KERESÉS search-close

csalás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "csalás"

Hoppá! Ő lenne Szántó Áron segítője?

Nóra és Levente rájöttek arra, hogy Áron kinek a segítségével tudott átverni mindenkit…

Luxusvillájából vitték el a rendőrök az adócsalót

Háromszázmilliós villából vitték el a NAV nyomozói azt a vállalkozót, aki hét cégből álló adócsaló szervezetet irányíthatott. A gyanú szerint a vállalkozások csak papíron végeztek építőpari tevékenységet¸ valójában számlázás volt a feladatuk. A cégeken csaknem négymilliárd forint folyt át, a gyanúsítottak több, mint 400 millió forint adót csalhattak el.

Nem a rászorulókhoz jutottak az adományok, több tízmillió forint lehet a kár

Nem a rászorulókhoz jutottak az adományok ezért feljelentést tett a XXII. kerületi polgármester- erről a 24.hu írt. Az önkormányzat vizsgálóbizottsága megállapította, hogy a Család- és Gyermekjóléti Központban kiválogatták a szállítmányokat, és a legszebb darabokat az intézményvezető vitte haza. A bizottság vezetője az RTL Híradónak azt mondta: úgy számolnak, hogy több tízmillió forint lehet a kár. A kerület fideszes vezetése azt írta: az intézményvezetőt még a szocialista polgármester nevezte ki. 

Jósnőnek adták ki magukat, így csalt ki összesen több mint egymillió forintot két asszony egy nőtől

Jósnőnek adták ki magukat, így csalt ki összesen több mint egymillió forintot két asszony egy balassagyarmati nőtől. Áldozatuknak azt állították, pénzért le tudják venni a rontást az emberekről. Azt is mondták neki, ha nem fizet, akkor nem segítenek, és meg fog halni. A nő végül gyanút fogott és az egyik találkozóról felvételt készített.

Szervezett bűnbanda bukott le

Szigetelőanyagnak álcázva csempészték a cigarettát, egymilliárd forintos költségvetési csalással gyanúsít egy bűnbandát a NAV. A pénzügyi nyomozók az ukrán határhoz közel több helyszínen is házkutatást tartottak, 11 embert hallgattak ki, közülük 8-at letartóztatott a bíróság. Több millió forint készpénzt, kocsikat és a csempészethez szükséges eszközöket is zárolt a NAV.

Újra tízezrek tüntettek Minszkben az születésnapját ünneplő Lukasenka elnök lemondását követelve

Vasárnap újra tízezrek tüntettek Minszkben az épp 66. születésnapját ünneplő Lukasenka elnök lemondását követelve. Miután a rendőrség nem tudta megakadályozni a demonstrációt, a hadsereg alakulatait is kivezényelték az utcákra. A zavargások a három héttel ezelőtti elnökválasztás után robbantak ki, amelyen a tiltakozók szerint Lukasenka csalással szerezte meg a győzelmet.

Nem ismeri el a fehérorosz elnökválasztás eredményét az Európai Unió

Nem ismeri el a fehérorosz elnökválasztás eredményét az Európai Unió, és szankciókat készít elő a választási csalás és az erőszak részvevőivel szemben. Közben a balti államok kormányfői új választásokat követelnek. A hivatalos eredmények szerint az országot 26 éve irányító Lukasenka a szavazatok bő 80 százalékát szerezte meg. Minszkben azóta szinte folyamatosan tüntetnek.

Többek szerint családokat és életeket tesz tönkre egy cég, de mégis hogyan?

Családokat és életeket tesz tönkre egy cég, ráteszik a kezüket az autóra és a házra is, panaszkodnak többen. Évek óta jelennek meg cikkek egy sokak által csalónak nevezett társasággal kapcsolatban, mégis, időről-időre ugyanúgy előbukkannak. De mégis hogyan tehetik ezt meg? A külföldön bejegyzett cég egy magyarországi ingatlanokat hirdető oldalt üzemeltet. Egy hónapig ingyenesek a hirdetések, ezután ezekért fizetni kell.

7 milliárdos állami támogatás felhasználása ügyében nyomoz a NAV!

Egy kecskeméti vállalkozót és három társát letartóztatták, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják őket. A  vállalkozás 7 milliárd forint állami támogatást kapott, a 24.hu információi szerint, ennek felhasználása miatt indult az eljárás. Tavasszal a NAV hatástalan kézfertőtlenítők miatt razziázott a cégnél, korábban pedig innen szállítottak fertőzött ásványvizet az országos vérellátó szolgálatnak.

Az egyik versenyző csalással próbált továbbjutni?

Matyi azt gondolta, hogy a tányérjára tett turpisságot senki sem fogja észrevenni – nagyot tévedett.

A csengeri örökösnő háziőrizete alatt is folytatta a csalássorozatot

Megint letartóztatták a csengeri örökösnőt. Kiderült, hogy az otthonában elrendelt háziőrizete alatt is folytatta a csalássorozatot, egy ismerősétől több mint 8 millió forintot szerzett meg. Az asszony a gyanú szerint az elmúlt években cégektől és magánszemélyektől csaknem 800 millió forintot csalt ki. Fedezetként minden esetben egy 1300 milliárdos örökséget emlegetett. A hatalmas összeg kezelésére Kósa Lajos, Fideszes politikust kérte fel. 

