KERESÉS search-close

család

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "család"

Mitől változott meg gyökeresen Hujber Feri élete? Most elárulta!

Amikor Hujber Feri A Konyhafőnök VIP miatt több mint két hónapig ismét Magyarországon volt, tudott személyesen is találkozni az előző házasságából született két gyerekével, akikkel egyébként jó kapcsolatot ápol, és többnyire online tartják a kapcsolatot. A színész könnyes szemmel, boldogan csak a Fókusznak mondta el azt is, hogy az életük hamarosan teljesen megváltozik.

Lakásfelújítási támogatás, milyen feltételekkel?

Lakásfelújítási támogatás, egy olyan téma, ami sokakat érint. Január elsejétől elindulhat a gyakorlatban az Otthonteremtési támogatás, amely nagy segítséget jelenthet a családoknak. A vendégünk volt Sándorfi Balázs, pénzügyi szakértő.

Szeretne még egy szép karácsonyt a rákkal küzdő édesanya

Meghitt és szép karácsonyt szeretne eltölteni gyermekeivel az a 8 gyermekes anya, akinél néhány hónapja mellrákot diagnosztizáltak. A nő állapota egyre rosszabb, már menni is alig bír. Férje próbál segíteni neki, akinek ott kellett hagynia munkahelyét, hogy ellássa a gyerekeket. A családanya fél, hogy ez lesz az utolsó karácsonya.

Ha Ön is támogatni szeretné a családot, bankszámlaszámuk a következő:

71800264-16071735

Pető Dominik Dávid
Mohácsi Takarék

vagy

10102440-09975500-01001007

Elixír Egyesület

Budapest Bank

 

Egy gyereknek az a legfontosabb, hogy szeretetteljes környezetben nőjön fel

A család fogalmát többféleképpen lehet meghatározni. Család az, amikor egy anya és egy apa közösen neveli a gyermekeit, de család az is, amikor valamelyikük egyedül marad a kicsikkel – ők az egyedülálló szülők. Ugyanúgy családot alkotnak azok is, akiknek valamilyen oknál fogva nincs gyermekük, és léteznek mozaik-, illetve szivárványcsaládok is. Andris is egy ilyenben él, neki két apukája van. Magyarországon több száz szivárványcsalád él, akik ugyanazt vallják, mint az összes többi család: egy gyereknek az a legfontosabb, hogy szeretetteljes környezetben, családban nőjön fel.

Nóra egyenesen besétál Kornél és Claudia csapdájába?

Az ügyvédnő nem is sejti, hogy a lehető legrosszabb embert kér fel arra, hogy fektessen be a Berényi családi cégbe…

Hogyan oldjuk a feszültséget a családban, ha össze vagyunk zárva?

A korlátozások következtében nagyon sok középiskolás otthon tanul és sok szülő is home office-ra kényszerült. Ez pedig a legkiegyensúlyozottabb családoknál is feszültséget szül. Hogy hogyan lehet ezeket feszültségeket oldani, arról Kiss-Nemes Veronika pszichológussal beszélgetünk.

Koraszülöttek világnapja: nagyon fontos, hogy a szülők babájuk mellett lehessenek

Saci kisebb volt egy kilós kenyérnél, amikor született. Élete első negyven napját inkubátorban töltötte. Ma már tíz másfél kg alatti babából kilencet meg tudnak menteni. De miért lenne mindennél fontosabb, hogy az anyukák és apukák a járvány idején is ott lehessenek koraszülött babájuk mellett?

VARGA BALÁZS & FRUZSINA: sokszor nem volt egyszerű a szülővé válás

Apa lett a Drága Örökösök Józsiját alakító Varga Balázs. Zoé már elmúlt 3 hónapos, igazán nyugodt és kiegyensúlyozott baba. Az első időszak azonban nem volt ilyen álomszerű: ugyanis a kislány kiegyensúlyozottságát felborította a colica nevű hasfájás. Ez a betegség a csecsemőkre jellemző, általában 3 hónapos korig minden baba kinövi. Zoénak 2,5 hónaposan múlt el, akkor mindannyian nagyon megkönnyebbültek.

Bebe és párja ráfordultak a baba kérdésre

Mióta nálunk járt Abebe Dániel, azaz Bebe, úgy látszik, hogy még komolyabbra fordult kapcsolata barátnőjével, mert úgy néz ki, hogy készen áll a családalapításra is. Hogy pontosan mik a tervek, őt magát kérdeztük.

Mit tegyünk, ha valaki elkapja a koronavírust a családban?

Mi van akkor, ha a családban valaki elkapja a vírust, mi van akkor, ha a család összes tagja elkapja, és mi van akkor, ha nem tudunk szeparáltan élni egymástól, míg meg nem gyógyulunk? Csomó kérdés merül fel, amiről kevés információnk van, de vendégünk most segített megválaszolni, dr. Kirschner András, családorvos.

