KERESÉS search-close

eső

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "eső"

ESŐZÉS: Hatalmas árvizek pusztítanak Szlovákiában

Hatalmas árvizek pusztítanak Szlovákiában az utóbbi napok heves esőzései miatt. A rengeteg csapadék miatt kiaáradt folyók több települést is elárasztottak, főleg az ország keleti felében súlyos a helyzet. Eddig több mint száz családnak kellett elhagynia lakhelyét, őket ideiglenesen iskolákban, valamint sport-és kulturális központokban kialakított befogadóhelyeken szállásolták el. Mivel az előrejelzések szerint az esőzés tovább folytatódik, egyelőre nem lehet az árhullám apadására számítani.

ÁRADÁS: Megemelkedett a Sajó, a Hernád, a Bódva és az Ipoly vízszintje

A kiskapuig ér a víz az egyik sajószentpéteri háznak az udvarán. A kerítésbe egy hal is beleakadt. A Sajó öt lakóházat vett körbe csütörtök éjszaka.

Végleg búcsút inthetünk az idei vénasszonyok nyarának

Végleg búcsút inthetünk az idei vénasszonyok nyarának. Már ma éjszaka kiadós eső érkezik nyugatról. A Dunántúlon helyenként az egyhavi csapadéknál is több eshet, a záporokat, zivatarokat erős szél kíséri. Lehűl a levegő, legfeljebb 15 fok lehet. A Kőszegi-hegység magasabb pontjain még havas eső is eshet.

25 embernek nyoma veszett az óriási viharban

Legalább ketten meghaltak, 25-en pedig eltűntek, amikor óriási vihar söpört végig Franciaország délkeleti és Olaszország északi részén. Akkora eső volt, hogy a víz házakat döntött romba, utakat, hidakat tett tönkre és földcsuszamlásokat okozott. Nizza polgármestere szerint emberemlékezet óta nem láttak ilyet a környékükön.

Hidegfront vetett véget a hőségnek

Többfelé felhőszakadással érkezett a hidegfront, véget ért a hőség. Borsod megye sok településén rengeteg eső esett. Lehűlt a levegő a Balatonnál is, ma már csak a legelszántabbak merészkedtek a vízbe. Az előrejelzések szerint néhány nap múlva újra 30 fok körül lesz a hőmérséklet.

Esőben, mezítláb is gyakorolt a 11 éves nigériai fiú, balettösztöndíjat kapott

Amerikai ösztöndíjat kapott egy 11 éves nigériai balett-táncos. A fiú, aki hazájában a lagosi táncakadémia tanulója, az esőben, mezítláb is gyakorolt. Az erről készült felvételt rengetegen osztották meg világszerte. A gyerek elhivatottsága lenyűgözte a nézőket, köztük az Amerikai Balettszínház dolgozóit. Az ifjú művész az ösztöndíj mellett hozzáférést kapott a színház nyári, online képzéséhez is.

Hogyan vezessünk autót szakadó esőben?

A héten lezúduló nagy mennyiségű csapadék rengeteg kárt okozott, országszerte többek otthona vált lakhatatlanná, a főváros és jó pár vidéki település utcái pedig folyókká változtak. A B kategóriás jogosítvány megszerzéséhez, ha csak nem késő ősszel, vagy télen járunk oktatásra, nem szerzünk rutint az eső vagy akár a havas időjárás okozta helyzetek megoldására. Az elmúlt napokban több sofőrt sokkolhatott a velencei csatornahálózatot idéző közúti helyzet.

Elárasztott vasúti átjáró, járhatatlan utak

Kelet-Magyarországon elárasztott vasúti átjárót és járhatatlan utakat hagyott maga mögött a vihar. A Nógrád megyei Csesztvén szinte mindenhol hömpölygött a víz az utcákon, Bernecebarátiban egy időre az óvoda épületét is ki kellett üríteni. Neszmélynél egy megáradt patak miatt órákig nem járt vonat. A vihar Budapestet sem kímélte, a tűzoltóknak szinte az egész fővárosban akadt dolguk.

Özönvíz Nyugat-Magyarországon, térdig ért a víz az utcákon

Özönvíz Nyugat-Magyarországon. Több település utcáin is térdig érő víz hömpölygött a hétfői hatalmas eső után. Győrben, volt, aki kihasználta az alkalmi folyót és azonnal sup-ra pattant. Vas megyében sokak pincéjét és kertjét is elöntötte a villámárvíz. Kenézen pedig egy családi ház tetejét is megbontotta a szél. Győr-Moson-Sopron és Vas megyében összesen 175 helyszínen volt szükség a tűzoltókra.

