt artista. Néhány klasszikus azok közül a mutatványok közül, amelyeket már több mint száz esztendeje mutatnak be különféle cirkuszok. Zamárdiban ezúttal az „emberi ágyúgolyó” volt soron, de a chilei férfi arra vállalkozott, hogy töltelék lesz egy 7 méter hosszú lövegben.

Cirkusz a szegedi utcákon


szerző:
2016.06.11. 18:55
Cirkusz a szegedi utcákon

Elefántok, púpos tevék, zebrák, lámák és lovak vették birtokba Szeged utcáit. A Magyar Nemzeti Cirkusz társulata parádézott a belvároson keresztül a város több utcáján. Zenekarral, artistákkal és az állatokkal vonultak végig. A parádét hatalmas tömött sorokban sétáló, vagy kerékpározó családok kísérték. A legkitartóbbak a menet végén még az állatokat is megsimogathatták. A cirkusz társulata jövő hét végén világszenzációra készül. Vezetőjük ugyanis egyszerre 32 állattal lép színpadra.

Állati szökések szerencsés befejezéssel

Az igazgató szájából veszi ki Iris, a papagáj a jutalom mogyorót. A Brazíliából származó madarat több ezren keresték kedden, Budapesten, miután elszökött a Fővárosi Nagycirkusz melletti ketrecéből.

Fókusz 2016-06-01


szerző:
2016.06.01. 18:55
Emberpiramist építettek

Emberpiramissal ünnepelték a cirkusz világnapját. Szombat este a Fővárosi Nagycirkusz előtt artisták és nézelődők építettek hatalmas gúlát azért, hogy felhívják a figyelmet a cirkuszművészetekre. A cirkuszosok azt mondják, művészeti águk egyenrangú a színházzal és az operával.

Magyar artisták nyertek Monte Carloban

Először nyertek díjat magyar artisták a híres Monte Carlo-i cirkuszfesztivál ifjúsági mezőnyében. Lövei Gábor és Mikó Zoltán ugródeszkán mutatott be szaltókat és forgásokat, a számot pedig a cirkuszban szokatlan rosszfiús öltözékben és rap számokra adták elő. A díjkiosztó után több külföldi produkció azonnal vendégszereplésre hívta a magyar művészeket.

Zsonglőrködéssel fejlesztenek

Cirkuszi zsonglőrködéssel fejleszti nehéz sorsú gyerekek képességeit egy civil szervezet. A Magyar Zsonglőr Egyesület tavaly több mint ezer fiatalnak tartott foglalkozást, a sikeres programra a Cirque du Soleil is felfigyelt. A világhírű kanadai cirkusz elhatározta, hogy a jövőben támogatja a magyar kezdeményezést és továbbképzést szervez Budapesten. Egy pesterzsébeti amatőr roma csapat nekik tartott csütörtökön bemutatót.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való