KERESÉS search-close

elhunyt

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "elhunyt"

Koronavírus-fertőzésben elhunyt Kelemen Csaba, az egri színház színésze

Kelemen Csaba 31 évig volt a Gárdonyi Géza Színház tagja, előtte Debrecenben és Budapesten játszott. Több magyar televíziós sorozatban is szerepelt: például a Szomszédokban és a Kisvárosban. Kelemen Csaba 65 éves volt.

Koronavírus okozta a halálát, mégsem tüntettek fel az elhunytak között egy 39 éves tanárt

Egyetlen nap alatt 148 ember került kórházba koronavírus-fertőzés miatt. Ez rekord. 15-tel nőtt a lélegeztető géppel kezeltek száma és 21-en haltak bele a fertőzésbe. Az áldozatok között nem szerepel egy 39 éves pedagógus, aki még múlt szombaton halt meg, zárójelentése szerint a koronavírus szövődményeiben. Erről a 444.hu írt először. Az országos tisztifőorvos azt ígérte, bekérik a férfi adatait, hogy tisztázzák az esetet.

Koronavírus-fertőzésben halt meg a Kenzo alapítója

Belehalt a koronavírusba Kenzo Takada, a világhírű Kenzo divatmárka megalapítója. A 60-as években érkezett Párizsba, hogy megcsodálja a divat fővárosát, aztán egész életét ott élte le. A legendás divattervező karrierje akkor indult be igazán, amikor egyik munkája megjelent az Elle magazin címlapján. Néhány évvel később megalapította a nevét viselő divatcéget, amit 1993-ban adott el. Ő volt az első japán tervező, aki a francia divatvilág élvonalába került. Hírnevét annak köszönheti, hogy sikeresen ötvözte az európai és az ázsiai stílust. Kenzo Takada 81 éves volt.

Elhunyt Verebély Iván, Jászai Mari-díjas színész

A hírt közösségi oldalán jelentette be a Centrál Színház. A színész 1963 és 1968 között a Nemzeti Színházban játszott, 1968 óta a Vidám Színpad örökös tagja volt. Elsősorban komikus szerepeiről volt ismert, szerepelt vígjátékokban és kabarékban is, és gyakran szinkronizált. Verebély Ivánt a Centrál Színház saját halottjának tekinti. 82 éves volt. 

A koronavírus-járvány miatt nem tudja hazahozatni testvére holttestét

A koronavírus-járvány miatt nem tudja hazahozatni Máltán elhunyt testvérének holttestét egy magyar nő. Öccse augusztus 23-án halt meg motorbalesetben. A holttest szállításának költségét már kifizette a család, de a járvány miatt akadályokba ütköztek. Azt mondják, a máltai konzultól, majd a római nagykövetségtől is hiába kértek segítséget. Pedig Máltán legfeljebb 30 napig tárolják a holttestet.

Meghalt Jirí Menzel


szerző:
2020.09.07. 17:59
Meghalt Jirí Menzel

Elhunyt Jirí Menzel - Az Oscar-díjas cseh filmrendező halálának hírét felesége jelentette be vasárnap. Menzel filmjeinek itthon is hatalmas rajongótábora van, szerepelt magyar filmekben és magyar barátaihoz is ragaszkodott. A művész, aki megtanította, hogy unalom ellen jó a mosómedve, aki szerethetővé tette a pecséttel játszadozó vasutasokat és világhírűvé tette Bán Jánost, 82 éves volt.

Halálos baleset a Miskolc Rallyn, Tóth Zsolt navigátor vesztette életét

Tragédia a Miskolc Rallyn. Meghalt Tóth Zsolt, amikor a versenyautójuk egy kanyarban kisodródott, majd a szalagkorlátot átszakítva egy fának csapódott nem sokkal az indulás után. A 48 éves navigátor életét már nem tudták megmenteni. Társa, Dudás Gergő nem sérült meg, de sokkos állapotba került. A versenyt azonnal leállították. Kora délután a rendezők és a Nemzeti Autósport Szövetség megemlékezést szervezett Miskolcon.

Elhunyt Kósáné Kovács Magda

Több mint 10 évvel ezelőtt az RTL Klub Hírigazgatósága az 1989-es rendszerváltás politikai főszereplőiről készített egy sorozatot. Kósáné Kovács Magda akkor hosszú interjút adott életétről és rendszerváltásban betöltött szerepéről.  

Elhunyt Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgó

Elhunyt Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgó, Pécsi Ildikó férje. A világválogatottba is beválasztott játékos haláláról volt klubja, a Ferencváros számolt be honlapján.

Meghalt Zoé, a 6 éves kislány, akinél egy éve diagnosztizáltak ritka csontdaganatot

Megrázó történet!
Meghalt Zoé, a 6 éves ömbölyi kislány, akinél egy éve diagnosztizáltak ritka csontdaganatot. Először Budapesten, majd Debrecenben kezelték, de februártól romlott az állapota. Híradónk többször is foglalkozott a kislány történetével. A családnak a kezelések miatt szinte az összes bevétele kiesett, országszerte gyűjtöttek nekik. Zoé szülei nyilatkoztak az RTL Híradónak.

Motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő

Motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő. Reggel érte a baleset. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bekecsen ütközött össze egy autóval, amikor az azt vezető asszony éppen megfordult. A politikus 8 éven át vezette Szerencs városát, és 12 évig volt a kormánypárt országgyűlési képviselője. Úgy tudjuk, az autót egy környékbeli község polgármestere vezette.

Ennio Morricone-re emlékezünk

Sosem szeretett interjúkat adni, mert túlságosan őszintének tartotta magát a hétfő hajnalban elhunyt Oscar-díjas zeneszerző. 91 éves korában hunyt el a világhírű zeneszerző, akinek hollywoodi sztárok könyörögtek azért, hogy együtt dolgozhassanak. Ennio Morricone pár éve a saját lakásában fogadta a Fókuszt.