Két nő és három gyerek – egy család

Két nő és három gyerek. Daisy, Timi, Zora, Árián és Ében még akkor is egy család, ha a jogszabályok, a közvélemény, vagy esetleg a szomszéd teljesen mást gondol erről. Mert család az egyedülálló szülős, a nagyszülős és az azonos nemű szülős felállás is. De hogyan lesz, illetve lett gyermekük?

Nyári Dia kisfia és kutyája mostanra már megbékélt egymással

Nyári Dia éppen a színpadi visszatérésére készült, mikor a napokban, éppen az összpróbájuk közben kiderült, hogy ismét leengedik a függönyt a színházak. Mit fog most csinálni, és hogyan telnek a hétköznapok? Karrierről és családról beszélgettünk vele.

SEGÍTSÉG: Így lehet legyőzni a koronavírus okozta szorongást

Egyre több közösségi poszt szól arról, hogy sokan küldenek kisebb meglepetéseket a karanténban lévőknek. Az RTL Híradónak nyilatkozó pszichológus, Csirmaz Luca szerint, mivel ilyenkor személyesen nem ápolhatjuk a beteget, kifejezetten fontos, hogy folyamatosan éreztessük vele a támogatásunkat és hogy gondolunk rá.

„Hozzá kell menned Berényi Balázshoz!”

Claudia újabb mesteri terve Vandánál egyáltalán nem aratott nagy sikert…

Nóra veszélybe sodorhatja Vanda családjának jövőjét?

Vanda figyelmezteti az ügyvédnőt: ha kiderül, hogy nem Miklós gyújtotta fel a Gyermekfalut, akkor veszélybe kerülhet Balázs és a kisfia, Marci is.  

Kimaradt jelenet: Mi lett volna, ha becsúszik egy baba?

Laura és Peti igen komoly témákat érintett a randi után...

Kimaradt jelenet: Niki őszintén mesélt édesanyja betegségéről Rolandnak

A gazdának nagyon szimpatikus volt a lány anyukája, akiről több dolog is kiderült az utazás alatt.

Családok, amelyeket szétszakított az utazási korlátozás

Egy magyar lány és egy német fiú kitörő örömmel várta a szeptember eleji esküvőjét, de a határzár közbeszólt: el nem halasztották, de a család német ága csak a neten követhette a nagy eseményt. Egy itt élő vajdasági lány attól fél, hogy soha többé nem láthatja a határ túloldalán élő idős nagymamáját, és ezt nagyon nehezen tudja feldolgozni. Egy magyar nagymama pedig nem láthatja az unokáit, mert csak a lánya és annak férje jöhet szabadon haza Bécsből. Számtalan család találta magát hasonló helyzetben a határzár bevezetése óta, ami sok furcsa és nehezen feldolgozható élethelyzetet eredményezett.

Mit szól Roland gazda exfelesége és a gyerekek Nikihez?

Eljött a nagy pillanat a gazda családjának életében. Megismerhették azt a lányt, akivel lehet, hogy össze is köti hamarosan az életét...

Elhunyt testvéréről mesélt Roland gazda a félárva Nikinek

A lány szomorúan hallgatta a gazda fájdalmas emlékeit, ami benne is mély sebeket tépett fel.

Miért kell ahhoz házassági papír, hogy örökbe lehessen fogadni egy gyereket Magyarországon?

Szinte ellehetetlenítették, hogy az élettársi kapcsolatban élők és az egyedülállók szülővé válhassanak Magyarországomn. Sándor Róbert állami gondozásban nevelkedett, mindennap abban reménykedett, hogy valaki eljön érte, akit anyának vagy apának szólíthat.

Panni kellemetlen helyzet elé állította Gigit és Olivért

Egyelőre nem tudja Gigi eldönteni, hogy Adél szobáját kiadja-e valakinek, de úgy tűnik, nem is kell ezen sokáig rágódnia, ugyanis Panni egy érdekes ötlettel állt elő.

Ferenc pápa: A homoszexuálisok is Isten gyermekei és joguk van ahhoz, hogy családban éljenek

A homoszexuálisok is Isten gyermekei és joguk van ahhoz, hogy családban éljenek, a többségitől eltérő vonzalmuk miatt senkit nem szabad kirekeszteni. Ezt mondta Ferenc pápa a róla szóló, most bemutatott dokumentumfilmben. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Magyarországon ez a helyzet. A Háttér Társaság másképp látja, szerintük a politika folyamatosan erősíti az egynemű párokkal szembeni társadalmi előítéleteket, ezért hét másik civil szervezettel az ombudsmanhoz fordultak.

Ritka pillanat! Magánéletéről és az apaságról mesélt Feke Pál!

Feke Pál számára az apaság jelenti az igazi főszerepet az életben.  Kislányáról és a szülői szerepről a Reggeliben mesélt a színész.

Az élettársak és az egyedülállók ezentúl nehezebben fogadhatnak örökbe gyerekeket

Megnehezíti az örökbefogadást az élettársi kapcsolatban élők és az egyedülállók számára Kásler Miklós miniszter rendelete. Ezután ugyanis első körben házaspárok fogadhatnak örökbe, az élettársi kapcsolatban élők és egyedülállók csak akkor, ha egy gyermeknek az egész országban nem találnak örökbefogadó házaspárt. A Momentum szerint így sokkal kevesebb gyermek fog családba kerülni.

