KERESÉS search-close

civilek

75 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "civilek"

Már a katonák is menekülnek Venezuelából

Véres összecsapások törtek ki civilek és katonák között Venezuelában. Előzőleg a hadsereg Maduro elnök parancsára lezárta az ország határait a külföldi segélyszállítmányok előtt. Volt, ahol éles lőszert vetettek be a fegyvertelen tömeg ellen, máshol viszont a katonák a hadseregből megszökve a civilekkel együtt elmenekülnek az országból.

Magyarországon tárgyal az amerikai külügyminiszter

Az amerikai kormánynak fontosak a jogállamiság olyan alapintézményei, mint a bíróságok, a szabad sajtó és a civil társadalom - ezt mondta Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Budapesten jogvédő szervezetek képviselőinek. Mike Pompeo európai körútja első állomásaként érkezett hétfőn Budapestre.

Februárig bárkit, bárhol indoklás nélkül igazoltathat a rendőrség Budapesten

Februárig bárkit, bárhol indoklás nélkül igazoltathat a rendőrség Budapesten.

Ellenzéki pártok és civilek is tüntetést szerveztek péntekre

Ellenzéki pártok és civilek is tüntetést szerveztek péntekre, eredetileg arra akarták felszólítani a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a túlóratörvényt. Azóta azonban változott a demonstráció elnevezése, hiszen Áder János aláírta a törvényt.

Kormánybarát szervezet döntene a civil támogatásokól

A nyíltan kormánypárti Civil Összefogás Fórum elnöke vezette testületre bízná a kormány annak az eldöntését, hogy melyik civil szervezeteket támogassák állami pénzből. Erről először az ATV.hu írt. Kerestük a kormányt, hogy mi a törvénymódosítás célja és miért pont a Nemzeti Együttműködési Alapot bízták meg a pályáztatással, de nem kaptunk választ. Az LMP szerint a kormány csak a saját civiljeit akarja támogatni.

Miért volt és miért volna fontos a szakszervezet?

A szakszervezet nemcsak a bérért harcolt, a termelés minőségére is figyelt. Keressük a választ, a többi között arra is, hogy hogyan tette tönkre a szovjet minta a szakszervezeteket…

Amikor lepattintanak a hivatalok…

Három tantörténet arról, hogy reményvesztett civilek hogyan próbálják rávenni a hivatalokat arra, hogy azt tegyék, ami a dolguk lenne. Van, aki humorral próbálkozik, van, aki maga kezdi el rendbe rakni a környezetét.

Jelöletlen rendőrautók provokálják az autósokat, hogy büntessék őket?

Egy ideje terjed már az interneten pár sztori, amik arról szólnak, hogy civil kocsinak tűnő rendőrautók az autópályákon veszélyes és szabálytalan manőverekre kényszerítik az autósokat, aztán jól megbüntetik őket.

Szabadságjogok és jogállam: vita

Magyar és külföldi civil szervezetek és szakértők szerint folyamatosan leépültek az alapvető szabadságjogok Magyarországon, s ha – vagy amikor? – az új országgyűlés elfogadja a Stop Sorosnak elnevezett törvénycsomagot, azt a tiltakozók mélypontnak tekintik.

Civilek - újabb 4 év ellenszélben?

A kormány most feltehetőleg úgy érzi, hogy masszív választási győzelme voltaképpen biztatásként is értelmezhető a civilek további szorongatására. A legfrissebb hozzáférhető számok szerint nagyjából 62 ezer szervezetről van szó, ezek kevesebb, mint egynegyede működik Budapesten. Hogyan tovább – a választások után, a Stop Soros törvénycsomag előtt.

Pénzt adna a civileknek az unió

Az egész Európai Néppárt megszavazta, hogy az Unió adjon pénzt a civil szervezeteknek, csak a Fidesz képviselői nem támogatták. Az Európai Parlamentben elfogadott határozat több mint 400 milliárd forinttal segítené az alapvető uniós értékeket őrző civil szervezeteket.