Szűk családi körben vettek végső búcsút Benedek Tibortól

A június közepén elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vizilabdázó, Benedek Tibor családja rövid közleményt adott ki, amelyben azt írták, a családi búcsúztató Benedek Tibor kívánsága volt. De szeretnék, hogy ha azok is méltóképpen elbúcsúzhatnának tőle, akik szerették és tisztelték.

Búcsú Kun Zsuzsától, az RTL televíziós rendezőjétől

Kun Zsuzsa vagy, ahogy kollegái hívták Kuni vasárnap este óta már csak az égi tévécsatornákon irányítja tovább a kollégákat. A Reggeli mellett ő rendezte a Pasik című sorozatot, a Koóstolót és Zámbó Jimmy műsorait. Alföldi Róbert egy megható bejegyzésben búcsúzott egykori kollegájától.

Egy még be nem mutatott interjúval búcsúzunk Bálint gazdától

100 év még egy fa életében is gyönyörű kor, nemhogy egy emberében. Az ország kertésze, Bálint György, vagy, ahogy mindenki ismerte, Bálint gazda kicsit több mint egy évszázad után vasárnap este óta már nem osztja meg tovább a kertészeti tanácsait és életbölcsességeit. Hihetetlen népszerűségét jól mutatja, hogy a közösségi oldalát 490 ezer ember követte még most is.

Elhunyt Bálint György


szerző:
2020.06.21. 21:13
Elhunyt Bálint György

Életének 101. esztendejében meghalt Bálint György. Az ország legismertebb kertésze, akit mindenki csak Bálint gazdaként ismert, tavaly nyáron ünnepelte 100. születésnapját.
 

Újabb huszonéves koreai K-pop sztár halt meg

Újabb huszonéves koreai popsztár halt meg. A Yohan művésznéven befutott 28 éves énekes csak az elmúlt egy évben a negyedik rajongott sztár, aki életét vesztette. A koreai popzene az elmúlt években elképesztően népszerű lett a világban, nálunk is a tizenévesek körében. A K-pop művelői gyerekkoruk óta erre a sikerre készültek, amit úgy tűnik, nem lehet elviselni. A popipart a koreai állam hihetetlen módon támogatja, a siker árát viszont a fiatal sztárok fizetik meg.

Ezrek búcsúztak Benedek Tibortól

Több száz mécses égett tegnap este a Margitszigeten. Benedek Tiborra emlékeztek a rajongók, akik végeláthatatlan sorba jöttek a Nemzeti Sportuszoda bejáratához. A Magyar Vízilabda Szövetség és az UVSE tartott nyilvános, gyertyás megemlékezést a világ egykor legjobb játékosáról. A háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok Benedek Tibor súlyos betegség után, életének 48. évében csütörtök hajnalban hunyt el.

Meghalt Kárpáti György


szerző:
2020.06.18. 19:30
Meghalt Kárpáti György

Szerdán elhunyt a háromszoros olimpiai bajnok Kárpáti György vízilabdázó is. Kárpáti nem sokkal 85. születésnapja előtt, hosszan tartó betegség után vesztette életét. 1952, '56 és '64 játékosként elért olimpiai aranyérmei mellett 1972-ben a szövetségi kapitány segítőjeként járult hozzá egy újabb olimpiai győzelemhez. Emellett egyebek között háromszoros Európa bajnok és a nemzet sportolója is volt.

Elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó

Súlyos betegség után, csütörtök hajnalban elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó. Családja, csapattársai, tanítványai, a szurkolók, gyakorlatilag a teljes vízilabda társadalom gyászol. Május elején jelentette be, hogy a vízilabdával kapcsolatos összes tevékenységét megszakítja. Benedek Tibor 47 éves volt.

KEMÉNY DÉNES: „Ez nem az élet rendje”

Súlyos betegség után csütörtök hajnalban elhunyt Benedek Tibor. A háromszoros olimpiai bajnok vizilabdázó május elején jelentette be, hogy a vizilabdával kapcsolatos összes tevékenységét megszakítja. Beteg volt, de erről soha nem beszélt. Egykori edzője, Kemény Dénes úgy fogalmazott: az utolsó pillanatig 110%-osan meg volt győződve arról, hogy meg fog gyógyulni. A szövetségi kapitány Benedek Tibor olyan oldaláról is mesélt, amit kevesen ismerhettek.

Elhunyt Benedek Tibor, vízilabdázó legenda

Életének 48. évében, súlyos betegség után elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya. A hírt a vlv.hu jelentette be.

Elsodorta a villámárvíz a 67 éves asszonyt, férje hiába nyúlt utána, nem tudta megmenteni

Férje még utána nyúlt, de már nem tudta kihúzni a hömpölygő vízből - villámárvíz sodort el egy 67 éves asszonyt vasárnap délután a Veszprém megyei Tótvázsonyban. A kertjük végében lévő hidat próbálta megtisztítani a hordaléktól. Rosszul lépett, és az ár elsodorta. Holttestét tűzoltók találták meg. Férje megrázó interjúban beszélt a történtekről.

Nem lett pozitív koronavírus-teszt a 37 évesen elhunyt férfi munkahelyén

Egyelőre senkinek nem lett pozitív a koronavírus-tesztje a Westcast Hungary Kft-nél, amelynek egyik dolgozója a napokban hunyt el koronavírus-fertőzésben. Információink szerint azonban a 37 éves férfi hozzátartozói közül valaki megfertőződött, ez derült ki a kontaktkutatás során. A gyárban jelenleg is áll a termelés.

Családja és sporttársai búcsúztak a 22 éves válogatott birkózótól

Menyasszonya, családja és sporttársai búcsúztak a 22 éves korában meghalt válogatott birkózótól, Tóth Bendegúztól. Temetésén több százan vettek részt. A sportoló egy hete hunyt el. Edzésen lett rosszul, már nem tudták újraéleszteni. A tragédiának nem volt előjele. Halálát hirtelen szívmegállás okozta.