Először beszélt a nyilvánosság előtt lánya elvesztéséről Várkonyi András

Várkonyi Andrást megviselte az elmúlt két esztendő, hiszen nem csak édesapját és öccsét temette el, de 2018-ban lánya, Andrea is örökre lehunyta a szemét. Elvesztéséről most nyilatkozott először kamera előtt.

Dorka lebuktatja Vandát?


szerző:
2020.10.06. 23:50
Dorka lebuktatja Vandát?

Juli semmit sem tud abból a szörnyűségből, ami a lányával történt – Dorka látogatása azonban megtöri a családi idillt.

Apamódszer: Az apák lazábbak?


szerző:
2020.10.06. 08:55
Apamódszer: Az apák lazábbak?

A COVID miatt az emberek sokkal több időt töltenek a családjukkal, különösen az apák. Az apák a legtöbb szituációra spontánul, ösztönösen, lazán reagálnak, és ha tanácsra van szükségük, szakértői könyvek helyett inkább a digitális világhoz fordulnak. A Telekom Apamódszer kampányában ezeket a pozitív változásokat ünnepli.

Családi vérengzés Párizsban

Családi dráma Franciaországban. Egy nőt és négy gyereket meggyilkoltak egy Párizs északi részén lévő házban. A mentők további öt embert kórházba szállítottak különböző sérülésekkel. A rendőrség megtalálta a mészárláshoz használt kést és kalapácsot is. Az áldozatok valamennyien egy családhoz tartoztak. A hatóságok szerint az egyik, szintén eszméletlen állapotban talált sérült lehetett a támadó.

Két család sérült meg a tragikus balesetben, az egyik édesanya életét vesztette

Meghalt egy anya, 12 éves gyermeke pedig súlyosan megsérült a Győr-Moson-Sopron megyei Nagyszentjános térségében. Két autó ütközött össze. A másik kocsiban egy várandós kismama és öt éves gyereke sérült meg. A tragédia valószínűleg egy szabálytalan előzés miatt történt. A gyerekeket mentőhelikopter vitte kórházba.

Adél ezt sosem fogja megbocsátani Lacinak!

A fiatal menyasszonynak csak egy vágya volt: az esküvőjén legyen végre béke Laci és Gergő között. Úgy tűnik, az álma, hogy egyesüljön a két család, már sosem fog teljesülni…

Lacinak döntenie kell: a szabadságot választja, vagy Adélt

Gergő nem tud megbocsátani Lacinak, de Adél miatt feljelenteni sem akarja, emiatt ultimátumot ad a kisboltosnak.

Miért nem lehetnek együtt a szerelmesek, akik még nem családtagok?

A szerelem nem turizmus! A járvány miatt szétszakított szerelmespárok egyre több országban írnak petíciót kormányuknak, hogy tegyen különbséget a turisták és párkapcsolatban élők között. A Magyarországon élő Ákos és orosz barátnője fél évig nem találkozott egymással a szabályozások miatt. A lány végül Törökországba kapott vízumot, de onnan a fiúnak kellett hamarabb hazajönnie a magyar határzár miatt. Miért nem lehetnek együtt a szerelmesek, akik még nem családtagok?

Így változik meg a család élete egy újszülött érkezésével

Egy újszülött érkezése nagyon sok felkészülést és odafigyelést igényel a család minden tagjától. Vannak olyan alapvető dolgok, amiket mindenképp érdemes beszerezni, hogy az első napok is zökkenőmentesek. És persze lelkileg is fel kell készülni arra, hogy az új családtag minél harmonikusabb környezetbe születhessen.

Armando családra vágyik és már a lánykérést tervezi

Nem érdekli a pénz, nem vágyakozik nagy dolgokra, igazából a családját tartja a legfontosabbnak az életében. Meglátogattuk Armandot, A Konyhafőnök győztesét, aki már hónapok óta nem találkozott a londonban élő barátnőjével. Lesz mit bepótolni, ha végre újra együtt lehetnek és könnyen elképzelhető, hogy azzal a lendülettel már a gyűrű is felkerül majd kedvese ujjára.

Meglepte a leégett házú családot a sok adomány

Semmije sem maradt annak a családnak, amelynek az otthona egy héttel ezelőtt teljesen kiégett. A bent lévő bútorok, a ruhák mind megsemmisültek. Az okorági családnál pénteken több teherautó jelent meg, tele adományokkal, ezekkel újra tudják építeni életüket, otthonukat.

 

Farkasházi Réka elárulta mi a 25 éve tartó boldog házasságának titka

Farkasházi Réka három gyermekes édesanya, színésznő, van egy gyerekzenekara és emellett most egy újabb könyvön dolgozik. Férjével 25 éve él boldog házasságban, elárulta mi a titka a kiegyensúlyozott életnek.