147 millió forintot csaltak ki magyar cégektől

Saját bankszámlájukra utaltatták a másnak szánt pénzt. Egy banda a gyanú szerint több mint 147 millió forintot csalt ki magyar cégektől. Az egyik gyanúsított, egy román férfi hét évig bujkált a rendőrök elől. A hónap elején Romániában kapták el, néhány napja hozták Budapestre. Őt már le is tartóztatták, társait keresik.

Luxusingatlanokat, több tízmilliós terepjárókat és még egy hajót is zár alá vettek az adónyomozók

Luxusingatlanokat, több tízmilliós terepjárókat és még egy hajót is zár alá vettek az adónyomozók egy csalással gyanúsított társaság tagjaitól. A másfél milliárd forint értékű vagyonra - a NAV szerint - a bűnszervezet tagjai úgy tettek szert, hogy munkásszállásokat üzemeltettek, lakásokat és üzleteket adtak ki, de a bevétel egy részét eltitkolták. A szervezet vezetői 16 évre is börtönbe kerülhetnek.

Házánál tárolt emberi maradványokat egy pátyi boncmester

Nem szervkereskedő az apja - ezt mondta a Fókusznak a pátyi boncmester fia. A férfi házánál talált emberi maradványokat csak azért tárolta otthon, hogy ne kelljen kifizetnie azok megsemmisítését. A 65 éves férfi ügyvédje is úgy látja, védencét legfeljebb csalás miatt lehet felelősségre vonni.

Összesen három és fél millió forintot küldött a szerelemmel hitegető csalónak

Páll Ferenc kálváriája egy évvel ezelőtt kezdődött, amikor kapott egy üzenetet az Instagramon. Az illető Jane Torres néven mutatkozott be. Angolul kezdtek el levelezni, a férfi fordítóprogramot használt ehhez. A szavakat értette, a helyzetet nem, de kíváncsi volt.

Pakisztánban több pilóta is csalt a pilótavizsgán

A koronavírusról beszélgettek a pilóták ezért nem figyeltek eléggé és ezért csapódott a földbe a pakisztáni légitársaság gépe néhány héttel ezelőtt. Hihetetlen, de a tragédiát ketten túlélték. A baleset okait és körülményeit egy francia nyomozócsoport vizsgálta. És ennek kapcsán egy sokkal súlyosabb következményekkel járó problémára is fény derült. A pakisztáni repülésügyi miniszter bejelentette, hogy az ország 860 pilótája közül 262 úgy szerezhette meg az engedélyét, hogy csalt a pilótavizsgán. Vagy éppen ott sem volt.

Hamis Tippmix szelvénnyel más nyereményét vette fel

Hamis Tippmix szelvénnyel más nyereményét vette fel - több mint egy év fogházbüntetést kapott. Az eset tavaly történt egy lottózóban Bogácson. Az igazi nyertes a 130 ezer forintot érő szelvény fotóját feltöltötte egy közösségi oldalra, aminek a segítségével a csaló a felvette a nyereményt.

Hatszáz millió forintos csalás miatt emelt vádat az ügyészség

600 millió forintos csalás miatt emelt vádat az ügyészség. A vád szerint a pécsi tömegközlekedési cég egyik vezetője még 2015-ben annak ellenére hagyott jóvá egy 3,5 milliárdos buszbeszerzést, hogy tudta, a flotta ennél jóval kevesebbe kerül. A különbözet nagy részét a tenderen győztes holland cég saját képviselőjének magánszámlájára utalták. A vádlottak nem tettek vallomást, egyikük korábban azt nyilatkozta, Pécs jól járt az ügylettel.

Vádat emelt az ügyészség a Mórahalmi Mini Magyarország Park építői ellen

A beruházó és a vele szerződésben álló cégek ugyanis el akartak csalni fél milliárd forintnyi európai uniós támogatást. Silány, bemutatásra alkalmatlan minőségben építették fel a Magyarország legjellemzőbb épületeit bemutató makett parkot. Ha bebizonyosodik a bűnösségük, akár 10 év börtönbüntetést is kaphatnak.

Fiatalok csaltak ki 9 milliót egy nagymamától

Azt hitte, az unokájának segít, a gyanú szerint 9 millió forintot csaltak ki fiatalok egy 73 éves hajdúszoboszlói asszonytól. A háromtagú banda azt mesélte be a nagymamának, hogy az unokájával beszél telefonon, aki balesetet okozott és azonnal fizetnie kell a másik autó sofőrjének. A rendőrség azt javasolja, mindig ellenőrizzük, hogy tényleg bajba került-e a rokonunk, addig se adatot, se pénzt ne adjunk oda idegeneknek.

Visszaéltek Barabás Évi nevével, ismeretlen eredetű szereket reklámoztak vele

Egy videó, valamint két interjú is terjed az interneten, amelyekben állítólag Barabás Évi, a Fókusz műsorvezetője beszél súlyos egészségügyi problémáiról és arról, hogy ezekre két olyan szert szed, amelyek meggyógyították őt. Barabás Évi azt mondja, átverés az egész és arra kér mindenkit, hogy senki ne próbálja ki a hazugságot állító, jogsértő módon reklámozott, engedély nélkül árusított, ismeretlen eredetű szereket, mert ezek akár életveszélyesek is lehetnek. Helyette forduljon inkább az orvosához. De ha esetleg már valaki felült a csalásnak és megrendelte a készítményeket, érdemes a rendőrséghez fordulni és feljelentést tenni.