Négygyerekes anya vesztette életét, amikor a család kisbusza egy álló teherautónak csapódott

Halálos ütközés Pocsajnál. Információink szerint egy négygyermekes édesanya vesztette életét, amikor párjával egy kibusszal hátulról belehajtottak egy álló teherautóba. Úgy tudjuk, bevásárlásból tartottak hazafelé, amikor a sofőr feltehetően későn vette észre az úttesten álló kamiont. A tragikus baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Mindenkit tesztelnek abban a gyárban, ahol koronavírusban elhunyt egy 37 éves férfi

Az oroszlányi Wescast gyárban dolgozott az RTL Híradó információi szerint az a 37 éves férfi, aki néhány napja halt meg koronavírus-fertőzésben. A csoportvezetőkánt dolgozó férfinak semmilyen alapbetegsége nem volt. Kollégái szerint múlt szerdán lázasodott be, addig folyamatosan dolgozott. A gyárban szerdán leállították a termelést, valamennyi dolgozót tesztelik. Mint ahogy Oroszlányban más cégeknél is újra szigorú óvintézkedéseket vezettek be.

Könnyezve emlékeztek klubjánál az elhunyt válogatott birkózóra

Könnyezve emlékeztek klubjánál a csütörtökön elhunyt válogatott birkózóra, Tóth Bendegúzra. A 22 éves sportoló a válogatott edzésén lett rosszul. Az életét már nem tudták megmenteni. A Blikk azt írta, hogy a birkózó korábban áteshetett a koronavíruson. A válogatott keretorvosa azonban azt mondta az RTL Híradónak, hogy a halála után elvégzett teszt negatív lett.

Edzés közben rosszul lett, majd meghalt egy 22 éves birkózó

Edzés közben rosszul lett, majd meghalt egy 22 éves válogatott birkózó csütörtökön este Budapesten. Az utánpótlás Európa-bajnoki ezüstérmes Tóth Bendegúz szabadtéri edzésen vett részt a válogatottal, amikor hirtelen rosszul lett. Hiába próbálták újraéleszteni, másfél órával később a kórházban elhunyt. A birkózó szövetségnél azt mondják, rendkívül szorgalmas, tehetséges sportolót veszítettek el. Napközben gyertyagyújtással emlékeztek rá Budapesten.

Elhunyt az Éjjel-Nappal Budapest szereplője, Czibók László

Több tízezren nézték a videóit az interneten, kemény megmondóembernek tartották, aki mindig vállalta a véleményét. Az Éjjel-Nappal Budapestben a rosszfiú Mikit játszotta, de dolgozott előtte kidobóként, volt magyar bajnok testépítő és komoly személyi edző is. Czibók László múlthéten kapott agyvérzést, de nem élte túl, 53 éves volt.

Felháborítónak tartja, hogy miért nem tudja a kórház egy betegéről, hogy meghalt

Nem az onkológiai kezelését, hanem más krónikus betegségének a kontrollvizsgálatát mondták le 4 hónappal a halála után a Kaposi Mór Oktató Kórház egyik volt betegének. Erről maga a kórház tájékoztatta az RTL Híradót, miután volt betegük lánya arról beszélt: felháborítónak tartja, hogy a kórház halott apjával levelez, az pedig kifejezetten felkavarta, hogy amennyiben élne sem kezelnék halálos betegségét. A hozzátartozó azt szeretné, ha kivizsgálnák, miért nem tudja a kórház egy betegéről, hogy meghalt.

4 hónappal a halála után levélben értesítették a tüdőrákban elhunyt férfit, hogy ellátása nem sürgős

4 hónappal a halála után levélben értesítették a tüdőrákban elhunyt férfit, hogy daganatos betegségének ellátása nem sürgős, tehát halasztható. Híradónknak a férfi lánya nyilatkozott. Felháborítónak tartja, hogy amennyiben élne, jelenleg nem kezelnék rosszindulatú tüdődaganatát. Az Emberi Erőforrások minisztériuma szerint ilyen levelet nem küldött a Kaposvári Kórház egyetlen daganatos betegeket gyógyító osztálya sem, de amennyiben a hozzátartozók igénylik, kivizsgálják az esetet.
Ide kattintv az elhunyt lánya elmondja, mit írtak a levélben, és apja, milyen kezeléseket kapott.

Meghalt Vlagyimir Molcsanov, az RTL Klub egykori moszkvai tudósítója

Elhunyt az RTL Klub egykori moszkvai tudósítója. Vlagyimir Molcsanov éveken át dolgozott Híradónknak. Ő tudósított egyebek közt az 1999 szeptemberében történt, 367 ember halálát okozó oroszországi terrortámadásokról is. Úgy tudjuk, Vlagyimir Molcsanov a koronavírus miatt halt meg 62 éves korában Moszkvában.

Miben halt meg a 25 éves magyar férfi Thaiföldön?

A helyi hatóságok szerint a koronavírus-fertőzés is hozzájárult egy 25 éves magyar férfi halálához Thaiföldön. A fiatal két hete súlyos motorbalesetet szenvedett, a kórházban derült ki, hogy megfertőződött koronavírussal, tüdőgyulladása is lett. A magyar külügyminisztériumnál azt írták, a férfi halálát a balesetkor szerzett súlyos sérülések okozták.

Elhunyt Zana József


szerző:
2020.03.02. 19:50
Elhunyt Zana József

Hosszan tartó súlyos betegség után hétfőn hajnalban elhunyt Zana József -  közölte az AC News portál. Kérdésükre a hírt lánya, Zita is megerősítette. Fia, Ganxsta Zolee mély megrendüléssel fogadta a hírt, nagyon jó kapcsolata volt édesapjával. Zana József, 81 éves volt.

Meghalt Székely Éva


szerző:
2020.02.29. 17:32
Meghalt Székely Éva

Kilencvenkét éves korában elhunyt Székely Éva olimpiai bajnok úszó, a Nemzet Sportolója. A Fradinál kezdett úszni, az 1952-es Helsinki olimpián 200 méteres mellúszásban aranyérmet szerzett, négy év múlva ugyanebben a számban ezüstérmes lett.  Összesen 36 országos, 12 Európa- és hat világrekordot állított fel. Gyógyszerészként és edzőként is dolgozott, legeredményesebb tanítványa lánya, Gyarmati Andrea úszó lett. Székely Éva több könyvet is írt, a legnagyobb sikert 1981-ben megjelent emlékirata, a Sírni csak a győztesnek szabad aratta.