Idén már negyedszer öntött ki a települést kettészelő patak

Újra leszakadt az ég több helyen az országban. Tatabányán szombaton pár óra alatt annyi eső esett, amennyi máskor egész hónapban szokott. A Komárom-Esztergom megyei Bajóton idén már negyedszer öntött ki a települést kettészelő patak. A fővárosban utcákat, buszmegállókat, parkokat öntött el a lezúduló eső. Nagyon sok dolguk volt a tűzoltóknak.

Villámárvíz zúdult le délután több helyen az országban

Villámárvíz zúdult le délután több helyen az országban. Komáromban az autók ablakáig ért a víz a sok eső után. Az RTL meteorológusa szerint a következő napokban is előfordulhatnak intenzív zivatarok, de marad a 30 fok körüli hőmérséklet. A fülledt, párás idő még a kánikulánál is veszélyesebb lehet az általunk kérdezett családorvos szerint főleg az idősekre és az egészen kicsikre.

Hirtelen fél havi csapadék esett

Videón, ahogy a szél letépi a soltvadkerti malom teljes tetőszerkezetét. Dél-nyugatról észak-kelet felé tombolt a vihar, fákat csavart ki, amelyek utakra és autókra dőltek. Hirtelen fél havi csapadékmennyiség zúdult az ország nagy részére.

Két huszonéves fiatal halt meg a balesetben

A vizes, csúszós utak okoztak balesetet két helyen is az országban. Szerda reggel két huszonéves fiatal halt meg, miután autójukkal valószínűleg megcsúsztak, az előttük lévő kocsinak, majd egy távolsági busznak ütköztek Győr-Moson-Sopron megyében. A vétlen autós, valamint a busz sofőrje és utasa is megsérült.

Babócsánál tart az árhullám, Nagyatádon továbbra is vízhiány van

Babócsánál tart az árhullám, ami a hétvégi özönvíz-szerű esőzés után alakult ki a Rinya-patakon Somogy megyében. Homokzsákokkal vették körbe a szélső házakat a horvát határnál fekvő faluban. Közben Nagyatádon továbbra is vízhiány van. Most lajtoskocsival osztják a vizet a városban. A boltokban pedig hiánycikk lett az ásványvíz.

VIHAR: Vízben úszó utcák és kidőlt fák Győrben

Hatalmas vihar söpört végig kedden Győrben. A tűzoltókat több mint százszor riasztották, egész éjjel dolgoztak a károk felszámolásán. Percek alatt annyi csapadék hullott a városra, hogy a csatornák nem voltak képesek elvezetni, tengelyig gázoltak az autósok az összegyűlt vízben.

Már csaknem 40 halálos áldozata van az esőzéseknek Japánban

Már csaknem 40 halálos áldozata van a Japánban pusztító ítéletidőnek. A rengeteg eső áradásokat és földcsuszamlásokat okoz. Sok eltűntet keresnek, ezért a hatóságok szerint biztosan emelkedni fog a halottak száma. És még nincs vége a csapadékos időnek.

Az ablakon át menekültek a villámárvíz elől

Volt, aki az ablakon át menekült a pénteki villámárvíz elől Egerben. Pillanatok alatt 45 ház vált lakhatatlanná. Az ott élőket átmenetileg egy kollégiumban szállásolták el. A környéken lévő patak duzzadt meg és árasztotta el teljesen a városrészt. A vihar Miskolcon is pusztított, ott is tart még a károk felmérése.

ÍTÉLETIDŐ: Villámárvíz és jégeső pusztított az északkeleti megyékben

Ítéletidő tombolt az északkeleti megyékben. Miskolcon a Szinva patak áradt meg, Mezőkövesd is víz alá került, Nyíregyházán pedig jégverés volt.

Sokáig tarthat a vasúti sínek helyreállítás Nagymarosnál

Elhúzódó munkálatokra számítanak, brutális mennyiségű sár és törmelék zúdult a vasúti sínekre Nagymarosnál. Ezt mondta Híradónknak a MÁV elnök–vezérigazgatója azután, hogy szerdán járhatatlanná vált a szobi vasútvonal és le kellett zárni a 12-es főutat is. Egyelőre nem tudni, hogy ezeket mikor tudják megnyitni. A helyieknek kerülniük kell. Ez legalább fél óra.

Egy óra alatt több mint 55 milliméter eső esett

Sáros folyóvá változtatta Lánycsók utcáit a felhőszakadás. A baranyai megyei településen több utcát is elárasztott az özönvíz. A legtöbb mégsem ott, hanem Felcsúton esett, ahol egy óra alatt több mint 55 milliméter hullott.

Hóvihar, jégeső, csúszós utak a hidegfront után

Kőszegen borsó nagyságú jég esett, Kaposváron alig lehetett látni a sűrű hóesésben, Pécsen pedig annyi eső esett, hogy megdőlt az országos napi csapadékrekord. A kedd este átvonuló hidegfront miatt csúszóssá vált utakon egymást érték a balesetek is: Tatabányán tűzoltóautó és busz ütközött össze. Tiszakécske határában pedig több fának is nekicsapódott egy autó.

