KERESÉS search-close

európa

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "európa"

Diáktüntetések szerte Európában

Diákok ezrei követelték szerte Európában, hogy a kormányok tegyenek többet a klímaváltozás ellen. Sokan a vizsgáikat is kihagyták, hogy nyilvánosan felhívják a politikusok figyelmét. Ez sikerült, de nem olyan reakciót kaptak, mint amire számítottak.

Megnyitotta kapuit az Adventi ünnep a Bazilikánál!

2017. november 24-én ismét megnyitotta kapuit az Európa 10 legjobb karácsonyi vására közé választott „Adventi Ünnep a Bazilikánál”. A budapesti karácsonyi vásár szóvivője, Sárközi Alexandra és Széki Gabriella, az Örökkék cégvezetője járt nálunk.

Felejthetetlen élmények és elképesztő látványvilág a Trip to the moonban!

Trip to the moon címmel egy új zenés roadmovie sorozat indul, november 4-től, minden szombaton 17:30-tól az RTL Klub képernyőjén. A menő fiatal zenészek nekivágnak és végigzúzzák Európát! Mák Roland producer, rendező, Mórocz Tamás énekes, Antonia Vai énekesnő és
Nagy Richárd énekes járt nálunk!

Viharok járták be Európát

Háromra emelkedett a Brit-szigeteken végigsöpört Doris nevű vihar halálos áldozatainak száma. Sokan szenvedtek súlyos sérüléseket a letört faágak és az épületekről lezuhanó cserepek miatt. Ítéletidő tombolt a kontinens más országaiban is, például Lengyelországban, míg Hollandiában egy utasszállító repülőt ért baleset a nagy szél miatt.

Az USA nem cserél szövetségest

Amerika továbbra is kiáll Európa és a nyugati értékek védelme mellett - ezt az amerikai alelnök mondta a müncheni biztonságpolitikai konferencián. John McCain republikánus szenátor pedig arról beszélt, hogy Donald Trump ellentmondásos nyilatkozatai ellenére nem fog változni az amerikai külpolitika. Arra kérte hallgatóságát, hogy inkább az elnök tetteit és ne a szavait figyeljék.

Francia választások - Európai tétek

Az Európai Unió jövője, meglehet fennmaradása szempontjából az őszi német választások előtt meghatározó lehet az április végi francia elnökválasztás, amelynek mezőnye vasárnap végleges lett: a jelenleg kormányzó szocialisták előválasztásának győztese a 49 éves Benoit Hamon volt oktatási miniszter, de nem lényegtelen, hogy a szavazáson fele annyian vettek részt, mint 5 évvel ezelőtt. A szocialista pártot erősen sújtja, hogy a jelenlegi elnök, Francois Hollande népszerűsége történelmileg a legalacsonyabb szinten áll. Ezért nem is indul a választáson. Európa tétjét akár úgy is meg lehet fogalmazni, hogy a Brexit és Donald Trump győzelme után fenyegethet-e a „Frexit” – egy esetleges francia népszavazás az uniós tagságról.

Egész Európát megbénítja a tél

Európa-szerte káoszt okoz a dermesztő hideg, sok helyen pedig hóvihar is tombolt. Több országban halálos áldozatai is vannak a fagynak. Romániában és Bulgáriában települések százai maradtak áram nélkül, Isztambulban pedig le kellett zárni a Boszporuszt.

Vajon milyen lesz az idei év?

Hatalomra került furcsa politikusok, kiberháború, leszámolás Törökországban, széthúzó Európa, háborúzó Oroszország és sok minden más is történt 2016-ban a nagyvilágban. De vajon milyen lesz az idei év? Végleg legyőzik az ISIS-t? Felbomlik az Európai Unió? Kitör a harmadik világháború? Ezekre a kérdésekre keressük most a választ a világ válságövezeteit jól ismerő szakértőkkel.

Erdogan Európát fenyegeti

A menekültek Európára eresztésével fenyegette meg Erdogan török elnök Brüsszelt, miután az Európai Parlament azt javasolta, hogy függesszék fel a török csatlakozási tárgyalásokat. Erdogan azt üzente válaszul a döntésre, hogy ha Törökország megnyitná a határait, Európa összeroppanna egy minden eddiginél nagyobb menekültválság hatása alatt.

Már épül a Vörsi Betlehem

Európa legnagyobb templomi betleheme épül a Somogy megyei Vörsön. Harminc láda mohát és harminc fenyőt is felhasználnak az építéshez. Csaknem hetven éve minden évben elkészítik, és mára már nemzetközi zarándokhellyé vált a vörsi templom. Idén először lengyel zarándokokkal élőláncot formázva avatják fel advent első vasárnapján.