Meghalt Katherine Johnson világhírű matematikus

Százegy éves korában meghalt Katherine Johnson világhírű matematikus, akinek kulcsszerepe volt a Holdra szállás megvalósításában.

Meghalt Csukás István, a nemzet művésze

Meghalt Csukás István Kossuth-díjas író, a nemzet művésze. Az Újszínház tájékoztatása szerint gyors lefolyású betegség után hétfőn hunyt el. Generációk nőttek fel a meséin: a Süsün, a Ho-ho-ho Horgászon, a Pom Pomon vagy a Mirr-Murr kalandjain, de írt színdarabokat és felnőtteknek szóló verseket is. Csukás István 83 éves volt.
Az íróval korábban forgatott a XXI. század, ide kattintva megnézheti a riportot.

Elhunyt a 37-szeres magyar bajnok kenus, Wichmann Tamás

Idén január 16-án vette át a magyar Sportújságírók Szövetsége és a Magyar Olimpiai Bizottság Életműdíját Wichmann Tamás. Ekkor már a kórházból vitték az ünnepségre, súlyos beteg volt.

Meghalt Wichmann Tamás

Hosszú betegség után elhunyt Wichmann Tamás, kilencszeres világbajnok kenus. 12 évesen kezdett el kenuzni. 17 évesen már magyar bajnok volt, 1968-ban, 20 évesen pedig már olimpiai érmes. 1978-ban fair play díjat kapott, mert edzésterveit megosztotta vetélytársával. Erzsébetvárosi kocsmája generációknak volt kultikus helye. Idén Január 16-án vette át a magyar Sportújságírók Szövetsége és a Magyar Olimpiai Bizottság Életműdíját. Wichmann Tamás 72 éves volt. 

103 éves korában elhunyt Kirk Douglas

A színészlegenda halálát éjjel jelentette be fia, Michael, aki apjához hasonlóan szintén a színészetnek él. Kirk Douglas 1916-ban született New Yorkban. 1946-ban állt először kamerák elé, később olyan filmekben játszott ikonikus szerepeket, mint a Spartacus, A dicsőség ösvényei, vagy a Némó kapitány.

NYOMOZNI KEZDETT: És kiderítette mi lett eltűnt édesanyjával

Az utolsó pillanatig nem adta fel, hogy kiderítse, mi történt az édesanyjával, ezért maga is nyomozni kezdett - erről beszélt Híradónknak az a nő, akinek anyja még 2017-ben tűnt el. Két évvel később megtalálták a holttestét elásva a kertben.

Meghalt Andorai Péter


szerző:
2020.02.01. 18:32
Meghalt Andorai Péter

Meghalt Andorai Péter, a nemzet színésze. Családja tájékoztatása szerint rövid, súlyos betegség után hunyt el. A Jászai Mari- és Kossuth-díjas művész nevéhez számtalan emlékezetes színházi és filmes alakítás fűződik. Szabó István Zárójelentés című új filmjében még látható lesz. Andorai Péter 72 éves volt.

Meghalt Nováky Balázs


szerző:
2020.01.29. 14:30
Meghalt Nováky Balázs

Elhunyt Nováky Balázs, a határőrség egykori parancsnoka. Nováky vezetése idején bontották le a vasfüggönyt, amit Magyarország és Ausztria között azért építették ki még a szocializmus idején, hogy lehetetlenné tegye a szökéseket. Az altábornagy – akinek nevéhez kötődik a hivatásos határőrség megszervezése – a magyar sajtótörténetbe is bekerült azzal, hogy ő tartotta a határőrség történetének első sajtótájékoztatóját. Kollégáival 1989. május 2-án külföldi és magyar újságírók előtt jelentették be, hogy elkezdődött a vasfüggöny bontása. A hír az egész világot bejárta, és ennek hatására a ’89 nyarán több ezer keletnémet utazott Magyarországra, hogy Ausztriába és onnan Németországba meneküljön. Nováky Balázs 76 éves volt.

Könyörgött az autósoknak, hogy segítsenek újraéleszteni Gesztesi Károlyt, de elhajtottak

Ordítva könyörgött az autósoknak egy szabadnapos mentős, hogy segítsenek újraéleszteni Gesztesi Károlyt, de elhajtottak. Erről a Blikk írt elsőként. A portálnak név nélkül azt nyilatkozta, hogy egyedül képtelen volt kiszedni az autóból a színészt, ezért kért segítséget. Végül egy traumatológus orvossal, aki a Szív City nevű telefonos alkalmazás riasztására érkezett a helyszínre és egy pizzafutárral kezdték meg az újraélesztést, de hiába.

Holtan találták a fiatal zongoraművészt

Holtan találtak egy nemzetközileg elismert, 27 éves orosz zongoristát Budapesten, a 13. kerületben 23-án éjjel. A szomszédok hívták ki a tűzoltókat, szén-monoxid mérgezésre gyanakodva. Orosz hírügynökségek szerint az áldozat Elina Valijeva volt. Információik szerint egy budapesti apartmant bérelt barátjával. Őt jelenleg is kórházban ápolják.

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Benkő Dániel, lantművész

72 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Benkő Dániel. A lant – és gitárművész vasárnap este lett rosszul, mellkasi fájdalmakra panaszkodott és hiába hívtak segítséget hozzá, már nem tudták megmenteni.

Meghalt Benkő Dániel


szerző:
2019.12.16. 13:29
Meghalt Benkő Dániel

72 éves korában elhunyt Benkő Dániel magyar lant- és gitárművész.

Dudálással tisztelegnek az elhunyt kamionos előtt

Dudálnak a magyar teherautósofőrök a szlovén autópályán, ahol néhány nappal ezelőtt meghalt egy magyar kamionos. Egyikük erről videót készített, ami az interneten kommentháborút indított el. Sokan kifogásolják, hogy a sofőr vezetés közben használta a telefont, és nagyokat káromkodott. Az RTL Híradónak nyilatkozó vezetéstechnikai szakember szerint a felvételt készítő sofőr is balesetveszélyes helyzetet teremtett.