Megérkezett a várva várt eső Ausztráliában

Megérkezett a várva várt eső Ausztrália erdőtüzek sújtotta dél-keleti területeire. A szakemberek azonban figyelmeztetnek: a lehullott és még várható csapadék nem elég ahhoz, hogy eloltsa a tüzeket. A helyi környezetvédelmi miniszter közben bejelentette, sikerült megmenteni a lángoktól a területen már a dinoszauruszok korában, 200 millió évvel ezelőtt is megtalálható, élő kövületnek számító sárkányfenyőket.

Eső és átmeneti enyhülés Ausztráliában

Megérkezett a várva várt eső Ausztráliába, és a szél is alábbhagyott, mégsem lélegezhetnek fel az ausztrálok. Az előrejelzések szerint csak átmeneti a hűvösebb idő. Csütörtökre újra rekordhőségre számítanak arrafelé, és attól tartanak, hogy két állam határán hatalmas egybefüggő megatűz keletkezik.

Öt autó ütközött a ködben Szentes határában

Öt autó ütközött össze hajnalban Szentes határában. Az egyik sofőr szabálytalan volt, a többiek pedig a csúszós út és a köd miatt sorra egymásnak ütköztek. A meteorológus szerint érdemes vigyázni, mert az elkövetkezendő napokban bőven lesz még eső. A jövő hét közepén viszont már akár a napi melegrekord is megdőlhet.

Tavaszi idő november közepén

Szinte tavaszi az idő november közepén. Az ország keleti részen vasárnap délután 20 foknál is melegebb volt. Jól járt, aki sportolt vagy kirándult a szabadban. Egy éve ilyenkor egyébként ugyanilyen meleg volt. Jövő héten kapunk hideget - meleget, eső után újabb felmelegedésre számíthatunk.

Lali és az esőtánc


szerző:
2019.09.16. 22:25
Lali és az esőtánc

A műsorvezető annyira örült a hirtelen jött csapadéknak, hogy rögtön dalra is fakadt. Szokatlan, de ezúttal nem a Lali pop csendült fel...

A klímakutatók szerint egyre durvább viharokra számíthatunk

Fák dőltek ki és tetők szakadtak le a vasárnapi viharokban. A lezúduló eső kerteket és több alagsort is elárasztott. A szakértők szerint a globális felmelegedés miatt lettek egyre gyakoribbak az ilyen és ehhez hasonló pusztító erejű viharok már szinte az összes földrészen.

AKIT A ROSSZ IDŐ ÉLTET: Autóval húzatta magát egy úszógumin fekve

Nézőnktől kaptuk ezt a videót, amin valaki a rossz időt kihasználva egy autós-úszógumizásra indult egy hipermarket parkolójában.

A zivatarok után érkezik a jobb idő

Még vasárnap este is sok helyen volt eső országszerte, hétfőre viszont megnyugodott az idő, sőt az előrejelzések szerint napról-napra egyre melegebb lesz. A hétvégén igazi strandidő várható országszerte, visszatér a kánikula. A balatoni strandoknál is újra sokan mártóztak meg a lehűlt vízben.

Óriási eső az amerikai fővárosban, a Fehér Ház is elázott

Elképesztő mennyiségű eső zúdult az amerikai fővárosra hétfőn. A következmények is elképesztőek voltak. Washingtonban rengeteg utca szó szerint folyóvá változott. Metróállomások áztak be, sőt még a Fehér Ház, az elnöki hivatal egy része is átázott. Sokan az autójukban rekedtek, nagy területen volt áramszünet, de senki nem sérült meg.

 

 

VILLÁMÁRVÍZ: Vízesés a washingtoni metróban

Rengeteg eső zúdult Washingtonra hétfő este. A heves széllökésekkel érkező vihar tetemes mennyiségű csapadékot szállított. Az áradás nemcsak az amerikai fővárost, hanem a környező településeket is sújtotta.

Lakhatatlanná vált házak, tönkrement sajtüzem

Még mindig folyik a károk felszámolása a hétvégi zivatarok után szerte az országban. A villámárvíz csak Borsodban tizenhárom települést érintett. Heves, Szabolcs és Baranya megyében összesen több milliárdos kárt okozott. Cserépfaluban egy családi sajtüzemet tett teljesen tönkre.

Özönvíz Kátolyon


szerző:
2019.06.23. 16:46
Villámárvíz okozott károkat Miskolcon

A Bükkből lezúduló víz pénteken délután kertekbe, garázsokba tört be. A tűzoltók több utcát átmenetileg lezártak, mert annyi hordalékot hozott az áradat.