Orbán Viktor szerint nem gond a listázás

A miniszterelnök támogatja az újságírókat, hogy minél több hálózatot leplezzenek le. Orbán Viktor ezt a Figyelő úgynevezett Soros zsoldosokat listázó cikkével kapcsolatban mondta az állami rádióban. Szerinte a lista azért fontos, hogy az emberek lássák, ki kicsoda, és kinek az érdekeit szolgálja. A Mérték Médiaelemző Műhely viszont úgy látja, a lista törvénysértő, ezért a Médiahatósághoz fordulnak.

Németh Szilárdnak sérelemdíjat kell fizetni

Jogerősen pert nyert Németh Szilárddal szemben az Eötvös Károly Intézet. A bíróság szerint a Fidesz alelnöke nem mondott igazat akkor, amikor egy interjúban azt állította, hogy a civil szervezet több pénzt kap Soros Györgytől, mint amennyit bevall. Ezért Németh Szilárdnak bocsánatot kell kérnie, és sérelemdíjat is kell fizetnie. A fideszes politikus azt állította: a Nemzetbiztonsági bizottságban beszéltek az intézet finanszírozásáról a titkosszolgálatok vezetői. A bizottság leköszönő szocialista elnöke szerint azonban semmi ilyesmi nem hangzott el.

Büntetőadók a civileknek

A kormány büntetőadókkal sújtaná azokat a civil szervezeteket, amelyek szerintük az illegális bevándorlást támogatják. Ez a Stop Soros néven nyilvánosságra hozott törvénycsomag, amely a civilek szerint kártékony, jogilag értelmezhetetlen és megbélyegzi őket. Az ellenzék figyelemelterelésről beszél.

RTLII Híradó 2018-01-17


szerző:
2018.01.17. 21:30
Nagylelkű állásajánlatot kapott

Munkát adott egy névtelenséget kérő nagyvállalkozó annak a pécsi férfinak, akit a helyi civilek mellett tartott tüntetés után elbocsátottak - derül ki a Házon Kívül mai adásából. P. Horváth Tamás a református gimnázium menzáján dolgozott, de íróként is ismerik a városban, új munkáltatója nem is vár tőle semmit, csak hogy írjon, amihez kedve van.

 

Három éve rendőröket küldtek rájuk, most kitüntették őket

Az Ökotárs Alapítvány nevű civil szervezet ellen 3 éve személyesen Orbán Viktor miniszterelnök kért vizsgálatot. Irodájukat rendőrök, adónyomozók és a kormányzati ellenőrzési hivatal emberei szállták meg, nagy médiafelhajtás kíséretében. Ehhez képest az Ökotárs Alapítványt most épp a Miniszterelnökségtől is komoly elismerést kapott. Nincs itt valami ellentmondás?

RTLII: Lehet népszavazás a szigorított civiltörvény visszavonásáról

Lehet népszavazás a szigorított civiltörvény visszavonásáról. Ezt most már a Kúria mondta ki. A kérdést a Momentum egyik tagja nyújtotta be, azért hogy szűnjön meg a külföldről támogatott civil szervezetek regisztrációs kötelezettsége.

Civil szervezetek: állnak elébe az eljárásnak

Az ügyészséghez fordul a KDNP ifjúsági tagozata azok ellen a civil szervezetek ellen, melyek bojkottálják a civil törvényt. Vagyis nem regisztrálják magukat külföldről támogatott szervezetként, mert az erről szóló jogszabályt demokráciaellenesnek és megbélyegzőnek tartják. Az ifjú kereszténydemokraták viszont azt mondták, nekik fontos, hogy olyan országban éljenek, ahol mindenkire vonatkoznak a törvények.

Csellel a népszavazás ellen?

Tiltakozó civilek, személyeskedő, időnként sértegetésig fajuló vita - az ellenzék szerint megfúrták a fővárosi közgyűlés rendkívüli ülésén aláírásgyűjtő akciójukat a római parti mobilgátról. A kormánypárti képviselők ugyanis visszavonták azt a határozatot, amelyről már megkezdődött az aláírásgyűjtés és megszavaztak egy újat. 

Római part: Együtt gyűjtik az aláírásokat az ellenzéki pártok

Összefogtak az ellenzéki pártok, közösen gyűjtenek aláírásokat, hogy helyi népszavazáson dőljön el a Római part sorsa. Civilek már több mint egy éve tiltakoznak a közvetlenül a partra tervezett mobilgát építése ellen. Most a pártok is beszálltak.