Meghalt Karinthy Márton


szerző:
2019.11.06. 18:18
Meghalt Karinthy Márton

70 éves korában elhunyt Karinthy Márton Kossuth-díjas színházrendező, író, a budapesti Karinthy Színház alapító igazgatója. Karinthy Márton az egyik legnépszerűbb magyar írócsaládból származott, nagyapja Karinthy Frigyes, apja Karinthy Ferenc volt. Néhány éve családjáról és életéről a XXI. század készített filmet, ahol őszintén beszélt a nagy elődökhöz való viszonyáról és gyerekkori élményeiről.

Meghalt a veronai buszbaleset hős testnevelő tanára

A 2017. január 20-i veronai buszbaleset hős testnevelő tanára a tragédiában több gyerek életét is megmentette, de saját gyermekeit már nem tudta kihozni a lángok közül. Vígh György közel 3 évvel a szörnyű dráma után, hosszan tartó súlyos betegségben kedd este elhunyt.

Elhunyt Vígh György, a veronai buszbaleset hős tanára

Elhunyt Vígh György, a testnevelő tanár, aki több diák életét is megmentette 2017-ben, a veronai busztragédiánál. Vígh György, a Szinyei Merse Pál Gimnázium nyugalmazott testnevelő tanára hosszú ideje betegeskedett. Egykori kollégái szerint ennek ellenére vidám volt és az utolsó pillanatig szeretett részt venni az iskola életében. 

 

 

HATALMAS EREJE VOLT: Egykori kollégái meséltek Vígh Györgyről

Elhunyt Vígh György, az a testnevelő tanár, aki több diák életét is megmentette 2017-ben, a veronai busztragédiánál.  A tanár a tragédiában mindkét gyermekét elvesztette. A Szinyei Merse Pál Gimnázium nyugalmazott testnevelő tanára hosszú ideje betegeskedett. Egykori kollégái szerint ennek ellenére vidám volt és az utolsó pillanatig szeretett részt venni az iskola életében. 

Elhunyt Vígh György, a veronai buszbaleset hőse

66 éves korában elhunyt Vígh György a Szinyei Merse Pál Gimnázium testnevelő tanára.
 

Vekerdy Tamásra emlékezünk

Talán a rendkívül szókimondó véleménye miatt is lett ennyire elismert gyermekpszichológus Vekerdy Tamás. Nagyon határozottan beszélt mindig, egyszer például ezt mondta: „A legfontosabb lenne megtanulnunk, és megtanítani a gyereknek, hogy érezzük jól magunkat. Legyünk azok, akik vagyunk. Mindenkinek más az ujjlenyomata, más a DNS-e, a rendőrség legnagyobb örömére. Akkor miért nem nyilvánvaló, hogy belül, fejben is mindannyian mások vagyunk?" Vekerdy Tamás ma, 84 éves korában hunyt el.

80 éves korában elhunyt a legendás énekes, Karel Gott

Egy legendás dallal, a Lady Carnevallal robbant be 1968-ban a zenetörténelembe Karel Gott, a cseh könnyűzene máig legismertebb alakja. Lemezei több, mint 50 millió példányban keltek el, 2000-ben felléphetett a New York-i Carnegie Hall -ban. Sokan csak úgy emlegették, hogy a Kelet Sinatra-ja. Az énekes tegnap éjjel, hosszan tartó betegeskedés után hunyt el prágai otthonában.

Meghalt a Mohács polgármester

Meghalt Mohács polgármestere. Szekó József információink szerint délelőtt szenvedett mustgáz-mérgezést. A 63 éves politikus több mint húsz éve vezette a várost, októberben a Fidesz jelöltjeként indult volna az újraválasztásért. Helyette a párt már nem állíthat új jelöltet. Egyetlen kihívója, a szocialista Csorbai Ferenc azt mondta az RTL Híradónak, átgondolja, visszalép-e.

Meghalt egy koszovói riporternő szülés közben Budapesten

A koszovói sajtó vezető hírként foglalkozik azzal a tévériporterrel, aki szülés közben halt meg egy budapesti kórházban. A 32 éves Ardita Sylejmani férje a koszovói nagykövetségen dolgozik, ezért döntöttek úgy, hogy Ardita Budapesten adjon életet harmadik gyermeküknek, de a szülés közben komplikációk léptek fel. Habár a kislányát, Grétát sikerült megmenti az orvosoknak, az édesanya belehalt a szülésbe.

Néhány nappal szívműtétje után hunyt el Terry Black

„Mint mindig, a péntek 13 nekem szerencsés nap, a műtét sikerült, a szívem megint működik". Múlt hét pénteken, alig 4 napja írta ezt közösségi oldalára Terry Black. A Németországban élő transzvesztita előadóművész szívproblémákkal került kórházba. Műtétje után pár nappal, hétfőn hunyt el. Rácz Károly 2001-ben vált országosan ismertté, amikor bejelentette, szeretne örökbe fogadni egy gyermeket.

86 éves korában meghalt Konrád György

Meghalt Konrád György Kossuth-díjas író, esszéista, szociológus – tudta meg az MTI a családtól.

Meghalt Marton László

A Vígszínház megkerülhetetlen alkotója volt, gazdag életműve örökre a színház része marad, ezt mondta Eszenyi Enikő, a Víg igazgatója Marton László mai halálhírére reagálva. A több hazai és nemzetközi díjjal elismert rendező halálhírét ma reggel jelentette be családja. Marton László 76 éves volt.

VÉGSŐ BÚCSÚ: Utolsó útjára kísérték L.L. Junior kisfiát 

A Fiumei úti temetőbe sokan érkeztek már a szertartás kezdete előtt, hogy a kisfiúra emlékezzenek. Volt, aki néhány szál fehér virágot hozott, mások nagyobb csokrokkal jöttek. A kisfiú édesapja érkezett először a sírkertbe, édesanyjával. Több zenésztársa is lerótta kegyeletét. Fásy Ádám, a Zámbó család és Gáspár Győző is részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak. Közülük többen személyesen is ismerték a kisfiút, akit múlt szombat este vesztette életét egy tragikus balesetben. A szertartás végén Mága Zoltán hegedült a gyászoló tömegnek.