Hatszázötven millió forintnyi értéket csalhatott ki ügyfeleitől egy budapesti ügyvéd

Hatszázötven millió forint értékben gyémántokat, házakat, és több, mint harmincmillió forintnyi eurót csalt ki ügyfelétől egy budapesti ügyvéd a gyanú szerint. A becsapott férfi hat éven át fizetett neki. Egy ideig önszántából, később pedig a nyomozók szerint azért, mert az ügyvéd és társai zsarolták. Tegnap a rendőrök az egész bandát elkapták.

Elképesztő kegyetlenséggel szembesül Levente

Óriási bajban van az igazgató, ugyanis egy olyan videó terjedt el róla a neten, amit egyszerűen nem fog tudni kimagyarázni

Előzetes: Rezső mindent bevet, hogy visszahódítsa Ibit (05.17.)

A Segítség! Itthon vagyok! című sitcom A mi kis falunk alkotóinak legújabb, az egészségügyi helyzet körülményei, lehetőségei inspirálta műve, amely olyan emberek sorsát mutatja be, akiknek az életét többé, vagy kevésbé, de mindenképpen befolyásolja ez az új helyzet. A társadalmilag elfogadott, biztonságos kapcsolattartás terepe a telefon, vagy a video chat - a fikció szereplői is ezen keresztül tartják a kapcsolatot, élik meg mindennapjaikat, ünnepeiket, vitáikat vagy éppen szerelmeiket. Az élet tehát a karanténban is zajlik. Szereplők: Zsurzs Kati, Csuja Imre, Kerekes József, Nagy-Kálózy Eszter, Debreczeny Csaba, Kovács Panka, Fehér Tibor, Tóth Ildikó, Lengyel Tamás, Pokorny Lia, Hevér Gábor, Bata Éva, Kakasy Dóra, Haumann Máté, Erdélyi Tímea, Nagy Sándor, Mihályfi Balázs, Martinovics Dorina, Szatori Dávid.

Amikor nekivágtak Ausztráliának nem sejtették, hogy egy csalóba botlanak

Mindent pénzzé tettek azért, hogy Ausztráliába költözzenek, majd rájöttek, hogy csúnyán átverték őket. Mi lesz a magyar család sorsa? Hazaküldik őket vagy valóra válthatják álmaikat?

Novák Laci csúnya átverés áldozata lett

A kisboltos sajnos egyáltalán nem érti, hogy miért csapta be őt Vanda és Simon.

Rozi saját magában tett kárt csakhogy átverje Nórát

Az ügyvédnő nem is sejti, hogy valójában kit is engedett be az otthonába…

Egyre több a koronavírussal kapcsolatos visszaélés

Egyre több a koronavírussal kapcsolatos visszaélés a rendőrök szerint. Az elmúlt időszakban 51 ember ellen indítottak eljárást a járvánnyal kapcsolatos rémhír terjesztése miatt, 44 esetben pedig csalás miatt. Tegnap például egy négytagú bandát fogtak el, mert hamis fertőtlenítőszert gyártottak. Csaknem 23 milliós kárt okoztak.

Nóra szörnyű állapotban találja Rozit

Az ügyvédnő mindenáron segíteni akart a testvére helyzetén, aki viszont képes mindent eljátszani annak érdekében, hogy kicsaljon egy nagyobb összeget…

Lara elbizonytalanodott Rozi ördögi tervében?

Timi unokatestvére már egyáltalán nem biztos abban, amit az édesanyja kitalált Nóráék ellen.

Lara megint az orránál fogva vezeti Nórát?

A fiatal lány ismét feltűnik a színen, most azzal az ürüggyel, hogy bocsánatért esedezzen – az ügyvédnő szíve pedig rögtön ellágyul és megint a bizalmába engedi az unokahúgát.

Másfél milliárd forintot csalhattak el

A gyanú szerint több mint másfél milliárd forint áfát és járulékokat csalt el egy kecskeméti ügyvéd által irányított bűnszervezet egy vágóhídon keresztül a költségvetésből. Azt találták ki, hogy a dolgozók bérét fiktív számlákkal veszik ki a cégből, ráadásul így még az áfán is spórolnak.

Oszkár nagyobb veszélyben van, mint azt Timi és Zsolt gondolta

Úgy tűnik, Oszi néha hallgathatna a barátnőjére, vagy az édesapjára, ugyanis az önfejűsége most komoly bajba sodorta.

A legújabb részt ITT tudod megnézni!

Fény derült Szulák Andrea sötét múltjára

A színésznő egy csaló jósnőt alakított a sorozatban. Miután már egy kisebb vagyont gyüjtött be a falusiaktól, menekülőre fogta a dolgot, ám egyszer csak kibújt a szög a zsákból...

Csalók ígértek üvegcserét, 3 milliót zsákmányoltak áldozataiktól

Csaknem 3 milliót zsákmányolt áldozataitól az a csalópáros, amely erkélyfelújítás ürügyén fosztott ki több lakót Miskolcon és Budapesten. Miután kibontották az erkélyek üvegét, több százezres előleget kértek a cserére. Azt ígérték, másnap visszajönnek, csakhogy a pénzzel együtt eltűntek. Több mint 10 embert verhettek át az elmúlt két évben.