LAKATOS MÁRK NYARALÁSA: Az autó, amit bérelt beázott és el sem indult

Sokszor irigykedhetünk a hírességek luxusnyaralásain, ahol mindig, minden tökéletes - legalábbis a képeken… Lakatos Márknak Kubába volt a szokásosnál kissé rögösebb az útja, ami egy New Yorkból induló repülőgéppel kezdődött.
A sztárok félresikerült nyaralásáról készült riportot ide kattintva nézheted meg.

Folytatódik a napok óta tartó zivataros időjárás

Tíz centis víz Hajdúböszörmény belvárosában. Árvíz a barlangban a Mecsekben. Vihar tépett le a gólyafészket Szabolcsban, két fióka is elpusztult. Napok óta tart a zivataros időjárás és az előrejelzések szerint a hétvégén is hasonló idő várható. Szombat estére komoly zivatarokra lehet készülni. 

FOLYTATÓDIK: A hétvégén is zivatarokra számíthatunk

Napok óta tart a zivataros időjárás, az előrejelzések szerint a hétvégén is hasonló idő várható. Szombat este komoly zivatarokra lehet készülni.

Autók akadtak el, házakba tört be a víz az esőzések miatt

Néhány óra alatt egy havi csapadék zúdult le az ország több pontján szerdadélután. A Heves megyei Nagyvisnyón az utcákat öntötte el a villámárvíz. Még csütörtökön is a károk helyreállításán dolgoztak. A víz több házba betört, garázsokat és pincéket öntött el. Szolnokon egy vasúti aluljáróban több kocsi elakadt. Az autókat szinte ellepte a víz.

VILLÁMÁRVÍZ: Felázott parketta, leszakadt csillár és térdig érő víz

Néhány óra alatt egyhavi csapadék zúdult le az ország több pontján szerda délután. Nagyvisnyón az utcákat öntötte el a villámárvíz. A víz több házba betört, garázsokat és pincéket öntött el.

Jégesővel zúdult a vihar a Balatonra

Másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére. Fonyódnál van, ahol térdig ér a víz, a síneket is elárasztotta. A Heves megyei Nagyvisnyóra özönvízszerű eső zúdult, valóságos sárlavina alakult ki, van ahol az utcára sem lehet kimenni.

Mintha a világvége érkezett volna el Münchenbe

Ha viharról van szó, azt gondolnánk, már mindent láttunk az elmúlt hetekben, de a bajor fővárosban olyan brutális vihar tombolt, amit még nézni is ijesztő, nemhogy átélni. Az esővíz úgy zúdult alá, mint a háborgó tenger, a szél elérte a 120 km/órás sebességet is, emellett diónyi, néhol tojás nagyságú jégdarabok is hulltak.

Özönvízszerű eső zúdult Nyíregyházára

A csatornák nem bírták a sok csapadékot, volt ahol az autók is alig tudtak közlekedni Nyíregyházán. A meteorológus szerint a mediterrán ciklonoknak köszönhető a hirtelen érkező, rengeteg csapadék. A jövő héten viszont szárazság és kánikula várható.

LÁTVÁNYOS: így mosott el több települést az özönvíz

Villámárvíz mosta el Ajka, Várpalota és több Somogy megyei település egy részét csütörtökön. Az intenzív zivatarok miatt a 65-ös út is sártengerré változott, az autósok csak lépésben tudtak haladni.

Félhavi eső esett le Szegeden

Félhavi eső esett le reggel Szegeden, vízben álltak az utcák, a záportározó is kiöntött. A keleten kipattant zivatarlánc kora délelőtt érte el az ország nyugati részét. A híradónknak nyilatkozó meteorológus szerint a hétvégétől nyáriasra fordul az idő.

NÉZŐI: Így hömpölygött a víz Várpalotán

Hatalmas vihar csapott le Várpalotára, rövid időn belül annyi eső esett, hogy a csatornák nem tudták elvezetni a vizet. Az autósok 20 centis vízben gázoltak, a kerítéseken pedig csak úgy zubogott ki az eső.

A megáradt patakban csónakáztak

Kisgyerekeknek készült gumicsónakkal és felfújható medencében ülve ereszkedtek le fiatalok az Eger patakon. Az erről készült felvételt elsőként az egriügyek.hu adta közre. Az elmúlt napokban lehullott rengeteg eső miatt megduzzadt a patak vize, ez csábíthatta kalandra a fiatalokat. Úgy tudjuk, a víz nem volt túl mély, az alkalmi hajósok nem voltak veszélyben.

Tornádót filmeztek Debrecennél

Tornádót vettek videóra Debrecen felett, idén először tapasztaltak forgószelet. Közben szinte az egész országra özönvíz zúdult. Rengeteg út folyóvá változott Pécstől Miskolcig. Egy Borsod megyei településen villámárvíz volt, több pince és udvar még most is víz alatt van. Sérültekről nem tudni, de az anyagi kár sok helyen jelentős.