Civilek a pályán: Mit remélnek?

Nyári szünet előtti utolsó műsorunkhoz meglehet ugyancsak nyári szünetre vonuló, de ősszel visszatérhető témát választottunk: az elmúlt hetek civil tüntetéseit. Kik, miért, hogyan, siker vagy kudarc?

Civilek a hálapénz ellen


szerző:
2017.05.25. 18:28
Civilek a hálapénz ellen

Civilek indítottak petíciót azért, hogy árulja el az Orvosi kamara és annak etikai bizottsága, hogy tagjaik elfogadnak-e hálapénzt. A levelet egészségügyi dolgozók is aláírták. A kezdeményezés azért indult, mert néhány napja kiderült, a kamara etikai bizottsága csak elmarasztalta, de nem zárta ki azt a veszprémi onkológus-nőgyógyászt, akit jogerősen elítéltek, mert pénzt kért rákos betegektől életmentő műtétekre.

Bayer bocsánatot kért


szerző:
2017.05.15. 18:42
Bayer bocsánatot kért

Bocsánatot kért a civilektől Bayer Zsolt, amiért korábban azt mondta róluk, hogy a taknyukon és vérükön kell kirángatni őket a Parlamentből. A jobboldali publicista egy budapesti sörözőben vitatkozott civilekkel és ellenzéki képviselőkkel. Azt is mondta, nem csak ő ír indulatos szövegeket, de másokéból nem lesz balhé. Az LMP társelnöke szerint az újságíró egész munkássága az uszításról szól. Gulyás Márton, aktivista azt is felajánlotta neki, hogy lefejelheti, ha akarja.

KÁVÉZTAK: Bayer Zsolt és Szél Bernadett csörtéje

Egy asztalhoz ültek a TASZ képviselői, Szél Bernadett, az LMP társelnöke és Bayer Zsolt újságíró, hogy „viszonylag nyugodt” körülmények között rendezzék vitáikat…

Leül kávézni a civilekkel Bayer

Kávézni hívta a Társaság a Szabadságjogokért Bayer Zsoltot, miután az újságíró azt mondta, taknyukon és vérükön kell kirángatni a Parlamentben tiltakozó civileket. Bayer Zsolt, aki azóta bocsánatot kért a kijelentéséért, elfogadta a meghívást, viszont azt szeretné, ha olyan civilek, újságírók és politikusok is részt vennének a beszélgetésen, akik korábban szerinte hasonlóan durván fogalmaztak.

EP-vita a magyar jogállamiságról

A képviselők talán harmadának folyamatosan csökkenő jelenlétében jó 100 perces vita volt szerdán délután az Európai Parlamentben a magyar jogállamiságról, az „Állítsuk meg Brüsszelt” nemzeti konzultációról és a CEU- illetve a külföldről is támogatott civil szervezetek elleni törvényről. A vitában részt vett és kétszer is szót kapott Orbán Viktor miniszterelnök. Megmutatjuk a vita legfontosabb részleteit.

Mit árthatnak Magyarországnak a külföldről pénzelt szervezetek?

A Bátor Táborban súlyos betegségből felépült gyerekek életét teszik jobbá. Az Igazgyöngy Alapítvány munkatársai hátrányos helyzetű gyerekeknek segítenek évek óta abban, hogy kitörhessenek. A ritka betegségben szenvedők is sok segítséget kapnak egy egyesülettől. Ezek a civil szervezetek, amelyek már régóta működnek, most kapnak egy bélyeget, mert 7,2 millió forintnál nagyobb külföldi támogatást kaptak. A törvényszöveg említi azt is, hogy a külföldről támogatott szervezetek veszélyeztethetik Magyarország politikai- és gazdasági érdekeit. Sokak szerint itt politikai játszmáról van szó: a kormány néhány, vele kritikus szervezet miatt alkotta meg a törvényt, amely sokban hasonlít az oroszországira.

Attól tartanak, megbélyegzi őket a civil törvény

Állami feladatot látnak el az állam helyett, mégis megbélyegzi őket a civil törvény - ettől tart a ritka betegségben szenvedők országos szövetsége. A szervezet a Norvég Civil Alap támogatásával hozott létre a betegek számára egy weboldalt, ezért vonatkozna rájuk a törvény, és regisztrálni kellene magukat. A törvényjavaslat szerdán kezdődött parlamenti vitájában a fideszes Gulyás Gergely azt mondta: szó sincs megbélyegzésről. Széll Bernadett az LMP frakcióvezetője szerint nem a civileket, hanem a külföldről irányított kormánypárti politikusokat kellene megbélyegezni.