Interjú Yanis Varufakisszal, aki politikai rocksztár lett

Az összeomlás szélén vette át a görög pénzügyeket, miniszterként alkudozott az Unió és a Valutaalap vezetőivel, de végül veszített és kiszállt a politikából. Mégis politikai rocksztár lett. Jelen van, vezető lapokban publikál. Yanis Varufakisz újabb mozgalmat alapított, hogy demokratizálja Európát. Mit gondol a magyar menekültpolitikáról és Európa jövőjéről az Európai Zöldek társelnöke?

A tanácstalan baloldal válsága

Az uniós kilépésről szóló népszavazás politikai földrengést produkált az Egyesült Királyságban. Eközben a brit munkáspárt válságáról az jutott eszünkbe, hogy megnézzük a baloldal helyzetét Európában. Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő, Sebők Miklós, társadalomtudós és Biró-Nagy András a Policy Solutions elemző cég kutatási igazgatója a vendégünk.

Danics Dóra Berlinben


szerző:
2016.07.25. 18:00
Danics Dóra Berlinben

Danics Dóra sorra látogatja az európai nagyvárosokat a nyáron: nemrég a szerelem fővárosában járt, most pedig Németország szívében fordult meg. Persze sok mindent látott a városból, de Instagramjára csak azt a képet tette ki, amin egy német és persze magyar szempontból is ikonikus autó, egy 601-es Trabant mellett pózol.

Regina lett a világ egyik legszebb nője

Két éve derült ki, hogy hazánk lányai közül van egy, Bordi Regina, aki a Las Vegas-i versenyen kalocsai öltözékben bombasztikus siker aratott. Regina kirobbanó formában adott interjút akkor, és elmondta, miért fontos neki ez a hagyományőrző minta.

Olcsók a magyar árak az EU-s átlaghoz képest

Alacsonyabbak a magyar árak Európa legtöbb országához képest - ez derül ki az Eurostat legfrissebb felméréséből - tudta meg a portfolio.hu. A 29 tagállamból 24-ben drágábban lehet például élelmiszerhez jutni, itthon csak az uniós átlag majdnem 80%-át fizetjük. Csak 4 olyan kelet-európai ország van ahol a magyarnál is olcsóbb az élelmiszer, viszont az általunk megkérdezett elemző szerint itthon a bérek is jóval alacsonyabbak.

A brit kilépés ellen kampányol a magyar kormány

Fizetett kampányban próbálja meggyőzni a briteket a magyar kormány arról, jobb nekik velünk együtt az Európai Unióban. Egyelőre nem árulták el, mennyit költenek minderre. Magyar munkavállalók százezreit érintheti érzékenyen, ha a britek jövő csütörtökön úgy döntenek, kilépnek az unióból. A szocialisták álságosnak tartják, hogy míg a kormány itthon az unió ellen, a határokon túl az egységes Európáért kampányol.

 

Özönvíz Európában


szerző:
2016.06.03. 18:20
Özönvíz Európában

Tovább emelkedett az európai áradások halálos áldozatainak száma. Az egy hete tartó, rendkívül csapadékos időjárás a kontinens több országában is katasztrófahelyzetet idézett elő. Romániában egész falvakat kellett evakuálni, Párizsban pedig már a Louvre-t is bezárták, hogy szükség esetén kimenthessék a múzeumból a műkincseket.

Sok sérült a villámcsapások miatt

Villámcsapásba halt bele egy turista Lengyelországban a lengyel-szlovák határon. Európa-szerte több helyen pusztítottak viharok: Párizsban, egy parkban születésnapot ünnepeltek, amikor villám csapott egy fába. 11-en sérültek meg, köztük sok gyerek. Németországban egy utánpótlásmeccsre csapott le vihar: 35-en sérültek meg egy villámcsapás miatt, a bírót a pályán kellett újraéleszteni.

Conchita lázban égett Európa

Bécs évek óta vezeti a legélhetőbb városok listáját és a konzervatívnak mondott osztrákok élen járnak a toleranciában, az elfogadásban. Egy évvel ezelőtt Conchia Wursttal foglalkoztunk.

A 400 éves bátaszéki tölgy az Év fája

A bátaszéki öreg tölgy lett idén az Év fája Európában. Több mint 72 ezer szavazat érkezett a 400 évesre becsült tölgyre az interneten. A 15 fa közül simán nyert, többen szavaztak rá, mint a második és harmadik helyezettre összesen. A tölgynek rajongói is vannak, és persze a bátaszékiek nagyon büszkék rá.

Fókusz 2016-03-31


szerző:
2016.03.31. 17:25
Március 15: Nemzeti? Ünnepi?

Szokatlanul keményre sikeredett Orbán Viktor miniszterelnök minden magyarnak szánt beszéde március 15-én, a nemzet ünnepén. A beszéd részeként azt is mondta, hogy Európát nekünk, magyaroknak kell megmentenünk, vélhetően a menekültektől. Amúgy, Magyarország és Szlovákia korábban a már Európában tartózkodó menekültek kötelező szétosztása ellen indított pert az Európai Bíróságon és éppenséggel e kvóta elutasítására akar népszavazást a kormány.