Elárasztotta az esővíz az utakat Miskolcon

Patakká változott több út is Miskolcon a csütörtök délutáni felhőszakadás miatt. A csatornák nem bírták elnyelni a rengeteg vizet, tűzoltók szivattyúk segítségével tették újra járhatóvá az elöntött szakaszokat. Hasonló helyzet volt Nyíregyházán és Mátészalkán is.

A gorillák sem rajonganak az esőért

Furcsa és egyben vicces látványt nyújtanak a tető alatt gubbasztó gorillák a dél-karolinai állatkertben. Az érdekes, hogy a főemlősök pontosan úgy viselkednek az esőben, mint az emberek, de még arckifejezésük is hasonló. Nem véletlen, hogy a vicces videót két hét alatt közel tízmillióan látták már.

Fákat csavart ki a viharos szél a Dunántúlon

Fákat csavart ki a viharos szél a Dunántúlon. Volt ahol balesetet is okozott a rossz időjárás. A Zala megyei Surd közelében az útra dőlt egy fa. Egy arra járó autós még ki tudta kerülni, de emiatt nekiütközött egy másik kocsinak. Nagykanizsán autóra dőlt egy fa. Több helyen a vasúti közlekedés is akadozott az időjárás miatt.

Nagyon kell a csapadék, és jön is

Nyugaton ősz, keleten nyár, kettészakadt az ország időjárása. 15 fok különbség volt a legalacsonyabb és legmagasabb hőmérséklet között. A következő napokban pedig sok eső várható, főleg a Dunántúlon. A gazdák ennek örülnek, mert a jó terméshez még bőven szükség van csapadékra.

Délen kora nyár, északon ősz

Szegeden póló és rövidnadrág, Miskolcon esernyő és meleg dzseki kellett - több mint 10 fokos különbség volt ma az ország északi és déli felének időjárása között. Tegnap még a borsodi megyeszékhelyen is nyárias idő volt, ott egy nap alatt majdnem 10 fokkal lett hidegebb. A szakorvos szerint, az ilyen nagy hőingadozás nagyon megviseli főként az idősek és betegek szervezetét.

Szeszélyes időjárásra lehet majd számítani

Szeszélyes időjárásra lehet számítani a jövő héten az egész országban. Frontok jönnek-mennek. A hét másodikfelében lesz, ahol majdnem 30 fokot is mérhetünk. Ez az időjárás sokak szervezetét próbára teszi, főleg az idősekre és a gyerekekre kell jobban odafigyelni.

 

Van, ahol egy nap alatt 10 fokot csökkent a hőmérséklet

Viharos széllel erős lehűlés érkezett az országba. Van, ahol egy nap alatt 10 fokot csökkent a hőmérséklet. Szombaton, több helyen mindössze plusz 1-2 fok lesz a maximum hőmérséklet a meteorológus szerint. A hirtelen időjárás változás az általunk kérdezett szakértő szerint növeli a koraszülés és a szívinfarktus esélyét.

Nem lesz fehér karácsony, legfeljebb eső eshet majd!

Idén sem lesz fehér a karácsony, ha valami esik, az eső lesz, ezt mondja a meteorológus. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint Magyarországon kifejezetten ritka a fehér karácsony. Pedig az általunk megkérdezettek nehezen tudják elképzelni a karácsonyt hó nélkül.

Ilyen idő lesz a hétvégén (október 27-28)

A hőmérséklet tovább emelkedik, vasárnap előfordulhat 25 fok körüli csúcsérték!

Ilyen idő lesz a hétvégén (október 20-21)

A hétvégén összességében jobb idő szombaton várható, lesznek azért felhők, pár órás napsütés lesz a jellemző, kicsit több esetleg a Dunántúl nyugati részén, de szombaton még nem nagyon fog esni. Viszont vasárnapra egy hidegfront érkezik, elég sokat csökken a hőmérséklet, megerősödik a szél is, és főként keleten eső, zápor is előfordul.

Nóri: „Én nagyon sok mindent bírok, de ez már egy picit sok volt...”

Az Agila reggele "totális katasztrófa" volt, ugyanis egész éjjel szakadt az eső, és minden ruhájuk elázott. A legrosszabbul Nóri viselte a körülményeket, aki sírva félrevonult a többiektől.

Vezetékeket szakított le, fákat döntött ki a szélvihar országszerte

A Balatonnál 80 kilométeres szelet mértek hajnalban. Hidegfront vetett véget a későnyári időjárásnak. Az előrejelzés szerint hétfőn még nagyobb vihar lehet, a jövő hét közepén pedig helyenként akár talajmenti fagyra is lehet számítani.