Listázott civilek- mire jó ez?

Ez a történet úgy kezdődött, hogy évértékelő beszédében a miniszterelnök azt mondta, idézzük: …”gondot okoz, hogy titokban, külföldi pénzekkel akarják befolyásolni a magyar politikát.”  Következett lényegében egyidőben a plakátkampány Brüsszel megállításáról, és a CEU-t nehéz helyzetbe hozó immár hatályos törvénymódosítás, folyamatban van a Brüsszel megállításáról szóló nemzeti konzultáció és érkezik a civil szervezetekről szóló törvény. Megjegyzendő, hogy nincs demokrácia az államot ellenőrző, az állampolgárokat képviselő civil szervezetek nélkül. A benyújtott törvénytervezet ellen egységesen tiltakoznak.

Civilek: az új törvénytervezet megbélyegzés

Értelmetlen, csak arra jó, hogy megbélyegezze, aztán elhallgattassa a kormánykritikus civil szervezeteket. Ezt mondják az ellenzéki pártok a külföldről támogatott civil szervezetek működését szabályozó, új törvénytervezetről. A kormány szerint viszont erről szó sincs, csak regisztrációra köteleznék azokat, akik évente 7,2 millió forintnál több pénzt kapnak külföldről, és ettől kezdve hivatalosan is külföldről támogatott szervezetnek minősítenék őket. A civilekről az embereket is megkérdezte a kormány a nemzeti konzultációs levélben.

Momentum - fenyegetés, lejárató kampány és rejtélyes idegenek

A Momentum Mozgalom, ami a semmiből szerzett hónapok alatt országos ismertséget, és készül a párttá alakulásra, nemrég országjárásba kezdett. Hogy a fiatalokból álló szervezet mennyire politikai tényező, az abból is lemérhető, hogy mennyire támadják őket. Az országjárásuk állomásain rendre feltűnnek ismeretlenek, akik ugyanazzal találják meg őket. Civilnek mondják magukat, ám néhányukról kiderült, hogy így vagy úgy, de van közük a Fideszhez. A győri fórumon többükkel is beszéltünk.

Kitüntetést is adtak volna nekik

Fogyatékkal élő gyerekek jogait védik, korrupciós ügyek feltárásában segítenek, vagy épp a Magyarországra érkező menedékkérőknek nyújtanak segítséget azok a civil szervezetek, amelyeknek szigorúbb szabályozását tervezi a kormány. A Fidesz nem mindig volt velük ellenséges: a Társaság a Szabadságjogokért 2007-ben még Orbán Viktort képviselte egy perben, a Helsinki Bizottságot pedig állami kitüntetésre is alkalmasnak találták.

Lopják az adománykabátokat


szerző:
2017.01.11. 18:12
Lopják az adománykabátokat

Lopják a hajléktalanoknak kitett meleg ruhákat, a Vígszínház elé rendőrt kellett hívni, hogy megszűnjön a dulakodás a jobb kabátokért – értesült a Népszava. A holmikat civilek hordják az utcai gyűjtőpontokra, hogy az extrém hidegben így segítsenek a rászorulókon. Az úgynevezett Szabadfogas Mozgalom elindítója azt mondja, számított a nyerészkedőkre, de szerinte az sokkal fontosabb, hogy néhány nap alatt ezreken tudtak segíteni.

Végéhez közeledik Aleppó ostroma

A szíriai kormányerők közel állnak ahhoz, hogy egész Aleppót visszafoglalják a felkelőktől. Bár a harcok még nem értek véget, az ellenállás egyre kisebb területre szorul vissza. A város visszavétele eldöntheti a már több mint öt éve tartó polgárháborút. Az ostromlókat és az őket támogató orosz csapatokat rengeteg vád éri az Aleppóban rekedt civilek szenvedései miatt.