Som-Balogh Edina a 2020-as ovi- és sulikezdés kihívásairól mesélt a Reggeliben

7 év után újra kicsit több ideje jut majd magára Som-Balogh Edinának. Akinek a kisfia az iskolát, kislánya pedig az óvodát kezdte idén. A beszoktatás kihívásairól, a járványhelyzet okozta bonyodalmakról és arról is kérdeztük, hogy hogyan képzeli el a folytatást a karrierje tekintetében.

Czutor Zoli tartott attól, hogy milyen lesz összezárva a többiekkel a Nyerő Párosban

Szeptember 21-től ismét jön a Nyerő Páros, már a negyedik szériával. A sztárpárshowban Czutor Zoli és felesége, Kilián Zsanett kalandjait is láthatják majd az RTL-en. A zenész és kedvese már több mint 10 éve vannak együtt és 9 éve házasok. A köztük lévő 20 év korkülönbség szinte nem is látszik. Két gyermek boldog szülei, akik sokat dolgoznak kapcsolatukért. A Nyerő Párosban is sok új feladat elé állította őket.

Járóka Lívia fideszes EP-képviselő családjának is ment a közpénzből

Saját magát és rokonait is fizette Járóka Lívia fideszes EP-képviselő egy olyan program támogatásából, amit hátrányos helyzetű cigánygyerekeknek szánt a kormány. Összesen 35 millió forintot költött el a politikus által létrehozott egyesület nehéz sorsú borsodi gyerekek futballoktatására, ebből 13 millió ment saját magának és családjának.

Rendőrök dobták össze a pénzt taxira, hogy egy család hazajuthasson

Összedobták a pénzt a rendőrök taxira, hogy egy család hazajuthasson Sátoraljaújhelyről a több mint száz kilométerre lévő Nyírbátorba. Kirándulni voltak, a hétfői felhőszakadás miatt azonban az autójukkal egy aluljáróban ragadtak. Az özönvízszerű eső elárasztotta a kocsijukat. A négytagú család ki tudott menekülni az autóból, de hazamenni már nem tudtak volna a rendőrök segítsége nélkül.

Vadászlesre kergettek fel egy családot a vaddisznók

Vaddisznók kergettek fel egy vadászlesre egy családot a Mecsekben. A győri házaspár és két tizenéves lányuk kirándulni indultak Kisújbányáról még szerdán, de eltévedtek, rájuk esteledett, majd vaddisznók vették őket körbe, ezért egy közeli magaslesre menekültek. Három órát vártak a segítségre, végül mindannyian sérülés nélkül úszták meg a kalandot.

Ilyen családapák a magánéletben A mi kis falunk színészei

Nagyon ritkán engednek betekintést a magánéletükbe A mi kis falunk Laciját és Bakiját alakító színészek. Stábunkkal most kivételt tettek, valamint A mi kis falunknak azokat a bakis jeleneteit is megmutatjuk, amelyet még nagy közönség nem láthatott!

BALESETMEGELŐZÉS: „Te sem úgy indulsz útnak, hogy többet nem térsz haza”

A rendőrség ezzel a megindító videóval szeretné megmutatni az embereknek azt, hogy egy ehhez hasonló családi tragédia, egy autóbaleset bárkivel, bármikor megtörténhet.

A név kötelez? - Habsburg lányok a Reggeliben!

A királyi név kötelez, büszkeség és egyben felelősség viselni. De milyen ezt megélni fiatal lányként a XXI. században? Habsburg Ottó unokái ugyanis hasonlóan élnek, mint a legtöbb fiatal: egyetemre készülnek, elköltöznek otthonról, és buliznak.

Megdöbbentő felvétel készült a debreceni családi drámáról

Az öt éves Carolina az egyike annak a testvérpárnak, akiket apjuk még három hete vasárnap vitt el a debreceni élményparkból akaratuk ellenére. Az édesapa Ibizán él. Korábban úgy beszélték meg a szülők, hogy a láthatás itt legyen a parkban, mert a gyerekek szeretnek ide járni.

Nyaralni indult a család, de súlyos balesetet szenvedtek

Nyaralni indult a család, de súlyos balesetet szenvedtek. Hárman sérültek meg, köztük egy gyerek, amikor autójuk egy üzemanyagot szállító tartálykocsiba rohant reggel a 47-es úton. Az autó a szalagkorlátot átszakítva az árokba csapódott. A baleset egy jobbra ívelő kanyarban történt, ahol tilos előzni.

Egy medve is csatlakozott az uzsonnázó családhoz

Nem várt vendég is csatlakozott az amerikai Maryland állam egyik erdőjében nyaraló családhoz. A medve egy pillanatra sem zavartatta magát és leült az éppen uzsonnázó emberekhez, akik mogyorókrémes szendviccsel kínálták a barátságos vadállatot. A videót készítő 29 éves nő elmondta, hogy először nagyon megrémültek, pedig tudták, hogy a medve a környéken él, de eddig senkit sem zavart meg.

ÖZVEGY ÉDESAPA: Bármi lesz, én nem fogom elhagyni magam

Összefogás indult az édesanya nélkül maradt budapesti családért. A nőre másfél hete zuhant rá egy férfi, aki kiugrott XI. kerületi panelházukból. Az apa hálás a rengeteg segítségért. Azt mondja: gyerekei miatt nem hagyja el magát.