Megállítja vagy csökkenti a menekülthullámot?

Van, akinek túl sok, van akinek túl kevés, van aki szerint mindenki nyer vele: mennyit ér a Brüsszelben diadalmasan bejelentett és napok múlva véglegesítendő megállapodás tervezet a menekülthullám szabályozásáról az Unió és Törökország között – napokkal az után, hogy Isztambulban lényegében lefejeztek egy népszerű török napilapot.

Megjelent Európában a Zika vírus

Európában is megjelent a Dél-Amerikából terjedő Zika vírus, amelyet a napokban már Dániában és Nagy-Britanniában is kimutattak. A betegség, amely ellen jelenleg nincs ellenszer, a magzatokat támadja meg: ahol a vírus elterjedt, ugrásszerűen megnőtt a rendellenesen kicsi koponyával és agyi elváltozással született csecsemők száma.

Békatalpban küzdenek a vízi rögbi játékosai

Birkózás a víz alatt egy labdával, hogy a golyó egy szemeteskuka szerű kapuba landoljon – ismerős Önöknek ez a sportág? Ez a vízi rögbi, ami Európában, Ausztráliában és Amerikában már igen népszerű.

Nem enyhül a menekültválság

Európába idén is egymillióan érkezhetnek. Széteshet az unió? Megszűnhet a szabad közlekedés? Mi legyen? Vendégünk Csizmadia László, a CÖF alapítója, aki szerint a menekültügy nemzetállami szinten kezelendő és Tamás Gáspár Miklós filozófus, aki szerint a kelet-európai államok rasszisták, a menekültekből közös ellenség lett. Magyarul Balóval 23.35-kor az RTL Klubon!

Pálmafák és narancsligetek hó alatt

Igazi ítéletidő tombol Európa és Törökország több részén is. Havasak a pálmafák, és a narancsligetek Olaszországban, havazik Spanyolországban is, Isztambulban pedig több száz légijáratot kellett törölni.

Az embereket a sör, a prostituáltak és az esküvők árai érdeklik a leginkább!

Egy kereskedelmi felmérésnek köszönhetően kiderült, hogy az emberek valójában mit keresnek először egy adott országban.

Brutális hideg Európában


szerző:
2016.01.05. 18:15
Brutális hideg Európában

Már huszonnégyen haltak meg Lengyelországban a napok óta tartó sarkvidéki hidegben, helyenként mínusz 20 foknál is hidegebbet mértek. A hirtelen jött kemény mínuszok Európa-szerte egyre nagyobb problémákat okoznak, és nem csak az északi országokban. Görögországban, a török tengerparton és Portugáliában is hóviharok tombolnak, Spanyolországban pedig szintén rég nem tapasztalt hideg miatt adtak ki narancs riasztást.

ZORD: Hirtelen jött mínuszok Európa-szerte

Villámgyorsan lezúduló lavina, hó alá temetett emberek – a felvétel egy török városban készült. A hótömeg egy mecset tetejéről zúdult alá az utcán sétálókra. A hitelen jött tél egész Európát meglepte. Lengyelországban már huszonnégyen haltak meg a mínusz 20 fokos fagyokban.

Mi lesz Európával 2016-ban?


szerző:
2016.01.02. 20:00
Mi lesz Európával 2016-ban?

A menekült kérdés Európát alapjaiban rengette meg. Megerősödtek a szélsőség pártok, lezárták a határokat, és egymással veszekedtek a politikusok. Sokan a schengeni határok megszűnéséről és Európa széteséséről beszélnek.

Orbán: Nincsenek erős vezetők az Unióban

A miniszterelnök, hogy Angela Merkelt gúzsba kötik politikai szövetségesei, ezért akadozik az európai gépezet. A kormányfő a Magyar Időknek nyilatkozott. A kormányfő úgy látja: miközben Európa csak keresi a helyét egy átrendeződő világban, Kína egyre erősödik.

AZ ISIS keresztényüldözést folytat?

Keresztényüldözést folytat-e az ISIS? Miért pont Irakban van a legnagyobb veszélyben Európa többségi vallása?

Az ISIS kiírtja a kereszténységet?

Keresztényüldözést folytat-e az ISIS? Miért pont Irakban van a legnagyobb veszélyben Európa többségi vallása?

Tavasz és nyár decemberben, Európában

Európa több részén rendkívüli az időjárás. Panganak a sípradicsomok, sokan azonban élvezik az ismétlődő tavaszt és nyarat.