 

Török államcsíny magyar szemmel

Olyan hangja volt, mintha bombáztak volna – ezt mondta egy magyar nő, aki Isztambulban él, és péntek éjszaka a családjával vacsorázott egy szálloda tetején, amikor elhúztak a fejük felett a vadászgépek. Az RTL Híradónak több Törökországban élő magyar is nyilatkozott. Egyikük arról számolt be, hogy óriási sorok álltak éjszaka az üzletekben és a bankautomatáknál. Egy Tokióból hazafelé tartó magyar nő pedig Isztambulban szállt volna át, a repülőgép ehelyett Antalyaban szállt le.

Véres puccskísérlet Törökországban

Órákig tartó teljes zűrzavar után, meghiúsult a katonai hatalomátvétel Törökországban. Sok helyen volt tűzharc, a halottak száma már 300 fölött van, mintegy ezren megsebesültek. A puccsot a török hadsereg egy része kísérelte meg. Néhány óra alatt 3 ezernél is több embert tartóztattak le az akció miatt. A puccskísérlet péntek este kezdődött. Katonák foglalták el a fő reptereket és stratégiai pontokat Ankarában és Isztambulban. A török parlament ellen légitámadás indult, embereken és autókon is átgázoltak a tankok. A török elnök utcára szólította a híveit, akik a rendőrökkel együtt meghiúsították a puccsot. Erdogan szigorú megtorlást ígért, támogatói sok helyen spontán lincselésbe kezdtek. Figyelem, megrázó felvételek!

Törökországi szemtanú:

Az RTL Híradónak több Törökországban élő magyar is nyilatkozott a katonai puccskísérlet következményeiről. Isztambulban kíméletlenül gázoltak át tankok az autókon, többen ezt kávézókból, éttermekből nézték vagy hallgatták végig. Csősz Boglárka Isztambulban él, péntek este a családjával vacsorázott egy szálloda tetején, amikor megtörtént az államcsíny.

TÖRÖKORSZÁG: Megbuktak a puccsisták

A népharag nem kegyelmezett a magukat megadó egységeknek sem, több egyenruhást brutálisan megkínoztak és meglincseltek. A puccs vezetőit, köztük a hadsereg több vezetőjét is letartóztatták. A puccskísérletnek több száz halálos áldozata és legalább ezer sebesültje volt, a szervezők és a puccsban résztvevő közül már több ezret letartóztattak.

TÖRÖKORSZÁG: Amatőr felvételek a puccskísérletről

A katonai puccskísérlet péntek este tízkor kezdődött az Európát Ázsiával összekötő Boszporusz híd lezárásával. A hadsereg egy része fellázadt a kormány ellen. Elfoglalták az Isztambuli repülőteret, az állami televíziót, és bejelentették, hogy átvették a hatalmat. Statáriumot és kijárási tilalmat vezettek be. A puccsot akkorra időzítették, amikor Erdogan elnök éppen szabadságát töltötte a fővárostól távoli tengerparton. Erdogan azonban egyszerűen felhívta az ankarai CNN műsorvezetőjét, és videóchat-en ellenállásra szólította fel a törököket. A beszéd után azonnal óriási tömeg vonult utcára. A fegyvertelen tömeg végül a rendőrség támogatásával gyorsan meghátrálásra kényszerítette a puccsistákat.

LÖVÖLDÖZÉS: Pánik Dallas utcáin

Orvlövészek gyilkoltak meg öt rendőrt az Egyesült Államokbéli Dallasban egy rendőri erőszak ellen szervezett tüntetésen. Miután kitört a lövöldözés a rémült emberek egymást taposva próbálnak biztonságba kerülni a golyók elől. A támadók célpontjai a rendőrök voltak, akik az ellenük szervezett tüntetést biztosították. A demonstrálók azután vonultak az utcára, hogy a héten két fegyvertelen afroamerikait lőttek le fehér rendőrök. Ezt az alkalmat használták ki a támadók, akik valószínűleg a környező házak emeleteiről nyitottak tüzet.

Műteni kellett az egyik ligetvédő kezét

Műteni kellett az egyik ligetvédő kezét, akkorát csapott rá szerdán a sisakjával az egyik biztonsági őr. De a biztonságiak azt mondják, közülük is megsérült két ember. A Ligetben csütörtökön nyugalom volt, de a helyzet továbbra is feszült. A PM közben bejelentette, rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeznek, hogy helyezzék hatályon kívül a Liget átépítését megengedő törvényt.