Visszakérhették az esküvő árát

Újabb fenyegető videók kerültek elő az érdi halálos tömegverekedés előtti percekről. Ezeken is üvöltve üzennek a két család tagjai, akik csütörtök este estek egymásnak. Úgy tudjuk, hogy egy szakítás és az esküvő árának visszakövetelése okozta a vitát. Egy 50 éves férfit halálra késeltek. Feltételezett gyilkosát és a verekedés többi résztvevőjét vasárnap letartóztatta a bíróság.

Idegesítette, ezért törhette ki egy hattyúfióka nyakát

Idegesítette, ezért törhette ki egy hattyúfióka nyakát egy férfi Orfűn, még csütörtökön. A támadó a gyanú szerint a családja szeme láttára ment be a vízbe, és ott végzett a röpképtelen fiókával. A helyszínen elfogták, beismerte tettét. Állatkínzás miatt indult nyomozás a férfi ellen.

Így élték meg a magyar hírességek, hogy gyermekük kirepült a családi fészekből

A fitness anyuka, a színésznő és az egykori valóságshow hős. Mindhárman életük talán legnehezebb szakaszáról vallanak. Arról, hogyan élték meg, amikor gyermekük kirepült a fészekből. Rubint Réka, Ábráhám Edit és Gáspár Győző is mesélnek az üresfészek szindróma kríziséről!

Claudia megdöbbentő titkot árul el a múltjából

Az üzletasszony és Tünde lazítós estéje nem éppen úgy alakult, ahogy tervezték…

Mennyibe kerül egy hét családi nyaralás a magyar tavaknál?

Elmentünk a három legnépszerűbb magyar vízpartra, hogy megnézzük, egy négytagú családnak mennyibe kerül 1 hét pihenés? Tavaly óta nem volt számottevő drágulás, de így is mélyen a zsebbe kell nyúlni. Hol jön ki a legolcsóbban a nyaralás?

Fókusz Anno: Huszonöt év után talált újra egymásra anya és fia

Tóth Márk és édesanyja a napokban találtak újra egymásra, negyed század után. Most szeretnének mindent bepótolni. Márkot édesapja hat évesen magával vitte Bangladeshbe, az ő szülőhazájába. Édesanyja ugyanis betegsége miatt nem tudott volna gondoskodni róla. Azt azonban nem gondolta, hogy soha többet nem hozza vissza neki. A fiú Mark Abdur Sardar néven nőtt fel, Bangladeshben és Kanadában.

Miért válhat a testvérek közötti viszony iszonnyá?

Meg kell-e akadályoznia a szülőknek a gyerekkori nagy veszekedéseket, esetleg verekedéseket, vagy jobb, ha a gyerekekre hagyják az egészet. Lehetnek e felnőttként egymás támaszai, igazi jó testvérek, akik gyerekként állandóan borsot törtek a másik orra alá? Sztártestvéreket kérdeztünk a témában!

Az ország legfiatalabb dédpapájával forgattunk 13 éve

Vilmos dédunokája 13 éve született, ezért még nem lehet ükpapa a dédi, lányvonalon ilyen aktívak leszármozattai, ahogy ő nem volt még húsz sem amikor apa lett , lánya és unokája is tizenévesen vált szülővé. A labdarúgó játékvezetőként is dolgozó Vilmos fia lóg csak ki a sorból, aki harminchárom évesen még nem kötelezte el magát senki mellett, viszont küzdősportokban osztrák válogatott és világbajnok is volt 2007-ben.  

Szonja döntött: viszlát Gergő!

A Berényi Kft. ügyvezetője most túl messzire ment, és ennek az lett a következménye, hogy a testvére Vincét választotta a családja helyett.

A család ügyvédje szerint perdöntő bizonyítékot találtak az egyik eltűnt villanyszerelő ügyében

A mai napig nem tudja feldolgozni a felesége és a lánya, hogy Mácsik Zoltán két évvel ezelőtt március 31-én nyomtalanul eltűnt. Korán reggel ment el és csak annyit mondott, hogy munka ügyben találkozik egy férfival, aki hetek óta hitegette, hogy kifizeti a villanyszerelést, amit Zoltán már elvégzett, egy osztrák házban. A gyilkossággal gyanúsított Éles Imre egy éve van otthon lábbilincsben. A nyomozóhatóságok továbbra sem adnak ki új információt az ügyről. Mácsikné ügyvédje a napokban jelentette ki, hogy szerinte egy új perdöntő bizonyítékra bukkant.

Fókusz Anno: Ott voltunk a Ceaușescu család személyes tárgyainak elárverezésén

Egy bukaresti villában lakott 34 éven keresztül Nicolae Ceaușescu és családja. A környék most csendes. Az elmúlt 10 ében az őrökön kívül senki nem járt erre, néhány napja azonban újra élet költözött a házba. Itt tartják azt az árverést, amelyen a Ceaușescu család műtárgyait, és személyes holmijait kínálják eladásra első sorban gazdag külföldieknek.