Vírusként terjed a félelem

Az elmúlt időszak megszaporodó terrorcselekményei miatt egyszerűen megbomlott a biztonságérzet Európában. A félelem pedig alattomos vírusként terjed a kontinensen. Dr. Belső Nóra, pszichiátert arról kérdeztük, mit tehetünk azért, hogy ne a félelem irányítsa a mindennapjainkat, ne nyomhassa rá a bélyegét a kiszámíthatatlan tragédiától való rettegés az emberek életére.

Brüsszel, a dzsihadizmus nyugati központja

Tegnap kora délután a belga RTL Híradó stúdiójában járt Mohamed Abdeslam. Ő a bátyja annak a Salamnak, aki ellen ma is embervadászat folyik, illetve annak a Brahimnak, aki november 13-án egy kávézó előtt robbantotta fel magát Párizsban.

Mi lesz Európával húsz év múlva?

Tegnap kora délután a belga RTL Híradó stúdiójában járt Mohamed Abdeslam. Ő a bátyja annak a Salamnak, aki ellen ma is embervadászat folyik, illetve annak a Brahimnak, aki november 13-án egy kávézó előtt robbantotta fel magát Párizsban.

Honnan van az Iszlám állam pénze?

Az Iszlám Állam korunk egyik legfélelmetesebb terrorszervezetévé nőtte ki magát az utóbbi években. Az utóbbi hetek, napok történései alapján, nem túlzás azt állítani, hogy rettegésben tartják egész Európát és a Közel-keletet is. Az efféle hatalom viszont hatalmas vagyont sejtet, ami egy ilyen terrorszervezet egyik mozgatórugója. De honnan tesznek szert ekkora vagyonra? Az Index újságíróját, Csurgó Dénest is ez a kérdés érdekelte, így beleásta magát a témába, erről kérdeztük reggel.

Legfrissebb hírek terrorügyben

A múlt pénteki párizsi terrortámadáshoz hasonló fenyegetést kapott a néhány napja Brüsszel is. A város polgármestere gyakorlatilag az egész várost lezáratta: az iskolák, a bevásárlóközpontok zárva maradtak és a teljes metróhálózat leállt. A híradó riportere, Gosztonyi Zsolt a hétvégén Brüsszelben járt őt kapcsoltuk.
Ahogy telnek a napok, egyre több információ lát napvilágot a terrortámadás részleteiről, ami okot ad arra, hogy az Európai Unió átgondolja a bevándorlókkal kapcsolatos politikáját, valamint egyes, szigorúbb biztonsági intézkedések életbe léptetését, erről Tarjányi Péter, biztonságpolitikai szakértővel beszéltünk.

Folyamatos a terrorveszély

Múlt pénteken összehangolt terrortámadást követtek el Párizsban, több helyszínen, ahol összesen 128 ember vesztette életét. Azóta folyamatos a terrorveszély Párizsban és Európa-szerte. Hogy ez pontosan mit jelent, hogyan lehet felkészülni egy esetleges támadásra, illetve melyek a legújabb fejlemények, arról Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértőt kérdeztük.

Bekeményít Európa


szerző:
2015.11.19. 08:09
Bekeményít Európa

Nem csillapodnak a kedélyek Párizsban. A pénteki terrorcselekmények után a francia rendőrség kommandósai tegnap hajnalban akciót indítottak Párizs egyik külvárosában több gyanúsított ellen, akiket összefüggésbe hoztak a pénteki támadásokkal. Mire lehet még számítani, mire készül most Európa? Erről Kaiser Ferenc, biztonságpolitikai szakértőt kérdeztük.

Mikor lesz vége a terrortámadásoknak?

Ma hajnalban újra robbanások és lövések zaja rázta meg újra Párizs utcáit. A rendőrök intenzív tűzharc közben körbekerítettek egy lakást a párizsi St. Denis negyedben, ahol a pénteki merénylet kitervelőjét, Abdelhamid Abbaaoud-ot is sejtették. Az akció hajnal három órától, délig tartott,és az akcióban két ember meghalt, köztük egy nő, aki felrobbantotta magát.

Fókusz 2015-11-18


szerző:
2015.11.18. 18:55
Fókusz 2015-11-18

Mikor lesz vége? - Még mindig keresik a párizsi merényletek kitervelőjét. Vajon létezik még biztonságos ország Európában? Pokoli forgatás - Négy nap a merényletsorozat helyszínén, riporterünk akkor is dolgozott, amikor kitört a tömegpánik! Exkluzív riportunk Párizsból. Összevesztek - Akik elkápráztatták és akik kiakasztották a Hungary's Got Talent zsűrijét. Cristofelék kameránk előtt szakítottak.

Magyarország felkerülhet az ISIS térképére?

