KERESÉS search-close

dinnye

37 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "dinnye"

Drágábban indul a dinnyeszezon

A tavalyinál valamivel drágábban indul a dinnyeszezon, de a láncok miatt mérséklődhet az ár. A májusi fagyok miatt újra kellett palántázni a dinnyéket, a csapadékos június is károkat okozott. Az áruházláncokba a hétvégén jutnak el az első magyar dinnye szállítmányok. Az árakon az ő kínálatuk faraghat.

Csak úgy loccsantak a dinnyék: ki az igazi szupercsaj?

A lányok ma különleges képességeikről tettek tanúbizonyságot. A fiúk nem győzték legeltetni rajtuk a szemeiket.

Misi gazda felmérte Reni dinnyéit!

Misi feleségteszttel tette próbára Renit: a lánynak a dinnyék kongatásával kellett kiválasztania, hogy melyik az édes. Mindeközben a gazda szemügyre vette a lány "dinnyéit" is!

Tavalyi árakkal indul a dinnyeszezon

A tavalyi árakkal, vagy alig drágábban indul a dinnyeszezon több hipermarketben. Az esőzések miatt a dinnye később kezdett érni a tavalyinál, de pár napon belül a legtöbb helyen már hazai gyümölcsöt fognak árulni. A Magyar Dinnyetermelők Egyesülete szerint a gazdák költségei akkor térülnek meg, ha a fogyasztói ár nem megy 100 forint alá.

Drága dinnyével indul a szezon

A szokásosnál 10-20%-kal magasabb árakkal kezdődhet az idei dinnyeszezon a Terméktanács szerint. A betakarítás is csak jövő héten indulhat a szélsőséges időjárás miatt. A barack kivételével minden idény gyümölcs drágább most a tavalyinál, mert kevesebb van belőlük. Az özönvízszerű esők tetézték a bajt, a cseresznyét másfél-, kétszer annyiért árulják, mint egy éve.

„Nem tudom, hang nélkül hogyan lehet ásni”

A következő állomásra csak úgy juthattak el a párok, ha kiástak egy levelet a föld mélyéről. A lányok életükben először ásót ragadtak a kezükbe, a srácokról pedig folyt az izzadság, mire előkerült a levél.

Ami az adásból kimaradt: „Hogyan tudnám rávenni Tomit, hogy kicsit háziasabb legyen?”

Dóri arra kérte Tomit, hogy vágja fel neki a dinnyét, a műsorvezető srác azonban még egy pár percet ejtőzött a kanapén. Dóri azonban nem tudott tovább várni, ezért megkérte Fecsót, hogy segítsen neki.

Hamarabb véget ér a dinnyeszezon

Görög, mégis magyar. A többség szerint a hazai dinnye a legfinomabb. Kicsit hamarabb kezdődött idén a dinnyeszezon. A földeken egymást érik a hatalmas növények. A nagy melegben gyorsan beérnek, így a termelők szerint várhatóan két héttel korábban, már augusztus elején véget érhet a szezon.

Lejjebb ment a dinnye ára

Megérkezett a magyar görögdinnye az áruházakba. Átlagosan 160 és 220 forint közötti áron kínálják a különböző fajtákat. A vásárlók elsősorban a hagyományos fajtákat keresik. A különleges, például a sárga húsú, vagy mag nélküli dinnyék egyelőre kevésbé népszerűek.

 

Hamarabb jön a dinnyeszezon

Két hét múlva már lesz magyar dinnye a piacokon és a boltokban. A tavaszi meleg miatt ez a gyümölcs is jóval hamarabb érett meg, így a szezon is hamarabb kezdődik.

Melós tányérok és hihetetlen „pleisztocén kacsafészek” a kóstoláson

Izgalmas feladat várta a versenyzőket: dinnye és kacsamell párosításával kellett lenyűgöző főételeket alkotniuk. A főzés előtt még a Séf is mutatott nekik pár trükköt. Vajon lenyűgözték a zsűrit az ételeikkel?

Adj dinnyét a Séfnek, megmondja mit készíthetsz belőle

Miután a zsűri sokkolta a versenyzőket - a dinnyés főétel gondolatával - a Séf gyorsan a pulthoz hívta a hírességeket, hiszen most sem hagyta őket magukra: mutatott pár hihetetlen dinnyés ötletet nekik.

Fördős Zé elugrott dinnyét szedni!

A versenyzők beérkezve a konyhába azonnal kiszúrták, hogy Zé eltűnt a zsűri pultból. Nem kellett sokáig várniuk, hiszen azonnal lendült is az ajtó, amin több kilónyi dinnyét húzott be a zsűritag egy kiskocsin.

Nézd meg, milyen dinnyés ételeket készítettek a versenyzők!

Az első feladatban Fördős Zé segítségével kapták meg a fő alapanyagot: egy nagy kocsi dinnyét. Ebből kellett főételt készíteniük, persze előtte a Séf is adott nekik pár ötletet.

Sokkal édesebb az idei dinnye

Sokkal édesebb az idei dinnye mint a tavalyi, ezt mondják a termelők. Idén nem volt fagykár, a nagy forróság és a sok napsütés kedvezett a cukorfoknak, így most igazán mézédes dinnyét ehetünk. A szüret körülbelül két hete kezdődött a Baranya megyei ormánsági földeken. A dinnye kilónkénti ára 100 és 160 forint között lehet.

Több tonna dinnye borította be az utat

Dinnye borította be az M15-ös autóút hegyeshalmi szakaszát hétfő délelőtt. Két kamion karambolozott, a dinnyeszállító sofőrje valamiért áttért a szemközti sávba. Az egész rakomány, több tonna dinnye az úttestre gurult, órákon át tartott, mire összetakarították. A másik kamion sofőrje súlyosan megsérült, a tűzoltók szabadították ki.