FÉSŰS NELLY & HORVÁTH CSENGE: Nem esik messze az alma a fájától

Csenge rengeteg üzenetet kap a követőitől, a kommentelők pedig kicsit sem kímélik. Azt mondja, amióta olvasni tud, mindent elolvas magáról és a családjáról, ezért tökéletesen megtanulta kezelni a rosszakarókat. Az a mondás pedig, hogy az alma nem esik messze a fájától Csenge és Nelly esetében igazán megállja a helyét.

LUKÁCS MIKI: Mindenképp olvassunk utána, hogyan kell egy kutyát jó viselkedésre tanítani

Lukács Miki házőrzői mellett kevesen mennének el szó nélkül. Rozi, a 10 éves bullmasztif nyugodt, jámbor, behódoló kutya. Fát lehet vágni a hátán. De a 9 éves Dúcse viszont szöges ellentéte Rozinak.

Megmutatjuk, milyen volt Szabó Győző 50. születésnapi bulija!

Ha nem ajánlják be egy színjátszó csoportba, akkor lehet, hogy még mindig plakátokat tervezne Szabó Győző. Ehelyett most 50 évesen már több mint 50 filmben szerepelt. A népszerű és rendkívül sokoldalú színész nemcsak szerepeiben, de a való életben is megjárta már a legmélyebb és talán legmagasabb szinteket. Az igazán komoly és a poénos karaktereket is kisujjból hozza, pedig nem tanult színészetet. Ott voltunk, amikor születésnapján felköszöntötték kollégái, végigkísértük a kerek évforduló napját, amire az életéről szóló film is elkészült.
Ide kattintva Szabó Győző még több emléket mesél gyerekkoráról.

Öt generáció egy családban

A bordányi Vajasdi-Nagy családban két hete megszületett az ükunoka, Izabell. A pici lány és üknagymamája ma találkoztak másodszor. Nagyika, ahogy mindenki hívja azt mondta, nagyon szeretné megélni, hogy beszélni hallja ükunokáját és őt Nagyikának szólítsa.

KÜLÖNLEGES: Öt generáció egy családban

A bordányi Vajasdi-Nagy család első leszármazottja Rozália, akit mindenki Nagyikának szólít. 26 éves korában szülte meg a lányát, akit szintén Rozáliának hívnak. Az ő lánya, Bernadett 18 éves korában érkezett a családba, aki Vikit 24 évesen szülte. Ő pedig 21 évesen adott életet a kis Izabellnek. A családban a kötelék nagyon szoros. A központban Nagyika áll, aki összetartja az egész családot. Izabell tervezett érkezéséről is ő tudott legelőször.

Szűk családi körben vettek végső búcsút Benedek Tibortól

A június közepén elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vizilabdázó, Benedek Tibor családja rövid közleményt adott ki, amelyben azt írták, a családi búcsúztató Benedek Tibor kívánsága volt. De szeretnék, hogy ha azok is méltóképpen elbúcsúzhatnának tőle, akik szerették és tisztelték.

DROGTERJESZTŐK: Még egy plüssborzban is találtak kábítószert

Összehangolt akcióban a rendőrség Győr-Moson Sopron, Vas és Veszprém megyében egyidőben csapott le egy drogkereskedő bandára. 386 rendőr vett részt az akcióban. Ahogy a videón is látszik, kutyákat is bevetettek: a mosógépen, de még egy plüssborzban is találtak kábítószert. A terjesztő bandára 2019 januárjában figyeltek fel. Szlovákiából szerezték be a drogot, amit Magyarországon adtak el. Egy fogyasztójuk buktatta le őket.

Végigkísértük Tomán Szabina egy napját

Üzletasszony, két gyermekes családanya, befektető és feleség. Nehéz egy szóval definiálni Tomán Szabinát, akire az elmúlt hónapokban leginkább a Cápák között című üzleti műsorból figyeltek fel a nézők, de a modellből lett vállalkozó mindig is a sikerben úszott. Cégét, a Tomán Diet-et 2015-ben alapította, azóta pedig nemzetközi terjeszkedésbe kezdett. Ritkán mutatja meg a magánéletét, de a Fókusz stábjával most kivételt tett és végigkísértük egy napját.

KACSAMENTÉS: Vízaknába estek a kiskacsák

Vízaknába esett kiskacsákat mentettek a lakók és a csatornázási művek szakemberei csütörtökön reggel a főváros második kerületében. A környékbeliek nyolc óra előtt lettek figyelmesek a hangos hápogásra.

Szonja vallomásra kényszeríti Lucát

A fiatal lány Szonjához fordult tanácsért, aki úgy érzi, nem rejtegethetik tovább ezt a súlyos titkot Aliz elől. Így a sarokba szorított Luca kénytelen vallani...

PSZICHOLÓGUS TANÁCS: Meddig aludjunk együtt gyermekünkkel?

Heller Csilla pszichológus szerint a szülő sokszor nehezebben éli meg a gyerektől való elszakadást. Az anya szempontjából többféle oka vagy funkciója lehet annak, hogy a gyermekkel együtt szeret aludni, ami gyakran csúszik át abba, mintha a gyermek ragaszkodna hozzá.  