A hétvégi terrortámadások és az orosz gép tragédiája is intő jel volt az Európai országok vezetői számára: rendet kell tenni Szíriában! Folyamatosan záporoznak a különböző államfők nyilatkozatai és állásfoglalásai, mind a migráspolitikával kapcsolatban, mind pedig a terrorveszély elhárítását illetően. Nem könnyű tisztán látni, és ki tudja hol csapnak le ismét. Az Anonymous által indított online háború után internetes alapú, de a szó szoros értelmében halálos következményekkel járó kibertámadások végrehajtását tervezi az Iszlám Állam, mondta a BBC-nek a brit pénzügyminiszter. Az iszlamista terrorszervezet tagjai a légiforgalmi irányítást végző szervezetek és kórházak informatikai rendszerének feltörését tervezik. A rendszerek megbénítása vagy a bennük áramló információk átírása könnyen belátható módon tömeges halálesetekkel is járhat, pont úgy, mint egy robbantással végrehajtott terrortámadás. Sőt, a terroristáknak ebben az esetben még a helyszínre sem kell utazniuk. Vendégünk volt Dr. Gálik Zoltán, külpolitikai szakértő, egyetemi docens és Hirsch Gábor, információbiztonsági szakértő.

Magyarul Balóval 2015-11-16

Párizs után. Újabb merényletekre kell számítania Európának? Hogyan lehet védekezni? Elérkezett-e az idő az Iszlám Állam megsemmisítésére, van-e ehhez a bombázásokon túl nemzetközi akarat, katonai erő, logisztika és pénz? És: megmutatjuk Brüsszel Molenbeek negyedét, ahonnan jónéhány dzsihadista terrorista indult véres útjára.

Terrorcselekmények, melyek megrázták Európát

A párizsi támadássorozat már a sokadik a halálos áldozatot követelő idei terrorcselekmények sorában. Bemutatjuk 2015 és az elmúlt évek legfontosabb, legnagyobb hatású merényleteit.

Mi a jövője a hazai egészségügynek?

A magyar egészségügy Európában párját ritkítóan kevés pénzből működik. Az új államtitkár szerint viszont csak akkor lehet több pénzt kérni a költségvetésből, ha változtatnak a rendszeren. Ez a rendszerváltás óta még senkinek sem sikerült. A kórházak tele vannak adóssággal, a szakemberek elmennek. Az itthon maradók közül hárman vendégeink: mit kellene változtatni?

Soros: Orbán ássa alá Európát


szerző:
2015.10.31. 18:42
Soros: Orbán ássa alá Európát

Nem Soros György, hanem a magyar miniszterelnök lépései ássák alá az európai értékeket, így reagált a Soros Alapítvány Orbán Viktor pénteki szavaira. A magyar miniszterelnök összeesküvésről és Európa elárulásáról beszélt. Szerinte szándékosan szállítják Európába a menekülteket, hogy ezzel megváltoztassák a kontinens összetételét, és az európai életformát. Ennek egyik támogatója pedig Orbán szerint Soros György.

Szent háborút hirdetett az Iszlám állam!

Szent háborút hirdetett az Iszlám Állam Oroszország és az Amerikai Egyesült Államok ellen. A terrorszervezet egy hangüzenetben szólította fel híveit arra, hogy harcoljanak ezen hatalmak ellen. Mire kell felkészülnünk, valós veszélyt rejt-e a fenyegetés Európára és milyen fegyverek lehetnek az iszlamisták hátterében? Gyarmati István biztonságpolitikai szakértőt kérdeztük.

Európa új kihívások előtt


szerző:
2015.10.07. 21:30
Európa új kihívások előtt

Történelmi jelentőségű közös beszédet tartott Angela Merkel és Francois Hollande az Európai Parlamentben. A menekültválság miatt álltak együtt a képviselők elé. Utoljára 26 éve volt példa arra, hogy a német kancellár és a francia elnök közösen szólal fel Strasbourgban. Akkor is és most is azt mondták: Európa jövője a tét. Úgy fogalmaztak: sokkal inkább szükség van az összefogásra, mint valaha.

Bebicikliznek Európába a menekültek

Már biciklivel is jönnek Európába a menekültek, méghozzá az északi sarkkörön túl. Egyre többen próbálnak ugyanis Oroszországon keresztül Norvégiába átjutni. A két ország közötti határon kerékpárral kelnek át, akár fagypont alatti hőmérsékleten is.

Az Iszlám állam beveszi Európát?!

A hazánkba érkező migránshullám kapcsán, talán az egyik legfontosabb kérdés hosszútávon, hogyan tudunk együttélni, mi Európaiak a Közel-Keletről érkező, más vallással és kultúrával rendelkező társadalom tagjaival. Bele tudnak-e kellőképpen olvadni a mi „világunkba”, tudnak-e majd dolgozni és együtt élni velünk. A másik fontos kérdése pedig, hogy az Iszlám Állam fenyegetései mennyiben gátolják majd ezt a folyamatot, ugyanis több fórumon is hírt adott arról a terrorszervezet, hogy iszlamista merénylőket, terroristákat szivárogtatnak Európába a bevándorlók között. Kell-e tartanunk terroristáktól, miért nehezíti meg az Iszlám Állam ily’ módon a menekültek befogadását és mi lesz azzal a több ezer emberrel, aki egy jobb élet reményében jön Európába? Vendégünk Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő volt.