L.L. Junior magához vette a nagyobbik fiát

Magához vette nagyobbik fiát korábbi párjától L. L. Junior. A szombati tragédia után döntött így. Erről a zenész ügyvédje beszélt Híradónknak. A zenésznek két gyereke volt korábbi kapcsolatából, édesanyjuk nevelte őket. Szombat este Zuglóban a kisebbik fiát, Dávidot elgázolta egy autó a zebrán. A mentők több mint egy órán át küzdöttek a kisfiú életéért, hiába.
L.L. Junior ügyvédje ide kattintva mondja el a részleteket.

Zenésztársai búcsúznak Szaxi Maxitól

Szaxi Maxi neve egybeforrt a Hungáriával és a Dolly Roll-lal. A nyolcvanas években bálványként tekintettek rá. Fekete Gyula, vagy, ahogy mindenki ismerte, Szaxi Maxi szerdán hosszú küzdelem után elhunyt. Ezt családja tudatta a közösségi oldalán.
Szikora Robi ide kattintva még több közös emléket idéz fel.

BÚCSÚ: Szaxi Maxi művész maradt a civil életben is

Szaxi Maxi Szikora Robival a Hungáriában játszott együtt. A zenekar nem csak országos hírnevet, de egy életre szóló barátságot is hozott kettejük életébe. Olyannyira szoros volt a kapcsolatuk, hogy amikor Robi kilépett a zenekarból, Gyula is követte. Igaz, 2 nap múlva visszatért. Szikora Robi emlékezik zenésztársára.

Nincs pénzük hazahozni fiuk holttestét

Tragédia a Kanári-szigeteken: vízbe fulladt egy magyar fiatal, miután megcsúszott egy sziklán. A barátai hiába próbáltak segítséget hívni, a Gran Canaria szigetén pusztító erdőtüzek miatt túlterheltek voltak a vonalak. A Németországban dolgozó fiatalnak nem volt utasbiztosítása, így Magyarországon élő édesanyjának kellene kifizetnie a hazaszállítás 1,5-2 millió forintos költségét. A családnak nincs erre pénze, gyűjtést indítottak.
Ha segítene a családnak:
Számlaszám: 11600006 00000000 77254221, Oszkó Dániel, Erste Bank

 

 

Meccs közben lett rosszul, néhány órával később elhunyt

Mérkőzés közben rosszul lett, majd néhány órával később elhunyt a Tiszavasvári, megye kettes focicsapat kapitánya. Lajos Tamás 30 éves volt. Édesapja a lelátón ült, amikor fia a második félidőben cserét kért. A mérkőzés után a sportoló rosszabbul lett. Hányt, szorított a mellkasa. Egy barátja azonnal az ügyeletre vitte, de már a kiérkező mentők sem tudtak rajta segíteni.

Meghalt Heller Ágnes


szerző:
2019.07.19. 20:30
Meghalt Heller Ágnes

90 éves korában meghalt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus, esztéta, egyetemi tanár, akadémikus.

 

Elhunyt a Disney filmek fiatal sztárja

Tinédzserek milliói gyászolják világszerte a Disney filmek fiatal sztárját. Cameron Boyce mindössze 20 éves korában halt meg vasárnap. A család közleménye szerint agyvérzést kapott álmában, amely egy betegség következménye volt.

Elhunyt az Irigy Hónaljmirigy egyik alapító tagja

Elhunyt Ambrus Zoltán zenész-gitáros, az Irigy Hónaljmirigy egyik alapító tagja. A hírt az együttes osztotta meg közösségi oldalán. Arról írnak, az 53 éves zenész hosszan tartó súlyos betegség után halt meg. Nyilatkozni ma nem akartak. Ambrus Zoltán az Alcohol együttesben is játszott két évig, az ő frontemberük arról beszélt az RTL-nek, hogy utoljára néhány hete egy horgászversenyen találkoztak, és bár látszott rajta, hogy beteg, jókedvű volt.

ELVESZTETTE KISLÁNYÁT: „Én pumpáltam azt a ballont, amivel újra kellett éleszteni”

Sokáig küzdöttek a 8 éves kislány életéért, de már nem tudták megmenteni. A kislány hétfőn este vesztette életét, mikor kigyulladt a MOM sportközpont tetején egy fabódé. A lány a testvéreivel a játszótéren játszott, mikor 11 éves bátyjával felszöktek a lezárt tárolóba. A rendőrség szerint az ablakon másztak be és maguk okozták a tüzet. Édesanyjuk a közelben dolgozott, és kis időre engedte le gyerekeit a játszótérre.
A családnak 3 éve leégett a háza, azóta a gyerekeket az édesanyjuk egyedül nevelte. Most Pilisen laknak, de augusztusban onnan is menniük kell és nem tudják hova. Ha szeretne a családnak segíteni, itt megteheti:
CIB Bank 10701180-68891785-51100005, Domonics Anita

Elhunyt Horváth Ádám televíziós rendező

89 éves korában meghalt Horváth Ádám, televíziós rendező. Évtizedeken át dolgozott a Magyar Televízióban, aminek elnöke is volt, ő rendezte Nagy Imre újratemetésének közvetítését, és az ő nevéhez fűződik a Szomszédok című teleregény is. Az utóbbi években betegséggel küzdött, egy hónapja került kórházba.

Elbúcsúztatták Niki Laudát

Elbúcsúztatták Niki Laudát. A legendás osztrák autóversenyzőtől egy zárt koporsós eseményen búcsúzhattak el a bécsi Szent István-székesegyházban a család tagjai, a barátok és a korábbi versenytársak.

Meghalt Niki Lauda


szerző:
2019.05.21. 18:46
Meghalt Niki Lauda

A legendás osztrák autóversenyző háromszor nyert Forma 1-es világbajnokságot. Ebből kétszer szörnyű balesete után, amelyben majdnem bennégett autójában. Életének ennek a szakaszáról sikeres film is készült.