Megfojtotta barátnőjét, majd sziklakertet épített a holttestre

Megfojtotta barátnőjét, majd felgyújtotta és elföldelte a holttestet – ezzel vádol az ügyészség egy szegedi nőt. A gyilkosság 2017-ben történt, de csak tavaly februárban derült ki. A vádlott áldozata házában élt, a holttestre sziklakertet épített, még a nő egykori albérlőjétől is beszedte a pénzt. Emiatt csalással is vádolják, akár 20 évet is kaphat.

Tinédzserek az unokázós bandában

Elhitte, hogy bajba került az unokája, pedig nem is volt neki. Trükkös csalók ügyében fejezte be a nyomozást a rendőség Budapesten. A 22 fős banda egy év alatt több, mint 43 millió forintot zsákmányolt idős áldozatoktól.

A lakók nevében vett fel hitelt, 4 év börtönre ítélték

Négy év börtönre ítélte a bíróság első fokon a százhalombattai panelházak pénzét elcsaló közös képviselőt. A vád szerint a nő 2006 és 2010 között vett fel hiteleket több társasház nevében, a lakók tudta nélkül – olyan munkákra, amelyeket el sem végeztek. A félmilliárd forintot is meghaladó hiteleket a bank végül a lakókkal fizettette ki. A közös képviselő ügyvédje enyhítésért fellebbez.

170 milliót sikkasztott egy komlói közös képviselő

Elsikkasztotta a kezelésébe tartozó társasházak pénzét a vádirat szerint egy komlói közös képviselő. A napokban emelt vádat ellene az ügyészség. 59 társasháznak összesen 170 millió forint kárt okozott. Volt olyan lakóközösség, amelytől több mint 10 millió forintot lopott. Komlón az elmúlt 5 évben három hasonló eset is történt.

Csúnyán rászedték Tóth Andit


szerző:
2019.11.17. 10:00
Csúnyán rászedték Tóth Andit

Három évvel ezelőtt derült ki, hogy alaposan átverték az X-Faktor győztesét: az énekesnő nem akart mást, csak új albérletbe költözni, de csúnyán megjárta. Andi több százezer forint előleget fizetett ki egy háromszobás lakásért, aminek bottal üthette a nyomát.

Vasvári Vivien egy társkereső oldalon látta viszont saját magát!

Vasvári Vivient érzékenyen érintette, hogy valaki álprofilt hozott létre a nevében az egyik társkereső oldalon. A Konyhafőnök szőke versenyzőjét nemrég kísértük el egy napjára: Vivi már akkor is azt mondta, hogy Fecsóval való válása után még nem áll készen egy új kapcsolatra.

Csalók verték át a pécsi önkormányzatot

Egy bölcsőde-felújítást végző kivitelező nevében kérték, hogy a korábbitól eltérő folyószámlára utalják a pénzt. 18 millió forinthoz jutottak így hozzá. A rendőrség nyomozást indított. Híradónk úgy tudja, a csalók országszerte több helyen is hasonló módszerrel okoztak kárt.

Vádlottak is nyertek az önkormányzati választáson

Költségvetési csalással, sikkasztással, és garázdasággal vádolt jelöltek is nyertek az önkormányzati választáson. Az egyik most megválasztott polgármesternek lehet, hogy nemsokára börtönbe kell mennie. Alsószentmártonban pedig többen is választási csalást emlegetnek, miután lepecsételt, és kitöltött szavazólapokat találtak a község utcáin.

Se adót, se járulékot nem fizettek, 1,6 milliárdnyi kárt okoztak

Se adót, se járulékot nem fizetett az általa kiközvetített vagyonőrök, illetve takarítók után az a céghálózat, amelynek vezetőit költségvetési csalással gyanúsítja a NAV. A bűnszervezet fiktív számlákkal csökkentette tovább a költségeit. A gyanú szerint több mint 1,6 milliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek. Az adóhatóság 20 ember ellen javasolt vádemelést.

Újabb telefonos csalás!


szerző:
2019.09.08. 18:20
Újabb telefonos csalás!

Tömegesen hívnak csalók magyarokat Monacóból. Tudta meg a 24.hu.

Miért találkozott Orbán Viktor Simonka Györggyel?

Az összes Fideszes képviselőt meghívták arra a fogadásra, amin Orbán Viktort Simonka Györggyel is találkozott. Ezzel magyarázta a Miniszterelnöki Kabintetiroda, hogy miért készült közös fotó a kormányfőről és a csaknem másfél milliárd forintos csalással gyanúsított Fideszes képviselőről.

Választási csalás gyanúja miatt függesztették fel a szószólót

Hajléktalanoknak adhatott pénzt és italt azért, hogy vallják magukat örménynek és szavazzanak rá. Választási csalás gyanúja miatt felfüggesztette a parlament az örmény nemzetiségi szószóló mentelmi jogát. A mentelmi bizottság kormánypárti elnöke, idézem: "etnobiznisznek" nevezte az eljárást. Serkisian Szeván Simon március óta nemzetiségi szószóló, ezért havi bruttó 1,2 millió forintot kap. Szombaton hiába kerestük.