Gyermekek hosszú útja Európába


szerző:
2015.09.20. 18:20
Gyermekek hosszú útja Európába

Egyre több a gyerek a menekültek között, aki nekivág az életveszélyes hajóútnak Európába, majd a hosszú gyalogmenetnek a Balkánon. Gyakran előfordul, hogy a tömegben elkeverednek családjuktól, de egyre többen érkeznek eleve egyedül - némelyik csak a kutyájával, hogy ne egyedül vándoroljon.

Európa nem jut napirendre a migránskérdésben

Lassan már hetek óta hangos a sajtó a több százezer menekülttől, akik Európa felé vették az irányt egy jobb élet reményében. Több ezren várakoztak napokig-hetekig a Keletinél, és a hatóságok tegnap óta szigorították a határátlépés feltételeit. Így volt ez több országban, köztük Németországban és több már Eu-s tagállamban is, de valahogy nagyon úgy tűnik, egyelőre nem született egységes megállapodás Európa szerte a kérdésben. Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő segít megérteni, mi történik most az Európai tárgyalóasztalok mögött és mit jelent a fokozott katonai jelenlét az országhatárokon.

Megrázó: riporterünk a gyermekmenekültekkel forgatott

Becslések szerint jelenleg is több tucat egyedül lévő menekült gyermek van Magyarországon. A legtöbbjükről nem is tudjuk, hogy hány évesek, honnan jöttek és hogy milyen állapotban vannak. Csak azt tudjuk, hogy úton vannak a háborúból, valahová Európába.

Valahol Európában: kiskorúak és egyedül menekülnek

Serdülők, kamaszok, óvodások. Csak idén több mint 8420 kiskorú menekült érkezett Magyarországra teljesen egyedül. A hazájukat szülők, testvérek, rokonok nélkül elhagyó gyerekeket nem csak az éhínség és a betegségek veszélyeztetik, hanem az emberrablók, a szervkereskedők és a különböző fegyveres banditák is.

Tombol a kánikula Európában is


szerző:
2015.07.05. 18:45
Tombol a kánikula Európában is

Berlinben vasárnap 36 fokot mértek, ezrek keresték fel a Balti-tengeri fürdőhelyeket és strandokat. Dél-Franciaországban a pályaudvarokon volt hatalmas tömeg, mert mindenki egyszerre akart a tengerpartra utazni. A melegnek azonban nem örül mindenki: Németországban a szárazság óriási károkat okoz a mezőgazdaságban.

Menekültáradat a Földközi-tengeren

Tovább özönlenek a menekültek Európába. Honnan jönnek, mi elől menekülnek, mi a céljuk és miben bíznak? Nógrádi György biztonságpolitikai szakértőt kérdeztük.

Fókusz 15-06-15


szerző:
2015.06.15. 19:25
Fókusz 15-06-15

Fókusz: Vasárnap: zárva! - Mit szólnak a vasárnapi boltbezáráshoz a Balatont elözönlő turisták? A legnagyobb kánikulában nyitott kapukra és válaszokra vadásztunk! Váratlan eljegyzés - A színpadon kérték meg a Dundi és Dögös szépségverseny egyik indulójának kezét! Boldogság 90 kiló fölött! Vallomás - Som Lajos azt mondja, nem ellenkezhetett, amikor beszervezték. Tíz éve már beszélt róla, most újabb részletek derültek ki ügynökmúltjáról.

Orbán Viktor önkényuralmi rendszert akar kiépíteni?

„Amíg a demokráciákban vitatkoznak, addig az önkényuralmi rendszerek cselekednek” - idézte egy amerikai kutatóintézet elemzőjét egy szombati konferencián a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint bár a magyarok a demokráciát értékelik többre, mégis a nem demokratikus berendezkedésű országok a sikeresek, mint például Kína, Oroszország vagy Brazília. Kéri Barnabás riportja.

Újra dübörög a banzáj: Ákosék nyakukba vették Európát

A zenész egykori Bonanza-s társával, Hauber Zsolttal vetette bele magát az európai kalandba. Bár köztudottan retteg a repüléstől, egy kis bátorságot merítve, már többször zenélt a szigetországban.