Rozina bőrig ázott a Fehér Vacsorán

A titokzatos eseményt elmosta ugyan az eső, de Rozináék nem adták fel: az egész társaság beszáguldott a Nemzeti Galériába, hogy ott fejezzék be a vacsorát a műkincsek között.

Extrém csapadékos időjárással indult az ősz

Térdig gázoltak a vízben az emberek Keszthelyen délelőtt. Annyi eső esett néhány óra alatt a városban, mint máskor egy hónap alatt. Extrém csapadékos időjárással indult az ősz több helyen az országban.

Nehéz volt eljutni az iskolákba

Hatalmas dugóval indult az iskolaév első napja Budapesten. Bár a fővárosban több helyen is befejezték a felújításokat, a még folyó munkák, az eső és az iskolakezdés miatt kora reggel így is sok helyen beállt a város. Még napok kellenek ahhoz, hogy az emberek hozzászokjanak az őszi forgalomhoz.

Autók akadtak el, fák dőltek ki

Hatalmas felhőszakadás csapott le szombaton este az ország nyugati és középső részére. Volt, ahol kétszer annyi eső esett, mint amennyi máskor egész szeptemberben szokott. A helyenként 100 kilométeres szél tetőket bontott meg, több családi házba is villám csapott. Sok helyen dió nagyságú jégeső kísérte a felhőszakadást, a közlekedésben is fennakadásokat okozott a vihar. A tűzoltóknak a legtöbb dolguk Pest megyében és a fővárosban volt.

Elárasztott utcában horgászott

Vicces fotókkal próbálják felhívni a figyelmet egy miskolci utca lakói arra, hogy eső után szinte tóvá változik a környék.

FELHŐSZAKADÁS: Hatamas vihar csapott le Nagykanizsára

Nagykanizsán pillanatok alatt annyi csapadék hullott ma délután, ami elöntötte az egész várost. A felvételeket Sári Gábor nézőnk készítette.

Pusztított az eső a Dunántúlon

Több helyen is hatalmas felhőszakadás vetett véget a kánikulának péntek este. Németbányán villámárvíz volt. A településen át folyó patak kilépett a medréből és a víz mindent elárasztott. Egy idős nőt a tűzoltóknak kellett kimenteni a házából. Söjtörön az utcákat sár öntötte el.

PUSZTÍTÓ ÁRVÍZEK: Hőség után esők, aztán áradás

A francia hatóságok több mint 400 tűzoltót és rendőrt vezényeltek a térségbe. Négy helikopter segítségével elkezdték kimenekíteni a kempingekben rekedt nyaralókat. Az egyikből 119 gyermeket kellett evakuálni. Néhány óra alatt 1600 embert helyeztek biztonságba. Egy német férfinak nyoma veszett. A lakókocsijába húzódott, de a járművet elvitte a víz.

Sár és sziklaeső tört fel a magasba

Sár és sziklák repültek a levegőbe egy svájci faluban.

Országszerte pusztított a hatalmas vihar!

Hatalmas pusztítás Szegeden! Tövestől csavart ki fákat a szél, egy idős férfit pedig úgy mentettek ki a kocsijából, amire egy nagyobb faág zuhant. Úgynevezett légzuhatag alakult ki. Az ország nyugati részén pedig özönvízszerű eső esett. Volt, ahol a víz az autók tengelyéig ért.

A vihar miatt félbeszakadt a triatlon világkupa döntője

A vihar miatt félbeszakadt a tiszaújvárosi triatlon világkupa döntője vasárnap. A viharos szél és a jégeső tönkretette a pályát és veszélyeztette a sportolók biztonságát, így a versenybíróság úgy döntött, a kerékpározás vége előtt nem sokkal félbeszakítják a viadalt. Ilyenre korábban még nem volt példa a verseny húsz éves történetében. Máshol is lecsapott a zivatar vasárnap. Gyöngyösön például szilvamag nagyságú jég esett.

Négy áldozata van a román ítéletidőnek

Már legalább négy halálos áldozata van az Erdélyben és Románia más területén tomboló ítéletidőnek. Már napok óta szakad az eső. Házak százai állnak vízben, utak, vasútvonalak járhatatlanok. Az eső már nem esik, de jó darabig eltarthat, amíg normalizálódik a helyzet.

Egy nap alatt egy hónapnyi eső

Az egész ország felett leszakadt az ég, több helyen egy nap alatt leesett egy hónapnyi csapadék. Ahol elállt az eső, ott sokszor sártenger maradt. Ma éjjel még eshet, de hétvégétől egyre kevesebb felhőszakadásra kell számítani, az igaz nyár azonban csak jövő hét második felében tér vissza.

Egy napig esett az eső a Volt-on

Csaknem egy napig esett folyamatosan az eső a Volt fesztiválon, ez legjobban a kempingezőket zavarta. Egy koncert sem maradt el, sokan a fedett színpadoknál kerestek menedéket, hogy el ne ázzanak. Csütörtökön teltházra számítanak Sopronban, több mint 45 ezer embert várnak a fesztiválra.