Csalók és trükkjeik


szerző:
2019.07.02. 19:21
Csalók és trükkjeik

Volt már pap, osztályvezető-főorvos, Kft. tulajdonos, ügyvéd, MÁV pályafenntartási felügyelő diploma nélkül, az a férfi, aki közel 600 millió forintot csalt ki áldozataitól. A Fókusz riportjában az ország legnagyobb csalóit és trükkjeiket mutatjuk be!

Dandártábornoknak és ügyvédnek adta ki magát a csaló

Dandártábornoknak, ügyvédnek, vagy épp a Világbank alelnökének hazudta magát - így vert át másokat egy férfi, akit a Nemzeti Védelmi Szolgálat buktatott le. A házkutatáskor még egyenruhákat is találtak a lakásában. Egy másik csalót még keresnek, ő szintén tábornoknak adta ki magát, így összesen 600 millió forintot csalt ki áldozataitól. 

Szabálytalanul használta fel az 1,6 milliárdos támogatást az Országos Roma Önkormányzat

Szabálytalanul használta fel az Országos Roma Önkormányzat a Híd a munkába roma felzárkóztatási programra szánt 1,6 milliárd forintot. Ezt állapította meg az európai csalás elleni hivatal. Farkas Flórián, aki a program idején az Országos Roma Önkormányzat vezetője volt, most is a Fidesz parlamenti képviselője.

CSALÓK: 200 rendőr csapott le a bandáraÚj short videó

A rendőrök összesen 19 helyszínen razziáztak kedd hajnalban, Szolnokon és környékén. Az akcióban 200 egyenruhás vett részt. A gyanú szerint a banda tagjai internetes csalásokból származó pénzt mostak tisztára. A módszerük az volt, hogy valamilyen cég vezetőjének adták ki magukat és e-mailben vagy telefonon egy másik cég munkatársától azonnali átutalást kértek. Ezek általában több milliós összegek voltak. A bandát vezető két férfi elképesztő luxusban élt. Ferrarival jártak, szabadidejükben pedig motorcsónakkal versenyeztek.

Márk Adrinak: „Egy pillanatig nem érdekeltél…”

Márkot elfogták a rendőrök, ezért kitálalt Adrinak…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Másfél millió forintot csaltak ki 88 éves áldozatuktól

Másfél millió forintot csaltak ki 88 éves áldozatuktól. A ház előtt már a rendőrök várták őket. Újabb unokázós csalókat fogtak a rendőrök. Információink szerint csak Pest megyében áprilisban több mint 70 úgynevezett unokázós csalás jutott a rendőrök tudomására. Igaz, ezek közül nem minden esetben jártak sikerrel a csalók.

Evelinnek és Laurának menekülnie kellett a luxusszállodából

Evelin és Laura lebuktak, amikor egy másik vendég VIP kártyáját használták a szállodában…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Egymilliárdos kárt okozott a magyar bűnbanda

Szállodahajót és több budapesti hotelt is zároltak a nyomozók attól a magyar bűnbandától, amely a gyanú szerint francia és belga cégektől csalt ki pénzt. Email-ben a cég vezetőinek adták ki magukat – így vették rá az ügyintézőket az utalásra, különféle ürügyekkel. Egymilliárd forint kárt okoztak. A pénzt ezután úgy próbálták tisztára mosni, hogy az összeget drága ingatlanokba fektették.

A költségvetési csalással vádolt Czeglédy a DK listáján

Felkerült a DK Európai Parlamenti listájára Czeglédy Csaba. Az egykori szombathelyi önkormányzati képviselőt az ügyészség 6 milliárd forintos költségvetési csalással vádolja. A DK szerint viszont ő egy hős, és koncepciós eljárás zajlik ellene.

 

Egyre több az internetes átverés, hogyan védekezzünk ellenük?

A modern kor csalásai nagyrészt már a virtuális térben, az interneten zajlanak. Itt már arctalanul, sokszor rossz helyesírással, de mégis nagyon kifinomult történetekkel próbálnak pénzt kicsalni tőlünk. De mi az, amiért ezek az átverések működhetnek? Mitől népszerű a mai napig sok helyen a kandi kamera műfaja?

Csalással alkudtak az árból

Csaló autóvásárlókat fogtak a szigetszentmiklósi rendőrök. A gyanú szerint elhitették az eladókkal, hogy komoly baja van az eladásra kínált autójuknak. A gyanútlan tulajdonosok így akár több százezer forintot is engedtek az árból. Ezekről a csalásokról a totalcar internetes oldal írt néhány hete. Azóta 40-50 ember jelentkezett náluk, hogy hasonlóan verték át őket.

Halott anyja nyugdíjából élt

A környéken élők azért kezdtek el gyanakodni, mert jó ideje nem látták az idős asszonyt. Így jutottak el a rendőrök a kertbe, ahol megtalálták a sírt. Jelenleg segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják a nőt, mert - a rendőrség szerint - nem hívott segítséget haldokló anyjához.

400 millió forint áfát csalt el egy 16 fős banda

Több, mint 400 millió forint áfát csalt el egy 16 fős észak-magyarországi banda az ügyészség szerint. Betonacéllal üzleteltek, de éveken át nem fizettek forgalmi adót. A nyomozók 50 millió forintnál is több készpénzt, három luxusautót és egy gázpisztolyt is lefoglaltak tőlük.