Magyarok Európa legjobb rendőrmotorosai

Magyar rendőrök nyerték az Európai Motoros Rendőrök versenyét Németországban. A hétvégi viadalon az első négy helyen a Budapesti Rendőr-kapitányság motorosai végeztek, nagy fölénnyel verték a többieket. A magyar csapat azt mondta, a tavalyi győzelem után az ellenfelek már előre tartottak tőlük, és a végig fotózták, videózták őket, hogy ellessék a trükköket.

Magyar rendőrök fogták el az embercsempész bűnszervezet vezetőjét

A bűnbanda tagjait Európa-szerte keresték, kedden egy nemzetközi akcióban hat országban összesen 46 embert fogtak el. Többségük koszovói állampolgár. A rendőrség szerint a szerbiai Szabadkán keresztül Franciaországba, vagy Svájcba vitték az illegális bevándorlókat, fejenként 1500-2000 euróért.

Exkluzív riport Európa legfiatalabb és legszegényebb országából

Riporterünk napokig forgatott Koszovóban, hogy megértsük, kik és miért hagyják el szülőföldjüket. Felkutatta a falut, ahonnan állítólag mindenki emigrált, járt a Bill Clinton bulváron és rejtett kamerával forgatott a buszpályaudvaron, ahonnan a menekülők tömegesen indulnak külföldre.
 

Így mutatta be Európát Dóri

A fondü egy francia sajt, a spanyol lépcsőn csak egyszer lehet lemenni, az Ermitázs pedig egy szlovák fúvós zenekar. Legalábbis Dóri szerint.

Ingyenes méhnyakrák szűrések


szerző:
2015.01.24. 18:20
Ingyenes méhnyakrák szűrések

Minden 18. percben meghal egy nő méhnyakrákban Európában, pedig a betegség megelőzhető lenne védőoltással és évi egyszeri szűréssel. Szombaton indult az európai méhnyakrák elleni hét. Magyarországon 6 helyszínen várják az érdeklődőket egészen jövő szombatig.

Erősödő iszlámellenesség Európában

Az elmúlt 10 évben több tucat iszlamista merénylet volt Európában. Ilyen volt a londoni és a madridi metrón történt robbantás, vagy amikor három évvel ezelőtt 8 embert mészároltak le Franciaországban. A Corvinus Egyetem közel-kelet szakértője szerint egyre erősödik Európában az iszlámellenesség, amit a szélsőségesen nacionalista és bevándorlás-ellenes mozgalmak ki is használnak.
 

Európa lassan lábal ki a válságból

Az egyik hazai követeléskezelő cég fogyasztói fizetési hajlandóságot vizsgáló felmérésből látszik, hogy a növekvő munkanélküliség több mint 24 millió embert érint Európa-szerte és elsősorban a fiatalokat veszélyezteti.

Európát is fenyegeti az ebola?

Georg Spöttle biztonsági szakértő a betegség terjedéséről, a védekezési lehetőségekról, a gyógyulási esélyekről és a felvilágosítás fontosságáról beszélt. Vajon mennyire nagy a baj és mennyire van közel hozzánk?

Európát is elérheti az ebola


szerző:
2014.10.06. 18:25
Európát is elérheti az ebola

Brit tudósok előrejelzései szerint, ha a legsúlyosabban érintett nyugat-afrikai területek illetve Európa között továbbra is teljes kapacitással megmarad a légiforgalom, akkor október végéig Franciaországban és Nagy-Britanniában is megjelenhet a betegség.

 

Több mint 10 kilót adott le a győzelemért

Palásthy Kata elképesztően szexi gyakorlatától mindenki szája tátva maradt. A lány keményen megdolgozott az Európa-bajnoki kupa második helyezéséért.

Magas árak, szánalmas bérek

Sehol sem vagyunk Európában. Hogy élnénk, ha osztrákok lennénk?

Portré 12-11-25


szerző:
2012.11.26. 01:10
Portré 12-11-25

Portré: A jóságos misszionárius, France Mutombo a Portréban. A kongói fiatalember Magyarországon úttörőjévé vált a Humanitárius turizmusnak. A kezdeményezés Európában egyedülálló.

Akik miatt sportnemzet a magyar

Zsúfolt lelátók, őrjöngő tömeg, világsztároknak járó fogadtatás – ez az, amiben nekik nincs részük sosem, pedig a világ legjobbjai. A legsikeresebb magyar sportágak, amelyek lehet, hogy furák, ám ezekekben tényleg világverők vagyunk.

Szupervulkán fenyegeti Európát?


szerző:
2012.01.04. 19:18
Szupervulkán fenyegeti Európát?

A szupervulkán elnevezéssel egy elképesztő erejű kitörést jellemmeznek, ahol legalább ezer köbkilométernyi vulkáni anyag kerül a levegőbe. Ekkora mennyiség több méteres vastagságban fél Európát is be tudná teríteni.

Róma „büszkélkedhet” a legrosszabb taxikkal

Az európai városokban dolgozó taxik minőségi felmérésében a római szolgáltatás bizonyult a legrosszabbnak.