Ha nagy az eső, gyalogolniuk kell

Mintha egy folyó áradt volna meg, annyi eső esett a Veszprém megyei Ajka közelében lévő parkerdőben. Az erdős területen több család is él, akik még ma is csak gyalog tudták megközelíteni otthonukat.

A fél várost elmosta az eső

Egész városrészek úsztak el Győrben. Házakba és intézményekbe tört be a víz tegnap este. Alig egy óra alatt több mint 50 milliméter eső zúdult a városra.

Fizetni kéne az esővíz után

Közműdíjat vetne ki az esővízre a kiskunhalasi önkormányzat, sőt, bevezetnék az esővíz-bírságot is. Ezt azokra szabnák ki, akiknek a telkéről az eső kifolyik az utcára. A város fideszes polgármestere szerint ugyanis azért áll esőzések után a víz a város utcáin, mert sokan a járdára vezetik ki a csapadékot.

 

Ez volt az évszázad árvize!

Öt évvel ezelőtt a Fókuszban döbbenetes riportot láthattak a nézők, ugyanis a Belgrád rakpartra rá sem lehetett ismerni, és Szentendrén a sétáló utca - turisták helyett - homokzsákokkal volt tele.

Vihar: autókra dőlt a fa

Fákat és villanyoszlopokat döntenek ki az újabb és újabb viharok szerte az országban. Mezőkövesden annyi eső esett, hogy a házak pincéit szivattyúzni kellett. Tegnap este a legtöbb gondot Budapesten okozta a hirtelen jött felhőszakadás. Csepelen az erős szél gyökerestől tépett ki egy fát, ami egy parkoló autóra zuhant.

Fát döntött az útra az erős szél

Viharos idő tombolt többfelé. Felhőszakadás volt délután Salgótarjánban, a város mellett a 22-es útra egy fát döntött a szél. Debrecenre pedig több, mint félhavi eső esett néhány óra alatt. Budapesten tegnap délután a tűzoltók segítségére is szükség volt, mert az Opera előtt autóra zuhant egy hatalmas faág. Hirtelen jött záporok, zivatarok a következő napokban is lehetnek.

Leadkép:Index

 

Mindent elöntött az áradás

Tornádó Tolna megyében, sártenger Pécs környékén - egy óra alatt egyhavi eső zúdult az ország jó részére. Pécsen egy sétálóutcát öntött el teljesen a hirtelen lezúduló esővíz. A Pest megyei Dabason olyan vihar kerekedett, hogy letépte egy családi ház melléképületének tetejét. Ott jégeső is esett. A nyári zivatarhullám még nem ért véget - az RTL meteorológusa szerint továbbra is bárhol eleredhet az eső.

Minden nap sárga figyelmeztetés!

Villám csapott egy házba Jákon, lángra kapott a tető egy hirtelen támadt zivatarban délután. Az ország nyugati felébe már megérkezett a lehűlés és vele együtt több helyen esett is. A meteorológiai szolgálat péntekig minden napra sárga figyelmeztetést adott ki.

Sárlavina és villámárvíz a heves zivatarok után

A Zala megyei Gelseszigetre a szántóföldekről zúdult a sár miután órákon át szakadt az eső. Somogy megyében, Nagyatádon kerteket öntött el a villámárvíz, mert nem bírták a csatornák a rengeteg csapadékot. Baranya megyében, Szigetváron is állt a víz az utcákon egy felhőszakadás után. Nézőink több felvételt is készítettek az eseményekről.

 

VILLÁMÁRVÍZ: Lapátolni kellett a sarat

A Zala megyei Gelseszigetre a szántóföldekről zúdult a sár miután órákon át szakadt az eső. Somogy megyében, Nagyatádon kerteket öntött el a villámárvíz, mert nem bírták a csatornák a rengeteg csapadékot. Baranya megyében, Szigetváron is állt a víz az utcákon egy felhőszakadás után.

Villámárvizet okozott az eső

Elakadt autók, túlterhelt csatornák, térdig vízben járó emberek. Sopronban villámárvizet okozott a hirtelen lehullott nagy mennyiségű csapadék. A Baranya megyei Lánycsókon pedig alig egy óra alatt annyi eső esett le, ami máskor több hónap alatt szokott. A sáros áradat több utcát is elöntött.

Tízezrek vannak közvetlen veszélyben Kínában

Tízezrek vannak közvetlen veszélyben a napok óta tartó heves esőzések miatt Kína déli részén. Elképesztő felvételek készültek drámai eseményekről. Több helyen csónakokkal kellett kimenteni házukból a bajbajutottakat, és több tucatnyi házat sodortak el sárlavinák. Az előrejelzések szerint újabb esők jönnek.

