KERESÉS search-close

csillagászok

6 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "csillagászok"

Léteznek földönkívüliek és van rá esély, hogy valaha is felvegyük velük a kapcsolatot?

A Nottinghami Egyetem csillagászai a napokban tették közé tanulmányukat, amely szerint legalább 36 olyan civilizáció lehet a Tejútrendszerben, amelyek képesek egymással kommunikálni. A kutatók a galaxisban található, feltehetően lakható bolygók számából következtetnek erre.

Vita a rengeteg fellőtt műhold miatt

Megoldódhat a csillagászok és a SpaceX vitája a rengeteg fellőtt műhold miatt. Azért van konfliktus, mert ezek zavarják a csillagászokat. Az űripari magáncég most újabb adag eszközt lőtt fel. Ezekkel már azt a technológiát próbálják ki, amellyel megakadályozható, hogy a Földről is láthatók legyenek a műholdak. A Starlink-rendszer célja, hogy a világ minden pontján legyen ingyenes internet.

A csillagok is megjósolták a koronavírust?

Az asztrológusok szerint az elmúlt ötszáz évben nem volt olyan agresszív csillagállás, mint amilyen decembertől tapasztalható. A Mars miatt sok asztrológus háborút sejtetett, de állítólag járvány megjelenését is jelzi. Egy keleti és egy nyugati asztrológus mondja el a véleményét a Fókuszban arról, ami most a leginkább foglalkoztat mindenkit!

Bronzérmesek a magyarok a Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpián

Bejött a jókívánság a fiatal csillagászoknak. Eddigi legjobb eredményét érték el a magyarok a Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpián.

Most húz el egy aszteroida a Föld mellett

Hatalmas, koponya alakú aszteroida húz el a Föld mellett épp ezekben az órákban. Alig valamivel messzebb, mint ahol a Hold kering. Amióta rögzítik az adatokat, eddig csak egyszer, 2013-ban fordult elő, hogy égitest ennyire közel száguldott el a Föld mellett. Akkor 14 percen múlt, hogy nem csapódott bolygónkba. A mostani, Szellemnek nevezett aszteroida a csillagászok szerint egészen biztosan nem jelent veszélyt.

Szeptemberben itt a világvége?


szerző:
2015.07.04. 19:10
Szeptemberben itt a világvége?

Az elmúlt évtizedekben már számtalan jóslatnak be kellett volna következnie. Voltak, akik atomháborút, földbe ütköző tűzgolyót, vagy újabb jégkorszakot jósoltak. Mit mondanak most a jövőbelátók és mit a csillagászok?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való