KERESÉS search-close

evészavar

10 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "evészavar"

ANOREXIA: Hogyan lehet felismerni és hogyan lehet kigyógyulni belőle?

Az anorexiáról sokan azt gondolják, hogy „csak” egy túlzásba vitt fogyókúra. Az anorexia azonban ennél sokkal több, egy olyan mentális eredetű evészavar, ami leginkább a függőséghez hasonlítható. Egykor anorexiában szenvedő fiatal lányok meséltek nekünk a legnehezebb időszakról, a betegségtudat kialakulásáról, és arról, ők mit fogtak fel a betegségükből akkor, amikor a tükörbe néztek.

Vivi alig több, mint harminc kiló

Zita a lányáért aggódik, aki az evészavarai miatt anorexiában szenved. Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Anorexiás lány A Tanár legújabb főhőse

A Tanár legújabb részében az Oltári Csajok egyik főszereplője, a Pirost játszó Michl Juli hívja fel magára a figyelmet. Az általa alakított okos, értelmes lány nem képes elfogadni a saját testét olyannak, amilyen. Másnak látja magát a tükörben annyira, hogy az anorexia néven ismert betegség alakul ki nála.

A TANÁR: Michl Juli anorexiás lányt játszik

Az Oltári Csajok Pirosa után Juli most A Tanár című sorozatban is szerepet kapott. Virágot, az evészavarral küzdő fiatal lányt alakítja. Elmesélte, hogyan készült a szerepre.

ANOREXIA: Daisy nyíltan mesélt kálváriájáról

Daisy 14 volt, amikor először megpróbált felhagyni az evéssel. Napi egyszer evett, és amikor csak tehette, kiköpte vagy elrejtette az ételt…Ma már két gyerek anyukája és tudatosan odafigyel arra, mit, hogyan és mennyit eszik. Azért mesélt, hogy mások tanuljanak az ő hibáiból.

Bencze Blanka, a 19 éves író saját élményeit dolgozza fel

Bencze Blanka mindössze 19 éves, mégis több könyvet írt már saját tapaszatalatai alapján, melyek egyre népszerűbbek az olvasók köreiben. A részletekről ő mesél!

Táplálkozási tévhitek, melyek veszélyt jelenthetnek a kismamára

A Táplálkozás, életmód és testmozgás platform és a Magyar Védőnők Egyesülete közös projektbe kezdett. Az összefogás lényege, hogy hiteles információkat adjanak a kismamáknak és szülőknek a helyes étrendről.

Kiégés és kapunyitási pánik

Vendégünk volt Esztergályos Cecília is, akit nemrég megműtöttek! Hogy pontosan milyen beavatkozáson esett át, azt most megtudhattuk a hétfői 8:08-ban. S hogy milyen témák voltak még, az tovább olvasva kiderül!

Evészavart okoz, ha nem szeretünk enni?

Fontos, hogy mit eszünk, mikor eszünk, de az is, milyen érzések kötődnek az étkezéshez, mit gondolunk az étkezésről, önmagunk táplálásáról.

Életükkel játszanak a koplaló tinik

Egyre komolyabb probléma Magyarországon is a fiatalkori anorexia a szakértők szerint.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való