KERESÉS search-close

demencia

6 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "demencia"

Mobil applikációval a demencia ellen

Az orvosok máig nem tudják, mi okozza a demenciát vagy ahogyan egymás között mondani szoktuk az elbutulást. A betegség egyik első jele a tájékozódási képesség gyengülése, majd végleges elvesztése. Az Alzheimer-kór például csak az egyik típusa a demenciának. átéktervezők és agykutatók együtt fejlesztettek ki egy okostelefonra letölthető tájékozódással kapcsolatos játékot, ami a demenciakutatást szolgálja.

Játszva küzdhetünk a demencia ellen

Alig két hét alatt világszerte több mint egymillióan töltötték le a telefonjukra vagy tabletjükre a Sea Hero Quest (A tenger hőse) nevű játékot. Első ránézésre a tengeri szörnyes, jéghegykerülgetős játék ugyanazt az élményt nyújtja, mint a hasonló nyomogatós- pontgyűjtős applikációk. Első ránézésre...

Demencia – az időskori elbutulás

A memória, vagyis az emlékezőképesség fokozatos romlása együtt jár a gondolkodási folyamatok fokozatos romlásával, illetve pszichés tünetekkel is.

Sokat eszik? Vigyázzon, mert buta lesz!

Újabb kutatások szerint összefüggés lehet a túlzott cukor és zsírfogyasztás, illetve néhány agyi megbetegedés között.

Világsiker Mundruczó darabja


szerző:
2015.10.14. 18:50
Világsiker Mundruczó darabja

Német, francia, orosz, holland nagyvárosok és Szingapúr után újra látható itthon Mundruczó Kornél nagysikerű darabja, a Demencia. A darab felkavaró és szókimondó. A rendező és a színészek kutatásokat végeztek, orvosokkal konzultáltak, meglátogattak pszichés zavarokkal küzdő embereket, hogy megértsék az időskori elbutulást, és el tudják játszani a négy ember történetét.

B-vitamin a feledés ellen


szerző:
2011.09.16. 06:49
B-vitamin a feledés ellen

Brit kutatók kimutatták, a B-vitamin szedése elejét veheti a kognitív zavaroknak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való