Szaharai port hozott az eső

Sáros autókra, homoktól koszos ablakokra ébredhettek hétfőn országszerte. Sáros eső hullott ugyanis az éjszaka, ami mindent bepiszkított. A meteorológusok szerint a Szaharából érkezett a poros-homokos légtömeg, amit a csapadék kimosott. Szerdáig még újra lehet sáreső.

Daráló: Mit (ne) viseljünk esős időben?

Úgy tűnik, hogy időn nincsen tavasz eső és hó nélkül! Holdampf Linda segített abban, hogy mit szabad és mit nem viselnünk szélsőséges időjárás esetén.

Hó, ónos eső, szél, kemény fagy

Itt a hó. 20 centinél is vastagabb lehet a hótakaró az északkeleti megyékben, és többfelé ónos esőre, hófúvásra is számítani lehet. A következő napokban kemény fagyok várhatók, lesz ahol éjszakánként mínusz tíz foknál is hidegebb idő várható. Ez pedig a kertekben már most is kárt okozhat.

 

Hó, havaseső, fennakadás országszerte

Fennakadás az M6- os autópályán, és több baleset a csúszós utakon. Ezt okozta a téli idő. Míg az ország egyik részén inkább havaseső nehezítette a közlekedők dolgát, a Mátrában többcentis hó hullott.

 

Pumped Gabo: ˝F***om a lovagiasságba!˝

A lányok kitúrták Gabót a riportszobából, amit a srác nem tudott tolerálni. Mikike próbálta jobb belátásra bírni a tábortűz mellett méltatlankodó számkivetettet.

Fókusz 2017-12-06


szerző:
2017.12.06. 17:20
Kígyózó sorok a Parlament előtt

A rossz idő ellenére is sokan választották az ingyenes családi programokat Budapesten. A szakadó esőben volt, aki 40 percet állt sorba, hogy bejuthasson a Parlamentbe. De tele volt a Nemzeti Múzeum is, ahol ma nem kellett belépőt fizetni.

Megemlékezések maradhatnak el a zord időjárás miatt

Két megyére és a fővárosra is a legmagasabb fokú, piros riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a várható eső miatt.  A rendezvények biztonságáért felelős operatív törzs reggel 7 órakor dönt arról, hogy megtartják-e az állami ünnepségeket. A Kossuth térre tervezett ellenzéki tüntetést az esőre hivatkozva viszont már lefújták a szervezők.

Anitának szakadó esőben a szabad ég alatt kellett aludnia...

Éjszaka összedőlt Anita menedéke, és hiába kérte meg a többieket, hogy hadd feküdjön be melléjük, ők inkább hagyták, hogy a szakadó esőben aludjon a lány.

Józan Laci szomorú az eső miatt

Egész héten esős, borongós az időjárás. Józan Laci is szomorúan vette tudomásul az esőt, mikor dolgozni indult.

Az eső keresztülhúzta a szigetlakók számításait

Az óriási esőzésre sem az Ibonban, sem a Buwayában nem számítottak... A pirosak a tüzet próbálták meg életben tartani, hogy meg tudják főzni az aznapi élelmüket, a sárgák pedig a menedéküket igyekeztek megmenteni a beázástól.

Sárlavina miatt volt káosz az úton

Közlekedési káosz: sárlavina zúdult az útra Tatabánya és Tarján között. A szerdai nagy mennyiségű eső kimosta a domboldalt, az árkok is megteltek és pillanatok alatt elöntötte az utat a sáros esővíz. A hömpölygő áradattól az autósok mozdulni sem tudtak, megbénult a forgalom. A legtöbben visszafordultak. Az egyik győri parkolóházat is elöntötte a víz, döbbenetes látvány fogadta az embereket: vízesésként ömlött a víz a lépcsőkről.

Országszerte pusztított a vihar

A vihar a legnagyobb károkat a Bakonyban és Egerben okozta. Sárlavina söpört végig Bakonypéterden, kémények, és sírok rongálódtak az orkán erejű szélben. Eger belvárosát pedig bokáig érő özönvíz lepte el.

IDŐJÁRÁS: Óriási vihar tombolt hétfő este több megyében

Komoly károkat okozott a hétfő esti vihar országszerte. Több helyen az erős szél fákat csavart ki és autókat rongált meg. Máshol a jég pusztított, vagy a hirtelen lezúduló esővel küzdöttek.

Hihetetlen: egy havi csapadék hullott le!

Három évvel ezelőtt, ezen a napon egy csodálatos felvételt láthattak a Fókusz nézői. Egy lélegzetelállítóan szép felhőképződményt filmeztek le Budapest felett, melyen jól látszott, milyen szépen formálódik. Később ebből alakult ki az a vihar, mely elmosott mindent.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való