Palackpostával levelezget


szerző:
2011.10.09. 06:30
Palackpostával levelezget

A kanadai Prince Edward-sziget egyik lakója több mint 4800 palackpostát indított útnak az Atlanti-óceánon.

Nemzetközi „dizájn mustra” a város szívében

Harminc európai nemzet jellemző dizájntermékeit vonultatja fel a budapesti Design Terminál Couleur local című kiállítása.

„Európa még mindig homokba dugja a fejét”

Gordon Brown korábbi brit miniszterelnök szerint a gondok súlyosbodására kell számítani.

Magyar induló az európai filmek fesztiválján

Az európai filmek palicsi fesztiválján Miklauzic Bence filmje is szerepel a versenyprogramban.

Lottólázban ég egész Európa


szerző:
2011.07.06. 16:54
Lottólázban ég egész Európa

A több ország részvételével zajló Euro Milliók nevű játék főnyereménye 171 millió euró lett, ami átszámítva csaknem 45 és fél milliárd forint.

Botránymentesen zajlottak a melegparádék

Ezrek vettek részt az idei melegfelvonulásokon Európa több városában.

Lenne mit tanulnunk elsősegélynyújtásból

Sokan leteszik a közúti elsősegélynyújtó vizsgát, de csak kevesen tudnak és mernek elsősegélyt nyújtani igazi baleseteknél.

Robbantással kezdődött a bosszúhadjárat

Az első merénylet Oszama bin Laden likvidálása után a pakisztáni Csarsadda városában történt. Négyen haltak meg, köztük két gyerek.

Törzsutas: Barcelona, Spanyolország

Törzsutas: Kozmopolita forgatagával, kivételes építészetével és utánozhatatlanul finom ízeivel Barcelona Európa egyik legizgalmasabb, legkellemesebb úti célja.

Véget vetne a határtalanságnak Párizs és Róma?

A schengeni egyezmény reformja engedélyezné a belső határok ideiglenes visszaállítását, ha nagyszámú bevándorló érkezik.

Felpörgetik az európai turizmust


szerző:
2011.04.20. 18:15
Felpörgetik az európai turizmust

A Távol-Keleten, Dél-Amerikában és az arab országokban akarják többet reklámozni Európát, mert ott a kontinens egzotikumnak számít.

Európa fogyása miatt aggódik Orbán

Vesztésre áll az európai civilizáció a népesedési versenyben. Ezt mondta Orbán Viktor Gödöllőn.

Európa csúcsán a Sziget


szerző:
2011.03.10. 15:43
Európa csúcsán a Sziget

A Szigetet Európa legjobb öt fesztiválja közé sorolta a The Independent című brit napilap online szerkesztőségének szakírója.

Fókusz 11-02-25


szerző:
2011.02.25. 20:45
Fókusz 11-02-25

Fókusz: Villahősök - Gombiról rajzfilm készült, Szandiról nótát írtak, és itt van Alekosz himnuszának klipje is. Premier nálunk! Elvis él! - A Király földi helytartójával, Európa legjobb Elvis-imitátorával randiztunk. Kivételezettek - Mindenki imádta és irigyelte őket. A régmúlt híres magyar gyerekszínészeivel találkoztunk.

Özönlenek a menekültek Európába

Olaszország belügyminiszere rendkívüli tanácskozásra hívta össze öt másik európai tagállam belügyminiszterét.

Kóstoljon bele Európába!


szerző:
2011.01.26. 14:25
Kóstoljon bele Európába!

Az „Egy csipetnyi Európa - A Taste of Europe” című kiállítás a nemzetek közötti különbségekre is rámutat.

Te vagy az életem 11-01-11

Te vagy az életem, 134. rész Esperanza meg akarja tudni mi történt Martinnal. Kiderül, hogy kómában van. Jose segítségével a lány is bejut hozzá, bár Constanza megtiltotta neki. Falucho Miguel lakásán megjelenik egy jelmezben. Kényszeríti Miguelt, hogy újra egyesüljenek. De Miguel nem akarja megölni Martint. Debora meghallja a beszélgetést és ezt elmondja Esperanzának. Ő elkapja Faluchot és hívja a rendőrséget. Alfredo azt mondja Nievesnek, hogy Monita sosem fog hozzámenni Quiquehez, mert mást szeret. Ekkor lép be Quique. Turca még sem megy el Európába. Kibékülnek Joseval. Esperanza és Constanza éppen veszekednek Martin ágyánál és a szívritmus gép gyorsabban kezd verni.

Januárban nyit az Európa Pont


szerző:
2010.12.28. 16:59
Januárban nyit az Európa Pont

A Millenárison berendezett Európa Pont egyszerre lesz uniós információs központ, könyvtár és találkozóhely.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való