A csaló vevői is bűnhődhetnek

Interneten hirdette termékeit az a férfi, akire a napokban csaptak le az adóhatóság nyomozói. Lakásában rengeteg készpénzt, hamis szoftvereket, és olyan eszközt is találtak, amellyel be lehet csapni a kamionok károsanyag kibocsátó rendszerét. A készüléket árusító férfi 5 évet kaphat, de a vásárlók is büntetésre számíthatnak.

Ál-webáruház csalta ki a pénzét

Karácsonyi álomból rémálom. Ezt mondta egy károsult az RTL Híradónak, akit átvert egy ál-webáruház. 74 ezer forintot fizettek egy telefonért, amit sohasem kaptak meg. Nem ők az egyetlenek, akiket becsaptak. Eddig Magyarországon legalább 130 emberről tudni, akiket összesen mintegy 20 millió forint értékben károsítottak meg. Az érintett cég elérhetetlen, a rendőrség nyomoz.

Nem állnak le a csalók NAV adatlopás banki adatok

Már nem nyomoz a rendőrség az adóhatóság nevében érkező hamis e-mailek ügyében. Pedig a NAV szerint hiába figyelmeztetnek, a csalók továbbra sem álltak le. Még most is naponta küldenek olyan email-eket, amelyekben adóvisszatérítés lehetőségével kecsegtetnek, pedig valójában a banki adatok megszerzése a céljuk. Vagyis, aki az állevelekre válaszul megadja a személyes adatait, kifoszthatják a csalók.

Bori Laura kárára csalt az edzői vizsgán?

Bori bevallotta Laurának, hogy kicserélte a dolgozataikat az edzői vizsgán…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Evelin: „Lehet, hogy egy gyilkost védek…”

Evelin úgy döntött, kiáll Joe mellett. Tamara támogatni próbálta a depis Bécy-t. Bori és Laura részt vettek az edzői vizsgájukon.

Több száz idős embert vertek át termékbemutatókon

Több száz idős, beteg embert csaptak be a vád szerint hat városban termékbemutatókon azzal, hogy a felkínált matrac, párna, karóra, javít az egészségi állapotukon. Külön telefonközpontból hívták őket állapotfelmérésre, ahol a vád szerint minden esetben azt állapították meg, hogy nagyon betegek. Az ügyészség most emelt vádat ötvenkét ember ellen.

Tűzifacsalókat állítottak bíróság elé

A kazincbarcikai társaság tagjai egy idős asszonyt vertek át még 2016-ban a Békés megyei Szeghalmon. A három férfi jóval kevesebb tűzifát vitt ki a 78 éves asszonynak, mint amennyit kifizetett. Az ügyész letöltendő börtönt kér rájuk.

Milliárdokat csalt el a feketén fuvarozó banda

Három és fél milliárd forint útdíjat csalt el egy feketén fuvarozó banda! Öten irányították a szervezetet, tőlük luxusházakat autókat és készpénzt foglaltak le. A banda vezetői eleve bukásra ítélt cégetek hoztak létre. Ezekkel fuvarozást vállaltak, de szinte semmilyen adót és járulékot sem fizettek. Egy idő után a túl sok tartozást felhalmozó cégeket felszámolták és a teherautókat átmatricázták.

Alapos házkutatás a csalással gyanúsított Simonkánál

Megszállták a rendőrök Simonka György érdekeltségeit. Egyszerre tartottak házkutatást békés megyei településeken, céges telephelyen, a kormánypárti képviselő otthonában, és az egyik Fidesz irodában is. Simonka mentelmi jogát két hete függesztette fel az Országgyűlés, mert az ügyészség szerint majdnem másfélmilliárdos, bűnszervezetben elkövetett csalás érintettje. A tótkomlósi Fidesz-elnök úgy tudja, pályázati iratokat foglaltak le a nyomozók.

A börtönből telefonálgatva csaltak ki 600 ezret

Börtönből telefonálgatva csaltak ki elítéltek több mint félmillió forintot tavaly. A két férfi mindig valamelyik mobilszolgáltató munkatársának adta ki magát, és elhitették áldozataikkal, hogy az internet gyorsítása vagy a telefonszámuk újraregisztrálása miatt jóvá kell hagyniuk különböző számsorokat SMS-ben. Viszont ezekkel az üzenetekkel valójában a saját mobilegyenlegüket töltötték fel.

A NAV nevében verik át az adathalászok az embereket

Hivatalos üzenetnek tűnik, mégsem az. Adóvisszatérítés lehetőségével kecsegtetnek, de valójában csak a gyanútlan felhasználókat próbálják adathalászok átverni. A személyes adatok mellett, leginkább a bankszámlaszámok és jelszavak megszerzése a céljuk. Rosszul jár, aki a NAV nevében küldött állevelekben szereplő linkre kattint, adóvisszatérítés helyett kifoszthatják a csalók, ha megadja az adatait.

Telefonos csalás: nyereményjátékra hivatkoznak a csalók

Telefonos csalás új módszerekkel: nyereményjátékra hivatkozva próbálnak adatokat szerezni gyanútlan emberektől ismeretlenek. Bankok vagy telefonszolgáltatók nevében hívják fel a kuncsaftokat azzal, hogy nyertek. A megszerzett adataikkal méregdrága termékeket vásárolnak az interneten, hogy aztán jó pénzért továbbadják a feketepiacon.