 

Elhunyt Niki Lauda, a Forma-1 háromszoros világbajnoka

70 éves korában elhunyt a háromszoros világbajnok osztrák Forma-1-es autóversenyző Niki Lauda. 

Maghalt a Chewbaccát alakító színész, Peter Mayhew

Maghalt a Chewbaccát alakító színész. Az angol születésű Peter Mayhew bújt bele a lény bőrébe szinte az összes Star Wars filmben. Az utóbbi epizódok készítésében már csak tanácsadóként vett részt. Texasi otthonában érte a halál 74 évesen.

Meghalt Peter Mayhew


szerző:
2019.05.03. 18:23
Meghalt Peter Mayhew

Elhunyt Peter Mayhew, brit születésű, amerikai filmszínész, akit az egész világ a Star Wars Chewbaccájaként ismert. Mayhew 1977 és 2015 között 8 Csillagok Háborúja részben alakította a legendás karaktert, legutóbb a 2017-ben megjelent, Az utolsó Jedik forgatásain tanácsadóként segítette utódja, a finn Joonas Suatomo munkáját. Peter Mayhew 74 éves volt.

Tragikus balesetben meghalt a 28 éves labdarúgó

Tragikus balesetben meghalt a török élvonalbeli focicsapat 28 éves játékosa, a cseh Josef Sural. A 20-szoros válogatott focista és hat társa egy bajnoki mérkőzés után tartottak hazafelé egy bérelt kisbusszal, amikor balesetet szenvedtek. A tragédiát valószínűleg az okozta, hogy a kisbusz sofőrje elaludt a volánnál.

10 éve hunyt el a jégkorongozó klasszis, Ocskay Gábor

Hétfőn volt 10 éve, hogy elhunyt a magyar jégkorong több, mint 90 éves történelmének egyik legjobb játékosa és kiemelkedő alakja, ifj. Ocskay Gábor. A jégkorongos játékával nem csak a szurkolókat, hanem az ellenfeleket is elvarázsolta. A kiváló hokisnál 2004 szeptemberében diagnosztizáltak szívizom betegséget, 2009-ben hunyt el heveny szívelégtelenségben.

Meghalt kollégánk, Baló György

Hosszú betegség után, hétfő reggel meghalt kollégánk, Baló György. A legendás televíziós újságíró január elején búcsúzott el az RTL nézőitől, mert - mint mondta - orvosi kezelésre volt szüksége. Baló György Híradósként kezdte karrierjét, de csinált külpolitikai és sportműsorokat is. A Híradónak nyilatkozó Horvát János szerint Baló György korának kimagasló televíziósa volt, aki maradandót alkotott.

Fellépéseket tervezett és még egy műtétre is készült a Koós János

Fellépéseket tervezett és még egy műtétre is készült a vasárnap elhunyt legendás táncdalénekes Koós János. Barátai emlékeznek a generációk egyik kedvenc művészére. Csongrádi Kata énekes legutolsó közös fellépésükről mesél, ahol Koós János már a halálát emlegette.

Koós Jánosra emlékezünk


szerző:
2019.03.03. 20:12
Koós Jánosra emlékezünk

Rövid ideig tartó betegség után, 81 éves korában elhunyt Koós János táncdalénekes, parodista-színész. A halálhírt családja jelentette be vasárnap reggel. Az RTL Klub pályatársaival és régi riportokkal emlékezik a művészre.

150 ügyben nyomoznak

Hiába szerepeltek elhunyt és elköltözött emberek adatai a Fidesz egyik képviselőjelöltjének ajánlóívein a tavalyi választásokon, majdnem egy évvel a választások után sincs ítélet ezekben az ügyekben. Polt Péter Legfőbb Ügyész elárulta: 150 nyomozás zajlik a tavalyi országgyűlési választáson történt csalások miatt, de csak négy esetben született bírósági döntés. A DK szerint ez elfogadhatatlan. A Fidesznél azt mondják, nem történt a választás eredményét befolyásoló csalás.

Gimnazista fiú halt meg

Az újraélesztéssel nem lehet hibázni, még a gyakorlattal nem rendelkező járókelő is csak segíteni tud. Ezt mondta az RTL Híradónak nyilatkozó orvos. Azután kérdeztük meg, hogy egy 17 éves fiú még kedden rosszul lett Budapesten, a Nyugati téren. Az arra járók közül többen is segítettek. A mellkasát pumpálva életben tartották, amíg a mentő, az átlagosnál később, fél óra elteltével megérkezett. Nem sokkal később a fiatal meghalt.

Sokáig küzdöttek a magyar hegymászó életéért

Percek alatt sikerült kiásni a hó alól, mégsem tudták megmenteni az életét a szerencsétlenül járt magyar hegymászónak. Pénteken sodorta el egy lavina Szlovákiában, a Tátrában. A megtalálása után több, mint másfél óráig próbálták újraéleszteni a kétgyerekes apukát, de hiába. Ezt mondta Híradónknak az egyesület vezetője, ahol a szerencsétlenül járt hegymászó is oktatott. Tapasztalt hegymászó volt, a 2000-es évek eleje óta mászott.
Ide kattintva megnézheti az egyesület vezetőjével készített interjút.

MAGYAR HEGYMÁSZÓ: Percek alatt kiásták a hó alól, mégsem tudták megmenteni

Percek alatt sikerült kiásni a hó alól, mégsem tudták megmenteni az életét a szerencsétlenül járt magyar hegymászónak, akit pénteken sodort el egy lavina a Tátrában. Ezt mondta Híradónknak az egyesület vezetője, ahol a szerencsétlenül járt hegymászó is oktatott. Úgy tudja, hogy volt rajta jeladó, ami éppen azt a célt szolgálja, hogy ilyen esetekben megtalálják a bajbajutottat. Ez meg is történt, a kihűlés miatt ilyenkor kritikusnak számító 15 percen belül. A férfit kihúzták a hó alól. De ekkor már nem lélegzett.
A Híradó riportját ide kattintva nézheti meg.