NÉZŐI: Nem hagyták magukat a tüntetők

Rohamrendőrök és ülősztrájkolók néztek szerda este farkasszemet egymással a fővárosi Városligetben. A tervezett múzeumnegyed ellen tiltakozók azután hirdettek délutánra tüntetést, hogy rendőrök reggel kivezették az aktivistákat a területről. A videót Fekete Zsófi töltötte fel az rtl.hu-ra.

Rendőrök vitték el a Ligetvédőket

Egész nap küzdöttek egymással a Városligetben a Ligetvédők és a rendőrök. Az aktivisták hetek óta alszanak egy bontásra ítélt épületben, hogy megakadályozzák a Városliget beépítést, a fák kivágását. Szerdán azonban megszületett egy jegyzői határozat, ami alapján a rendőrök ellepték kora reggel a területet, és minden tiltakozót kivittek onnan. Az aktivisták felkészültek voltak, többen betonládákhoz láncolták magukat. Aztán délután megérkezett az első munkagép, de csak több órás küzdelem után és több száz rendőr segítségével tudott bejutni a munkaterületre. A miniszteri biztos szerint helyreállt a jogszerű állapot, és megkezdődhet az építkezés.

LIGETVÉDŐK: Aki nem jött magától, azt megfogták és vitték

Egész nap küzdöttek egymással a Városligetben a ligetvédők és a rendőrök. A civilek a Liget beépítése ellen tiltakoznak. A területen, a kormány tervei szerint, 200 milliárd forintból alakítanak ki múzeumnegyedet. Délután megérkezett az első munkagép, de csak több órás küzdelem után és több száz rendőr segítségével tudott bejutni a munkaterületre.

Tömegmészárlás Bagdadban

Több mint százan meghaltak Bagdadban egy kettős pokolgépes merényletben. Az első bomba egy forgalmas bevásárlóutcában, a másik pár órával később egy piacon robbant fel, az áldozatok kizárólag civilek, sokan gyerekek. A merényletet az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára. Az utóbbi időben egyre kisebb területre szorulnak vissza, viszont újabb és újabb merényleteket követnek el.

Új civil mozgalmat indít Sándor Mária

Új civil mozgalmat indít a fekete ruhás nővér, Sándor Mária. Ezt az egészségügyi dolgozók 12 órás Kossuth téri demonstrációján jelentette be. Az Országépítők mozgalomhoz az elégedetlen egészségügyisek, az oktatási terület képviselői, a szociális ágazat dolgozói és civil szervezetek is csatlakoznak.

Nem segíthetnek a civilek a menekülteknek

Napokat vagy gyakran egy hetet is várniuk kell azoknak, akik be szeretnének jutni valamelyik magyar tranzitzónába, hogy legálisan menekültstátuszt kérjenek. Ez alatt a puszta földön éjszakáznak, és a civil segítő szervezeteket sem engedik hozzájuk. Egyedül az ENSZ aktivistái vihetnek nekik naponta egyszer ételt és italt. A körülmények miatt sokan feladják. Az ENSZ szerint a magyar hatóságok a korábbi 50 helyett már csak napi 20 embert engednek be a tranzitzónákba.
 

Kockás ingben egyeztetnek


szerző:
2016.04.12. 18:25
Kockás ingben egyeztetnek

Menjenek kockásban, és egymás között is vitassák meg az oktatás helyzetét- erre kérik a tanárokat a pénteki, kétórás sztrájk szervezői. Nem ült le a civilek tárgyalóasztalához a kormány, így - ahogy mondják-, kénytelenek nyomást gyakorolni az oktatás jövőjéért. A köznevelési államtitkár szerint azért nem mentek, mert külön is tárgyalnak a szakszervezetekkel, és a civileket is várják a köznevelési kerekasztalhoz.

Terrorveszély: mi az új Brüsszel után?

A brüsszeli merényletek után a kormány szerint új helyzet van, és ezért új intézkedésekre van szükség. Tételesen: törvényjavaslat készül az alaptörvény és más törvények módosítására. Céldátum: április. A tartalomból: lehallgatás és eszközök hatósági dekódolása, egyes bankszámlák folyamatos figyelése, adott esetben a mobilkommunikációt SMS-ekre korlátoznák, és ha kell, itthon is bevetnék a hadsereget a rendőrség segítésére.