MÉRAI KATA:

A Barátok közt színésznője szerint az, hogy a gyermek mennyi ideig alszik a szülők mellett hatással van a gyermek személyiségfejlődésére, az önállóság kialakulására, valamint a szülök közötti kapcsolatra is, ezért se mindegy, hogy mihez szoktatjuk hozzá a gyereket!

A család titkai hogyan befolyásolhatják egy gyerek jelenét és jövőjét?

Szüleinktől nem csak külső jegyeinket vagy alaptermészetünket örökölhetjük. Hanem a múltjukat is. Ami – a szakemberek szerint - sokkalta jobban befolyásolhatja egy gyermek jelenjét és jövőjét, mint ahogyan azt gondolnánk. Akár több generációra visszamenőleg is. Ennek leghíresebb bizonyítékai a holokauszttal kapcsolatos kutatások, melyekben azt figyelték meg, hogy az ott átélt traumák a leszármazottak életére is hatással lehetnek.

Zsolt kihasználja Krisztián távollétét?

Vanda és Laci figyelmeztette Alizt, hogy Bartha nem biztos, hogy jószándékból segít be a Rózsa vezetésébe, ugyanis még az is előfordulhat, hogy az üzletvezetői pozíciót magának akarja.

„Ha meghal, az a te hibád lesz!”

Aliz nagyon nehéz időszak elé néz, és egyelőre azt sem tudja, hogyan oldja meg az életét Krisztián nélkül. Mindenki segíteni szeretne a családnak, még Zsolt is, csakhogy ő inkább ront a helyzeten.

GRECSÓ KRISZTIÁN: Az örökbefogadás nem valami helyett történik

Grecsó Krisztián és felesége nagyon régóta vágytak a gyermekáldásra. Nehezen dolgozták fel a kudarcot, hogy nem lehet saját babájuk. De miután ezt elfogadták, belevágtak az örökbefogadási procedúrába. Ennek kellős közepén érkezett a lesújtó diagnózis: az írónak fej-nyaki daganata van, így egészségügyileg alkalmatlannak nyilvánították. Ám a sors kegyes volt hozzájuk. Krisztián leletei negatívak lettek és visszakerültek a várólistára. Tavaly év végén már kezükben tarthatták Hannát, aki újszülöttként került hozzájuk. Úgy vélik, a kislánnyal a korábbi nagy, mély gödröket kompenzálta a sors.
A Fókusz riportját örökbefogadás témában ide kattintva láthatja.

Testileg és lelkileg is fel kell készülni egy gyermek érkezésére – ebben segíthet a tanfolyam az örökbefogadó szülőknek

Miklósa Erika világhírű operaénekesnő, Grecsó Krisztián író és Tóth Krisztina költő is elvégezte a negyven órás szülői felkészítő tanfolyamot mielőtt örökbefogadta gyermekét. Most azért vállalták, hogy beszélnek az örökbefogadásról, mert nem értenek egyet azzal, hogy ez a tanfolyam mostantól nem kötelező azoknak, akik adoptálnának.
Grecsó Krisztián ide kattintva meséli el az örökbefogadási tanfolyammal kapcsolatos érzéseit.

Hamarabb lehet örökbefogadni

Felére csökkentik azt az időt, ami után örökbefogadhatónak nyilvánítanak egy gyereket. A gyermekjóléti szolgálatok egyesületénél azt mondják, így olyan szülők is elveszíthetik a gyermeküket, akik nem akarnak lemondani róla. A kormány szerint azonban az a legfontosabb, hogy ezek a gyerekek minél hamarabb családi otthonra találjanak.

Balogh Péter magára ismert a csokikészítő vállalkozóban: „Én is munkamániás voltam!”

Vasmatics Marci pitchét kiértékelték a Cápák. Balogh Péter beismerte, hogy egy időben ő is a munkájának élt.

„Nem hagyom!”- Zsolt megoldja Krisztián és Aliz problémáját?

Zsolt nem bírja végignézni, hogy Krisztián és Aliz házassága tönkremegy, így úgy dönt, segíteni fog nekik.

Gyerekkel utaznál? Íme a legfontosabb tippek!

Tellis Katalin három kislány anyukája, aki most hasznos tanácsokkal látta el a Reggeli nézőit. 

Ildikó soha nem tud veszíteni!

Úgy tűnik, Vilmos lányára most igazán rámosolygott a szerencse.

Szívfacsaró: a Cápák szerint a csokikészítő vállalkozónak több időt kellene a családjának szentelnie

Vasmatics József könnyek közt mesélt a Cápáknak arról, hogyan kerekedett felül a vállalkozása a magánéletén és a családján.

Cicaharc a Kertész kunyhóban: Tünde és Ildikó összeverekedett

Bözsi mama lánya azért érkezett a Mátyás király térre, hogy vigyázzon a családra és szemmel tartsa Ildikót. Hamar kiderült, hogy Aliz édesanyja pont olyan harcias, mint a család többi női tagja.