Ablakcserés csalók Zalában

Csalók ígérhettek több esetben ablakcserét Zalaegerszegen az utóbbi hetekben, egy ügyben már feljelentés is történt. Kérés nélkül kerestek meg társasházakat, mindenhol több tízezer forint előleget kértek. Pár éve Pécsen csaptak be hasonló módszerrel sokakat. Az előleget felvették, majd nyomuk veszett.

Elítélték a Buda-Cash vezetőit

Egyenként hét év hat hónapra ítélte a bíróság a Buda-Cash  brókercég öt volt vezetőjét, akiket csalás- és sikkasztássorozattal vádolt az ügyészség. A botrány 2015-ben robbant ki, amikor súlyos szabálytalanságokat találtak a brókercégnél. Több ezer ügyfél számláját zárolták, a vád szerint a cégvezetők 115 milliárd forintos kárt okoztak.

Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését kérte a legfőbb ügyész

Bűnszervezetben elkövetett másfél milliárdos csalás gyanúja miatt kezdeményezte Simonka György fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész. Polt Péter szerint a képviselő irányításával hazai és uniós pénzekhez jutottak szabálytalanul, a politikus a megalapozott gyanú szerint a túlárazott díjak 45 százalékát visszakérte, készpénzben. A Fidesz azt ígérte: felfüggesztik a mentelmi jogát, de a képviselő ártatlannak vallja magát.

Menzapénzzel csalhatott a NAV-os

Gyereke menzapénzével csalhatott egy nyíregyházi NAV-os. A Blikk írta meg, hogy a kormányhivatalnok két éven át szociális alapon igényelt kislányának ingyen ebédet, pedig erre nem volt jogosult, mivel havonta 300 ezer forintot kereshetett.

Lali és Gábor csúnyán beégtek Dalma és Laura előtt

Lali és Gábor csalással próbálták legyőzni Laurát és Dalmát egy kvízversenyben…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Piramisjátékkal vádolják az egyházfőt

Piramisjáték szervezése miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki a Vonzás Törvénye Egyház vezetőjeként több ezer eurós adományokat fogadott el. Azt ígérte, hogy a pénz akár tízszeresét is visszakapja a befizető.

Lelepleztük!: csalók kérnek pénzt levélben

Fókusz riportere július 4-e óta levelezik valakivel, aki a mai napig pénzt próbál kicsalni tőle. Megtalálta azt az amerikai nőt is, akinek személyazonosságát használja a csaló, aki még nem sejti, hogy lebukott. Tudunk olyan emberről, akitől hasonló módszerrel 25 millió forintot csaltak ki, és olyan áldozatról is, aki teljesen eladósodott.

Rács mögött marad az „örökösnő”

Elrendelték annak a nőnek a letartóztatását, aki összesen 368 millió forintot csalt ki arra hivatkozva, hogy hamarosan 1300 milliárd forintos örökséghez jut. A gyanú szerint Kósa Lajos egykori fideszes minisztert is becsapta - egy közjegyzői dokumentum szerint őt bízta volna meg az örökség kezelésével.

Börtönből „unokáztak” a csalók

A cellájukba csempészett mobilról telefonálgatva vert át idős embereket két elítélt egy budapesti börtönből, még tavalyelőtt. Társaik kintről segítették őket. Az ügyészség most emelt ellenük vádat. A rabok az idősek gyerekének, vagy unokájának adták ki magukat, és különféle ürügyekkel százezreket csaltak ki tőlük.

Balhé: Szabolcs és Oki kis híján egymásnak estek

Az óvszerfújó verseny után az ellenfelek kemény szócsatába lendültek, ugyanis Oki csalással vádolta meg Szabit…

Evelin elcsábította, Teó pedig megverte Márkot

Miután Márk lelépett Karola pénzével, Evelin és Teó csapdát állítottak a simlis tolvajnak…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Újra elítélték a gyorséttermi lövöldözőt

Most két év börtönt kapott nem jogerősen, csalás kísérlete miatt. A férfinak ez a negyedik büntetőügye. 5 éve többször is a plafonba lőtt egy fővárosi gyorsétteremben. Előtte a vád szerint tömegmészárlásra készült az ELTE-n.

Rács mögött marad Bróker Marcsi

A karácsonyt is a rácsok mögött tölti Bróker Marcsi. A 12 milliárd forintos csalással és sikkasztással vádolt karcagi asszony letartóztatását januárig hosszabbította meg a bíróság. Engedély nélkül gyűjtött betéteket és a pénzt magára költötte. Ha elítélik, akár 12 évet is kaphat.

Ajjajj! VV Györgyit büntetés fenyegeti?

Miután a lány tegnap szívszorító hírt kapott nővérétől, most személyesen is találkozhatott barátjával. Bár nem volt szabad megérintenie Olit, Györgyi nem tudott ellenállni érzéseinek. Vajon lesz még ennek böjtje?

Csúnyán átverte, majd kirabolta

Idős nőtől lopott több tízezer forintot és ékszereket egy csaló Budapesten. A nyugdíjas asszonyt egy piacon szemelte ki magának és azt hazudta neki, hogy ő az unokája, majd a rosszul látó nőt felkísérte a lakásba. Ezután összeszedte a pénzt és azt, amit értékesnek talált, majd elsétált.