A TEK lezárja a Nemzeti Múzeum környékét

Civil szervezet hív tüntetésre március 15-ére Budapesten, az állami ünnepség helyszínének közelében. A Terrorelhárítási Központ bejelentette, hogy lezárják a Nemzeti Múzeum környékét, a területen a rendőrség átvizsgálhatja az autókat és az embereket. A TEK közleményében azt írja, nem a civil tüntetés miatt, hanem mert Orbán Viktor is beszédet mond a Múzeumnál. Tavaly a miniszterelnök ünnepi beszéde alatt kisebb dulakodás volt, a mostani civil tüntetés szervezői békés rendezvényre számítanak.

Az éhező gyerekeken segítenek


szerző:
2015.09.26. 18:31
Az éhező gyerekeken segítenek

Az éhező gyerekek megsegítésére rendeznek félnapos koncertet civilek Budapesten. A Nemzeti Minimum elnevezésű kezdeményezéshez több mint száz művész és előadó csatlakozott, a fellépők ingyen vállalták a koncertet. Egy friss felmérés szerint Magyarországon legkevesebb 40 ezer olyan gyerek él, akinek nem jut naponta étel. A szervezők a parlamenti pártokkal közösen kezdeményezik, hogy több pénz jusson a gyermekétkeztetésre.

Magyarul Balóval 2015-09-25

Egy gyerek se éhezzen Magyarországon!  Ez az egyszerű, de nehezen megvalósítható küldetés hozott össze civileket, szakértőket és politikusokat, akik megelégelték, hogy legalább 50.000 éhező gyerek él hazánkban. Napok telnek el úgy, hogy egy falatot sem esznek. Kilenc hónapja indult a Nemzeti Minimum kezdeményezés. Hol tartanak?

 37 millió forint adomány gyógyszerre

Csak gyógyszerre 37 millió forint adományt küldtek az elmúlt két és fél hónapban a menekülteket segítő Migration Aid nevű civil csoportnak.  Az önkéntesek ma összesítették az eddig kapott adományokat. Nyár eleje óta több mint 110 ezer embernek segítettek étellel, itallal, ruhával,  gyógyszerrel és információval.

Önkéntes segítők, akik idejüket nem kímélve segítik a menekülteket

Éhezéstől, szomjazástól, embertelen állapotoktól, humanitárius katasztrófától  igyekeznek megóvni a menekülteket és ezzel Magyarországot azok az önkéntesek, akik saját idejüket, pénzüket és energiájukat használva etetik, itatják és ruházzák a menekülteket. Kik ők? Miért csinálják? Mit gondolnak a határzárról és az új szabályokról? Mennyi időre terveznek? Másoknak is segítenek a menekültválság után?

Tüntetés a Keleti pályaudvarnál

Civilek demonstrálnak a menekültek jogaiért. A helyszínről Szondi Vanda tudósított.

Egye több az önkéntes és az adomány

Nyár eleje óta önkéntesek százai  próbálnak segíteni az elcsigázott embereknek. Ételt, italt, takarót osztanak, sebeket kötöznek vagy játszanak a gyerekekkel, mikor mire van szükség. A pályaudvarokon, parkokban várakozó menekültek csak tőlük számíthatnak segítségre. Egyre több az adományozó, a budapesti önkéntesek raktárai teljesen megteltek. A két legnagyobb budapesti szervezet átmenetileg fel is függesztette a gyűjtést.
    

 

A menekültek mellett tüntettek


szerző:
2015.09.02. 21:30
A menekültek mellett tüntettek

A kormány menekültpolitikája ellen tüntettek Budapesten, miközben az egyre türelmetlenebb menekültek is folytatták tiltakozásukat a Keleti pályaudvarnál. A Kossuth térre vonuló civilek a menekülteket érintő törvénymódosításokat kifogásolják, és azt, hogy a kormány szerintük csak látszatintézkedéseket tesz.