Nézze mán, hogyan ropogtat el egy víziló egy egész dinnyét!

Akkorára tátja a pofáját a vadállat, hogy egy ekhós szekér megfordúna benne, aztán meg úgy falja a gyümölcsöt, mint az egyszeri embör a káposztalevest, mikor szenvedett a macskajajtul! Mutassuk!

Milyen a jó dinnye?


szerző:
2015.07.10. 09:54
Milyen a jó dinnye?

Ütögessük, méregessük vagy lékeltessük a dinnyét? Utánajártunk a színek, szagok, méretek és magok jelentőségének Balázs Gábor segítségével.

Jön Csuja Imre, a Got Talent zsűritagja

Az Iszlám Állam lobogóját kitűzték egy bosnyák faluban, a Fókusz riportere ott járt, elmondja tapasztalatait. Szerednyey Béla életében a család játssza a főszerepet, hogy miért mellőzi kedvenc hobbiját, a vitorlázást, elmeséli holnap reggel. Aztán itt lesz velünk a Got Talent zsűritagja, Csuja Imre is, valamint megpróbálunk rájönni, milyen is a jó dinnye!

Dinnyés maszkarponés bazsalikomos leves sült fetamorzsával és  karamellizált gránátalmamaggal

A sárga csapat receptje

Káros a szervezetre a lenyelt dinnyemag?

Ki ne szeretné a dinnyét, ám a magjával kapcsolatban, amellett, hogy zavaró evés közben, sokunknak ellenérzése van. Gyógynövényszakértőnk pénteki adásunkban eloszlatta a kétségeket, mert a benne található nyomelemek és vitaminok által csak jótékony hatással van szervezetünkre.

Fókusz Plusz 13-04-27


szerző:
2013.04.27. 19:30
Fókusz Plusz 13-04-27

Fókusz Plusz: Szulejmán nyomában - Magyarok, akik Törökországban találták meg a boldogságot. És megtaláltuk a Szulejmán című sorozat főszereplőit is! Kinyomoztuk! - Miért francia a saláta, miért görög a dinnye és van- e amerikai konyha Amerikában? Kikérdeztük az érintett országok lakóit.

Fókusz 12-07-18


szerző:
2012.07.18. 20:05
Fókusz 12-07-18

Fókusz: Kocsis Tibi megdöbbent a meglepetésén, Malek Miki pedig beszólt mentortársainak a koncert előtt. Bálint Antónia megelégelte az ismeretlen zaklató szexuális SMS-eit és most visszavág. Nem fizették ki és a családi házát is elvesztette a Megyeri híd alvállalkozója. Van-e kiút a családja számára?

VV Fecó sajátos dinnyeárusítási marketingmódszerei

A Fókusz stábja a ValóVilág Fecójával és családjával futott össze Pécs Kertvárosban, amint a Krisztina téri buszmegálló mellet épp dinnyeárusításhoz készülődtek.

Nagy dinnyeteszt az ex-Villalakókkal

VV Veronika és Dya nyakukba vették a Lehel téri piacot, és minden ismert taktikát bevetettek, hogy megtalálják a legédesebb görögdinnyét.

Fókusz 12-07-13


szerző:
2012.07.13. 20:05
Fókusz 12-07-13

Fókusz: Hogyan élhetünk túl egy utcai támadást? Legális módszerek és önvédelmi fegyverek. Egy őrült családi nap Kocsis Tibivel és az X-Faktor győztesének első videoklipje. Jön a premier! Mága Zoltán és Polgár Árpád műkincskereskedő beengedte stábunkat családi fészkébe. Fényűző családi rezidenciák a Fókuszban!

Tolvajokat bántalmazó rendőrt ítéltek el

Felfüggesztettet kapott a dinnyetolvajokat megverő rendőr. Az ítélet jogerős.

Fókusz 11-07-27


szerző:
2011.07.27. 20:20
Fókusz 11-07-27

Fókusz: Végre bevallja - Vastag Tomi őszintén beszél magánéletéről és nem cáfolja a pletykát, miszerint van barátnője. Elszabadult - Az elefánt hatalmas riadalmat okozott a Kálvin téren, amikor megelégelte a forgatást. A lék a tét! - Túl mohók voltak a dinnyetesztelők, Pákó és Veronika alig tudott dönteni, annyit pirosbélűt kóstolt.

Féktelen dinnyefalás Pákóval és Veronikával

Túl mohók voltak a dinnyetesztelők, Pákó és Veronika alig tudott dönteni annyit pirosbélűt kóstolt. A dinnyekommandósok bevetésének legédesebb pillanatait a Fókusz kamerája örökítette meg.

Szigorúan ellenőrzött dinnyék

A dinnyekereskedőknek ezentúl már azt is fel kell tüntetniük, hogy dinnyéjük első- vagy másodosztályú-e.

„Mindenki vegyen még egy dinnyét!”

Új rendelkezések lépnek életbe, mivel értékesítési gondokkal küzdenek a magyar dinnyetermesztők.

Elmaradt a dinnyerekord


szerző:
2009.08.08. 20:47
Elmaradt a dinnyerekord

A medgyesegyházi dinnyefesztiválon idén „csak” 39 kiló és 95 deka volt a legnagyobb dinnye, míg tavaly 58 kilogramm volt a rekord.

Dinnye borította el az M5-öst

20 mázsa dinnye borult az M5-ös autópályára, amikor öt autó ütközött egymásnak.

Dúl a dinnyeháború Békésben

Telefonon megfenyegették a Magyar Dinnyeszövetség elnökét, Simonka Györgyöt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való