Krisztián könnyek között vallja be Aliznak, hogy mit tett

A házaspárt kezdi felemészteni a hiteltartozás, és az otthonuk elvesztésének gondolata – ebben a feszült helyzetben pedig Krisztián majdnem belefutott egy rossz döntésbe…

Krisztián elfogadta Zsolt ajánlatát

Krisz úgy döntött, a család az első, és értük bármire képes.

Bözsi megmentheti Alizékat az anyagi csődtől?

A magánakcióról egyelőre még Vilmos sem tud, de ha sikerül, igen nagy összeggel tudja támogatni az unokáját Bözsi mama.

Hatodszorra is apa lesz Jude Law

Hatodszorra is apa lesz Jude Law! A színészt és feleségét, Phillipa Coan-t, néhány napja kapták lencsevégre a lesifotósok gömbölyödő hasával. A 47 éves Jude Law és neje tavaly házasodtak össze. Igaz, hogy hivatalosan még nem erősítették meg az örömhírt, ám a színész januárban már több lapnak is nyilatkozott arról, hogy szeretne ismét apai örömök elé nézni.

TOPLISTA - Wolf Kati:

A népszerű tehetségkutató egykori versenyzői felelevenítették legszebb emlékeiket.

Szonja durván helyreteszi Gergőt és Vincét

Hogy mit érez egy fiatal nő, amikor a feje fölött arról veszekednek, hogy mit kéne, avagy mit ne kéne tennie, azt most az építész gyönyörűen kifejti.

Geszti Péteréknél igazi családi élet váltotta fel az őrült tempót

Van az a pont, amikor az ember akkor érzi magát a legsikeresebbnek, amikor lesz ideje rendesen a családjával foglalkozni. Geszti Péter talán még sosem élte át azt, amire most a koronavírus járvány kényszerítette. Otthon maradt, vagy ahogyan ő fogalmaz - az Édenkertbe került és az állandó pörgést felváltották a boldog családi hétköznapok. De egy olyan kreatív elmének, aki ráadásul állandóan csak ötletel, biztos, hogy erős váltás - viszont még a munkáira is csak jó hatással volt.

KLIPPREMIER A FÓKUSZBAN! Íme Geszti Péter feat. Káté: Neó című dalának klipje >>>

GESZTI PÉTER: „Lett egy olyan életem, ami nekem soha nem volt”

Geszti Péter olyat kapott a járványtól, amiben ezelőtt talán még sosem volt része. Igazi családi élet váltotta fel az őrült tempót és igazi édenkertté varázsolta az otthonukat.

„Bözsi néni eljátszhatná a nagymamámat”

Vanda egy igen merész ötlettel állt elő a Trinitász Kft. megmentése érdekében.

Ez egy kedves család megosztó produkciója

Az artista szülők kislányukkal és házi kedvencükkel alkottak egy kerek egészet. A Made in Karantén zsűritagjai nem tudtak közös nevezőre jutni abban, hogy milyen is volt a kis család videója.

Krisztián sértő megjegyzést tett Bözsi és Vilmos intim kalandjára

A Rózsa tulajdonosa még nem heverte ki a kellemetlen incidenst, amikor rányitott az idős házaspárra.

Március eleje óta otthon van Lilu – hogy viseli a bezártságot?

Lilu tavaly még hatalmas pocakkal követte a vállalkozók életét a Cápák közöttben, idén pedig már két fiával, Dáviddal és Félix-szel a kanapéról izgulnak. Az otthonukat lassan már két hónapja nem hagyták el, csak a közértig merészkednek.

Made in Karantén: A nők helyzetét taglaló videoklip volt a befutó

Hogyan lehet egyszerre szuper anyukának és szép feleségnek lenni, háztartást vezetni és közben karriert építeni? A nők helyzetét taglaló videóklippel nyerte el szombaton az 1 millió forintot egy család a Made in Karantén adásában. Kamilka és Ádám összeszokott párost alkotnak a munkában és az életben is, 5 hónapos babájuk, Málna is részt vett az otthoni forgatáson.

LILU: Ez egy olyan időszak, amire mindig emlékezni fogunk

A Cápák között forgatást március elején fejezte be a stáb, Lilu ezután egyből karanténba vonult a családjával. Az idejük nagy részét amúgy is otthon töltik, így sok minden nem változott az életükben.

Odabent reggelizett a család, mikor kidőlt a tűzfal

Lepergett az élete, miközben látta, hogy összedől a házuk teteje - ezt mondta a baracskai családanya. Az épület a vasárnapi viharban sérült meg. Először a tűzfal dőlt ki, amíg ők odabent reggeliztek. Fél órával később a tető is összecsuklott. Biztosításuk nincs, a felújításhoz pénzre és építőanyagra lenne szükségük.

Éljen az online activity - avagy így ne hozzuk össze a családot!

Ági és Robi a lehetetlennel nézett szembe, de végül gyorsan belátták, hogy a családegyesítés nehezebb meló lesz, mint ahogy azt elsőre gondolták.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való