Véget ért Ashton Kutcher és Mila Kunis házassága?

Két éve bombaként robbant a hír, hogy Mila Kunis és Ashton Kutcher második gyermeküket várják, nemsokra rá mégis a szakításukkal voltak tele a címlapok! Bennfentesek szerint a színész egy latin-amerikai modellel csalta meg várandós feleségét, aki állítólag ki is dobta férjét.

Hihetetlen tragédián van túl a magyar DJ!

Az egy évvel ezelőtti adásunk pillanatától rendőrségi védelem alatt állt az Olaszországba menekült ismert magyar DJ, Karmatronic, aki életét kockáztatva a Fókusz kamerájának mondta el, hogyan vette el a magyar alvilág az éttermét és semmizte ki a vagyonából.

Óriási botrány: Kozsó vs. Hozsó

Hatalmas botrány készült kitörni pont egy évvel ezelőtt a sztárvilágban. Kozsó és korábbi üzlettársa, a Kozmix együttes korábbi zenésze, Hozsó között ugyanis elmérgesedett a viszony. Súlyos vádak hangzottak el: Kozsó állítólag elviselhetetlen, de ami nagyobb baj, lopott és csalt is közös üzletükben. Hogy mi volt az igazság? Utánajártunk ennek?

GÁSPÁR GYŐZŐ: „Túléltük az egészet!”

Tavaly áprilisban a Gáspár család több vagyontárgyát is lefoglalta az adóhivatal. Még a sokat látott szakértőket is meglepte, hogy milyen jó módban élt az énekes. Most úgy néz ki, hogy Győző győzött a NAV felett!

 

Több mint 400 millió forintnyi áfát csalhatott el két bűnszervezet

Az adóhivatal nyomozói négy embert gyanúsítanak költségvetési csalással. A gyanú szerint, bár valójában Magyarországon adták el a húst, amit külföldről szállítottak, a könyvelésben úgy tűntették fel, mintha Szlovákiába szállították volna.

Megdöbbentő: csalás volt a híres kísérlet

Negyvenhét év után derült ki, hogy megrendezett volt minden idők egyik leghíresebb és egyben leghírhedtebb pszichológiai kísérlete. 1971-ben az amerikai Stanford egyetemen 24 diák részvételével vizsgálták, hogyan viselkednek az emberek a börtönben rabként, illetve őrként.

Bartha Zsolt: „Szeretnék mindent jóvátenni!”

Tóbiás az egyedüli támasza Zsoltnak, aki ennek ellenére csúnyán becsapta…

Hónapokba telhet, míg hazahozzák a csengeri asszonyt

Hónapokba telhet, mire Magyarországra hozzák a csengeri asszonyt. Ő volt az, aki egy közjegyzői okirat szerint évekkel ezelőtt Kósa Lajos, fideszes politikusra bízta volna állítólagos mesés örökségét, 1300 milliárd forintot. A nőt csalás miatt keresik a magyar rendőrök, néhány hete Svájcban fogták el. Ügyvédje azt mondja: az asszony ragaszkodik ahhoz, hogy az örökség létezik.

 

Érettségi: valahol börtön jár a puskázásért!

Ha Kínában valakit csaláson kapnak az érettségin, az akár börtönbe is kerülhet. Az se mindennapi, hogy ott sokszor csarnokokban vagy stadionokban írják a feladatsorokat, egyszerre több százan, vagy ezren is. Egy évvel ezelőtt, pont ezen a napon állhattak neki a magyar középiskolások egy egészen új magyar érettséginek, megnéztük, hogy vizsgáznak sorstársaik szerte a világban, ha egyáltalán vizsgáznak.

Facebook – profilokból szavazatok?

Botrány van a Facebook körül, de még nem tudható, mekkora. Felelőtlenül bántak vagy 2 milliárd felhasználójuk bizalmas személyes adataival. Egy brit cég legalább 30 országban értékesítette az így megszerzett ismereteket, amelyeket a vásárlók, leginkább kampánycsapatok a választók befolyásolására használtak.

Elfogták a csengeri asszonyt

Elfogták Svájcban azt a csengeri asszonyt, aki egy közjegyzői okirat szerint Kósa Lajosra bízta volna mesés örökségét. A csalással gyanúsított nő nemcsak Kósa Lajosra bízott volna pénzt, hanem a miniszter édesanyjának is ajándékozott volna 800 millió forintot.

 

Csaknem 100 millió forint állami támogatást csalhatott el

Csaknem 100 millió forint állami támogatást csalhatott el egy sülysápi férfi. A rendőrök szerdán vették őrizetbe a 66 éves cégvezetőt. A gyanú szerint vissza nem térítendő pénzre pályázott és nyert brikettek gyártására, de úgy tudjuk a tüzelőanyag nem készült el. A gyanúsítottat Romániában fogták el.

Nem akarják elbukni a lakásukat

Milliókat fizettek ki egy új lakásra, de az építtető cég egyszercsak közölte velük, hogy megszűnt a szerződésük. A társaság a munkaerő és nyersanyaghiányra hivatkozik, miközben a ház most is épül. A Házon kívül több, mint 30 pórul járt vevővel találkozott. Azóta újabbak jelentkeztek, akik átverve érzik magukat.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való