Lánya még kimenekült, de a nyugdíjas nő már nem tudott

Tragikus tűz Gyürén – lánya még kimenekült égő otthonukból, a nyugdíjas nő azonban az épületben rekedt. A szomszédok próbálták kiszabadítani, de a hatalmas lángoktól nem tudtak bemenni érte. Végül a tűzoltók hozták ki, de olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A család háza hajnalban gyulladt ki. Híradónk információi szerint a kályhából pattanhatott ki egy szikra.

Meghalt Karl Lagerfeld világhírű divattervező

Meghalt Karl Lagerfeld világhírű divattervező. Hamburgban született, 20 évvel később anyjával költözött Párizsba, ahol haláláig élt és dolgozott. Karl Lagerfeld 85 évet élt.

ARCHÍV: Mikit és az utolsó mosolyát a portugálok sohasem felejtik el

15 éve hunyt el Fehér Miklós, a Benfica mindössze 24 éves magyar válogatott csatára.

15 éve hunyt el Fehér Miklós

Tizenöt éve, 2004. január 25-én hunyt el Fehér Miklós, a Benfica mindössze 24 éves magyar válogatott csatára. Az a nap nem csak a stadionban lévők, de a portugálok szerint az egész ország életét megváltoztatta.

Megfagyva találtak rá a bikinis hegymászóra

Néhány napja megfagyva találtak rá a 36 éves tajvani Gigi Wu-ra, akit csak "bikinis hegymászó"-nak hívnak. A hölgy azzal lett világhírű, hogy egy-egy hegycsúcs megmászásakor bikiniben készült fotót tett közzé magáról közösségi oldalán. Szombaton is ez lett volna a cél, ám beleesett egy 30 méter mély szakadékba.

Meghalt Andy Vajna filmproducer

Meghalt Andy Vajna filmproducer, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Világsztárok is búcsúznak tőle. Orbán Viktor pedig azt írta: köszönök mindent, barátom. Olyan sztárok karrierjét egyengette, mint Sylvester Stallone vagy Arnold Schwarzenegger és több világhírű film is kötődik a nevéhez. Miután Amerikából visszatért Magyarországra, létrehozta a nemzeti filmalapot, és irányította a munkáját. Üzleti- és magánéltét folyamatosan követte a média. Andy Vajna 75 éves volt.

Világhírű alkotások kötődnek az elhunyt Andy Vajna nevéhez

Életének 75. évében meghalt Vajna András György, vagyis Andy Vajna filmproducer. 1944-ben született Budapesten, majd 1956-ban a forradalom után, 12 évesen emigrált. Sokáig az Egyesült Államokban élt. Már fiatalon a filmszakma szerelmese lett, de első üzleti sikerét egy hongkongi parókagyár alapítása hozta meg neki.

Andy Vajna már fiatalon a filmszakma szerelmese lett

2019. január 20-án, délben értesült a közvélemény arról, hogy életének 75. évében meghalt Vajna András György, vagyis Andy Vajna. 1944-ben született Budapesten, majd 1956-ban a forradalom után, mindössze 12 évesen emigrált. Már fiatalon a filmszakma szerelmese lett, de első üzleti sikerét egy hongkongi parókagyár alapítása hozta meg neki.

Nem nyomoznak tovább a 17 évesen meghalt birkózó ügyében

Nem nyomoznak tovább a 17 évesen meghalt birkózó ügyében. Két éve, egy edzésen állt le a szíve, miután egy úgynevezett vasgyári fogást alkalmaztak rajta. A család ügyvédje a szakértői vélemény alapján a Blikknek azt mondta: a fiatalnak kétszer akkora volt a szíve, mint társainak. Csakhogy erről nem tudtak a szülei, és a sportorvos sem vette észre.

Késlekedés miatt halt meg a 62 éves nő?

Másfél nap alatt háromszor küldözgettek oda-vissza egy beteget a Honvéd Kórház két telephelye között, mert nem tudták elvégezni az ultrahang-vizsgálatot. Aztán kiderült, hogy érszűkülete van, ami bélelhalást okozott. Végül másnap megműtötték, de a 62 éves nő meghalt. Minderről a lánya számolt be. Az általunk megkérdezett orvos szerint azonnali életmentő műtétre lett volna szükség. A kórháztól azt közölték, szakszerűen jártak el.
Az elhunyt lányával készült interjút ide kattintva hosszabban is megnézheti.

Meghalt a SpongyaBob atyja


szerző:
2018.11.28. 17:02
Meghalt a SpongyaBob atyja

57 éves korában meghalt Stephen Hillenburg, a SpongyaBob Kockanadrág rajzfilm-sorozat alkotója, írja a Variety.

 

Meghalt Bernardo Bertolucci

A legendás olasz filmrendező nevéhez olyan filmek fűződnek, mint botrányt kiváltó "Utolsó tangó Párizsban", a kilenc Oscar-díjjal jutalmazott "Az Utolsó császár", vagy olyan kultikussá vált alkotások, mint a "Lopott szépség" és az Álmodozók.

 

Elhunyt a Marvel képregény-univerzum atyja

A Marvel képregény-univerzum atyja, az amerikai popkultúra szentje olyan szuperhősöket alkotott, mint a Pókember és az X-Men mutánsai, és olyan szuperhősök létrehozásában vett részt, mint az Amerika Kapitány, a Vasember, vagy a Hulk. Stan Lee hétfőn este lett rosszul otthonában, mentővel egy Los Angeles-i kórházba vitték, ott halt meg. 95 éves volt.

 

Nyilatkozott a meccs közben elhunyt focista menyasszonya

Ez egy különleges szerelem volt és részemről az is marad - ezt mondta elcsukló hangon Híradónknak a vasárnap meccs közben elhunyt focista menyasszonya. A fiatal nő végignézte, ahogy szerelme összeesik a pályán. A mentőknek egyszer még sikerült újraéleszteni, de végül nem tudták megmenteni. A barátok és a hozzátartozók szerint feldolgozhatatlan, ami történt. Hogy mi okozhatta a tragédiát, a szakértők még vizsgálják.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való