Megvan a tettes? - Sokkoló videó a lelőtt maláj gépről

Megrázó videó került elő a lelőtt maláj gép tragédiájának első évfordulóján. A felvételen az látszik, hogy az égő roncsdarabok között a kelet-ukrajnai szakadárok átkutatják az utasok táskáit.

A civilek szerint a kormány nem segít

A civil szervezetek azt mondják, hatalmas teher van rajtuk. Ők visznek ételt, italt, tolmácsot a menekülteknek, és minden este ők kísérik át a városon a vonatokhoz a menekültek százait. Azt mondják a kormány szemében mindenki illegális bevándorló, aki vízum nélkül érkezik Magyarországra, szerdán épp emiatt tüntettek a menekültek jogaiért a civilek Budapesten.

Emberségből példát mutattak a szegediek

Már 1500-an vannak olyanok, akik egyszerűen nem bírták tétlenül nézni, milyen elesetten, fáradtan érkeznek a menekültek olykor több hét vándorlás után Magyarországra. Czakó József riportja.

Csillagos ötösre vizsgáznak önzetlenségből a szegediek

 Már 1500-an vannak olyanok, akik egyszerűen nem bírták tétlenül nézni, milyen elesetten, fáradtan érkeznek a menekültek olykor több hét vándorlás után Magyarországra. Czakó József riportja.

Veszélyben a magyar jogállamiság?

Szappanoperának nevezte az európai uniós meghallgatást a kormányszóvivő. Kovács Zoltán szerint hazugságok hangzottak el a magyarországi civil szervezetekkel szembeni vizsgálatok miatt összehívott bizottsági ülésen Brüsszelben.

TÜNTETÉS: „Működjön együtt, hölgyem!”

A belváros viszont üresebb volt, mint hétvégén szokott. A taxisok szerint az autósok negyede otthon hagyta kocsiját, sokan inkább metróval utaztak. Több mint száz szakszervezet nevében, a Liga tömörülés tiltakozott a kormány munkavállalókat sújtó intézkedései ellen, a költségvetési végszavazásának napján. Néhány civil aktivista amúgy az országgyűlési képviselőknek próbálta útját állni a parlamenti mélygarázsa előtt, egyenként rakták arrébb őket a rendőrök.

Közterületfelügyelők az ételosztáson

Közterületfelügyelők figyelmeztették az ételt, ruhát és fenyőfát osztó civileket vasárnap a II. János Pál pápa téren. Bár kértek területfoglalási engedélyt a VIII. kerületi önkormányzattól, nem kapták meg. Megkerestük az önkormányzatot, akik azt írták, hogy 30 napon belül kell válaszolniuk a területfoglalási engedélyekre, és ők felajánlottak két másik helyszínt, amelyet az adományosztás szervezője nem fogadott el.
 

Civilek tüntettek: Tedd magad szabaddá!

Tedd magad szabaddá! - ezzel a mottóval tüntetnek ezekben a percekben is civilek Budapesten. A tiltakozást a több szervezetet összefogó Humán Platform szervezte. A felszólalók szerint, akárcsak '56-ban, most is az elnyomás ellen kell küzdeni.

„Nem vizsgálhatná a kormány a civileket”

Erre még szeptemberben, levélben figyelmeztetett a civil pénzeket kezelő norvég szervezet. A levél az Átlátszó.hu birtokába került.

RTL II: Bírálatok a civilek, a média helyzete ellen

A meghallgatáson többször megtapsolták Navracsics Tibort, mások viszont azzal szembesítették, hogy a volt miniszter építője volt annak a magyar rendszernek, amely szerintük korlátozta például az alapjogokat illetve a sajtószabadságot.
 

Felfüggeszthetik civilek adószámait

Felfüggeszthetik a Norvég Civil Alapot koordináló magyar alapítványok adószámát. Legalábbis ezt kérte a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal. A civilek szerint az intézkedés nem érinti az elnyert támogatásokat, csak az ő ellehetetlenítésük egyik újabb állomása.
 

Civilek gyűjtöttek a felsőzsolcaiaknak

Vadonatúj hűtőszekrényeket kaptak az árvízkárosult családok magánszemélyektől.

"Büszkeségünk a Moszkva tér"


szerző:
2010.05.29. 11:57

Sajátos tárlatot tartott a Negyedik köztársaság nevű civil mozgalom péntek este.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való